PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sol ön kapıdan ses gelmesi!

znosurprises
28/07/2012, 15:20
Aracıma 2 hafta önce bi araç çarptı ama çok hafif bi şekilde, sol ön kapı ve marşpiyel çok hafif içe göçtü... Neyse bugün servisten aldım arabayı, arabada hiç bir değişim yok.. Aracımla biraz ilerledikten sonra yaklaşık 90 km hız ve civarlarında sol kapımdan hışırtı sesi geldi, bende tekrar döndüm servise, o da aynı sesi aldım dedi, baktı araca hiçbişey bulamadı, ama dışarda çok rüzgar var ses sanki rüzgardan olabilir dedi, eğer rahatsız ederse pazartesi tekrar gel dedi...

Şimdi görünürde gerçekten hiçbişey yok, sol kapı servisteyken değişim görmedi, yerinden çıkarılmadı, oynanmadı.... Acaba ben mi paranoyak oldum kazadan sonra...Ama dediğim gibi aşırı rüzgar var şu an aracı sallar derecede, ses de zaten hızlanınca geliyor, belki de rüzgar uğultusudur, servisteki arkadaşta öyle söyledi...

Sizce ne olabilir?

Aracım 2012 model daha haziranda aldım...3200km de....

Not: Araç içeri rüzgarda almıyor...

Hasarda şu şekldeydi şu an düzeldi...

fota
28/07/2012, 15:55
kapı ayarlarına bir daha baktır derim.

znosurprises
28/07/2012, 16:12
Kapı ayarlarına baktı, normal dedi, ama ses sol ön camdan hızlanınca geliyor, rüzgarın cama çarpmasıyla içeri hava almıyor ama yinede sanki bir hısırtı var camda.. Şu an hava çok rüzgarlı ondan mıdır bilmiyorum..

hakguner
28/07/2012, 17:30
Rüzgarli havadan değildir bence. Az da olsa çarpma olduguna göre kesin kapı icinde birşeylerin dengesi kaymistir.. Kazadan önce o ses olsaydı yine duyardiniz.

Sent my iPad using HD

znosurprises
28/07/2012, 18:12
Kazadan sonra da 1 hafta hasarlı kullandım ama ses yoktu yine...Servisten sonra oldu ses..

aykut_1914
28/07/2012, 18:53
puntoların 90*100 civarından sonrasında sol ön kapıdan ses alma gibi bir sorunu var. Forumda araştırırsanız az dünya kadar başlık var:) bende çok dolanmıştım o ses için,aslında çok aldırıs etmemek gerek B sınıfı bir araç sonuçta. Ama bütün yolumu otobanda yaptıgım için benim kulağımı çok tırmalıyordu.
Acaba sizinkide bu sesten mi?

znosurprises
28/07/2012, 19:05
Benimkisi sol ön camdan gelen bir ses, 90 dan sonra aynen şöyle bi ses geliyo "fufufufufufuufu" evet böyle bir ses, rüzgarın bayrak flamasına vurdugundan flamadan gelen ses gibi....

Aracın içi havada almıyor ama anlamadım ben bu işi, ama çok da rahatsız etmiyo gibi...

fota
28/07/2012, 20:04
daha evvelden de konşmştk bu konuyu ben bu ses yüzünden Bursa da birçk servis aşindrdim. en sonunda yan ayna izolasyonu değiştirildi, kapi saci kaynaklarina silikon çekildi, kapi ayari yapildi ve sol çamurlk ve sol kapi ayari yapildi . bende 70 km yi geçince geliyordu. benimde aracm sizinki gib sol kapidan darbeliydi.

aykut_1914
28/07/2012, 21:38
Benimkisi sol ön camdan gelen bir ses, 90 dan sonra aynen şöyle bi ses geliyo "fufufufufufuufu" evet böyle bir ses, rüzgarın bayrak flamasına vurdugundan flamadan gelen ses gibi....

Aracın içi havada almıyor ama anlamadım ben bu işi, ama çok da rahatsız etmiyo gibi...

evet kronik bir sorun bu :)
forumda bir çok şekilde sorunu çözülemeyen arkadaşlarımız var. Ancak ısrarlı bastırıldıgında benim gibi sorunu hallolanlarda var :)
kazayla alakası yok içinizi ferah tutun

znosurprises
28/07/2012, 21:38
Sol ön kapım tam yerine oturmamış, şimdi baktım sol ön kapının alt uç kısmı sağ ön kapıya göre daha yukarı bakıyor....