Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekirdağ' dan Adanaya uzun yol yapıcam önerileriniz?
znosurprises
27/07/2012, 12:55
Evet ilk defa tek başıma uzun yol yapıcam... Yolu da bilmiyorum nasıl giderim ne yaparım.. Google maps dan baktım ama karışık geldi. Tekirdağdan çıkıp Ankara otobanına girecem ama ilk önce İstanbuldan geçmek gerek tabi.. Köprüden geçmedim hiç...Tekirdağdan çıkınca Otobandan girip İstanbul çevre yolundan mı gidecem, İstanbulda otobandan nerden çıkıcam? Sonra ne zaman otobana girecem? Bilen arkadaşlar yardım ve önerilerinizi bekliyorum.. Bir de FSM köprüsünden çıkınca yine nasıl otobana girecem?
Şimdiden teşekkürler...
Xenophan
27/07/2012, 13:00
Köprüden geçme Çanakkale üzerinden git daha iyi köprü trafiği insanı yola çıktığına pişman eder bence
2 ile GT-I9100 cihazımdan gönderildi
znosurprises
27/07/2012, 13:05
Çanakkale üzerinden 2 saat uzuyor yol,ona baktım ama yapacak bişey yok artık, köprüden geçmek şart oldu..
Ziyaretci040
27/07/2012, 13:06
yolun uzar İstanbul'dan geçmezsen :) Gece yolculuk problemin yoksa eğer gece 4 e falan denk getir köprüyü ve devam et :)
farukileri
27/07/2012, 13:07
birazcık uzun olacak bu cevabım, üzgünüm :)
Köprüden geçme Çanakkale üzerinden git daha iyi köprü trafiği insanı yola çıktığına pişman eder bence
2 ile GT-I9100 cihazımdan gönderildi
Çanakkale'ye gitmesi aksine yolu acayip derecede uzatır; Adana'ya giderken İstanbul'u geçmek en mantıklısı
Evet ilk defa tek başıma uzun yol yapıcam... Yolu da bilmiyorum nasıl giderim ne yaparım.. Google maps dan baktım ama karışık geldi. Tekirdağdan çıkıp Ankara otobanına girecem ama ilk önce İstanbuldan geçmek gerek tabi.. Köprüden geçmedim hiç...Tekirdağdan çıkınca Otobandan girip İstanbul çevre yolundan mı gidecem, İstanbulda otobandan nerden çıkıcam? Sonra ne zaman otobana girecem? Bilen arkadaşlar yardım ve önerilerinizi bekliyorum.. Bir de FSM köprüsünden çıkınca yine nasıl otobana girecem?
Şimdiden teşekkürler...
Öncelikle Google Maps'deki yolun karışık olmasına bakmayın; çok rahat gidebilirsiniz. Hem de hiç ama hiç şaşırmadan yolları
İstanbul'a geldiğinizde (TEM'den geldiğinizi varsayıyorum) hiç o yoldan ayrılmadan yeşil olan Ankara tabelalarını takip ederseniz; hiç yolu karıştırmadan Ankara otoyoluna girersiniz. FSM'yi geçtikten sonra dümdüz devam edin; Ümraniye-Şile kavşağından sonraki kavşak Ankara otoyolu ayrımıdır. Oradan ayrılıyorsunuz ve Ankara'ya kadar hiç çıkmadan devam ediyorsunuz. Sonrasında Konya-Aksaray-Pozantı üzerinden Adana'ya geçiş yapıyorsunuz.
Dikkatli kullanın o halde, o yol baya bir uzun gelecektir ve ilk defa gidecekseniz eğer yanınızda bolca su bulundurun ki yolda uyumayın :)
znosurprises
27/07/2012, 13:07
Köprüden çıkınca nerden otobana girecem?
znosurprises
27/07/2012, 13:14
birazcık uzun olacak bu cevabım, üzgünüm :)
Çanakkale'ye gitmesi aksine yolu acayip derecede uzatır; Adana'ya giderken İstanbul'u geçmek en mantıklısı
Öncelikle Google Maps'deki yolun karışık olmasına bakmayın; çok rahat gidebilirsiniz. Hem de hiç ama hiç şaşırmadan yolları
İstanbul'a geldiğinizde (TEM'den geldiğinizi varsayıyorum) hiç o yoldan ayrılmadan yeşil olan Ankara tabelalarını takip ederseniz; hiç yolu karıştırmadan Ankara otoyoluna girersiniz. FSM'yi geçtikten sonra dümdüz devam edin; Ümraniye-Şile kavşağından sonraki kavşak Ankara otoyolu ayrımıdır. Oradan ayrılıyorsunuz ve Ankara'ya kadar hiç çıkmadan devam ediyorsunuz. Sonrasında Konya-Aksaray-Pozantı üzerinden Adana'ya geçiş yapıyorsunuz.
Dikkatli kullanın o halde, o yol baya bir uzun gelecektir ve ilk defa gidecekseniz eğer yanınızda bolca su bulundurun ki yolda uyumayın :)
Ben biraz yol bulma konusunda acemiyim, Ümraniye-Şile kavşağını geçtikten sonra demişsin ama o kavşağı, yoğun trafikte görüp daha sonra Ankara otobanı kavşağını görecğim konusunda şüphelerim var :) Yolun sağından mı gitmem gerekiyor sapmam için?
rockforever
27/07/2012, 13:17
aynı yolu 2 ay önce geldim arkadaşıma araç aldık edirne den ...sana şöyle söyleyeyim istanbulu hiç bilmem köprüden önce bir yanlış dnüş yaptım 40 dakikama mal oldu doğru yolu google maps tan buldum, yani haritayı takip et gerisi kolay ...
znosurprises
27/07/2012, 13:19
aynı yolu 2 ay önce geldim arkadaşıma araç aldık edirne den ...sana şöyle söyleyeyim istanbulu hiç bilmem köprüden önce bir yanlış dnüş yaptım 40 dakikama mal oldu doğru yolu google maps tan buldum, yani haritayı takip et gerisi kolay ...
İşte bende bundan korkuyorum, yanlış bi yerden dönersem, yanımda navigasyon falanda yok, sanırım 1 saat uğraşırım doğru yolu bulmak için...
ibrahim06
27/07/2012, 13:20
Faruk'un dediği gibi yeşil Ankara tabelalarını takip edin. İstanbul'u ben de pek bilmem ama o tabelalar bana hep yardımcı olmuştur. Köprüden Anadolu yakasına geçmeyi başardığınızda zaten tabela sizi otobana götürür.
oruç tutan biriyseniz niyetlenmeyin ve tutmayın. Yanınıza su, ciklet, ve kahve alın.
rockforever
27/07/2012, 13:21
gece geçin köprüyü bence en sağlamı öyle olur...
01adanali01
27/07/2012, 13:23
neresinden bakarsan bak en az 15 saat yolculuk tek başına türkü çığıra çığıra gelirsiniz artık:) AMAN HA RADARLARA DİKKAT.
ibrahim06
27/07/2012, 13:27
neresinden bakarsan bak en az 15 saat yolculuk tek başına türkü çığıra çığıra gelirsiniz artık:) AMAN HA RADARLARA DİKKAT.
:sp_ike00::sp_ike00::sp_ike00::sp_ike00::sp_ike00:
cemal arslan
27/07/2012, 13:28
yolu takip et..levhalara bak...seni yönlendirir....
radarlara dikkat et...tek başın yorgunluk uyku zor olacaktır....2-3 saatte bir mola ver...
znosurprises
27/07/2012, 13:28
Köprüyü geçerken hangi şeritte gitmek daha mantıklı, çünkü tabelalara bakıp dönüş yapmak için o tabelayı bir 100 metre önceden görüp hazırlık yapmak gerek, trafikte yoğun olacak muhtemelen...
Evet tek başıma gidecem ve en az 13 saat yol yapacam, o 13 saat tek başına nasıl geçer, ama önce İstanbul' u geçmek var ki o en zoru :)
Ziyaretci040
27/07/2012, 13:30
Radardan önce hıza dikkat edinki radara gerek kalmasın :)
Ziyaretci040
27/07/2012, 13:31
Köprüyü geçerken hangi şeritte gitmek daha mantıklı, çünkü tabelalara bakıp dönüş yapmak için o tabelayı bir 100 metre önceden görüp hazırlık yapmak gerek, trafikte yoğun olacak muhtemelen...
Evet tek başıma gidecem ve en az 13 saat yol yapacam, o 13 saat tek başına nasıl geçer, ama önce İstanbul' u geçmek var ki o en zoru :)
Orta şerit. :)
01adanali01
27/07/2012, 13:32
Radardan önce hıza dikkat edinki radara gerek kalmasın :)
15 saat yol 90km/h ile çok gidileceğini düşünmüyorum ara ara muhakkak basacaktır o zamanlardan bahsetmiştim:)
Ziyaretci040
27/07/2012, 13:33
15 saat yol 90km/h ile çok gidileceğini düşünmüyorum ara ara muhakkak basacaktır o zamanlardan bahsetmiştim:)
Sizin yazdığınız posta istinaden yazmadım sadece benimkide uyarıydı.
znosurprises
27/07/2012, 13:35
Adanaya giderken Ankaradan geçiyor muyum yoksa, otobandan devam mı ediyorum?
rockforever
27/07/2012, 13:43
devam interneti açın haritaya bakın bi...
farukileri
27/07/2012, 14:54
Öncelikle hemen ilk korkuyu elden alalım; yol üzerindeki tabelalar yönlendiriyor. Yolda giderken normal hızınızda seyretseniz dahi Ankara tabelalarını otoyolda kaçırmanız gerçekten ama gerçekten imkansız. Her yerde kocaman Ankara yazısını görürsünüz TEM üzerinde. Hatta Mahmutbey gişelerini geçtikten sonra görmeye başlarsınız Ankara yazılarını. Hiç korktuğunuz gibi olmasın; asla yanlış bir yola sapmazsınız levhaları takip ederseniz. Tek tavsiyem; FSM'ye girene kadar ve FSM sonrasındaki otoyol ayrımına kadar(sabiha gökçen havalimanı-izmit-ankara şeklinde ayıracaktır sizi) dümdüz yolu takip edin.
Adana'ya giderken iki seçeneğiniz var; birincisi Ankara'yı içten dolaşmak; ikincisi ise Ankara Çevre yolu'nu takip ederek hiçbir şekilde Ankara'nın içini görmeden Adana yoluna sapmak. Çevre yolundan gitmenizi tavsiye ederim her zaman; ankara'nın içerisinde kaybolma ihtimaliniz istanbul'dan çok daha yüksektir; tabelalar orada sizi yanıltabiliyor.
celenlee
27/07/2012, 15:13
Tekirdağdan yol boyu hiç bir yöne sapmayacaksın, zaten kınalıdan sonra ana yol Tem 'e devam ediyor sola doğru. KGS OGS temin etmeyi unutma bu arada :)
Köprü geçişini de gece yarısına denk getirirseniz sizin için iyi olur, en geç sabah 6:30 da FSM'de olursanız problem yaşamazsınız ;)
Sonrası:
yeşil Ankara tabelalarını takip edin.
Bu kadar basit ;)
**Sahura kalkıyorsan eğer, iftardan sonra dinlenmeni, erken yatmanı ve sahurdan sonra yola çıkmanı tavsiye ederim :)
matushella
27/07/2012, 15:34
Tekirdağ'dan İstabula otoyoldan gelin fakat kınalı yol ayrımında çalışma var dikkat. Daha sonra İstanbul il sınırlarına girin ve ankara (yeşil) tabelaları takip edin. Hiçbir yere ayrıca sapmanıza gerek kalmayacak sadece istanbulda 2 kavşağa dikkat. Biri Mahmutbey gişeleri geçtikten sonra yol çatallanır sol Ankara sağ aksaray diğeri de köprüyü geçince ümraniye şile ayrımından sonra sağa Ankara istikameti. Daha sonrasında yol dümdüz diyebiliriz, ilk önce ankara çevre yoluna geleceksiniz daha sonra aksaray üzerinden adanaya gideceksiniz. Yol boyu tabelalar mevcut hiç sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.
znosurprises
27/07/2012, 15:48
Köprü geçişi ücretsizmiş OGS ya da KGS den geçişte bir sıkıntı olmaz o zaman?
matushella
27/07/2012, 16:00
Köprüde sıkıntı olmaz ama yol boyu otobandan gideceğiniz için kgs yada ogs mutlaka gerekiyor. Özellikel Ankara çevreyolundan aksaraya kadar baya uzun bir otobandan gideceksiniz. 2009 da 9.5 tl otoban ücreti ödemiştim :D
celenlee
27/07/2012, 16:00
Orta şerit. :)
Gerçi FSM 'de orta vs kavramları kalmadı bu ara :) Açık olan şeritten geçeceksin :)
mehmetvyz
27/07/2012, 19:13
Ankara içine girmeyin o kadar uzun yoldan gelip şehrin içine girmeniz hem dikkatinizi hem de sinirlerinizi bozar, çünkü Ankarada da kapalı yollar var. Gün doğarken veya baterken uygun bir yerde mola verin, yoksa yolda uyuyabilirsiniz :D , en kritik zamanlar gün doğarken ve batarken ki zamanlar, arabanızda kesinlikle kolanya bulundurun :), hedefinize yaklaştığınızda hızınızı arttırmayın :D İyi yolculuklar
znosurprises
27/07/2012, 19:17
Ankara içine girmeyin o kadar uzun yoldan gelip şehrin içine girmeniz hem dikkatinizi hem de sinirlerinizi bozar, çünkü Ankarada da kapalı yollar var. Gün doğarken veya baterken uygun bir yerde mola verin, yoksa yolda uyuyabilirsiniz :D , en kritik zamanlar gün doğarken ve batarken ki zamanlar, arabanızda kesinlikle kolanya bulundurun :), hedefinize yaklaştığınızda hızınızı arttırmayın :D İyi yolculuklar
Ankara içine girmemk için yolu bilmek gerekir önce, Ankaraya gelince çevre yolundan Konya otobanına mı girecem bilemiyorum, zaten işin bu kısmı benim için de süpriz olacak :)
fotobelit
27/07/2012, 19:53
Size şunu söyleyebilirim,Bende geçen ay İstanbul-Çorum-Giresun-Trabzon yolculugu yaptım.İlk uzun yolculugumdu ve uzun yolculuk yapanlara sordukça kafam karıştı..Sonra yola bir çıkayımda bakalım ne olacak dedim :) ve yola çıkınca herşey zaten çok açıklayıcı..İnanki tabelalar çok iyi hazırlanmış kolayca gideceğinize eminim..Hayırlı yolculuklar..
Not: Hızını fazla yüksek tutmazsan sapakları kaçırmazsın..
mehmetvyz
27/07/2012, 19:57
Ankara içine girmemk için yolu bilmek gerekir önce, Ankaraya gelince çevre yolundan Konya otobanına mı girecem bilemiyorum, zaten işin bu kısmı benim için de süpriz olacak :)
:) Otobandan Ankaraya geleceksiniz, başlangıçta herhangi bir yöne dönmeyeceksiz aynen yola devam edin, yaklaşık 40km :D şehrin etrafından dolaşacaksınız sonra Konya yoluna gireceksiniz, devamında Aksaray istikametinde devam edeceksiniz
celenlee
27/07/2012, 20:18
Size şunu söyleyebilirim,Bende geçen ay İstanbul-Çorum-Giresun-Trabzon yolculugu yaptım.İlk uzun yolculugumdu ve uzun yolculuk yapanlara sordukça kafam karıştı..Sonra yola bir çıkayımda bakalım ne olacak dedim :) ve yola çıkınca herşey zaten çok açıklayıcı..İnanki tabelalar çok iyi hazırlanmış kolayca gideceğinize eminim..Hayırlı yolculuklar..
Not: Hızını fazla yüksek tutmazsan sapakları kaçırmazsın..
Otoyollarda tabelalar ne kadar iyi hazırlanmışsa, Ankara içerisindeki tabelalar bir o kadar kötü :) Kavşağı geçtikten sonra görüyorsunuz tabelayı, tam kavşağın dibinde, karşı kaldırımda :) iş işten geçmiş oluyor. Dolap beygiri gibi dön dur :)
güzergah karışık değil aslında.
her sene istanbul - adana güzergahını 2 kez kat ediyorum.
yandex haritaların güzergahı çok iyi. burdan tarife gerek yok.
yalnız niğde yolundan devam ederken yeni yapılan otobana gir direk pozantı adana yoluna bağlanıyor. eski yoldan ulukışlaya girme. çok hızlı gitmedikçe sapakları kaçırmak zor.
bu arada tek kişi için tehlikeli bir yolculuk. yanında bolca sakız, su bulunsun ara sıra da şekerli yiyecekler tüket ( kestane ezmesi gibi =P ) 3 saatte bir 5-10 dakika mola verin. araçtan mutlaka inip kaslarınızı esnetin temiz hava alın.
iyi yolculuklar..