Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto evo verip corsa alınır mı?
sekoli82_35
26/07/2012, 15:50
Arkadaşlar biraz değişiklik istediğimden dolayı 2010 punto evomu verip corsa almak istiyorum.Fikir verirseniz sevinirim.
Sparco34
26/07/2012, 15:51
alıcağın corsanın modeli tipi ? nedir.
sekoli82_35
26/07/2012, 16:08
daha o konuda düşünme aşanmasındaym
01adanali01
26/07/2012, 16:12
bu iş keyif işidir mercedes satılıp tofaş 124 serçe yine alınır tamamen keyfine kalmış bence.
Sparco34
26/07/2012, 16:12
Opelin konforu fiata göre yüksektir.
karşılaştırma yaparak almaya bak
içine sinıyorsa sıkıntı yok
hocam tamamen senin keyfine kalmış corsanın paketleri ile full alırsan 40 liraya falan geliyor en full ü...evodan memnunsan gerek yok ama memnun değilsen corsa güzel alternatif..bu arada corsanın 95 liği üretimden kaldırıldı..
sekoli82_35
26/07/2012, 16:31
hocam tamamen senin keyfine kalmış corsanın paketleri ile full alırsan 40 liraya falan geliyor en full ü...evodan memnunsan gerek yok ama memnun değilsen corsa güzel alternatif..bu arada corsanın 95 liği üretimden kaldırıldı..
yok o kadar fullunde gözüm yokta benzinli enjoy paket istiyorm. tavsiye edermisin değermi
Ziyaretci037
26/07/2012, 16:38
Tek kapisi olucaksa degistirmeye deger yoksa bizim evo cok daha guzel corsadan.
araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..
Ziyaretci040
26/07/2012, 16:50
Evo candır corsaya göre şahsi görüşüm.
matushella
26/07/2012, 16:57
Evo'dan inip corsa'ya binmek pek mantıklı bir değişiklikmiş gibi görünmüyor sanki???
Gokdeniz34
26/07/2012, 17:14
Bencede pek mantıklı degil ama corsa opc alırsan uyar
Bencede pek mantıklı degil ama corsa opc alırsan uyar
Geçtiğimiz günlerde opel müşt hiz aradım, opc istiyorum diye opcnin tr sitesindeki fiyatı ile yine aynı yerde opc tanıtımındaki liste fiyatında arada 6 bin liraya yakın fark vardı yani 48 - 54 gibi değişkendi onu sordum doğru dürüst bi cevap vermediler birde getirtme imkanı düşük dediler Bende çektim resti vazgeçtim olaki ciddi ilgilenip dönüş yapsalardı bir tane opc corsa getirtcektim.
yok o kadar fullunde gözüm yokta benzinli enjoy paket istiyorm. tavsiye edermisin değermi
Birde neden benzinli?
Bence sadece karoseri değiştirmek en mantıklısı.Yani şu model araçlardaki gibi kepleri değiştirebilsek keşke :)
Amaç zevkse alınır tabiki ama aynı platformu ve aynı motorları paylaşan 2 aynı sınıf araç.. bence mantıklı değil..
benim eşim bile araçtan pek anlamaz corsa ya binceğime hiç binmem demişti evo yu görünce :) sonuçta zevk meselesi karar sizin.
matushella
26/07/2012, 17:49
Corsa bir kere kendine has bir araba değil, toparlama işte, motor başka yerden vs. Hiç ısınamadım şu ortak motor vs kullanan arabaları. Opel'sen opel marka motor üret deki bu motoru opel üretti.
Ziyaretçi034
26/07/2012, 17:56
Corsa bir kere kendine has bir araba değil, toparlama işte, motor başka yerden vs. Hiç ısınamadım şu ortak motor vs kullanan arabaları. Opel'sen opel marka motor üret deki bu motoru opel üretti.
motor başka yerden değil, bizim multijet dediğimiz motoru vaktizamanında gm ve fiat ortaklaşa bir firma kurup geliştirdiler. sonra gm firma üzerindeki haklarını (içinde bulunduğu krizinde etkisiyle) fiata devretti
ahmet4646
26/07/2012, 17:56
Bence evo corsadan çok daha güzel hiç gerek yok :)
sekoli82_35
26/07/2012, 18:02
Birde neden benzinli?
çok binmeycegım için olablr
matushella
26/07/2012, 18:04
motor başka yerden değil, bizim multijet dediğimiz motoru vaktizamanında gm ve fiat ortaklaşa bir firma kurup geliştirdiler. sonra gm firma üzerindeki haklarını (içinde bulunduğu krizinde etkisiyle) fiata devretti
Evet bu durumu biliyoruz fakat motorun şu andaki üreticisi kim Fiat. Opel neden üretim yapmıyor, yani topluyor arabayı?
Ziyaretçi034
26/07/2012, 18:15
Evet bu durumu biliyoruz fakat motorun şu andaki üreticisi kim Fiat. Opel neden üretim yapmıyor, yani topluyor arabayı?
fiatın sahibi olduğu fiat powertrain şirketi üretiyor,
üretim yapamama sebebini yukarıda açıkladım zaten, gm/opel finansal kriz içerisinde ve eli kolu bağlı.
olaya senin açından bakarsak bmw'de toyotada toplama araç yapıyor diyeceğiz bundan sonra.
İlgili haber: Milliyet - Toyota BMW ile ?güç? birliğine gitti (https://ekonomi.milliyet.com.tr/toyota-bmw-ile-guc-birligine-gitti/ekonomi/ekonomidetay/02.12.2011/1470054/default.htm)
vakit bulupta haberi okursan toyota bmw'dan 2,0 dizel motor alıp kullanacak, bmw'da toyotanın elektrikli ve hibrid motorlarında deneyimlerini kendi sistemlerine uygulayacak.
ayrıca toyota artık isuzu ile dizel motor geliştireceğini açıklamış. otomobilin beşiği olan amerikada satış birincisi olan toyota kendi motorunu üretemiyormu diyelim yani ?
al yeni kasa fiesta bak keyfine :D
Opelin konforu fiata göre yüksektir.
karşılaştırma yaparak almaya bak
içine sinıyorsa sıkıntı yok
Corsaya hiç binmediniz sanırım. Punto'dan önce bizde Corsa vardı. Hem donanım hem konfor olarak hiçbi şekilde Punto'ya yaklaşamaz
Fiestası olsun, Corsası olsun kazık gibi arabalar. Konfor sıfır. Punto'lar da sert araçlar ama bir fiesta ya da corsadan gerçekten konforlu. Değişiklik istiyorsanız, C ya da D sınıfı konforlu bir şey tercih edin bence.
Nedense şu karikatür geldi aklıma, :))) ,ne yapacan corsa alıp :)
https://img291.imageshack.us/img291/6424/0336k.jpg
ykaya1983
26/07/2012, 21:50
Bana takasa girelim deseler girmem.Punto corsanın yanında c sınıfı gibi duruyor.Nedense bana clio 3 hariç polo,corsa,fiesta puntodan bir hayli küçükmüş gibi geliyor.
1.2 otomatik benzinlisi bir arkadaşımda var biraz fazla yaktığını söylüyordu..
Arkadaşlar biraz değişiklik istediğimden dolayı 2010 punto evomu verip corsa almak istiyorum.Fikir verirseniz sevinirim.
bence opel düşünüyorsan astra classic 3 .... bi yakından bak derim...en azından incele....
corsa mı :) puntoyu vw forumlarında yeni polo ile kıyaslıyolar o mu bu mu diye gerisini siz düşünün ...
karaca71
27/07/2012, 01:17
corsa yeni kasayasa bişey diyemiyeceğim ama eski kasalardansa ben olsam almazdım çünkü corsaya bişey yapınca puntoya yakıştığı kadar yakışmıyo puntoya binmek zevk meselesi ama opelde alman araba karara senin:board_yu:
sizin aracınızın durumunu bilmiyorum fakat corsa yerine evo nuzu daha eğlenceli bir araç yapsanız daha mantıklı olur. mesela skydome yoksa asist kit vs.vs. full bir evo alsanız corsa yı gözünüz görmez :D
Zaman geçmiş ama yinede düşünenler için yazıyorum. Alırsın evo'yu full olarak 45 bin civarına satarsın 30 bine sonra aklın başına gelir kahredersin. Bence bu segment araç alacaklar öncelikle polo daha sonra corsa seçmeli. Ben 4 adet punto aldım sattım hatta en son ağzına kadar dolu bravo sattım hep zarar ziyan. Benimle beraber vw alan arkadaşlarım 3-5 bin eksiğine araç satarken ben 2-3 yaşındaki araçlarımı 15-20 bin eksiğine satmak zorunda kaldım. Hele ki dandik ötesi ve asap bozma makinası fiat bayilerine aldığın 0 km aracı 6 ay veya 1 sene sonra götür takas yapacağım kaça alırsınız de, bak seni nasıl kahrettiriyorlar. Hiç düşünmeden polo diyorum. Zira oto piyasasındaki adı çeyrek altın. Volkswagende araba maalesef parayla değil 3-4 ay sırayla. Acaba tesadüf mü yoksa insanlar mazoşistlerde sıra mı bekliyorlar düşünmek lazım. Hangi markada gördünüz benzinli ile dizel arasında 10000 tl fiyat farkı varken ben kampanya yaptım aynı para diyen. 10000 tl fark verip alanlar salakmıydı demezler mi adama. Tabi ki bu lafı satarken çooookkkk fazlasıyla duyup salaklığımızı perçinlemiş oluyoruz. Onun için yol yakın iken diğer alternatifler derim. Kaçın kurtarın canınızı :)
erenemre
24/03/2013, 10:33
Zaman geçmiş ama yinede düşünenler için yazıyorum. Alırsın evo'yu full olarak 45 bin civarına satarsın 30 bine sonra aklın başına gelir kahredersin. Bence bu segment araç alacaklar öncelikle polo daha sonra corsa seçmeli. Ben 4 adet punto aldım sattım hatta en son ağzına kadar dolu bravo sattım hep zarar ziyan. Benimle beraber vw alan arkadaşlarım 3-5 bin eksiğine araç satarken ben 2-3 yaşındaki araçlarımı 15-20 bin eksiğine satmak zorunda kaldım. Hele ki dandik ötesi ve asap bozma makinası fiat bayilerine aldığın 0 km aracı 6 ay veya 1 sene sonra götür takas yapacağım kaça alırsınız de, bak seni nasıl kahrettiriyorlar. Hiç düşünmeden polo diyorum. Zira oto piyasasındaki adı çeyrek altın. Volkswagende araba maalesef parayla değil 3-4 ay sırayla. Acaba tesadüf mü yoksa insanlar mazoşistlerde sıra mı bekliyorlar düşünmek lazım. Hangi markada gördünüz benzinli ile dizel arasında 10000 tl fiyat farkı varken ben kampanya yaptım aynı para diyen. 10000 tl fark verip alanlar salakmıydı demezler mi adama. Tabi ki bu lafı satarken çooookkkk fazlasıyla duyup salaklığımızı perçinlemiş oluyoruz. Onun için yol yakın iken diğer alternatifler derim. Kaçın kurtarın canınızı :)
söylediklerin bravo için olabilir ama punto 15-20 bin eksiğe gitmez abartmayalım ayrıca polo tamamda ikinci elde punto corsa dan çok daha iyi gidiyor.
Ziyaretci035
24/03/2013, 12:02
söylediklerin bravo için olabilir ama punto 15-20 bin eksiğe gitmez abartmayalım ayrıca polo tamamda ikinci elde punto corsa dan çok daha iyi gidiyor.
İnsanlar artık Punto'ya alıştı. Punto değer kazanmaya başladı. Corsa'nın kalitesi ve donanım seviyeleri düştü.
Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.
Misafir046
24/03/2013, 12:13
İnsanlar artık Punto'ya alıştı. Punto değer kazanmaya başladı. Corsa'nın kalitesi ve donanım seviyeleri düştü.
Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.
Katılıyorum.2. Elde puntonun satısı daha çok.Dahada hızlı oluyor.Artık tum arabaların degerleri 2. elde baya dusuyor...
Eski kasa corsa yenilerden daha güzel bana göre :) yani para lazım, arabamı satacağım ama illede araba lazım diyorsanız eski kasa corsa yı öneririm. Yeni corsa ların ne içten ne dıştan nede performans olarak bir albenisi yok. nefret ettiğimi bile söyleyebilirim :D
Bravo sahiplerinden hep aynı şeyi duyuyoruz. 2. eli çok zarar ettiriyor. Puntoda bu rakam çok olmasa da dediğinize katılıyorum fiatın yanlış fiyat politikaları gereği puntolarda 2 elde aynı segmentteki diğer marka araçlara göre daha fazla değer kaybediyor. Ben şanslıyım. 2010 sonunda 30.000 aldığım aracı 28.000-30.000 satarım. Çünkü ben aldıktan sonra euro epey arttı ve araçların 1.el fiyatı arttı
Ben 2 tane gp aldım sattim hiç zarar etmedim ama tabiki bunda şansın da biraz yardımı var..şu anda astra classic 3 1.3 cdti aracım var geçenlerde sıfır aldığım fiyatı verdiler satmadım..hatta şu anda galerilerde sıfır aldığım fiyattan 2 lira fazla istiyorlar..
adrentos
24/03/2013, 21:14
Yıl olmus 2013 corsada yol bilgisayarı standart değil.
Honor COOPER
24/03/2013, 22:16
Bravo sahiplerinden hep aynı şeyi duyuyoruz. 2. eli çok zarar ettiriyor. Puntoda bu rakam çok olmasa da dediğinize katılıyorum fiatın yanlış fiyat politikaları gereği puntolarda 2 elde aynı segmentteki diğer marka araçlara göre daha fazla değer kaybediyor. Ben şanslıyım. 2010 sonunda 30.000 aldığım aracı 28.000-30.000 satarım. Çünkü ben aldıktan sonra euro epey arttı ve araçların 1.el fiyatı arttı
Hocam çok iyimserin bence.
Ben 2011 tüm opsiyonların olduğu aracımı senin dediğin rakamlara satamadım 3 aydır.
Yıl olmus 2013 corsada yol bilgisayarı standart değil.
isterseniz serviste 2 dk da açıyorlar..sözde standart değil :)
metalpiranha
11/04/2013, 03:44
dizelden inip benzinliye binmek gerçekten insanı üzere ben benzinli araç kullanıyordum.1 aylık yakıt masrafı 2 kat oluyor.o zaman üzülüyorsun birde opel de parça biraz daha pahalı bildiğim kadarıyla ve motorlar aynı teknolojiye sahip (umarım yanlış bilgi değildir.)
sehzadeamasya
12/04/2013, 20:19
bencede aynı sınıf araçlar evoyla devam edin derim nacizane