Orijinalini görmek için tıklayınız : LÜTFEN DİKKATE ALINIZ FORUM ÜYELERİ,Defne Kurşun 2 yaşında acil ilik aranıyor
siyah rüzgar
26/07/2012, 11:17
Defne Kurşun bir arkadaşımızın 2 yaşındaki kızı.1 senedir lösemi ile savaş veriyor.En son ilaç tedavisine cevap vermediğinden ilik nakli yapılmasına karar verildi.Çok az zamanı kaldı ilik bulunamazsa Defne bebek hayata veda edecek.
Tek yapmamız gereken bir tüp kan vermek ve verirken ilik için diye belirtmek.İstanbul için Çapa Kan Merkezinde,Ankara’da Ank. Üniversitesi İbni Sina Hastanesi ilik bankasında ,Antalya’da Akdeniz Üniversitesi onkoloji bölümünde işlem yapılıyor.Diğer şehirler için bilgi alınabilir.
Kan grubu önemli değil ve oruçlu iken verilemiyor iftardan sonra alabiliyorlar.İst. Çapa 24 saat açık ve işlem yapılabiliyor.
Bir küçük tüp kan demek bir hayat demek olabiliyor.
Ne kadar çok insana duyurursak ve ne kadar çok insan kan verirse Defne bebeğin umudu o kadar artıyor.
İşlem çok basit 2 dk sürüyor ve ayağa kalkıp hayata devam ediliyor.
Paylaşabilirsek çok sevinirim,
Defne’nin babası Metin Kurşun tel numarası 0 532 508 65 07
Teşekkürler,
Sparco34
26/07/2012, 11:20
rabbim acil şifalar versin bu mübarek ayda
Çok geçmiş olsun . umarım defneye uygun ilik bulunur ..
ilik nakli nasıl yapılıyor bilmiyorum ama sadece kan ile bu iş olacaksa inşallah hemencecik bulunur.
01adanali01
26/07/2012, 11:30
Allahım Şafi adıyla şifa versin inşallah.
Allah ım ramazan ın hürmetine acil şifalar verir inşallah...
çok üzüldüm. allah annesine babasına bağışlasın inşallah. izmirden yardımcı olma imkanım varsa hiç düşünmem...
Allah acil şifalar versin...
Acil sifalar... Insallah uygun ilik bulunur...
Defne Kurşun bir arkadaşımızın 2 yaşındaki kızı.1 senedir lösemi ile savaş veriyor.En son ilaç tedavisine cevap vermediğinden ilik nakli yapılmasına karar verildi.Çok az zamanı kaldı ilik bulunamazsa Defne bebek hayata veda edecek.
Tek yapmamız gereken bir tüp kan vermek ve verirken ilik için diye belirtmek.İstanbul için Çapa Kan Merkezinde,Ankara’da Ank. Üniversitesi İbni Sina Hastanesi ilik bankasında ,Antalya’da Akdeniz Üniversitesi onkoloji bölümünde işlem yapılıyor.Diğer şehirler için bilgi alınabilir.
Kan grubu önemli değil ve oruçlu iken verilemiyor iftardan sonra alabiliyorlar.İst. Çapa 24 saat açık ve işlem yapılabiliyor.
Bir küçük tüp kan demek bir hayat demek olabiliyor.
Ne kadar çok insana duyurursak ve ne kadar çok insan kan verirse Defne bebeğin umudu o kadar artıyor.
İşlem çok basit 2 dk sürüyor ve ayağa kalkıp hayata devam ediliyor.
Paylaşabilirsek çok sevinirim,
Defne’nin babası Metin Kurşun tel numarası 0 532 508 65 07
Teşekkürler,
belirtmiş olduğunuz hastanelere gidip kimin için olduğunu söyleyip kan verebiliyor muyuz? yani ismi geçen hastanelerin bu durumdan haberi var değil mi?
fuatcosar
26/07/2012, 20:02
Kardeşim allah acil şifalar versin. neyse elimizden gelen yapmalıyız tabiki. peki iliğin uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağız. mesela ben çorumdayım ve hastanede çalışıyorum. burda bakılabilirmi bilmiyorum ama araştırırım.
Birkan61
26/07/2012, 20:25
Müsait bir haftasonu ya da hafta içi birlikte gidip kan verebiliriz..
Kan verip ne diyeceğimizide belirtirseniz daha iyi olur..
Umarım uygun ilik bulunur çok üzüldüm daha küçücük bebek :(
SKELETER
27/07/2012, 22:05
Müsait bir haftasonu ya da hafta içi birlikte gidip kan verebiliriz..
Kan verip ne diyeceğimizide belirtirseniz daha iyi olur..
Umarım uygun ilik bulunur çok üzüldüm daha küçücük bebek :(
Bu fikiri organize edecek biri olursa ben gelebilirim.
Not: İstanbuldayım
Birkan61
28/07/2012, 00:01
Bu fikiri organize edecek biri olursa ben gelebilirim.
Not: İstanbuldayım
Benim için gün falan sıkıntı değil..
Örneğin pazar günü öğleden sonra önemli işi olan yoksa birlikte gidip kan verebiliriz. Ya da hastanenin orada buluşup birlikte kan veririz..
Allah acil şifalar versin
Bursadan da yardım etmek isteriz c.tesi pazar benim için uygun...
Yalnız olayı birinin takip ve araştırma yapması lazım nasıl olur nasıl gider ...
Birkan61
28/07/2012, 00:35
Allah acil şifalar versin
Bursadan da yardım etmek isteriz c.tesi pazar benim için uygun...
Yalnız olayı birinin takip ve araştırma yapması lazım nasıl olur nasıl gider ...
Kesinlikle..
Ben ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası kan verme veririm ama isim mi vericez ne yapıcaz..
Kesinlikle..
Ben ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası kan verme veririm ama isim mi vericez ne yapıcaz..
aynen öyle benim bu zamana kadar hastanelerle hiç işim olmadı prosedür nasıldır ne yapılır hangi bölüme gidilir, bu işlerden anlayan biri çıkıp her il için öncülük eden bi arkadaş olursa sanırım umulanın üzerinde bir talep olur. Ben ilik naklinin kan verilerek olduğunu bilmiyodum mesela yaşım 32 ... Bursadan öncü bi arkadaş çıkarsa ben burdayım kanımı seve seve veririm ...
SKELETER
28/07/2012, 01:35
Al bendende o kadar. Hastane konusunda ne nedir hiçbir fikrim yok.
perdoono
28/07/2012, 11:06
allahım şifa versın.
Semih Kurtulmus
28/07/2012, 12:47
Allah yardımcıları olsun cidden çok üzüldüm inşallah uygun ilik bulunur
Allah acil şiifalar versin. Bir arkadasımın kardesi aynen ilik nakline ihtiyaç duymaktaydı ondan dolayı söyle bir bilgiye sahibim. İlik uyuşmasını ölçebilmek pahalı bir işlem. Kişi başı 800 tl mi ne? Ve ilik bulunması en yakın akrabada anne baba ve kardeslerde tutma olasılıgı yuzde 25 gibiydi sanırım farklı birinin iliginin tutuması milyonda bir bir durum. İlik bankası oluşturulrken genelde bu rahatsızlıgı yasayan kişilerin aileleri bu masrafı göze alıp yaptırdıgı icin ilik sayısı cok az. Yanlış bilmiyorsam durum böyle idi. Yani ben ilik verecem deyip kan vererek iş çözülmüyor .Bunun maddi gideri var. Bu şekilde olduğunu biliyorum ama bu konuda daha güncel bilgisi olan var ise bizleri aydınlatırsa sevinirim. KArdesimize Allah acil şifalar versin
Allah acil şiifalar versin. Bir arkadasımın kardesi aynen ilik nakline ihtiyaç duymaktaydı ondan dolayı söyle bir bilgiye sahibim. İlik uyuşmasını ölçebilmek pahalı bir işlem. Kişi başı 800 tl mi ne? Ve ilik bulunması en yakın akrabada anne baba ve kardeslerde tutma olasılıgı yuzde 25 gibiydi sanırım farklı birinin iliginin tutuması milyonda bir bir durum. İlik bankası oluşturulrken genelde bu rahatsızlıgı yasayan kişilerin aileleri bu masrafı göze alıp yaptırdıgı icin ilik sayısı cok az. Yanlış bilmiyorsam durum böyle idi. Yani ben ilik verecem deyip kan vererek iş çözülmüyor .Bunun maddi gideri var. Bu şekilde olduğunu biliyorum ama bu konuda daha güncel bilgisi olan var ise bizleri aydınlatırsa sevinirim. KArdesimize Allah acil şifalar versin
Evet maliyetli bir uygulama ama nakili alacaklar için maliyeti var. Ancak bu maliyetli sosyal güvencesi varsa hastanın SGK karşılıyor. Konuya yönelik detaylar için;
kemik ili?i nakli,kemik ili?i nakli hakk?nda bilinmesi gereken her?ey (https://www.baktabul.net/saglikli-yasam/138746-kemik-iligi-nakli-kemik-iligi-nakli-hakkinda-bilinmesi-gereken-hersey.html)
LÖSEV - Lösemili Çocuklar Vakfı (https://www.losev.org.tr/v2/tr/content.asp?ctid=796)
Bu arada ben verilen numarayı aradım. İbni Sina yoğunluğundan ötürü kan alamıyormuş. Ankara'da şu anda bu test yapılamıyor ne yazık ki. Bayramdan sonra Metin Bey'i tekrar arayacağım.