PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ogs gecişi

emir112
25/07/2012, 22:53
arkadaşlar otoban yolunu ilk defa kullanıyorum.Gecenlerde boluya giderken ogs ve kgs giseşleri vardı hep ogs den gectim yeşil ışıktan dolayı aradan bir hafta gectikten sonra rastgele aracı sorgulattım 3 ayrı yerden ceza gelmiş indirimli ceza toplam 267 lira bu parayı ödeyecekmiyim şimdi cok fazla değilmi bu kadar ceza olurmu..?

celenlee
25/07/2012, 23:19
Niye geçer geçmez OGS başvurusu yapmadınız ki?
Her gişede mutlaka görevliler var, ogs satışı da vardır eminim ki.

Ayrıca OGS cezası 1 tane olması lazım eğer sadece 1 çıkış yaptıysanız, diğer cezaların detayları yazmıyor mu?

emir112
25/07/2012, 23:26
3 ayrı tarihler ve yerlerden toplam yüde 25 indirimli cezası 267 lira bu kadar fazla olacağını düşünmemiştim..aracı yeni aldım ilk defa uzun yola cıkmıştım..yola para arac vergisine para park ücreti.. derkn milleti resmen sömürüyrlar..

volkan611
25/07/2012, 23:33
mecbur ödeyeceksin,araç plakasına bakıyorlar sistemde o araca kayıtlı ogs varsa ceza gelmiyor ama yoksa direk cezayı yazıyorlar.

OzzY
25/07/2012, 23:41
geçiş tarihinden sonra 3-7-30 gün(30 a kadar çıkan var evet :D ) içinde OGS yada KGS alırsanız normal ücreti ordan düşüyor, süresi geçmiş olsa bile en azından KGS alıp mail atın düşerlerse ne ala düşmezlersede ilerde kullanırsınız

celenlee
25/07/2012, 23:41
3 ayrı tarihler ve yerlerden toplam yüde 25 indirimli cezası 267 lira bu kadar fazla olacağını düşünmemiştim..aracı yeni aldım ilk defa uzun yola cıkmıştım..yola para arac vergisine para park ücreti.. derkn milleti resmen sömürüyrlar..

Algılayamıyorum. Tam 3 durumu ihlal etmişsiniz. 3. ihlalden sonra hadi bi bakiim ceza falan varmı demişsiniz, sonra da sömürüyorlar falan diyorsunuz:sapsal:

emir112
26/07/2012, 00:45
bir hafta icersinde bu kadar para fazla değilmi bir uyarı falan verebilirdi nerden bileyim bu kadar ceza olduğunu yeni yola cıkmışım yanımda kart yok gecenin bir saatinde ogs yeşil ışık yuanıyodu tek orası acıktı diğerlerinde bariyer vardı bende gectim..benim hatam ertesi gün gidip sorgulyamam iş yoğunluğundan sorgulayaamdım..milleti sömürmek sadece bu konu hakkında demiyorum.adım attığn yer para miletten para koparmak icin her yolu koymuşlar kendi ülkemizde rahatca bi yaşam süremiyoruz...

Birkan61
26/07/2012, 00:55
Hocam yanlış anlamayın am bence suç sizde..

Otobanların paralı olduğunu duymadınız mı hiç? Yeşil ışığın yanıyor olması o gişelerin açık olduğunu oradan geçebileceğiniz anlamına geliyor.

Herkes paralı geçecekte siz parasız mı geçecektiniz yani bu demek oluyor dediğiniz :)

Uyarı olarak zaten tabelalar mevcut ogs'nin orada. Kaçak geçiş için en uzak mesafenin 10 katı ceza uygulandığı..

WiSTaRiA
26/07/2012, 01:26
Malesefki ödeyeceksiniz... Geçmiş olsun...

OzzY
26/07/2012, 07:08
bir hafta icersinde bu kadar para fazla değilmi bir uyarı falan verebilirdi nerden bileyim bu kadar ceza olduğunu yeni yola cıkmışım yanımda kart yok gecenin bir saatinde ogs yeşil ışık yuanıyodu tek orası acıktı diğerlerinde bariyer vardı bende gectim..benim hatam ertesi gün gidip sorgulyamam iş yoğunluğundan sorgulayaamdım..milleti sömürmek sadece bu konu hakkında demiyorum.adım attığn yer para miletten para koparmak icin her yolu koymuşlar kendi ülkemizde rahatca bi yaşam süremiyoruz...

hiç bahane aramayın, otoyolların paralı olduğunu bilmeniz gerekir hadi bilmiyorsunuz diyelim o gişeleri buraya neden koydular acaba diye düşünmeden mi geçtiniz.

fotobelit
26/07/2012, 13:27
Bencede biraz yüksek gelmiş..Ama caydırıcı olması açısından sanırım..Yoksa 3-5 tl gelse, kaçak geçişler artar sanırım..

Ziyaretci040
26/07/2012, 13:32
Hocam yanlış anlamayın am bence suç sizde..

Otobanların paralı olduğunu duymadınız mı hiç? Yeşil ışığın yanıyor olması o gişelerin açık olduğunu oradan geçebileceğiniz anlamına geliyor.

Herkes paralı geçecekte siz parasız mı geçecektiniz yani bu demek oluyor dediğiniz :)

Uyarı olarak zaten tabelalar mevcut ogs'nin orada. Kaçak geçiş için en uzak mesafenin 10 katı ceza uygulandığı..

Ya ben kaskonun şirkete verdiği yedek araçla yedim o cezayı başka arabanın ogs sini okuttum diye sen düşün :) Otoban paralı bilmiyorsunuz hadi tabelalarıda görmediniz kaçak geçerken alarm çalıyor kaçla girdinizki gişelere onuda duymadınız ?

Ve ne yazıkki geçmiş olsun ödiyeceksiniz.Ben olsam indirimli öderdim.

fatihhhh
27/07/2012, 13:09
konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun.
cezaların caydırıcı olması için daha yüksek olması taraftarıyım.