Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmirde pasta cila ?

Franbuaz
25/07/2012, 01:05
İzmirde pasta cila ve boya koruma yapan kaliteli yer nereleri tavsiye edersiniz arkadaşlar. Birde bu pasta cila işleminde wax , clay ,glaze gibi terimler var bunlar ne oluyor ?

blackhawk
25/07/2012, 12:38
valla bu işi yapabilecek sonax var çınarlı'da ama onların yaptıkları işi beğenmiyorum ticari gözle bakıyorlar her gelene baştan sağma iş yapıyorlar. Şayet kendin uğraşacak zamanın yoksa
Sonax İzmir - İlk Günkü Gibi (https://www.sonax-izmir.com/) linki bu yeni yerlerini açmışlar.

Sparco34
25/07/2012, 14:18
İzmirde pasta cila ve boya koruma yapan kaliteli yer nereleri tavsiye edersiniz arkadaşlar. Birde bu pasta cila işleminde wax , clay ,glaze gibi terimler var bunlar ne oluyor ?

wax clay glaze belli markalardakı kısaltmalar diyelim buna

ama marka istiyorsa nereye yaptırdığın önemi yok önemli olan
işi yapan kişidir...

öncelik kullanılan markalarda megauris tavsiye edebilirim

izoci
25/07/2012, 14:23
Ispartaya gelirsen Meguiars ürünleriyle yapabilirim ;)

SteinGP
25/07/2012, 14:31
oğuz nerden alıyosun meguiarsları hiçbiyerde bulamıyorum bu aralar ya?

Franbuaz
25/07/2012, 15:08
Ispartaya gelmem zor arkadaşlar pahalıya patlar bana izmirde yaptırcak biryer arıyorum :) Kendim yapamam çünkü elime güvenmiyorum boyayı alırım diye korkuyorum. Sonax ı inceledim çok pahalı 290 tl en ucuzu, daha uygun biryer yokmu acaba izmirde ?

Yagmuradam
25/07/2012, 15:24
Ispartaya gelirsen Meguiars ürünleriyle yapabilirim ;)

Dükkanınız mı var Isparta'da? Ek olarak tornator bulunuyor mu sizde?

blackhawk
25/07/2012, 15:32
İsmail aracında çizik yoksa pasta uygulamana gerek yok sadece clay (kil) al youtube te nasıl uygulandığı var kil boya üzerindeki kir reçine böcek kalıntıları gibi şeyleri temizler. sonra yıka meguiars'tan güzel bir cila al ve uygula.Cila boyayı aşındırmaz aksine besler ve dış etkenlerden korur.güvenle uygulayabilirsin. Kil bauhaus'ta varmış 25-30 tl civarı sanırım cila da orada vardır. Yalnız uygulamayı ya akşam ya da akşamüstü serinliğinde, youtube ta ararsan nasıl uygulandığını bulabilirsin hem zevklidir hemde sana ucuza gelir.

Franbuaz
25/07/2012, 15:57
bauhaus dediğiniz yer baumax mı? Öyleyse yakın bize gidip bakarım. Ama aracımda çizikler var ufak tefek servisteki adam acil pasta gerekiyor bu araca demişti :)

blackhawk
25/07/2012, 17:21
pardon baumax orada bulabilirsin tüpte pastalar var kendinden cilalı o işini görecektir

Franbuaz
25/07/2012, 17:32
Ama ben kendim yapmak istemiyorum güvenilir kaliteli biryere yapmak istiyorum tabi ucuz olsun? Ziebart falan bakıyom fiyatlara 400-500 tl diyolar

SteinGP
25/07/2012, 17:44
abi neden kendin yapmıyorsun? yanlış anlamada maksimum 150 liraya kendi setini dizer, en az 15 sefer boya koruma yaparsın arabana. işçiliğide zor değil öyle boyayı filan sökmezsin, cila pediyle yapıp geçeceksin..

Ayberk0616
25/07/2012, 17:46
Bi çok yanlış bilgi verilmiş
clay:kil demek aracınızın yüzeyine yapışmış yıkama ile çıkmayan kirleri sökmekte kullanılır
wax:yüzeyi temizlenmiş çizikten arındırılmış yüzeyi koruma altına alır
glaze:aracın boyasına ıslak görünümü sağlayan boyaya derinlik veren maddedir genelde showroomlardaki araçlara sürerler etkisi çok uzun değildir tek başına

Ayrıca bu işlerden hiç anlamayan kişi aracına uygulama yapıcam diye dahada kötü hale getirebilir

Franbuaz
25/07/2012, 18:35
abi neden kendin yapmıyorsun? yanlış anlamada maksimum 150 liraya kendi setini dizer, en az 15 sefer boya koruma yaparsın arabana. işçiliğide zor değil öyle boyayı filan sökmezsin, cila pediyle yapıp geçeceksin..

Nette çok araştırma yaptım cila neyse cilayı yaparımda pasta tehlikeli işmiş. Çok bastırırsam boyayı alabilirmişim ayrıca araba yüzeyinde harelenmeler olabiliyomuş.

Yagmuradam
25/07/2012, 21:11
Nette çok araştırma yaptım cila neyse cilayı yaparımda pasta tehlikeli işmiş. Çok bastırırsam boyayı alabilirmişim ayrıca araba yüzeyinde harelenmeler olabiliyomuş.

Eski tarz pastalar kullanılmıyor artık. O yüzden yapmak tehlikeli değil. Ama yapmak zor bende polisaj makinası mevcut. Yakında el atacağım üstüne de nano yapmayı planlıyorum bakalım.

asil
25/07/2012, 22:13
gaziemir ziebart öneririm %100 memnun kalırsın yada merkez servis elemanlarıda iyi yapıyorlar işini..

Franbuaz
26/07/2012, 00:46
gaziemir ziebart öneririm %100 memnun kalırsın yada merkez servis elemanlarıda iyi yapıyorlar işini..

Merkez servis pasta + cila + boya koruma + motor koruma 200 tl fiyat verdi fiyat iyi gibi geldi ama servis ne kadar iyi yapar bilmiyorum? Normalde ziebart, autoking, sonax, 3m gibi direk bu işler üzerine kurulu yerler daha iyi yapar gibi. Ama ziebart dediğiniz yerde 400-500 tl istiyor en az :) Başka önerisi olan yokmu koskoca izmirde?

3. Sanayide pedük oto boyama varmış ustasıyla konuştum bugün yüzyüze bir akrabamın tanıdığı ben yaparım yarın getir dedi. Ama normal sanayide yapcak ufak dükkan ne kadar iyi yapar bilmiyorum yaşlı bir adam ?

mutunch
26/07/2012, 01:20
Merkez servis pasta + cila + boya koruma + motor koruma 200 tl fiyat verdi fiyat iyi gibi geldi ama servis ne kadar iyi yapar bilmiyorum? Normalde ziebart, autoking, sonax, 3m gibi direk bu işler üzerine kurulu yerler daha iyi yapar gibi. Ama ziebart dediğiniz yerde 400-500 tl istiyor en az :) Başka önerisi olan yokmu koskoca izmirde?

3. Sanayide pedük oto boyama varmış ustasıyla konuştum bugün yüzyüze bir akrabamın tanıdığı ben yaparım yarın getir dedi. Ama normal sanayide yapcak ufak dükkan ne kadar iyi yapar bilmiyorum yaşlı bir adam ?

Geçtiğimiz cumartesi izoci nickli Oğuz arkadaşımızla beraber benim arabaya el attık. Sonuç gerçekten de çok güzel oldu, hem kille boyanın güzelce temizlendiğinden eminim, hem bütün süreçleri beraber yaptığımız için içimde şüphe yok. Üstüne üstlük Oğuz'un kullandığı malzemeler ve işçilikteki hassasiyetini deneyebilirsiniz.
400-500 verene kadar hem güzel bir Isparta gezisi yapmış olursunuz hem de daha uyguna yol parası ile halletmiş olursunuz :)

SteinGP
26/07/2012, 01:23
usta illa dışarda yaptırmak istersen, 6. sanayide boyacı arkadaşım var. pasta-cilada yapıyorlar. işçilikleride gayet iyidir. malzeme olarak genelde G3 veya Meguiars kullanıyorlar. İstersen onlara yönlendirebilirim seni.

Franbuaz
26/07/2012, 01:36
usta illa dışarda yaptırmak istersen, 6. sanayide boyacı arkadaşım var. pasta-cilada yapıyorlar. işçilikleride gayet iyidir. malzeme olarak genelde G3 veya Meguiars kullanıyorlar. İstersen onlara yönlendirebilirim seni.

Olabilir nedir dükkan adı ve ne kadara yapıyolar

SteinGP
26/07/2012, 01:38
Kısmet Oto dükkanın ismi. 6. sanayiyi biliyorsanız yerini tarif edebilirim. fiyat konusunda net bir bilgim yok ama ziebartın filan yarısından daha az olacağı kesin..

izoci
26/07/2012, 02:24
oğuz nerden alıyosun meguiarsları hiçbiyerde bulamıyorum bu aralar ya?
Erdem Boyada hepsi var :)

Ispartaya gelmem zor arkadaşlar pahalıya patlar bana izmirde yaptırcak biryer arıyorum :) Kendim yapamam çünkü elime güvenmiyorum boyayı alırım diye korkuyorum. Sonax ı inceledim çok pahalı 290 tl en ucuzu, daha uygun biryer yokmu acaba izmirde ?
Canın sağolsun.

Dükkanınız mı var Isparta'da? Ek olarak tornator bulunuyor mu sizde?
Dükkanım yok ya Mutunch nickli Murat abiye yaptık onada sorabilirsin ev önü akanzi :D

Bi çok yanlış bilgi verilmiş
clay:kil demek aracınızın yüzeyine yapışmış yıkama ile çıkmayan kirleri sökmekte kullanılır
wax:yüzeyi temizlenmiş çizikten arındırılmış yüzeyi koruma altına alır
glaze:aracın boyasına ıslak görünümü sağlayan boyaya derinlik veren maddedir genelde showroomlardaki araçlara sürerler etkisi çok uzun değildir tek başına

Ayrıca bu işlerden hiç anlamayan kişi aracına uygulama yapıcam diye dahada kötü hale getirebilir
İşten anlarız daa inceden :D

Geçtiğimiz cumartesi izoci nickli Oğuz arkadaşımızla beraber benim arabaya el attık. Sonuç gerçekten de çok güzel oldu, hem kille boyanın güzelce temizlendiğinden eminim, hem bütün süreçleri beraber yaptığımız için içimde şüphe yok. Üstüne üstlük Oğuz'un kullandığı malzemeler ve işçilikteki hassasiyetini deneyebilirsiniz.
400-500 verene kadar hem güzel bir Isparta gezisi yapmış olursunuz hem de daha uyguna yol parası ile halletmiş olursunuz :)
Evet abi hertürlü hallederiz :) Ispartadaki parlak punto sayısıda 2'ye çıktı :D

SteinGP
26/07/2012, 03:03
erdem boyada fiyatlar yüksek yalnız arkadaşlar. hepsiburada dan da bakın alacağınız zaman. hem 30 tl nin üstü kargo bedavaya geliyor..

Ziyaretci046
26/07/2012, 03:24
6.sanayide sait mekanik var istersen bana gel beraber gideriz onlar grandepuntoyla ilgili kaporta boya konusunda tüm işlerini forumdan arkadaşların hep onlara yaptırıyorum.tavsiye ederim.herkes çok memnunn elletme her yerde...

he çayımızı kahvemizi içmiş olursun tanışırız ..otokent karşısında yerimiz.

blackhawk
26/07/2012, 12:44
bir kere uygulamayı izlediğinde ne kadar kolay olduğunu göreceksin.400-500 tl çok para.Bence servisle konuş hangi ürünleri kullandıklarını öğren ona göre kararını ver.