PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : askerlik yoklama sorunu

ceb_58
22/07/2012, 23:34
Arkadaşlar,abiler, konu ile alakalı değil ama acil öğrenmem gereken bir durum var.

Ben 1993 doğumluyum. Sanırım 93 lülere askerlik işlemleri başladı. Sanırsam ilk yoklama Nisan'da gelmiştir. Ben Nisan'da muhtarlığa felan gitmedim. İsmim var mı yokmu bilmiyorum. Şu durumda lise diploması ile gitsem 2 yıl tecil yaparlar mı ?

İçimden bir ses iş işten geçti diyor.

Kablonet
22/07/2012, 23:41
Arkadaşlar,abiler, konu ile alakalı değil ama acil öğrenmem gereken bir durum var.

Ben 1993 doğumluyum. Sanırım 93 lülere askerlik işlemleri başladı. Sanırsam ilk yoklama Nisan'da gelmiştir. Ben Nisan'da muhtarlığa felan gitmedim. İsmim var mı yokmu bilmiyorum. Şu durumda lise diploması ile gitsem 2 yıl tecil yaparlar mı ?

İçimden bir ses iş işten geçti diyor.

Dostum oyle bisey olsa evine belge fln gelmesi gerekmez mi?

ceb_58
22/07/2012, 23:43
Dostum oyle bisey olsa evine belge fln gelmesi gerekmez mi?

Yine sisteme göre öyle bişey yok diyorlar. 2 gün sonra Ankara'ya Astsubaylık mülakatına gideceğim. Böyle sorunla karşılaşırsam nalları dikeriz

fuatcosar
23/07/2012, 00:01
Hiç birşey olmaz korkma. ben 29 oldum hala bir şekilde tecil edilebiliyor. diplomanı götür ben okumak istiyorum de hiç sıkıntısız ertelerler.

kdrrshnn
23/07/2012, 00:34
lise diplomanı al askerlik şubesine bi git görüş ertelerler diye düşünüyorum

tayfux
23/07/2012, 05:06
2 sene erteleyebilirsin bunun için uni mezunu olmana gerek yok o sana kalmış birşey ama birdaha erteleme olmuyor..

OzzY
23/07/2012, 05:37
konu açılmışken sorayım bari bende :) bu zamana kadar hiç bir işlem yapmadım okul hersene öğrenci olduğumuzu bildiriyodu. Şimdi mezun oldum eylülde tekrar öğrenci olucam bu arada bişey yapmadım, sorun olur mu?

Erdem Bozdağ
23/07/2012, 07:54
konu açılmışken sorayım bari bende :) bu zamana kadar hiç bir işlem yapmadım okul hersene öğrenci olduğumuzu bildiriyodu. Şimdi mezun oldum eylülde tekrar öğrenci olucam bu arada bişey yapmadım, sorun olur mu?

Üniversite bittikten sonra şubeye gitmek zorundasın Ozan,git veya gitme tecil bile için olsa uni bittikten sonra şubeye gitmek şart.Ben de yüksek lisansa başlamıştım lisans sonrası hemen ordan biliyorum

farukileri
23/07/2012, 09:56

e heralde olur olm :) senin öğrenci olmadığını anladıkları an alırlar valla askere, ağustos celbi gelirse şaşırma o konuda bu işlemleri yaptırmaz isen :)

direk gidiyorsun diplomanla, tecil istiyorum diyorsun işlemi 3 saate bitirmezsen ben de neyim :)

OzzY
23/07/2012, 20:19
Peki nereye gidicem? Benim kütük Uşakta, Çeşmeye gitsem oluyomu? :D

ZAK1980
23/07/2012, 20:33
Ozan ben su sekılde yapıyorum ögrencının mezunıyet belgesını hazırlar ıken asklerlık yazısınıda yazıyorum ve askerlık subesıne gonderıyorum gecıcı mezunıyetı verır ıkende ögrencıye askerlık subesıne yazdıgım bır yazının kopyasını elıne verıyorum ve cevabının 1-3 ay arasında gelecegını soyluyorum .
Benım yazıdıgım yazıya cevap gelıyor aslını gelen evraka fotokopısınıde ögrencı dosyasına koyuyorum ve cevap gldıgındede öğrencıyı arayıp askerlık sevk tehırı iptalı yazınızın cevabı geldı Ağustos 2012 tarıhınde sevk tehırısın bana gelen evrakın bir kopyasını ofısten alıp askerlık subene gıderek ister askerlıgını 1 yıl daha tecıl ettır ıstersen hemen gıt dıyorum geneldede tecıl edılıyor.
Okul mezun oldugun ıcın bıldırmıstır mezunıyetını yasal olarak ay sonuna kadar bıldırmek zorundayız (yada 21 gun suresı vardı) mezun oldugu okulun öğrencı ıslerını ara askerlık durumunu sor askerlık subesı sevk tehırını ıptal etmıs ısede o evrakı alıp askerlık subene gıdıp 1-2 yıl neyse zaman okadar ertelettır.
Yuksek lısans yapacak ısen Yuksek lisans ofısı askerlık tecıl,muaf,yapıldı belgesını ıster senden kendı bası agrımasın dıye

Porque
23/07/2012, 20:49
Önce muayeneni olacaksın ondan sonra diploman ile askerlik şubesine gidip tecil ettirmek istediğini söyleyeceksin ve sorgusuz sualsiz 3 yıl tecil edecekler kardeşim.

aykut_1914
23/07/2012, 22:24

kardeşim diplomanı alır almaz gitmek zorundasın

Sparco34
24/07/2012, 10:06
kardeşim bağlı olduğun yerin askerlik şubesine gitmen yeterli yazışmayla hallediyorlar

:D askerlik bitmez :D

OzzY
24/07/2012, 18:11
kardeşim bağlı olduğun yerin askerlik şubesine gitmen yeterli yazışmayla hallediyorlar

:D askerlik bitmez :D

O nedemek? ya benim nufus uşakta, uşağamı gidicem bu iş için? yoksa istediğim bi yere gitsem oluyo mu?

Ziyaretci037
24/07/2012, 18:15
O nedemek? ya benim nufus uşakta, uşağamı gidicem bu iş için? yoksa istediğim bi yere gitsem oluyo mu?

En yakin askerlik subesine gitsenizde oluyo.Kutukteki yere gitmek eskidendi..

araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..

Sparco34
24/07/2012, 18:25

şuan olduğun ikametgah ettiğin yerin bağlı olduğu yere gidersen yardımcı olurlar