Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Temiz ve net bir ses istiyorum

spartakutt
20/07/2012, 21:14
merhaba arkadaşlar;

öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim.

benim 2008 model gp nın teyıbını degıstırecez eskı aracımızdan cıkarttıgımız pıoneer 5250 sd model tayıbımız var.Teyıbı degıstırme sebebımız cd ıle ugraşmayalım usb belleğı takalım yada telefonumuzu bağlayalım istediğimiz muzığı dınleyelım istiyorum.Ama malum gp nın mevcut hopörlerleri zayif kalıyor teyıbımız ile bırlıkte nasıl kolonlar almalıyız amac net ve temız bır ses elde etmek .

anfi - bas tarzında bırsey kesınlıkle dusunmuyoruz
yardımlarınızı beklıyoruz.
tşk...

ametist
20/07/2012, 22:21
o zaman bunu tavsiye derim, elbtte bütçeniz izin veriyorsa....
Focal Utopia Be Kit N°7/N°7 Active, high end car audio stereo speakers (https://www.focal.com/en/car-audio-sound/haut-parleurs/3-way-kit/utopia-be-kit-n-7-n-7-active.php)

kdrrshnn
20/07/2012, 23:20
4 kapıyada mit leri yerleştirceksin bakçaksın keyfine

spartakutt
21/07/2012, 00:49
o zaman anfıye ıhtıyac duymayacakmıyım ???

SteinGP
21/07/2012, 02:11
bu amfi korkusunun sebebi ne ki?

alpimmm
21/07/2012, 02:27
kardeş ben jbl mid aldım, memnunum,
ben de anfi ve bas istemiyorum,
bu benim için ideal oldu. ses net.
modeli tam hatırlamıyorum ama 300 tl ikisi.bilgin olsun.

Mehmet SOVUK
21/07/2012, 03:19
Serdar arkadaşım ses'te kalite yakalamak istiyorsan yüksek volum olmasa da kesinlikle 3 yollu bir sistem öneririm. Üç yol derken bas, mid ve tiz olarak ayrı ayrı kullanırsan kaliteyi yakalarsın. Bagaja kocaman bir anfi veya kocaman bir bas koymana da gerek yok, daha ufak ebatlı malzemelerle de bu işi yapabilirsin. Can'ın söylediğine katılıyorum, neden anfi kullanmak istemiyorsunuz?

spartakutt
21/07/2012, 05:43
daha öncekı arabada amfı bas hersey vardı.bagajda yer kalmıyordu sımdıamfı baglatsak acıkcası gerısı gelır yenıden bas işine falan gırerız :)
sadece kapılardakı kolonları normal 13 cm lık kolonlarla degıstırsem verım alabılırmıyım cok yuksek sese gerek yok net ve temız bır ses olsun yeterlı benım ıcın

coll34
21/07/2012, 10:40
arka kapı tiz yerleri açık değil bu nedenle arka kapılara coaxial daha uygun olur, önler 16 cm arka kapılar 13 cm bununla beraber 30 cm yumuşak karakterli bas koyarsanız tatminkar ses alırsınız, net ses kavramı maddi olarak değişi bütçe belirlersen daha detaylı yardımcı oluruz amfi koymadan net ses konusu çok çok zor bütçe belirlersen daha iyi olur 150 tl'de mid takımı var, 1000 euro'ya mid takımı var

spartakutt
21/07/2012, 11:22
max 300 tl butcem var

coll34
21/07/2012, 11:31
monatj dahil 300 ise zor 2.el ürün kullanırsan 1 takım mid ön kapılara, 30 cm bas alırsın ancak yine amfi için bütçen yetmez

puntocu07
21/07/2012, 12:43
Blackdeath Speakers | VIBE Audio (https://www.vibeaudio.co.uk/car/blackdeath-speakers/) arka bagaj üstüne bundan
Blackair Speakers | VIBE Audio (https://www.vibeaudio.co.uk/car/blackair-speakers/) ön ve arka kapılarada bundan bence on numara ses ama maliyet..

SteinGP
21/07/2012, 14:25
Blackdeath Speakers | VIBE Audio (https://www.vibeaudio.co.uk/car/blackdeath-speakers/) arka bagaj üstüne bundan
Blackair Speakers | VIBE Audio (https://www.vibeaudio.co.uk/car/blackair-speakers/) ön ve arka kapılarada bundan bence on numara ses ama maliyet..

hocam hoparlörler çok güzelde, acaba nerden bulunur bunlar bir fikriniz var mı?

blackhawk
21/07/2012, 15:14
İzmir de Baykal elektronik ana bayisi Karşıyaka dolmuş son durakların yakın
Baykal Elektronik - Vibe Audio (https://www.baykalelektronik.com.tr/vibeaudio.php)
bu da netteki adresi..

SteinGP
21/07/2012, 15:29
blackdeath cinsi hoparlörün rms gücü 200 watt minimum rms girişi 100 watt imiş. teypten amfi olmadan beslemek imkansız bu durumda..

puntocu07
21/07/2012, 16:55
blackdeath cinsi hoparlörün rms gücü 200 watt minimum rms girişi 100 watt imiş. teypten amfi olmadan beslemek imkansız bu durumda..
aynen doğru söylüysun Blackair Speakers | VIBE Audio (https://www.vibeaudio.co.uk/car/blackair-speakers/) bunları bizzat kendim kullandım mükemmel ses veriyor arabadaki bass'ın sesini bazen bastırıyordu

coll34
23/07/2012, 10:26
can istanbul piyasında rahat bulursun izmirde montajcı üzerinden dist firmaya sipariş verirsen gelir

SteinGP
23/07/2012, 12:48
can istanbul piyasında rahat bulursun izmirde montajcı üzerinden dist firmaya sipariş verirsen gelir

abi buldum yerini de, biraz tuzluymuş fiyatları :) bende bazı değişiklikler yapıcam bakalım araştırma halindeyim...

spartakutt
29/07/2012, 02:41
merhaba arkadaşlar bugun abım teyıbı baglatmıs fakat şöyle bır sorun var teyıbı kontaga baglamamıs ve kontagı kapattıgımda teyıp calısıyor.baglayan kısı gp de kontak baglantısı yok demıs o yuzden olmaz demıs.teyıbım pıoneer 5250 modelı off tusuna basdıgımdada demo modu acılıyor teyıp kapanmıyor.konu hakkında bılgısı olan arkadaşlardan fikir beklıyorum.
tşk.

OzzY
29/07/2012, 03:00
kontak var ama ters, tam hatırlamıyorum ama kırmızı turuncu kabloların yerini değiştirince oluyordu. (bağlayacak kişi kontrol etsin tabii)

spartakutt
29/07/2012, 15:40
saol ozan arkadasım
ama kesın bırsey soyleyecek yokmu

OzzY
29/07/2012, 16:11
olduğunu kesin olarak söylüyorum :D ölçü aleti ile bakıp bağlasınlar. bende benzer durumu bluetooth kitte yaşamıştım, sürekli çalışıyordu.

gurcan45
29/07/2012, 17:08
teypte demo off tusu olması lazım dıye tahmın edıyorum benım puntoda önlerde black air 6 arkalarda vibe kevlar sek 60 var bass olarakta vibe space 38 var vibe ses kalıtesı olarak gercekten ıyı ama bass koymasan bıle componentlerı bır anfı ıle beslersen cok temız ses alırsın dırek teyp cıkısıyla cok verım bekleme bence

spartakutt
01/08/2012, 01:37
teypte demo off tusu olması lazım dıye tahmın edıyorum benım puntoda önlerde black air 6 arkalarda vibe kevlar sek 60 var bass olarakta vibe space 38 var vibe ses kalıtesı olarak gercekten ıyı ama bass koymasan bıle componentlerı bır anfı ıle beslersen cok temız ses alırsın dırek teyp cıkısıyla cok verım bekleme bence

demo off olayını cozdum fakat sımdı cd de ses 20 sevıyesınde ıken radyoya gectıgımde nerdeyse ses duyulmuyor 30-35 e cıkarttıgımda ses normal sevıyelere cıkıyor radyoda sesın cok az cıkması neden olabılır.
bırde sd card taktım ama beceremedım calıstırmayı nasıl calıstıgı hakkında bılgın var mı??

sadece_erhan
09/08/2012, 10:28
olduğunu kesin olarak söylüyorum :D ölçü aleti ile bakıp bağlasınlar. bende benzer durumu bluetooth kitte yaşamıştım, sürekli çalışıyordu.

sarı ve kırmızı kabloların yeri değişecek :D

spartakutt
09/08/2012, 23:32
cumartesı baktırayım o zmn pekı radyoda sesın az cıkması nedendır ??

gurcan45
10/08/2012, 13:23
demo off olayını cozdum fakat sımdı cd de ses 20 sevıyesınde ıken radyoya gectıgımde nerdeyse ses duyulmuyor 30-35 e cıkarttıgımda ses normal sevıyelere cıkıyor radyoda sesın cok az cıkması neden olabılır.
bırde sd card taktım ama beceremedım calıstırmayı nasıl calıstıgı hakkında bılgın var mı??

radyoda ses bıraz az cıkar ama dedıgın kadarsa farklı bır sorun olabılır.Sd kartı aux olarak goruyo olabılır belkı onuda src tusu varsa ondan degıstırıp secebılırsın.