PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardım!!arabamda harç lekesi var nasıl çıkarabilirim??

burakcarsi
11/07/2012, 16:46
yolda tekerden sıçrayan harçlar arabamın etek altına sıçradı ve benimde ihmalim üzerine 5-6 gün bekliyince harçlar taş gibi sertleşmiş tazikli suçıkartmadı nası çıkartabilirim:(????

Ziyaretci040
11/07/2012, 16:59
Asfalt lekesini sıcak mazot ile yıkadıklarını duymuştum.Bir araştırın derim.

vek66
11/07/2012, 16:59
kaputtakiler zorda olsa çıkıyorda camlara yapışan harç asla çıkmıyor komşunun aracını servise götürdük kaputtakileri çıkardılar ama camdakileri kullandıkları kimyasallar hiç fayda etmedi.

rederfi
11/07/2012, 17:03
sıcak mazota gerek yok biraz mazot damlat beze ve orayı bastırarak sil böyle minik minik izler varsada tırnağınla kazıyabilirsin bi zarar vermez daha geçen hafta temizledim arabayı harç lekelerinden

celenlee
11/07/2012, 17:13
Çimento karışımlı malzemeleri (Harç beton vs)
Porçöz diye satılan ciddi nitrik asit barındıran bir temizlik ürünü var.

Su ile seyreltseniz bile betonu yavaş yavaş çözecek kıvamda oluyor.
1-3 /1-5 oranda su ile karıştırıp pamukla sadece sıçrayan harcın üstüne pamuk vb bir şey ile sürebilirsiniz.

**Boya verniğine bir zarar verir mi net bilmyorum. Ama ben olsam bu şekilde yapardım. pamukla biraz harcı çözdükten sonra. diğer elimdeki ıslak bez ile ortamı silerdim. Boyaya uzun süre temas etmezse problem olmaz diye düşünerek. Metale zaten etkisi yok sayılır. Direkt kireç ve harç gibi malzemeleri hızlıca çözüyor.

Yani

fotobelit
12/07/2012, 15:12
Sıcak su ile(Çokta sıcak olmasın)bir bez veya süngeri önce bolca ıslatıp harcın üzerinde gezdir bir müddet bekle,kurumaya başlamadan yumuşak bir bezle hafif hafif sil.Bendeki harç lekeleri böyle çıkmıştı ama tabi nekadar bulaştı veya nekadar sertleşti yoğunluğu ne bilemiyorum..
NOT;Gölgede yapmaya gayret et..

lektonstar17
12/07/2012, 18:35
O nasıl bi harçmış çıkmak bilmeyen.Bizim evin hemen bitişiğinde Aylardır süren 5 katlı bir inşaat var ve bi süredir inşaatın dış sıvasıyla uğraşıyorlar. Malesef neredeyse hergün aracın kaputuna ve tavanına harç- sıva malzemesi kaydıryorlar.Ama hiç öle zorlanmadım.Yaptığım en kalite iş harcın üstüne cam sil püskürtmek ve bir-iki dakika yumuşamasını beklemek.Bi süre sonra zaten kendiliğinden akmaya başlıyor.Yumuşayan harcı bi bezle nazikçe alıyorum ve hiç bişey kalmıyor. Eğer asfalt zivtini çıkarmak istiyorsanız balata spreyide kullanabilirsiniz. Özellikle würth marka olanını şiddetle tavsiye ederim.Limon esanslı olanı süper .Sıkar sıkmaz çözmeye başlıyor ve ne boyaya ne de krom , nikelaj malzemeye asla zarar vermiyor.

Nokta.
12/07/2012, 19:11
Sirkee

burakcarsi
17/07/2012, 14:37
bütün arkdaşlara teşk ederim mazot işi biraz aklıma yattı onu bi deneyim çıkartmaya çalışcam burdan tekrardan paylaşırım arkdaşlar...iş yoğunluğundan dolayı anında lekelerle uğraşamadım.1 hafta filan bekleyincede çoktan taş gibi olöuştu :(

efe_erdem
17/07/2012, 14:56
Bır tane havluyu ıslat sıcak su ıle harclı yerın ustunde bır dakıka falan beklet zaten harc yumusayacaktır. sonra da sılıp cıkarırsın

Luc
17/07/2012, 15:02
Zippo benzini de cikarir.

rohan4421
17/07/2012, 15:02
gaz yağını bi dene derim işine yarıcaktır.

Yagmuradam
17/07/2012, 15:32
gaz yağını bi dene derim işine yarıcaktır.

Gazyağı çıkartır belki ama onu bulmak zor. Ben de uzun zamandır gazyağı alacağım bulabilirsem araçtaki lekeler için ama birtürlü bulamadım.

Mazot denedim zifti çıkartamadık sıra gazyağında..

celenlee
17/07/2012, 16:42
Zippo benzini de cikarir.

Zaten işin özünde mazot değil dediğiniz gibi benzin ya da gaz yağı var zift lekesi için ;)

Budweiser
19/07/2012, 20:10
sirke yada kil(clay bar)

Ziyaretci040
19/07/2012, 20:41
Hocam harç çözücü madde gördüm bugün bi nalburda .. Unuttum yazana kadar markasını yarın bakar söylerim...

kuday.
20/07/2012, 00:16
Çimento karışımlı malzemeleri (Harç beton vs)
Porçöz diye satılan ciddi nitrik asit barındıran bir temizlik ürünü var.

Yani
aynen babamın aracına da olmuştu bu şekilde çözdük. harç kamyonlarını bu şekilde temizliyorlar zaten.(bi harç kamyonunu çevir iste verirler o kimyasaldan ) :D

celenlee
20/07/2012, 00:57
Hocam harç çözücü madde gördüm bugün bi nalburda .. Unuttum yazana kadar markasını yarın bakar söylerim...

İçeriğinde %20 civarında kuvvetli asit bulunan herhangi bir karışımdır ;)

burakcarsi
21/07/2012, 00:01

tamam kardeşim teşekkür ederim...por çöz acaba arabaya zarar verir mi?

celenlee
21/07/2012, 02:22
tamam kardeşim teşekkür ederim...por çöz acaba arabaya zarar verir mi?

Asit içerikli maddelerin oranı kadar temas süresi de etkili hasar verip vermemesi için, arka koltuk altında bir deneme yap istersen boya üzerinde.

thedetailing
26/01/2015, 18:50
selam, benim arabada wd 40 denemiştim, çimento kalıntılarını çıkarmıştı. sıkıp bekleyip, sonra bezle çizmeden kalıntıları sökmüştüm.