PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Clio 4 Yola Çıktı...

USTA
11/07/2012, 16:14
https://img189.imageshack.us/img189/8964/clio4b.jpg (https://img189.imageshack.us/i/clio4b.jpg/)

ABNEW
11/07/2012, 16:23
Bu açadan araç daha güzel duruyor.Önceki resimlerde daha toparlak görünüyordu :)

Engin_T
11/07/2012, 16:37
Clio 4 güzel olmuş bence :)

Ziyaretci037
11/07/2012, 16:43
İlk defa bi Renault'u bu kadar beğeniyorum..

Rengi de çok hoş..

oknadr
11/07/2012, 16:49
take off değil mi o jantlar? :)

rederfi
11/07/2012, 17:06
güzel araba yapmışlar megane III ten esinlenmişler şasisini ama ben asla renault araç almam tek bir aracını beğeniyorum 1999 model laguna 2.0 motor.. 99 model lagunaların motoru volvo tarafından üretilmiştir.

srkaradag
11/07/2012, 17:13
https://img189.imageshack.us/img189/8964/clio4b.jpg (https://img189.imageshack.us/i/clio4b.jpg/)

Mudanyamı orası?

Yagmuradam
11/07/2012, 17:16
Megane coupe gibi olmuş. Ben beğendim.

muti9
11/07/2012, 17:21
güzel araba yapmışlar megane III ten esinlenmişler şasisini ama ben asla renault araç almam tek bir aracını beğeniyorum 1999 model laguna 2.0 motor.. 99 model lagunaların motoru volvo tarafından üretilmiştir.

katılıyorum . renault u hiç sevemedim.

fota
11/07/2012, 17:26
ben üretim aşamsındayken tamponları görmüştüm duruşunu çok beğenmiştim , şimdi de yollarda görünüşü bence çok hoş. test edip denemek lazım derim seri üretime geçince.

kitanotr
11/07/2012, 17:28
bencede guzel.

tayfux
11/07/2012, 17:54
bence çok hoş olmuş en düşük segment aracı olan clioyu bile çok hoş yaptı takdir edilmeli..

ibrahim06
11/07/2012, 18:16
Tipi olmuş bu sefer ama benim için tipinden ziyade az sorunlu olması önemli. Sıkıntılar çıktıkça insan arabanın tipini mipini iplemiyor.bu lafı ederken reno sorunlu demek istemiyorum.Genel konuşuyorum

krm1983
11/07/2012, 18:35
Bu sefer olmuş.

ligdevi
11/07/2012, 23:40
bende reno araçlarını sevmeyenlerdenim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi eski kasa lagunalar güzeldi

biancoangelo
11/07/2012, 23:47
Tipi olmuş bu sefer ama benim için tipinden ziyade az sorunlu olması önemli. Sıkıntılar çıktıkça insan arabanın tipini mipini iplemiyor.bu lafı ederken reno sorunlu demek istemiyorum.Genel konuşuyorum

Aslında reno sorunlu değil Direk SORUN için yapıyolar aracı vidası 300 tl şereflinin.... Hiç sevmiyorum isterse Altından yapsınlar. Reno değil mi bittiii.

optimuspax
12/07/2012, 01:30
baya baya citroen gibi duruyor.

bvulgari
12/07/2012, 03:31
Adamlar fena şekil yapmışlar.Dışı benim çok hoşuma gitti

elensar77
12/07/2012, 10:01
Fiyatı ne oalcak acaba? Çok güzel gözüküyor.

oz.frkn
12/07/2012, 15:09
2013 model araba çıkartıp arka camları otomatik yapmayan zihniyet. full + full ler hariç.

muti9
12/07/2012, 17:22
2013 model araba çıkartıp arka camları otomatik yapmayan zihniyet. full + full ler hariç.

Reno işte :D

USTA
13/07/2012, 00:38
Reno işte :D

İşte derken...?

asil
13/07/2012, 00:41
valla bu araba çok satar 40 tl ye kadar orta donanımlı dizel varsa ben alırım hemen ilk renom olur fıata elveda çekerim:D

USTA
20/07/2012, 10:56
Bursa Oyak Renault Fabrikasında son kontrolleri yapılırken çekilmiş bir fotoğraf...

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/599309_393887470661148_1851278469_n.jpg

Engin_T
20/07/2012, 11:00
Gerçekten çok hoş bir araç olmuş :) Bakalım yollarda ne zaman görmeye başlıcaz :)

ibrahim06
20/07/2012, 11:04

Arka camlar hiçbir arabada otomatik olmamalı bence. Geçen sene biliyosunuz Toyotanın otomatik cam ağrızası yüzünden bir çocuk öldü. Park halinde dururken açık camda kafasını çıkartan çocuk camın kendiliğinden kapanmasıyla öldü.

matushella
20/07/2012, 11:09
Reno clio 3'ü uzun bir süre kullanmış biri olarak reno'ya kuruş para vermem bundan sonra. Baskı balata değişimi için aks yerinden sökülüp motor askıya alınıyor, bu işlemlerin sadece işçiliğine 200 tl para isteniyor, bu nasıl bir tasarım ben anlamadım. Valla kamyon clio sedanların motor yerleşim tasarımı çok daha iyi, 15 dk'da baskı balata değişimi yapılıyor. Ağzım yandı bir kere bir daha asla!!!!

liebermann
20/07/2012, 11:38
Reno clio 3'ü uzun bir süre kullanmış biri olarak reno'ya kuruş para vermem bundan sonra. Baskı balata değişimi için aks yerinden sökülüp motor askıya alınıyor, bu işlemlerin sadece işçiliğine 200 tl para isteniyor, bu nasıl bir tasarım ben anlamadım. Valla kamyon clio sedanların motor yerleşim tasarımı çok daha iyi, 15 dk'da baskı balata değişimi yapılıyor. Ağzım yandı bir kere bir daha asla!!!!

ben bu araç için alınabilir gözüyle bakarken yorumunuz bir kez daha düşündürmeye zorluyor beni, clio 3 hakkında genel görüşlerinizi paylaşırsanız iyi olur,,, servis yakıt yol tutuşu güvenlik vs?:book0000:

Ziyaretci040
20/07/2012, 11:48
ben bu araç için alınabilir gözüyle bakarken yorumunuz bir kez daha düşündürmeye zorluyor beni, clio 3 hakkında genel görüşlerinizi paylaşırsanız iyi olur,,, servis yakıt yol tutuşu güvenlik vs?:book0000:

Şirket arabalarımız clio 3 symbol flueance kangoo master 1 tanesine 1 kuruş vermem...

Çok çok indirimli alabiliyordum flueance i ama yok ya gerek yok yani..Bi kere passat çarptı bana indiğimde araba yay şeklindeydi o kaza bana yetti.vw in sadece panjuru ve amblemi kırıldı.Tampon çıktı yerinden.Kaputun ucu azıcık kastı.Adam bindi yürüdü biz yolun kıyısına dahi çekemedik aracı o denli yani...

matushella
20/07/2012, 11:53

Kullandığım araç 1.2 benzinli en full modeliydi. Direksiyonu çevirdiğimde farlar o yöne doğru ayrı bir lamba yakıyordu (sis farları değil) viraj içi aydınlatma vs falan vardı.

1.2 benzinli araçlar arasındaki tahminen en hantal arabaydı. Yakıt tüketimim uzun yolda 6.5 lt'ydi çünkü arabada tork yoktu :D

Araç göründüğünden daha ağırdı ama lastik ebatları bizim puntolarındankin 1 boy ufaktı 14" standartla geliyor. Yol tutuşunu açıkçası beğenmiyordum, virajlar güven vermiyordu ama park esnasında dönüş açısı bizim puntolardan çok daha iyiydi.

Araç içi mekan çok küçük, punto grand saloon kalır yanında. Yani öyleki bu renolar ile ilgili 1 tane güzel şey söyleyemeyeceğim, servis konusunu anlattığım gibi, en ufak motorda bir işiniz olsun hemen motoru indiriyorlar çünkü motor yerleşimi okadar berbat yapılmışki sıkışık, ustaların elleri girmiyor hiçbiryere. En basitini söyleyeyim, far ampülüm patladığında kimse elini farın arkasına sokupta lambayı yerinden sökemedi, en son bir tanesi tampon ve farı sökmem lazım dedi, bende sanayide elleri ince elektrikçi aradım adam 1 ampülü 1 saatte zor değiştirdi. Fazla söze gerek yok reno bu araç, clio 4 tende bundan daha farklı birşey beklemiyorum, akılları sıra tasarım yapıyorlar bence anca yumurta yapıyorlar.

Daha öncede yazmıştım megane oldu size tavuk yumurtası gibi araba, clioda anca bıldırcın yumurtası olur.

Reno benden uzak olsun...

USTA
20/07/2012, 12:04
Kullandığım araç 1.2 benzinli en full modeliydi. Direksiyonu çevirdiğimde farlar o yöne doğru ayrı bir lamba yakıyordu (sis farları değil) viraj içi aydınlatma vs falan vardı.

1.2 benzinli araçlar arasındaki tahminen en hantal arabaydı. Yakıt tüketimim uzun yolda 6.5 lt'ydi çünkü arabada tork yoktu :D

1.2 motorlu versiyon Clio 3 lerin giriş modelidir,adaptif farı var diye en ful modeli diyemezsin bu araca,sen gidip en baz modelini almışsın,motor olarakta en güçsüz model dediğin araç,ucuzuna binip sonrada bu kadar da kötülenmez bir marka...:)

matushella
20/07/2012, 12:15
1.2 motorlu versiyon Clio 3 lerin giriş modelidir,adaptif farı var diye en ful modeli diyemezsin bu araca,sen gidip en baz modelini almışsın,motor olarakta en güçsüz model dediğin araç,ucuzuna binip sonrada bu kadar da kötülenmez bir marka...:)

Torpido soğutma vs olan bir araç evet en düşük modelidir ben yanılmışım. Aracı övmeye çalışsam en full modeli diye yanlış bilgi verirdim emin ol. Neyse kimseye birşey kanıtlama amacım yok zaten.

Aracın 1.4 lt olması baskı balata değişimi ve motor yerleşim dizaynını etkilemez zira onu da gördüm. çalıştığım şirkette uzun süre dizelini kullandım onunda gördüm yol tutuş vs bakım durumunu ama araç benim olmadığı için yakıt vs bilgi vermedim.

Bir marka bukadar kötülenir eğer senelerce reno kullanıp en sonunda yeter diye bırakırsan kötülersin. Araçlarımız 1.6 fairway reno ile başladı en son clio 3'e kadar geldik. Artık ailede kimse renoya 1 kuruş para vermem diye sayfayı kapattı.

USTA
20/07/2012, 12:27
Torpido soğutma vs olan bir araç evet en düşük modelidir ben yanılmışım. Aracı övmeye çalışsam en full modeli diye yanlış bilgi verirdim emin ol. Neyse kimseye birşey kanıtlama amacım yok zaten.

Aracın 1.4 lt olması baskı balata değişimi ve motor yerleşim dizaynını etkilemez zira onu da gördüm. çalıştığım şirkette uzun süre dizelini kullandım onunda gördüm yol tutuş vs bakım durumunu ama araç benim olmadığı için yakıt vs bilgi vermedim.

Bir marka bukadar kötülenir eğer senelerce reno kullanıp en sonunda yeter diye bırakırsan kötülersin. Araçlarımız 1.6 fairway reno ile başladı en son clio 3'e kadar geldik. Artık ailede kimse renoya 1 kuruş para vermem diye sayfayı kapattı.

Bende uzun yıllardır Renault kullanıyorum,tam sayısını aklımda değil lakin 60 adeti geçmiştir,benimde kızdığım zamanları olmuştur ancak hiç bir zaman vazgeçmedim markadan,eşime Evo almamdaki sebep ise aynı paraya daha fazla donanım sunmasıydı,Punto Evo Clio 3 den daha fazla donanıma sahip ve daha şık bir araç ama bu Clio 3 kötüdür demek için yeterli değildir...
Clio 3 lerde 15" jant-1.5 dci 85 hp ve üst donanımı seçseydin yol tutuşa ve aracın gidişine bu kadar mana bulamazdın sanırım...:)

matushella
20/07/2012, 12:34
Bende uzun yıllardır Renault kullanıyorum,tam sayısını aklımda değil lakin 60 adeti geçmiştir,benimde kızdığım zamanları olmuştur ancak hiç bir zaman vazgeçmedim markadan,eşime Evo almamdaki sebep ise aynı paraya daha fazla donanım sunmasıydı,Punto Evo Clio 3 den daha fazla donanıma sahip ve daha şık bir araç ama bu Clio 3 kötüdür demek için yeterli değildir...
Clio 3 lerde 15" jant-1.5 dci 85 hp ve üst donanımı seçseydin yol tutuşa ve aracın gidişine bu kadar mana bulamazdın sanırım...:)

Bu biraz bizlerin markayla ilgili yaşadıkları, tasarımda ve fiyat konusunda gelmiş oldukları noktayı beğenmememiz ile alakalı olabilir. Benim clio 3'te en ağzımın yandığı konu bakım ile ilgili (en basit far ampülü değiştirme konusu dahil) konudur. Evet motor gücü düşük bir model seçmiştim bunuda belirttim gitmiyordu araba, ama dizeli gidiyordu yinede yol tutuşunu beğenmemiştim ayrı konu.

Kişisel görüşüm, ben araçları sağlam, dayanıklı, istedikleri parayı eder bulmuyorum. Siz beğeniyorsanız saygı duyarım zira 60'a yakın modeli denemiş olan biri olarak sizin tecrübeniz çok çok fazla marka ile ilgili.

uraaal
20/07/2012, 12:48
tasarım olağanüstü.renault yavaş yavaş premium sınıfa göz kırpıyor bakalım sonuç ne olacak bahçelievler gençliğin yeni gözdesi olabilir :D

amoleddarkness
20/07/2012, 14:14
Renault'un torosundan vel satisine kadar tüm modellerini kullandım 5 yıl megane 2 deneyimim oldu emin olun fiat'tan daha sorunsuz araçlar

muti9
20/07/2012, 14:21
Gerçekten Güzele Benziyor Ama Nabiyim Fiat ı Çok Seviyorum :D Renault yakıt tasarrufu acısından dusunulebilir. Ama Fiyatlar donanım kalite bakımından cok yuksek. Fluence e 50-55 bin lira vermek ne kadar mantıklı dusunulur . Tercıh meselesi tabi

Ziyaretci037
20/07/2012, 14:30
Renault'un torosundan vel satisine kadar tüm modellerini kullandım 5 yıl megane 2 deneyimim oldu emin olun fiat'tan daha sorunsuz araçlar

Fiat'in kac aracini kullandiniz?

araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..

matushella
20/07/2012, 15:00
Gerçekten Güzele Benziyor Ama Nabiyim Fiat ı Çok Seviyorum :D Renault yakıt tasarrufu acısından dusunulebilir. Ama Fiyatlar donanım kalite bakımından cok yuksek. Fluence e 50-55 bin lira vermek ne kadar mantıklı dusunulur . Tercıh meselesi tabi

O parayı vermeyi gözden çıkartırsam kesinlikle Lancia Delta alırım :D

takres
20/07/2012, 15:03
fiyatları çok düşük olmayacaktır...1.6 dci energy motora sahip full megane coupeler 70 bin lira civarında...

amoleddarkness
20/07/2012, 15:36
Fiat'in kac aracini kullandiniz?

araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..

linea,punto evo,grande punto ile beraber bir çok donanımda ve farklı motor seçenekleri ile kullandım

optimuspax
20/07/2012, 16:44
reno amblemi aşırı buyuk olmuş göze batıyo bence

ABNEW
20/07/2012, 17:24
fiyatları çok düşük olmayacaktır...1.6 dci energy motora sahip full megane coupeler 70 bin lira civarında...

Haklısın Serhat, arkadaşım Megane Coupe 1.6dci 130bg in fiyatını sordu.65000TL den başlıyormuş.Bence biraz abartmışlar.Bu fiyata sınıfının premiumları bile alınmakta.Ancak tahminim Clioda fiyatlar daha rekabetçi olacaktır...

liebermann
20/07/2012, 17:36
veriler.. biraz incelendi.. esp'den başka aktif güvenlik yok, bu fotolarda şişirilmiş 7" tabletli versiyonu sanırım renault koşullarında 50K'ya dayanır.. punto lounge donanım full 42-43 seviyelerinde..

çok zorlayacaklar ama fiat puntoyu geçemeyecekler :)

ABNEW
20/07/2012, 18:25
veriler.. biraz incelendi.. esp'den başka aktif güvenlik yok, bu fotolarda şişirilmiş 7" tabletli versiyonu sanırım renault koşullarında 50K'ya dayanır.. punto lounge donanım full 42-43 seviyelerinde..

Neticede küçük sınıfta rekabet çok şiddetli:) Renault, B Segmentini diğer markalarla -aynı motor ve aynı donanım seviyelerinde- benzer fiyatla satışa çıkartmak zorunda.Yoksa rekabet edemez..

ligdevi
20/07/2012, 22:53

fiattan daha sorunsuz diyosunuz ama bizim şirketteki araçların birçoğu sağından solundan langır lungur sesler gelir, servisine götürüyosunuz servisi nereden problemi olduğunu bulamıyo daha geçen ben bakayım dedim birde baktımki sağ amortisör ( 2010 kango ) langır langır sallanıyo. aracı kullanan arkadaşa söyledim git dedim servisine bunu göster sağ amortisör bilyası dağıtmış dedim bunu servisi bulamamıştı nasıl olduysa sonra çarşambaya randevu vermişler. klima suyunu içeri paspasa damlatır, klima kontrol lambaları yanmaz, sürgülü kapılarından sesler gelir, bagaj kapağının plastik döşemesinden tangır tangır ses gelir ve servisine götürüp gösterirsiniz buna yapacak bişeyimiz yok kangolarda hep olur derler gönderirler o kadar para sayacan bu arabaya seni eli boş geri gönderecekler yuh ... megan 3 ve fluance larda var onları da kullandım . Bu sorunların sadece birkaç tanesiydi ...reno işte :Flush000: :)

amoleddarkness
21/07/2012, 01:53
fiattan daha sorunsuz diyosunuz ama bizim şirketteki araçların birçoğu sağından solundan langır lungur sesler gelir, servisine götürüyosunuz servisi nereden problemi olduğunu bulamıyo daha geçen ben bakayım dedim birde baktımki sağ amortisör ( 2010 kango ) langır langır sallanıyo. aracı kullanan arkadaşa söyledim git dedim servisine bunu göster sağ amortisör bilyası dağıtmış dedim bunu servisi bulamamıştı nasıl olduysa sonra çarşambaya randevu vermişler. klima suyunu içeri paspasa damlatır, klima kontrol lambaları yanmaz, sürgülü kapılarından sesler gelir, bagaj kapağının plastik döşemesinden tangır tangır ses gelir ve servisine götürüp gösterirsiniz buna yapacak bişeyimiz yok kangolarda hep olur derler gönderirler o kadar para sayacan bu arabaya seni eli boş geri gönderecekler yuh ... megan 3 ve fluance larda var onları da kullandım . Bu sorunların sadece birkaç tanesiydi ...reno işte :Flush000: :)

dostum bende tamamen sıkıntısız demedim yıllarca renault kullandım ufak tefek kusurları var ama bana fiat kadar sıkıntı vermedi ayrıca en ufak sorunda bile renault behçetoğulları ve çizmeci hemen yardımcı oldu ben fiat servislerinden bu ilgiyi alakayı göremedim

muti9
21/07/2012, 11:11
O parayı vermeyi gözden çıkartırsam kesinlikle Lancia Delta alırım :D

Kesinlikle :D

muti9
21/07/2012, 11:12

Skydome özelliğinin olmaması buyuk eksıklık bence.

Fiat İyidir İyi :D

matushella
23/07/2012, 11:47

İşte bunu unutmuştum söylemeyi, arabayı kullanırken ayağınız ıslanır. Niye, çünkü klima suyu içeri damlıyor. Çok yaşadım çok çektim ... :D

ABNEW
23/07/2012, 15:25
Clio 4 ün fiyatının aynı ayardaki Polodan daha düşük olacağı söylenmekte ki bu zaten normal bir durum...