Orijinalini görmek için tıklayınız : Kullanıcı el kitabını açınız ve sayfa 215 bkz.
biancoangelo
11/07/2012, 00:19
Arkadaşlar sayfa 215 olarak geçiyor benim kitapçığımda. Otomobilin bakımı kısmında YILLIK BAKIM PROGRAMI diye bir bölüm var. Burada aynen şu cümleyi göreceksiniz.
'' Servis Programında gerektiğinden daha sık aralıklarla motor yağını değiştiriniz. ''
Bu ne demek oluyor... Bazı iddia eden arkadaşlar yok efendim bana 20000 km dediler ben illa 20000 hatta arabanın 30000 e kadar hakkı var dediler ben 30000 olunca bile değiştiririm. Aman efendim sanki bana saatli bomba değil ya diyen arkadaşlar Arabayı üreten firmanın bile sözünü dinlemiyor.
Lütfen araçlarınıza gereken ilgiyi sadece gaz pedalına basarak yada devir saati gözleyerek değilde Üreticinin çıkardığı kullanıcı el kitabını okuyarak gösteriniz.
Üretici aynen şunu ifade ediyor. Ben aracın motor yağını periyodik bakım cetvelinde 20000 km olarak gösteriyorum... Ancak sayın kullanıcım sen yinede Servis Programında gerektiğinden daha sık aralıklarla motor yağını değiştiriniz.
BU DA ŞU SONUCU DOĞURUYOR..... BENİM YADA TİTİZ DİYE TABİR EDİLEN Kİ ALAKASI YOK BU ARKADAŞLAR TAMAMEN ZEVK ALDIKLARI MESELEYE DİKKATLE YAKLAŞAN İNSANLARDIR; İŞTE BU ŞAHSİYETLERİN 20000 KM Yİ BEKLEMEDEN 12.000 İLA 17.000 ARASINDA MOTOR YAĞINI DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKLİLİĞİDİR.
ARKADAŞLAR 20000 KM Yİ BEKLEMEYİNİZ!!!!! ARACINIZIN MOTOR ÖMRÜNÜ UZATMAK İSTİYORSANIZ.^^^^ HATTA VE HATTA ARACINIZIN 0 İLA 5000 KM DE KULLANIDIĞINIZ İLK YAĞI HEMEN DEĞİŞTİRİNİZ. ^^^^
HERKESE HAYIRLI FORUMLAR.... SAYGILAR :vertag00::vertag00::vertag00::vertag00::vertag00:
biancoangelo
11/07/2012, 01:22
Kitap deyinde millet yazmaz oldu :D :D
aykutisci
11/07/2012, 01:29
20 bin km olurmu ya :) motor yağının hakkı 10 bindir...
ibrahim06
11/07/2012, 01:30
Kubilay firmaya bakarsan haftada bir gel değiştir derler. Yağ değişimi kullanım şartlarına göre değişir. Ben 14 binde değiştirdim çünkü araba 6 ay kadar Ağrının berbat tozlu yollarında geçti ve 3 kez git gel ağrı ankara 7250 km yaptım. Ama bütün trafiği Ankarada geçirseydi emin ol 20bini beklerdim. Yağ değişiminden ziyade yağı sürekli kontrol etmek. Kıvamına bakmak eksiltme varsa eklemek gerekir. Normal değişim süresinden önce çok kötü hale gelmişse yağ ve senesi dolmuşsa tabiki erken değiştirilir.. Aracınız garanti kapsamında yağ eksiltti sizin de haberiniz yok eklemediniz ve motor yandı diyelim. Garantiden değiştirilir
ibrahim06
11/07/2012, 01:31
10 bin dizel içindir.
biancoangelo
11/07/2012, 01:35
Kubilay firmaya bakarsan haftada bir gel değiştir derler. Yağ değişimi kullanım şartlarına göre değişir. Ben 14 binde değiştirdim çünkü araba 6 ay kadar Ağrının berbat tozlu yollarında geçti ve 3 kez git gel ağrı ankara 7250 km yaptım. Ama bütün trafiği Ankarada geçirseydi emin ol 20bini beklerdim. Yağ değişiminden ziyade yağı sürekli kontrol etmek. Kıvamına bakmak eksiltme varsa eklemek gerekir. Normal değişim süresinden önce çok kötü hale gelmişse yağ ve senesi dolmuşsa tabiki erken değiştirilebilir.
aynen mantık olarak çok doğru ancak ben yinede özellikle 0 km alınan araçlarda ilk 5000 den sonra yağ değiştirilmsi taraftarıyım. Bu konuyu teknik olarak makina müh. bi arkadaş yazmıştı. Hatırımda fazla yok. Konuyu bulursan yayınlarım. benim oturduğum muhitde orta tozlu... Ama ben kesinlikle 20000 kadar beklemenin çok da doğru olduğunu düşünmüyorum. Yine bekleyeceksem en fazla 15000 olur o zaman bile içim cız eder düşünürüm arabaya binerken.
ibrahim06
11/07/2012, 01:38
aynen mantık olarak çok doğru ancak ben yinede özellikle 0 km alınan araçlarda ilk 5000 den sonra yağ değiştirilmsi taraftarıyım. Bu konuyu teknik olarak makina müh. bi arkadaş yazmıştı. Hatırımda fazla yok. Konuyu bulursan yayınlarım. benim oturduğum muhitde orta tozlu... Ama ben kesinlikle 20000 kadar beklemenin çok da doğru olduğunu düşünmüyorum. Yine bekleyeceksem en fazla 15000 olur o zaman bile içim cız eder düşünürüm arabaya binerken.
ilk 5000den sonra değiştirilmesi çok da mantıksız değil. Kişi kendini güvende hissetmek ister. ama erken değişimden daha önemli olan bişey var. hava filtresi. asıl bu aparat 5 bini geçirilmemeli.
biancoangelo
11/07/2012, 01:41
ilk 5000den sonra değiştirilmesi çok da mantıksız değil. Kişi kendini güvende hissetmek ister. ama erken değişimden daha önemli olan bişey var. hava filtresi. asıl bu aparat 5 bini geçirilmemeli.
mükemmel bi tespit. Bu konuyuda açıcam ilerde.
fotobelit
11/07/2012, 11:20
Bu tamamen gerekli veya gereksiz durumlarla alakalı..Gerekmedikçe neden değiştirilsinki..oraya yağ çubuğu koymuş adamlar..Bakarsın gerekliyse eklersin veya değiştirirsin...
Aracin performansi dusmuyor bakim araliklarini daraltinca, dogru soylemis kitap :)
Ben ana bakimda degismesi gerekenleri, her 10K'da birde yag ve filtreleri degisirim.
celenlee
11/07/2012, 11:36
Cımbızlanmış haberler olur ya ona benzemiş bu haber :)
Başı ne sonu ne bu uyarının??
Benim kullanma kılavuzumda,(bir çok aracın kullanma kılavuzunda olduğu gibi)
"Anormal kullanım koşullarında" diye başlar ve sizin bahsettiğiniz şey yazar "Periyodik bakımından önce bakımını yaptırmalısınız" diye.
2009 punto kitapçığımda bahettiğiniz cümle hiç bir yeriğnde yok.
Aynı şekilde 2012 kitapçığında da yok.
Ama yukarda bahsettiğim durum var. "Zorlu kullanım şartları"
Yağ değişim periyodu belirtilen yaplar için 20000km ya da 1 yıldır.
Kullandığınız yağa göre kullanım km'si değişir ama yılı değişmez.
***Okuduğunuz bir cümleyi yanlış yorumlayarak, konu hakkında bilgisi az olan arkadaşları boşuna masrafa sevk etmiş oluyorsunuz.
........ona benzemiş bu haber :)
Başı ne sonu ne bu uyarını.......uz.
Furkan maalesef senin soyledigin gibi degil durum. Gercekten bakim araligindan kisa surede degistirmekte yarar var. Motorun omru ve performansa katkisi cok buyuktur.,
Bu arada Servis kitaplari her sene ve her model icin degisiyor. Belki seninkinde baska bir sayfadadir.
Bak mesela benim servis kitabi 193. sayfada aynen su yaziyor (Benim araç tjet):
DPF’ye sahip Multijet tiplerinde)
Motor yağı ve yağ filtresi uyarı ışığı
yandığında ve ilgili uyarı mesajı gösterildiğinde
(bkz”Uyarı ışıkları ve mesajları”
bölümü) veya her durumda yılda bir motor yağı
değiştirilmelidir.
Eğer otomobil çoğunlukla şehir içinde kullanılıyorsa,
yağ diğer sürüş koşullarından
daha hızlı bir şekilde bozulacaktır.
O yüzden kesin bir yargıya göre konuşmamakta yarar var diye düşünüyorum. Yağın değişim aralığı her araç ve sürücüye, yol mevsim koşuluna ve yağ markasına göre milyon tane etkene göre değişir.
@biancoangelo Kullanım Klavuzu her arac için ve her sene değişiklik gösterebiliyor. Diğer arkadaşların kitaplarında yazmıyor veya farklı şekilde yazıyor olabilir bu bilgi. :)
Yağ değişimi sürüş şekline ve otomobilin kullanıldığı koşullara bağlıdır dostum.
shellcininabisi
11/07/2012, 11:58
ya bu kadar basit bir konunun bu kadar dallanıp budaklanması hoşuma gitmiyor arkadaş sonuçta 20 - 30 milyarlar verip arabalar alıyoruz, en süperi 100 tl olan yağa gelince de yok arkadaş gerek yok demeye başlıyoruz. kardeşim 5 binde bir değiştirmenin sakıncası var mı? bence hiç bir sakıncası yok. o yüzden 30 milyar verdiğim arabamdan 80 -100 tl lik yağı esirgemem 5 binde bir değiştiririm ki değiştiriyorum da.
ibrahim06
11/07/2012, 12:09
Ula bizim ettiğimiz bu 5 bin muhabbetini sanayiciler duysa nasıl mutlu olurlar. Yakında sanayiciler bizim yüzümüzden aman 5 bine kalmadan damla derler. Benzinliler için 10 binde değişim muhabbetini zaten sanayiciler ister hep. Malum ekmek parası.
ben her 10 bınde değiştiririm. Araba rahatlıyo :)
celenlee
11/07/2012, 12:46
Furkan maalesef senin soyledigin gibi degil durum. Gercekten bakim araligindan kisa surede degistirmekte yarar var. Motorun omru ve performansa katkisi cok buyuktur.,
Bu arada Servis kitaplari her sene ve her model icin degisiyor. Belki seninkinde baska bir sayfadadir.
Bak mesela benim servis kitabi 193. sayfada aynen su yaziyor (Benim araç tjet):
değiştirilmelidir.
O yüzden kesin bir yargıya göre konuşmamakta yarar var diye düşünüyorum. Yağın değişim aralığı her araç ve sürücüye, yol mevsim koşuluna ve yağ markasına göre milyon tane etkene göre değişir.
Biraz dikkatli okursanız ben de aynı şeyleri yazdım.
Özel durumlarda, zorlu kullanım koşullarında (bu koşullar ayrıntılı belirtilmiş zaten) 1 yıl beklenmeden yağ değiştirilmelidir diyor kitapçık ama durum belirtiyor.
Bu zorlu kullanım olayı da günde 15dk trafikte geçirmek falan değil yani.
Kullanımının harbi yarısını dur kalk trefikte geçiriyorsundur. Ya da her gün 2km git gel yapıyorsundur dizel araçla. işte o zaman 6 ayda bir değiştirmek farz oluyor.
Yoksa normal şartlarda günde 15-20dk trafiğe takılan araçlar gayet de firmanın belirttiği kalitede yağlarlar 20000km gidebilir.
Senesi dolunca zaten değişecek o apayar bir mesele, işin KİMYAsı.
---Bu arada erken değişim tabiki bir zararı yok. Canı isteyen değiştirsin, ama normal kullanımı olan bir araç için gereği de yok bu kadar basit.
Fren balataları kullanım ömrünün yarısına gelince isteyen değiştirsin.
Baskı balatayı yarı ömründe isteyen değiştirsin
Kullandığı yağı, yarı ömründe isteyen değiştirsin
Lastik dişi 6mm in altına inen isterse değiştirsin
bunların hepsi keyfidir..
Ama gereklilik durumu başka bir olay..
ibrahim06
11/07/2012, 12:57
Benzinli aracımı Mayısta 14binde yetkili kavalıdere servise götürdüm değişim için. Tamam dediler.
Remzi Usta ekrandaki kmyi görünce ''Hocam bu daha 14 binde.Erken'' dedi.
Ben '' Ağrıya git gel yaptığımı orda biraz kulandığımı, Mayıs sonunda Ankaradan ayrılacağımı bi daha vakit bulamayacağımı söyledim. Bunun üzerine nasıl istersen deyip 20 bin bakımını da yaptılar. Şuan arabada asılı kağıtta bir sonraki bakım 34bin yazıyor.
srkaradag
11/07/2012, 17:30
Kullanıcı el kitabı
Zor şartlar altında kullanımda motor yağı, yağ filtresi ve hava filtresinin periyodik bakım tablosunda belirtilen sürelerden daha kısa sürelerde değiştirilmesi tavsiye edilir.
Ziyaretçi034
11/07/2012, 19:33
değiştirilmelidir.
merakımdan soruyorum euro5 motorlarda tam sentetik yağ kullanılıyor, tam sentetik yağın kullanım ömrü yarı sentetiklere göre daha uzun (kuzenim toyota aracında normal servisin yarı sentetik yağı yerine farkını verip tam sentetik yağ koyduruyor, servis teknisyeniyle olan konuşmada tam sentetiklerin aslında daha uzun ömürlü olduğu ve 15 bin km gidebileceğini ama garantiden dolayı 10 binde bir bakıma getirmek zorunda olduğunu belirtmiş) bu bağlamda euro 5 motora sahip kullanıcılar zaten yağın ortama ömrünün 3/2'sini kullanıp değiştiriyor, ekstradan yağ değişimini öne almak gereklimidir ?
ya da bakımları erkene çekmek yerine rutin bakımlarda yarı sentetik kullanan kullanıcılar farkını ödeyip tam sentetik yağ kullansa aynı kapıya çıkmaz mı?
bakım aralıklarımız zaten yeterince kısa, iki arkadaşımda 1,5 dci megane var, ikisininde ilk bakımlar 20 binde yapıldı, şirkette dizel hyundai var onun bakımı 15 binde bir (yarı sentetik kullanılıyor diye biliyorum) diğer araç benzinli mini countryman 30 bin km bakım aralığı varken bizim araçların zaten düşük olan bakım aralıklarını iredelemek beni şaşırtıyor açıkcası
biancoangelo
11/07/2012, 23:23
Cımbızlanmış haberler olur ya ona benzemiş bu haber :)
Başı ne sonu ne bu uyarının??
Benim kullanma kılavuzumda,(bir çok aracın kullanma kılavuzunda olduğu gibi)
"Anormal kullanım koşullarında" diye başlar ve sizin bahsettiğiniz şey yazar "Periyodik bakımından önce bakımını yaptırmalısınız" diye.
2009 punto kitapçığımda bahettiğiniz cümle hiç bir yeriğnde yok.
Aynı şekilde 2012 kitapçığında da yok.
Ama yukarda bahsettiğim durum var. "Zorlu kullanım şartları"
Yağ değişim periyodu belirtilen yaplar için 20000km ya da 1 yıldır.
Kullandığınız yağa göre kullanım km'si değişir ama yılı değişmez.
***Okuduğunuz bir cümleyi yanlış yorumlayarak, konu hakkında bilgisi az olan arkadaşları boşuna masrafa sevk etmiş oluyorsunuz.
kesinlikle yanlış düşünüyosunuz kitapcıkta aynen böyle yazıyor ve zor kullanım durumu felanda demiyor... :friendship:
biancoangelo
11/07/2012, 23:26
merakımdan soruyorum euro5 motorlarda tam sentetik yağ kullanılıyor, tam sentetik yağın kullanım ömrü yarı sentetiklere göre daha uzun (kuzenim toyota aracında normal servisin yarı sentetik yağı yerine farkını verip tam sentetik yağ koyduruyor, servis teknisyeniyle olan konuşmada tam sentetiklerin aslında daha uzun ömürlü olduğu ve 15 bin km gidebileceğini ama garantiden dolayı 10 binde bir bakıma getirmek zorunda olduğunu belirtmiş) bu bağlamda euro 5 motora sahip kullanıcılar zaten yağın ortama ömrünün 3/2'sini kullanıp değiştiriyor, ekstradan yağ değişimini öne almak gereklimidir ?
ya da bakımları erkene çekmek yerine rutin bakımlarda yarı sentetik kullanan kullanıcılar farkını ödeyip tam sentetik yağ kullansa aynı kapıya çıkmaz mı?
bakım aralıklarımız zaten yeterince kısa, iki arkadaşımda 1,5 dci megane var, ikisininde ilk bakımlar 20 binde yapıldı, şirkette dizel hyundai var onun bakımı 15 binde bir (yarı sentetik kullanılıyor diye biliyorum) diğer araç benzinli mini countryman 30 bin km bakım aralığı varken bizim araçların zaten düşük olan bakım aralıklarını iredelemek beni şaşırtıyor açıkcası
bakım aralıklarımız sandığınız kadar düşük değil eski araçlara kıyasla hatta bizim araçlar bir devrim. eski araçlara 10000 bile bazen çok görünürdü.. Bizim tavsiyemiz sadece motorunuzun ömrünü uzatmak adına....
biancoangelo
11/07/2012, 23:28
@biancoangelo Kullanım Klavuzu her arac için ve her sene değişiklik gösterebiliyor. Diğer arkadaşların kitaplarında yazmıyor veya farklı şekilde yazıyor olabilir bu bilgi. :)
Yağ değişimi sürüş şekline ve otomobilin kullanıldığı koşullara bağlıdır dostum.
standart kullanımı baz alıyorum.Kitapçıkta aynen satandardı baz alıyor. çok yol yapan ve motoru yoran arkadaşlar zaten bilir bu işleri.
yahu dizelde 10binde yağ değişir,yağ çubuğuna bakmaya bile gerek yok arabamız kuş serisi değil yağda sıkıntı olunca uyarıyor... olmadı açarsın kaputu bakarsın yağına... sanki yağ ucuz birşey gibi 5binde bir değiştirilir mi allahını seversen ... ha benim param çok diyorsan onu bilmem...
biancoangelo
11/07/2012, 23:30
ben her 10 bınde değiştiririm. Araba rahatlıyo :)
arabanın rahatladığını ne güzel farketmişsin kardeşim.... Para toplayalımda su değiştirmeyen arkadaşların yağlarını forum olarak alalım farkı anlasınlar artık. :D
aykut_1914
12/07/2012, 00:36
arabanın rahatladığını ne güzel farketmişsin kardeşim.... Para toplayalımda su değiştirmeyen arkadaşların yağlarını forum olarak alalım farkı anlasınlar artık. :D
bencede hadi toplamaya başla
biancoangelo
12/07/2012, 02:02
bencede hadi toplamaya başla
aykut ilk senden başlasak hesaba parayı yollla!!!! yollamayan???.... Bende paraları toplayıp isteyene senın paraylaa yağ alıp göndercem. Eeee... ilk sen atladın... :firework:
celenlee
12/07/2012, 03:09
kesinlikle yanlış düşünüyosunuz kitapcıkta aynen böyle yazıyor ve zor kullanım durumu felanda demiyor... :friendship:
Benim kitapçığımda yazmıyor..
**Sebebi belirtilmemiş bir cümeye mi itibar edeceğim.
(Kitapçıkarda göremediğimi ve sizin başında ve sonunda neler yazdığını payaşmadığınız için bilemiyorum, pdf versiyonu varsa ve payaşırsanız çok memnun olurum)
**Yoksa sebeperiyle birlikte verilenlere mi?
2009 ve 2012 kitapçığında ollduğu gibi ;)
Ziyaretçi034
12/07/2012, 03:13
bakım aralıklarımız sandığınız kadar düşük değil eski araçlara kıyasla hatta bizim araçlar bir devrim. eski araçlara 10000 bile bazen çok görünürdü.. Bizim tavsiyemiz sadece motorunuzun ömrünü uzatmak adına....
Ona bakarsan eskiden tam sentetik yag da yoktu, piyasada en dusuk bakim araligi multijettedir, yanlis hatirlamiyorsam eski kasa ceratolarda 7500 kmydi dahada eskiye gitmenin anlami yol cunku eski ile yeni arasindaki fark hesap kitap edilemez.
Puntolarin bakimi 10 bin corsalarin bakimi 15 binde bir, buna nasil bir yorum yapilir peki? İkiside ayni motoru kullaniyor. Ayrica gplerin avrupada bakim araligi 15 binde bir, tofas zaten gerekli incelemeleri yapip bakim araliini kismis, tam sentetik yag kullanip omrunun 3/2 sini kullaniyoruz oradanda erken bir bakima girmis gibi oluyor. Bunu dahada one cekmeye calismak bana mantiksiz geliyor. Arabaya hintlilerin inegi kutsal sayip tapinmasi gibi bu kadarda abartili dusunceler bana mantikli gelmiyor. Arabasi ekmek teknesi olan, arabanin yattigi her gun zara eden taksiciler bile yari sentetik yag ile 7500 km de bir bakim yapiyor, 600 binde 700 binde multijet gordum basliklarindaki taksiler muhtemelen onlardan biridir.
Son bir soru daha, daha once forumda baska bir uyeliginiz varmiydi? Nickini hatirlamiyorum ama fire motoru gereginden fazla ovup dizel arac sahiplerini enayi yerine koyan bir uslupla konusan bir uye vardi. Tavirlarinizi ona benzetiyorum da, o sizmisiniz merak ettim.
celenlee
12/07/2012, 03:30
TAM TAHMİN ETTİĞİM GİBİ
YANLIŞ ANLAMA ÜZERİNE VERİMİŞ BİR BİGİ. (Kitapçıkta dizgi hatası var)
Üşenmedim 2009 2010 2011 2012 kitapçıklarına baktım.
Aynen dediğim gibi zoru kullanım şartarını tanımlayan ifadelerin atına bu bahsettiğiniz cümle yazılmış. Ama ne yazıkki bu kitapçığı düzenleyenlerin yanlışı sayesinde arkadaşlar da yanılmışlar.
Adamar resmen cımbızlamışlar kitapçığı :) Ara başlıklları silmişller yerleri fallan karıştırmışlar. Yuh artık.
216. sayfada ki iki madde ile kutu içerisindeki iki madde ve yargı cümesi beraber olacak :)
https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=21605&stc=1&d=1342048839
Kırımızı kutu içerisini kapsaması gereken bir ibare.
Doğrusu da budur. Her marka mode araçta yazar.
https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=21606&stc=1&d=1342049120
İyi hoş güzel yazmışsınız abilerim, kardeşlerim ancak DİZEL arabasını alıp şöyle 7 - 8 sene bineyim diyenler için bazı koşulları göz önünde bulundurmak lazım.
Dizel alan adam genelde yılda 20000 km gibi yol yapar, yapmayanda vardır ancak genelde böyle. 7 yıl binse 140 - 150 bin gibi mesafe ortaya çıkıyor. tamda Turbo'nun arıza yapma kmsi değil mi :) niye diye bir sorun. özensiz kullanımı geçtim, özellikle turbo dizel motorlara tam sentetik yağ kullanımı çok önemlidir. servislerin koyduğu yağları biliyorsunuz zaten.
ben ilk defa bu bakımı 4 bin km geçirdim yoksulluk nedeniyle :D ancak uzun yolda yormadan kullandığım ve yağın durumunu sık sık kontrol ettiğim için problem oluşturmaz ancak eskiyen yağ önce turbo olmak üzere bir çok parçaya zarar verir. gerçi 75'lik multijetlerin turbosuda ucuzladı iyice :D
siz en iyisi bakım aralıklarını geçirmeyin, motorunuzu yormayın. ha birde ilgiçtir ki benim arabanın bakımı gelince yağ filtresi kırılıp, yağ kaçırmaya başlıyor. istisnasız her 10000 km dolunca bakıyorum yağ damlamaya başlıyor. resmen beni değiştir ulan diyor :D
aykut_1914
12/07/2012, 09:39
aykut ilk senden başlasak hesaba parayı yollla!!!! yollamayan???.... Bende paraları toplayıp isteyene senın paraylaa yağ alıp göndercem. Eeee... ilk sen atladın... :firework:
Senin gibi farkeden muti ile toplamya başlamıcak mıydın sen?
sende zonguldaktan atılan kubilay değilsen bende kamuranım
Ziyaretçi034
12/07/2012, 11:10
Senin gibi farkeden muti ile toplamya başlamıcak mıydın sen?
sende zonguldaktan atılan kubilay değilsen bende kamuranım
lütfen, senden önce ben farkettim :D
benzinli araçlarda 20000 dizel 10000 . ama bence de önerilen km 1-2 bin km öncesinden yağ değişimi mantıklı.
can alıcı cevap :clapping::clapping:
aykut_1914
12/07/2012, 12:33
lütfen, senden önce ben farkettim :D
dizelcilere saydırmaya başlar abi yine, eli kulğında bekliyo :)