PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elveda Maviş Punto, Hoşgeldin Beyaz Melek Peugeot 207 1.6 HDI 90 HP Dynamic

Arif231
03/07/2012, 20:17
Değerli Puntosever arkadaşlar;

Yaklaşık 1 yıldır kullandığım Grande Punto 1.4 Fire Active aracımı geçen ay satmıştım... Birçok arabayı araştırıp neredeyse Alfa Romeo 147 alıyorken (3-4 tane araca gittim baktım ama temizini bulmak gerçekten çok zor) en son arabasızlığa dayanamayıp gidip Peugeot 207 1.6 HDI 90 HP aldım...

Araç 2009 model 80.000 km 'de 1.6 HDI Motor 90 Beygir Full

Aracı yaklaşık 20 gündür kullanıyorum ve şuana kadar memnunum açıkcası...

1.4 Fire Active'den sonra istediğim daha serilik ve çabuk hızlanmaydı... Ve şuana kadarda durumdan çok memnunum.

Punto ile Karşılaştırmak gerekirse;

1. Kesinlikle yol tutuşu Punto'dan çok çok iyi. Punto 100 km hızdan sonra artık yolda top gibi zıplamaya başlarken Peugeot bastıkça yola daha bir yapışıyor.

2. Yolda giderken süratlendikçe Peugeot gerçekten çok daha güven veriyor. Virajlarda felan savrulma çok çok az

3. Kalkışlarda ve vites geçişlerinde bastıkça koltuğa yapışıyorsunuz.

4. Donanım özellikleri kullandığım Punto'ya göre çok daha iyi. 6 Hava yastığı, Çift bölgeli dijital klima, Far Sensörü, Yağmur Sensörü, 4 cam otomatik, Deri direksiyon ve deri vites topuzu, 16 inç çelik jant vb

5. Koltuğa oturduğunuzda kesinlikle sürmesi Punto'dan çok daha zevkli bir araç. Oturma pozisyonu açısından yere daha yakınsınız.

6. Yakıt konusunda 1.6 Motor olmasına rağmen şuan İstanbul Şehiriçinde ortalama 20 Kuruş yakıyor ancak uzun yolda inanılmaz rakamları görmek mümkün.

7. İç plastik aksamının kalitesi Punto ile aynı diyebilirim.

Dezavantajlara gelmek gerekirse...

Dizel araba olması açısından biraz sesli çalışıyor.
Arka koltuk araları Puntoya göre daha dar
Bagaj Hacmi yine Punto'dan biraz daha az

Şuan aklıma ilk gelenler bunlar açıkcası... Ancak aklıma geldikçe yine yazmaya devam ederim.

İşte Benim Eski Mavişim...
https://e1207.hizliresim.com/z/3/97875.jpg

https://e1207.hizliresim.com/z/3/9788g.jpg

İŞTE YENİ BEYAZ MELEĞİM...
https://e1207.hizliresim.com/z/3/9789w.jpg
https://e1207.hizliresim.com/z/3/978bu.jpg
https://e1207.hizliresim.com/z/3/978cr.jpg

fota
03/07/2012, 20:28
motor olarak üzmez umarim.

tayfux
03/07/2012, 20:33
hayırlı uğurlu olsun hocam..

emrahisilti
03/07/2012, 20:39
yol tutuşu kullanma zevki sağlamlık güven konusunda katılmıyorum.Bence bu konuda punto pejo clio gibi araçlardan çok önde..Hız ataklık yakıt gibi konularda da mj ile nin 90 hp ile karşılaştırmak lazım.

Arif231
03/07/2012, 20:49
yol tutuşu kullanma zevki sağlamlık güven konusunda katılmıyorum.Bence bu konuda punto pejo clio gibi araçlardan çok önde..Hız ataklık yakıt gibi konularda da mj ile nin 90 hp ile karşılaştırmak lazım.

Kullanım zevki tabi kişiden kişiye değişir... Güven konusunada birşey demek çok güç ama yol tutuşu konusunda nasıl böyle bir kanıya varıyorsunuz gerçekten çok enteresan. 1 Yıl boyunca Puntoyu kullandım, araç hızlandıkça yolda zıplamaya başlıyordu. Ki bunu söyleyende bir tek ben değilim. Birçok Punto sever arkadaşımızda bunu defalarca dile getirdi. Ben iki aracıda kullanan birisi olarak bu farkı çok net hissedebildim.

sebasti
03/07/2012, 20:55
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanımlar diliyorum.

Yalnız bir şey söyleyeceğim, forumda Puntosunu satan neden Puntoya sarmaya başlıyor anlam veremiyorum :)

Bence siz benzinliden sonra dizelin torku ve motor hacmindeki artıştan etkilenmişsiniz. Aynı aracı kullandım, Punto'dan konforlu olduğu konusuna katılmıyorum, direksiyon sert, koltuklar konforsuz ve içeriye traktör gibi ses alır, araç daha küçük, bagaj dar, arka koltuklar dar, konsolu çok sade, radyosu çok dandik, Puntoya göre daha kötü tasarım vb vb.

Yol tutuşu konusuna ise katiyen katılmıyorum, acı tecrübelerim vardır 206, 207 ve C3 ile anlatmak istemiyorum. Üçünü toplasan Puntonun yol tutuş etmez. Puntonun süspansiyonu daha yumuşak olduğundan aşırı hızda sadece yaylanma yapar o kadar.

206 ve 207 genç arabaları olduğundan kazaları ile meşhurdur, aracın hızı yükseldikçe aracın dinamiği zayıflar ve kontrolü güçleşir.

En önemli tavsiyem o aracın turbosuna aman dikkat edin, mümkünse çocuğunuz gibi bakın, dikkatli kullanın, devirli kullanımlarda çok sık arıza verir ve servis bir anda önünüze 4500 tl + kdv fatura çıkartır. Aynı şekilde EGR valflerine, ha bir de özel servisi de yetkili servisi de daha pahallıdır. Benim Citroen ve Peugeot araçlarımdan inanılmaz başım ağrıdı, punto da tek sorun yaşamıyorum.

Tekrar hayırlı olsun.

takres
03/07/2012, 21:03
maaşallah güzel araç hayırlı olsun...

Arif231
03/07/2012, 21:12
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanımlar diliyorum.

Yalnız bir şey söyleyeceğim, forumda Puntosunu satan neden Puntoya sarmaya başlıyor anlam veremiyorum :)

Bence siz benzinliden sonra dizelin torku ve motor hacmindeki artıştan etkilenmişsiniz. Aynı aracı kullandım, Punto'dan konforlu olduğu konusuna katılmıyorum, direksiyon sert, koltuklar konforsuz ve içeriye traktör gibi ses alır, araç daha küçük, bagaj dar, arka koltuklar dar, konsolu çok sade, radyosu çok dandik, Puntoya göre daha kötü tasarım vb vb.

Yol tutuşu konusuna ise katiyen katılmıyorum, acı tecrübelerim vardır 206, 207 ve C3 ile anlatmak istemiyorum. Üçünü toplasan Puntonun yol tutuş etmez. Puntonun süspansiyonu daha yumuşak olduğundan aşırı hızda sadece yaylanma yapar o kadar.

206 ve 207 genç arabaları olduğundan kazaları ile meşhurdur, aracın hızı yükseldikçe aracın dinamiği zayıflar ve kontrolü güçleşir.

En önemli tavsiyem o aracın turbosuna aman dikkat edin, mümkünse çocuğunuz gibi bakın, dikkatli kullanın, devirli kullanımlarda çok sık arıza verir ve servis bir anda önünüze 4500 tl + kdv fatura çıkartır. Aynı şekilde EGR valflerine, ha bir de özel servisi de yetkili servisi de daha pahallıdır. Benim Citroen ve Peugeot araçlarımdan inanılmaz başım ağrıdı, punto da tek sorun yaşamıyorum.

Tekrar hayırlı olsun.

Benim açtığım konu eğer Puntoma Mavişime sarma olarak algılanıyorsa pes vallahi :cool0000:

Ya da ben şöyle söyleyeyim Neden acaba Punto sahipleri araçlarının eleştirilmesine izin vermiyorlar :)

Ben forumda attığım önceki mesajlarda olsun veya başka sitelerde olsun Puntomu kullanırken hem iyi yönlerini hemde kötü yönlerini daima belirttim.

Ben nacizane şekilde kullandığım araç ile (Punto'nun diğer versiyonlarında motor güçlerinde durum değişebilir ona birşey diyemem) şuan kullandığım aracı ilk gözlemlerim neticesinde karşılaştırmak istedim.

Direksiyon konusunda eğer kronik sorunlu CİTY modunu saymazsak kesinlikle direksiyon Punto'dan daha hafif

Radyo konusuna katılıyorum gerçekten kötü, ama allahtan Punto gibi tüm tuşlarının üstü soyulmuyor (Yine Kronik sorun) :)

Tasarım konusunda birşey diyemem tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama Peugeot 207 o kadar da aşağılanacak kadar kötü bir tasarıma sahip değil bence

Turbo konusunda ise bence tamamen Peugeot'un eski imajından dolayı bir ön yargı var... Eski 307'lerde ve diğer modellerde Turbo sorunları vardı ama son yıllarda ciddi bir Turbo şikayeti kimsede yok Peugeot kullananlar arasında. Tabi yinede olmayacak diye birşey yok bu bütün araçlarda olabilir.

sebasti
03/07/2012, 21:51
Tek yöne bakan Punto fanatiği değilimdir, sizi eleştirmedim genel konuştum, yanlış anlaşılmasın :) katıldığım ve katılmadığım noktaları belirttim sadece.

Ben Punto mu pek ala eleştiren birisiyim kendi çapımda **** üstelik bir çok konuda, ama beğenilerim hep bir adım önde oldu, umarım da öyle devam eder.

Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın.

emrahisilti
03/07/2012, 22:12
Kullanım zevki tabi kişiden kişiye değişir... Güven konusunada birşey demek çok güç ama yol tutuşu konusunda nasıl böyle bir kanıya varıyorsunuz gerçekten çok enteresan. 1 Yıl boyunca Puntoyu kullandım, araç hızlandıkça yolda zıplamaya başlıyordu. Ki bunu söyleyende bir tek ben değilim. Birçok Punto sever arkadaşımızda bunu defalarca dile getirdi. Ben iki aracıda kullanan birisi olarak bu farkı çok net hissedebildim.
kullanım zevki tabi kişiden kişiye değişir fakat punto sürüş dinamiklerinin çok iyi olmasıyla tanınır, bilinir kime sorarsanız sorun puntoyu kullanmak zevktir.Puntoda pecoda poloda zıplıyor ama punto pecoya göre fazla zıplamıyor.Diğer arkadaşın dediği gibi 77 hp lik benzinliden sonra 1.6 hdi motorun torku sizi cezbetmiş:)Sizin 1.6 dizel ile 1.4 77 benzinli motoru karşılaştırmanızdan sonra isterseniz bende benim tjet ile sizin 1.6 dizeli karşılaştırabilirim.Ozaman sizin dizel gitmeyen ses çıkaran fazla yakan araç olur :)
Aynı motorları karşılaştırırsak multijet motor sizin hdi dan pek aşağı kalır motor değildir.
hayırlı uğurlu olsun keyifli sürüşler

kdrrshnn
03/07/2012, 22:22

aynen size katılıyorum çok araba kullandım puntonun zevki hiçbirinde yok havası bile bibaşka oluyor

efe_erdem
03/07/2012, 22:31

Burada Emrah kardeşim t jete göre konuşmuş. Herhangi bir mjet punto ya da fire motorlu puntoya gore t jet sportun yol tutusu inanılmaz derecede fazladır. Bende daha once 1.6 hdi 307 kullanmıstım ki 307 nın yol tutusu 207 ye gore cok daha ıyıdır, o bile t jet ın yanında inanın cok zayıf kalır. Spor suspansıyon, şasi ve lastıkler yol tutusunun ıyı olmasında en buyuk etkendır.

Saygılar.

asil
03/07/2012, 22:32
hayırlı uğurlu olsun siz beğendiyseniz gerisi teferruattır...

Ziyaretci040
03/07/2012, 22:32
Kazasız belasız sürüşler inş.

Arif231
03/07/2012, 22:38
kullanım zevki tabi kişiden kişiye değişir fakat punto sürüş dinamiklerinin çok iyi olmasıyla tanınır, bilinir kime sorarsanız sorun puntoyu kullanmak zevktir.Puntoda pecoda poloda zıplıyor ama punto pecoya göre fazla zıplamıyor.Diğer arkadaşın dediği gibi 77 hp lik benzinliden sonra 1.6 hdi motorun torku sizi cezbetmiş:)Sizin 1.6 dizel ile 1.4 77 benzinli motoru karşılaştırmanızdan sonra isterseniz bende benim tjet ile sizin 1.6 dizeli karşılaştırabilirim.Ozaman sizin dizel gitmeyen ses çıkaran fazla yakan araç olur :)
Aynı motorları karşılaştırırsak multijet motor sizin hdi dan pek aşağı kalır motor değildir.
hayırlı uğurlu olsun keyifli sürüşler

Ben anlamatamıyorum sanırım yukarıda defalarca yazdım... Ben kullandığım aracı karşılaştırdım, yoksa Punto'nun diğer motor seçenekleri, diğer versiyonları iyi olabilir. Onları kullanmadığım için birşey söyleyemem

Ben sadece Punto'dan sonra beklentilerimi ve beklentilerimi aldığım aracın ne seviyede karşıladığını belirttim.

Ancak kullandınızmı bilmiyorumda Bana kullandığım Punto'nun Peugeot'tan daha az veya aynı seviyede zıpladığına kimse inandıramaz. Çünkü ikisinide kullandım, Peugeot ile çok fazla sürat yapacak yolu bulamadım ama 160 km'yi gördüğümde aracın 120 km ile giden Punto'dan daha az zıpladığını görmek için usta şöför olmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Arif231
03/07/2012, 22:40
Bu arada tüm arkadaşlara iyi dilekleri için teşekkür ediyorum

emrahisilti
03/07/2012, 22:42
Ben anlamatamıyorum sanırım yukarıda defalarca yazdım... Ben kullandığım aracı karşılaştırdım, yoksa Punto'nun diğer motor seçenekleri, diğer versiyonları iyi olabilir. Onları kullanmadığım için birşey söyleyemem

Ben sadece Punto'dan sonra beklentilerimi ve beklentilerimi aldığım aracın ne seviyede karşıladığını belirttim.

Ancak kullandınızmı bilmiyorumda Bana kullandığım Punto'nun Peugeot'tan daha az veya aynı seviyede zıpladığına kimse inandıramaz. Çünkü ikisinide kullandım, Peugeot ile çok fazla sürat yapacak yolu bulamadım ama 160 km'yi gördüğümde aracın 120 km ile giden Punto'dan daha az zıpladığını görmek için usta şöför olmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Allah kaza bela yasatmasin iyi gunlerde kullanin

Viraj
03/07/2012, 22:47
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Arif231
03/07/2012, 22:50
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Teşekkür ederim Nihayet şu yol tutuşu konusunda bir destekçi bulabildim kendime :)

asil
03/07/2012, 22:56
fiat pejo gibi bir firma olsaydı 508 gibi bir araba yapardı.türkiyede bindiğimiz arabalara bakın en kralı bravo oda c sınıfı

Arif231
03/07/2012, 23:05
fiat pejo gibi bir firma olsaydı 508 gibi bir araba yapardı.türkiyede bindiğimiz arabalara bakın en kralı bravo oda c sınıfı

Ağzınıza sağlık Hocam

emrahisilti
03/07/2012, 23:07
tez zamanda pejoya terfi edersin inşallah

asil
03/07/2012, 23:16
tez zamanda pejoya terfi edersin inşallah

508 olursa amin

ABNEW
03/07/2012, 23:42
Hayırlı olsun Arif, kazasız sürüşler..
Yeni aracının eski aracına göre daha iyi olması bence normal.Çünkü birisi baz donanımlı ve güçsüz diğeri full artı en güçlü dizel motorlu versiyonu.

Objektif olarak düşünürsek 207 nin Puntoya göre tek iyi yanı iç mekan malzeme ve işçilik kalitesi.Gerçi bu fark son model Punto ile iyice azaldı.Yol tutuş konusunda birbirlerine yakınlar kesinlikle.Genel olarak 207 benim beğendiğim bir araç.Genişlik konusunda 207 Puntodan dar değil, daha geniştir,

Bir de Fiat ve Peugeot Markalarını karşılaştırmak çok abes.Çünkü Fiat bir çok markayı bünyesinde barındıran bir dev.Tüm dünyaya yerleşmiş, teknoloji transfer etmiş bir marka.Tüm segmentleri, tüm premium ve supersport sınıflarını Fiat Markası ile çıkartmadıkları için eleştiriliyor maalesef.Ancak böyle yapmak zorundalar,

Neticede 207 güzel bir araç, kazasız sürüşler ;)

Arif231
03/07/2012, 23:50
Hayırlı olsun Arif, kazasız sürüşler..
Yeni aracının eski aracına göre daha iyi olması bence normal.Çünkü birisi baz donanımlı ve güçsüz diğeri full artı en güçlü dizel motorlu versiyonu.

Objektif olarak düşünürsek 207 nin Puntoya göre tek iyi yanı iç mekan malzeme ve işçilik kalitesi.Gerçi bu fark son model Punto ile iyice azaldı.Yol tutuş konusunda birbirlerine yakınlar kesinlikle.Genel olarak 207 benim beğendiğim bir araç.Genişlik konusunda 207 Puntodan dar değil, daha geniştir,

Bir de Fiat ve Peugeot Markalarını karşılaştırmak çok abes.Çünkü Fiat bir çok markayı bünyesinde barındıran bir dev.Tüm dünyaya yerleşmiş, teknoloji transfer etmiş bir marka.Tüm segmentleri, tüm premium ve supersport sınıflarını Fiat Markası ile çıkartmadıkları için eleştiriliyor maalesef.Ancak böyle yapmak zorundalar,

Neticede 207 güzel bir araç, kazasız sürüşler ;)

Teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz için

vvkaymak
04/07/2012, 10:26
her koşulda peugeut ham tasarım hem kullanım olarak fiat arabalardan daha iyi binerseniz farkı anlarsınız. Fiat araba seçenekleri belli ucuz olsun halk kansın yeter, tasarım kalite çok önemli değil.

ABNEW
04/07/2012, 16:08
her koşulda peugeut ham tasarım hem kullanım olarak fiat arabalardan daha iyi binerseniz farkı anlarsınız. Fiat araba seçenekleri belli ucuz olsun halk kansın yeter, tasarım kalite çok önemli değil.

Volkan Bey, beğenilerimizi algılarımızı bir kenara bırakabilirsek aynı segmentte yer alan iki aracın birçok kriterde birbirlerine yakın değerler verdiğini görebiliriz.Tabiki arada farklılık olacaktır; birisinin performansı iyi olabilir diğerinin yakıt tüketimi, birisinin iç mekan kalitesi daha iyidir diğerinin tasarımı.Ancak neticede aynı segmentte ve aynı fiyat aralığında araç tasarlamakta iki firma da.PSA Grubu Fiata göre daha titiz davranmak zorunda tabi çünkü bu grubun başka markaları yok, tüm kozunu kendi grubunda yer alan iki marka ile piyasaya çıkartmak zorunda,

Beğeniler, zevkler önemli tabiki ama objektiflikten bizi biraz uzaklaştırmakta...

emrahisilti
04/07/2012, 16:36

Evet cok haklisin bende tjeti satip peco 206 alicam

mutunch
04/07/2012, 17:07
206 hdi dan t jet e "terfi" etmiş birisi olarak; öncelikle hayırlı olsun yeni aracınız. active den sonra dolu bir araba ve dizel torku, gücü tabi ki güzel gelmiştir.

Ben de 206 dan t jete geçtiğimde çok farklı şeyler hissetmiştim. Doluluk olarak 206 da xt modeliydi. Far yağmur sensöründen 8 hava yastığına kadar ama punto 206dan sonra çok daha iyi geldi her konuda. Aklımda punto yokken 207lere ben de bakıyordum ve almak istiyordum. Tasarım, özellik vs olarak hoşuma giderdi.
Ama şunu rahatlıkla söylerim ki punto 206'dan daha iyi.
206 nın tek iyi yanı yakıtı idi. Tek başıma sakin kullanımla 3.7 litreyi yakalıyordum kolayca.

asil
04/07/2012, 17:40

aynen katılıyorum fıat sağlam atak yapmassa prestiji kaybolacak.

swimmer_tr
05/07/2012, 23:36
aynı aracı abime aldık biz de geçen ay siyahı bunun :) o da çok memnun gerçekten çok güzel araç :) hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)

selfcaptain87
05/07/2012, 23:51
hayırlı olsun arkadaşımm...ama ben pek katılmıyom...bende 2012 punto evo var 95bg full paket ama ben bu senın yaşadıgın top gıbı zıplama olaylarını yasamadım 200km/h yapmama rağmen....koltuğa yapıştırma olayıda aynen senın gıbı ama zevkler tartısılmazz hayırlı olsun kazasız belasız inşallah:)

Arif231
05/07/2012, 23:55
hayırlı olsun arkadaşımm...ama ben pek katılmıyom...bende 2012 punto evo var 95bg full paket ama ben bu senın yaşadıgın top gıbı zıplama olaylarını yasamadım 200km/h yapmama rağmen....koltuğa yapıştırma olayıda aynen senın gıbı ama zevkler tartısılmazz hayırlı olsun kazasız belasız inşallah:)

Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum...

Ancak yukarıda mesajlarımda defalarca belirttim ama sanırım gözden kaçıyor... Benim karşılaştırmam kullanmış olduğum 2006 model 1.4 Fire Active içindir. Bakın yukarıda yazdım, bunun haricinde diğer motor seçeneklerinde, diğer modellerde durum farklı olabilir ben aksini iddia edip tüm Puntolar böyledir demiyorum.

Açık ve net kullandığım Punto'da durum aynen söylediğim gibiydi... Geri kalan diğer modelleri kullanmadığım için birşey söyleyemem.

Tabikide 2006 model Punto ile 2012 model Punto arasında mutlakaki farklar olacaktır. İllaki bir takım iyileştirmeler yapılmış olabilir.

emrahisilti
05/07/2012, 23:58
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum...

Ancak yukarıda mesajlarımda defalarca belirttim ama sanırım gözden kaçıyor... Benim karşılaştırmam kullanmış olduğum 2006 model 1.4 Fire Active içindir. Bakın yukarıda yazdım, bunun haricinde diğer motor seçeneklerinde, diğer modellerde durum farklı olabilir ben aksini iddia edip tüm Puntolar böyledir demiyorum.

Açık ve net kullandığım Punto'da durum aynen söylediğim gibiydi... Geri kalan diğer modelleri kullanmadığım için birşey söyleyemem.

Tabikide 2006 model Punto ile 2012 model Punto arasında mutlakaki farklar olacaktır. İllaki bir takım iyileştirmeler yapılmış olabilir.

arif tamam artık biz yenilgiyi kabul ettik pejo senin kullandığın puntodan daha iyi.Hayırlı olsun güle güle kullan

selfcaptain87
06/07/2012, 00:10
arif kardeş açıkçası benim aklımda fiat yoktu ve bana deselerdıkı fiat alıcan cok memnun kalacan ınanmazdım ama oyle olmadı....0 araç almadan cok galerı gezdım citroenden den peugeut w kkadar gıttım ama şu anda memnunum.....dediğin gibi fark var emin olabılırısn

rederfi
08/07/2012, 17:42
hayırlı olsun abi kazasız belasız inşallah

k0d3r
08/07/2012, 17:55
Herşey iyi güzel de, şu otomobil meselelerini duygusallaştırma işi çok eğreti geliyor bana. Mavişim, beyaz meleğim vb gibi :D
Bu arada hayırlı olsun, kazasız belasız..

Birkan61
08/07/2012, 20:18

Fiat mont var 508'e kafa tutar :D

FIAT'ı küçümsemeyin.. Unutmamak lazımki Ferrari bile %90 hisselerle FIAT bünyesi altında :)

fhmnl
08/07/2012, 21:09
Tek yöne bakan Punto fanatiği değilimdir, sizi eleştirmedim genel konuştum, yanlış anlaşılmasın :) katıldığım ve katılmadığım noktaları belirttim sadece.

Ben Punto mu pek ala eleştiren birisiyim kendi çapımda **** üstelik bir çok konuda, ama beğenilerim hep bir adım önde oldu, umarım da öyle devam eder.

Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın.
punto evo dynamic aracımı 2006 avensis imi satıp aldım.avensisle puntoyu kıyaslarım ama peugeot u evonun yanına koymam bile.

effect1903
08/07/2012, 21:56
Daha önce 207'im vardı genel olarak b sınıfı olduğundan, işçilik vs aşağı yukarı aynı ama yol tutuş konusunda size katılıyorum 207'nin yol tutuşu punto dan iyi zira punto yerden daha yüksek, 207 yere daha yakın. Aracınız hayırlı olsun...

asil
08/07/2012, 22:24
Fiat mont var 508'e kafa tutar :D

FIAT'ı küçümsemeyin.. Unutmamak lazımki Ferrari bile %90 hisselerle FIAT bünyesi altında :)

5008 de var :D

Arif231
08/07/2012, 22:42
Daha önce 207'im vardı genel olarak b sınıfı olduğundan, işçilik vs aşağı yukarı aynı ama yol tutuş konusunda size katılıyorum 207'nin yol tutuşu punto dan iyi zira punto yerden daha yüksek, 207 yere daha yakın. Aracınız hayırlı olsun...

Yol Tutuş konusunda nihayet bana hakveren birisi çıktı, teşekkür ediyorum :)

İyi Dilekleri içinde tüm arkadaşlara teşekkür ederim

muti9
08/07/2012, 23:06
Punto ile 207 karşılastırmak Ronaldo ile Sabri karsılastrmak gibi olur :) dizel ile bnzınlı araba karsılastrlmaz ayrıca puntonun dynamc modelını kullanmadan byle karar vermeyın derim saygılar :D

Arif231
08/07/2012, 23:11
Punto ile 207 karşılastırmak Ronaldo ile Sabri karsılastrmak gibi olur :) dizel ile bnzınlı araba karsılastrlmaz ayrıca puntonun dynamc modelını kullanmadan byle karar vermeyın derim saygılar :D

Bende mesajları okumadan konuya dalmayın derim... Önce bir okuyun bakalım ben neler yazmışım, neler söylemişim.

Doğru söylüyorsunuz Punto'yu WV Scirocco ile karşılaştırmamız lazımdı kusura bakmayın

Ki kullandığınız arabada 1.4 8V. 77 HP benim kullandığım motorun aynısı...

Bu Punto ne arabaymış arkadaş 207 ile karşılaştırmayacakmışız...

vvkaymak
09/07/2012, 00:28
Arkadaşlar fiat tasarım geliştirme ve ürün gamı çok kıt aslında daha çok ticari segmente yakın arablar üretmeye daha yatkın ama elindeki binek arabaları sürekli makyajlıyıp önümüze sunuyor. Peugeot - Citroen gibi üreticiler binek oto konusunda daha iddalı aslında. Fiat binek araba gurubu haricince diğer markaları mümkün mertebe deneme şansınız olursa deneyin firmaların ara ara yaptığı test sürüş günlerine gidin deneyin. Neler kaçırıyoruz görün.

asil
09/07/2012, 01:05
Arkadaşlar fiat tasarım geliştirme ve ürün gamı çok kıt aslında daha çok ticari segmente yakın arablar üretmeye daha yatkın ama elindeki binek arabaları sürekli makyajlıyıp önümüze sunuyor. Peugeot - Citroen gibi üreticiler binek oto konusunda daha iddalı aslında. Fiat binek araba gurubu haricince diğer markaları mümkün mertebe deneme şansınız olursa deneyin firmaların ara ara yaptığı test sürüş günlerine gidin deneyin. Neler kaçırıyoruz görün.
örnek c3 evoyla kıyaslayın bence c3 evoyu açık ara her konuda tokatlar:D

vvkaymak
09/07/2012, 13:45
Fiat gurubunda herkezin bir tjet tutkusu var şöyle süper böyle süper.
Citroen C4 1.6 THP 156HP MCP ile bir test yapın görün nasıl birşey. Yolda sakın kapışayım demeyin şaşırırsınız.

emrahisilti
09/07/2012, 14:44
1.4 120 hp arabayla 1.6 156 hp arabayi karsilastiriyorsun ya araba bilgine hayran kaldim tjet gecmese bile kapisir bu da bize yeter

Birkan61
09/07/2012, 14:52
Ayriyetten puntoda 1,4 tjet 150 hplik motorda var bravolarda olan hani ama türkiyeye getirimedi bu motor :)

muti9
09/07/2012, 14:54
Bende mesajları okumadan konuya dalmayın derim... Önce bir okuyun bakalım ben neler yazmışım, neler söylemişim.

Doğru söylüyorsunuz Punto'yu WV Scirocco ile karşılaştırmamız lazımdı kusura bakmayın

Ki kullandığınız arabada 1.4 8V. 77 HP benim kullandığım motorun aynısı...

Bu Punto ne arabaymış arkadaş 207 ile karşılaştırmayacakmışız...

Madem 207 aldın.Memnun kaldıysan karşılaştırma ve bin. Konu açmana gerek yok. Biz puntoyu seviyoruz. Sevmeyen kullanmasın bu kadar basit.

Arif231
09/07/2012, 15:09
Madem 207 aldın.Memnun kaldıysan karşılaştırma ve bin. Konu açmana gerek yok. Biz puntoyu seviyoruz. Sevmeyen kullanmasın bu kadar basit.

Sen rahatına bak sanamı sorucaz konu açarken. Puntonun eleştirilmesi senin zoruna neden bu kadar gitti onu anlamadım. Eleştiren eleştirir işine gelmiyorsa benim konuma cevap yazmazsın olur biter. Al bütün puntolar senin olsun

ABNEW
09/07/2012, 15:15

Citroen C4 1.6 THP 156HP MCP ile bir test yapın görün nasıl birşey. Yolda sakın kapışayım demeyin şaşırırsınız.

Volkan Bey, Fiat Grup dünyanın en zengin ürün gamına sahip firmalarından birisi belkide birincisidir.Önceden de söylediğim gibi birçok markayı bünyesinde barındırmakta.Bizlerin bilgisi daha çok Fiat Amblemli modellerle sınırlı olduğu için eleştiri yapmaktayız.Fiat diğer firmalardan daha kısa sürelerde yeni tasarımlar ortaya çıkaran ya da çok daha sık makyaj yapan bir firma.Hatta forumumuzda sürekli model-makyaj değişimi eleştirilmekte özellikle,

Test sürüşü konusunda haklısınız, diğer markalara da bir bakmak lazım.Ancak esas önemli olan nokta bu testler esnasında objektifliğimizi koruyabilmek,

1.6 Thp benim de çok beğendiğim bir motor.Zaten yılın motoru ödülü de var.PSA&BMW ortak yapımı olan bu makine güncel 1 Serisinde de kullanılmakta.1.4 T-jet 120bg ise bu motora rakip olamaz tabiki.Ancak bunun kaynağı Fiat-Peugeot farkı değil de hacim-verim farklılığıdır.Yani Çinli Üretici de bu thp yi yapsa t-jet bu motorun rakibi olamaz.Bu motorun rakibi t-jet 150bg yada yeni 1.4 multiair tb 170-180bg dir ki bu durumda da 1.6thp 156bg rakip olamaz...

Luc
09/07/2012, 15:43

C-4 C Sinif bir arac. Punto ile degilde Bravo 1.4 Multi Air 140 Sport ile karsilastirma olabilir.

Bravo'da 1.4 olmasina ragmende C4 Bravo'nun yaninda performans olarak zayif kalir. Siz bir de Bravo'yu test edin. C Class bir aracla SuperB bir araci karsilastirmak cok dogru degil.

(Punto T-Jet'te gayet iyi yurur bu arada bu bahsettiginiz aracla. 120PS olmasina ragmen stokta)

vvkaymak
09/07/2012, 15:57
Volkan Bey, Fiat Grup dünyanın en zengin ürün gamına sahip firmalarından birisi belkide birincisidir.Önceden de söylediğim gibi birçok markayı bünyesinde barındırmakta.Bizlerin bilgisi daha çok Fiat Amblemli modellerle sınırlı olduğu için eleştiri yapmaktayız.Fiat diğer firmalardan daha kısa sürelerde yeni tasarımlar ortaya çıkaran ya da çok daha sık makyaj yapan bir firma.Hatta forumumuzda sürekli model-makyaj değişimi eleştirilmekte özellikle,

Test sürüşü konusunda haklısınız, diğer markalara da bir bakmak lazım.Ancak esas önemli olan nokta bu testler esnasında objektifliğimizi koruyabilmek,

1.6 Thp benim de çok beğendiğim bir motor.Zaten yılın motoru ödülü de var.PSA&BMW ortak yapımı olan bu makine güncel 1 Serisinde de kullanılmakta.1.4 T-jet 120bg ise bu motora rakip olamaz tabiki.Ancak bunun kaynağı Fiat-Peugeot farkı değil de hacim-verim farklılığıdır.Yani Çinli Üretici de bu thp yi yapsa t-jet bu motorun rakibi olamaz.Bu motorun rakibi t-jet 150bg yada yeni 1.4 multiair tb 170-180bg dir ki bu durumda da 1.6thp 156bg rakip olamaz...
Bu bahsettiğiniz motorları fiat türkiyeye getirmeye bile tennezül etmez çünkü bu sefer düşük sekmentte olan 1.4 8v - tjet - mjet araçları satamaz bunu bildiği için çokta gerekli görmüyor. Türkiyede kazandığı bir müşteri portföyü var nasıl olursa zaten sata bileceği için bizleri düşük özellikli araçlara kanmamızı sağlıyorlar. Bu iş düşük vergi politikası yüzünden değil Fiat politikasından kanyaklanıyor.

vvkaymak
09/07/2012, 16:10
Belki bilen bilir benim arabam 75 hp fakat üzerinde 95 hp ecu var bu durum sizce nasıl ifade edilebilir. Motor üstünde etiketsel bir karışıklık değil gerçekten mekanik parçalarda 95 hp araçta kullanılan parçalar var (mazot filtresi - kızdırma bujisi - enjektörler). Dizel versiyonda 75 - 95 gibi kısa bir güç aralığında dahi iki farklı sekment koyup birinde otomatik versiyon diyip fiyat aralığını açıyorlar. aslında manualde 95 hp versiyon uygulayabiliyor. Ama yapmıyor.
Serviste ve fiat a bu durumu sorduğumda hala net bir cevap veremediler. Bu motora 75 hp ecu takın diyorum olmaz diyorlar.

emrahisilti
09/07/2012, 16:20
Belki bilen bilir benim arabam 75 hp fakat üzerinde 95 hp ecu var bu durum sizce nasıl ifade edilebilir. Motor üstünde etiketsel bir karışıklık değil gerçekten mekanik parçalarda 95 hp araçta kullanılan parçalar var (mazot filtresi - kızdırma bujisi - enjektörler). Dizel versiyonda 75 - 95 gibi kısa bir güç aralığında dahi iki farklı sekment koyup birinde otomatik versiyon diyip fiyat aralığını açıyorlar. aslında manualde 95 hp versiyon uygulayabiliyor. Ama yapmıyor.
Serviste ve fiat a bu durumu sorduğumda hala net bir cevap veremediler. Bu motora 75 hp ecu takın diyorum olmaz diyorlar.
ben senin yerine olsam bugün arabamı gider satarım.

emrahisilti
09/07/2012, 16:22
1.4 fire motor ile 1.6 dizel motor karşılaştırmasından sonra 1.4 tjet ile 1.6 thp motor karşılaştırıldı.Karşılaştırma yapanları tebrik eder bu müthiş araç bilgisinin bizlerede geçmesini temenni ederim

iskmehmet1975
09/07/2012, 18:35

siz neden sidik yarışına girdiniz böyle? araba zevk ve para işi bence,akıl vermeyin bana para verin,ben gider alırım eniyi arabayı...o iyi bu kötü...burada sahip olduğumuz arabayla ki buda punto ilgili bilgiler paylaşıyoruz.isteyene citroen,opel...vb forum siteleri mevcut.kimseyi kırmaya gerek yok,arabamı alırken para istemedim sizden akılda istemedim...yolu açınnnnnn,ilerleyin fanatikler :)

Revenant
09/07/2012, 18:53
yapmayın arkdaslar lutfenn arkdas konusuyu actıgına pısman olduuu valla : )) Allah kaza bela vermesın arkdasım guzell araba masallahh.. tabıkıde ıkı arac arasında bı rekabet vardır tabı bırının ıc tasarımıdr dıgerının moturudur bırının baska bıseydr dıgerını kapısıdır vs vss bence bu ozellıklerın veya eksıklerın onune gecemeyız tabıkı ıkı aracda da ufak hatalar guzell seyler var bence bu kadarr buyutulcek bır konu degıll bıze sadece hayırlıı olsunn Allah kaza bela vermesın demek duserr dıe dusunuormm hayırlıı aksamlar :)

Arif231
09/07/2012, 19:16
yapmayın arkdaslar lutfenn arkdas konusuyu actıgına pısman olduuu valla : )) Allah kaza bela vermesın arkdasım guzell araba masallahh.. tabıkıde ıkı arac arasında bı rekabet vardır tabı bırının ıc tasarımıdr dıgerının moturudur bırının baska bıseydr dıgerını kapısıdır vs vss bence bu ozellıklerın veya eksıklerın onune gecemeyız tabıkı ıkı aracda da ufak hatalar guzell seyler var bence bu kadarr buyutulcek bır konu degıll bıze sadece hayırlıı olsunn Allah kaza bela vermesın demek duserr dıe dusunuormm hayırlıı aksamlar :)

Teşekkür ediyorum arkadaşım, gerçekten halimden anlayan birisi çıktı... Konuyu açtığıma açacağıma yüzbin defa pişman oldum. Site adminine zaten mesaj attım konu kilitlensin diye. Yemediğimiz laf kalmadı bir konu açtık. Yok Punto ile 207 karşılaştırılmazmış yok Punto dünyanın en iyi arabasıymış. Yok biz arabadan anlamıyormuşuz. Elli tane mesaj attık ben kullandığım aracı karşılaştırdım diye ama mübarek akıl veren o kadar çok arkadaş varki. Yok TJET'i kullanmamışım, yok Peugeot arabaları beş para etmezmiş yok bilmem ne.

Revenant
09/07/2012, 19:19
amaaa puntoooooo pejodan ıyıı arkdasımmmm ogren sende acma bı dahaa bole bı konu :D:D::D hahaha

ABNEW
09/07/2012, 19:46
Bu bahsettiğiniz motorları fiat türkiyeye getirmeye bile tennezül etmez çünkü bu sefer düşük sekmentte olan 1.4 8v - tjet - mjet araçları satamaz bunu bildiği için çokta gerekli görmüyor. Türkiyede kazandığı bir müşteri portföyü var nasıl olursa zaten sata bileceği için bizleri düşük özellikli araçlara kanmamızı sağlıyorlar. Bu iş düşük vergi politikası yüzünden değil Fiat politikasından kanyaklanıyor.

Volkan Bey, zaten bu motorları ya da araçları Türkiyeye getiren Fiat değil Tofaştır.Ben de her fırsatta Tofaşın vizyon eksikliği olduğunu söylemişimdir.Ancak konu Fiat-Peugeot ise ki siz ikisini karşılaştırıyorsunuz bu durumda Fiatın ürettiği tüm motorları -en azından aynı klasmanda- ele almanız gerekmekte objektifliğinizi korumanız için.Neticede Tofaş kaynaklı problemler olmakta hep söylediğim gibi.Ancak konu iki markanın rekabeti ise her disiplinde Fiat Peugeotun rakibi olmakta maalesef,

Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz, kimisi Peugeot sever kimisi Vw...Bu işin sonu yok:) Ancak tüm markalar aynı segmentte neredeyse birbirinin aynısı olan araçlar üretmeye başladı.Farklılıkların birçoğu ise algımızdan kaynaklanmakta...

Arif231
09/07/2012, 19:53
amaaa puntoooooo pejodan ıyıı arkdasımmmm ogren sende acma bı dahaa bole bı konu :D:D::D hahaha

Dalga geçilecek bir konu varmı ortada? Uzun zamandır bu forumu takip ederim zaman zaman konulara katılımda sağlarım ama forumun geldiği son nokta ortada. Konu açıp fikir paylaşana ne bir saygı kalmış ne de insanlık. Nedense bu Punto sahiplerinin %80'i at gözlüğü takmış vaziyette.

NOT: Konuya doğru düzgün yorum yapan arkadaşlar lütfen üzerinize alınmayın... Benim mesajım hala çocuklu yaşların kafasında yaşayan baba parası ile veya hiçbir emek sarfetmeden Punto'ya binen arkadaşlaradır.

Neyse suç sizde değil, sizi muhattap alıp konu açanda...

emrahisilti
09/07/2012, 19:58
Sen punto forumuna gel 207 daha iyi diye konu ac sonra millet suclu olsun.okadar insan sana yanlis dusundugunu soyledi sen hala inat ediyorsun.hayirli olsun dedik allah kaza bela vermesin dedik ama sen uzattikca uzatiyosun.207 aldin golf muamelesi gorsun istiyorsun yok oyle bir dunya.

ABNEW
09/07/2012, 19:59
Dalga geçilecek bir konu varmı ortada? Uzun zamandır bu forumu takip ederim zaman zaman konulara katılımda sağlarım ama forumun geldiği son nokta ortada. Konu açıp fikir paylaşana ne bir saygı kalmış ne de insanlık. Nedense bu Punto sahiplerinin %80'i at gözlüğü takmış vaziyette.

NOT: Konuya doğru düzgün yorum yapan arkadaşlar lütfen üzerinize alınmayın... Benim mesajım hala çocuklu yaşların kafasında yaşayan baba parası ile veya hiçbir emek sarfetmeden Punto'ya binen arkadaşlaradır.

Neyse suç sizde değil, sizi muhattap alıp konu açanda...

Arif, yukarıdaki mesajda arkadaş sanıyorum esprili bir şekilde yaklaşmış konuya yani dalga geçme niyeti olmayabilir,

Bu arada tabiki istediğin konuyu açabilirsin ve Punto ile diğer tüm araçları karşılaştırabilirsin.Buna kimse birşey diyemez.Ancak 207 yi her anlamda Puntodan iyi bulmakla Puntoyu her anlamda 207 den iyi bulmak arasında hiçbir fark yoktur.Yani sürekli 207 yi kötülemek ne ise sürekli Puntoyu kötülemek de aynı şey.Senin için demedim yanlış anlama genel mesajlara yönelikti ;)

Arif231
09/07/2012, 20:08
Sen punto forumuna gel 207 daha iyi diye konu ac sonra millet suclu olsun.okadar insan sana yanlis dusundugunu soyledi sen hala inat ediyorsun.hayirli olsun dedik allah kaza bela vermesin dedik ama sen uzattikca uzatiyosun.207 aldin golf muamelesi gorsun istiyorsun yok oyle bir dunya.

Yuh be kardeşim yuh... Sen gel diyorsun ben zaten bu sitedeydim onca zaman Punto kullandım... Görende hiç Punto kullanmadan gelip bu siteye üye olup 207 Punto'dan daha iyi diye bir konu açtım zannedecek.

O kadar at gözlüğü takmış insan tabi benim yanlış düşündüğümü söyleyecek... Bana katılacak değilya.

Golfü'de amma büyütmüşsün gözünde... İşte seninde ne kadar arabalardan anladığın ortada.

Arif231
09/07/2012, 20:09
Neyse arkadaşlar ben artık yorum yapmıyorum... Son olarak şunu söyleyeyim.

Punto Her alanda 207'i yer bitirir
Hele Scirocco ile başa baş kapışır

Hatta size bir itirafta bulunayım... Punto'mu sattığıma yüzbin defa pişmanım. Keşke satmadan önce burdaki çok bilgili arkadaşlara sorsaydım. Onların sayesinde belki satmadan yanlış yoldan dönerdim.

Neyse yinede çok geç sayılmaz... Birazdan aracımı satışa çıkarıyorum, tekrar Punto alıcam...

Herşey için sağolun

srkaradag
09/07/2012, 20:20
arda bey çok yerinde açıklamalarda bulunmuş bir üst segmente geçmedikçe araçlar arasında pek fark yok, ben 207nin ön kapılarını beğeniyorum evomun en sevmediğim yönü kapılar, fire dan 95hp multijete geçseydiniz de ciddi bir ataklık farkı yaşardınız.Yakın akrabamda benzinli 207 var benim aracı kullanınca abi buda deli gidiyor diyor, tork çok önemli arkadaşlar.
Bir üst segmente gelirsek Hafta sonu arkadaşımın yeni astra 1.4 140hp activeselect aracını kullandım, direksiyon tepkilerini çok beğendim(bravodanda çok), benim direkisyondaki hissizlik, o hafif boşluk inanılmaz rahatsız ediyor artık,yakıtından çekinmesem alıcam, fiyatlar makul çok beğendim aracı..
Aracınız tekrar hayırlı olsun, daha iyileri nasip olsun...