PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Stop ettirme sıkıntısı

karizmatik_boy
01/07/2012, 19:22
Arkadaşlar merhaba,

Yokuş kalkışlarında aracı stop ettirmeden ve arkaya kaçırmadan ne yapılabilir... Ben şimdilik riskli duruşlarda el freni kullanıyorum ama kullanmadığım zamanlarda genelde stop ettiriyorum yada aracı çok bağırtıyorum alışamadım yokuş yukarı kalkmaya falan...

Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum...

Araç benzinli i20

Kazasız belasız sürüşler dilerim...

tayfux
01/07/2012, 19:27
Arkadaşlar merhaba,

Yokuş kalkışlarında aracı stop ettirmeden ve arkaya kaçırmadan ne yapılabilir... Ben şimdilik riskli duruşlarda el freni kullanıyorum ama kullanmadığım zamanlarda genelde stop ettiriyorum yada aracı çok bağırtıyorum alışamadım yokuş yukarı kalkmaya falan...

Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum...

Araç benzinli i20

Kazasız belasız sürüşler dilerim...
benzinlilerde gaza bastığında araç önce nefes alır daha sonra devirlenir bu nefes alma olayı yani hava çekme olayı 1 saniyelik birşeydir ki zaten hava filtresinin sesini duyarsınız..o nefes alma olayı yüzünden muhtemelen stop ettiriyorsunuz aracı..aracı 1500 devirde falan askıya alıp debriyajı çekerseniz stop etmez diye düşünüyorum..ayrıca araba kalkmaya başladığında devir ister istemez düşer işte o zaman biraz daha gaz vermeniz gerekir..

karizmatik_boy
01/07/2012, 19:35
Hocam yani yokuşta hafif debriyajdan çekilmiş 1500d.d da aracı sabitlemekten mi bahsediyorsun...?
Özellikle yokuş tepesinde kırmızı ışık varsa sıkıntı yaşıyorum...

emrahisilti
01/07/2012, 19:37
Bos bir yokusta 1 saat kadar dur kalk calisin alisirsiniz

tayfux
01/07/2012, 19:39
Hocam yani yokuşta hafif debriyajdan çekilmiş 1500d.d da aracı sabitlemekten mi bahsediyorsun...?
Özellikle yokuş tepesinde kırmızı ışık varsa sıkıntı yaşıyorum...
evet işte yokuşta kırmızı ışık varsa arabayı askıya alabilirsin..

karizmatik_boy
01/07/2012, 19:42
Askı olayı baskı balataya falan zarar vermez mi araç sürekli ileri gitmek isteyecek yokuştan dolayı gidemeyecek sanırsam yarım debriyaj durumunda kalacak bunların zararı olmaz mı ?

tayfux
01/07/2012, 19:43
Askı olayı baskı balataya falan zarar vermez mi araç sürekli ileri gitmek isteyecek yokuştan dolayı gidemeyecek sanırsam yarım debriyaj durumunda kalacak bunların zararı olmaz mı ?
yarım debriyaj çok fazla olduğunda elbette zarar verir ama senin stop ettirmen yada çok fazla gaza abanıp debriyajı yavaş yavaş çekmen daha fazla zarar verir..askıya çok aldığında baskı balatayı 60 binde değiştireceğine 50 binde değiştirirsin zararın o olur..

karizmatik_boy
01/07/2012, 19:51
Denicem...

karizmatik_boy
01/07/2012, 19:52
Bos bir yokusta 1 saat kadar dur kalk calisin alisirsiniz

Boş yokuş nerede var ki anca işe gidip gelirken stop ettirdiğim yerde denemem lazım :)

emrahisilti
01/07/2012, 20:00
Ara sokaklarda mutlaka vardir

hakguner
02/07/2012, 00:43
Aracı geri kaçırmak bende fobidir . Nedense çok korkarım. O yüzden hillholder li araç aldım. Tam durup kalkis yapamayacağım yerlerde askıda gidiyorum usul usul böylece geride kaçırmıyorum.

Sent my iPad using HD

hazarcelik
02/07/2012, 00:54
dostum ankara'dasın herhalde ben kullanmayı öğrenirken gece 2de 3de abidinpaşa ege mahallesine giderdim orda sürerdim yokuşlar falan var yada ahlatlıbele git orda bi alan var bomboş ufak bi yokuşuda var pratik yaparsın. en fazla 2 hafta böyle dur kalk yokuşlarda çözersin

aykut_1914
02/07/2012, 01:28
1 ay önce kadar, kadının biri yokuşta istop ettirdi hemen önümde, frenede basmadı panikle sanırım. Geldi geldi bana küt. Allahtan geri salmıştım az biraz zor yırttım. Çok korkarım bu yokuşlardan

cihankardes
02/07/2012, 01:35
En çok hatayı da korkunca yaparsınız. Debriyajı kaldırarak kavrama noktasını hissedin. Bilhassa titreşim ve ses ile anlayabilirsiniz. Sonra seri şekilde gaza geçirin ayağınızı ama bu esnada debriyajdan kaldırmayın stop edersiniz. Araç devirlenince yavaşça çekin. 2-3 denemeye bakar ;)

anilcan
02/07/2012, 01:35
rampaLarda çaLış bence debriyajına aLış daha sonra sol ayak debriyajda sağ ayak hafif yan durcak şekiLde frende sağ ayak topuğyLa hafif gaz verip kaLkmaya çaLşış bi kaç pratik yaptıktgan sonra zaten istem dışı bu hareketLeri yapıp kaLkmayı başarıcaksın :D biraz rampada pratik yap 2 günde işi çözersin

karizmatik_boy
04/07/2012, 19:43
Herkese verdikleri bilgi ve tecrübelerinden ötürü teşekkür ederim.

Bugün aynı yokuşta deneme yaptım... Tayfun hocamın dediği gibi aracı hafif debriyaj kaldırıp çok az gaz verdiğimde araç öylece kalıyor yada az az ilerliyor... Tabi ilk denemem olduğu için biraz sıkıntı çektim ancak yapmam gereken debriyajı kontrol etmek... birazda gaz vermek...

2. olarak da frene hep bastım sonra yeşil ışık yanınca debriyajı daha sıkı kontrollü olarak ayağımı çekerken gaza bastım araç frenden çekince az bişi geri kaçıyor ama hemen gaz verdiğim için geri kaçmadı...

Bakalım denemelere devam :)

fuatcosar
04/07/2012, 20:02
Debriyajın çok yukarıdan kavrıyorsa bu yüzden olabilir ama pratik yaparak çözebilirsin bu sorunu..