Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç satışı hk.
sadece_erhan
27/06/2012, 22:08
Merhaba, 20 haziranda ilanini verdigim araci bu aksam gormeye gelen arkadaslar begendiler. Prensipte anlastik. Kapora falan almadim heycandan unuttum tabi :d ilk aracim goz nurumu sattiyodum yani. Bi xenon Farlarina, logosuz panjuruna kadar kendi emeğim var sonuçda.
Neyse arkadasin pesin 6000 i varmis kalani icin vw dogus finansdan kredi cekicekmis, kredisi onaylanmis ancak ruhsati alinca falan odeme olcakmis vsvs dedi anlamadim
Biri bana otomobil keedisiyle otomobil alim satim prosedurunu ve nelere dikkat etmem gerektigini anlatabilir mi
Sent my iPhone using
Erhan hayırlı olsun öncelikle,
Kredili olarak ikinci el araç hiç satmadım.Ancak bankanın ruhsatı görmek istemesi normal bence.Esas önemli olan paranın tamamını almadan noterde asla imza atma...
ilker_ozcevik
27/06/2012, 22:17
aynen paranın tamamını almadan noterde imza atma.
sadece_erhan
27/06/2012, 22:25
Abi noter satisi yapilmadan banka onaylanan arac kredisini saticinin hesabina aktarmiyormus diye duydum. Bankaci abiler vardi aydinlatsalar beni
Sent my iPhone using
Abi noter satisi yapilmadan banka onaylanan arac kredisini saticinin hesabina aktarmiyormus diye duydum. Bankaci abiler vardi aydinlatsalar beni
Sent my iPhone using
Erhan, eğer böyle bir durum varsa ben asla kredili araç satmam :) Tüketici kredisi çekilebilir o zaman alternatif olarak..
Aman bir arkadaşım böyle ford focus kaptırdı. Hala mahkeme devam ediyor.
muratx41
27/06/2012, 22:42
nakit olana sat bence
riske girme gp ler canlı para her zaman
cosworth20
27/06/2012, 22:52
Dostum banka arac kredisi vermek icin dolayisiyla araci bilmek istiyor kisaca arabayi goremeyecegi icin ruhsat onlara yetiyor. Ve araci sen parani aldiktan sonra rehinli hale getiriyorlar.merak etme sikintili bi durum yok.eger kendini guvene almak istiyorsan bir a4 uzerine satis mukabili hazirla beraber notere gidin noter şahidiniz olsun ve o evrakin dogabilecek sikintilara karsi resmi evrak degeri tasisin.ama hangi banka ne kadar faiz oranli kredi veriyor alici ona dikkat etsin.bildigim kadariyla su an ing bank en mantiklisi bilesik faizde.ben yurtdisinda senin yasadigini yasadim bu sekilde aracimi sattim bi sikinti cikmadi ztn banka once parayi veriyor sonra araci rehinliyor.ruhsati istemesinin sebebi hicbir banka aracin degerinin tamamini kredilendirip vermeZ %70 civarini verir ve bu yuzden banka aracinin degerini ogrenmek icin kendi anlasmali firmalara ruhsat uzerinden expertiz yaptirip ona gore kredi miktarini belirleyecek.bi gelisme olursa bana öm atabilirsin.
sadece_erhan
27/06/2012, 22:53
Dur bakalım nolcak, kıl bi işe denk gelmişim yine :)
Sent my iPhone using
Ziyaretci036
27/06/2012, 22:57
Bulasma erhan canliyi gor oyle ver arabayi
Nasıl olur banka aracı rehinler. TAbi satıs alıcının üstüne olurken bu rehin işleri olur sanırım. Kendimden düsünüyorum ama önce para cıktı ruhsat işlemleri icin banka proforma faturasını istedi falan. Valla degisik iş.Yalnız vdf bu şekilde araçlara kredi veriyor mu onu bilmiyorum
Bu arada hayırlı olsun
nightblue_35
28/06/2012, 00:25
Erhan bence sakınca yok.Alacak kişi hangi bankadan kredi çekecekse sende o bankaya bir hesap açtır.Müşteri temsilcisiyle anlaşın satış yapılmadan önce noter soruyor aranızda para işi tamam mı diye o esnada müşteri temsilcisini ara o parayı sana havale etsin sende satışı yap. Bu arada sorması ayıp kaça verdin ;)
emrahisilti
28/06/2012, 01:05
En guzeli alici hangi bankadan cekecekse gidin beraber ordaki memur islemleri anlatsin sizde yapin bitsin gitsin.insanlar pesin yerine krediyle arac almak istiyor cokta normal sen ben o bu kabul etmezse yarin oburgun kimse arac alamaz satamaz
nazmidursun
28/06/2012, 05:26
sıkıntılı bi durum yok.. banka, noter satışı yapılmadan kredi tutarını ser bırakmaz.. sizin yapacağınız tek şey bankadan alıcının kredisinin onaylanıp onaylanmadığını öğrenmek.. onun dışında bi sorun olmaz..
sadece_erhan
28/06/2012, 09:29
Erhan bence sakınca yok.Alacak kişi hangi bankadan kredi çekecekse sende o bankaya bir hesap açtır.Müşteri temsilcisiyle anlaşın satış yapılmadan önce noter soruyor aranızda para işi tamam mı diye o esnada müşteri temsilcisini ara o parayı sana havale etsin sende satışı yap. Bu arada sorması ayıp kaça verdin ;)
tşkler abi hepinize 22500 e verdim.
erhan hayırlı olsun. senin adına sevindim.
banka noterden satış yapılmadıkça ödeme yapmaz. Ama kormanıza gerek yok paranız bankada sizin adınıza blokleli olarak duruyor. Banka parayı noter satışı yapıldıktan, rehinlidir yazısını vuruduktan sonra ödeme yapıyor.
Kredili satışlarda kafanızda soru işareti olmaması için noterden önce kredi kullnanılacak şubeye gidip sorgularsanız sizi kandırmak isteyen bazı kişilere karşı kendinizi korurusunuz.
sadece_erhan
28/06/2012, 11:31
volkwagen doğuş finans a güvenelim mi yani?
emrahisilti
28/06/2012, 11:37
Vw kredi kullanacak herkesi buraya yonlendiriyor sikinti yok ama 2.el ve vw olmayan bir arac icin ilk defa duyuyorum
sadece_erhan
28/06/2012, 12:08
dot adapazarı bayisiymiş,
1- alıcı kredi başvurusnda bulunacak
2- alacağı aracın ruhsat fotokopisini kuruma verecek
3- kurum ruhsat a göre kullandırılacak kredi tutarını belirleyecek
4- kurum satıcıya kullandırılacak kredi bedelinin kurumda bloke edildiğini gösterir bi yazı verecek
5- araç satışı noterden yapılacak
6- kredi kullandıran kurum noterden verilen geçici tescil belgesindeki asbis numarasından online rehin işlemi uygulayacak
7- noter satış belgesi kredi kullandıran kuruma gösterilecek,
8- kurum blokeyi çözüp satıcının daha evvel verdiği hesap numarasına ödemeyi havale edecek.
prosedür buymuş galiba :s
selcukkuvvet
28/06/2012, 12:37
Merhaba, 20 haziranda ilanini verdigim araci bu aksam gormeye gelen arkadaslar begendiler. Prensipte anlastik. Kapora falan almadim heycandan unuttum tabi :d ilk aracim goz nurumu sattiyodum yani. Bi xenon Farlarina, logosuz panjuruna kadar kendi emeğim var sonuçda.
Neyse arkadasin pesin 6000 i varmis kalani icin vw dogus finansdan kredi cekicekmis, kredisi onaylanmis ancak ruhsati alinca falan odeme olcakmis vsvs dedi anlamadim
Biri bana otomobil keedisiyle otomobil alim satim prosedurunu ve nelere dikkat etmem gerektigini anlatabilir mi
Butarz kredilerde ruhsatın fotokopisiyle işlemin yapılması lazım, zaten boyle bir durumda arabayı sen kişiye değil wv finansa satmış oluyorsun onlarda ruhsata rehinli şerhini koyarak arabayı kişinin üzerine yapıyor. Yani paranın senın hesabına ne zaman gececegıne daır ve bu durumla ılgılı yazılı bır belge elıne vermıyorlarsa(Kendini garanti altına almak anlamında) satışı yapma... git nakit olana sat piyasada araba alıcak adam çok nasıl olsa ;)
Sent my iPhone using
01adanali01
28/06/2012, 16:31
tam çarpılma arefesindesin bence dikkatli ol.
1. vdf kendi bünyesindeki sattığı araçları kredilendirir.
2. vatandaş 0 km vw alacakmış gibi krediye başvurmuştur vdf de krediyi onaylamıştır. haliyle 2. el senin aracını alınca vdf kredi falan vermeyeceğinden 1 derece madur olacak olan da sensin bu durumda (haliyle aracın satışını da vermiş olacaksın) seninle alakası kalmamış olacak aracın ondan sonra adama aracı teslim etmesen dahi karakoldan 2 polis alıp gelse hiç bir hak talep edemezsin çünkü noterde paramı aldım diye imza atıyorsun.
özetle:
bence vdf kredi vermez
bankadan kredi alacaksa olabilir ama herzaman risk vardır
öneri:
500-1.000tl aşağı ver nakit paranı almaya bak.
...SAYGILAR...
sadece_erhan
28/06/2012, 18:46
Tam ben vazgececektim, duydugum rahatsizligi anlamis olacak ki alici Vazgeçti. Kafa rahat olsun. Kismet degilmis
---
I am here: https://.com/map.php?lpoc3o
Sent my iPhone using
Hayırlı olsun abi sana mesaj atıyorum şimdi :D
sadece_erhan
28/06/2012, 19:17
Ne diyodun oguz soyle bakalım
---
I am here: https://.com/map.php?kfwkw1
Sent my iPhone using
PM'ye bak abi görüceksin. ;)
Peki arkadaşlar benzer bir durum da bende var. Ama tersi bir durum ben alıcı konumundayım. Bir araçta anlastık. Her sey tamam ama aracta rehin var ve krediyi ödemeden rehin kalkmaz. Şimdi ben parayı ödesem rehini kaldırsam adama güvenemem. Rehin kalkmadan satısta olmaz. Hadi buyrun buradan yakın. NAsıl olur en güvenilir metod nedir sizce? REhinli satışı olsarehinli alıp gider rehin icin parayı yatırıp rehini kaldırırıım. Sonra kalan parayıda o adama veririm. Ama boyle birşey sözkonusu degil. Senet yapsak bu devirde senedin de cok hükmü yok. ERhanınki gibi bir durum var hadi hayırlısı
Peki arkadaşlar benzer bir durum da bende var. Ama tersi bir durum ben alıcı konumundayım. Bir araçta anlastık. Her sey tamam ama aracta rehin var ve krediyi ödemeden rehin kalkmaz. Şimdi ben parayı ödesem rehini kaldırsam adama güvenemem. Rehin kalkmadan satısta olmaz. Hadi buyrun buradan yakın. NAsıl olur en güvenilir metod nedir sizce? REhinli satışı olsarehinli alıp gider rehin icin parayı yatırıp rehini kaldırırıım. Sonra kalan parayıda o adama veririm. Ama boyle birşey sözkonusu degil. Senet yapsak bu devirde senedin de cok hükmü yok. ERhanınki gibi bir durum var hadi hayırlısı
bu işler karşılıklı güven işi bu devirde kim kime güvenilir tartışılır tabii.
geçenlerde arkadaşım için araba alıcaktık noter satışından 2 gün önce parayı açıklamasına şu plakalı aracın satış bedelidir diye yazarak gönderdik. bir problem çıkarsa dekonttaki açıklamadan dolayı yasal olarak hak idda edilebileceği söylendi...
sadece_erhan
29/06/2012, 20:39
araç satışı için herhangi bi notere gidebilir miyiz?
01adanali01
29/06/2012, 21:18
t.c hudutları içerisindeki her notere gidebilirsin.
sadece_erhan
29/06/2012, 22:29
Tskler
Sent my iPhone using
sadece_erhan
01/07/2012, 01:34
yeniden aktiff