PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Symbol 2011 Deneyimleri

karizmatik_boy
20/06/2012, 20:23
Arkadaşlar merhaba,

Dün iş gereği şirket aracını kullanma ve deneyim elde etme şansım oldu... Yaklaşık 800 km yol giderek 2011 Clio Symbol 130.000 km de denemiş oldum.
Öncelikle şirket aracından mıdır nedir vitesler takur tukur geçiyor ve araç çalışırtırırken çok feci titriyor... hatta vitese atıp gaza hafif bas-çek yapınca vitesde bi hareket oluyor.(En son eski magirus minibüslerinde raslamıştım buna)

Dizel olmasından ötürü 2000 d.d gelene kadar araçta tık yok 2000d.d geçince araç daha iyi gaz yiyor... Aracın direksiyonu sözde hidrolik ama ben böle sert hidrolik görmedim...(Şahin-Doğan gibi)

Araç her çukurda tümsekte zıplayacak gibi gidiyordu. Ses yalıtımı orta düzey. Müzik sistemi vasat.

Dizelleri kullanan bazı arkadaşlar yokuşlarda torku hissettiğinden falan bahsediyorlar 5. viteste Konya-Beyşehir arası rampa çıkışları bence iyi değildi... bazı yerlerde 4 hatta 3 e düşmek zorunda kaldık ki 2000 d.d altına düşünce zaten gaz yemiyor sürekli hız azalıyordu... Eee haliyle vites düşürüp 2000 d.d üzerinde tutmak durumunda kaldık... Bu durumda gayet iyi gidiyordu... Yakıtı ölçmedim ama çok da az yakmadı gibi...Frenler az basınca çok hissettirmiyor yüklenince de çok frenleme yapıyordu...

Turbonun sesi hoşuma gitmedi desem yalan olur...

İzlenimler bu şekildeydi... Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

Birkan61
20/06/2012, 20:47
Symbol beğendiğim bir araç değil fakat 2011 model 130.000 km şirket aracı ve hor kullanılmış bence..

Bahsettiğiniz vites, amortisör, fren, turbodan gelen ses kullanımla alakalı olabilir..

Motor olarak güzel sağlam ve az yakan bir motora sahip.

Renaultlarda klasik sanırım vites titreme muhabeti.. Arkadaşımda laguna var 98 model aracı vites öyle bir titriyorki anlatamam.. Tertemizde aracı daha 90 binde. Dediğine göre renaultlarda kronik birşeymiş artık takmıyormuş renaultcular :)

Uzun lafın kısası haşat bir arabayı kullanmışsınız gibime geliyor..

tayfux
20/06/2012, 21:00
söylediklerinize yüzde yüz katılıyorum symbol malesef öyle vites olayı malesef halen daha var magane lerde de var ..araba biryerden biryere gitsin ve az yaksın diye üretilmiş..

matadorcuk
20/06/2012, 22:59
Kısacası tabut gıbı araba:D

karizmatik_boy
20/06/2012, 23:17
Symbol beğendiğim bir araç değil fakat 2011 model 130.000 km şirket aracı ve hor kullanılmış bence..

Bahsettiğiniz vites, amortisör, fren, turbodan gelen ses kullanımla alakalı olabilir..

Motor olarak güzel sağlam ve az yakan bir motora sahip.

Renaultlarda klasik sanırım vites titreme muhabeti.. Arkadaşımda laguna var 98 model aracı vites öyle bir titriyorki anlatamam.. Tertemizde aracı daha 90 binde. Dediğine göre renaultlarda kronik birşeymiş artık takmıyormuş renaultcular :)

Uzun lafın kısası haşat bir arabayı kullanmışsınız gibime geliyor..

söylediklerinize yüzde yüz katılıyorum symbol malesef öyle vites olayı malesef halen daha var magane lerde de var ..araba biryerden biryere gitsin ve az yaksın diye üretilmiş..

Kısacası tabut gıbı araba:D

Birkan hocam bildiğim kadarıyla bizim şirketin araçlarından bazıları bir kaç kez kaza yaptı... Hor kullanıldığına bende inanıyorum... Yanımdaki arkadaşlar 100 km yi geçmeme ve de aracı kitledikten sonra kapıları falan kontrol etmeme inanamadılar... Şirket aracı neden kontrol ediyorsun muhabbeti yaptılar...

Tayfun hocam megane lüx hadi symbol de titreme var da megane olmamaması lazım...

matadorcuk hocam viraj kabiliyeti de yüksek değil... Aracın direksiyonda hafif boşluk vardı... Sağa sola yaylanma yapıyor(Murat 124 de olan) ama araç ne sağa ne sola gidiyordu... bu yüzden virajlara falan dikkat etmek gerek...

fuatcosar
20/06/2012, 23:47
Evet 2004 clio HB 1.2 16v aracımda da aynı vites titremesi vardı. özellikle 2. viteste gaza yüklenince çok net yapıyordu. ama direksiyon konusunda o kadarda kötü değildi benim aracım.

FFFaust
21/06/2012, 00:27
Bizim komşuda da var bu araç 1.5 dCi.
Şu denemeyi yapmıştım,

El freni çekiliyken hiç gaza basmadan debriyajdan ayağımı çekiyorum araba resmen gitmeye yelteniyor biraz daha debriyajdan çekince milim milim ilerliyor.

Sizce bu, rolanti devrindeki üstün tork gücünden midir yoksa baskı balatanın bitmesinden midir buna araç için artı not diyebilir miyiz?

EvoKoray
21/06/2012, 00:32
Bizim komşuda da var bu araç 1.5 dCi.
Şu denemeyi yapmıştım,

El freni çekiliyken hiç gaza basmadan debriyajdan ayağımı çekiyorum araba resmen gitmeye yelteniyor biraz daha debriyajdan çekince milim milim ilerliyor.

Sizce bu, rolanti devrindeki üstün tork gücünden midir yoksa baskı balatanın bitmesinden midir buna araç için artı not diyebilir miyiz?

ne torku yav , el freni ayarına baktırmak lazım :D normalde kıpırdamaması lazım , gaz verip zorlamazsanız sadece olduğu yerde yaylanır (el freni tam çekiliyse)

amoleddarkness
21/06/2012, 00:41
2006 yılında sıfır meganeII 1.6 sportway aldım ses yalıtımı ses sistemi yol tutuşu grande puntodan çok daha iyi meganı 5 yıl boyunca kullandık tık ses yoktu maşallah grande puntonun her yerinden ses geliyor

Ziyaretci040
21/06/2012, 11:34
Ben bu bahsettiğiniz aracı 2 senedir kullanıyorum zaten 2010-11-12 arasında sadece içerideki kalorifer yönlendirmeleri krom rengi yapmışlar falan filan.:) Çekişi çok iyi arabanın kendi aracımı çok sevmeme rağmen kıyaslamam bile.Gidiş ve çekişinde en az %25 fark var.Onun dışında kendi arabamdan inip ona bindiğimn zaman BMC kamyon kullanıyorum sanki. :)

Onun dışında geçen sene kaza yaptım hatta Beylikdüzü belediye başkanının protokol arabası çarptı sol öne yandan çarptı.Çarpan araç passat sadece ön mazgal kırıldı kaputu çok çok az şekilde kastı, benim araba perte ayrıldı :) Siz hesaplayın nasıl bir araba olduğunu artık.

hakguner
21/06/2012, 12:35
symbol çok kötü arabadır . ben kullanamıyorum örneğin. sırf frenleri ve direksiyonu sebebiyle kullanmıyorum. çok kötü..

effect1903
21/06/2012, 13:08
Clio symbol... Toros'un güncel hali, ne beklenebilirdi ki...