Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korna

berko
20/06/2012, 00:56
geçen hafta kornam bozulduğundan değiştirdim.yeni kornada cumartesi arabayı yıkadıktan sonra yolda basıyorum basıyorum çalmıyor su kaçtığını anladım.kornanın yeri çok kötü bir yerde bu yüzden su geçirmesi normal su geçirmez korna varmıdır varsa ne kadardır?

isuldor
20/06/2012, 09:52
Kornanın yeri zaten tartışılan bir konu. Servisler kornanın yukarı bakan yönünü aşağıya çevirerek bu sorunu çözüyor.

Ben de aracı sıfır almıştım ve ikinci yıkatmamda bozuk bir korna sesi gelmişti kuruyuncaya kadar da düzelmedi. Servise gidip yaptırdım artık bozulmuyor.

berko
21/06/2012, 21:52
benim kornada kuruyunca düzeldi ama böyle olmaz tek korkum tampona bişey olacakmı korkusu bir korna için tamponu sökmek gerekiyor özel serviste taktırmıştım kornayı adam tamponun üst tarafındakii vidalarını söküp tamponu yukarı doğru çekti diğeride taktı bu korna olayına kafam çok bozuldu acaba maliyeti ne kadar tutar?

isuldor
22/06/2012, 10:18
Maalesef bilmiyorum ben garanti kapsamında yaptırmıştım.

Eğer yeni taktırdığın da bozulduysa parça garantisi olması lazım diye düşünüyorum. Özel servisler garanti vermiyoruz gibi bir şey diyemezler kanunen her parçanın garantisi var. Kullanımdan kaynaklı diyebilirler (kullanıcı hatası), o da tartışmalı aslında her şekilde Fiat'ın arabaları geri çağırıp korna yerini düzeltmesi gerekiyor.

Bir irtibata geçin Fiat'la durumu anlatın kronik bir sorun olduğunu dile getirin belki çözüm üretirler.

berko
23/06/2012, 13:23
özel serviste değiştirmiştim topkapıda servis adamlar ücret istemezler heralde bir ara gidiyim fiatla uğraşmak istemiyorum

alixxx
23/06/2012, 13:49
Grande puntolarda tamponu sökmeye gerek yok diye biliyorum. Üst ızgarayı çekerek çıkarırsanız korna hemen fiat ambleminin arkasında kolayca değiştirilebilir.

berko
24/06/2012, 10:37
Grande puntolarda tamponu sökmeye gerek yok diye biliyorum. Üst ızgarayı çekerek çıkarırsanız korna hemen fiat ambleminin arkasında kolayca değiştirilebilir.
ben ızgarayı çıkartıp kornayı aşşağıya doğru eğebilirmiyim peki böylelikle taa topkapıya gitmek zorunda kalmam

alixxx
25/06/2012, 16:18
Dediğim gibi ben aracı aldım 2. günü bunu öğrendim ızgarayı biraz çekince çıkıyor ve istediğiniz gibi müdahale edebilirsiniz kornaya. Benimki sesi boğuluyo gibi çıkarıyordu değiştirdim kendim.