Orijinalini görmek için tıklayınız : 50mm Yay Ses Sorunu
streetnoise
19/06/2012, 22:46
Aracıma yaklasık 2 yada 3 hafta önce h&r marka sıfır 50mm spor helezon taktırmıştım.Takıldıgından yaklaşık 1 hafta sonra araçla tahmini 400-500km yaptıktan sonra ses gelmeye başladı :D Araçla çukura girdigimde yada kasisden geçerken gelmıyor ses , sadece hafif bozuk yolda yada site içlerinin yollarına döşenen taşlar üzerinde araç giderken ses yapıyor.Ses kuş sesinede benziyor gıyk gıyk gibi bir sesede :D Bu ses neden gelir ? Süspansiyonda bir sorunmu vardır? Arka yaylarda hortum sarılı değil ilk ondan süphelendik ama ses öndende geliyor gibi :shocking:
Aracıma yaklasık 2 yada 3 hafta önce h&r marka sıfır 50mm spor helezon taktırmıştım.Takıldıgından yaklaşık 1 hafta sonra araçla tahmini 400-500km yaptıktan sonra ses gelmeye başladı :D Araçla çukura girdigimde yada kasisden geçerken gelmıyor ses , sadece hafif bozuk yolda yada site içlerinin yollarına döşenen taşlar üzerinde araç giderken ses yapıyor.Ses kuş sesinede benziyor gıyk gıyk gibi bir sesede :D Bu ses neden gelir ? Süspansiyonda bir sorunmu vardır? Arka yaylarda hortum sarılı değil ilk ondan süphelendik ama ses öndende geliyor gibi :shocking:
Aynı sorun bizim puntodada oldu Amortisör takozlarının bastığı bir plastik yer varmış servisin dediğine göre yağlamışlar sonra birdahada yapmadı
arakdaşın dediği gibi amortisör takozuda oLabiLir eğer sesLeri düşük hızLarda beLirttiğin gibi duyuyorsan fren baLataLarından geLdiğine eminim :D aynı ses benim aracımda da vardı yayLarda hiç sıkıntı çekmedim yayLarı söktüm orjinaL yaptım bakıma soktum aracı sanaiide baLataLarı saniiden aLdım aynen o ses geLdi daha sonra kendim baLataLarı söküp baya bi zımparaLadım ses kesiLdi :D
Yumuşak balata kullanırsan hiçbir sıkıntın kalmaz. ben denedim sesi kesti