Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasta uyguadığım bölgelerde su akıp gidiyor?
celenlee
19/06/2012, 02:09
Aracımın çeşitli bölgelerinde küçük vuruklardan kalan/bulaşan artıkarı temizemek için rastgele bir pasta aldım. Onu da çok güzel uyguayamadım sanırım. Uyguladığım yerer yuvarak yuvarak belli ouyor. Daha solgun hafif beyazlamış kılcal kıcal çizik gibi çok yakından bakınca.
Bugün aracı yıkatırken farkettim ki bu pasta uyguadığım bölgelerde su hemen iniyor aşağı. Hemen kuruyor ve nerelere pasta uyguladıysam hemen belli ouyor. Sönük ve çizik gibi gözüken bu yerlerden su neden hemen süzülüyor?
https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=21194&stc=1&d=1340057345
fazla bastırıp verniği attırmış olmayasınız?
celenlee
19/06/2012, 02:29
fazla bastırıp verniği attırmış olmayasınız?
Valla boya izleri gidecek şekilde bastırdım. Ama yaptıktan sonra o bölgeler soluk gözüküyor yakından inceleyince. Diyelim ki verniği attırdık, suyun akıp gitmesi neyin nesi? Pastadaki cila boyanın verniğinden daha mı kaygan acaba?
Su akması normal pasta atılan yerlerde su kayar.
Pasta cila atılan yer su tutmaz zaten hocam, kayıp gider...
uLTRa GP
19/06/2012, 08:28
zaten amacı bu cila ve boya korumanın su pislik toz tutmaz
celenlee
19/06/2012, 09:17
O zaman düzgün bir yere komple pasta cila attırmam lazım benim araca..
Benim yaptığım yerler çok kötü oldu :( Zaten bir de siyah iyice rezil oluyo 2 güne.
Aracı yıkatıyorum benzin aldığım yerde, kurulamaya yetişemeden bir çok yeri leke leke kalıyor :P
Geçen ocakta Sonax Bonus kampanyası vardı 300*%50=150TL yaptırmamıştım.
Çizik giderme,pasta,cila boya koruma paketi. İnşallah Temmuz sonrası da yaparlar.
Sonaxtaki bu bakım paketlerinde rütüş boya yapmazlar değil mi?
uLTRa GP
19/06/2012, 09:56
yapmazlar ama sonax şart değil ben her zaman kendim yaptım bu işlemleri ama 1 kere oto kuaförüme gittim oda meraktan sonaxın kampanyasız 600 TL ye yaptıklarını ben 150 TL ye yaptırdım hemde kullandığı ürünler meguiars.Yani demek istediğim sonaxın sadece ismi var.Hizmeti iyi ona lafım yok ama sadece ismi yüzünden pahalı.Ün yapmış.Dediğiniz kampanya denk gelmezse güvendiğiniz bir oto kuaförünede yaptırabilirsiniz.
celenlee
19/06/2012, 10:23
yapmazlar ama sonax şart değil ben her zaman kendim yaptım bu işlemleri ama 1 kere oto kuaförüme gittim oda meraktan sonaxın kampanyasız 600 TL ye yaptıklarını ben 150 TL ye yaptırdım hemde kullandığı ürünler meguiars.Yani demek istediğim sonaxın sadece ismi var.Hizmeti iyi ona lafım yok ama sadece ismi yüzünden pahalı.Ün yapmış.Dediğiniz kampanya denk gelmezse güvendiğiniz bir oto kuaförünede yaptırabilirsiniz.
O zaman sizden yer tavsiyesi isteyeyim :)
Taş izleri ve boyası atan çiziklere rötüşta da bana yardımcı olabilecek bir yer tavsiye edebilirmisiniz?
Boya Rötüş + Çizik Giderme + Pasta+Cila+Boya Koruma
Hatta uygun fiyat bulabilirsem detaylı iç temizlik düşünüyorum (Koltuk+Tavan+Klima)
uLTRa GP
19/06/2012, 11:16
Şöyle söyliyeyim ben dediğiniz herşeyi iç temizlik ve motor temizlikte dahil 150 tl ye yaptım.Ama istanbulda değil:) Eğer zonguldakta olsaydınız 150TL ye yaptırtırdım size ama istanbulda pek bilmiyorum biraz soruşturayım arkadaşlara size söylerim eğer bulur isem :)
Yagmuradam
19/06/2012, 13:59
O zaman sizden yer tavsiyesi isteyeyim :)
Taş izleri ve boyası atan çiziklere rötüşta da bana yardımcı olabilecek bir yer tavsiye edebilirmisiniz?
Boya Rötüş + Çizik Giderme + Pasta+Cila+Boya Koruma
Hatta uygun fiyat bulabilirsem detaylı iç temizlik düşünüyorum (Koltuk+Tavan+Klima)
Skoda forumda konusu geçen Ataş uygulama merkezinde dediklerinin hepsini kendin 70 tl'ye yapabilirsin eğer biraz ilgin ve hevesin varsa. Yoksa dışarıda benzer işlemler için ciddi paralar alıyorlar.
celenlee
19/06/2012, 15:12
Skoda forumda konusu geçen Ataş uygulama merkezinde dediklerinin hepsini kendin 70 tl'ye yapabilirsin eğer biraz ilgin ve hevesin varsa. Yoksa dışarıda benzer işlemler için ciddi paralar alıyorlar.
Valla dediğiniz yer gayet güzlmiş :)
Anladığım kadarıyla 4 kişi 4saatliğine kapatıyor mekanı ve içerdeki imkanları kendisi uyguluyor. Forumda bir sözünü edip grupça gitmek lazım.
Tabi önce vakit ayırmak lazım :(
meguiars'ın ürünLerini kuLLanan bi yer warsa orda yaptır derim yada 3m
Aynı şekilde ben de bir uygulama yapmıştım ve tamda böyle kalmıştı. Daha sonra Turtlewax Plus PTFE marka ürünle ile aynı yerleri cam gibi yaptım. Tavsiye ederim.