Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektronikçi arkadaş aranıyor :)
cemal arslan
16/06/2012, 18:18
arkadaşlar
şeması hazır olan çizilmiş bir pcb'nin yeniden çizimi konusunda elektronikçi lazım...
elimizde bir devre var ama bunu ufaltmak istiyoruz...
varmı yardımcı olabilecek...???
aykut_1914
17/06/2012, 01:18
şemayı paylaşın bence yardım eden edicektir :)
vvkaymak
17/06/2012, 10:55
cemal bey
istediğiniz şeyapı çizimi devre haline dönüşümü yapabilirim.
amatör veya prof. düzeyde.
cemal arslan
17/06/2012, 12:09
https://www.artituning.com/images/devre.jpg
pcp ....resimde kırmızı ile belirlenen çizgi içine yerleştrilirmeli...
bunu yeniden çizebilirseniz çok sevinirim....
Ayberk0616
17/06/2012, 12:14
https://www.artituning.com/images/devre.jpg
pcp ....resimde kırmızı ile belirlenen çizgi içine yerleştrilirmeli...
bunu yeniden çizebilirseniz çok sevinirim....
Cemal abi bu kadar ufaltılamayabilir ufaltılsa bile baskı devresinde sağlıklı çıkmaz arkadan kablo çekerek tamamlanır çünkü elemanların boyutlarını değiştirilemez.
cemal arslan
17/06/2012, 12:23
ps DA...yerlerini değiştirdim...çizgileri çektim oluyor....sığıyor...ama bana bu şekilde pcb üzerinde lazım...
Ayberk0616
17/06/2012, 12:40
ps DA...yerlerini değiştirdim...çizgileri çektim oluyor....sığıyor...ama bana bu şekilde pcb üzerinde lazım...
Program üzerinde çizimde sıkıntı olmayabilir ama baskı devreyi üretim aşamasında problemler çıkıyor.Daha bi devrede başımıza geldi küçültüldü kısa devre yok ama üretime geçitğinde baya bi uğraştık ek kablo çekmiştik :)
cemal arslan
18/06/2012, 00:01
bu pcb yi basan firmanın elindeki cihazların kalitesine yeteneğine bağlı olarak değişir diye düşünüyorum....
vvkaymak
18/06/2012, 22:59
cemal bey malzemlerin birebir ölçüleri yada malzemelerin kendileri lazım yada bir çizim programı (proteus gibi) malzeme listesi lazım. Diğer türlü ölçeklemeden olmaz malzemeleri yerleştiremeyiz. Board ölçülerin ne ise o şekle indirilir malzemeler sığdığı sürece.
yavuzselim
18/06/2012, 23:41
Ultiboard ile istediğiniz ölçüde plaketi oluşturup. Elemanları tek tek seçip baskı devresini çizebilirsiniz. Baskı devrenin üstten alttan görünüşüne bakıp malzemelerin sığıp sığmadığına bakılabilir. (programda a'dan z'ye her mazeme var) Universtede bu tip devreler çok çizdim.