Orijinalini görmek için tıklayınız : Dün gece sağlam alay ettiler benle
Dün gece izmir ankara yolunda kötü bir olay geldi başıma. Işıklarda 2 honda duruyo arka arkaya, arkadaki adamın yanına geldim adam arabaya bakıyo inceledi biraz. Dedim 1.4 is mi bu. " evet 1.4 is " dedi, adam sürekli arabayı bağırtıyo. " vti değil demi " dedim " yok değil " dedi. Kalkalımmı dedim adama. " Ses var görüntü var ama gitmiyo bizim araba " dedi. Bende inandım ciddi söylüyo gerçekten 1.4 is sandım. Işık yeşil yandı nolduğunu anlamadım öndekide arkadakide buhar oldu adeta arkaları yere vurarak kalktılar meğersem vti miş :innocent: yanımdada arkadaş vardı iyi rezil oldum tjet ile.:frusty00:
Ziyaretci037
15/06/2012, 19:29
Yazık olmuş :D
hemen baksaydın sunroff warmı die :D neyse t-jet oLduğunu biLmiodurLar probLem yoktur :D
StrawBeeRy
15/06/2012, 19:34
hahahhaah sesli güldüm :D :D
FeyyazYavuz
15/06/2012, 19:34
bunlar kamuranin hikayelerine benziyo hadi hayirlisi :)
Kamurannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ağzından dizel sesi çıkarsaydın kalkmadan önce karkarkar die :D
emrahisilti
15/06/2012, 20:11
kamurann oğlum bak gitt
t-jet dynamic hemde beyaz...:D
kamuran bıkmadınmı lan askere gittim geldim hala daha fındık kadar beyinin olmadığını dünyaya ıspatlamaya çalışıyosun :)
seastar1905
15/06/2012, 20:48
t.jetimizi rezil ettın be dostum çok üzüldüm..
Beyaz T-jet Dynamic derken? :D
Ziyaretçi034
15/06/2012, 20:58
kırmızı üzeri beyaz şerit değilmiydi o ya :D
streetnoise
15/06/2012, 21:21
Öyle bir geçer vti ki.. :D Geçmiş olsun :)
bi bık bi usan be kardeşim!
Kamuran sen sat o arabayi. Hem kullanmayi beceremiyorsun, hemde guzelim araba gitmiyor diyorsun.
Hayir hepimizin araclari ayni. Bizimkiler gidiyorda bir tel senin ki gitmiyor cok enteresan..
Mundar ettin canim arabayi.
Sent my GT-I9100 using 2
diesel32
15/06/2012, 22:20
hoşgeldin kamuran kardeş...
operatormurat
15/06/2012, 22:29
herzamanki gibi yine hesabı sen ödemişsin....
Vtec arkadan baktırır benzin mazot yaktırır ...
fuatcosar
15/06/2012, 22:51
Allahtan benim araç 1.4 fire da zorumaa gitmiyor böyle şeyler. nede olsa yapabileceğim pek bişey yok bu konularda.:)
Geçen gün BMW 5.20 ile kapıştım e-5'te. Hafif trafik vardı 2-3km kapıştık. Girdim aralardan yutturdum dumanımı zengin zübbesine :D
Vtec arkadan baktırır benzin mazot yaktırır ...
O isler senin dedigin gibi olmuyor dostum..
Sent my GT-I9100 using 2
efe_erdem
15/06/2012, 23:32
Sent my GT-I9100 using 2
Evt o kadar kolay olmuyor malesef :)
Opel astra 1.4 turbo 140 hp ye tozumuzu yutturduk. 160 lık scırococya da yutturduk zamanında. Aracının gucunu bılen daha onemlısı kullanmasını bılen sofor goturuyor genelde kapısmaları. Beygır gubu yuksek olan arac her zaman kazanamıyo malesef. Vıtes gecısleri, kalkısta patınaj, trafık durumu vs ıyı takıp eden yuzde 90 alır.
Hadi anahtarına kapışın beyler :D
Ayberk0616
15/06/2012, 23:45
Kamuran sana type-r da versek gene o vti a geçilirsin çünkü senin şöförlüğün yok sen git bilgisayarda granturismo yada need for speed flaan oyna :D yada caddede abilerinin kardeşlerinin yeteneklerini izle bi insan süremiyorsa süremiyordur sende araba süremeyenlerdensin bu yüzden zorlama yakında seni izmir ekibindekiler 1.4 fire ile geçicekler merak etme :D:D:D:D
engincantan33
16/06/2012, 00:11
kamuran bencede oglum bak gıttt!!! adam bu kadar kendını bellı edermı ya? bu arada beyler yenı kasa golflerde arkadaskı TSI yazısında S ve I kırımızı olunca kac beygırlıgı oluyor?122 mı?
Kamuran falan diyorsunuzda anlamadım bişey beni birinle karıştırdınız galiba. Konuya döncek olursak tjetle vti geçebilcek adam gösterin bana arabamın anahtarını çıkarıp vericem eline :) ? Ben 1.4 is sandım aracı ondan kalktım vti olduğunu bilsem zaten kalkmazdım takmıyo gibi yapardım vti ile tjet aynı sınıf araç değil.
VTI dediğim araç şu bilmeyenler varsa normal hondalarla karıştırmasın https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-film-simdi-basliyor-89251779/detay/ .. ayrıca piyasada temiz stock vti yok hepsinde bir ton oynama var hepsi yüklü. Stock hali 160 beygir iken 0-100 ü 7.3 iken tjetle nasıl geçmemi bekliyosunuz ? Ki kaldıki stockta değildir en az 200 beygirdi dünkü araç
vtc kac beygir arkadaşlar
efe_erdem
16/06/2012, 00:35
vti lar orjınal 160 hp ancak arabanın motorunun durumunu bılemezsınız tabıkı 97 model vti 15 senelık motorla 2009 model t jetın motoru aynı olamaz. Tjetle %100 performans alırsın ancak 15 yıllık motordan yuzde 70 80 alırsın zaten eger cok ıyı bakımlı degılse kafa kafaya gırersın. Bunu da dusunmek lazım arkadaslar. Fabrıka verısındekı 7.3 sanıye dumduz bır yolda ve en iyi devirde yapılan vıtes degısımındedır. Her vıtesın en iyi tork verdıgı devırde vıtes degstrıldıgınde o deger ancak elde edılır. Dıyorum ya bu araba sonucta m3 degıl arada o kadar buyuk farlar yok abartmayalım yanı. T jetın de hakkını verıp kullanan bı arkadas yerı gelınce vtiyı gecebılır elbette.
vtc kac beygir arkadaşlar
160 beygir arkadaşım ama piyasada 160 beygir vti yok hepsi yüklü bir ton chiptir egzos filtre downpipe ne varsa koyuyolar :)
efe_erdem arkadaşım haklısın vti bir m3 değil ama güçlü makina birde dün akşamki çok fenaydı kalkışı. Fabrika verilerinde 7.3 yazıyor vti bizim tjetlerin 8.9. Düz yol falan demişsin o konuda haklısın ama o verielr bizim içinde geçerli nasılki vti ile 7.3 ü yakalayamazsak tjet ilede 8.9 u yakalayamayız. Her türlü iki arabayıda iyi süren iki şoför oldğunda vti tjeti geçecektir.
efe_erdem
16/06/2012, 00:42
160 beygir arkadaşım ama piyasada 160 beygir vti yok hepsi yüklü bir ton chiptir egzos filtre downpipe ne varsa koyuyolar :)
efe_erdem arkadaşım haklısın vti bir m3 değil ama güçlü makina birde dün akşamki çok fenaydı kalkışı. Fabrika verilerinde 7.3 yazıyor vti bizim tjetlerin 8.9. Düz yol falan demişsin o konuda haklısın ama o verielr bizim içinde geçerli nasılki vti ile 7.3 ü yakalayamazsak tjet ilede 8.9 u yakalayamayız. Her türlü iki arabayıda iyi süren iki şoför oldğunda vti tjeti geçecektir.
Evet. Soforlerın ıkısıde aynı olunca tabıkı vti gececektır ama sofor faktorunun cok onmlı oldugunu da unutmamak lazım. Yerı gelır benzınlı aracla 1.3 dızele bıle gecılırsın malesef. O yuzden neymıs arabaya degıl, soforlugumuze guvenmıosak kımseyle kapısmıcaz :)
Saygılar
Evet. Soforlerın ıkısıde aynı olunca tabıkı vti gececektır ama sofor faktorunun cok onmlı oldugunu da unutmamak lazım. Yerı gelır benzınlı aracla 1.3 dızele bıle gecılırsın malesef. O yuzden neymıs arabaya degıl, soforlugumuze guvenmıosak kımseyle kapısmıcaz :)
Saygılar
Şoförlüğüm çok iyidir güvenirim ama ne kadar iyi olursan ol eşşeği at yapamazsın :) tjet tabiki eşşek değil ama yanımdaki adamın elleride armut toplamıyo oda iyi şoför. Konu altına bir ton gereksiz mesaj yazılmış tjeti rezil etmişsin nasıl geçemezsin falan. Tjetle vti geçebilcek varsa gelsin buyursun karşıyakada oturuyorum ben vti kullancam kendi tjetimi arkadaşa vericem sürmesi için :)
türkiyedeki vtil ların 96 olanları yani kırmızı kapak olanları en tehlikelisidir..vti ile dalga geçmeye gelmez çoğu vti binicisi bu araçların kurdu olmuştur ve araçlarını çok iyi tanırlar..vti-crx-saxo_vts-106_gti vb.araçları t-jet kullanıcısı arkadaşlar bu araçları hiç yabana atmasın..bu araçları alan ve kullanan kişiler bu araçları bilen kişilerdir bilmeden bir işe kalkışırlarsa zaten sonları t-jet ile kalkış yapmadan malesef kötü biter...
Evt o kadar kolay olmuyor malesef :)
Opel astra 1.4 turbo 140 hp ye tozumuzu yutturduk. 160 lık scırococya da yutturduk zamanında. Aracının gucunu bılen daha onemlısı kullanmasını bılen sofor goturuyor genelde kapısmaları. Beygır gubu yuksek olan arac her zaman kazanamıyo malesef. Vıtes gecısleri, kalkısta patınaj, trafık durumu vs ıyı takıp eden yuzde 90 alır.
kalkışlarda ve rollerde şöförlük her ne kadar büyük bir etki olsa da sizinde bildiğiniz gibi araçların ağırlığı çok ama çok önemlidir..buraya bakarsak grande punto t-jetin baya bi avantajlı olduğunu ve yarışlarda neden iyi sonuç elde ettiğinizi daha net bir şekilde görürüz..puntonun kalkacağı araç corsanın turbolu modelleridir.
grande punto t-jet: Boş Ağırlık: 1155 kg
opel astra 1.4 turbo : Sürücü dahil bos ağırlık 1373 kg
wv scirocco: 1346 Kg
türkiyedeki vtil ların 96 olanları yani kırmızı kapak olanları en tehlikelisidir..vti ile dalga geçmeye gelmez çoğu vti binicisi bu araçların kurdu olmuştur ve araçlarını çok iyi tanırlar..vti-crx-saxo_vts-106_gti vb.araçları t-jet kullanıcısı arkadaşlar bu araçları hiç yabana atmasın..bu araçları alan ve kullanan kişiler bu araçları bilen kişilerdir bilmeden bir işe kalkışırlarsa zaten sonları t-jet ile kalkış yapmadan malesef kötü biter...
Konuya vti i bilen bir kişinin yorum yapması güzel :) keşke herkes sizin gibi bilinçli yorum yapsa tjetle ezilmişsin rezil olmuşsun gibi yorumlar görmesem iyidi. Sanki elimden bişey geliyo altımda tjet olunca ferrari olmuyo
Ziyaretci036
16/06/2012, 02:02
Gecenlerde sanayide gordum vtec e turbo uyguluyorlardi. Yolda denk gelirse aglatir soylemedi demeyin. :-)
bravo hgt tam donanımlı ile şu vti denemek lazım
106-206 gti, saxo vts ve 97 civic sedan vti kullanıcısı olarak yorum yapmak istiyorum. t-jet hiç kullanmadım. fakat vt-i bir yaşam tarzıdır. o araç için hayat 5500 dev/dak da başlar :) (valf-c kullananlar için devir değişir :) )
vtec çok tehlikeli bir araçtır, fakat stok hali bulunmaz deniliyor biraz araştırırsanız bulursunuz. t-jet kullanmadığım için yorum yapmak istemiyorum aslında ama verilere göre 100 kere 0-100 denese 100 kere roll denese 100 ündede vti alır gibi :) bir japon atasözü derki Vti le şaka olmaz :D
kaan abi denemiştir belki :D
Ziyaretci036
16/06/2012, 02:09
Vtec deli makina ve hala guzel fiyatlara alici buluyor.
106-206 gti, saxo vts ve 97 civic sedan vti kullanıcısı olarak yorum yapmak istiyorum. t-jet hiç kullanmadım. fakat vt-i bir yaşam tarzıdır. o araç için hayat 5500 dev/dak da başlar :) (valf-c kullananlar için devir değişir :) )
vtec çok tehlikeli bir araçtır, fakat stok hali bulunmaz deniliyor biraz araştırırsanız bulursunuz. t-jet kullanmadığım için yorum yapmak istemiyorum aslında ama verilere göre 100 kere 0-100 denese 100 kere roll denese 100 ündede vti alır gibi :) bir japon atasözü derki Vti le şaka olmaz :D
tjeti rezil ettin diyen arkadaşlar inşallah okuyodurlar bu yorumları :) teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için, araçtan arabadan anlayanlar belli ediyo kendini. Millet hala tjet ile ferrari geççeğini sana dursun biz gerçekleri yaşayalım :)
Vtec deli makina ve hala guzel fiyatlara alici buluyor.işler biraz tıkırında gitse bir arkadaşla ortak alma hayallerimiz var bakalım gerçek olucakmı :D
Arkadaşlar konu biraz dahılacak ama geçen günlerde Taksim den gece geç saatlerde benim arabada en az 90 kilolu 4 kişi varken ışıklarda beyaz bir polo TDI ile yanyana durduk, elmanın yanında kız arkadaşı , yeşil yandı bu son hızla kalktı , ilerki ışıklarda yetişdim tekrar yeşili bekliyoruz bi ara baktım bana bakıyor, yeşilde bende son hızla kalktım kapışaya başladık nerdeyse aynalar birbirine sürtecek,benim arkadaş dedi zorlama arabayı o TDI dedi. bende o TDI ise bende de 4 kişi var, ama en sonunda ilerki ışığa ilk varan ben oldum. Benim arkadaş kusura bakma arabana laf söyledim ama lafımı geri alıyorum dedi. Bu olaydan sonra arabamı bi kat daha çok sevdim.
görkem koçsan
16/06/2012, 10:31
bi ara siyah abarth punto vardı satılıktı hatta çıkarın o arabayıda vti tsı ne varsa görüşelim :D
Konuya vti i bilen bir kişinin yorum yapması güzel :) keşke herkes sizin gibi bilinçli yorum yapsa tjetle ezilmişsin rezil olmuşsun gibi yorumlar görmesem iyidi. Sanki elimden bişey geliyo altımda tjet olunca ferrari olmuyo
görünen köy klavuz istemez hocam t-jet ile vti ayrı alemlerin araçları..
Beyaz T-jet Dynamic derken? :Dt-jet sportların dışında beyaz renk t-jet dynamic yok benim bildiğim..:D
onu da denedik hocam :) 0-400 de vti 2 boya yakın fark attı fakat roll de çok fazla fark atamadan yine vti kazandı..
Yazık olmus arkadasın konusa herkes kamuran zannedıyor HONDA teknolojısını hıc bır seyle karıstırmamak lazım bız ne kadar yuksek arabayı HONDA HAYAT ONDA unutmayalım :D
arkadaşlar yeminler olsun bugüne kadar kimse benim 1.3'ü geçemedi. hangi aracı getirirseniz getirin bana vız gelir ; çünkü ben usta bir şoförüm hiçkimseyle yarışa girmem onun içinde kimse beni geçemez ve de benimle kapışamaz :D arada bir şahin doğan murat yani kuş gurubunu görsem gözüme kestiriyorum. :D
engincantan33
16/06/2012, 14:10
valla ben t-jetle vtı yı gecebılecek adam tanımıyorum kısısel gorusum bu tabıkı...
Arkadaşlar konu biraz dahılacak ama geçen günlerde Taksim den gece geç saatlerde benim arabada en az 90 kilolu 4 kişi varken ışıklarda beyaz bir polo TDI ile yanyana durduk, elmanın yanında kız arkadaşı , yeşil yandı bu son hızla kalktı , ilerki ışıklarda yetişdim tekrar yeşili bekliyoruz bi ara baktım bana bakıyor, yeşilde bende son hızla kalktım kapışaya başladık nerdeyse aynalar birbirine sürtecek,benim arkadaş dedi zorlama arabayı o TDI dedi. bende o TDI ise bende de 4 kişi var, ama en sonunda ilerki ışığa ilk varan ben oldum. Benim arkadaş kusura bakma arabana laf söyledim ama lafımı geri alıyorum dedi. Bu olaydan sonra arabamı bi kat daha çok sevdim.
kardesım fıre motorla tdı motoru gectıysen bravo sanada...
aykut_1914
16/06/2012, 15:29
valla onu bunu bilmemde; 2*3 ay önce istanbuldaydım bir süre,caddede beyaz bir t-jet sport vardı tokatlamadığı leon kalmamıstı :D
saygin54
16/06/2012, 15:35
valla onu bunu bilmemde; 2*3 ay önce istanbuldaydım bir süre,caddede beyaz bir t-jet sport vardı tokatlamadığı leon kalmamıstı :D
Geçtiğimiz pazartesi akyazı adapazarı arası ışıklarda bilen arakdaşlar için (gebeş) mevkii 1.4 tjet dynamik geldi yanıma tanıdık bir arkadaştı en son arkamdan sellektör yapıyodu..;)
tjeti rezil ettin diyen arkadaşlar inşallah okuyodurlar bu yorumları :) teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için, araçtan arabadan anlayanlar belli ediyo kendini. Millet hala tjet ile ferrari geççeğini sana dursun biz gerçekleri yaşayalım :)
Sen Kamuran degilsen bende Michael Schumacher'im bu alemde.
Honda sever arkadaslar bi zahmet Honda alsinlar, Fiat'a binmesinler bence.
Kamuran kardesim; o kadar konusuyorsunuz moddu oydu buydu diye Honda'lar icin, tjet:te gayet mod'a acik bir araba. Sadece Erhan Yucel'in yazilimiyla 160ps aliyorsun zaten.
Kimse tjet gitmez falan demesin. Oyle bir giderki. Dileyen adamada itinaylaa gosterilir uygulamali olarak.
Once yaptiginiz icraati gorelim ondan sora konusalim. Baskalarinin arabalariyla hayal aleminde dolasmayin...
Sent my GT-I9100 using 2
Ayberk0616
16/06/2012, 16:11
Stock t-jet ile düz boru eksoz filtreli vti ile denedim 2-60dan basıp 180 de 3 boy önümde oluyor 3-80de basınca öne zıplıyorum yüksek hızlarda geçiyor anca beni. bende yazılım olsa vti'ın pek şansı olmaz
Ziyaretci040
16/06/2012, 16:29
Hepimiz fiat seviyoruz ayrı bi nokta.Ama bi honda nın fabrika çıkış hali stock düz değilde perform. ise 160 ps dir.Pek anladığım söylenemez ancak arkadaşlar 2 sinin stock halini karşılaştırmak bile çok yanlış diye düşünüyorum...
He ayrıca kullanma imkanım olmadı ama kullanan varsa direksiyonunda tek geçerim :)
Kamuran kardesim; o kadar konusuyorsunuz moddu oydu buydu diye Honda'lar icin, tjet:te gayet mod'a acik bir araba. Sadece Erhan Yucel'in yazilimiyla 160ps aliyorsun zaten.
Kimse tjet gitmez falan demesin. Oyle bir giderki. Dileyen adamada itinaylaa gosterilir uygulamali olarak.
Once yaptiginiz icraati gorelim ondan sora konusalim. Baskalarinin arabalariyla hayal aleminde dolasmayin...
Sent my GT-I9100 using 2
ben kamuran değilimde kardeşim senin Michael Schumacher olduğun belli :) baksana tjete değilde kendini ferrariye biniyo ferrari şoförü olduğunu sanıyosun. Tjet gitmiyo demedim tjet kasasının hafifliğine göre motoru gayet iyi sadece başımdan geçen bir olayı anlattım adam vti değil dedi 1.4is dedi ondan kalktım zaten, vti olduğunu bilsem kalkmazdım dedim. Benim icraatım bu vti ya geçildim, senin icraatın varsa vti tokatlamak gibi görelim Luc arkadaşım ?
aykut_1914
16/06/2012, 17:19
Geçtiğimiz pazartesi akyazı adapazarı arası ışıklarda bilen arakdaşlar için (gebeş) mevkii 1.4 tjet dynamik geldi yanıma tanıdık bir arkadaştı en son arkamdan sellektör yapıyodu..;)
leon kuzenimde var ve başka bir araç,lafım yok :)
ancak o beyaz t-jet sport başka bir makine:D onu belirtmek istedim. Ayrıca bu kamuran değil sanırım :-)
160bg lik bir araçla 120bg lik bir aracı karşılaştırmak çok doğru değil ama ara hızlanmada 120bglik t-jetin avantajı var kesinlikle.Bir de GP T-Jet Sport hafif bir araç değil.Küçük sınıf benzinli araçların en ağırlarından...
ilker_ozcevik
16/06/2012, 20:25
kamuran olm sen nebiçim bir adamsın ya :D:DD:D:D: sana Bugatti veyron da versek Nissan GTR da versek sen hep arkada kalmaya mahkumsun :DDD sıkılmadan üşenmeden aynen devam ;)
EvoKoray
16/06/2012, 21:19
ben VTi vs Tjet olayını geçtim bu kişi gerçekten Kamuran mı yoksa gerçekten Yasin Koçyiğit mi onun kafasındayım :D
Sent my GT-I9100 using 2
96-97 model 200 bini devirmiş benzinli 1.6 arabaya vti dışında 22-23 milyar veren var mıdır acaba? sadece bu durum bile arabanın değerini açıklıyor..honda seviyorum fakat dizel arabası olmadığı için fiat a bindim..vti ile t-jeti karşılaştırdığımızda vti başka dünya demek suç mu?yada kötü birşey mi? t-jet gitmiyor diye birşey kesinlikle yok Türkiyede o segmentte yürüyen en iyi makinelerden birtanesi fakat dediğim gibi o segmentte..ayrıca mod da honda kadar verim alınabilen orta segment bir araç ben görmedim bu işin içinde o kadar sene yer almama rağmen örnek istiyorsan minix kardeşlerin typer a fabrika çıkışı turbo takıldı ve kaç bar basıldı kaç kilometre o vaziyette gittiğini araştırabilirsin... marka milliyetçiliğine karşıyım objektif olalım o zaman en iyi görüşler ortaya çıkacak ve bu forum daha yararlı olacak diye düşünüyorum..
Honda Vti her şartta TJet i geçer arkadaşlar,konu sahibiyle neden bu kadar dalga geçilmiş çözemedim,ayrıca bu Kamuran kimdir ? :D
FeyyazYavuz
16/06/2012, 22:03
eğer bu kamuran değilse bende hicbirsey bilmiyorum bakin gorun yakinda cikacak kokusu
yav arkadaş..bak tamam fiatcıyız.tamam arabalarınız t-jet DE vti diyosunuz t-jet geçebilir diyosunuz.yok öyle bi dünya...bunu savunabilecek adam t-jet den başka arabaya binmemiş demektir.
96-97 model 200 bini devirmiş benzinli 1.6 arabaya vti dışında 22-23 milyar veren var mıdır acaba? sadece bu durum bile arabanın değerini açıklıyor..honda seviyorum fakat dizel arabası olmadığı için fiat a bindim..vti ile t-jeti karşılaştırdığımızda vti başka dünya demek suç mu?yada kötü birşey mi? t-jet gitmiyor diye birşey kesinlikle yok Türkiyede o segmentte yürüyen en iyi makinelerden birtanesi fakat dediğim gibi o segmentte..ayrıca mod da honda kadar verim alınabilen orta segment bir araç ben görmedim bu işin içinde o kadar sene yer almama rağmen örnek istiyorsan minix kardeşlerin typer a fabrika çıkışı turbo takıldı ve kaç bar basıldı kaç kilometre o vaziyette gittiğini araştırabilirsin... marka milliyetçiliğine karşıyım objektif olalım o zaman en iyi görüşler ortaya çıkacak ve bu forum daha yararlı olacak diye düşünüyorum..
Honda Vti her şartta TJet i geçer arkadaşlar,konu sahibiyle neden bu kadar dalga geçilmiş çözemedim,ayrıca bu Kamuran kimdir ? :D
yav arkadaş..bak tamam fiatcıyız.tamam arabalarınız t-jet DE vti diyosunuz t-jet geçebilir diyosunuz.yok öyle bi dünya...bunu savunabilecek adam t-jet den başka arabaya binmemiş demektir.
Arabadan anlayanlar yorum yapınca çok hoşuma gidiyor :) Oysa konu altına bilen bilmeyen arabadan anlamayan sadece gaz fren vites değiştirmekle araba kullandığını sanan kişilere güzel cevaplar gelmiş :) Luc umarım okuyosundur.
LevenTgb
17/06/2012, 03:20
Eski bir honda kullanıcısı olarak konuyu görünce fikrimi paylaşmak istedim. Civic 1.4is 1.6vti ve EP3 kasa tayyar dahil civic de bir çok model kullandım...
Öncelikle sunu söylemeliyim ki bence marka fanatikligi yapmak ne bu forumu nede bizleri biryere taşımaz. Hani yiğidi öldür hakkını teslim et deriz ya öyle olmak lazım.
Zaten hata surda civic ve punto kıyası yapmak elma armut kıyası gibidir tamamen farklı araçlar ayrıca vti denen arac hp olarak punto dan fazla olması bir yana aynı zamanda punto dan yanlış hatırlamıyorsam 55kg daha hafif hepsini geçtim bu arac 9000rpm çeviriyor ve vtech teknolojisi bambaşka birsey birde mod muhabbeti gecmis mesajlarda, birçok araclar mod için uygundur ama Honda için gidiklasan hP verir diye bir geyik vardır ve cokta doğrudur çünkü nerdeyse tamamen mekanikdir ve mod'a çok çok musaittir mesala 1.4 is civic'e 600F Honda motorsikletin gaz kelebeğini bağlayıp hem araçtan 45 hp alıp hemde motorsiklet gibi gaz yemesini sağlayabiliyorsunuz ben buna canlı sait oldum.
Uzun Lafın kısası birbirimizi kıracak yorumlar yapmamak gerektiği düşüncesindeyim bilgi sahibi olmadan ve marka fanatikligi yaParak konuşmak kırıcı tartışmalara yol açabilir.
Arkadasımızın basına gelen olay Honda ci vatandaşın uckagitciligi başka birsey değil gecmis olsun. Herkese keyifli forumlar ;)
Arkadaslar kesinlikle tartışma uzasın diye söylemiyorum ama emin olun birazcık kurcalanmis 1.4 is stok bir t-jeti üzebilir ama t-jet le vti uzemezsiniz lütfen vti civic'in ne olduğunu bilmeyenler gereksiz yorum yapıp tartışma ortama yaratmasınlar.
ağzından dizel sesi çıkarsaydın kalkmadan önce karkarkar die :D
emre o neydi ya yerlerdeyim şuan :D:D:D:D
LevenTgb
17/06/2012, 03:53
Sent my GT-I9100 using 2
O yazılım uygulanmış t-jetle vti istersen dene emin ol sonuc değişmeyecek bizde punto kullanıyoruz ama gercekleri görüyoruz marka fanatikligine gerek yok ;)
Araclar arasında fark olur kullandığımız markayı elbette seviyoruz ama bazı seylerinde farkında olmak lazım mesela;
T-jeti - civic 1.6ies ile yürütersen t-jet alır gider ama vti dersen karşısına t-jetten fazlasını çıkarmak lazım. (abart gibi) Açıkcası benim sonucunu çok merak ettigim bir kıyaslama keske bir abarth olsada denesek...
Ayberk0616
17/06/2012, 09:38
Arkadaslar kesinlikle tartışma uzasın diye söylemiyorum ama emin olun birazcık kurcalanmis 1.4 is stok bir t-jeti üzebilir ama t-jet le vti uzemezsiniz lütfen vti civic'in ne olduğunu bilmeyenler gereksiz yorum yapıp tartışma ortama yaratmasınlar.
Vti t-jeti geçiyor ama alıp başını gidemiyor denendi :) 2-60 dan 180e 3-4 boy ayırıyor (vti'ın specler; aem filtre kiti,düz boru,eksoz,short shitf,edexy bronz balata)
Ayrıca o t-jeti üzücek birazcık kurcalanmış 1.4 is gelsin bide beni bi üzsün bakalım :)
1.4 atmosferik araba 1.4 turbolu arabayı nasıl geçiyo merak ettim
Ama önce 1.6ies i bi geçsin öyle gelsin çünkü 1.6ies leride 1.6 vtec2 leride fena üzerim :)
Marka milliyetciligi yaptigimiz falan yok guzel kardesim. Her seferinde ayni muhabbet fiat'i bi yerden yere vurma geyigi.
Binmeyin, bu kadar basit!
Sent my GT-I9100 using 2
ben kamuran değilimde kardeşim senin Michael Schumacher olduğun belli :) baksana tjete değilde kendini ferrariye biniyo ferrari şoförü olduğunu sanıyosun. Tjet gitmiyo demedim tjet kasasının hafifliğine göre motoru gayet iyi sadece başımdan geçen bir olayı anlattım adam vti değil dedi 1.4is dedi ondan kalktım zaten, vti olduğunu bilsem kalkmazdım dedim. Benim icraatım bu vti ya geçildim, senin icraatın varsa vti tokatlamak gibi görelim Luc arkadaşım ?
Tabi; asagida ki ozel mesaji da bana amcam gonderdi zaten.
tjet aracım düz yolda en fazla 200 kmye çıkıyor seninki kaça çıkıyor
220+
220'den sonrasina gpsle bakiyorum.
Sent my GT-I9100 using 2
benim niye 200 ü geçmiyo araç 200 e zorla geliyor
Oncelikle sunu iyi ogren. Arabam Ferrari degil ama ona Ferrari muamelesi yapiyorum. Cunku alinteriyle calisarak para kazanarak aldigim araba. Ayrica begenerek severek aldim ve severek biniyorum.
Boyle senin gibi hem binip hemde ya bu arac kaka, bu ne bicim araba gitmiyor. Hep sorunlu hep arizali, hep problem cikariyor demiyorum.
Arac benim aracim oldugu icin yeri gelir Ferrari'ye de kafa tutarim Porsche'yede. Ha gecilirim, plaka okurum hic onemli degil. Kalkipta benim arabam niye boyle, ya bu ne dandik bi araba deyipte. Gidip baskalarinin arabalarini ovmem. Arabamin limitlerini bilirim cunku uzerinde yapilan isleme gore.
Benim burada tilt oldugum durum. Bu forumda bu arabalari yerden yere vurup baska arabalardan sanki ruya gibi bahseden tipler ve bir de ustune bu arabalara binenler. Ya da binmeyip gelip bu forumda bu sekilde topic girenler.
Sent my GT-I9100 using 2
O yazılım uygulanmış t-jetle vti istersen dene emin ol sonuc değişmeyecek bizde punto kullanıyoruz ama gercekleri görüyoruz marka fanatikligine gerek yok ;)
Araclar arasında fark olur kullandığımız markayı elbette seviyoruz ama bazı seylerinde farkında olmak lazım mesela;
T-jeti - civic 1.6ies ile yürütersen t-jet alır gider ama vti dersen karşısına t-jetten fazlasını çıkarmak lazım. (abart gibi) Açıkcası benim sonucunu çok merak ettigim bir kıyaslama keske bir abarth olsada denesek...
Ben bu bahsettigin araclarin hepsini kullandim. Su anda da tjet kullaniyorum. Sen kullandin mi hic bu araclardan bir tanesini?
Sent my GT-I9100 using 2
Sen tjet'e bindin mi?
Sent my GT-I9100 using 2
Bu arada hic su topici okuyan admin ya da moderator yok mu?
Boyle gereksiz yazilanlara cevap vermek zorunda kaliyoruz. Lutfen geregi yapilsin.
Sent my GT-I9100 using 2
size başımdan geçen 2 olayı anlatayım...
-ilkinde aracı yeni aldığımda (1.3m.jet 90hp 15" sac jant stock halde) trafik ışıklarında 2005-2006 vtec 2 ile (1.600cc 110hp +egsoz+17" jant motor durumu bilinmiyor:)) aracı kaldırdık kalkışla beraber öne geçtim ve arayı süreki azar azar açarak 3-4 boya kadar çıkardım 350-400metre boyunca farkı azaltamadı...
-ikincisinde ise (17" t-jet sport jantları + Cemal abinin yazılımı) 2004-2005 model megane 2 dizel sedan(büyük ihtimal 80 hp veya en fazla 100hp ve büyük ihtimal stock + iyi bir şöför) ile kalktık aracımla 200-250metre boyunca 1-1.5 boy önde gittim ne fark kapandı nede açıldı...
demek istediğim aracınızın gidişini etkileyen onlarca faktör var(önce şöför, jant,lastik,yakıt vs vs..) bunları göz ardı etmeyin...
Marka milliyetciligi yaptigimiz falan yok guzel kardesim. Her seferinde ayni muhabbet fiat'i bi yerden yere vurma geyigi.
Binmeyin, bu kadar basit!
Sent my GT-I9100 using 2
fiat'ı burada kimse yerden yere vurmuyor vti ın t-jet'i geçmesi doğal diyoruz o kadar nasıl böyle bir çıkarımda bulundun anlamadım..geçmişte bindim pişman değilim bunun hesabınıda kimseye vermek zorunda değilim..
Arabadan anlayanlar yorum yapınca çok hoşuma gidiyor :) Oysa konu altına bilen bilmeyen arabadan anlamayan sadece gaz fren vites değiştirmekle araba kullandığını sanan kişilere güzel cevaplar gelmiş :) Luc umarım okuyosundur.
Kardes bana attigin ozel mesajlarin hepsini burda yayinlamiim istersen.
Senin yasin kadar benim arac tecrubem var. Merak etme biz arac kullanmayi tjetle ogrenmedik Allah'a sukur.
Bana gore sen ehliyeti daha taze ogrencinin tekisin.
Herseyi gectim. Ben tjet vti'yi gecer, vti tjet'i gecer gibi bir yorum yapmadim burda. Adam gibi okuyun yazdiklarimi.
O anki sartlara gore kimin ne yapacagi belli olmaz. Ben bunu geciyorum.
Buraya gelipte baska araclara ruya gibi muamele yapip. Burada, Fiat forumda Fiat araclari yerden yere vuran tiplere karsi oldugumu soyluyorum.
Tjetten baska araca bindin mi diye soran adamlara bi bak bakalim hangi araclara binmisler simdiye kadar. Sorsan ferrarisine kadar binmislerdir. Facebookta cok unlu bir soz vardir hatirlatayim burda herkese: "Facebokkta bazi kisilere bakiyorsun model of the world. Disarida bir goruyorsun zor model of the tirt." diye. Burada bazi yorum yapan tiplerde boyle iste. Youtube'dan videolari izleyip izleyip profesor kesiliyorlar. Halbuki gercekte gorsen adamin bindigi en iyi araba 1.3 multijet. Omrunde turbo arac gormemis. Ama gelir burda yorum yapar.
Sorsan ucak bile kaldirmistir...
Sent my GT-I9100 using 2
Senin yasin kadar benim arac tecrubem var. Merak etme biz arac kullanmayi tjetle ogrenmedik Allah'a sukur.
Herseyi gectim. Ben tjet vti'yi gecer, vti tjet'i gecer gibi bir yorum yapmadim burda. Adam gibi okuyun yazdiklarimi.
Buraya gelipte baska araclara ruya gibi muamele yapip. Burada, Fiat forumda Fiat araclari yerden yere vuran tiplere karsi oldugumu soyluyorum.
Tjetten baska araca bindin mi diye soran adamlara bi bak bakalim hangi araclara binmisler simdiye kadar. Sorsan ferrarisine kadar binmislerdir. Facebookta cok unlu bir soz vardir hatirlatayim burda herkese: "Facebokkta bazi kisilere bakiyorsun model of the world. Disarida bir goruyorsun zor model of the tirt." diye. Burada bazi yorum yapan tiplerde boyle iste. Youtube'dan videolari izleyip izleyip profesor kesiliyorlar. Halbuki gercekte gorsen adamin bindigi en iyi araba 1.3 multijet. Omrunde turbo arac gormemis. Ama gelir burda yorum yapar.
Sent my GT-I9100 using 2
1.3 m jette turbo var...
1.3 m jette turbo var...
Biliyorum onun icin soylemedim :)
Turbo benzinli manasinda.
Sent my GT-I9100 using 2
Ayberk0616
17/06/2012, 12:00
Stock vti stock t-jeti geçer ama bariz bi fark atamaz :)
Sent my GT-I9100 using 2
Cüneyt hocam bu forumda 2 senedir yer alıyorum ve herzaman yiğidi öldürüp hakkını verdik bu araç ister punto olsun ister ferrari hiç farketmez..benim düşüncelerimi sitede uzun süredir yer alan arkadaşlara sorabilirsin bu sitede birçok kişinin karşılaştırma yapılamaz dediği astra-emotion karşılaştırmasını ben yaptım ve emotionun astradan üstün yönlerini söyledim yani olaylara herzaman objektif baktım bakacağım ne forumu olursa olsun bakma taraftarıyım...çok arabaya bindim vti-crx-saxo-106_gti vb... ayrıca crx i kendimiz turboladık 1 hafta sanayide kalktık yattık bu bilgilerim ışığında yukarıdaki yorumlarımı yapıyorum zannetmeki gidip bayiden araç alıp sadece rutin bakımlarında kaputunu açtıran bir insan değilim..sana da saygı duyuyorum aracın gerçekten güzel araç t-jet segmentinde en iyi yürüyenlerden ama yazdıklarımı biraz daha objektif açıdan değerlendir kesinlikle t-jet e laf yok bunu nasıl çıkardın anlamadım..
İnsanlar internette gırtlak yüklü honda videolarını izliyo ondan sonra bütün hondaları 500hp zannediyor:D
Tamam stock vti stock t-jeti geçiyor ama t-jete yazılım yap iki araç birbirine yakın yürür kısada t-jet alt devirlerde alır gider vtec 5500devirde devreye giriyor gelsin bakalım 2 bin devirde basalım? :D ondan sonra triplere girerler yok vtec kapalıydı bilmem ne cart curt madem o kadar devir devirmeye meraklısınız gidip motora binin 13-14bin devir çevirin:D
t-jet değil de hgt ile denemiştik 1.500 devirde roll ile başladılar 5 silindir 2.0 motor 155 lik orjinal italyan hgt yi de yedi vti hocam..
Cüneyt hocam bu forumda 2 senedir yer alıyorum ve herzaman yiğidi öldürüp hakkını verdik bu araç ister punto olsun ister ferrari hiç farketmez..benim düşüncelerimi sitede uzun süredir yer alan arkadaşlara sorabilirsin bu sitede birçok kişinin karşılaştırma yapılamaz dediği astra-emotion karşılaştırmasını ben yaptım ve emotionun astradan üstün yönlerini söyledim yani olaylara herzaman objektif baktım bakacağım ne forumu olursa olsun bakma taraftarıyım...çok arabaya bindim vti-crx-saxo-106_gti vb... ayrıca crx i kendimiz turboladık 1 hafta sanayide kalktık yattık bu bilgilerim ışığında yukarıdaki yorumlarımı yapıyorum zannetmeki gidip bayiden araç alıp sadece rutin bakımlarında kaputunu açtıran bir insan değilim..sana da saygı duyuyorum aracın gerçekten güzel araç t-jet segmentinde en iyi yürüyenlerden ama yazdıklarımı biraz daha objektif açıdan değerlendir kesinlikle t-jet e laf yok bunu nasıl çıkardın anlamadım..
Tjete laf soyluyorsun demedim yanlis anlama. Senin yazdigin mesaja denk geldi. Bilip bilmeden yerden yere vurduklarini belirttim sadece diger insanlarin genel olarak. Bir sorun yok. Senin mesaja quote yaptim ama mesaj kendini bilmezlereydi.
Sent my GT-I9100 using 2
Tjete laf soyluyorsun demedim yanlis anlama. Senin yazdigin mesaja denk geldi. Bilip bilmeden yerden yere vurduklarini belirttim sadece diger insanlarin genel olarak. Bir sorun yok. Senin mesaja quote yaptim ama mesaj kendini bilmezlereydi.
Sent my GT-I9100 using 2
eyvallah Cüneyt hocam..
engincantan33
17/06/2012, 15:09
Sent my GT-I9100 using 2
+1000!!!! duygularıma tercuman olmussunuz...
aykut_1914
17/06/2012, 15:27
işin içinde özel mesaj varsa kesin kamuran :D
arabayı bilmeyen,debriyaj gaz sadece falan yazmasıda ayrı bir olay :-)
emrahisilti
17/06/2012, 15:32
Bi deli kuyuya tas atti 40 akilli cikaramadi hemde tas atan kamuran.tjet guzeldir hostur bastin mi gider ama hondanin motorlariyla bos yere kapismayalim.
Bu arada hic su topici okuyan admin ya da moderator yok mu?
Boyle gereksiz yazilanlara cevap vermek zorunda kaliyoruz. Lutfen geregi yapilsin.
Sent my GT-I9100 using 2
Evet topici okuyan admin ve moderatör varsa bu Luc isimli arkadaşın banlanmasını talep ediyorum. Forum kurallarını okudumda 2 tane ban sebebi var. 1-) tartışma ortamı yaratmak 2-) arka arkaya flood yapmak maşallah 10 mesaj yazmış arka arkaya. Ayrıca kimse gelip sana cevap yaz demedi güzel kardeşim. Arabadan anlamaman 1.3 multijete binmişler en fazla hayatlarında turbo araca binmemişler demenden belli. 1.3 multijetleri turbosuz sanıyosun ;)
Hadi sen tjetinle vti geç rüyanda :) Kimseninde fiatı tjeti kötülediği yok. Kötülesek bu forumda olmayız tjete binmeyiz. Sadece başımdan geçen bir olayı anlattım adam dalgaya aldı dedi VTI yı falan övdüğüm yok. Ama evet tjet - vti karşılaştırmasında VTI övülcek taraf. Barcelona - Pendikspor karşılaştırmasında pendiksporu övemezsin ;)
Sen tjet'e bindin mi?
Sent my GT-I9100 using 2
bindim arkadaşım..hemde en kral şoförle bindim..tamam kabul ediyorum direksiyonda eşek varken kapuntun altında kaç beygir olduğunun öenmi yok ama.sen yinede bi vti ye bin ondan sonra yaz yazacaklarını ;)
aykut_1914
17/06/2012, 18:05
Evet topici okuyan admin ve moderatör varsa bu Luc isimli arkadaşın banlanmasını talep ediyorum. Forum kurallarını okudumda 2 tane ban sebebi var. 1-) tartışma ortamı yaratmak 2-) arka arkaya flood yapmak maşallah 10 mesaj yazmış arka arkaya. Ayrıca kimse gelip sana cevap yaz demedi güzel kardeşim. Arabadan anlamaman 1.3 multijete binmişler en fazla hayatlarında turbo araca binmemişler demenden belli. 1.3 multijetleri turbosuz sanıyosun ;)
Hadi sen tjetinle vti geç rüyanda :) Kimseninde fiatı tjeti kötülediği yok. Kötülesek bu forumda olmayız tjete binmeyiz. Sadece başımdan geçen bir olayı anlattım adam dalgaya aldı dedi VTI yı falan övdüğüm yok. Ama evet tjet - vti karşılaştırmasında VTI övülcek taraf. Barcelona - Pendikspor karşılaştırmasında pendiksporu övemezsin ;)
kemik sesi gelir o maçta hacı
abiler olayı çıkartan adam yine kamuran bastos. bu forumdaki herkes kamuranı hayatta sollamış, şahsen kamuran beni geri viteste geçse ne olur ya :)
emrahisilti
17/06/2012, 20:15
Bende gazliyim toyota son kasalarda hamgi motor var biraz once bana kafa tutmak gibi bi hadsizlik yaptida :))
Ayberk0616
17/06/2012, 20:19
1.33 cc 6 ileri 99 hp benzinli
1.6 cc 6 ileri 124 hp benzinli
1.4 cc 6 ileri 90 hp dizel :D
emrahisilti
17/06/2012, 21:18
Ozaman farketmez 3 ude zayif rakipmis :)
Ayberk0616
17/06/2012, 21:21
Ozaman farketmez 3 ude zayif rakipmis :)
Aurislerde 132 hp valvmatic motor var onlar 1.6 lar arasında güzel ama gende t-jete rakip olamaz :D
emrahisilti
17/06/2012, 21:23
Hadsiz arkadas corollaydi yol istedik arabayi sola cekerek sagdan yol verdi gecerken gaza yuklendi sonu husran :))
....... Hadi sen tjetinle vti geç rüyanda :) .............Ama evet tjet - vti karşılaştırmasında VTI övülcek taraf. Barcelona - Pendikspor karşılaştırmasında pendiksporu övemezsin...
Bak bu resimdeki benim tjet'im güzel kardeşim! Senin ki gibi 4 viteste 195 görmemezlik yapmıyor.
https://img685.imageshack.us/img685/8873/20120521182620.jpg
Bu video'da senin gibi araç kullandığını sanan tiplere kapak olsun:
VTi vs VTi vs Punto T-jet - YouTube (https://youtu.be/gHkqj5t3Zeo)
Hem aşağıda ki mesajları özelden yazıp hemde burda gelip genelde artistlik yapmaya çalışıyorsun.Ben senin yerinde olsam utancımdan mesaj bile yazamazdım. Nasıl bir karakterde olduğun herkes tarafından bilindiği için. Fazla söze gerek yok zaten. Memlekette senin gibi o kadar çok tip var ki böyle, yarı yaşımdaki bir çocukla muhattap olmakla ben hata ettim zaten. Sen azcık efendi olsan, benim senin forumdan atılmaman için neler yaptığımı hatırlar, ona göre saygı gösterirdin biraz..
tjet aracım düz yolda en fazla 200 kmye çıkıyor seninki kaça çıkıyor
220+
220'den sonrasina gpsle bakiyorum.
Sent my GT-I9100 using 2
benim niye 200 ü geçmiyo araç 200 e zorla geliyor
Buna bircok sey sebep olabilir.
Aracin bakimlari ne sekilde yapildi. Kullanim sekli nasil. Lastikler nasil.
Yani tam olarak sorun nedir sende. 220+ icin 195'te falan 5'e atman lazim.
Sent my GT-I9100 using 2
195 e çıkmıyorki 4 te en fazla 175-180 falan çıkıyor
Kac km araba?
Sent my GT-I9100 using 2
51.000 kmde
Dün gece izmir ankara yolunda kötü bir olay geldi başıma. Işıklarda 2 honda duruyo arka arkaya, arkadaki adamın yanına geldim adam arabaya bakıyo inceledi biraz. Dedim 1.4 is mi bu. " evet 1.4 is " dedi, adam sürekli arabayı bağırtıyo. " vti değil demi " dedim " yok değil " dedi. Kalkalımmı dedim adama. " Ses var görüntü var ama gitmiyo bizim araba " dedi. Bende inandım ciddi söylüyo gerçekten 1.4 is sandım. Işık yeşil yandı nolduğunu anlamadım öndekide arkadakide buhar oldu adeta arkaları yere vurarak kalktılar meğersem vti miş :innocent: yanımdada arkadaş vardı iyi rezil oldum tjet ile.:frusty00:
Benim iş arkadaşımda vardı, geçen ay sattı Vti, şirket önünde çıkışta deneyelim dedi. Tamam dedim (opel'de çalışıyoruz ikimiz de)
Kalktık, 1.vites süper- yarım metre fark koydum, 2.vites süper 1 boy oldu, 3.vites kafa kafaya , 4.viteste başladım sövmeye :D
Carcharoth
18/06/2012, 16:44
Bende T-Jet kullanıyorum ama VTİ'la işim olmaz arkadaşlar biraz mantıklı olmak lazım. Marka fanatikliği yapmayada gerek yok.... T-Jet'de güzel araba, kendim kullanıyorum var mı ötesi... Ama Honda'da başkadır bunuda kabul etmek lazım.
amma zoruna gtimiş luc abi ya :D tamam abi sen bütün arabaları geçersin :D :D :D
yengecbaris
20/06/2012, 00:16
:))))) kötü tokatlamışlar
skystar37
20/06/2012, 10:47
Tamam vti tjet olayı 3 aşağı 5 yukarı çözülmüş gibi yalnız bu arkadaş kamuran mı değil mi o ne oldu?
Tamam vti tjet olayı 3 aşağı 5 yukarı çözülmüş gibi yalnız bu arkadaş kamuran mı değil mi o ne oldu?
Elemanin yazdigi postlara bakinca Kamuran oldugu anlasiliyor.
Bir depoyla 1.270km yol yapmis. Beyaz tjet dynamic'le :)
Sent my GT-I9100 using 2
emrahisilti
20/06/2012, 11:28
Bu kamurani tofasta ise alsalar ya , kamuran evlat olsan sevilmezsin
Luc bu arada ayni mesajlari banada atmisti bu araba 200u gecmiyor diye :))
Bu kamurani tofasta ise alsalar ya , kamuran evlat olsan sevilmezsin
Luc bu arada ayni mesajlari banada atmisti bu araba 200u gecmiyor diye :))
eski nicki ile bana da atmıştı, çok benzer mesajlar :)
1270 km de baya iyiymiş :)
ilker_ozcevik
20/06/2012, 12:26
ne hikmetse aynı sayısız soru msjları banada atılmış :D
Sent my GT-I9100 using 2
bu konu hakkında bilgi sahibi olmanızı öneririm.
bu konu hakkında bilgi sahibi olmanızı öneririm.
:)
Sent my GT-I9100 using 2
LevenTgb
20/06/2012, 18:29
DİKKAT! Lütfen bu mesajı okuyun...
Arkadaslar Uzamış gitmiş konu gerçi hiç şaşırmadım hangi forumu açıp bakarsanız bakın aynı şey heryerde var nezaman bir kıyaslama ile ilgili bir konu açılsa hemen 8-10 sayfaları bulur tartışma her neyse bende uzamasın diye yazmıştım ama sonuc değişmeyecek :))
Konuyu açan arkadas belki de provoke amaçlı açmıştır kim bilir, sonrada marka fanatikligi yapanlar vti geçemez t-jet gecer gibi söylemlerde bulundular ve konu uzadı gitti ancak konunun uzamasında sorumlu gördüğüm ve bana sen bu araçlara bindin mi diye soran ve sonra izleyince güldüğüm bir video ekleyen uyemize son kez mesaj yazıyorum son kez yazıyorum çünkü kendisinin bilgi sahibi olmadığına ve muhalefet olmaktan başka birsey yapmadığına eminim artık...
@Luc;
Cüneyt hocam yazılanları yasınıza saygısızlık olarak algılamayın. Bana sormuştunuz bu araçları kullandınız mı diye ilk mesajımı okusaydınız anlarsınız o mesajımda cevabınız var. İlk basta bazı kisilerin bu forumda karalama yaPmaya çalıştıkları düşüncesini savunduğunuzu zannederekten Saygı duymuştum ancak sonraki mesajlarınızda bunun böyle olmadıgı çok açık. Eğer siz vti denen aracı gercekten biliyor olsaydınız zaten bu mesajlara muhalefet olmazdınız. Ben su gecer bu gecer demedim diye mesaj atıyorsunuz arkasından vti vs t-jet videosu ekliyorsunuz lakin eklediğiniz videoyu izlediğinizde t-jetin aldığına inandıysanız size sadece gülüyorum. Eklediğiniz videonun hemen üstünde trafiğe takılmadan aynı araçların denediği 7dk lik bir video var onu izleyin orda 4-5 kere deniyorlar ve punto yok ortalıkta. Kaldi ki ben size normal bir vti bu video da bulunan vti dan daha iyi gittiğinin garantisini verebilirim normal bir vti 5500rpm den sonra yani vtech açınca devir saatini 9000rpm'e çıkışını gözlemlemek bile zordur. Herneyse sonuc değişmez marka fanatikligine ve tartışma ortamı yaratmaya gerek yok. Bu kıyaslama başlı basına saçma bir kıyaslama zaten...
Şimdi vtech açma diye bir tabir kullandım diye lütfen biliP bilmeyen insanlar ben su vtech'i geçtim söyle yaptım demesinler Honda'nin 5 çeşit vtech teknolojisi var vtech'i 5500rpm de açanlar performans amaçlı kullandığı araçlarda var b16,b18,b20 ve k20 gibi bunlarıda açıklıyorum çünkü uzamasın bu tartışma diye aklın yolu bir ;)
...a bir kıyaslama zaten...
Şimdi vtech açma diye bir tabir kullandım diye lütfen biliP bilmeyen insanlar ben su vtech'i geçtim söyle yaptım demesinler Honda'nin 5 çeşit vtech teknolojisi var vtech'i 5500rpm de açanlar performans amaçlı kullandığı araçlarda var b16,b18,b20 ve k20 gibi bunlarıda açıklıyorum çünkü uzamasın bu tartışma diye aklın yolu bir ;)
Levent hakikaten komiksin ya. Bende daha onceki mesajlarimda tjet vti gecer vti tjet gecer diye bir yorum yapmadigimi soyledim farkindaysan. Vti'in 9200rpm cevirdigini bende cok iyi biliyorum.
Herseyi gectim. Stok bir vti 7.6saniye de 0-100 yapiyor zaten. Boyle birsey soylemek icin aptal olmal lazim.
Israrla bu yazdiklarimdan "tjet vti'yi gecer" demisim gibi bir sonuc cikarmaniza bi turlu anlam veremedim. Benim takildigim twk sey bu elemanin sacma sapan konular acip yorumlar yapmasi defalarca forumdan atilmasina ragmen.
Bence sende benim yazdiklarimi tekrar bir gozden gecir. O paylastigim videoda farkindaysan cekim yapan arac gec kalkis yapiyor ve belli bir yerden sonra frenlemek zorunda kaliyor ondeki eski kasa yuzunden. Sen benim ne demek istedigimi anlamamissin. O yuzden seninle tartismayacagim.
Sent my GT-I9100 using 2
LevenTgb
20/06/2012, 19:06
Konuyu açan kişiyle ilgili fikrimi belirttim zaten provoke amaçlı diye, ayrıca son mesajımda bende sizin "o gecer bu gecer demedim" demenize rağmen o videoyu paylaşmanıza anlam veremedim. Böyle birşeyi savunmayın biri neden böyle bir video paylaşır ki?
Arkadaşlar t-jet geçer demek ne kadar fanatiklikse vti geçer demek de o kadar fanatikliktir:)
İşin doğrusu aynı segmentlerde 160bg lik bir aracın 120bg lik bir aracı geçeceğinin denmesidir.2000 motor 160bg lik bir motorla da (vti olmayan) honda t-jeti geçebilir.
Hiçbir arkadaş t-jet sport civic vti geçer diyemez tabiki.Ancak turbonun verdiği düşük devirdeki yüksek tork ara hızlanmada -ilk başta- etkili olabilir sadece.Bunun dışında son hız, hızlanma... t-jet geride kalacaktır hep.Vti la aynı araç ağırlığına sahip bir örneğin tsi 160bg de vti yı rahatlıkla geçer.Burada önemli olan marka ya da motor adı değil, bg, tork ve bunların hangi devirde ve ne kadar süreyle elde edildiğidir.Tabi bunun dışında ağırlık, vites oranları, sürücü gibi etkenler de var,
Sonuçta vti hafif bir karoserin içinde 160bg güç üretmekte ve çok performanslı olmakta.T-jeti değil yüzlerce aracı geçebilir yüzlerce araca da geçilebilir...
Konuyu açan kişiyle ilgili fikrimi belirttim zaten provoke amaçlı diye, ayrıca son mesajımda bende sizin "o gecer bu gecer demedim" demenize rağmen o videoyu paylaşmanıza anlam veremedim. Böyle birşeyi savunmayın biri neden böyle bir video paylaşır ki?
Bu sevgili Kamuran nasil kalkis yapilir gorsun diye paylastim o video'yu ben :)
160lik vti civic'i bosver. 1.6 125lik vtec bile 0-100 haricinde ki ara hizlanmalarda (100-180, 120-210 gibi) neredeyse tjetle beraber yuruyor sartlar ayni oldugunda.
Sent my GT-I9100 using 2
Arda agzina saglik. Bu gencler beni anlamiyor. Kurtardin beni. Seni anlayacaklardir :)
Sent my GT-I9100 using 2
Ayberk0616
20/06/2012, 20:23
Bu sevgili Kamuran nasil kalkis yapilir gorsun diye paylastim o video'yu ben :)
160lik vti civic'i bosver. 1.6 125lik vtec bile 0-100 haricinde ki ara hizlanmalarda (100-180, 120-210 gibi) neredeyse tjetle beraber yuruyor sartlar ayni oldugunda.
Sent my GT-I9100 using 2
t-jet yüzlerce araç geçebilir ama yüzlerce aracada geçilebilir aynısı vti içinde geçerli :D
LevenTgb
20/06/2012, 20:29
Ayberk aslında hepimiz aynı seyden bahsediyoruz lakin aklın yolu bir hesap ortada markalar önemli değil verilere bakınca ne olduğu belli oluyor zaten ama veriler ve tecrubelere rağmen kendi kullandığımız aracı savunmak marka fanatikligi olur demeye çalıştım ben.
Sonuc olarak guzel aciklamissin markalara bakmadan verilere bakıp yorum yapmak daha doğru olur bu konuda burda kapanır ;)
Ayberk beni simdiye kadar denk gelenler arasinda bir tane yeni kasa M3 gecebildi bu aracla.
Ama gel gor ki yasamak lazim bunlari. Bizim milletin cogu yolda gorse benim araci ufo geciyor falan sanir. Burda video koyariz kadran resmi gosteririz atar tutarlar :D
Sent my GT-I9100 using 2
srvtmstk
20/06/2012, 21:01
Bu konu ''Geyik'' bölümüne alınmalı diye düşünüyorum :yawn:
emrahisilti
20/06/2012, 21:04
cüneyt bence çabuk sinirleniyosun :) Boşverin tjeti vti ı vtech i herkes kendi aracından zevk almaya çalışsın.Tjet sport ile çoğu arabaya kafa tutmak ara hızlanmalarda dalga geçmek güzel duygu 220 km den sonrası zaten bassın gitsin :) Sonuçta grandepunto kullanıyoruz
0-100dede ara hızlanmalardada hiç bi 1.6 düz motorlu vtec2 de dahil t-jete yanaşamaz :D
Eski aracımla 1.6 16 v megane coupe ile bi çok araçla denedim sınıfındaki tüm 1.6 ları geçiyor.
1.6 16v 100hp ford focus 2004-2005
1.6 16v megane1 sedan
1.6 16v megane 2 115hp
1.6 8v seat leon
1.6 8v vw golf
1.6 16v vtec2 honda 2004-2005
bunların hepsini geçen megane coupeyi ben 2-60dan bastığımızda saniyesine ayırıyorum bu yüzden hiç bi 1.6 atmosferik standart araç t-jet ile yürüyemez. vti ile denedim gayette sağlıklı bi araçtı düz boru eksoz aem filtre kiti short shift pilotajıda iyi olan bi çocuk 2ci vites 60 dan 180 e kadar bastık max 4 boy fark atabildi 3cü vites 80de bastık 150-160 gibi anca yanıma gelebildi daha alt hızlarda hep gerimdeydi.
tamam t-jet uçak değil biliyoruz ama vti da insanların bu kadar abarttığı kadar bi araç değil:) vti güzel bahsettiğim vti 1.4 160 hp golf 6 ile denedi 3-4 boy fark yedi :D
turbolu araç her zaman iyidir heleki ara hızlanmalarda
Arda abininde dediği gibi t-jet yüzlerce araç geçebilir ama yüzlerce aracada geçilebilir aynısı vti içinde geçerli :D
hocam o söylediğin arabaları dizeller de geçiyor tamamen binek araçlar..bu araçları geçen aracı geçiyorum dersen kendi aracına haksızlık etmiş olursun..ki bunları megane coupenin geçmesi çok çok normal..2 tane kullandım birisi 2000 diğeri 2001 modeldi bunları hertürlü yer zaten..
efe_erdem
20/06/2012, 21:59
Bu bahsettıgınız megane coupeler kac model? Dizeli geçemeyenler. 1.6 200 model falan coupeler var ya eskı onlar bıle 200 u gecıyor cok rahat. 200 kmyı anca 1.6 dızel bır arabayla gecersın umarım multıjetler bunları gecıyor demıyorsundur?
Saygılar
efe_erdem
20/06/2012, 22:08
Benim eski aracım 1.6 16v megane coupeydi 2001 model 210-215 flaan görüyo bu araç :D
Bahsedilen olay 1.6 dizeller 1.6 16v benzinlileri geçiyormuş :D ama beni dizelle geçen olmamıştı ford 1.6 tdci,renault 1.5 dci,peugeot hdi,citroen hdi vs vs vs sadece 2.0 dizeller beni geçiyordu :D
bu arada 1.3 multijet chiplisi ile denemiştik 2ci vites 50-60 gibi bir hızdan basınca megane coupe anında uzayıp gidiyor :D
Abi forumda 1.3 75 hp ıle 200 u gecen adam varsa, 16. dızel ıle 250 goren de olur. Bu mantıkla benzınlı megane coupeyı cok rahat gecerler bence alay konusu olmayalım :) Hata t jetı bıle gecerler. Bızım araclar 200 230 arası gdıo yanı maksımum hahaha
cüneyt bence çabuk sinirleniyosun :) Boşverin tjeti vti ı vtech i herkes kendi aracından zevk almaya çalışsın.Tjet sport ile çoğu arabaya kafa tutmak ara hızlanmalarda dalga geçmek güzel duygu 220 km den sonrası zaten bassın gitsin :) Sonuçta grandepunto kullanıyoruz
Emrah problemde o ya zaten. Ben kendi aracimdan gaywt memnunum, dibine kadarda zevkini aliyorum. "Araclarimizla Son Hiz Denemelerimiz" konusunfa paylastim resim ve video'lari kendi aracima dair. Bugune kadarda hic uzmedi beni saolsun. Baskalarinin araclarindan zevk alanlara hastayim ben :D
Sunlar bi gun reelde denk gelse de bi gorsek diyorum acaba direksiyonda klavye kadar saglam mi hahaha
Sent my GT-I9100 using 2
Dizel araç bunları geçiyor mu:D 1.6 dizeller anca kısada öne çıkıyor 170-180 gibi her türlü benzinli megane coupe önde olur 2-60dan basınca 160 a kadar 2-3 boy fark diyor dizel araçlar 1.6 110hp civarındakiler
Her neyse ya konu fazla uzadı benden bu kadar:)
hocam dediğim gibi coupe aracı çok iyi biliyorum limitlerini de çok iyi biliyorum 2 tane aldım sattım toplamda 2-3 yıl kullandım ve roll drag hertürlü sürdüm ve diyorum ki evet dizeller de geçiyor..1.6 120 lik bravo 2.0 dizel araçlar yok mu Türkiye'de..sadece 1.3 dizel mi var? o bahsettiğin arabalar ile yarışıpta t-jet aracına haksızlık etme..onları geçen aracı da geçtim diyerek yine t-jetine haksızlık etme..
Benim eski aracım 1.6 16v megane coupeydi 2001 model 210-215 flaan görüyo bu araç :D
Bahsedilen olay 1.6 dizeller 1.6 16v benzinlileri geçiyormuş :D ama beni dizelle geçen olmamıştı ford 1.6 tdci,renault 1.5 dci,peugeot hdi,citroen hdi vs vs vs sadece 2.0 dizeller beni geçiyordu :D
bu arada 1.3 multijet chiplisi ile denemiştik 2ci vites 50-60 gibi bir hızdan basınca megane coupe anında uzayıp gidiyor :D
Ayberkcim neden olayı çarptırdığını anlayamıyorum..benim yazdığıma bakar mısın? 1.6 dizel geçiyor mu demişim yoksa dizeller mi demişim? olayları çarptırmadan objektif olursak sevinirim..
zaten o araçlarla t-jetimi denemedim :D
eski coupem ile rakip olarak onlarla denedim zaten coupeyide geçtiğime göre onlar rakip bile olamaz zaten :D
e tamem işte bende onu demek istiyorum zaten ama malesef her yazılanı kendinize karşı birşey söylüyormuş gibi algılıyorsunuz aracına haksızlık etme diyorum coupe yi geçtiğini söylemene bile gerek yok t-jet in f7r hariç bütün coupeleri geçmesi kadar normal birşey yok; coupenin de o bahsettiğin araçları geçmesi kadar normal birşey yok konuşulmasına bile gerek yok!!
Ayberk0616
20/06/2012, 22:50
e tamem işte bende onu demek istiyorum zaten ama malesef her yazılanı kendinize karşı birşey söylüyormuş gibi algılıyorsunuz aracına haksızlık etme diyorum coupe yi geçtiğini söylemene bile gerek yok t-jet in f7r hariç bütün coupeleri geçmesi kadar normal birşey yok; coupenin de o bahsettiğin araçları geçmesi kadar normal birşey yok konuşulmasına bile gerek yok!!
F7R ile denedik 190 da 1.5-2 boy gerisinde oluyorum 3cü vites 80 basarsak geçiyorum :) ama uzunda yakalıyor
F7R ile denedik 190 da 1.5-2 boy gerisinde oluyorum 3cü vites 80 basarsak geçiyorum :) ama uzunda yakalıyor
turbo olduğu için aracın çok çok normal..rollde ilk başta geçer sonradan alır..bak mesela hgt de dragda kalkışta mükemmel 2. vitesin sonuna kadar süper gidiyor ama 3 e atınca vti ve crx 2-3 boy atıyor..
Ayberk0616
20/06/2012, 22:56
turbo olduğu için aracın çok çok normal..rollde ilk başta geçer sonradan alır..bak mesela hgt de dragda kalkışta mükemmel 2. vitesin sonuna kadar süper gidiyor ama 3 e atınca vti ve crx 2-3 boy atıyor..
F7R ile ve VTİ ile denedim t-jette yazılım olsa 200e kadar o araçların hepsini üzücek büyük ihtimal :D
F7R ile ve VTİ ile denedim t-jette yazılım olsa 200e kadar o araçların hepsini üzücek büyük ihtimal :D
zannetmiyorum Ayberk :) saxo falan bilemem de vti-crx-crxturbo yada crxvti bunları çok zor üzmek..hele ki crxvti yada crx bunları görünce fazla yanaşmamanı şiddetle tavsiye ediyorum..
Ayberk0616
20/06/2012, 23:04
zannetmiyorum Ayberk :) saxo falan bilemem de vti-crx-crxturbo yada crxvti bunları çok zor üzmek..hele ki crxvti yada crx bunları görünce fazla yanaşmamanı şiddetle tavsiye ediyorum..
standart vti ı 200 e kadar üzer büyük ihtimalle sonuça 3-4 boy gerisinde gidiyorsa yazılımla önüne geçicektir diye tahmin ediyorum,crx i bildiğim kadarı ile vtidan daha hafif en kötü onuda arkasından kovalar :) sonuçta 1150 kg ağırlığında 17 jantlı 1.4 turbo motorlu bi araç buda yeter :)
Emrah problemde o ya zaten. Ben kendi aracimdan gaywt memnunum, dibine kadarda zevkini aliyorum. "Araclarimizla Son Hiz Denemelerimiz" konusunfa paylastim resim ve video'lari kendi aracima dair. Bugune kadarda hic uzmedi beni saolsun. Baskalarinin araclarindan zevk alanlara hastayim ben :D
Sunlar bi gun reelde denk gelse de bi gorsek diyorum acaba direksiyonda klavye kadar saglam mi hahaha
Sent my GT-I9100 using 2
cüneyt abi kartinge gidelim kartinge alalım sinirleri orda.. çıkışta yine sjet tjet gideriz peşpeşe :D :D
standart vti ı 200 e kadar üzer büyük ihtimalle sonuça 3-4 boy gerisinde gidiyorsa yazılımla önüne geçicektir diye tahmin ediyorum,crx i bildiğim kadarı ile vtidan daha hafif en kötü onuda arkasından kovalar :) sonuçta 1150 kg ağırlığında 17 jantlı 1.4 turbo motorlu bi araç buda yeter :)
crx sadece 830 kg..ama piyasadakiler daha hafif neden dersen fabrika çıkışı değil hiçbirisi..çoğunda klima alet ve edevatları yok arka koltukları falan iptal ediyorlar,hafif volan takıyorlar vs vs zaten crx vti,hgt,saxo,106 gibi araçları boyluyor...Ayberk chiplesende ara hızlanmalarda geçersin yine ama 0-400 de zannetmiyorum bea kardeşim..vti yine alır bence..3-4 boy az bir ara değil hatta baya büyük bir ara diyebilirim..neyse denemek lazım 0-400 dediğin de birsürü etken rol oynuyor..c
Ayberk0616
20/06/2012, 23:24
crx sadece 830 kg..ama piyasadakiler daha hafif neden dersen fabrika çıkışı değil hiçbirisi..çoğunda klima alet ve edevatları yok arka koltukları falan iptal ediyorlar,hafif volan takıyorlar vs vs zaten crx vti,hgt,saxo,106 gibi araçları boyluyor...Ayberk chiplesende ara hızlanmalarda geçersin yine ama 0-400 de zannetmiyorum bea kardeşim..vti yine alır bence..3-4 boy az bir ara değil hatta baya büyük bir ara diyebilirim..neyse denemek lazım 0-400 dediğin de birsürü etken rol oynuyor..c
hondaların genelinde klima iptali araç iç koltuk ve panzotları sökme vs vs bunlar standart :D
Vti illa geçer uzunda anca ertuğun yada orkun abinin arabası gibi yüklenmiş tjetler vti ı uzundada kısadada geçer :D
hondaların genelinde klima iptali araç iç koltuk ve panzotları sökme vs vs bunlar standart :D
Vti illa geçer uzunda anca ertuğun yada orkun abinin arabası gibi yüklenmiş tjetler vti ı uzundada kısadada geçer :D
bende yarış için honda hazırlasam bende iptal ederim ne yapayım klimayı falan :D evet çift turbo gömlekler pistonlar güçlendirilmiş,kısa şanzuman, blokları genişletilmiş chipli t-jet vti ı geçer :)
Ziyaretci037
20/06/2012, 23:37
Ne Kamuranmış arkadaş her açtığı konu olay oluyo..
Ayberk0616
20/06/2012, 23:41
bende yarış için honda hazırlasam bende iptal ederim ne yapayım klimayı falan :D evet çift turbo gömlekler pistonlar güçlendirilmiş,kısa şanzuman, blokları genişletilmiş chipli t-jet vti ı geçer :)
O kadar abartmaya gerek yok ıhı vl37 turbo t-jetinki,ıhı vl36(bravo 150 liğin turbosu) takılıp yazılım yapılırsa araç 180-185 hp arası oluyo ozaman vti ı rahat geçicektir:D
O kadar abartmaya gerek yok ıhı vl37 turbo t-jetinki,ıhı vl36(bravo 150 liğin turbosu) takılıp yazılım yapılırsa araç 180-185 hp arası oluyo ozaman vti ı rahat geçicektir:D
ben o kadar beygir artması beklemiyorum şahsen o turboyu koyduktan sonra bir ton işlem yapman lazım bütün motor ekipmanlarını güçlendirmen falan filan yani yine benim yukarıda yazdıklarımı yapman lazım..hadi oldu diyelim sen yap deneyelim :)
cüneyt abi kartinge gidelim kartinge alalım sinirleri orda.. çıkışta yine sjet tjet gideriz peşpeşe :D :D
Hahha super olur :D
Sent my GT-I9100 using 2
EvoKoray
21/06/2012, 00:11
bişey dikkatimi çektide onu söylemeden geçemicem :) videodaki araç 1.6 160 lık VTİ değil , 91-95 yılları arası üretilen EG kasa 1.6 Sİ 125 hp modeli Sohc Vtec motorlu , Üstten tek egzantirikli olduğu için Dohc Vtec gibi performans göstermez , vites aralarıda uzun sanırım
bişey dikkatimi çektide onu söylemeden geçemicem :) videodaki araç 1.6 160 lık VTİ değil , 91-95 yılları arası üretilen EG kasa 1.6 Sİ 125 hp modeli Sohc Vtec motorlu , Üstten tek egzantirikli olduğu için Dohc Vtec gibi performans göstermez , vites aralarıda uzun sanırım
si motoru soch vtec değildir...si motoru pgm-fi denen özel sistemli bir motordur ve 130 beygirdir..üstten çift egzantirik..crx ve si motorları aynıdır motor kodu:d16...eg kasanın soch vtec modeli de vardır fakat Türkiye de bir elin parmaklarını geçmez onlarda sınırdan çıkmıştır..
Ayberk0616
21/06/2012, 00:23
ben o kadar beygir artması beklemiyorum şahsen o turboyu koyduktan sonra bir ton işlem yapman lazım bütün motor ekipmanlarını güçlendirmen falan filan yani yine benim yukarıda yazdıklarımı yapman lazım..hadi oldu diyelim sen yap deneyelim :)
Benim yapmama gerek yok yapılmışı var zaten :D orkun abinin arabası bu setupta bi araç :D downpipe,düz boru,eksoz,filtre:siritma:
her markanın kendi güzel yanları vardır vti ninde vardır ben fiorino kullanıyorum beni mutlu ediyormu ediyo beni yolda doğan-şahinler bile geçiyo alay ediyolar benim ne bi yerim büyüdü ne bi yerim küçüldü boş işler bunlar.ben mutluyum beni rahat ettiriyomu ettiriyo gerisi zaten teferruat...
kısacası birisi kuyuya taş atmış herkez o taşın arkasından atlamış....
Ayberk0616
21/06/2012, 00:26
her markanın kendi güzel yanları vardır vti ninde vardır ben fiorino kullanıyorum beni mutlu ediyormu ediyo beni yolda doğan-şahinler bile geçiyo alay ediyolar benim ne bi yerim büyüdü ne bi yerim küçüldü boş işler bunlar.ben mutluyum beni rahat ettiriyomu ettiriyo gerisi zaten teferruat...
kısacası birisi kuyuya taş atmış herkez o taşın arkasından atlamış....
Orası öyle sen birini geçersin başkası seni geçer bu işin sonu yok :D zaten bu denemeler araçlarımızı görmek amaçlı yoksa iddaa üzerine yapılmış denemeler değil:D
Benim yapmama gerek yok yapılmışı var zaten :D orkun abinin arabası bu setupta bi araç :D downpipe,düz boru,eksoz,filtre:siritma:
başkası yaptı diye sen yapmayacak mısın? birde şu düzboru ekzos filtre bunlar değil motorun içine bakmak lazım bence..motor modifiyesi artık egzos düzboru işini tamamen aşmıştır..pistonlara gömleğe bloğa headers neler yaptın bunlar önemli...Orkun hocamın t-jet ine binmek isterim gerçekten bunları yaparken neler yaptı birde onu sormak lazım düz boru filtre ile geçiştirdiğini düşünmüyorum ..
Ayberk0616
21/06/2012, 00:40
başkası yaptı diye sen yapmayacak mısın? birde şu düzboru ekzos filtre bunlar değil motorun içine bakmak lazım bence..motor modifiyesi artık egzos düzboru işini tamamen aşmıştır..pistonlara gömleğe bloğa headers neler yaptın bunlar önemli...Orkun hocamın t-jet ine binmek isterim gerçekten bunları yaparken neler yaptı birde onu sormak lazım düz boru filtre ile geçiştirdiğini düşünmüyorum ..
bu işler bütçe meselesi :D ne kadar para o kadar beygir :D ilerde imkanım olursa yapılabilir neden olmasın
Bildiğim kadarıyla t-jetlerin motor içi abarthlar ile aynı o yüzden sıkıntı olmuyor :D konuyu ertuğ tam olarak biliyor
Orkun abinin aracın setup ı ;
155lik abarth (ıhı vl 36) turbo
Forge ayarlı wastegate actuator
Green kutu içi filtre
Krom downpipe
60lık krom egzoz dirsek ve borular
Remus orta susturucu
Supersprint son susturucu
Ps chiptuning BoostEr yazılım(Erhan Yücel)
EBC green stuff fren balataları
Sprint booster
NGK laser iridium bujiler
görüldüğü gibi motor içi elleme yok :D dıştan müdahale ile temiz 180-190 hp alınabiliyor :D
bu işler bütçe meselesi :D ne kadar para o kadar beygir :D ilerde imkanım olursa yapılabilir neden olmasın
t-jetlerin pistonu zaten abarth ile aynı o yüzden sıkıntı olmuyor :D
orkun abinin aracında ıhı vl 36 turbo ona uygun custom yazılım var
istanbul custom garage ın yaptığı downpipe var
koç eksozda yapılmış düz boru var
sonda remus yada o tip bi susturucu var kaliteli
filtre olarakta green kutu içi filtre var
bu setupta zaten net 180hp üzeri verir araç :D
inşallah imkanın olur kardeşim ben öğrenciyken taktım turboyu crx e herşeyi ile kendim uğraştım işin içine girdim baktım bu işler uzadıkça uzuyor mesleğe başlayınca da daha fazla uğraşamadım ama o halde aracımın atmosferik 1.6 katagoride Türkiye 2. liği var beni geçen de yine crxvtec hemde salise fark ile İzmir pistinde...yani bu işin ucu bucağı tükenmiyor heleki araba Honda ise..inan bana öyle bir motor ki herşeye tepki veriyor ve her yaptığın işlemden maximum verim alıyorsun ama dediğim gibi sonu yok :D
Ayberk0616
21/06/2012, 00:58
inşallah imkanın olur kardeşim ben öğrenciyken taktım turboyu crx e herşeyi ile kendim uğraştım işin içine girdim baktım bu işler uzadıkça uzuyor mesleğe başlayınca da daha fazla uğraşamadım ama o halde aracımın atmosferik 1.6 katagoride Türkiye 2. liği var beni geçen de yine crxvtec hemde salise fark ile İzmir pistinde...yani bu işin ucu bucağı tükenmiyor heleki araba Honda ise..inan bana öyle bir motor ki herşeye tepki veriyor ve her yaptığın işlemden maximum verim alıyorsun ama dediğim gibi sonu yok :D
Bu işin hiç bi zaman sonu yok :D
İinşallah ilerde imkan olursa yapılabilir bütün bu işlemler ıhı vl36 turbosu ona uygun yazılımı downpipe'ı,eksozu osu busu heralde bi 4bin tlyi geçiyor :)
Bu işin hiç bi zaman sonu yok :D
İinşallah ilerde imkan olursa yapılabilir bütün bu işlemler ıhı vl36 turbosu ona uygun yazılımı downpipe'ı,eksozu osu busu heralde bi 4bin tlyi geçiyor :)
turbo değiştireceksen ve profosyonel biryerde yaptıracaksan sadece turbo 2-3 bin arası maliyet..e turbo değiştirirsen herşeyi güçlendirmen lazım..egzos falan en güzelini yapıcam dersen o motor 10 bine kadar para yer..ama benim sana tavsiyem bu araca değil de motor hacmi daha yüksek bir araca yapman daha iyi verim alırsın..
LevenTgb
21/06/2012, 01:08
Amma konuymuş ya arabayı park ettim icinde oturup nişanlımı bekliyordum bu sırada da bu konuyu takip ediyordum hatta o sırada mesaj yazıyordum artıdan paaat diye bir ses kamyon geri geri gelirken aracıma çarptı :( neyse ki bagaj kapağında çizik bile yok sadece arka cam patladı ucuz atlattık ;)
Ayberk0616
21/06/2012, 01:11
turbo değiştireceksen ve profosyonel biryerde yaptıracaksan sadece turbo 2-3 bin arası maliyet..e turbo değiştirirsen herşeyi güçlendirmen lazım..egzos falan en güzelini yapıcam dersen o motor 10 bine kadar para yer..ama benim sana tavsiyem bu araca değil de motor hacmi daha yüksek bir araca yapman daha iyi verim alırsın..
O kadar abartıcak olsam t-jeti satar megane 2 RS alırım 2.0 turbo 225 hp temiz :D
Amma konuymuş ya arabayı park ettim icinde oturup nişanlımı bekliyordum bu sırada da bu konuyu takip ediyordum hatta o sırada mesaj yazıyordum artıdan paaat diye bir ses kamyon geri geri gelirken aracıma çarptı :( neyse ki bagaj kapağında çizik bile yok sadece arka cam patladı ucuz atlattık ;)
Çok geçmiş olsun sadece camla kurtarmanız sevindirici
O kadar abartıcak olsam t-jeti satar megane 2 RS alırım 2.0 turbo 225 hp temiz :D
Çok geçmiş olsun sadece camla kurtarmanız sevindirici
ben olsam typer :) tamamen tercih meselesi.. :)
hocam büyük geçmiş olsun yahu bugün nerdeyse benim de başıma geliyordu bakırköyde önümdeki araba ya çarptılar o da bana çarpıyordu ki Allahtan durdu..tekrar geçmiş olsun..
Ben olsam 1.75L Giulietta Quadrifoglio Verde alirim. Ya da 2013'de yollarda olacak 4C
Dedigin gibi tamamen tercih :)
Edit: Ben Japon'u lastikte tercih ediyorum. Bkz Potenza S001 :P
Sent my GT-I9100 using 2
Gecmis olsun Levent.
Sent my GT-I9100 using 2
Ayberk0616
21/06/2012, 01:27
Tercih meselesi :) para yeterse leon cupra ona bi revo stage 3 yada 4 tamam zaten :D
bütün dediğiniz araçlar değil yine de typer diyorum:) iyi geceler arkadaşlar güzel muhabbetti bi ara devam edelim :)
LevenTgb
21/06/2012, 01:32
T.ederim arkadaslar Allah beterinden korusun hepimizi ;)
Bende kacar. Herkese iyi geceler diliyorum.
Sent my GT-I9100 using 2
reddragon
21/06/2012, 09:38
adam BASTOS. Ortalığı karıştırdı gitti:weight1:
Tayfun, özellikle atmosferik motorlarda turbo uygulaması motor içi elemanlarının modifiyesiyle beraber olmak zorunda dediğin gibi.Ancak turbo beslemeli motorlarda belirli bir değere kadar motor içi elemanlarda hiçbir değişiklik yapmadan çok daha yüksek güç alınabilir.Zaten motor bloğu ve iç elemanlar aşırı beslemeye göre tasarlanmıştır en başta.
Ancak bg ve torku arttırılmış turbo motorda da özellikle fren sistemi ve aktarmada modifiye gerekebilir :)
Tayfun, özellikle atmosferik motorlarda turbo uygulaması motor içi elemanlarının modifiyesiyle beraber olmak zorunda dediğin gibi.Ancak turbo beslemeli motorlarda belirli bir değere kadar motor içi elemanlarda hiçbir değişiklik yapmadan çok daha yüksek güç alınabilir.Zaten motor bloğu ve iç elemanlar aşırı beslemeye göre tasarlanmıştır en başta.
Ancak bg ve torku arttırılmış turbo motorda da özellikle fren sistemi ve aktarmada modifiye gerekebilir :)
Aynen katiliyorum. EBC balatalar ve celik fren hortumlari gibi mesrla
Sent my GT-I9100 using 2
kesinlikle turbolu araçlarda ona göre dizayn edilmiştir ama sen olan turboyu büyütüyorsun sonuçta limitler belli ona göre de tekrar revizyona girmesi lazım bence..biz orjinal atmosferik crx e 0.5 bar bastık ustam hiçbir sıkıntı olmadığını söylemişti yani atmosferikler de özellikle Hondanın motorları belirli limitlere kadar turboyu kullanabiliyor..fabrika çıkışı motorlarda özellikle turbo besleme yapılacaksa yada olan turbo büyütülecekse mutlaka ve mutlaka motor-fren-şanzuman ekipmanları güçlendirilmeli diye düşünüyorum..
kesinlikle turbolu araçlarda ona göre dizayn edilmiştir ama sen olan turboyu büyütüyorsun sonuçta limitler belli ona göre de tekrar revizyona girmesi lazım bence..biz orjinal atmosferik crx e 0.5 bar bastık ustam hiçbir sıkıntı olmadığını söylemişti yani atmosferikler de özellikle Hondanın motorları belirli limitlere kadar turboyu kullanabiliyor..fabrika çıkışı motorlarda özellikle turbo besleme yapılacaksa yada olan turbo büyütülecekse mutlaka ve mutlaka motor-fren-şanzuman ekipmanları güçlendirilmeli diye düşünüyorum..
Tayfun, atmosferik crx e turbo uygulanınca birşey olmazsa emin ol t-jet e 10 turbo takılsa birşey olmaz :) İki motorun (atmosferik-turbo) iç yapısı çok farklı.Motorların tolerans değerleri var tabiki ama bu değerin turboya geçişle pek bir alakası yok.Bunun için neler yapılması gerektiğini yukarıda belirtmiştin zaten,
Dediğim gibi aktarma ve frenaj da iyileştirilmeli tabiki bu tolerans değerinin de üstünde seyrediliyorsa...
Ben hep orjinalden yanayım o ayrı :)
Tayfun, atmosferik crx e turbo uygulanınca birşey olmazsa emin ol t-jet e 10 turbo takılsa birşey olmaz :)
çok iddalı olmuş bence bu laf..tamam atmosferikden daha güçlü yapısı olduğu kesin ama o motorun dayanabileceği kadar bir basınç veriliyor turbo tarafından ve o basınç arttırıldığında bir turboya bile dayanamayabilir :) yapıp denemek lazım ama senin de dediğin gibi motorların tölerans seviyeleri vardır bu olay atmosferik ve turbolu araçlarda farklı olay ..adamlar atmosferik typer a 1 bar turbo basıyorlar binlerce kilometre gidiyorlar ve motor sapasağlam işte bu tölerans dışı bence:D sonuçta pistonlar falan filan sınırların üstünde ki motorlar sınırlandırılmış aletlerdir zaten fabrika bu sınırı zorlamadan o motorun ömrünü uzatıyor ve multijetlerimiz yada t-jetlerimiz 300-400 bin km yol gidebiliyor..biz o töleransları zorlarsak motorun ömrünü yemekten başka birşey yapmıyoruz fakat ömrünü yerken 0-400 de hayat başka akıyor :D
çok iddalı olmuş bence bu laf..tamam atmosferikden daha güçlü yapısı olduğu kesin ama o motorun dayanabileceği kadar bir basınç veriliyor turbo tarafından ve o basınç arttırıldığında bir turboya bile dayanamayabilir :) yapıp denemek lazım ama senin de dediğin gibi motorların tölerans seviyeleri vardır bu olay atmosferik ve turbolu araçlarda farklı olay ..adamlar atmosferik typer a 1 bar turbo basıyorlar binlerce kilometre gidiyorlar ve motor sapasağlam işte bu tölerans dışı bence:D sonuçta pistonlar falan filan sınırların üstünde ki motorlar sınırlandırılmış aletlerdir zaten fabrika bu sınırı zorlamadan o motorun ömrünü uzatıyor ve multijetlerimiz yada t-jetlerimiz 300-400 bin km yol gidebiliyor..biz o töleransları zorlarsak motorun ömrünü yemekten başka birşey yapmıyoruz fakat ömrünü yerken 0-400 de hayat başka akıyor :D
Haklısın Tayfun biraz mübalağa yaptım zaten :)
Demek istediğim şuydu: 120bg lik bir atmosferik motora turbo uygulamasıyla sağlanacak 150bg lik bir güç artışı için yapılacak şeyler, 120bg lik turbo motoru 150bg e çıkarmak için yapılacaklardan çok daha fazladır.Neticede ise alınan 150bg lik güç orjinal turbolu bir motorda çok çok daha sağlıklıdır.Sen de böyle düşünüyorsan hemfikiriz demektir :) Honda olsun, VW olsun farketmez sonuçta o motor atmosferik olarak üretilmiştir.Hondaya birşey olmazsa diğer atmosferiklere de birşey olmaz.Şahine, doğana bile turbo yapılıyor patır patır geziyorlar:)
Demek istediğim şuydu: 120bg lik bir atmosferik motora turbo uygulamasıyla sağlanacak 150bg lik bir güç artışı için yapılacak şeyler, 120bg lik turbo motoru 150bg e çıkarmak için yapılacaklardan çok daha fazladır.Neticede ise alınan 150bg lik güç orjinal turbolu bir motorda çok çok daha sağlıklıdır.Sen de böyle düşünüyorsan hemfikiriz demektir :) Honda olsun, VW olsun farketmez sonuçta o motor atmosferik olarak üretilmiştir.Hondaya birşey olmazsa diğer atmosferiklere de birşey olmaz.Şahine, doğana bile turbo yapılıyor patır patır geziyorlar:)
120ps atmosferik motordan 150ps almak icin baya bisey degistiriyorsun.
Ama turbo motor'da yazilim bile yeterli oluyor :)
Sent my GT-I9100 using 2
şahin doğanı profosyonel anlamda motor ekipmanlarını güçlendirerek turbolarsan mükemmel bir makina çıkıyor ortaya ki kasası zaten aşırı hafif olduğu için feci yürüyor. drag yarışlarında sonuçlara bakın turbolu araçlarda şahinler murat 124 ler birincidir genelde ama dediğim gibi profosyonel anlamda güçlendirme ile..hocam her motor bir değil bence bu konuda japonlar mükemmel iş çıkarıyorlar ve tabiki turbolu araca modifikasyon daha kolay bar yükseltme işlemi bile bir anda aracı 30-40 beygir verdirir motor ömründen gider ama o zevki biranda alabilirsin..
yildiray
22/06/2012, 17:32
Arkadaşlar bu aracım dan önce bende de 2000 model 1.6 honda civic ies'im vardı 2 yıl kadar bindim tabi hızlı dönemlerimizdi o zamanlar bi defasında ışıklar da Bmw ile kapışmıştık adam ne olduğunu şaşırmıştı yanımdaki arkadaşın ayakları motor kısmından çıkacak sanmıştım adamlar yapıyor abi ya böyle bir motor yok anlicanız,şimdi ise 120 km geçmiyoruz çocukta olduktan sonra.....!
Bak bu resimdeki benim tjet'im güzel kardeşim! Senin ki gibi 4 viteste 195 görmemezlik yapmıyor.
https://img685.imageshack.us/img685/8873/20120521182620.jpg
Bu video'da senin gibi araç kullandığını sanan tiplere kapak olsun:
VTi vs VTi vs Punto T-jet - YouTube (https://youtu.be/gHkqj5t3Zeo)
Hem aşağıda ki mesajları özelden yazıp hemde burda gelip genelde artistlik yapmaya çalışıyorsun.Ben senin yerinde olsam utancımdan mesaj bile yazamazdım. Nasıl bir karakterde olduğun herkes tarafından bilindiği için. Fazla söze gerek yok zaten. Memlekette senin gibi o kadar çok tip var ki böyle, yarı yaşımdaki bir çocukla muhattap olmakla ben hata ettim zaten. Sen azcık efendi olsan, benim senin forumdan atılmaman için neler yaptığımı hatırlar, ona göre saygı gösterirdin biraz..
Ee kadranın 220 i gördü diye vti mı geçmiş oldun ? yada o videoda vti nın önüne araç geliyor frenliyor gazdan çekiyor diye tjet vtimi geçmiş oluyor? Luc arkadaşım sen gerçekten arabadan anlamıyorsun :) Motor yağı nerden ekleniyor biliyosundur umarım lazım olur günün birinde :)
Ee kadranın 220 i gördü diye vti mı geçmiş oldun ? yada o videoda vti nın önüne araç geliyor frenliyor gazdan çekiyor diye tjet vtimi geçmiş oluyor? Luc arkadaşım sen gerçekten arabadan anlamıyorsun :) Motor yağı nerden ekleniyor biliyosundur umarım lazım olur günün birinde :)
Sen bana ozelden bi adresini falan yazsana kocum. Bi tanisalim seninle.Kaynasalim. Sana araclar hakkindaki bilgilerimi bizzat aktarayim ben.
Sent my GT-I9100 using 2
emrahisilti
23/06/2012, 01:37
Sen bana ozelden bi adresini falan yazsana kocum. Bi tanisalim seninle.
Sent my GT-I9100 using 2
sinir yok sevgiyle yaklaş :)
Ayberk0616
23/06/2012, 01:55
Bu gün bursa terminalden görükleye dönerken hafiften yokladım 220 yi gördüm biraz daha gidicektim ama yol yetmedi :D o değilde 200e kadar çok istekli çeviriyor ibreyi ama 200den sonra zor hızlanıyor :D
Arabada tektim
lpg kiti
yarım depo benzin
17 t-jet jantlar
Sen bana ozelden bi adresini falan yazsana kocum. Bi tanisalim seninle.Kaynasalim. Sana araclar hakkindaki bilgilerimi bizzat aktarayim ben.
Sent my GT-I9100 using 2
En son liseliler diyordu bu lafları demek artık +30 yaş üstüde demeye başlamış :) Ben öğretsemde anlamam bu işler kolay değil motor yağı eklicem diye hidrolike eklersin falan karıştırırsın sonra :) En iyisi kendin hiç uğraşma serviste yaptır.
Arkadaşlar Konuya müdahale etmek istiyorum...
artık ipin ucunu iyice kaçırdınız... birbirinize bunları söylemeye hakkınız yok... forum ortamını gerici mesajlarınızı acaba artık birbirlerine mesaj atmazlar diye çok bekledim fakat malesef son vermediniz... forum ortamını germeye ve huzuru bozmaya hakkınız yok... konu kilitlenmiştir... ve bu konunun burada kapanmasını istiyorum...