Orijinalini görmek için tıklayınız : Brembo Fren Diski
Arkadaşlar Slm,
Fren disklerimi değiştirmeyi düşünüyorum. İnternette ufak çaplı bir araştırma yapıyım dedim araştırma sonucu brembo disk satan bir yer buldum :D
Hemen aradım bilgi almak için birebir orjin punto diskleri ile aynı (257mm), şu ana kadar bir problem yaşamadıklarını belirttiler. Bizim forumdan bu tarz bir disk alıp kullanan varmıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum . Syg
FIAT PUNTO (188) 1.3 JTD - 1.4 Ön Fren Diski Havalı 257 mm - BREMBO | BREMBO FREN DİSKİ | OtoSuperMarket.com (https://www.otosupermarket.com/FIAT-PUNTO-188-13-JTD-14-On-Fren-Diski-Havali-257-mm-BREMBO,PR-35917.html)
Supersın arkadasın arastıraman ıcınde eger bır sıkıntı cıkmıyorsa senle bırlıkte almaya talıbım
fakar bıre bır kopyası dıyor acaba bır sıkıntı yasar mıyız :(
1ocak2011
06/06/2012, 18:13
Kaliper kapaklarıda dahilmi?
fakar bıre bır kopyası dıyor acaba bır sıkıntı yasar mıyız :(
Onu sordum brembo 'nun kopyası değil , fiat tarafından kullanılan diskin kopyası dostum. Valla ben biraz daha araştırıp h.sonu veya önümüzdeki hafta netten sipariş geçicem diğer arkadaşların yorumlarını alıyım..
Kaliper kapaklarıda dahilmi?
Sadece diskler.
bırsey takıldı aklıma 2006 grande puntolara mjet uyumlumu
bırsey takıldı aklıma 2006 grande puntolara mjet uyumlumu
Tjetlerin 284mm olması lazım onun dışındaki 1.3 ve 1.4 'ler için uyumlu diye biliyorum. Birebir model sormadım ben dostum
T-jetlerin ve 90bg lik mjtd lerin ön diskleri 284mm, sadece t-jetlerin arkalar disk:264mm...
Fiorinoya olurmu acaba:d
Galiba vardı bakmak lazım :S , telefonu var ben direk aradım sordum sizde sorun arkadaşlar.
İMALAT ÖZELLİKLERİ
Bu modeldeki değişik versiyonlar hatırı sayılır ağırlık ve güç farklılıkları göstermektedir bu nedenle ön fren disklerinin boyutları bir hayli farklıdır.
1.2 8v ve -1,4 8v benzinli ve 1.3 Multijet 75 HP dizel motorlar :
- Havalandırmalı disk çapı 257 x 22 mm
- 54 mm çapında pistonlu Bosch ZOH fren kaliperleri
- Fren balata yüzeyi : 43 cm2
1.3 Multijet 90 HP– 1.9 Multijet dizel motorlar
- Havalandırmalı disk çapı 284 x 22 mm
- 54 mm çapında pistonlu Bosch ZOH fren kaliperleri
- Fren balata yüzeyi : 52 cm2
Puntoların disk ve kaliper özellikleri. poryaya tam otururmu bilemeyeceğim ancak güzel disklere benziyor. azıcık para bulursam bende iyi bir disk alıp takacam bıktım disk tornalatmaktan, frenin şişmesinden. ayrıca kalınlığıda orijinal diske göre az. linkteki 20 mm, orijinali 22 mm. et payı, ısınma konusunda önem göstereceğini düşünüyorum.
Adam konu actı soru sordukca ısyanları oynuyor koptum :) :D
Adam konu actı soru sordukca ısyanları oynuyor koptum :) :D
Yoo estağfirullah sorun değil dostum elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız :) Burada önemli olan yanlış bilgi edinmemek o yüzden karşı taraftan bilgi almak daha doğru ;)
Puntoların disk ve kaliper özellikleri. poryaya tam otururmu bilemeyeceğim ancak güzel disklere benziyor. azıcık para bulursam bende iyi bir disk alıp takacam bıktım disk tornalatmaktan, frenin şişmesinden. ayrıca kalınlığıda orijinal diske göre az. linkteki 20 mm, orijinali 22 mm. et payı, ısınma konusunda önem göstereceğini düşünüyorum.
Bilgi için teşekkürler dostum ona dikkat etmemişim.Bu detay çok etkiler mi acaba kullandıkça bir problem yaratırmı.. :S
cosworth20
07/06/2012, 15:31
walla ben balatanın ordaki mekaniği boyattım ismi aklıma gelmedi gare... kaliperden daha güzel duruo 20 TL ; )
Ben gorustum arkadaslar bızım grande punto 2006 1.3 multıjet ıcın degılmıs bosh marka var tavsıye edıyor musunuz arkdaslar
Orijinal disk kullanip, balatalari EBC yapabilirsin. Daha optimum bir cozum olacaktir.
Frenin sismesi borularla alakali yalniz. Celik boru olursa sorun olmaz.
Frenin sismesi borularla alakali yalniz. Celik boru olursa sorun olmaz.
kalitesiz disk çok çabuk ısınıp balata disk yüzeyine tutunamıyor. şişme derken onu kast etmiştim aslında :)
Ben gorustum arkadaslar bızım grande punto 2006 1.3 multıjet ıcın degılmıs bosh marka var tavsıye edıyor musunuz arkdaslar
Ben EBC Fren'in sattigi spor diskleri oneriyorum eger orijinal disk almayacaksan.
Sent my GT-I9100 using 2
kalitesiz disk çok çabuk ısınıp balata disk yüzeyine tutunamıyor. şişme derken onu kast etmiştim aslında :)
Ahha ok :)
Sent my GT-I9100 using 2
Budweiser
08/06/2012, 01:07
Takipteyim.