PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben'cil misiniz ?

BANU
06/07/2007, 22:10
Ben"cil misiniz?
Bencillik, sadece kendini düşünme, kendi menfaatlerini gözetmek…
Bencillik her bağlamda her ortamda ortaya çıkabilir.Aşkta, işte, arkadaşlıkta kısacası bencil olmak bireyseldir.İ nsanın yapısında var olan ama bastırılmış bir duygu olarak da kalabilir. Kişi kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ederken başkalarının durum ve duygularını hiçe sayar. Hayata hep kendi penceresinden baktığı gibi başkalarının da aynı tarz düşündüğünü sanır.
Bencil insanlar, bir ömrü yaşanmaz hale getirebilirler. Kendileri gibi bencil olmayanları anlamaz ,anlamak istemezler. Başkalarını kendi çıkarları için feda etmekten çekinmezler. Ama bunun altında yatan pek çok sebebe olabilir.Yani doğduğumuzdan bu yana varlığımızı sürdürebilmek için bir şeylere ihtiyaç duyarız.
Sadece bazı insanlar bunu karşılarından beklemek yerine kendileri karşılamayı tercih eder.Ve bunu yaparken etrafındakilerin ne düşüneceğini önemsemez. Bu da bencilliği doğurur.
Bencillik iyileştirilebilir mi? Orası tartışılır. Hatta bu konuda yazan pek çok ünlü yazar veya düşünür vardır.
İnsanların ruhlarından söküp atacakları iki şey vardır.Biri bencillik diğeri imansızlık(Epikuros) Egoist daima en sevdiği kişiye yani kendine zarar verir.(Bernice Pers) Başkası düştümüÇürük tahtaya basmasaydı Kendimiz düştümü tahta çürükmüş deriz(Cenap Şahabettin) Bencillik dostluğun zehiridir.(Balzac) Yalnız kendini düşünen insan,yumurta pişirmek için komşusunun evini yakar.(Hafız Gürel) Benden, sonra tufan(Marguiese de Pompadour)

Seker
06/07/2007, 22:41
abla bence cok ama cok güzel bi yazı yazmısın seni tebrik ederim bencil insanlar herzaman hep kendini düşenin insanlar bencil değilimdir ve bencil olan kişileri hiç sevmem kendimide düşünür ama kendim düşünürken yanımdaki arkadaşlarımı kendimden daha cok düşünün biriyimdir

Linos
06/07/2007, 23:05
Teşekkürler Banu... Güzel bir yazı!

femoli
07/07/2007, 11:42
çok güzel bir yazı ellerine sağlık :)

Er-NnN
07/07/2007, 16:16
çok güzel bi yazı paylaşım için teşekkürler... :)