Orijinalini görmek için tıklayınız : Müzik Sistemi Önerisi
Mehmet SOVUK
27/05/2012, 15:37
Arkadaşlar Merhaba. Aracıma ses sistemi kurmak istiyorum. Bütçem 750 TL civarı. Bas olarak PİONEER 309D4 ÇİFT BOBİN 30cm düşünüyorum, mid takımı olarak da 1 çift infinity reference serisi kullanmayı düşünüyorum. Bunların ikisinin maliyeti yaklaşık olarak bana 360 TL oluyor. Tek sıkıntım anfi, bunlar için 2 ayrı anfi mi kullanayım veya hem bası hem de mid'leri doyuracak tek anfi önerebilirmisiniz (Tek anfi olursa benim için daha iyi olur). Bi de mid takımlarını ileride 1 takım daha artırabilirim. Bunların yanında sizin de önerebileceğiniz sistemleri de düşünebilirim, bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Geldim :D
Mono amfi almayacaksanız çift bobin tavsiye etmem. Zaten çokta bir farkları yok %10 civarı. Pioneer ürünlerinde eğer büyük bir mağazadan almıyorsanız sahte çıkma olasılığı %80. Aynı şey JBL içinde geçeri. Mid takımı güzel onu tavsiye ederim.
4 kanal standart amfilerde köprülenmiş 2 kanalın bağlanacağı bass en fazla 160 watt rms gücü verir. Sizin dediğiniz wooferın rms çıkışı 400 watt. Bir de çift bobin. wooferın kapasitesinin 3 te 1 ini filan ancak kullanabileceksiniz yani. 4 kanal amfi alacaksanız kicker comp12 woofer öneririm size. hem tatmin eder, hem de sisteminizi zorlamaz.
Geldim :D
Mono amfi almayacaksanız çift bobin tavsiye etmem. Zaten çokta bir farkları yok %10 civarı. Pioneer ürünlerinde eğer büyük bir mağazadan almıyorsanız sahte çıkma olasılığı %80. Aynı şey JBL içinde geçeri. Mid takımı güzel onu tavsiye ederim.
4 kanal standart amfilerde köprülenmiş 2 kanalın bağlanacağı bass en fazla 160 watt rms gücü verir. Sizin dediğiniz wooferın rms çıkışı 400 watt. Bir de çift bobin. wooferın kapasitesinin 3 te 1 ini filan ancak kullanabileceksiniz yani. 4 kanal amfi alacaksanız kicker comp12 woofer öneririm size. hem tatmin eder, hem de sisteminizi zorlamaz.
Hocam ses nerede sen oradasın :D
Mehmet SOVUK
27/05/2012, 17:24
Peki jbl gto 5355 5 kanal anfi yine bu basi beslemezmi acaba?
Mehmet SOVUK
27/05/2012, 17:41
Cem pioneer'in cift bobiniyle tek bobini arasindami %10 fark var? Cift bobin 400 watt, tek bobini kac watt bunun biliyomusun? Oyle buyuk bi fark yoksa tek bobin de is gorur o halde. Sence bu baslar bizim araclarda tatminkar olur mu?
Cem pioneer'in cift bobiniyle tek bobini arasindami %10 fark var? Cift bobin 400 watt, tek bobini kac watt bunun biliyomusun? Oyle buyuk bi fark yoksa tek bobin de is gorur o halde. Sence bu baslar bizim araclarda tatminkar olur mu?
Cem diye bana dedin abi sanırım. Senin dediğin wooferın tek bobinlisi var 300 watt RMS değerli. bu daha yakın sana.
JBL GTO-1004 OTO ANF? 4X100RMS GittiGidiyor'da 55338633 (https://urun.gittigidiyor.com/elektronik/jbl-gto-1004-oto-anfi-4x100rms-55338633)
bu amfinin köprülenmiş 2 kanalı 300 watt RMS ses veriyor bak. Ama tabi 2 ohm da. Senin dediğin pioneer woofer sadece 4 ohm da çalıyor yani 2 ohm köprüleme ile bağlaman mümkün değil. 2 ohm da çalışan wooferlar biraz daha pahalı.
?nfinity REF-1260 30 cm subwoofer 1260 watt GittiGidiyor'da 57301243 (https://urun.gittigidiyor.com/elektronik/infinity-ref-1260-30-cm-subwoofer-1260-watt-57301243)
yine infinity buldum sana şöyle abi 4 ohmda çalışıyor. Fiyatı 1.000 TL civarına çıkarma şansın varsa 2 ohmda çalışan bir wooferla beraber tavsiye ettiğim amfiyi alırsan tadından yenmez :)
aynı amfinin daha ucuzunu buldum;
JBL GTO 1004 4 KANAL ANF? P?YASANIN EN ?Y?S? GittiGidiyor'da 58005164 (https://urun.gittigidiyor.com/elektronik/jbl-gto-1004-4-kanal-anfi-piyasanin-en-iyisi-58005164)
bir de sound magus var JBL den daha güçlü köprülemeyle 350watt rms değeri var 4 ohm da.
4X190W RMS COMPONENT AMP SOUNDMAGUS by KOCAMAN GittiGidiyor'da 55726135 (https://urun.gittigidiyor.com/elektronik/4x190w-rms-component-amp-soundmagus-by-kocaman-55726135)
sen anfiyi seç abi, gerisini ona göre dolduralım :)
Mehmet SOVUK
28/05/2012, 01:03
Pardon kardeşim ya cem dedim sana. Can kardeşim, yukarıda vermiş olduğun infinity bas ve jbl gto 1004 anfi ve sound magus'un anfisi uyumlumu kardeşim. Sen bana linkleriyle bi sıralama yap kardeşim gidip ben o malzemeleri aliym bu dertten kurtar beni. Zaten çok yardımcı oldun bu listeyi de yaparsan çok makbule geçer.
abi sana verdiğim set birbiriyle tam uyumlu. sen eğer dersen bass amfisiyle kompenant amfisini ayrı takıcam. ona göre bişeyler düşünelim o zaman beraber...
Mehmet SOVUK
28/05/2012, 09:44
abi sana verdiğim set birbiriyle tam uyumlu. sen eğer dersen bass amfisiyle kompenant amfisini ayrı takıcam. ona göre bişeyler düşünelim o zaman beraber...
Anladim kardesim, anfileri ayri ayri kullanirsak maliyet olarak bizi zorlar mi?
karamurat4141
28/05/2012, 10:57
Sizi takip ediyorum desem ? :D bende araca bişeyler bakıyorum hadi hayırlısı :D
Anladim kardesim, anfileri ayri ayri kullanirsak maliyet olarak bizi zorlar mi?
ayrıı ayrı 2 amfi zorlayabilir abi. ama bak sound magus olan 359 lira. köprülemeyle 350 watt rms veriyor. woofera yeterde artar bile. onu alabilirsin.
Mehmet SOVUK
28/05/2012, 16:16
ayrıı ayrı 2 amfi zorlayabilir abi. ama bak sound magus olan 359 lira. köprülemeyle 350 watt rms veriyor. woofera yeterde artar bile. onu alabilirsin.
Can kardesim o zaman ben sunlari aliyorum dogrumudur, sound magus anfi, infinity bas, infinity 16 cm mid takimi. Baska ekaigimiz varmi kardesim?
eksiklik olarak kablolar ve deck çevirici kalıyor geriye abi. onlarıda ister kendin al istersen montaj yaptırdığın yerde taksınlar.. yalnız çevirici tetiklemeli olsun abi tetiği genelde çakmaktan alıyorlar, öyle yapınca kontak açılmadan amfi çalışmıyor..
bir de tabi woofer için kutu alacaksın abi. mutlaka portlu kutu olsun ve mdf olsun. suntadan yapılan kutular bi süre sonra tart tart diye ses yapmaya başlıyor..
https://urun.gittigidiyor.com/elektronik/30cm-deri-kaplama-aksesuarli-portlu-kutu-29482396
benim eski kutum tırtlamıştı bundan aldım abi, içlerinde en pahalısı bu ama hem görüntüsü güzel hem de sağlam ve kaliteli..
Mehmet SOVUK
28/05/2012, 18:00
Can bugun Aktepe sound'da Osman var onla gorustum, bana Sound Magus'un 4*190 watt bi anfisinin omadigini soyledi 4*160 watt olani varmis bunun daha ust modeli yok dedi acaba ayni anfiden mi bahsediyor. Linkteki ilandaki anfide de ozellikler kisminda 4*160 watt diye bi kisim var bi incelermisin sende. Ayni anfiyse daha uygun bi fiyat verdi orasi bana.
aynı amfi olma ihtimali yüksek abi çünkü 2 ohmda 4x190 4 ohmda 4x160 watt yazmış eleman. 4 ohmda köprülemeyle 350 watt yazmış ki bu da iyi rakam dediğim gibi.
Mehmet SOVUK
28/05/2012, 21:27
aynı amfi olma ihtimali yüksek abi çünkü 2 ohmda 4x190 4 ohmda 4x160 watt yazmış eleman. 4 ohmda köprülemeyle 350 watt yazmış ki bu da iyi rakam dediğim gibi.
Tamam kardesim, mid takimini 200 TL'ye buldum, anfiye de 320 dediler galiba onu da 300 TL'ye alirim. Bi tek sub kaliyo geriye.
Mehmet SOVUK
29/05/2012, 19:18
Bugün mid takımını aldım kardeşim. Sub ile amfi kaldı, onları da birkaç güne kadar halledicem.
Mehmet SOVUK
30/05/2012, 03:05
Hayırlı olsun abi :)
Sağolasın kardeşim, ufak ufak topluycaz bakalım. İnşallah güzel bi ses yakalarız. Yardımlarından dolayı ayrıca teşekkür ederim.
ayıpsın abi. her zaman yardımcı olurum herkese..
matadorcuk
30/05/2012, 10:57
bu adam bu ısı bılıo arkadas:)
Mehmet SOVUK
31/05/2012, 14:28
Can Kenwood KFC-W3012 nasıl sence? Infinity için fiyat araştırması yaparken gözüme takıldı.
abi değerler iyi ama modeli hiç görmedim. kenwood yumuşak ses verir genelde bas sesinin sırtına vurmasını istiyorsan pek tatmin etmeyebilir.
Mehmet SOVUK
31/05/2012, 22:51
abi değerler iyi ama modeli hiç görmedim. kenwood yumuşak ses verir genelde bas sesinin sırtına vurmasını istiyorsan pek tatmin etmeyebilir.
Anladim Can, ya 2-3 gundur ara ara zor buldum ithalatcisi da getirmiyormus, gittigidiyordakinden de dogru duzgun bilgi alamadim, bi ton tesisatci gezdim bugun yok. En son sahibindende buldum o da bana baya uzakti, neyse ki elemanlarindan biri bana biraz yakin oturuyor birazdan onla bulusup alicam.
Ziyaretci036
31/05/2012, 22:59
Mehmet abi bit pazarina ugra istersen
Mehmet SOVUK
01/06/2012, 04:00
Mehmet abi bit pazarina ugra istersen
Murat bu akşam aldım bası da. Bi anfi kaldı sadece, yarın sizin dükkana da bi uğramayı düşünüyorum. Servisin hediye ettiği spoiler'i de dün aldım daha ama taktırmadım. Yarın öğlen saatlerinde sizin dükkana uğruycam sen ordamısın?
Mehmet SOVUK
01/06/2012, 04:04
2012 MODEL FORWELL GMX - 4060 AMFİ SOKK FİYATA - Amfi ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 88464987 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-2012-model-forwell-gmx-4060-amfi-sokk-fiyata-88464987/detay?source=promotion_topl)
Can bas işini de hallettim bugün. Aldığım çocuk bu anfiyi'de önerdi. Sence nasıldır bu?
Benim pek kafama yatmadı bi de sana soriym dedim.
Ziyaretci036
01/06/2012, 09:05
Murat bu akşam aldım bası da. Bi anfi kaldı sadece, yarın sizin dükkana da bi uğramayı düşünüyorum. Servisin hediye ettiği spoiler'i de dün aldım daha ama taktırmadım. Yarın öğlen saatlerinde sizin dükkana uğruycam sen ordamısın?
abi ben dükkanda yokum akşam kısmetse çanakkaleye gideceğim. :)
parasına göre yeterli amfi çok birşey beklemiyorsan yeterli gelir Infinity dist. firma sorunu var o nedenle ürünleri zor bulunmakta
Ziyaretci037
01/06/2012, 12:44
2012 MODEL FORWELL GMX - 4060 AMFİ SOKK FİYATA - Amfi ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 88464987 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-2012-model-forwell-gmx-4060-amfi-sokk-fiyata-88464987/detay?source=promotion_topl)
Can bas işini de hallettim bugün. Aldığım çocuk bu anfiyi'de önerdi. Sence nasıldır bu?
Benim pek kafama yatmadı bi de sana soriym dedim.
Ben pek anlamam ama Can'ın bana önerdiği kendi amfisi vardı.Çok uygun fiyata buldum onuda.Bi bakın isterseniz,kendi gördüğündede yorum yapacaktır..
HEI HAA- 604 4 Kanallı Oto Amfi - Amfi ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 67853027 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-hei-haa-604-4-kanalli-oto-amfi-67853027/detay/)
Mehmet SOVUK
01/06/2012, 22:28
Bora ve Yalcin tavsiyeleriniz icin tesekkurler arkadaslar.
Mehmet SOVUK
01/06/2012, 22:33
abi ben dükkanda yokum akşam kısmetse çanakkaleye gideceğim. :)
Hayirli yolculuklar Murat. Bugun gittim dukkana Mesut sagolsun yardimci oldu. Spoiler kalmamis, marspiyel de 1 takim vardi onu da ben kaptim hemen :) Mesutla birlikte orjinal spoileri taktik, sali gunu de marspiyelleri takariz dedi. Sali veya carsamba gunu denk gelirsek gorusuruz insallah.
Mehmet SOVUK
01/06/2012, 22:44
Arkadaslar tesisat isini bugun bitirdim. Kullandigimiz malzemeler daha onceki yazismalarda da yazdigi gibi sound magus 160.4 anfi, infinity 16 cm mid takimi ve infinity 1260 bas. Tesisati da Aktepe sound'a baglattim su an ses gayet kaliteli ve gercekten cok guzel bi sistem oldu. Bu arada ben boyle guzel bi iscilik ve esnaflik gormedim, gercekten Emre olsun Arif olsun montaji yapan usta olsun cok iyi ve ilgili insanlar, simdi anladim ki bosuna bu adamlar isim yapmamislar.
Mehmet SOVUK
01/06/2012, 22:48
Can arkadasimiza da ayriyeten sizin huzurunuzda tesekkur ederim. Bana cok yardimci oldu, sagolasin Can.
Sali veya Carsamba gunu marspiyeller de takilsin tesisat isciligini ve aracin genel gorunumunu sizlerle paylasacagim.
Can arkadasimiza da ayriyeten sizin huzurunuzda tesekkur ederim. Bana cok yardimci oldu, sagolasin Can.
Sali veya Carsamba gunu marspiyeller de takilsin tesisat isciligini ve aracin genel gorunumunu sizlerle paylasacagim.
rica ederim abi. topladınmı takımı?
hayırlı olsun iyi dinlemeler keşke aktepe yerine başka yer düşünseydiniz ama memlunsanız sorun yok
Mehmet SOVUK
02/06/2012, 12:40
rica ederim abi. topladınmı takımı?
Evet Can dun montajini da yaptirdim, guzel oldu gercekten.
Mehmet SOVUK
02/06/2012, 12:50
hayırlı olsun iyi dinlemeler keşke aktepe yerine başka yer düşünseydiniz ama memlunsanız sorun yok
Tesekkur ederim Yalcin. Neden oyle soyledin anlamadim?
Aslinda Yalcin ben eski DJ'im daha evel ben sistemleri kuruyordum, baglanti sekilleri hemen hemen ayni ben sadece araclarda kullanilan markalarin hangileri iyi, hangileri kotu bunun hakkinda cok tecrube sahibi digilim. Bu tesisati ben de kurabilirdim fakat malzeme ve takimlarim olmadigi icin ugrasmak istemedim, isi ehli olan biri yapsin istedim. Bircok yer gezdim, hemen hemen Aktepenin verdigi fiyat teklifini aldim digerlerinden de. Bi de bircogunun kaziklama gibi bi gayreti vardi, burasi bana daha mantikli geldi bu sebeple burayi tercih ettim. Iscilik ve montaj da gayet basarili oldu memnunum yani. Burasi hakkinda bildigin olumsuz bisey varsa paylas en azindan daha sonra yaptiracak arkadaslarin kafasinda soru isareti kalmasin.
Mehmet SOVUK
02/06/2012, 12:53
Arkadaslar bi de malzemenin faturasini alirken kaskoya faturanin faksini gondermemi soylediler, galiba kaskoya isletebiliyormusuz aracta kullanilan muzik sistemini. Bilgisi olan varmi bu konuda?
karamurat4141
02/06/2012, 13:08
evet mehmet abi allah göstermesin kaza anında vs paranı tam alabılme adına bunuda yapıyorlar ses sıstemı olsun goruntu sıstemı olsun navıgasyon olsun hatta ve hatta cam fılmı bıle olursa olsun jantta dahıl buna :) ekletılmesı gerekır kaskoya tam para alablme adına tabi bunlar :)
Kaskoya işlenebiliyor abi, belki bir miktar fark ödemen gerekebilir. Hayırlısı olsun bu arada dün yazmışım bişeyler ama o saatte yeni gelmiştim eve biraz da alkol vardı :D İnşallah memnun kalırsın da kulaklarının pası silinir :)
Ziyaretci036
02/06/2012, 16:15
hayirli yolculuklar murat. Bugun gittim dukkana mesut sagolsun yardimci oldu. Spoiler kalmamis, marspiyel de 1 takim vardi onu da ben kaptim hemen :) mesutla birlikte orjinal spoileri taktik, sali gunu de marspiyelleri takariz dedi. Sali veya carsamba gunu denk gelirsek gorusuruz insallah.
abi hayırlı olsun ben çanakkaleye gidemedim .haftasonuna mesai yazdılar. Görüşrüz inş.
Mehmet SOVUK
02/06/2012, 17:24
evet mehmet abi allah göstermesin kaza anında vs paranı tam alabılme adına bunuda yapıyorlar ses sıstemı olsun goruntu sıstemı olsun navıgasyon olsun hatta ve hatta cam fılmı bıle olursa olsun jantta dahıl buna :) ekletılmesı gerekır kaskoya tam para alablme adına tabi bunlar :)
Guzel bi uygulama Murat, Allah ona muhtac edecek duruma getirmesin, kaza bela vermesin de, yine de yapmak lazim.
Mehmet SOVUK
02/06/2012, 17:26
Kaskoya işlenebiliyor abi, belki bir miktar fark ödemen gerekebilir. Hayırlısı olsun bu arada dün yazmışım bişeyler ama o saatte yeni gelmiştim eve biraz da alkol vardı :D İnşallah memnun kalırsın da kulaklarının pası silinir :)
Cok tesekkurler, sagolasin Can. Evet ufak bi odeme aliyorlarmis. Hafta ici onu da bi arastiricam kardesim.
Mehmet SOVUK
02/06/2012, 17:28
abi hayırlı olsun ben çanakkaleye gidemedim .haftasonuna mesai yazdılar. Görüşrüz inş.
Tesekkurler Murat. Sali veya carsamba marspiyelleri takicaz eger sen de denk gelirsen gorusuruz insallah.
acenta tanıdık ise faturaya gerek kalmaz zaten araç sigorta bedelinin %10 kadarını ekliyorlar
EvoKoray
05/06/2012, 20:45
zahmet olmazsa bir video çekip koyarmısınız bu yaz bende yaptırmayı düşünüyorum , orjinal teypte alttaki ürünler nasıl merak ediyorum :)
sound magus 160.4 anfi
infinity 16 cm mid takimi
infinity 1260 bas.
Mehmet SOVUK
06/06/2012, 02:46
acenta tanıdık ise faturaya gerek kalmaz zaten araç sigorta bedelinin %10 kadarını ekliyorlar
Yok acenta tanıdık digil aracı aldığım yerde yaptırdım kaskoyu. Kasko 1300 TL civarinda tutmuştu.
Mehmet SOVUK
06/06/2012, 02:50
zahmet olmazsa bir video çekip koyarmısınız bu yaz bende yaptırmayı düşünüyorum , orjinal teypte alttaki ürünler nasıl merak ediyorum :)
sound magus 160.4 anfi
infinity 16 cm mid takimi
infinity 1260 bas.
Gayet tatminkar bi ses var su an. Mid takımını zaten önceki araç'tan biliyordum, bas gerçekten iyi ama. JBL, Pioneer ve Infinity'nin baslarını Media Markt'ta yan yana dinleyebilirsiniz. Yarın bi video çekmeye çalışırım.
kaskoda görünen araç bedelinin %10'u
Mehmet SOVUK
08/06/2012, 01:19
Arkadaşlar aracın müzik sistemi kurulduktan sonraki fotoğrafları.
https://img821.imageshack.us/img821/3333/imag0672b.jpg (https://img821.imageshack.us/i/imag0672b.jpg/)
https://img29.imageshack.us/img29/5492/imag0673.jpg (https://img29.imageshack.us/i/imag0673.jpg/)
https://img266.imageshack.us/img266/5719/imag0674t.jpg (https://img266.imageshack.us/i/imag0674t.jpg/)
https://img692.imageshack.us/img692/9648/imag0675na.jpg (https://img692.imageshack.us/i/imag0675na.jpg/)
Mehmet SOVUK
08/06/2012, 01:21
Kablarin izolasyonu ve kablo tesisatinin çekiliş şeklini ben çok begendim ve sizlerle paylaşmak istedim.
Mehmet SOVUK
26/08/2012, 01:45
https://www.youtube.com/watch?v=4UBqJygu4aI&feature=youtube_gdata_player
güle güle dinle abi, titreşim tam ayarında :)
Mehmet SOVUK
26/08/2012, 19:48
güle güle dinle abi, titreþim tam ayarýnda :)
Bulundugum yer hastane onu oldugu icin sese fazla yuklenememistim kardesim, ama yine de bas baya bi titretiyordu. :)
Bizim doblo'da da 38 cm'lik kicker bas vardi ve bagajin yarisini kapliyordu. Onu da degistirip infinity bas aldim ve su an kicker'dan daha iyi caliyor. Yardimlarin icin tekrardan sagol kardesim.