PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni punto almak istiyorum

erdemli116
24/05/2012, 14:41
istediğim dizel ve otomatik olması ve limit 40 000 olun ca karşıma punto çıkıyor sonuçta memurum fiat şöyle fiat böyle diyorlar hiçbiri umrumda değil kafamı kurcalayan şu dualogic nasıl olur kimi beğeniyor kimi hiç beğenmiyor yıl sonuna doğru alma imkanım olacak kısmetse haa otomatiği eşimden dolayı istiyorum özellikle otomatik kullanan arkadaşların yardımına ihtiyacım var şimdiden tşk.............

akca37
24/05/2012, 15:04
Dostum benim önceki iki aracım manueldi, sonuncusunu benim aracımla aynı donanıma sahip benzinli olan bir kardeşimin tavsiyesi üzerine almıştım, aracımı kullandıkça ona dua ediyorum, çok harika vites değiştirmesi, arada bir forumdaki arkadaşlarda veya bir kezde bende yaşanan vites uyarısı sorunu çıkıyor, bu da bazen yazılımla hallediliyor, bazen se kontağı kapatıp açınca düzeliyor, dizel tiptronik tercih edersen +1 vitesin daha olacak ki güçlü bir dizel motora sahip punto inan çoğu araca kafa tutacağından emin ol ve yakıt konusunda da cidden epey cimri :)

takres
24/05/2012, 15:05
honda civic auto +lpg derim ben...kendim kullanıyorum gayet güzel bir araç
ama manuel olsun dersen dizel sıfır punto...

metay51
24/05/2012, 15:09
2008 1.4 fire dualogic kullanıcısıyım.Şu ana kadar sorunsuz kullandım bana bir sıkıntı çıkarmadı şükürler olsun :) En sevdiğim yani + - ile auto'da bile olsa vites küçültüp büyütmek..

akca37
24/05/2012, 15:12
2008 1.4 fire dualogic kullanıcısıyım.Şu ana kadar sorunsuz kullandım bana bir sıkıntı çıkarmadı şükürler olsun :) En sevdiğim yani + - ile auto'da bile olsa vites küçültüp büyütmek..

Evet benimde en sevdiğim yanlarından birisi bu, trafikte auto da giderken ani sollamam gerektiğinde vites küçültüp öne geçmek :) Az önce işe gelirken öndeki araçla sıkışcaktım ters makas atarak geçtim solumdakinin önüne :)

iskmehmet1975
24/05/2012, 16:31
ben manuel dizel kullanıyorum keşke otomatik alsaydım diyorum,sen deme sakın...anladın sen onu:)

since1453
24/05/2012, 16:44

benimde en sevdiğim özellik +,- ile müdehale etmek idi aam artık ihtiyaç duymuyorum araca aliştiktan sonra sadece gaz tepkimleri ile aynı şeyi yapıyorum.80 km ile 5, viteste giderken gaza yüklenince araç kendi vites düşürüyor :)

metay51
24/05/2012, 16:53
benimde en sevdiğim özellik +,- ile müdehale etmek idi aam artık ihtiyaç duymuyorum araca aliştiktan sonra sadece gaz tepkimleri ile aynı şeyi yapıyorum.80 km ile 5, viteste giderken gaza yüklenince araç kendi vites düşürüyor :)

Kafada hep tasarruf modu acık oldugundan dolayı dipgaz yapmaya çekiniyorum artık :D

Evren
24/05/2012, 16:55
9 gündür dizel otomatik kullanıyorum, şu ana kadar 700 km yaptım. dualogic vites çok keyifli , vücudun yarısı boşa çıkıyor neredeyse, sollamak istediğinizde gaza biraz yüklenmeniz vitesin düşüp gücün artmasına neden oluyor ve gerçekten araba serileşiyor. kesinlikle tavsiye ediyorum, ben de eşim için tercih ettim, 40000 lere alabileceğiniz başka dizel otomatik yok, belki citroen c3 e bakabilirsiniz, ama bu donanım ve ekonomi onda yok.

since1453
24/05/2012, 17:34
Kafada hep tasarruf modu acık oldugundan dolayı dipgaz yapmaya çekiniyorum artık :D

işte tasaruflu türk milleti :)

erdemli116
24/05/2012, 18:50
9 gündür dizel otomatik kullanıyorum, şu ana kadar 700 km yaptım. dualogic vites çok keyifli , vücudun yarısı boşa çıkıyor neredeyse, sollamak istediğinizde gaza biraz yüklenmeniz vitesin düşüp gücün artmasına neden oluyor ve gerçekten araba serileşiyor. kesinlikle tavsiye ediyorum, ben de eşim için tercih ettim, 40000 lere alabileceğiniz başka dizel otomatik yok, belki citroen c3 e bakabilirsiniz, ama bu donanım ve ekonomi onda yok.

dostum senin araba sıfır mı ve 95 beygirmi evonun

erdemli116
25/05/2012, 14:47
Dostum benim önceki iki aracım manueldi, sonuncusunu benim aracımla aynı donanıma sahip benzinli olan bir kardeşimin tavsiyesi üzerine almıştım, aracımı kullandıkça ona dua ediyorum, çok harika vites değiştirmesi, arada bir forumdaki arkadaşlarda veya bir kezde bende yaşanan vites uyarısı sorunu çıkıyor, bu da bazen yazılımla hallediliyor, bazen se kontağı kapatıp açınca düzeliyor, dizel tiptronik tercih edersen +1 vitesin daha olacak ki güçlü bir dizel motora sahip punto inan çoğu araca kafa tutacağından emin ol ve yakıt konusunda da cidden epey cimri :)

peki yeni punto hakkında ne düşünüyorsun bi bilgin var mı emrullah bey ayrıca tşk ederim bilgilerin için

akca37
25/05/2012, 16:29
peki yeni punto hakkında ne düşünüyorsun bi bilgin var mı emrullah bey ayrıca tşk ederim bilgilerin için

Rica ederim, yeni puntoyu inceledim.Yeni puntoda beni cezbeden tek şey orjinal karartılmış arka 3 camının olması ve tam olarak anlayamamakla birlikte alçaltılmış şasi ve özel amortisörü çok merak ediyorum. bu değişikliklerin aracın yol tutuşuna veya konforuna + veya - leri nedir ne değildir bunu merak ediyorum ama test şansım olmadığı için bilgim yok, gelelim diğer özelliklerine, iç koltuklar maalesef iğrenç, ama umarım ki sürücü ve yolcu kapılarındaki evolarda olduğu gibi solma diye bir sorun yaşanmaz, bu sorun yoksa harika, dış görünüm olarak kabul edilebilir, donanım yönüyle bildiğim kadarıyla yeni puntoda kararan dikiz aynası , yağmur sensörü ve diz hava yastığını istesenizde alamıyorsunuz, tuncay abinin bilgisine göre ilk 100 araçta bunlar vardı, bakıyorum bayiye bu özellikler yok, bunun yanında bahsettiğim gibi Sport Kitte (Krom kapı eşik çıtası, yan gövde rengi çıtalar, hi fi ses sistemi, spoiler, marşpiye , 3 cam karartılmış cam , alçaltılmış şasi ve özel amörtisör gibi ciddi güzel ve fonksiyonel ve kullanışlı bir paketin olması harika ) tabi dualogiclerdeki hifi bulunmaması hariç :( birde güzel tarafı pop hariç diğer versiyonların jantları da benim hoşuma giden taraf ama 15 almam, alacak olsam 16 inç seçeneği varsa onu tercih edin tavsiyesinde bulunabilirim. Başka sormak ist olursa, son bişi şanssızsınız mavi rengi kaldırılmış, alcak olsam mavi rengi seçerdim. farklı olmayı seviyorum. Çünkü benim araç kastamonu da tek :)

tortuga
25/05/2012, 16:51
ben de 1.3 95 HP evo dualogic kullanıyorum, ileri-geri kısa manevralarda (örneğin park ederken ya da tam geri dönmeniz gerektiğinde) nadiren de olsa vites geçişleri şaşırabiliyor bunun dışında çok zevkli ve sorunsuz bir şanzıman