PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo kırmızı döşeme temizliği

motor delisi
23/05/2012, 10:52
Merhaba arkadaşlar

Özellikle sürücü koltuğunda soldaki kapı kırmızı döşemesinde lekeler kaldı bunları nasıl temizleyebilirim :/

Ayberk0616
23/05/2012, 11:49
1/10 sulandırılmış atas vinetle yada 1/8 sulandırılmış meguiars apc ile rahatlıkla temizleyebilirsin

frkan54
23/05/2012, 17:15
aspirin diye döşeme temeizleme ürünü var daha önce bu tür bir konu açılmıştı. ben aspirin kullandım. tavanda kotuklarda sonuç harika denemenizi öneririm

ahmetcihanokke
23/05/2012, 18:53
yüzeye nasıl uyguluyorsunuz peki ?

WILD
23/05/2012, 22:41
Temizleyerek geçermi bilmem. Kapıların kol dayama yerleri cam açma tuşlarının hemen yanı dirsekleri koymaktan biraz lekeli/parlak bir görünüm aldı. Kumaş döşeme zedelenir diye birşey süremiyorum.

motor delisi
24/05/2012, 09:44
aspirin diye döşeme temeizleme ürünü var daha önce bu tür bir konu açılmıştı. ben aspirin kullandım. tavanda kotuklarda sonuç harika denemenizi öneririm
bu asprin nasıl birşey bulamadımda linki vs si varmıdır ?

Temizleyerek geçermi bilmem. Kapıların kol dayama yerleri cam açma tuşlarının hemen yanı dirsekleri koymaktan biraz lekeli/parlak bir görünüm aldı. Kumaş döşeme zedelenir diye birşey süremiyorum.
Evet bende bu şikayetten yanayım bakıyorum parıl parıl parlıyor korkuyorum rengi solacak diye silemıyorumda :(

era007
24/05/2012, 10:22
Arkadaşlar bende aynı dertten şikayetçiyim. Islak mendille siliyorum ama çok birşey fark etmiyor. Bundan nasıl kurtulabileceğiz...

serkanmsg26
27/07/2012, 17:38
+1... Ben korkudan bir şey denemedim henüz, ama vardır mutlaka bir çözümü

Yagmuradam
27/07/2012, 17:54
aspirix diye de geçiyor. A101 bim vb marketlerde 3 tl civarına 750 ml'si satılıyor.
sulandırıp silerek kullanılıyor. Birkez de üzerinden durulama bez ile geçebilirsiniz.

serkanmsg26
27/07/2012, 18:03
aspirix diye de geçiyor. A101 bim vb marketlerde 3 tl civarına 750 ml'si satılıyor.
sulandırıp silerek kullanılıyor. Birkez de üzerinden durulama bez ile geçebilirsiniz.

Teşekkürler, hemen bugün deniyorum.

akca37
27/07/2012, 18:21
Yarın kısmet olursa Kastamonu Gözde (fiat yetkili servis) otoyla görüşüp, fotolarını çektirip bölgeye göndercekler, tahminimce değiştirilebilir die düşünüyorum, gelişmelerden haberdar ederim forumu...

ygurbuz
27/07/2012, 23:41
Benim arabada da çok olmasada tozdan lekeler vardı, saç şampuanı(Gerçi ben arabayı da saç şampuanı ile yıkıyom :) ) ile bir bezi köpürttüm öyle sildim sonuç fena deil.
Şu an toz tutana kadar temizz :)

Mugen_punto
28/07/2012, 00:07
Bende bu durumdan çok sıkıntı çekiyorum. Her arabayı yikatmada orayida ilaçla temizlettiriyorum. Aslında bunun için taksicilerin şeffaf kaplama yaptıklarını gördüm ancak o bölge oval olduğu için gittiğim bir kaç döşemeci olmaz dedi bende vazgeçtim.

HTC Explorer A310e cihazımdan 2 ile gönderildi

segin
28/07/2012, 00:53
bende carpex in koltuk döşeme temizleyicisi ile temizleniyorum sonuç mükemmel değil ama iyi derecede:)

serkanmsg26
28/07/2012, 16:42
Bimde böyle bir ürün bulamadım, kasadaki çocuk aspirin diye bir şey var onu da biz satmıyoruz dedi, bugün A101 den bakacağım.

sinanuzun
28/07/2012, 18:29
dediğiniz aspirix bu mu : aspirix-arac-temizligi.mp4 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=uxXTkScGNiM&feature=relmfu) burada arabayıda bununla yıkıyor adam ????

akca37
29/07/2012, 00:22
Bugün serviste fotolarını çektirdim bölge sorumlularına iletecekler, inşallah bir sonuç çıkar, çıkmaz ise önce fiata bildircem akabinde yine çözülmezse fiat genel merkeze önce mail sonra da vw geçiş...

serkanmsg26
29/07/2012, 16:06
dediğiniz aspirix bu mu : aspirix-arac-temizligi.mp4 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=uxXTkScGNiM&feature=relmfu) burada arabayıda bununla yıkıyor adam ????

Ben a101 den aldım adı aspirin ambalaj formu hemen hemen aynı ama içeriklerinde fark var mı bilmiyorum. 2,5 Tl ye aldım bugün denemeyi planlıyorum.

taka1
30/07/2012, 11:19
Sonax araç içi temizleyici tavsiye ederim. döşememde siyah yağ izi vardı 2dk da tertemiz..

Revenant
30/07/2012, 11:54
bunların bıde nasıl kullanıcagımızı yazar mısınz arkdaslar bende bı ara arabanın ıcıne kompple saglı sola dalmayı dusunuyorummm :) bıde bu plastık yerlere sıyah olan yerlere sut dıye bısey kullanılıyo kullansak bı sıkıntı olur mu bıkere denedım hosuma gıttı

serkanmsg26
30/07/2012, 12:24
bunların bıde nasıl kullanıcagımızı yazar mısınz arkdaslar bende bı ara arabanın ıcıne kompple saglı sola dalmayı dusunuyorummm :) bıde bu plastık yerlere sıyah olan yerlere sut dıye bısey kullanılıyo kullansak bı sıkıntı olur mu bıkere denedım hosuma gıttı

Ambalajındaki sprey ile kumaşa püskürtüp, nemli bir bezle iyice sildim kumaş kısımlar tertemiz oldu ancak aynı bezle püskürtmeden plastik kısımları geçtim biraz matlaşma oldu, plastik kısımlarda kullanmamak gerekiyor diye düşünüyorum uzun vadede zarar verebilir.

taka1
30/07/2012, 12:40

Genelde bi tip kimyasalları döşeme vs yerlere sıkarsın, birkaç dakika lekenin içine işlemesi beklenir ve ardından nemli bir bezle silinir :)

Revenant
30/07/2012, 17:05
tsk ederım alıp en yakın zmnda uygulıcamm : )

akca37
10/09/2012, 18:11
Arkadaşlar bu döşemeyle ilgili sorun için iki kez fiat servisiyle uğraştım ancak kullanıcı kaynaklı diye geri çevirdiler talebimi, hadi benim araç 45 bin de , daha 5 bin km de olan bir yakın arkadaşımın aracı da böle beyazlık olunca onunla beraber yeniden müracat ettik (2.müracaatımda) onunki de kullanıcı hatası diye reddoldu ve şok oldum, bende kızgınlığımdan dayımın oğlu halı yıkama işiyle uğraşıyordu dün sabah oraya çektim aracı gerekli temizliği yaptı ve makineyle de suyunu çektirdi cilop gibi oldu ama bende sonrasında aracı iç dış temizleyip lokal ziftlerini de gazyağıyla temizledim garaja çektim kurusun diye umarım leke tekrar gün yüzüne çıkmaz...iki foto çektim sol ve sağ kol yerleri

ama eve geldiğimde pestilim de çıkmıştı :)

motor delisi
11/09/2012, 13:12
Arkadaşlar bu döşemeyle ilgili sorun için iki kez fiat servisiyle uğraştım ancak kullanıcı kaynaklı diye geri çevirdiler talebimi, hadi benim araç 45 bin de , daha 5 bin km de olan bir yakın arkadaşımın aracı da böle beyazlık olunca onunla beraber yeniden müracat ettik (2.müracaatımda) onunki de kullanıcı hatası diye reddoldu ve şok oldum, bende kızgınlığımdan dayımın oğlu halı yıkama işiyle uğraşıyordu dün sabah oraya çektim aracı gerekli temizliği yaptı ve makineyle de suyunu çektirdi cilop gibi oldu ama bende sonrasında aracı iç dış temizleyip lokal ziftlerini de gazyağıyla temizledim garaja çektim kurusun diye umarım leke tekrar gün yüzüne çıkmaz...iki foto çektim sol ve sağ kol yerleri

ama eve geldiğimde pestilim de çıkmıştı :)
ben servise temizlettim 2 hafta önce pırıl pırıl yaptı hiç bi ücret almadan fakat şimdi aynı lekeler tekrardan oluşmaya başladı nasıl çözücem bu durumu bilemıyorum keşke siyah alaydım :realmad:

akca37
13/09/2012, 18:25
ben servise temizlettim 2 hafta önce pırıl pırıl yaptı hiç bi ücret almadan fakat şimdi aynı lekeler tekrardan oluşmaya başladı nasıl çözücem bu durumu bilemıyorum keşke siyah alaydım :realmad:

Bir tanıdığımda da siyah veya grisi olanı var onda da aynı durum olmuştu, abim dikkat etmiş o aracı görmüş bana söylemişti :( Ben duyarlı ve 3 kez sıfır araç alan biri olarak fiata msj ve telefon yağdırıyorum ama herkes ben gibi üzerine düşmüyor, düşen de çok çok az kişi artık size kalmış tüm forumda böyle kullanıcılar varsa yani kırmızı döşemeli onlar mail msj atsın bakalım nolcak ?

skystar37
13/09/2012, 18:56
Ben aracımı ikinci el almıştım ilk sahibi sürücü koltuğu döşemesini değiştirmişti sebep koltuk üzerindeki aşınma ve bu garanti dahilinde yapılmıştı. Aracı aldıktan sonrada ben sürücü koltuğu süngerini değiştirdim garantiden.

Yetkili servis sünger için garanti dışı işlem yapmaya çalıştı ancak önceden kılıf değişimi olduğu için çok dayatamadı.

Bana göre araçlarda kullanılan döşemeler çok kaliteli değil 1990 model kadife kılıflı doğanın döşemelerinin kumaşı benim aracımdan daha diri duruyor.

Fiat garanti dahilinde işlem yapmama konusunda baya bir ısrarcı daha doğrusu ucuz malzemede sorun çıkartmıyor ancak pahalı parçalarda hep bu sorun çıkartıyorlar en azından ben ve çevremdeki bir çok kişinin görüşü bu yönde.

Umarım garanti dahilinde iyi niyet göstergesi olarak bu değişimi yaparlar.

sadece_erhan
14/09/2012, 15:37
cam filmi yaparken sıktıkları zımbırtı döşemelerde hep leke bırakmış, az evvel bagajda sürekli taşıdığım aspirini biraz sulandırıp sıktım, sonra nemli bezle sildim. sonuç, perfect. hem direklerdeki sert kaplama hemde kumaş vb döşemelerdeki lekeleri çıkardı.
grande punto varken 100tl ye temizleriz dedikleri torpidoyu aspirin ile temizlemiştim, bem beyaz bez simsiyah olmuştu, torpido mükemmel olmuştu tabi.

azpirin kullancaksanız eldiven kullanmanızı tavsiye ederim tahiş ediyo, ben kullanmadım yanımda yoktu diye, yarın derinin üzerinde kum varmış gibi olucak eminim.

krm1983
14/09/2012, 15:41
Bu asirin leke cikariciyi nerede bulabiliriz?

Sent my iPad 2 using

sadece_erhan
14/09/2012, 16:19
Bu asirin leke cikariciyi nerede bulabiliriz?

Sent my iPad 2 using

temizlik maddesi satan dükkanlarda, hepsinde var. ekde fotoğrafı var.

krm1983
14/09/2012, 17:43
temizlik maddesi satan dükkanlarda, hepsinde var. ekde fotoğrafı var.

Tesekkurler umarim bej dinamik koltuk lekelerinde de is gorur

Sent my iPad 2 using