Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni astra - yani jetta ?

tserce
22/05/2012, 19:15
merhaba arkadaşlar bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var....

yeni kasa opel astra 1.4 T enjoy, sport vs. yada yeni kasa jetta 1,2 TSI comfortline arasında bir seçim yapsanız artıları eksilerile hangisini tavsiye ederdiniz. fiyat 40 - 42 bin civarı veya daha makul megane 3 dynamıc

yıllık kilometrem 5000 belki 7500 benzinli ama kesinlikle konfor ve donanımlı bir araç düşünüyorum şimdiden teşekkürler

tayfux
22/05/2012, 19:20
yeni astranın görüntüsü mükemmel spor ama geniş ama jetta sedan spordan daha çok baba arabası gibi..jetta,astradan daha kaliteli gibi dursa da astra da 2012 yılının en sorunsuz araç ödülünün sahibi..zor bir tercih ama ben olsam ihtiyacıma göre bakardım..spor ama geniş olsun diyorsan astra yok baba arabası olsun oturaklı olsun diyorsanız jetta..bu arada motor hacmi farkı da var onu za gözönünde bulundurmak lazım..

sfkbrtn
22/05/2012, 19:39
O kadar az km için performanstan ödün vermeyip astrayı tercih ederdim Ben şahsen! üstelik aynı paraya astrada daha çok donanıma sahip olursunuz

aykut_1914
22/05/2012, 19:42
yeni astranın görüntüsü mükemmel spor ama geniş ama jetta sedan spordan daha çok baba arabası gibi..jetta,astradan daha kaliteli gibi dursa da astra da 2012 yılının en sorunsuz araç ödülünün sahibi..zor bir tercih ama ben olsam ihtiyacıma göre bakardım..spor ama geniş olsun diyorsan astra yok baba arabası olsun oturaklı olsun diyorsanız jetta..bu arada motor hacmi farkı da var onu za gözönünde bulundurmak lazım..

üstüne yorum yapılmaz herhalde. 2side kusursuz,tercih tamamen sizin isteğinize bağlı olmalı

OzzY
22/05/2012, 19:45
bagaj ihtiyacına göre karar verin.

ayaman
22/05/2012, 20:01
Astra çünkü sağalm,konforlu,yoltutuşu iyi. Aynı paraya daha ćok konfor daha güçlû motor ve aynı kalite

ABNEW
22/05/2012, 20:16
Jettanın konforu Astradan daha iyi.Birisi sedan diğeri hb.Astra mı Golf mü dense Astra derdim ama sedan bile olsa bence Yeni Jettalar çok güzel görünüyor.Yani ikisi arasında düşünmeden Jetta derim :)

Ziyaretçi034
22/05/2012, 20:16
sadece bi-xenon seçeneğinden dolayı astra derdim :)

takres
22/05/2012, 20:24
ihtiyaçlar önemli bence...sedan araç ailesi olanlar için çok çok iyi...ama benim gibi öğrenciyseniz hb araç tercihim olur...

Du Hast
22/05/2012, 20:48
ne jettaymış yahu :) gidip hiç incelemeyi denediniz mi jettayı? plastik kalitesi, konforu, ses yalıtımı?

Astra alınır paşa paşa binilir. afl donanım ekletilir hatta flexride şasi opsiyonuda alınır mis gibi olur. Meksika üretimi, sırf Türk halkımızın sedan sevdası yüzündne tutulan bir model jetta.

ibrahim06
22/05/2012, 21:23
Astra....

utkuaydin
22/05/2012, 21:47
Jetta çok şişirilmiş bir araç.Kesinlikle fiyatını haketmiyor

mutunch
22/05/2012, 21:52
Ben de astra derdim, motor yönünden olsun, donanım yönünden olsun, tasarım olsun.
Jetta comfortline da dijital klima bile yok sanıyorum, ancak astrada sensörlerinden hız sabitleyiciye kadar olması lazım. Bence bu karşılaştırmada sedan hatchback farkına rağmen astra önce çıkar.
Daha önce de söylenildiği gibi AFL ve flexride ekletilip paşa paşa binilir ;)
Hayırlı olsun şimdiden.

tayfux
22/05/2012, 22:15
sport pakete sunroof ekletmeyi unutma 2 lira fark var :D

srkaradag
22/05/2012, 22:20
Hocam jetta oturaklı araç, meksika yapımı, alabiliyorsan highline al 49300tl liste fiyatı.
yeni astra çok şık spor görünümlü polonya yapımı, 1.4 sport 48900tl liste fiyatı.
Makyajlı megane gelicek haziran sonuna doğru , ilk partiler ithal olur, oda çok şık araba fiyatı ne olur bilmem.
Hepside güzel araç hangisi içinize sinerse alın gülegüle kullanın

cihankardes
22/05/2012, 22:26
Kesinlikle astra, her ne kadar vw'ci olsam da :)

lionT-JET
22/05/2012, 22:32
ne kadar jetta hos olsada yeni astra'lar cok güzel..

erosistanbul
22/05/2012, 22:36
jetta alacağına bi önceki kasa passat al.

tasso40
22/05/2012, 22:50
Bencede kesinlikle astra, yalnız astra motorunda 1.4 lerde magnezyum alaşımlı parçalar var(yataklarda olması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam) ve 100.000 lerde sıkıntı çıkarıyormuş. Böyle birşeyler okumuşluğum var araştırırsanız ayrıntılı bilgiye ulaşırsınız.

Jettayı o motor çekermi bence çekmez.

motor delisi
22/05/2012, 23:02
Astramı jettamı derseniz Astra derim. Ama ben şiddetle megane3 öneririm 1.5 dci az yakar çok kaçar performans süper ve çok donanımlı

takres
22/05/2012, 23:35
Astramı jettamı derseniz Astra derim. Ama ben şiddetle megane3 öneririm 1.5 dci az yakar çok kaçar performans süper ve çok donanımlı

haziranda makyajlı kasası ve bir ihtimal 1.6 dci 130 hp olanı gelecek...beklemekte fayda var megane 3 ü...

motor delisi
23/05/2012, 10:09
haziranda makyajlı kasası ve bir ihtimal 1.6 dci 130 hp olanı gelecek...beklemekte fayda var megane 3 ü...
şuanda çok ucuza satıyorlar 34 den başlayan fiyatlarla ben o yüzden demiştim megane 3 için 35 40 bin tl hiç birşey değil

tserce
23/05/2012, 10:19

okudum makyajlı megane 3 çok şık olmuş bir alternatifimde bu tşk

motor delisi
23/05/2012, 10:22
okudum makyajlı megane 3 çok şık olmuş bir alternatifimde bu tşk
valla bende megane 3 kullanıcısı sayılırım araç çok kaliteli hani fransızları kalitesiz bilirdim ama anahtarı yeter :) Bizim city kadarda yumuşak bir direksiyonu var ama city daha güzel :))

tserce
23/05/2012, 10:31
valla bende megane 3 kullanıcısı sayılırım araç çok kaliteli hani fransızları kalitesiz bilirdim ama anahtarı yeter :) Bizim city kadarda yumuşak bir direksiyonu var ama city daha güzel :))

o kadar ikilemde kaldım ki astrada jetta da megande güzel... fiyat fayda tercih aşaması yapacağız artık yalnız acele etmek istemiyorum yazın sonuna doğru sabredeceğim karşıma hangisinin daha iyi fırsatı çıkarsa bakalım... tşk

motor delisi
23/05/2012, 10:43
o kadar ikilemde kaldım ki astrada jetta da megande güzel... fiyat fayda tercih aşaması yapacağız artık yalnız acele etmek istemiyorum yazın sonuna doğru sabredeceğim karşıma hangisinin daha iyi fırsatı çıkarsa bakalım... tşk
2013 megane lardan kapın bence makyaj dediği bitek farında led falan var pek bi değişiklik göremedim normallerini 34 den başlayan fiyatlarla veriyorlar fakat motoru 110hp den 130 a çıkartmışlar ama 110hp çok ideal o arabaya

Ziyaretci040
23/05/2012, 10:46
Kendi şahsınıza düşünmüyorda aile için düşünüyorsanız kesinlikle jetta . He yok ben binicem aga dolanıcam fırlanıcam falan diyorsanız astrayı tercih edin. Derim.

Engin_T
23/05/2012, 11:19
Jatta 1.2tsi astra 1.4T 140 hp'e göre daha az yakar bence

Ayberk0616
23/05/2012, 12:11
Golf 1.4 Tsi Vs. Astra 1.4 Turbo - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nJinklQaQMs)

opel araçları her zaman beygir gücüne göre düşük performans sergiler :)
122 hp lik golf tsi 140 hp lik astradan daha iyi hızlanıyor.
Aracın kaç hp olduğu değil yola kaç hp nasıl aktardığı önemli

aykut_1914
23/05/2012, 16:17
ya motoru jetta kasasını taşımaz diyenler hiç jetta kullandılar mı acaba???

tserce
23/05/2012, 16:22

:) güzel bir yorum 2 oğlan babası olunca hoşuma gitti, jetta alırsam muhakkak kafalıkları tv ekranlı yapacam benim için şart. Yolculuklarda kafa dinlemek lazım

Engin_T
23/05/2012, 16:25
ya motoru jetta kasasını taşımaz diyenler hiç jetta kullandılar mı acaba???

Kesinlikle katılıyorum :thumbs_up2:

tserce
23/05/2012, 16:29
Kendi şahsınıza düşünmüyorda aile için düşünüyorsanız kesinlikle jetta . He yok ben binicem aga dolanıcam fırlanıcam falan diyorsanız astrayı tercih edin. Derim.

evet ufak bir çekirdek aileyiz 2 oğlum var birde olmazsa olmaz alacağım araca tv li dvd li yaptırmam lazım başlıklara, yeni jetta harika astrada öyle makul bir kampanya hangisinde başlarsa ona bakacağım şimdilik ayağımızı yerden kesen araç var megane 3 de yollarda gözüme çarpıyor hoş bir araç fiyat olarakda diğerlerinin benzinli fiyatına dizel bulurum sanırım tşk

tserce
23/05/2012, 16:34
[QUOTE=aykut_1914;689970]ya motoru jetta kasasını taşımaz diyenler hiç jetta kullandılar mı acaba???[/Q

deneme sürüşü yaptım 1.2 TSI sanırım 105 beygir gayet iyi cevap veriyordu yolda kalkış hariç mükemmel yol tutuşu var

uzuncocuk
23/05/2012, 21:05
taze 1.2 tsı jetta comfortlıne sahıbıyım..44500 tl ye aldım aracı:) vergı avantajı, yakıtı, bagajı, yeterlı donanımı ve tutulurlugu ıle ben tercıh ettım... astra sekıllı bır arac vw da meksıkada falan yapılmıs olsada gayet kalıtelı...jetta 1.2 tsı motor cok düşündürdü beni... bayıdede test aracı yoktu bende gıttım 1.2 tsı yetı test ettım... sonra hemen gıdıp yapıstım jetta ya...bu arada jetta trenlıne harıcını en az 2 ay beklemelısınız... ben 24 mart ta sıparıs ettım bugun aldım... su an sıparısler temmuz ortasına ... bilginize...ayrıca uc ay boyunca sadece sıyah lacıvert ve grı gelecek... buda kopya olsun benden sıze:) eger astra gıbı hb bır arac dusunuyorsanız mutlaka 1.4 tsı comfortlıne golfü inceleyin...

The Big Punto
23/05/2012, 22:56
Işte benim konum!

GP mi 2 hafta once satmıştım ama 2 aydır bir araştırma içindeydim.
Sonunda Jetta 1.2 comfortline aldım. Içim çok rahat.
Astra seçenekler arasında vardı ama ben sedan istiyordum.
Sedan seçenekler arasinda focus en yakın rakip idi. 2. elleri çok kaybettiriyor, fiyatı daha pahalı, vergisi daha yüksek, tüketim daha cok, bagaj daha küçük, jettanin kasası daha güzel.

Gelelim jettanin konforuna ve motoruna; ferah iç mekan, arka koltuklarda diz mesafesi çok büyük kocaman bagaj,harika bir sürüş konforu, sessiz motor, sessiz kabin, bu fındık motor bir mucize! Gaza bastığınız anda fırlıyor, müthiş bir tork.
Evet plastik kalitesi düşük, meksika üretimi ama içine binince her şeyi unutuyorsunuz.
Ama yinede herkes kendi gönlündeki aracı almalıdır
Saygılarımla

diesel32
23/05/2012, 22:58
Işte benim konum!

Sedan seçenekler arasinda focus en yakın rakip idi. 2. elleri çok kaybettiriyor, fiyatı daha pahalı, vergisi daha yüksek, tüketim daha cok, bagaj daha küçük, jettanin kasası daha güzel.

Gelelim jettanin konforuna ve motoruna; ferah iç mekan, arka koltuklarda diz mesafesi çok büyük kocaman bagaj,harika bir sürüş konforu, sessiz motor, sessiz kabin, bu fındık motor bir mucize! Gaza bastığınız anda fırlıyor, müthiş bir tork.
Evet plastik kalitesi düşük, meksika üretimi ama içine binince her şeyi unutuyorsunuz.
Saygılarımla

yakıtı ne alemde?

The Big Punto
23/05/2012, 23:15
yakıtı ne alemde?

Henüz araç yeni, şu anda 7,1 ortalama gösteriyor sadece şehir içi.
Ama şöyle bir güzelliği var; araç 1600-1750 devir arası vites değiştirme göstergesinden bir üst vitese geçmek için işaret veriyor. Seri kullanmak isterseniz 2. viteste 100 çıkıyorsunuz. 1.2 motor çekerli diyenler test etsinler.
Kesinlikle yakıtı focus ve astradan düşük.

aykut_1914
23/05/2012, 23:42
Ama şöyle bir güzelliği var; araç 1600-1750 devir arası vites değiştirme göstergesinden bir üst vitese geçmek için işaret veriyor. Seri kullanmak isterseniz 2. viteste 100 çıkıyorsunuz. 1.2 motor çekerli diyenler test etsinler.

vergide az :)

ABNEW
23/05/2012, 23:53
Yeni Jetta en azından Astra kadar kalitelidir.Eskisine göre kesinlikle daha iyi bir araç oldu.Dediğim gibi benim tercihim Jetta olurdu.Bir de benzinli-turbo uygulamalarında bence VW ve Fiat Grup Opelin bir adım önünde...

cihankardes
23/05/2012, 23:56
Jetta'da inanılmaz bir bagaj var cidden. diklemesine uzanıp yatabilirsiniz benim boyumdaysanız :D

aksell
24/05/2012, 00:02
valla arkadaşımda astra var çokmu abartıyorum bilmiyorum ama ben böylebi yol tutuşu görmedim yuvarlak bi kavşaktan acayip hızlı döndük biçok araçla takla atardık inanılmaz bi yol tutuşu kullanıcıya güven veriyo puntodan sonra tekhedefim astra...

diesel32
24/05/2012, 00:19

iyimiş... benim ortalama da 6.9-7 civarında... aynı demek... test etmek gerek... bende de genelde 2000 devir civarında istiyor vites değişimini tabi yokuş çıkmıyosam...

takres
24/05/2012, 11:48
jetta 1.2 tsi lar 8V olması lazım...
eğer 7 litre falan yakıyorsa yarın gider alırım :) ama bende 10 litrenin altını yakmaz sanırım...

tserce
24/05/2012, 12:09
taze 1.2 tsı jetta comfortlıne sahıbıyım..44500 tl ye aldım aracı:) vergı avantajı, yakıtı, bagajı, yeterlı donanımı ve tutulurlugu ıle ben tercıh ettım... astra sekıllı bır arac vw da meksıkada falan yapılmıs olsada gayet kalıtelı...jetta 1.2 tsı motor cok düşündürdü beni... bayıdede test aracı yoktu bende gıttım 1.2 tsı yetı test ettım... sonra hemen gıdıp yapıstım jetta ya...bu arada jetta trenlıne harıcını en az 2 ay beklemelısınız... ben 24 mart ta sıparıs ettım bugun aldım... su an sıparısler temmuz ortasına ... bilginize...ayrıca uc ay boyunca sadece sıyah lacıvert ve grı gelecek... buda kopya olsun benden sıze:) eger astra gıbı hb bır arac dusunuyorsanız mutlaka 1.4 tsı comfortlıne golfü inceleyin...

MERHABA: en iyi izlenimi sanırım sizden alabilirim 1.2 tsı comfortline benzinli istiyorum yada yeni astra ... yakıt, konfor, performans, vs.

tserce
24/05/2012, 12:20
Işte benim konum!

Saygılarımla

hayırlı olsun....yeni jetta yı bende araştırıyorum, astra ile ikilemde kaldım jetta ile ilgili deneyimleriniz bana fikir olacak 4 kişilik bir aileyiz jetta da sıra bekleme var 2. ellerede bakıyorum kolay gelsin

M@GIC
24/05/2012, 13:33
bagaj ön plandaysa kesinlikle jetta derim. geçenlerde bi tanıdığımız jettasıyla geldi elimde kocaman 2 tane valiz var, bi tanesi benimm gp bagajını fulliyen cinsten. bagajı bi açtım mubarek kuyu gibi iki valizi yerleştirdim ayrıca bi de el bagajı onu da koydum, yer yer boşlıklar vardır.

Astrayı kullanırken motorun 140 hp olduğunu kullanırken hissedemiyorsun. ayrıca opelin aktarmasında kayıp oranları yüksek. ama tarz ve görüntü acısında astrayı tek geçerim. iki aracıda test edip ona göre karar vermelisin.

uzuncocuk
25/05/2012, 23:13
jetta ile van -mardın mıdyat arasını 100 tl lık benzınle 375 km geldım desem:) zaten arac 400 km de saka gıbı... su anda son 25 km sehır ıcı ortalamam 6.5 lıtre oda saka gıbı... bı ara merıva 1.4 140 ps de almak ıstemıs ve dırekten dönmüştüm... o motora göre gerçekten cok iyi. ıkı gunluk sürüş büyunca tek sey düşündüm... bu motor 1.2 olamaz... 3-4 uncu vıtes gercekten cok garıp... acayıp bır ıvmelenme var...ayrıca cruıse control harıcınde comfortlıne gercekten yeterlı donanıma sahıp...
TAKRES: BEN DAHA 7 LITRE YAKTIRAMADIM:)

takres
26/05/2012, 00:27
jetta ile van -mardın mıdyat arasını 100 tl lık benzınle 375 km geldım desem:) zaten arac 400 km de saka gıbı... su anda son 25 km sehır ıcı ortalamam 6.5 lıtre oda saka gıbı... bı ara merıva 1.4 140 ps de almak ıstemıs ve dırekten dönmüştüm... o motora göre gerçekten cok iyi. ıkı gunluk sürüş büyunca tek sey düşündüm... bu motor 1.2 olamaz... 3-4 uncu vıtes gercekten cok garıp... acayıp bır ıvmelenme var...ayrıca cruıse control harıcınde comfortlıne gercekten yeterlı donanıma sahıp...
TAKRES: BEN DAHA 7 LITRE YAKTIRAMADIM:)

abi bende bir sorun var sanırım bende 75 hp mjet gp ile 6.3 yakıyordum..şimdi de 308 hdi ile 7.7 yakıyorum şehir içi...tabi bu zevk alarak sürdüğüm zamanlar sakin olunca %20 e yakın düşüyor...

oz.frkn
26/05/2012, 14:13
vay be zor karar. hb-sedan bazıları için fark etmez, bazıları içinse çok önemlidir. şahsen sedan araç hiç sevmem. astra tercihimdir.

fota
26/05/2012, 15:39
müdürümde 1.4 jetta var, akşam inegöl bursa arası ort süratim 100 yakıtım 7.3 lt. araç geniş ve kendini güvende hissediyorsun, ayrıca 1.4 sesi mükemmel.