PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine de Punto Alırmıydınız ?

Sekoc
22/05/2012, 17:04
Henüz puntosu olmayan biri olarak soruyorum. ben arabanın zırt pırt arıza yapanını sevmiyorum. araba elbette arıza yapacaktır ama bazıları işçiliğin kalitesiz olması sebebiyle çok arıza veriyor. siz değerli punto sahipleri acaba puntoları olmasaydı punto ile yaşadıkları tecrübeleri göz önüne alarak yine de punto almayı düşünürlermiydi ve kullandıkları diğer araçlara nazaran punto nun arıza çıkarma durumu nedir ???

Ziyaretci036
22/05/2012, 17:05
Valla ben 4 defa aldım şuan olsa yine alırım. ( not şuan 2 adet puntom var)

Ziyaretçi034
22/05/2012, 17:10
itiraf edeyim multijet motor için aldım, bu kadar başarılı ve ekonomik bir motor olmasaydı uzunca düşünürdüm herhalde :)

EvoKoray
22/05/2012, 17:21
alırken hiç araştırmadan aldım , dizel olsun az yaksın diyorduk fiesta,ceed,polo baktık bir haftasonu Fiat Bayisine gittik vitrindeki Siyah Punto EVO yu beğendik ve aldık :) 2 seneyi geçti alalı başlarda kornaya su kaçma problemi vardı ama yeni tip kornalarda bu sorun çözülmüş , kapılar güneş altında kalınca gacırdıyordu gergileri değişti ses gitti , şuan iyiki almışım diyorum bu forum sayesinde arabayı baştan sona çözdüm :) pek çok marifeti var ;) Punto dan sonra genelde Bravo ya terfi ediliyor sıradaki aracım yine İtalyan ama Giulietta olucak :)

vek66
22/05/2012, 17:45
ilk aracım siena idi ikincisi bravaydı üçüncüsü şuan kullandığım grande punto bundan sonra dördüncüsü punto evo beşincisi bravo olacak inşallah

akca37
22/05/2012, 17:47
Şu anki aracım 3. puntom, üç beş kronik sorunu bulunuyor arkadşların da dediği gibi ancak fiyat fayda donanım olarak diğer modelleriyle kıyasladığınızda cidden motoruyla donanımıyla punto fark açıyor son olarak örnek verim: Yeni aveoyu bir ay önce ankarada test ettim donanım çok güzel esp hız sabitleyici vs var ancak inanın motor sesi iğrenç yani motor önde değilde sanki yan koltukta çalışıyormuş gibi sesi vardı, ondan sonra kendi aracıma binince öpesim geldi aracımı, gidin test edin farkı ve kaliteyi göreceksiniz...

Sekoc
22/05/2012, 17:50
itiraf edeyim multijet motor için aldım, bu kadar başarılı ve ekonomik bir motor olmasaydı uzunca düşünürdüm herhalde :)
Motor haricinde pek beğenmediğinizi sezinledim sanki. Nedir sizi memnun etmeyen şeyler bahsedebilir misiniz.

tonymontana
22/05/2012, 17:53
Almazdım, sorunu vs değil sebep. B segmentinden sonra C almak isterdim.

rbcn
22/05/2012, 18:03
bir dahaki sefere c segmenti tercihim olacak

paraddoxx
22/05/2012, 18:13
Evet bende arkadaşlara katılıyorum aracımın beğenmediğim bir özelliği yok. Sadece yol sesi alıyorum ama lastikleriminde bunda payı büyük. Ama bir sonraki aracım C segmenti olacak...Tabi aracı aldığımdaki şartlardaysam eğer yine Grande punto alırım... Biraz ekonomi meselesi. Bu fiyata bu ayarda araç ben bulamadm

Ziyaretçi034
22/05/2012, 18:13
Motor haricinde pek beğenmediğinizi sezinledim sanki. Nedir sizi memnun etmeyen şeyler bahsedebilir misiniz.

farların h4 ampül kullanması (aydınlatmada h7 tip (uzun kısa ayrı, ne deniyor şimdi aklımda değil) bunun önüne bi-xenon mercek montajı ile geçmeyi planlıyorum.

kapıları bazen 4-5 seferde kapatmak zorunda olmam (garip bir tasarım, servise söylediğimde kapıların böyle olduğunu bişey yapamayacaklarını söylemişlerdi, zira şirket aracı olarak kullanan symbol var garajda, 100 bini devirmiş, özellikle şöför kapısını kapatıyorum, abartı yok, serçe parmağımla kapatabiliyorum tek harekette)

pedal kısmının yeterince geniş olmaması (özellikle sol ayağım kaput açma kolunun oradaki çıkıntıya takılıyor bazen, gerçi şimdi alıştı ayağım oralarda pek gezinmiyor :) )

yol sesi (medos'dan yalıtım için fiyat aldım, komple pütürlü bi malzeme ile kaplanacakmış, uygun bir zamanda yaptıracağım)

silecek fıskiyelerin ayar yapılamayacak şekilde dizayn edilmesi (bunun için bir çözüm bulamadım henüz, derme çatma bişey bulabilirim belki)

yağışlı havalarda nereden geldiğini bilmediğim bir suyun (lastikten sıçradığını düşünüyorum) aynaların görüş alanını kapatması.

sadece motor diyerek hakkını yemeyeyim, city ve yumuşak debriyaj pedalıda övgüyü hakediyor :)

ek: birde bagaj kapağını açarken tutacak herhangi bir yerinin olmayışı (buna yapacak bişey yok sanırım)

schumi
22/05/2012, 18:16
hem spor hem aile ....multijet kaliteli sorunsuz... tekrar alırdım ....modifiye şart tabi kanımca .....

Sekoc
22/05/2012, 18:44
Daha sonraki seçimlerde C segmentini tercih edecek olmanız hem arabanın görünümünden hemde daha konforlu olması sebebiyle mi acaba ?

Evren
22/05/2012, 18:46
2006 grandepunto active 1.4 fire aracım vardı, eşimin otomatik araç kullanmayı istemesi nedeniyle satmak zorunda kaldım, ve gittim yine punto aldım, Allah kısmet ederse belirli bir olgunluğa gelince bu aracı da satacağım, ve yine Fiat'ın Punto muadili aracını satın alacağım. Bu Fiat sevgisi değil aslında, Fiat da müşterisini seven bir şirket... Ayni Fiyat'a Fiat'taki donanımı almak neredeyse mümkün değil...

aykutisci
22/05/2012, 18:54
1 yıldır 1.3 multijet kullanıyorum sadece bilmem ne kasnagı bozuldu sadece 150 lira masraf yaptı bana

sehzadeamasya
22/05/2012, 19:06
evet bende ekonomi sebepleri ve yakıttan dolayı tercih ettim çünki dizeller içinde ucuzlardan sayılır

punto_multijet
22/05/2012, 19:09
cok arastırdık esimle dolasmadıgımız yer kalmadı opelden vw e. ancak fiyat / performans olarak daha iisi yoktu hatta polodan falan pahalıya gedi punto bize ancak esp yan hava yastıkları vb diger donanımlar diğer hiçbir aracta yoktu bunlar bizi puntoya itti. aynı kosullarda secimimiz yine punto olurdu

ykaya1983
22/05/2012, 20:00
İlk aracım renault broadwaydı.Ondan sonra 980model 1.6 16 v palio aldım.Broadwaydan sonra o araç sanki mercedes gibi gelmişti.Palioyu yaklaşık 35000 km kullanıp sattım.Bir gün yolda bırakmadı beni.Yalnızca yakıt tüketiminden şikayetçiydim.Palio yu sattıktan sonra golf 4 almaya iyice niyetlenmiştim.Ankarada bir tane 99 model golf ilanı görüp almaya gitmiştim.Aracı yürüyen aksamından motoruna ve kaportasına kadar expertize sokunca golf den direk soğudum.17000 liralık aracın 1500-2000 tl masrafı çıktı.Birde 102 beygir eski teknoloji hitler motoru ve yedek parça fiyatlarını öğrenince vw asla olmaz artık dedim.Nihayet ankaradan antebe geldiğimde arabacom da eli sıkışık olan birisinin acele bir şekilde verdiği 48000 km de boyasız darbesiz çok temiz kullanılmış kız gibi aracının ilanını gördüm.Görür görmez hemen sabahleyin kalkıp adamın yanına gidip 1 saat içinde aracı alıp eve getirdim.Bu aracı kullanırken de palio dan sonra bu mercedes gibi geldi.Daha önce hiç abs li araç kullanmadığım için aracı alır almaz frenler bozuk diye nerdeyse servise götürüyordum.

1 yıl 9 aydır 46000 km kullandığım aracımda allaha şükür hiç problem yaşamadım.Yeri geldi tarlaya sürüp 200-300 kilo karpuz taşıdım yeri geldi haftada 1000 km yaptım.Ama beni araçtan nefret ettirecek bir sorunla karşılaşmadım.Bundan sonraki aracımda büyük ihtimalle bravo olacak inşaallah.

takres
22/05/2012, 20:25

kesinlikle katılıyorum...m jet motor için alınır...

Arif231
22/05/2012, 20:31
Bugün itibarı ile ben Puntom'u sattım... Kullandığım müddetçe memnundum ama bir daha Punto alırmıyım hayır. Çünkü zaten bu aracın keyfini sürdüm, artık bir daha aynı arabaya binmeninde lüzumu yok diye düşünüyorum. Birde kullandığım Puntonun 1.4 Fire Active 77 bg olmasınında etkisi fazla. Araç hız olarak çok yetersiz kalıyordu, özellikle yokuşlarda felan direk sağ şerite geçmek çok can sıkıcıydı.

Allah izin verirse yakın zamanda aracım Alfa Romeo 147 olacak

Du Hast
22/05/2012, 20:51
Bugün itibarı ile ben Puntom'u sattım... Kullandığım müddetçe memnundum ama bir daha Punto alırmıyım hayır. Çünkü zaten bu aracın keyfini sürdüm, artık bir daha aynı arabaya binmeninde lüzumu yok diye düşünüyorum. Birde kullandığım Puntonun 1.4 Fire Active 77 bg olmasınında etkisi fazla. Araç hız olarak çok yetersiz kalıyordu, özellikle yokuşlarda felan direk sağ şerite geçmek çok can sıkıcıydı.

Allah izin verirse yakın zamanda aracım Alfa Romeo 147 olacak
aynen bu bahsettiğiniz nedenlerden dolayı bende punto almam. 2 yıldır tepesindeyim arabanın ve bir arabadan heves almak için yeterli bir süre. ha punto tamamiyle yenilenir, şasesi, dış hatları tamamen değişir o zaman bakarım ancak 2005 yılından beridir aynı kasa piyasada. GP yi satıp evo alsam yine tatmin etmez. Neyseki 156 varda onla kaçamak yapıyorum :D

OzzY
22/05/2012, 21:17
gpyi aldığımızda henüz türkiyeye yeni gelmiş televizyonda sweet dreams lı reklam dönüyordu(şubat 2006). kaporası yatırılmış palionun rengini seçmek üzere bayiiye gidip ilk kez orda görüp gpye döndük. ozaman için en boş active bile epey doluydu örneğin fiestada abs opsiyondu :)
yani 6 sene 3 aydır anneme ve bana hizmet ediyor
bu süre boyunca yaşadıklarım:
-direksiyon burcu(garantiden)
-ön farlarda solma(garantiden)
-ön davlumbazın kırılması(garantiden)
-city(garantiden)
-ön camın su alması
şuan bozuk yollarda ön takımlardan epey ses geliyor lak luk tak tuk şeklinde izmire döndüğümde baktırcam.

yani yılda ortalama 1 arızam olmuş 4 tanesi garantiden yapılmış.

şuan tekrar B(C sınıfı istememin nedeni genişlik-konfor-kalite) sınıfı araç alıcak olsam %90 ihtimalle punto alırdım
eğer daha önce kullanmamış olsaydım kesinlikle punto alırdım. neden fiat başlığında yazdığım gibi bu paraya daha iyisi yok.

@Can
abartma :D:D 2005 değil 2006 şubat :D
bu arada hafif konu dışı olucak şekilde yukarıda bahsettiğim problem yine direksiyon burcu(tıkırtı burcu diyorduk :D)mudur yoksa başka bişeymi yorumun varmı?

ibrahim06
22/05/2012, 21:21
2006 grandepunto active 1.4 fire aracım vardı, eşimin otomatik araç kullanmayı istemesi nedeniyle satmak zorunda kaldım, ve gittim yine punto aldım, Allah kısmet ederse belirli bir olgunluğa gelince bu aracı da satacağım, ve yine Fiat'ın Punto muadili aracını satın alacağım. Bu Fiat sevgisi değil aslında, Fiat da müşterisini seven bir şirket... Ayni Fiyat'a Fiat'taki donanımı almak neredeyse mümkün değil...

Genellemeye vurduğunuzda ben de Fiatın müşterisiyle ilgilendiğini düşünüyorum.

Soruya gelince puntomu sattım.Sebebi memnuniyetsizlik değildi.Para lazımdı. eğer aynı segmentte bir araç alacak olsam kesin demeyim ama büyük ihtimalle punto alırdım. Hayatımda 3 araba oldu: Brava,punto ve şu anki Albea. Ama şunu itiraf edeyim ne punto ne de albea bir bravanın verdiği keyfi vermedi bana.

asil
22/05/2012, 21:23
ben puntoyu sattıktan sonra emetion punto ilr eöetion fiorino arasında kaldım tercihim fiorino oldu çok memnunum

maceraci95
22/05/2012, 22:15
Asil nerelerdesin.

lionT-JET
22/05/2012, 22:28
2008 t-jet kullandım,ev alırken satmıstım.1.5 sene boyunca hic sorun cıkarmadı.fren balatasını degiştimedim,boyası olmayan sürtülmüş olan yeri bile paslanmamıstı.punto alacak olsam tekrar t-jet olarak alırdım.

motor delisi
22/05/2012, 23:12
Benimde 2. puntom eğer tekrar evo olsun gene alırım araba konusunda pek anlamam ama punto gerçekten kaliteli bir araç hani birazcık daha kassalar evoyu C segment diyeiblirmişiz o derece..

Du Hast
23/05/2012, 02:45
gpyi aldığımızda henüz türkiyeye yeni gelmiş televizyonda sweet dreams lı reklam dönüyordu(şubat 2006). kaporası yatırılmış palionun rengini seçmek üzere bayiiye gidip ilk kez orda görüp gpye döndük. ozaman için en boş active bile epey doluydu örneğin fiestada abs opsiyondu :)
yani 6 sene 3 aydır anneme ve bana hizmet ediyor
bu süre boyunca yaşadıklarım:
-direksiyon burcu(garantiden)
-ön farlarda solma(garantiden)
-ön davlumbazın kırılması(garantiden)
-city(garantiden)
-ön camın su alması
şuan bozuk yollarda ön takımlardan epey ses geliyor lak luk tak tuk şeklinde izmire döndüğümde baktırcam.

yani yılda ortalama 1 arızam olmuş 4 tanesi garantiden yapılmış.

şuan tekrar B(C sınıfı istememin nedeni genişlik-konfor-kalite) sınıfı araç alıcak olsam %90 ihtimalle punto alırdım
eğer daha önce kullanmamış olsaydım kesinlikle punto alırdım. neden fiat başlığında yazdığım gibi bu paraya daha iyisi yok.

@Can
abartma :D:D 2005 değil 2006 şubat :D
bu arada hafif konu dışı olucak şekilde yukarıda bahsettiğim problem yine direksiyon burcu(tıkırtı burcu diyorduk :D)mudur yoksa başka bişeymi yorumun varmı?
çukura girince direksiyon miline metal vurma sesinden mi bahsediyorsun?
city değişince o ses iyice arttı bende. haliyle kafayı yedim dükkana gittim lifte aldık arabayı rot başları dahil heryeri söktük ön takımda. usta gözümün önünde kontrol etti tıkırtı burcunda birşey yok. Z rotlarınada baktı kardeş hiç birşey yok dedi ön takımda. tatmin olmadım tekrar levye ve elle kendim kontrol ettim yine ses yok. pazar günü tekrar kavaklıdereye gittim. sorunu söyledim usta 2 dk'da halletti. aslında tıkırtı burcu diye kendimizi yırtıyormuşuz boşa.

arabanın içinde direksiyon altında bir vida sıktı ses falan kalmadı. bende tıkırtı burcunu değiştirecektim ama boşuna günahımı almışız :)

kavaklıdereye git yedek parçadaki abiyi bul (Selim abiydi galiba) 3 hafta önce Pazar günü Can gelmişti direksiyonda boşluk ve tıkırtı için de (hatta baya oturduk sohbet ettik hatırlar) usta gelip baksın %90 ihtimalle ses kalmayacak.

bu arada punto 2005 yılın da tasarlandı 2006 şubatta piyasa girdi. Ncap testine bile bakabilirsi :)

görkem koçsan
23/05/2012, 06:05
ilk arabam grande punto fire 2007- ikinci peugeot 307 hdı 2006 -üç fiat brava 2001-yine grande punto t jet. artık yorum size kalmış...

ecosi26
23/05/2012, 07:40
Geçenlerde tanımadığım birisi ile arkadaşın oto yıkamasında konuşuyoruz bir yandanda ilk defa yakından gördüğüm renault latitude u inceliyorum ya dedi; '' bu gösterge panelinin içine toz giriyor onları çıkarabilir miyiz?'' araçta donanım var abartısı içeriye parfüm bile veriyo iken nasıl olurda gösterge paneline toz hatta uçan sigara külü bile girer aynen oha dedim ve hava tabancasını isteyip panele tuttum direksiyon tarafında alttan açıklık var ve oradan giriyor uçan nesneler neyse temizlendi ve sahibi teşekkür etti...Düşünsenize en az 60.000 tl ve panel toz alıyo...Evet gene punto alırdım canım puntom bilmem anlatabildim mi?

alpimmm
23/05/2012, 09:40
Puntodan sonra Getz almak zorunda kaldım,
ama fırsatım olsa hemen multijet-Punto alırdım.

iskmehmet1975
23/05/2012, 10:53
dostum çoook mu kaliteli araba ,bence değil.ama üzerinde süper ekonomik bir motor var ve forumda bahsedilen kimi arızalar çıkarsada bu donanımları bu paralara alamazsın.aslında soru şöyle olmalıydı:parasının arabaları mı? cvp evet.bence araba alman yada japon olmalı ama 2012 polo dizelin fiyatına bak istersen yada mazda3 ün fiyatına. bir daha fiat alırmıyım dersen HAYIR:) Benimki servis ve firmadan kaynaklı bir sorun.Ordu TUNALAR la birdaha işim olmasın diye enkısa zamanda satacam inşallah:(

CoachK
23/05/2012, 11:33
motosikletten inip arabay geçiş yaptım ailemde peugeout 206 hdi var. halen babam kullanıyor 14 " jant 90bg lik 1.4 turbo dizel 3. viteste kasmadan gördüğü 110km... fiat punto alırken öncelikle fiat aldığını unutmaman lazım aman aman o kadar kaliteli bir şey bekleme. aracın övgüyü hakeden yeri bnce tasarımı ben dış tasarımını çok seviyorum amma, 15" jantları ve yüksek yayları yüzünden sert kullanıma pek gelmiyor. 1 yıldır bende. üstündeki dunlop sp lastiklerle ankarada kar da kışta zincirsiz beni heryere götürdü. makinası sağlam. şu bir gerçekki sen araca nasıl bakarsan o da sana öyle bakar. ben şu yaz aylarında bile aracım dizel olduğu için ilk çalıştırmada 15 sn ve stop etmeden önce 30 sn bekliyorum. beklemeyedebilirm marşa basıp 4.000dd e de çekebilirm...
punto yu satarsam yine bir punto alırım çünkü makinası güzel bnm için arabanın öncelikli yeri makinası olucak makinasından tık gelmeyecek gazladın mı gidecek, evet bi pejo gibi gitmiyor ama geride kalmıyor. dışı güzel...
son olarak frenlerimi seviyorum :surprise:

Ziyaretci040
23/05/2012, 11:41
İhtiyaca ve zevke göre değişkenlik gösterir gerek az yakışı gerek motor kalitesi ile birleşince bence çok mantıklı.He şöylede bir gerçek var sıfır alıcak olsam tekrar punto almam.Ama eğer 2. el falan diyorsan satıp daha temizine geçmeyi isterim tabiki.Çünkü gerçekten bu paralara alınabilicek en az masraf çıkartan en konforlu dahada önemlisi sınıfının en az yakan araçlarından birisi :) Tavsiye ederim. Helen benim gibi 2. el km si düşük ve donanımı biraz daha ortalama bişi bulursan kaçırma derim :)

lazrailcd
23/05/2012, 12:26
Öncelikle herkese merhabalar,
Puntomu 2010 yılında ikinci el olarak aldım dynamic +güvenlik paketi var üzerinde ve yaklaşık iki yılda 80 bin km yaptım bana yaptığı masraf sadece debriyaj seti oldu tabiki şu aralarda zincirin değişmesi yaklaştı o kadar.
Onun haricinde kullanım olarak diyosanız. ben clio fiesta c3 rio gibi bu segmentte bulunan bir çok arabayı kullandım fakat gerçekten konfor olarakta ekonomi olarakta bi çoğu yanına bile gelemez.
Aldığınız araç eğer Fiat'sa sadece zamanında bakımlarını yaptır. Onların haricinde yersiz bir masraf çıkaracağını düşünmüyorum tabiki bu kullanım koşullarına görede değişiklik gösterebilir. Zaten masraf çıkarsada diğer rakiplerine oranla parça fiyatları daha iyi.
Bugün bir araba alacak olsam kesinlikle Punto alırdım(ama 90hp 6 ileri olanını şuan olduğu gibi ) biraz daha fazla param olursada gidip Puntonun abisi Bravo alırım olay bundan ibaret.
İnşallah yorumlar sizede yardımcı olur sizide bir Punto'cu olarak burada görürüz.

bora.sen
23/05/2012, 12:54
gp oldukca memnunum tasarim motor donanim ve fiyat olarak cok dengeli bir model;daha once 1.4 77bg kullaniyordum,cekisi bir sure sonra yetmedi az gelmeye basladi;1.4 t-jet sporta gecis yaptim,acayip keyif aliyorum,cok cok memnunum baska arabada gozum yok
bu kadar donanim ve boylesi guclu motor bu fiyata saka gibi :)

Sekoc
23/05/2012, 14:13
Benim aklımda olan iki model var motor açısından 1.4 16V Dynamic Benzinli (16V ve 90 BG olduğu için (yanlışım varsa düzeltin lütfen)) ve 1.3 Multijet. Arasında kaldığım nokta dizel araçların bakımının ağır masraflı olduğu söyleniyor sizce de bakım masrafı açısından dizeller benzinliye göre daha mı masraflı ?

GUNES
23/05/2012, 14:56
bir daha punto mu ? :) İLGİNÇ soru doğrusu....bir kere ülkemizde yaşayan birçok kişi şunu anlamalı...sıfır bir araba düşünüyorsanız 30bin ila 40bin tl arası tüm araçlar hemen hemen aynı...kimi içeri ses alır hızlı kaçar...kiminin iç plastikleri kalitesizdir ama yumuşak direksiyonu vardır...vs vs....olay 50bin tlden sonra başlıyor...o segmentte araba alırken çok düşünülmeli iyi araştırmalı...ama fiat- renault - ford - opel - peugeot ların hemen hemen en alt segmentleri 35bin tlye alacağınız arabalar aynı gibi geliyor bana...gelelim puntoya; dizelleri az yakıyor güzel ama araba güven vermiyor...murat 131 gibi herkeste aynı araç...plastikleri berbat...city direksiyon harika...s&s başarılı...motor zayıf...2.eli iyi...bagaj lambası bile yok...vs vs...günümüzde insanlar bir araca en fazla 2 sene binip sıkılıyor...o sebepten 2 sene sonra fiat marka bir araba almam...ama bunları fazla takmamak gerek sürün gitsin...allah kaza bela vermesin....

akca37
23/05/2012, 16:42
Benim aklımda olan iki model var motor açısından 1.4 16V Dynamic Benzinli (16V ve 90 BG olduğu için (yanlışım varsa düzeltin lütfen)) ve 1.3 Multijet. Arasında kaldığım nokta dizel araçların bakımının ağır masraflı olduğu söyleniyor sizce de bakım masrafı açısından dizeller benzinliye göre daha mı masraflı ?

Puntoların benzinlileri 20.000 km de bir bakıma giriyor, dizelleri ise 10 ve katlarında ama tek rakamlı bakımları aynı 20 bin ve katlarındakileri ise ağır yani örn vercek olursak 10 bini : 205 , 20 bini 400, 30 bini yine 200 kusur ama benim fren balatalarım bitmişti yine 400 ü buldu, 40 bini yine 400 civarı bilginiz olsun...

SUPERMAN
23/05/2012, 17:38
2 kere puntom oldu ilk puntom 1.4 fire dynamic ti 77 hp ve 8 v olmasından dolayı performansından memnun değildim oda sadece performansından ve sattım sonra tekrar 1.4 starjet emotion 95 hp punto aldım 2 side 2006 modeldi starjet motor fire a göre çok çok başarılıydı bence performans olarak beni üzmedi her ne kadar istediğim performansı alamasamda üzmedi beni ama bundan sonra artık punto alacağımı sanmıyorum :)

The Big Punto
23/05/2012, 23:26
Yaklaşık 2,5 yıl kullandım, hiçbir sorun çıkarmadı.
Sattım C sınıfı sedan bir araç aldım.

Evren
23/05/2012, 23:54
Punto 1.4 Fire 8V benzinli motor hem ekonomik hem de sorunsuz, benim için güçsüz de sayılmazdı. Şimdi 1.3 95hp multijet kullanıyorum, kesinlikle Punto'ya bakış açınızı değiştirir eğer daha önce bu aracı bu güçle kullanmadıysanız. Kendi bütçemi zorlaya zorlaya gidip 0 dizel-otomatik aldım diye çevremden yemediğim laf kalmadı, şimdi o çevremdekiler aracıma binince laflarını geri alıyorlar. Bu fiyata daha iyisi olmaz, Ferrari'nin , Maserati'nin veya diğer hız makinalarının yanında zaten bu araçlar scooter kalıyor. Lütfen Punto'yu Punto dengi otomobillerle karşılaştırtalım, bunun anlamı şu ; 29000 TL den 49000 TL 'ye hangi Punto , aynı satış bedelli hangi otomobile karşı sönük kalıyor, bence hiçbir model ve donanımlı Punto rakiplerinden daha az donanımlı, daha az ekonomik, daha az güvenilir değil...

since1453
24/05/2012, 09:01
Puntoların benzinlileri 20.000 km de bir bakıma giriyor, dizelleri ise 10 ve katlarında ama tek rakamlı bakımları aynı 20 bin ve katlarındakileri ise ağır yani örn vercek olursak 10 bini : 205 , 20 bini 400, 30 bini yine 200 kusur ama benim fren balatalarım bitmişti yine 400 ü buldu, 40 bini yine 400 civarı bilginiz olsun...

garantinin devam etmesini istiyorsan benzinklide 10bin km yada 1 yıl sonunda servise girmelisin 20 bin değil

motor delisi
24/05/2012, 09:09
garantinin devam etmesini istiyorsan benzinklide 10bin km yada 1 yıl sonunda servise girmelisin 20 bin değil
yok abi yanlış biliyorsun benzin 20bin yada 1yıl dizel 10 bin yada 1 yıl diye biliyorum ben

iskmehmet1975
24/05/2012, 09:49
alacaksan dizel al,istediğin gibi gez dolaş gözün yakıt ibresinde olmadan,benim gibi:) dizel bakımı ağır değil bence yılda 200-250 olsun canım ne var bunda.ihtiyacına ve parana göre bir orta yol bul...kazasın günler herkese

M@GIC
24/05/2012, 13:46
2008 den beri gp kullanıcısıym. Aracımdam gayet memnunum üniversiteyken mavi renklisi sitenin önü park etmişti aracı epey incemiştim ve o zaman tasarım olarak çok beğenmiştim. Daha sonra arkadaşım aldı ve yakıt konusunda yüzüm hep güleceğini söyledi ve hep yüzüm güldü

Ben alırken o dönemde fiesta ve poloyu incelemiştim. her ikiside donanım fakiri ve b sınıfı araç için epey yüksek fiyat çekiyorlarıdı. bu sebepten dolayı puntoya karar verdim.

Şimdi bi daha punto alırmıyım sorusuna pek zanntemiyorum, özellikle şu konfor açısından eksikliği uzun yolculuklarda yorması ve eskiyen yüzüylede (sürekli makyajla ısıtılıp ısıtılıp önümüze konulması) ve yüksek fiyatlarıyla cazibesini kaybetmeye başladı.

yeni i20 test edip iyice incelemeden karar vermekte istemiyorum. şunuda belirteyip boşline poloya 40 bin vermektense yine punto alırım.

ABNEW
24/05/2012, 14:31
Puntoların bakımları 20000kmde 1. Dizellerin 10000kmde 1 yağ+yağ filtresi değişimi var ekstra...

since1453
24/05/2012, 14:35
Puntoların bakımları 20000kmde 1. Dizellerin 10000kmde 1 yağ+yağ filtresi değişimi var ekstra...

pardon 10binde değil

20bin yada 1 yıl hangisi önce dolarsa

akca37
24/05/2012, 16:15
Üstad puntoya bugün binmiyoruz ilki benzinliydi ikincisi dizel di gerek kitapçığında gerekse serviste bana söyleneni yazdım ? var mı aksini söyleyecek olan elbetteki hangisi dolarsa önce onu yaptırcaksın ha şu da bir gerçek Türkiye nin koşulları çetin old için bu aralıklar düşük bence dizel de en az 20 yapmalı benim görüşüme göre

Sekoc
26/05/2012, 16:53
Peki sizce ikinci el dizel araç almakta bir sakınca varmı özellikle 100.000km yi geçmiş dizel alınmaz diye duyuyorum etrafımdan 150.000 km motorun yenilenmesi gerekiyor gibi şeyler duyuyorum bunlarun gerçeklik payı varmıdır yoksa şehir efsanesi midir ? :)

Ziyaretci046
26/05/2012, 21:31
düzgün kullanılırsa dizellerin motor ömrü 600.000 700.000 km yeterki bakımları düzgün zamanında yapılmış olsun ben de satsam gene punto ya da punto evo alırım 16000 km yol yaptım tık yok

Ziyaretçi034
26/05/2012, 21:44
Peki sizce ikinci el dizel araç almakta bir sakınca varmı özellikle 100.000km yi geçmiş dizel alınmaz diye duyuyorum etrafımdan 150.000 km motorun yenilenmesi gerekiyor gibi şeyler duyuyorum bunlarun gerçeklik payı varmıdır yoksa şehir efsanesi midir ? :)

gerçi işin ustası yanıtlamış ama :) km'den ziyade kullanan kişi ve nerede kullanıldığı önemlidir, şehir içi dur kalk trafikte kullanılmış 100 binde araç almaktansa sadece şehirler arası yolda kullanılmış 150 bindeki araç almak daha mantıklı olabilir, kullanmasını bilmeyen biriyse 50 bindeki dizel araç bile alınmaz.

biraz süpriz yumurta gibi yani :)

eskibur
26/05/2012, 21:58
Yine alırım, fakat aynısının zıplamadan gidenini yaparlarsa onu alırım. :)

Birkan61
27/05/2012, 00:58
3 tane Grande Punto'm oldu..

Şuanda hala 2008 ibizamı satıp 2006'da olsam 90lık mümkünse cam tavanlı punto almanın peşindeyim

abahri
27/05/2012, 01:23
öncelikle merhaba;2004 puntomu sattım 2012 evo dizel otomatik skydome aracımı aldım.ve çok memnunum.sattığım araç 128.000 de servis bakımlı idi ve önemli bir sorunu yoktu beni de üzmedi.bence motorun ömrü ,araç bakımlı oldukça bizim gibi kullanıcılar için evladiyelik olur diye düşünüyorum.Yine bir punto alırmıyım bilmiyorum ama multijetten sanırım vazgeçmeyeceğim.

Evren
27/05/2012, 12:07
multijet 95hp ile 1.depom 137 TL ye karşılık 700 kilometre , bunun 500 kmsi sehirdışı , 200 kmsi şehir içi. Aracı teslim ederlerken 3-4 depo motor kurum bağlayacak, çok yakacak demişlerdi, 20 kuruş yakıyorsa süper süper...

Hsyn
29/05/2012, 11:30
Şu anki aracım 3. puntom, üç beş kronik sorunu bulunuyor arkadşların da dediği gibi ancak fiyat fayda donanım olarak diğer modelleriyle kıyasladığınızda cidden motoruyla donanımıyla punto fark açıyor son olarak örnek verim: Yeni aveoyu bir ay önce ankarada test ettim donanım çok güzel esp hız sabitleyici vs var ancak inanın motor sesi iğrenç yani motor önde değilde sanki yan koltukta çalışıyormuş gibi sesi vardı, ondan sonra kendi aracıma binince öpesim geldi aracımı, gidin test edin farkı ve kaliteyi göreceksiniz...

Yeni aveoda fiat 1.3 multijet motoru var ama ses yalıtımı **** sanırım.

gurik
29/05/2012, 17:14
2 tane kendim sıfır gp aldım,bir tane de kardeşime sıfır evo aldırdım....yine alırım..çok seviyorum arabamı.

akca37
29/05/2012, 17:46
Yeni aveoda fiat 1.3 multijet motoru var ama ses yalıtımı **** sanırım.

Test esnasında chevrolet müşteri temsilcisine sorduğumda bundaki motor fiatın motor dimi dedim, yok abi chevy nin kendi motoru dedi bende uzatmak istemedim sustum :) Motor kaputunu açtım benzemiyordu

ABNEW
29/05/2012, 22:05
Test esnasında chevrolet müşteri temsilcisine sorduğumda bundaki motor fiatın motor dimi dedim, yok abi chevy nin kendi motoru dedi bende uzatmak istemedim sustum :) Motor kaputunu açtım benzemiyordu

Motor kapağı markadan markaya farklılık gösterir.Altında tanıdık makine var ama :)

kuzeysss
30/05/2012, 02:01
-

bilalaydin
30/05/2012, 03:11
bizde bi tane 3 kapı vardı gittik bide 5 kapısını aldık o derece :D ikiside 1.3 multijet

Chameleon
31/05/2012, 17:45
İş nedeniyle Ağrı'da yaşıyorum. FIAT servisi var diye 1.16 ve CLK bakarken 10000 altına 1.3 multijet GP aldım. Hata boya hasar değişen yoktu. Şimdiye kadar bakımları hariç 1500 TL üzeri masraf çıkardı. Şimdi de turboda sıkıntısı var. Tamir olursa 200-300 yan sanayiyle değişirse 540 orjinal değişirse 1100 liraymış. Zannedilenin aksine parçası hiç de ucuz değil. Evet bir alman aracına göre ucuz ama beklenti ve arıza verme sıklığı da malum.

toplamda 13000 Km yol yaptım 9 aydır araç bende. Bakım hariç masrafı 1500 lira civarında bir aracın yakıttan yaptığı tasarruf bence göz ardı edilebilir. Sıfır alıp 140000 Km boyunca kullanıcı hatası harici hiçbir sorun çıkarmayan Vw Jetta aracımızla karşılaştırınca bir daha FIAT ve ikinci el almak istemem.

Alacaksın Alman arabasını sıfır, garantili. Yaptıracaksın kaskosunu da. Bineceksin, bakımını zamanında yaptıracaksın. Dert yok tasa yok kafa rahat.
Alacaksın ikinci el FIAT yaptıracaksın kaskosunu, bineceksin bozulacak, binmeyeceksin yine bozulacak, yıpranacaksın, sinirleneceksin boşu boşuna. Daha anlatırım da vakit yok.

Bu yüzden soruna cevap bir daha (büyük konuşuyorum) ASLA Punto almam, aldırmam.

Luc
01/06/2012, 10:08
Benim 2. Punto'm su an kullandigim. Daha once ekonomik olan 1.4 77 Dualogic olanini kullaniyordum. Birazda performans dedim T-Jet Sport aldim :)

Multiair 135 Sporting gelirse onu da alirim insallah Allah izin verirse :D

Viraj
01/06/2012, 18:50
Bir yılı aşkın bir süredir 1.3 75hp multijet Evo kullanmaktayım, daha önce Palio ve Albea'da kullanmışlığım var. Bana sorarsanız Punto ve Bravo ülkemizde satışa sunulan Fiat modelleri arasında en iyi işçilik ve kaliteye sahip olan modellerdir. Ayrıca Punto'yu muadilleriyle mesela Polo, Clio ve hatta C3 le bile karşılaştırdığınızda Punto hem tasarım, hem motor verimliliği, hem de konforu ile farkını hemen hissettiricektir, bunu sözünü ettiğim üç diğer aracı de deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Kısaca yine bu sınıf bi araç satın alıcak olsam yine Punto alırdım :)

mfkeven
19/06/2012, 00:35
2007 model Mjet Gp sahibiyim, bugünlerde satmayı ve 2012 model almayı planlıyorum. Bugüne kadar tık demedi çok şükür...

emrgnc
19/06/2012, 01:26
alırdım, hatta aklımda satıp skydome'lusunu almak var. malum active çok boş araç

pmdy
19/06/2012, 01:38
Bence bu biraz da bütçeyle alakalı bir durum, eğer ki cebımde fazladan verecek 5.000 tl fazla param varsa vw gurubu bir araç alırım. Kimse kusura bakmasın ama fiat'la arasında dağlar kadar fark var, tamam parça ucuz olabilir ama bi o kadar da kalitesiz. 10.000 Km de balata bitiyor arabada, çok yakınımdakılerın vwleri benımle aynı kullanımda 40.000 den önce balata değiştirmiyor. Yada 2-3 sene geçtiyse fiat'la, oyuncak gibi hatalar başlıyor, güneşlik kendılıgınden catlıyor, kapı kulpları elınızde kalıyor vs vs.. Valla 0 km alman aracı alacak param olsa fiat punto falan almazdım açıkçası..

selamielifarslan
19/06/2012, 02:37
arkadaşlar bencede woswagn tartışılmaz ok kardeşimde golf5 vardı bi servise giriyordu bakım için 1000 tl ya opel aldı vectra aynı ben 106 gti kullandım 3 yıl 34 fb 5247 videolarım vardır inanın incir ağacı diker bu araclar ha çok para varsa ok ama istanbul malum zaman tasarruf zamanı olduğunu düşünüyorum ve punto kullanıyorum 1 yıldır bakımdan hariç kuruş harcamadı en son fren balatasını değiştim okadar kafam rahat cebim rahat turbo arac kullanmak çok önemli kısa bilgi paylaşmak istiyorum
arkadaşlar dizel turbolarda komprasör asla yapılmamalı boş atıp sonra biden yüksek vites yapım çalışmayan turboya yüklenmek bozar ben kullanıcı hatası olarak görüyorum turbo bozonlarda 2,5 devirde turbo acar dizeller bu na göre kullanmak lazım ..kimi araç 300000 yapıyor tık demeden kimi 100000 aracın anasını ağlatıyo markanın az önemi var kullanıcı bence başrol burda:))

ozdkay
19/06/2012, 10:52
sanırım alırdım.. yakıtı cidden az yakıyor. bugüne kadar bakım hariç hiç masraf çıkarmadı..
tek sıkıntım süspansiyon sistemi biraz sert bazen yollarda takur tukur gidiyorum.
ama skydome lu bi tane almak her zaman hayalim

almaguest
19/06/2012, 11:20
Arkadaslar benim 5. Fiat aracim daha once puntom vardi 1.5 senedir bravo kullaniyorum arac 46.000 km de on balatalar daha yeni degisti rahatlikla 50.000 km gorurdu. Arabalarimizi elestirmeden once baska markalarin sikayetlerinide biraz inceleyin. Bence puntonun city direksiyon ve amortisor takozu disinda kronik sorunu yok.

matushella
19/06/2012, 12:05
1.5 senedir kullanıyorum ve meğerse 1.5 senedir de debriyaj üst merkezi sorunu varmış arabada dün garantiden değişti. Ucuz olmasa, biraz maddi durumun el verse hayatta almam bir daha fiat ama bu paraya alınabilecek en mantıklı araç. Ne kadar ekmek okadar köfte.