Orijinalini görmek için tıklayınız : 3M bantlara ne kadar güvenmeliyiz?
frkn1907
19/05/2012, 17:32
Arkadaşlar merhaba;
Aracımın plakalığı çıkartıp sadece plaka olarak monte etmek istiyorum bunun için;
1- 3M bantlara guvenmelı mıyım,nasıl bı kullanımı vardır ne kadar sıkı tutar,fiyatları nedir?
2- Bant sağlıksız dıyosanız öneriniz nedir?
Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler.Saygılar
Siyah Silikon candır,her derde devadır :D
Ahmet ERDEM
19/05/2012, 17:37
Kendim arka plakayı silikonla tutturdum bir buçuk senedirde üzerinde herhangi bir sorun çıkarmadı
frkn1907
19/05/2012, 17:39
silikon :)
Siyah Silikon candır,her derde devadır :D
Kendim arka plakayı slikonla tutturdum bir buçuk senedirde üzerinde herhangi bir sorun çıkarmadı
3te 3 silikon cevabı geldi :) İlk defa duyduğum bi çözüm :)
Siyah silikon nedir? Fiyatları nelerdir? Acaba nerede bulabilirim ?
Benım paylastıgım bır fotograf ve yorum vardı ona bak dıyecemde bulamaya bılırssın.
3m bantlar ucret olarak 10 TL falan bahousede oyleydı en son, kırmızı olanını sec pıyasada cok fazla cıft taraflı bant var.
sol ,orta ve saga dıkey olarak yapıstırkı bantı yagmur yadıgında yagmur suyu akıp gitsın,bıldıgımız seffaf sılıkon ılede dıkey olarak plakalıga sık ve yapsıtır tampona sılıkonu fazla kullanırsan dahada saglam olur .
Ön plakalıgı yapıstırmadan once bıraz sol ve sag tarafa egım verkı plakaya tam yapıssın.
Bır yıldır plakalık yapısık kendım yapıstırmadan once yolda plakadını dusurmus bır aracın plakasını tahtaya cıft taraflı bant + sılıkon ıle yapıstırdım ve uzerıne agırlık doydum ıyıce yapıssın dıye ertesı gun elımle cıkartmaya calıstım cıkmıyor torna vıda taktım yıne cıkmadı kullandıgım dant 3m degıldı kalıtesı dusuktu ama bence sılıkon olayı bıtırıyor en ıyı tutan o gıbı geldı.
Kullandıgım sılıkon seffaf sılıkon su camlara sıkılandan 1 senedır ara ara kontrol ederım plakaları sıkıntı yok.
ön tanponu duvara bıraz yaklastırmıstım ve sılıkonlu plaka ıle duvar arasına tahta koyarak plakalıgın dahada sıkı bır sekılde yapısmasını sagladım ve tabıkı sılıkonladıktan sonra maske bantı ıle yapıstırmıstık Can ıle yolda gıder ıken dusmesın dıye
Hırdavatçılardan rahatlıkla temin edebilirsin. Plakayı yapıştıracağın yüzeyi en kötü ihtimal kolonya ile temizle,plakaya güzelce tutunacağı yerlerden uygula ve yapıştır. Daha da arkana bakmazsın :)
ykaya1983
19/05/2012, 17:51
Ben kapı çıtalarını şeffaf çift taraflı bantla yapıştırdım.Bir aydır yıkama yağmur vs etkenlere rağmen sorun yok şükür.
Kırtasiyelerde bulunabilen çift taraflı bant + silikon.
en az slikon kadar sağlamdır.
frkn1907
19/05/2012, 18:34
Benım paylastıgım bır fotograf ve yorum vardı ona bak dıyecemde bulamaya bılırssın.
3m bantlar ucret olarak 10 TL falan bahousede oyleydı en son, kırmızı olanını sec pıyasada cok fazla cıft taraflı bant var.
sol ,orta ve saga dıkey olarak yapıstırkı bantı yagmur yadıgında yagmur suyu akıp gitsın,bıldıgımız seffaf sılıkon ılede dıkey olarak plakalıga sık ve yapsıtır tampona sılıkonu fazla kullanırsan dahada saglam olur .
Ön plakalıgı yapıstırmadan once bıraz sol ve sag tarafa egım verkı plakaya tam yapıssın.
Bır yıldır plakalık yapısık kendım yapıstırmadan once yolda plakadını dusurmus bır aracın plakasını tahtaya cıft taraflı bant + sılıkon ıle yapıstırdım ve uzerıne agırlık doydum ıyıce yapıssın dıye ertesı gun elımle cıkartmaya calıstım cıkmıyor torna vıda taktım yıne cıkmadı kullandıgım dant 3m degıldı kalıtesı dusuktu ama bence sılıkon olayı bıtırıyor en ıyı tutan o gıbı geldı.
Kullandıgım sılıkon seffaf sılıkon su camlara sıkılandan 1 senedır ara ara kontrol ederım plakaları sıkıntı yok.
ön tanponu duvara bıraz yaklastırmıstım ve sılıkonlu plaka ıle duvar arasına tahta koyarak plakalıgın dahada sıkı bır sekılde yapısmasını sagladım ve tabıkı sılıkonladıktan sonra maske bantı ıle yapıstırmıstık Can ıle yolda gıder ıken dusmesın dıye
Abi bu yazdıklarını sırasıyla uyguladıgım takdırde hıc bı sıkıntı olmaz dıeye dusunuyorum cok tesekkur ederım :)
Hırdavatçılardan rahatlıkla temin edebilirsin. Plakayı yapıştıracağın yüzeyi en kötü ihtimal kolonya ile temizle,plakaya güzelce tutunacağı yerlerden uygula ve yapıştır. Daha da arkana bakmazsın :)
Rahatlıkla bulabılecek olmam sevındırıcı.Şu an silikonla guzelce yapıştırıp sonrada bantla tutturmayı dusunuyorum kuruyana kadar.tesekkur ederım
Ben kapı çıtalarını şeffaf çift taraflı bantla yapıştırdım.Bir aydır yıkama yağmur vs etkenlere rağmen sorun yok şükür.
Abi çok tesekkur ederım sende gule gule kullan cıtalarını.İlerde bende yapmayı dusunuyorum.
Kırtasiyelerde bulunabilen çift taraflı bant + silikon.
en az slikon kadar sağlamdır.
Tesekkurler adas
volkan611
19/05/2012, 22:51
müthiş yapıştırıyor tavsiye ederim.
blk_hakan
19/05/2012, 23:01
3M bant ile yapıstır dostum ben ön ve arka plakamı 3M bantla yapıstırdım taş gibi oldu 15 tl gibi bi fiyata 5 metresini orta incelikte olanını almıstım gayette memnunum...
shellcininabisi
20/05/2012, 00:11
ben de kesinlikle slikon diyorum. siyah slikon da olabilir. eğer bulabiliyorsan ya da uygulayabiliyorsan sıcak slikon (slikon tabancasıyla)
henkelin istanbulda tek ana bayisi var perşembe pazarında tünel tarafında oraya git plaka yapıştırcam de sana bi silikon versinler fiyatı 10 lira ben bantlada denedim ama kar suyu yiyince ön plakayı yolda bırakıyodum az kalsın =) en iyisi silikon banta hiç girme
aykut_1914
20/05/2012, 14:00
3te 3 silikon cevabı geldi :) İlk defa duyduğum bi çözüm :)
Siyah silikon nedir? Fiyatları nelerdir? Acaba nerede bulabilirim ?
kardeşim siyah silikon dedikleri camcıların slikon galiba. Ben geçen spoylerı bir camcıya yapıstırttım adamın bana dediği,"arkandan kamyon girmedikçe çıkmaz" :D
camcı slikonu yani,arabaların camlarını bile tutuyor.
sen al arabayı bucada benim yaptırttıgım yere gider rica ederiz,hatta bakarsın bende yaparım :D
kardeşim siyah silikon dedikleri camcıların slikon galiba. Ben geçen spoylerı bir camcıya yapıstırttım adamın bana dediği,"arkandan kamyon girmedikçe çıkmaz" :D
camcı slikonu yani,arabaların camlarını bile tutuyor.
sen al arabayı bucada benim yaptırttıgım yere gider rica ederiz,hatta bakarsın bende yaparım :D
hangı camcıya yaptırdın bılader bu arada kaplamacı ıle ılgılı bır gelısme varmı...
aykut_1914
20/05/2012, 14:29
hangı camcıya yaptırdın bılader bu arada kaplamacı ıle ılgılı bır gelısme varmı...
abi ın sokagına girme düz git,orda 4 yol varya ilk,ordan sol yap,ilk sokaktan yine sol yap,soldan 3.yada 4. dükkandı sanırım,ver 10 lira daş gibi :)
3kuyularda ki yere gitcem yarın sınavdan sonra abi ararım seni,uyar mı?
luleburgazli
20/05/2012, 14:50
silikon diyende var bant diyende var ben önceki araçlarımda silikon kullanmıştım siestanın silikonları iyi ama çıkartmak gerektiğinde sıkıntı yaratıyor başın ağrır... şimdi 3M in dış cephe için bir yapışkanlı bantı var ondan yapıştırdım parça parça bazı yerlerine taş gibi ... sökmek istediğinde de silikongibi seni uüraştırmaz kanaatindeyim...
streetnoise
20/05/2012, 15:05
Slikon + 3m çift taraflı bant :) Slikonu plakanın arkasında kalan bütün yüzeye sıkmayın ileride söktügünüz zaman iz kalır kaportada , çeşitli yollarla cıkarabilirsiniz ama yinede her tarafına sıkmayın :) Çift taraflı bantı plakaya dikey olacak şekilde plakanın arkasına kabartma olmayan yerlerine 5-6 tane kesip yapıştırın :) Dikey olmasının sebebi suyun plakanın arkasından kolayca akıp gitmesini saglıyacaktır.2 uçtan ve isteğe baglı plakanın ortasına yine kabartma olmayan yerlere slikon yaptıgınızda saglam olacaktır :) Atmaması ve saglam olması içinde plakanın etrafından kagıt bantla yapıştırın 1-2 gün öyle dursun sonra sökün kağıt bantları :)
can-asan
21/05/2012, 00:18
ben sanayide yedek parçacılarda satılan silikonlu çift taraflı bant aldım, 1 sene önce plakaları yapıştırdım, 6-7 ay öncede spoileri yapıştırdım, hiiç bir sıkıntı yok çok şükür. silikonla uğraşamam bulaştırırım diye böyle bir yol seçtim aklınızda bulunsun..
matadorcuk
21/05/2012, 00:21
Vala sokmek acsından kolay olsun dıye bende bugun gıttım cıft taraflı bant aladım.Bauhausda kı reyon gorevlısı 3m den daha ıyısı var onu verım kafan rahat olsun yapıstrıdıktan 12 saat sonra 120 kıloya kadar cekebılıyor dedı.Aldım yaıstırdım bakalım.