Orijinalini görmek için tıklayınız : Xetec 350.6 kesme yapıyor!!!
matadorcuk
19/05/2012, 00:07
Selam arkadaşlar,elimde 6 kanallı xetec amfı var.Daha önceden meganeda takılıydı.arabaya bındıkten 1saat sonra falan sesı 40a getırdıgımde kesme yapıyordu neden olabılır?
Pıoneer ana unıte 4*50 cıkıs
Xetec 350.6 amfı
2 takım jbl mıd
2tane coaxıal
1 tane 30 cm 1000w sony sub.
Coaxıaller ve mıdler amfının on cıkıslarına baglı.basta bas cıkısına.arka cıkısları yaktım galıba.calısmıyor.
bvulgari
19/05/2012, 00:11
Pahalıdır vardır bir hikmeti, ucuzdur vardır bir illeti..
Bende amfiye giren güç kablolarını bi kontrol et en basitinden onlarda bi gevşeklik olabilir..
matadorcuk
19/05/2012, 00:14
Pahalıdır vardır bir hikmeti, ucuzdur vardır bir illeti..
Bende amfiye giren güç kablolarını bi kontrol et en basitinden onlarda bi gevşeklik olabilir..
İnşallah sorun bu kadar basittir.Zaten amfı su an takılı deıl.Yenı aracıma takamadım henuz.kablolarını tek tek baglıyacam.tesekkurler.
subwoofer çift bobinli mi?
Kablonet
19/05/2012, 01:26
Kapasitor istiyor sanirim :)
Kapasitor istiyor sanirim :)
kapasitörle kesmenin bi alakası yok :) amfi ısındığı için kesme yapar. aşırı yük binerse ısınır. kendini korumaya alır yanmamak için. kapasitör araç içi elektriğin voltajının düşmemesi için.
Kablonet
19/05/2012, 01:31
Ben pioneer gm-6200 anfime 2 sub baglamistim 20den sonra kesme yapiyordu kapasitor ile cozulebilecegini soylemislerdi ha almadim kapasitor o ayri :D
matadorcuk
19/05/2012, 01:33
Hayır tek bobın.
2 takım jbl mid dediğin 2 mid hoparlör+2 tiz hoparlör oluyor sanırım? bir de 2 tane coaxial. bunların hepsi iki çıkıştan mı çalıyor?
matadorcuk
19/05/2012, 01:38
2 takım jbl mid dediğin 2 mid hoparlör+2 tiz hoparlör oluyor sanırım? bir de 2 tane coaxial. bunların hepsi iki çıkıştan mı çalıyor?
Hayır toplamada 4 mıd 4tız 2 tanede coaxıal.front yazan cıkısa baglı hepsı.reardan ses alamıorum.yandı galıba o
abi o kadar hoparlörü trafoya bağlasan trafo kaldırmaz ya. iyi yakmamışsın amfiyi...dinlediğin ses mono muhtemelen. aşırı yüklenmeden kesme yapıyor usta,başka açıklaması yok bunun..
matadorcuk
19/05/2012, 01:43
hehehheh vala henuz yanmadı:)galıba yanmamak ıcın kesme yapıyor.amfıyı neerede yaptırabılırım ıstanbul bıılgınız varmı?
amfi yaptırmak çok masraflı iştir. bence onun yerine küçük bi mono amfi al bassı mono amfiye bağla. emin ol daha ucuza gelecektir..
matadorcuk
19/05/2012, 01:51
oke arastırayım bıraz saol.
Kablonet
19/05/2012, 01:55
Ben 70 liraya yaptirmistim bobin yanmisti..
Xetec 6 kanal amiflerin klasik hastalığıdır amfi değişimi yapana kadar gain ayarlarını kıstırarak kullanabilirsiniz o zaman kesm yapmaz
matadorcuk
19/05/2012, 10:39
Xetec 6 kanal amiflerin klasik hastalığıdır amfi değişimi yapana kadar gain ayarlarını kıstırarak kullanabilirsiniz o zaman kesm yapmaz
Cvp ıcın tesekkur ederım bu gaın ne ıse yarar .kısınca sese nasılbı etkısı olur?
bas-mid ayarlarını amfi üzerinden kısmış oluyorsun yüklenme olmadığı içinde kesme olmayını yapmaz amfi değişimi yapana kadar idare eder seni
matadorcuk
19/05/2012, 11:22
vala bu anfı gıder bole en fazla yanına mono alırım yuku azalır.dıger 2 cıkısıda dyzeltırsem sorun olmaz bole dewam:)tesekkurler
soğutucu yeterince iyiyse. bağlantı kabloları kotrol edilmeli.
xetec 6 kanalların genel sonuru bağlantı ile alakası yok mono takviyesi ile durumu toplarsın midler üzerinden fazla yük binmeyeceği için kesme yapmaz
matadorcuk
19/05/2012, 13:47
aslında amfı 5aydır falan kullanılıyor.eskıde sayılmaz sogutucu yenı yanı.onceden boyle bı sorun yoktu.en son on hoparlolerı ekledım parazıt yapmaya basladı.sonrada kesmeler basladı.su an amfı sokulu yenı araba taknadım henuz.takınca yıne donucem sıze:)
Kablonet
19/05/2012, 15:47
Arabaya ilk bindgnizde kesme yapmiyor mu? 1 saat sonra demissiniz de.
matadorcuk
19/05/2012, 15:53
hatırladıgım kadarıyla.ılk bındıgım zaman bısı yok sonradan kesmeye baslıyor.
matadorcuk
22/05/2012, 12:56
beyler tesısatı pazar gunu arabama bagladım.bu sefer 1 mıd takımı 2 tanede 13cm coaxıal bırde bası bagladım.dun abım aksama kadar gezmıs bı sorun yok.ses 30dayken sol kapı tweterı patlamıs kapı kolunun ordan duman cıktı dıyor:)arabanın orjınal tweterıydı.jbl twetereları takmamıstım.nese tweter gıttı onemlı deıl aksam gezmeye cıktım bayrampasadan esenlere gıttım geldım sonra aksaraya gıttım yıne kesme yapmaya basladı.kapattım teybı 15 dk sonra actım kesme yoktu.napacam ben yaa bunla?
adam gibi yeni amfi alıcaksın :D yenisini alana kadar gain ayarları kısık kullanıcaksın tek çözüm bu
matadorcuk
22/05/2012, 18:25
yaa arkadas ıcımı karartıyorsunn:)yok mu bunun oluru tamırı.hepı topu 5 ay falan kullanmısımdır.:)
valla tamirini bilmem şirinevler tarafında araştır derim onun dışında dedim gibi bu modellerinde hastalık bu bence satıp 2.el jbl 755.6 alabilirsin sahibinden.com'da gördüm
yüklenince orjinal teyp bile kesme yapıyor. ya yüklenmiceksiniz yada yeni anfi alıcaksınız.
aynen usta, fazla ses istiyorsan cüzdanı ters çevirip sallayacaksın malesef...