PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hatalı Ekspertiz!! Acil Yardım Arkadaşlar...

hsyn28
15/05/2012, 23:38
Arkadaşlar geçen hafta aracımı yetkili bir fiat servisinde alıcısıyla birlikte ekspertize götürdüm.Aracı alacak kişiye araçta değişen,boyanan ve kaza olmadığını söyledim ki aracın ilk sahibiyim ve sadece ben kullandım.Fakat servis aracı ekspertize bıraktıktan bir süre sonra müşteriye telefon etti ve araçta sol iki kapı, sol ön ve arka çamurluk, sol yan tavan boyalı ve ayrıca bu yerlerin hepsinde düzeltme var diyerek bilgi verdi.Beynimden vurulmuşa döndüm adamda haklı olarak kızıp gitti. Servise ekspertiz ücreti olan 177 Lirayı ödeyip ve sorunları da kayıt kabul kağıdına servis danışmanına yazdırıp imzalatıp aldım elimde imzalı belgesi mevcut. Hemen Fiat Genel Merkezi aradım ve aracı fiat genel merkezden başka bir servise götürmemi istediler ve götürdüm araçta nokta hata olmadığı bilgisini farklı iki servisten öğrendim ve Tofaştan buna dair bilirkişi raporu aldım.Şimdi bu servise dava açacağım hem maddi hem manevi olarak deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Birde araçta değişen yok sadece boya ve düzeltme var 3-5 bişiler daha indirde adam alsın yürüründe motorunda sıkıntı yok demezler mi birde orasıda canımı çok sıktı zaten sanki araçla takla attım adamdan gizledim birde ikramda bulunacakmışım.Ayrıca başka bir aracada benimki satıldı nede olsa diyerek (aracımda sorun olmadığını biliyorum ya ama ben öyle biliyormuşum servis daha bilgili olduğu için nerdeyse perte çıkarcaklardı arabamı) 500 TL kapora vermiştim bir gün önce o da güme gitti parasında değilim bir aydır takibinde olduğum bir araçtı.Yardım ederseniz acil sevinirim arkadaşlar.

Ziyaretci036
15/05/2012, 23:43
Hangi servis yapti bu isi?

StrawBeeRy
15/05/2012, 23:46
servisteki elemanın işgüzarlığına denk gelmiş

_FeRDi_
15/05/2012, 23:52
İstanbul da yaşayan Fiat sahipleri için önemli bir bilgi olur eğer hangi servis olduğunu söylersen. Bilelim ki o servisin kapısından geçmeyelim.

hsyn28
15/05/2012, 23:58
Arkadaşlar hangi servis olduğunu söyleyecem fakat açacağım davanın aleyhime dönmemesi için şu anda bunu söyleyemem herşey şu anda risk içeriyor şimdilik affedin ama en kısa zamanda detaylı bir şekilde o servisi burada açıklayacam ve ayrıca ne kadar lakayıt olduklarınıda anlatacam.

Ziyaretci036
16/05/2012, 00:08
Arkadaşlar hangi servis olduğunu söyleyecem fakat açacağım davanın aleyhime dönmemesi için şu anda bunu söyleyemem herşey şu anda risk içeriyor şimdilik affedin ama en kısa zamanda detaylı bir şekilde o servisi burada açıklayacam ve ayrıca ne kadar lakayıt olduklarınıda anlatacam.

Merakla bekliyoruz. İns hayirlisiyla cozersiniz.
Bu arada almak istediginiz arac neydi?

hsyn28
16/05/2012, 00:12
Merakla bekliyoruz. İns hayirlisiyla cozersiniz.
Bu arada almak istediginiz arac neydi?
Teşekkür ederim.Alcak olduğum araç 2000 motor honda accord executive idi.Fakat artık bu servis sayesinde alma şansım kalmadı ama şimdi onlara öle bi dava acıcam ki bu aracın sıfırını alalım size diye teklifte bulunacaklar bir haftadır kafayı yedirdiler bana.

Kablonet
16/05/2012, 00:15
valla geçmiş olsun hocam yetkili servislere de güvenemeyeceksek kime güvenicez artık bilmiyorum.

hsyn28
16/05/2012, 00:19
valla geçmiş olsun hocam yetkili servislere de güvenemeyeceksek kime güvenicez artık bilmiyorum.
Araba alacak arkadaşlara ekspertiz için bu servisi tavsiye edicem ismini verecem yakın zamanda zaten servisin, 5-6 parça boya var ve düzeltme var derlerse bu serviste kesinlikle alın o arabayı sorun yoktur çünkü, temiz sorunsuz derlerse almazsınız artık...

chn73
16/05/2012, 00:20
alacağınız araç için protokol yaptıysanız ve elinizde 500 tl kapora verdiğinize dair belge varsa onuda mahkemeye sunun bence.

hsyn28
16/05/2012, 00:24
alacağınız araç için protokol yaptıysanız ve elinizde 500 tl kapora verdiğinize dair belge varsa onuda mahkemeye sunun bence.
Adam esnaf tanıştık mekanı belli dedik aracı yarın alcam satmasın diye kaporayı verdim ve dedim ki yarın almazsam kapora senindir dedim ona canım yanmadı almazsam senindir dedim zaten hatta adam sen alana kadar biri çıkmazsa kaporan geçerli dedi fakat cuma gitti araç.

lektonstar17
16/05/2012, 00:31
Çok geçmiş olsun,keşke bosh servise gitseydiniz.Umarım mahkemede yerle bir edersiniz o servisi.Davanızdan kesinlikle vazgeçmeyin.Ayrıca şu servisin adını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Nokta.
16/05/2012, 00:32
geçmiş olsun

hsyn28
16/05/2012, 00:46
Çok geçmiş olsun,keşke bosh servise gitseydiniz.Umarım mahkemede yerle bir edersiniz o servisi.Davanızdan kesinlikle vazgeçmeyin.Ayrıca şu servisin adını sabırsızlıkla bekliyoruz.
teşekkür ederim bosch servisler nasıl ekspertiz konusunda hiç bilgim yok ilk kez sizden duydum boshun ekspertiz yaptıgını benim araca gerek kalmadı artıkta yeni alacagım araca ekspertiz yaptırırım boschta gercekten bu konuda iyilerse.

mutunch
16/05/2012, 00:50
çok geçmiş olsun, umarım davanız istediğiniz şekilde sonuçlanır da, accordun sıfırını alırsınız :)

Du Hast
16/05/2012, 02:09
servistekiler biraz fiyatı kır adam alsın falan dedilerse, alıcı arkadaşı büyük ihtimalle tanıyorlardır size akılları sıra tezgah kurmaya çalıştılar. boşver kafanızı takmayın uğraşmayın dava falanla. burada ve bir kaç forumda, size yamuk yapan servisin verdiği ile başka servislerden aldığınız evrakları resim olarak ekleyin zaten o servisin yeteri kadar adı ortaya çıkar emin olun çok daha fazla zarar görürler...

_FeRDi_
16/05/2012, 02:33
Aracınız hakarete uğradı manevi zarar gördünüz, hakaret sebebi ile satış gerçekleşemedi maddi zarar gördünüz. Elinizde haklılığınızı ispatlayan evraklarda var, maddi manevi tazminat davası açmak için tüm yeterliliğe sahipsiniz. Tahmin ediyorum ki amacınız bu servisi piyasaya rezil etmek değil uğradığınız zararı tanzim etmek. Hiç çekinmeyin yapıştırın davayı. Çok iyi durumda olmasak ta bazen kazara,bazı konularda Muz Cumhuriyeti kıvamından çıkmışız gibi hissedebiliyorum bu ülkede. Size de böyle hissettirebilirler kanımca.

ecosi26
16/05/2012, 07:54
Böyle birşey duymadım dersem yalan olur bir sene önce evoyu alırken yerine verdiğim meriva için bunda kaza var demişlerdi araç bana takastan geçme olduğu için sesimi çıkarmamıştım ve sahibi asla olamaz demişti ben servise güvenmiştim...Şimdi bunu okuyunca kendimin ve aracı aldığım adamında tufaya geldiğini düşünüyorum...ve size yapılan içinde yuh diyorum...

hsyn28
16/05/2012, 11:33
Servis hatasını düzeltmek için aracı alcak galiba davayı şimdilik durdurdum hala iyi niyetle yaklaşıyorum fakat aracı bu hafta sonuna kadar satın almazlarsa pazartesi günü mahkeme de görüşmeye başlıcaz kendileriyle.belki 1-2 ay ugrasıcam ama onlar bu işten çok zararlı çıkacaklar.Bu arada alacak adamı tanımıyorlar hatta ben dedim orda bir servis oraya gidelim diye ikimizinde ortak noktası olsun diyerek fakat keşke sanayide yaptırsaydım ekspertizi.Düzeltme olan araca 15-20 derecelik açıdan yandan bakınca belli olur az çok hiç bişe bilmiosan müşteriyi aramadan önce bi zahmete girde yandan bak araca.

Ziyaretci037
16/05/2012, 12:05
Hangi servis olduğunu gerçekten çok merak ediyorum.Peşini bırakmayın açın davanızı derim..

hsyn28
16/05/2012, 12:25
pazartesiye kadar müsade ettim kendilerine keyifleri bilir zaten evraklar avukatta telefon ettiler üzgünüz hatalıyız falan dediler her ne kadar baştan biz doğru yaptık diyip atarlansalarda elimde belge olduğunu öğrenince o ilk baştaki atarlanmaları geçti, bende avukatı aradım işleme başlamayalım şimdi dedim ama pazartesiye kadar sonuç çıkmazsa evrakları işleme aldırıcam artık geri dönüşüde olmayacak.

skystar37
16/05/2012, 12:35
Öncelikle geçmiş olsun, elinizdeki belgelerde dolayı servis dava öncesi sizinle anlaşma yapmak isteyecek ki zaten sizin aracınızı biz alalım demişler sanırım size ancak burada amaç sizin aracınızı satmak istemenizdeki nedene bakılması lazım. Aracınızı satıp istediğiniz bir aracı alacaktınız şuanda servisin hatası yüzünden hem istediğiniz aracı alamadınız (500TL kaporanız da yandı) hemde aracınız elinizde kaldı (servis kıvırıp almaz ise).

Bence servis ile anlaşma yapmak yerine davayı açın çünkü bu yaptıkları hatayı belki kaç defa yapıp insanları mağdur ettiler anlaşma yoluna giderseniz emin olun bu ve buna benzer hatalar yapmaya devam edeceklerdir zira "nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" ve en doğrusu da budur.

hsyn28
16/05/2012, 12:50
Bende dediğiniz gibi düşündüm maddi kaybımın yanında manevi kaybım çok büyük gerçekten.hem istediğim aracı alamadım hem de aracımı alacak kişinin karşısında yalancı konumuna düştüm ki adam da haklı aileme senin sözlerine güvenerek akşama yeni aracımızla eve gelcem dedim dedi çocuklar hevesle evde bekliyolardı dedi hani bu araba hatasızdı diyince servisin sayesinde bişey diyemedim.Sonra gerçeği öğrenince adamı aradım konuştum ama nafile ne kadar inandı kim bilir.

aykut_1914
16/05/2012, 19:18
servistekiler biraz fiyatı kır adam alsın falan dedilerse, alıcı arkadaşı büyük ihtimalle tanıyorlardır size akılları sıra tezgah kurmaya çalıştılar. boşver kafanızı takmayın uğraşmayın dava falanla. burada ve bir kaç forumda, size yamuk yapan servisin verdiği ile başka servislerden aldığınız evrakları resim olarak ekleyin zaten o servisin yeteri kadar adı ortaya çıkar emin olun çok daha fazla zarar görürler...

can gözünü seveyim yetkili serviste mühürlü imzalı belge alıyorsun,ne tanıdıgı oyunu

Kablonet
16/05/2012, 19:23
hocam aracınız dediğiniz gibi ise zaten kolayca satarsınız o aracı, servisin aracınızı alması size fazla birşey kazandırmaz kanımca. yine de siz bilirsiniz tabi sizin insafınıza kalmış artık :)

emrahisilti
16/05/2012, 19:57
atıyorum araç 30 bin liraysa 35 versinler bu iş kapansın.

fotobelit
17/05/2012, 12:05
Yanlız ben o kaparoyu alan esnaf arkdaşada içerledim doğrusu..o para helal değilki..Kesinlikle siz istemeden kaparoyu olayları görünce iade etmesi gerekiyordu..Sonuçta keyfi olmadı aracı alamamanız..Sonuçta cuma günüde satmış..Birşey kaybetmemiş yani..Servisin yaptığı büyük ayıp,ama kaparo yu iade etmeyende afedersin ama nebiliyim 1 tl bile olsa geri verilmeliydi..

hsyn28
17/05/2012, 13:53
atıyorum araç 30 bin liraysa 35 versinler bu iş kapansın.
Aslında doğru diyorsunuz ama benim tek derdim var onlardan 500 TL kapora + 177 TL hatalı ekspertiz için aldıkları bedel + aracımı adama satacak olduğum fiyat bunları alacam sadece birini eksik vericek olsunlar dava hazır artık inceldiği yerden kopar.

Yanlız ben o kaparoyu alan esnaf arkdaşada içerledim doğrusu..o para helal değilki..Kesinlikle siz istemeden kaparoyu olayları görünce iade etmesi gerekiyordu..Sonuçta keyfi olmadı aracı alamamanız..Sonuçta cuma günüde satmış..Birşey kaybetmemiş yani..Servisin yaptığı büyük ayıp,ama kaparo yu iade etmeyende afedersin ama nebiliyim 1 tl bile olsa geri verilmeliydi..
O arkadaşa ben dedim yarın alamazsam para senindir diye tükürdüğümüzü yalayamadık bidaha da hatta adam dedi sen alana kadar satılmazsa kaporan geçerli diye ama satıldı.Şimdi bakıyorum onun gibi arabada yok işin kötüsü de bu asıl.

hsyn28
17/05/2012, 13:55
Fiat genel müdürlükten araçta boya vs. sorun olmadığına dair yazıda elime ulaştı artık servise tanıdığımız sürenin dolmasını bekliyoruz.

Honor COOPER
17/05/2012, 14:30
Kaybedilen imaj bence bu istediklerinizle yerine gelmez ayrıca istediğiniz araçta satıldı.Bence bunun bedelini ödemeliler.Eğerki siz böyle bir hata yapsaydınız emin olun onlar size acımayacaktı.

hsyn28
17/05/2012, 14:37
Kaybedilen imaj bence bu istediklerinizle yerine gelmez ayrıca istediğiniz araçta satıldı.Bence bunun bedelini ödemeliler.Eğerki siz böyle bir hata yapsaydınız emin olun onlar size acımayacaktı.

Kesinlikle haklısınız bende ilk önce dediğiniz gibi düşündüm fakat müşteri ilişkilerinden bir yetkili aradı ve öyle konuşunca o zaman cezanız şimdilik bu demiş oldum.Ama bu iyiliği de suistimal ederlerse o zaman artık yapacak bir şey kalmıyor davadan başka.Zaten bu iyi niyetim yüzünden bunlar başıma geldi hep ya neyse.

krakercocuk
17/05/2012, 17:13
aynı adiliği banada yaptılar ama kağıt almamıştım ozamanlar..imzalı kağıt almakla cok ıyı etmışsiniz..havalarından geçilmiyo servisçilerin..burunları biraz sürtülsünde görsünler..marketten domates alıyoruz sanki..onlar için ne kadar kolay bakıyo geçiyo yok şurası şöyle burası böyle...yok orjınal diyor araba pert çıkıyor

hsyn28
17/05/2012, 17:19
aynı adiliği banada yaptılar ama kağıt almamıştım ozamanlar..imzalı kağıt almakla cok ıyı etmışsiniz..havalarından geçilmiyo servisçilerin..burunları biraz sürtülsünde görsünler..marketten domates alıyoruz sanki..onlar için ne kadar kolay bakıyo geçiyo yok şurası şöyle burası böyle...yok orjınal diyor araba pert çıkıyor

Verdikleri sözü tutmasınlar hem de fena sürtcem ben onların burunlarını. Ekspertiz yaptırınca 150 TL istiyolar sözlü anlatıyorlar böyle saçmalık olur mu ya sen kimsinde ben senin sözüne inanacam 177 TL KDV dahil parasını verdiğinizde en kötü ihtimalle ekspertiz yapıldığına dair fatura alırsınız hatta benim gibi parasını verdim sorunlarını yazın diye diretirsen imzalı kağıt bile alırsın.

emrahisilti
17/05/2012, 19:36
ben bu ekspertiz işi kadar saçmasapan bişey görmedim.Ben adı lazım değil bi servisle 3 gün kavga ettim.120 tl paramı aldılar üstüne belge vermediler.İyi oluyo sürtülsün burunları.Milleti keriz sanıyolar.

bu arada aklıma gelmişken araçta 1 parça boya var dediler tampon boyası dökülünce anladım ki daha önceden allah bilir kez boya yemiş.

Du Hast
18/05/2012, 06:12
can gözünü seveyim yetkili serviste mühürlü imzalı belge alıyorsun,ne tanıdıgı oyunu
olmuyor mu, yapmıyorlar mı sanıyorsun ki :)
hadi diyelim boya makinesi farklı ölçtü fazla gösterdi boya kalınlığını tamam derim bir parçada boya çıkmış ama tavanın yarısı boyalı demek ne oluyor? bir tarafı az diğer tarafı nasıl fazla gösterir boya makinesi? hadi bunuda geçtim düzeltme var dendiyse bu gözle anlaşılır az çok.

yani oto expertiz işi içinde olmasam hata yapmışlardır derim ama hatanında sınırı var. boyalı parça gözden kaçar bunada birşey demem ama yok düzeltme var yok tavanın yarısı boyalı tırıvırı zırıvırı yani.

hsyn28
18/05/2012, 20:09
Evet arkadaşlar beklenen sonuca vardık ve servisi bugün aradım yine aynı hikayelere başladılar ve biz sizin aracınızı alacaz demedik dediler bende eyvallah dedim ve pazartesi mahkemede görüşürüz dedim teli kapattım.Artık onlar düşünsün şimdi bir servisten daha ekspertiz raporu alacam onlarda birşey yok derlerse servise dava açacam yok boya kalın fabrikada iki kat boya atmışlar derlerse bu seferde fiata dava açacam ve bu arabanın sıfırını alacam insanlık yaramaz bunlara elimden geldiği kadar insani yaklaştım ama yukarda bir arkadaşımızın da dediği gibi laftan anlamayanın hakkı ("nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir'')mahkeme köşeleridir.

tayfux
18/05/2012, 22:16
Evet arkadaşlar beklenen sonuca vardık ve servisi bugün aradım yine aynı hikayelere başladılar ve biz sizin aracınızı alacaz demedik dediler bende eyvallah dedim ve pazartesi mahkemede görüşürüz dedim teli kapattım.Artık onlar düşünsün şimdi bir servisten daha ekspertiz raporu alacam onlarda birşey yok derlerse servise dava açacam yok boya kalın fabrikada iki kat boya atmışlar derlerse bu seferde fiata dava açacam ve bu arabanın sıfırını alacam insanlık yaramaz bunlara elimden geldiği kadar insani yaklaştım ama yukarda bir arkadaşımızın da dediği gibi laftan anlamayanın hakkı ("nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir'')mahkeme köşeleridir.
hayırlısı olsun hocam bizi bilgilendirmeyi unutma..

hsyn28
18/05/2012, 22:23
hayırlısı olsun hocam bizi bilgilendirmeyi unutma..
Bütün süreçleri yazacam en sonunda SERVİSİN adını burada yazacam artık sizlerde gerekeni yaparsınız servise gereken hoşgörüyü gösterirsiniz!

emrahisilti
18/05/2012, 22:35
çok iyi oluyor bunlara.çakallar 2-3 gün süre kazanıp o sırada avukatlara danıştılar.Muhtemelen dava uzun süreceği için işlerine geliyor.Allah yardımcınız olsun.

hsyn28
19/05/2012, 01:38
çok iyi oluyor bunlara.çakallar 2-3 gün süre kazanıp o sırada avukatlara danıştılar.Muhtemelen dava uzun süreceği için işlerine geliyor.Allah yardımcınız olsun.

isterse 2 sene sürsün o arabayı zayi edecem satmayacam ama bunlarda dersini alacak bir daha da hayat boyu ekspertiz yapamayacaklar.Millet canını emanet ediyor bunlara ekspertiz yapmayı bilmeyen servis diğer işleri nasıl yapıyordur acaba.

kukart
19/05/2012, 02:02
geçmiş olsun benzer bi durum benim yeğenimin başından da geçti..
aracı (ford focus) almadan önce ford servisine exper..yaptırdık, arac ta gram boya yok temiz km orjinal zart zurt..
aldık ruhsat falan işlem tamam.. sigorta kasko ya iş gelince : araç kaydı pert!!
hoppalaaa
döndük geri verdik aldığımız adama geri Bu arada bakım falan yaptırdık 300-500 gitti..
pert kaydının olduğunu öğrenince farklı bir şehirden ford Y.servisinden aracın tüm bilgilerini yeniden kontrol ettirdik kayırlarda aracın motorunun komple başka bir araçtan nakil aldığı detaylarıyla kayıtlı çıktı..

ilk ekpertizi yapan y.servise döndük adamların tavrı "siz biliyorsunuzdur diye söylemedik" di..
az zararla kurtardık...

emrahisilti
19/05/2012, 02:02
isterse 2 sene sürsün o arabayı zayi edecem satmayacam ama bunlarda dersini alacak bir daha da hayat boyu ekspertiz yapamayacaklar.Millet canını emanet ediyor bunlara ekspertiz yapmayı bilmeyen servis diğer işleri nasıl yapıyordur acaba.

biz sonuna kadar destekliyoruz.Bunlar adam gibi iş yapmadıkça milletin arabasını küçümsedikçe daha çok başlarına bu tür belalar gelicek.

cemgil
26/05/2012, 19:40
hocam pert kaydı tramerden cıkıyormu?

tayfux
30/05/2012, 19:13
Hüseyin hocam burada aradığın araçtan satılık almadıysan sahibinin numarasını verebilirim..