Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasta ve cila seçimi
Ahmet ERDEM
15/05/2012, 19:28
Öncelikle merhabalar arkadaslar.. Aracım 2006 model siyah renkte üzerindeki hafif çiziklerden dolayı pasta cila boya koruma yapacağım tavsiyeler üzerine bir kaç ürün aldım aşağıdaki linkteki resimde aldığım ürünler mevcut
https://d1205.hizliresim.com/x/b/5n1tg.jpg
Bu ürünlere takviye olarak bir kaç ürün daha alacağım Sizinde önerilerinizi alayım dedim
Pasta için Menzerna 203s veya Meguiars ScratchX 2,0 Bu iki üründen birini almayı düşünüyorum.
Cila için MEGUAIRS**SHOW CAR GLAZE
Pasta ve cila için seçtiğim ürünler iş görür mü_?
Önerilerinizi bekliyorum.
MRgarage
15/05/2012, 19:57
Pasta ve cila aynı marka olursa daha iyi verim alırsın engin tecrübeyle sabittir.
Meguiars ScratchX 2,0 tavsiye ederim bu ürünü.
denizhamamcioglu
16/05/2012, 12:03
Scratchx 2.0 el ile uygulamaya yönelik düşük seviyede aşındırıcılığa sahip amatör bir ürün. Menzerna 203s ise orta seviyede ve makina ile uygulamaya yönelik profesyonel bir pasta ancak el ile uygulamada da muhteşem sonuçlar verdiği bazı detailing forumlarında tartışıldı. Dolayısıyla pasta olarak 203s önereceğim. Makina ve polishing pad ile yapılırsa sonuç daha da iyi olur. Eğer uygulamayı el ile yapacaksanız yüksek baskı uygulamanız gerekir. İş bittiğinde baya yorulmuş olacaksınız :)
Cila konusunda ise düşündüğünüz Meguiar's Show Car Glaze (#7) adından da anlaşılacağı üzere bir glaze dir. Yani boya koruma özelliği yoktur. Wax'ın altına ek parlaklık kazandırması amacı ile atılır. Sizde bulunan NXT Tech Wax aynı zamanda temizleyici ve hafif çizik giderme özelliğine sahip bir ürün olduğundan dolayı, kendinden önce atılmış olan glaze benzeri tüm ürünleri silecektir. Eğer Show Car Glaze'i NXT'in üzerine atarsanız ilk yıkamada akıp gidecektir. Dolayısıyla boşa almış olursunuz.
Yapmanız gereken aracınızı yıkadıktan sonra kil uygulamak, kilden sonra Menzerna 203s ile (tercihen makina ile) tüm aracı geçmek, daha sonra aracı tekrar yıkayıp NXT atmak. Yıkama sıklığına göre 15-20 günde (4-5 yıkamada bir de denilebilir) bir de NXT'i tazelerseniz fena bir sonuç elde etmezsiniz.
Yagmuradam
16/05/2012, 12:24
Hafif çizik varsa üründe çizik giderici fazla olabilir. SRP yada radiant wax tarzı kapatıcı ürün uygulayabilirsiniz.. istanbul'da olsaydınız gelin birlikte yapalım derdim..
Teklifim tüm arkadaşlara geçerli ucuzundan da olsa polisaj makinası var. 3-5 ürün de mevcut.. Yardımcı olabilirim..
enigmaa37
15/06/2012, 18:37
arkadaşlar kil uygulamasından sonra aracı yıkamak gerekıyormu yoksa direkt cilaya başlayabılyormuyuz?
Şampuan+su karışımı ile kil kaydırırsanız durulamanız gerekir.
enigmaa37
15/06/2012, 20:55
Şampuan+su karışımı ile kil kaydırırsanız durulamanız gerekir.
tsklerrr