Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 multijet kullanıcıları klimanızdan çıkan ses rahatsız ediyor mu?
01adanali01
12/05/2012, 16:15
Gp 1.3 multijet aracımda klima bayağı sesli çalıştığı kanaatindeydim ve servise götürdüm normal bu ses dediler. Ama bir de size danışmak istiyorum. Klimanın çalışma sesinden rahatsız olan var mı? Yoksa ben mi çok pimpirikliyim. :)
klima kompresörü sesli çalışıyor. gayet normal yani motorun hacmi ufak olduğundan zorluyor özellikle yüksek devire çıkınca daha da belirgin oluyor.
ben rölantide klima çalışınca çıkan radyatör sesinden muzdaripim fan bi devreye girip bi çıkıyor iğrenç bi ses dikkat edince aracı bile sallıyor
Ziyaretci037
12/05/2012, 16:49
Bende o sesten nefret ediyorum ama yapıcak bişey yok.Arabaya ilk defa binen biri duyunca o sesi noluyo diyo..
eye of the tiger
12/05/2012, 16:52
Klimada çok belirgin ve rahatsız edici bir ses var motor hacminin küçüklüğünden oluyor sanırım.ilk çalıştırma anında araçı dahi titretiyor.servis bu sese normal dedi.tanıdığım bir ustaya gittim.oda sesin normal olduğunu korkulacak birşey olmadığını söyledi bana.
shellcininabisi
12/05/2012, 18:12
müzikle kamufle ediyorum ben :)
müzikle kamufle ediyorum ben :)
+1
dogus618
12/05/2012, 22:57
en güzeli müzik açmak fanlar bir açıor klimayi açtınmı sanki motorun içinde uçak war :) ve titriyor araba o yüzden tesisatı açıp basla titremeyi tercih ediorum
1.4 FIREdada var o ses. Özellikle uzun bir yol gittikten sonra 1.viteste aracı kullandığınızda uğultu şeklinde bir ses geliyor. Eminim yaşayan vardır..
cihankardes
12/05/2012, 23:08
Ara gaz vermeler, rölanti sesinde artış, sallantı ve kalkışta ıııhhhhlama var mı sizlerde de :D
kadir1982
13/05/2012, 00:06
ben ola bildiğince kullanmamaya çalışıyorum sanki giderken dağılıpta parçalarını yoldan toplayacakmışım gibi bir hisse kapılıyorum :)
Yagmuradam
13/05/2012, 00:27
Herkeste var mu ses ama yapacak pek birşey yok sanırım..
daha önce aküyü daha büyük amperli bi aküyle değiştiren bi arkadaş bu sorunu çözmüş
hazarcelik
13/05/2012, 01:58
arkadaşlar bende aracı çalıştırdığımda cik cik ses geliyordu gittim baktırdım servise klima komprasörü sıkıntılı değişmesi gerekiyor dediler 2000 lira fiyat çıkardılar sizin bahsettiğiniz sorunların aynısını söyleyerek gittim halbuki :S
zaten bu araçta ne arızalıysa ya 1500 lira ya 2000 lira birde parçaları pahalı deriz mercedese inanın bizim parçalar kadar pahalı olamaz
akünüzü biraz güçlü akü ile değiştirin 65 amper gibi
birde size tüyo
v kayışını değiştirin sesteki azalmayı fark edeceksiniz. rölanti devrinden hariç ben klima kompresöründen herhangibi bir ses duymuyorum.
lektonstar17
13/05/2012, 16:10
Malesef benim klimadan da ses geliyor.Klima açıkken motorun uğultusunu içeri alıyor.Havalandırmalardan motorun sesini duyuyorum.
diesel32
13/05/2012, 17:58
benim aküm 65'lik... bende ses yok...
01adanali01
13/05/2012, 17:59
İyi ki buradaki arkadaşlara sormayı düşündüm yoksa aracı satmayı dahi düşünmüştüm. görüş bildiren sıkıntılarını dile getiren herkese teşekkür ederim. Allah sıkıntılarınızdan tez zamanda kurtarsın.
Gp 1.3 multijet aracımda klima bayağı sesli çalıştığı kanaatindeydim ve servise götürdüm normal bu ses dediler. Ama bir de size danışmak istiyorum. Klimanın çalışma sesinden rahatsız olan var mı? Yoksa ben mi çok pimpirikliyim. :)
lanet olsun ki bu klima olayı kronik. yapacak bir şey yok
01adanali01
04/06/2012, 17:49
bol sesli keyifli günler tüm kullanıcılara :)
bende 1.3 multijet kullanıyorum, rahatsız edici bir ses duymadım, sadece ilk çalıştırmada rolantideyken duyuyorum
abi bu arabada ne kadar kronik sorun var ya :) cam ftilleri iyi degildir ruzgar sesini iceride hissediyoruz klimayı calıstır ugultusu rahatsız eder.. city direksiyon koymuslar o arızalanır isin komedi yönü ise arabada ne bozulursa hemen hemen 1000 tl nin üzerinde masraf cıkarıyor..
sinyal kolu arızalanır yaptırmak istersin sanki f1 aracının direksiyonu arızalanmıs gibi para isterler yok arkadas bir daha fiat mi cok zor bir ihtimal kendi adıma konusmak gerekiyorsa..
klima sesine uyuz oluıyorum bu arabaların tek sevmediğim yanı . beni hasta ediyor. daha önce forumdaki arkadaşlar bu klima sesinin akünün daha güçlü bir aküyle değiştiğinde ve v kayışı yanılmıyorsam değiştiğinde ses azalıyormuş denemedim ama forumdaki dostlar böyle söylüyor
matadorcuk
05/06/2012, 11:42
ortak cozum muzıkk galıba:)ver muzıgııı
DarknessFall
05/06/2012, 12:15
ses normal arkadaşlar takılmayın bukadar :) , 65 lik akü çözüyorsa iyi :) ,
izmirFBC
05/06/2012, 13:42
ya arkadaşlar bende öyle uğultu falan yok 90hp biraz daha iyi o konuda sanırım ama benim sorunum klimayı açtığımda gaza yüklendiğimde özellikle 1ve 2 viteste birşey dönmeye çalışıyorda gıcırdama yapıyor gibi bir ses geliyor çok sinir oldum bu durama nedir bu acaba ve varmıdır çözümü
heralde tek çözüm müziğe yüklenmek :D arkadaşlar en azından böyle diyor. başka çözüm bulana kadar böyle yapmak gerkiyor.
Klimaları açınca ses değişiyor ama öyle rahatsız edecek bir ses değil bence.Çok dikkat etmek lazım o değişen sesi duymak için zaten.
ya arkadaşlar bende öyle uğultu falan yok 90hp biraz daha iyi o konuda sanırım ama benim sorunum klimayı açtığımda gaza yüklendiğimde özellikle 1ve 2 viteste birşey dönmeye çalışıyorda gıcırdama yapıyor gibi bir ses geliyor çok sinir oldum bu durama nedir bu acaba ve varmıdır çözümü
Klima (V kayışı) kayışını değiştirin
birde arabanın altını sürtmüşseniz alttaki şase geri demiri egzosta sürtüyor. klima açıkken motor daha fazla zorlanıyor haliyle sizde gaza yüklenince motor fazla kasılıp dönme eğilimine giriyor, eğilen demir egzosta yaklaştığı için sürtüp ses yapıyor. arabayı lifte ya da kanala sokup, bahsettiğim demire elinizde asılıp düzeltebilirsiniz.
gorkem kaan
05/06/2012, 19:24
klima açıkken 3 beygir kaybediyoruz :)
izmirFBC
05/06/2012, 19:41
birde arabanın altını sürtmüşseniz alttaki şase geri demiri egzosta sürtüyor. klima açıkken motor daha fazla zorlanıyor haliyle sizde gaza yüklenince motor fazla kasılıp dönme eğilimine giriyor, eğilen demir egzosta yaklaştığı için sürtüp ses yapıyor. arabayı lifte ya da kanala sokup, bahsettiğim demire elinizde asılıp düzeltebilirsiniz.
çok sağolasın hocam gerçekte,bide bu v kayışı ne kadardır ortalama kazıklanmayalım orda burda :)
çok sağolasın hocam gerçekte,bide bu v kayışı ne kadardır ortalama kazıklanmayalım orda burda :)
20 - 25 lira civarında.
otoya gidin derim en iyi şekilde halleder.
izmirFBC
06/06/2012, 02:42
20 - 25 lira civarında.
otoya gidin derim en iyi şekilde halleder.
haklısınız hem gitmişken arabayı kaldırır şu demiride gerer usta ondanda kurtulruz
birde arabanın altını sürtmüşseniz alttaki şase geri demiri egzosta sürtüyor. klima açıkken motor daha fazla zorlanıyor haliyle sizde gaza yüklenince motor fazla kasılıp dönme eğilimine giriyor, eğilen demir egzosta yaklaştığı için sürtüp ses yapıyor. arabayı lifte ya da kanala sokup, bahsettiğim demire elinizde asılıp düzeltebilirsiniz. can kardeş şase geri demirinin fotosunu çeker misin nasıl bir şeydir ve nerdedir diye senden ricam
50 amperlik akü den kaynaklı, klimayı açınca dodge 250 kamyaonete bağlıyor :)
cihankardes
06/06/2012, 14:50
Sürtme sesi bende de oluyor kalkışta. İçimden "hasss.... şimdi bişeyler kopacak ve motoru parçalıcak" diyorum :D