Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : T-JET'i Tanımayanların Hayalkırıklığı Ne Olacak!..

adverseconditions
09/05/2012, 23:56
Degerli Puntocu Dostlar,

Bir suredir T-Jet bir punto kullanicisi olan biri olarak, zaman zaman kirmizi isikta veya benzer duraklamalar ardindan kalkislar esnasinda, normal kalkis yaptigim anlarda dahi bir yaris icerisine girmeye cabalayan ve Punto'yu yalnizca dis gorunusuyle taniyip, T-Jet lerde kaputun altinda gizli aslan parcasindan haberi olmayan suruculerin, tokatlandiklarinda yasadiklari hayalkirilgi cok aklima takildigi icin boyle bir sey yazmak istedim :)

Selamlar, sevgiler...

Ziyaretci036
10/05/2012, 00:01
Valla normalde sakin arac kullanan biri olarak bazen ozellikle temde beni zorlayip sonrada arkamdan baka kalanlara gelsin :)

effect1903
10/05/2012, 00:29
Valla bende genelde hep sakin kullanırım ama bazen kendi kendime gaza geliyorum bazende durduk yere kafa tutan falan oluyor ve gereken cevabı alıyor :)

Burakcengizhanoglu
10/05/2012, 00:44
Dizeldir o dizeldir diye kaldırıyorlar trafikte :D sonra aynadan kayboluşlarını izliyorum :D

_FeRDi_
10/05/2012, 00:58
Aracımın Active olduğunu anlayıp kafa tutan, chip tuning i ancak arkada kaldığında farkedip kaşındığına pişman olanları çok seviyorum :D

Romeo_er2
10/05/2012, 00:59
Dizeldir o dizeldir diye kaldırıyorlar trafikte :D sonra aynadan kayboluşlarını izliyorum :D

Dizel yazimmi arkaya bende :P

bulut
10/05/2012, 01:55
Dizel yazimmi arkaya bende :P

Panjura m-jet yazısı tak ;)

bulut
10/05/2012, 01:58
T-jet e kafa tutulmaz :)

görkem koçsan
10/05/2012, 03:02
golf fsi. bana kafa tuttu ışıklarda benden farkı yiyince ilerdeki ışıklarda durmaya cesareti olmadı kırmızıda geçti bizzat ben yaşadım bunu :D

engincantan33
10/05/2012, 03:21
bı benzerını ben yasıyorum ozellıkle leon ve golf ler kalkısıyorlar takılmaya sureklı olarak bravo yazısını okuyunca vaazgecıyorlar :D

görkem koçsan
10/05/2012, 03:27
sorsan fiat arabası ne olcak derler öttürünce şöle bi inceliyolar ama bizim arabaları o şaşkın bakışları yetiyo :D

puntocu07
10/05/2012, 09:28
günaydın arkadaşlar insana zorla t-jet aldıracaksınız yokmu satannnn=))=)

emrahisilti
10/05/2012, 10:01
d.bakır-mardin arasında 190 ile giden mercedese selektör yaptıktan sonra şöförünün yüzünün halini görmeliydiniz :):)

emrahisilti
10/05/2012, 10:02

niyetliysen ben çok gönüllü olmamakla beraber satıcıyım :)

punt0
10/05/2012, 10:06
ahaha bendede chip var bi arkadasla kalktık haberi yok chipten :) cıldırdı cıldırdı ondan sonra söyledim kanka bende chip var dedim nasıl ayar oldu varya :) ulan sabahtan beri ne ugrastıyosun beni diyor :)
ama t-jet baska birsey ya önceki arabamda cok yapıyordum ben onu :) cok kafayı yiyenler oldu :)

Misafir047
10/05/2012, 10:22
d.bakır-mardin arasında 190 ile giden mercedese selektör yaptıktan sonra şöförünün yüzünün halini görmeliydiniz :):)

hadi be ordan:)

mutunch
10/05/2012, 10:24
Işıklarda çok fazla kafa tutmaya çalışan olmuyor da, uzun yolda yokuş yukarı bir toyota hi-lux torkuna ve beygirine güvenip basıyorken yanından ben geçince ileride bana olan bakışlarını unutamıyorum. Sanki ne var bu arabada der gibiydi bakışları, uzun uzun inceledi falan yanındaki arkadaşı :D

srdrbzkrt
10/05/2012, 10:37
arkadaşlar bence bu şekilde gücünü belli etmemesi daha güzel insanların şaşkın surat ifadesini izlemek zevkli oluyor:)

eexelanss
10/05/2012, 10:39
Vaayy arkadaş bir ben keyiflenemedim şöyle ağız tadıyla:)
Benimle kapışmaya niyetlenen pek olmuyor nedense genelde ben tahrik ediyorum ve sonuç hep hüsran oluyor benim için :D
Geçenlerde bi siroccoyu gaza getirdim elemanın basmasıyla uzaması bir oldu:) Yine bi eski püskü mitsubishi evoyla bastık lambalarda adam benim arabanın içinden geçti sanki :) Şu zamana kadar öyle uzayıp giden bir araba görmemiştim görmüş oldum.. Artık nekadar yüklüyse ne siz sorun ne ben söyleyim :) Dün yine konya yolunda yolun boş olmasıyla baya bi bastım tabi sağdan sağdan sarı civciv gibi bişey gidiyo sadece egsoz sesini duyuyorum. Tabi elemanın yanından geçtim ama geçerkende gözüm takılmadı değil. Neyse ilerdeki sabit radarlara yaklaşınca yavaşladım tabi o arada yanından geçtiğim sarı civciv yanıma yaklaştı radarı geçer geçmez söyle biraz basayım dedim biraz öne geçtim meğer genç arkadaş basmıyormuş ben arabayı yırtarken o rahat rahat yanımdan uzadı ve o uzama esnasında sarı civcivin yeni çıkan ibiza cupra olduğunu anladım :) ama çok geç oldu.
Şimdi anlamışsınızdır sanırım neden hep hüsrana uğradığımı..heehee :)

tonymontana
10/05/2012, 10:50
hocam sende olmayacak şeylerle yarışa girmişsin :D

FeyyazYavuz
10/05/2012, 10:58
punto mevo nickli arkadaşımız mehmet multiair ile ışıklardan kalkışta gözümün önünde leona atladı leonun o çırpınışları gözümün önünden gitmiyor çok gülmüştüm tabi bende arkadan multijetle tozlarını yutuyodum :) yani multiair böyleyse tjeti düşünemiyorum

punt0
10/05/2012, 11:02
ahahahahah :)))) vallahi sabah sabah cok güldüm allah senden razı olsun abi sende ne o öyle cupralar evolar sciroccolar falan :) offf cok güldüm ama yaaa :D

emrahisilti
10/05/2012, 11:06
hadi be ordan:)
vallahi bak yeminle :):):)

rbcn
10/05/2012, 11:11
Benimle kapışmaya niyetlenen pek olmuyor nedense genelde ben tahrik ediyorum ve sonuç hep hüsran oluyor benim için :D
Geçenlerde bi siroccoyu gaza getirdim elemanın basmasıyla uzaması bir oldu:) Yine bi eski püskü mitsubishi evoyla bastık lambalarda adam benim arabanın içinden geçti sanki :) Şu zamana kadar öyle uzayıp giden bir araba görmemiştim görmüş oldum.. Artık nekadar yüklüyse ne siz sorun ne ben söyleyim :) Dün yine konya yolunda yolun boş olmasıyla baya bi bastım tabi sağdan sağdan sarı civciv gibi bişey gidiyo sadece egsoz sesini duyuyorum. Tabi elemanın yanından geçtim ama geçerkende gözüm takılmadı değil. Neyse ilerdeki sabit radarlara yaklaşınca yavaşladım tabi o arada yanından geçtiğim sarı civciv yanıma yaklaştı radarı geçer geçmez söyle biraz basayım dedim biraz öne geçtim meğer genç arkadaş basmıyormuş ben arabayı yırtarken o rahat rahat yanımdan uzadı ve o uzama esnasında sarı civcivin yeni çıkan ibiza cupra olduğunu anladım :) ama çok geç oldu.

:D :D :D

harika bi yazı olmuş ya sabah sabah güldürdün bizi :)

punt0
10/05/2012, 11:15
bende bi gün ısıklarda bir fiesta ile kalkayım dedim benim traktörle :))) way arkadas ben gaz pedalina dokunamadan adam diger ısıklara gitti tek kapı falan görünce la dedim fiestanın van olanıdır bu :) megerse st olanıymıs :) aslında bi sonraki ısıklardan benimde gecmem gerekiyordu ama utancımdan sagdan sıvısıverdim :) cok kötü bir duygu ya :)

puntocu07
10/05/2012, 11:40
niyetliysen ben çok gönüllü olmamakla beraber satıcıyım :)
ben gönülsüz araç almam :) fotoların varsa görüşelim

eexelanss
10/05/2012, 12:36
Bir de dün başıma ne geldi onuda anlatayım size. Otobandan hava alanına gidiyorum hızım 170-190 felan hafif rampa tırmanıyoruz ve en sol şeritteyim. Bi an kardeşimle muhabbet ederken bi korna duydum halbuki 15- 20 saniye öncesine kadar aynadan baktım kimse yoktu bi baktım aynaya jettacı benim tampona yapışmış resmen. yol istiyor o hızda tabi sağa geçtim adam geçti birazdaha basayım dedim arkasından yemedi. Bu yeni kasa jettalardan ve tam emin değilim ama ya tdı yada tsı yazıyordu arkasında ı si kırmızı idi. Şaşırmadım desem yalan olur çünkü ben yeni kasa jettaların tdi lerini 105 hp tsi lerinide 125 yada 122 hp olarak biliyorum. Hadi 120 hp olsun ve chipli olsun yinede okadar gidemez diye düşünüyorum..

punt0
10/05/2012, 12:41
Bir de dün başıma ne geldi onuda anlatayım size. Otobandan hava alanına gidiyorum hızım 170-190 felan hafif rampa tırmanıyoruz ve en sol şeritteyim. Bi an kardeşimle muhabbet ederken bi korna duydum halbuki 15- 20 saniye öncesine kadar aynadan baktım kimse yoktu bi baktım aynaya jettacı benim tampona yapışmış resmen. yol istiyor o hızda tabi sağa geçtim adam geçti birazdaha basayım dedim arkasından yemedi. Bu yeni kasa jettalardan ve tam emin değilim ama ya tdı yada tsı yazıyordu arkasında ı si kırmızı idi. Şaşırmadım desem yalan olur çünkü ben yeni kasa jettaların tdi lerini 105 hp tsi lerinide 125 yada 122 hp olarak biliyorum. Hadi 120 hp olsun ve chipli olsun yinede okadar gidemez diye düşünüyorum..

abi senin arabada birsey olmadıgından eminmisin jetta yı gecmen gerekir ama :)

eexelanss
10/05/2012, 12:52
hocam sende olmayacak şeylerle yarışa girmişsin :D

ahahahahah :)))) vallahi sabah sabah cok güldüm allah senden razı olsun abi sende ne o öyle cupralar evolar sciroccolar falan :) offf cok güldüm ama yaaa :D

:D :D :D

harika bi yazı olmuş ya sabah sabah güldürdün bizi :)

Abartısız gerçekleri söylüyorum:) Şimdi 150 bg ne kaçıyordur diyip iç çekenler çok oluyodur ama 150 bg de bir yere kadar kardeşim :) Geçmişim hep hüsranla dolu :D İnsan haddini bilmeyince malesef hep böyle oluyor :D
Ben öyle focusla renoyla leon vb gibi araçlarla kapışmıyorum lambalarda felan normal seyriyle kullanıyorum ama yanından uzayıp giderken belki onlarda benim cupranın evonun peşinden yırtındığım gibi yırtınıyorlardır.. Tabi ben farkında olmuyorum tıpkı evocunun peşinden basarken arabamı yakmaya yeltendiğimden haberinin bile olmadığı gibi :) O neydi beaa resmen benim arabanın içiden geçti bir an biri beni ileri doğru değilde arkaya doğru ters istikamete çekiyo sandım Adam saniyede kaç metre koydu kimbilir aramıza düşündükçe depresyona giriyorum aklımdan gitmiyo :) :D

aposport
10/05/2012, 12:53
105 @ 140 linea emotion ile 105 lik DSG Jetta TDI ile kalktık. 130 a kadar kafa kafaya gittik. 130 dan sonra ince ince ayırabildik.

Bizim araba 140 beygir kim sorarsa, topu yalan bu dynoların :(

eexelanss
10/05/2012, 12:59
abi senin arabada birsey olmadıgından eminmisin jetta yı gecmen gerekir ama :)

Valla 170- 190 km arasındaki bir hızdan bahsediyorum ve hafif rampa adam ben o hızdayken namluyu benim tampona dayamış yol istedi.. Bir aracın o rampada 190 ları görmesi için en az 150 hp olması lazım ki bu jetta rahat 190 ın üzerindeki bir hızdaydı ve beni sollayınca iyicede hızlandı çünkü en sol şeritte ben olduğum için haliyle birde geç farkettim hız kesti tekrar bastı gaza.
Acaba diyorum bazı özel jettalar passatlar var. Mesela geçen benim oto yıkamacıya bir jetta gelmiş çocuk yemin billah ediyo abi jetta 270 bg diyor. Özel üretimmiymiş neymiş. Acaba dedim jetta R felanmı onlarda 300 bg civarlarında sanırım.

effect1903
10/05/2012, 13:00
Abartısız gerçekleri söylüyorum:) Şimdi 150 bg ne kaçıyordur diyip iç çekenler çok oluyodur ama 150 bg de bir yere kadar kardeşim :) Geçmişim hep hüsranla dolu :D İnsan haddini bilmeyince malesef hep böyle oluyor :D
Ben öyle focusla renoyla leon vb gibi araçlarla kapışmıyorum lambalarda felan normal seyriyle kullanıyorum ama yanından uzayıp giderken belki onlarda benim cupranın evonun peşinden yırtındığım gibi yırtınıyorlardır.. Tabi ben farkında olmuyorum tıpkı evocunun peşinden basarken arabamı yakmaya yeltendiğimden haberinin bile olmadığı gibi :) O neydi beaa resmen benim arabanın içiden geçti bir an biri beni ileri doğru değilde arkaya doğru ters istikamete çekiyo sandım Adam saniyede kaç metre koydu kimbilir aramıza düşündükçe depresyona giriyorum aklımdan gitmiyo :) :D

Oğuzhan neden depresyona giriyorsun? nasıl öyle gitti diye üzüldüğün araç EVO yani 300 hp'lik 4 çeker tam bir performans canavarı, o arabanın klasmanı zaten süper spor :) kendi klasmanında ki bir araç eğer öyle uzarsa kafana tak bence onu kafana takma gayet normal...

emrahisilti
10/05/2012, 13:08
ben gönülsüz araç almam :) fotoların varsa görüşelim

evleneceğim için mecburen satmak zorunda kalacağım.O yüzden gönülsüz :)

Yeni resimlerini çekerim, alıcıysan pm ile ulaşabilirsin.

Ziyaretci040
10/05/2012, 13:19
Seneler önce tipo varken benzin almaya girdim sediciwalvole tabi şekiliz ya :) Neyse benzinlikte tek kişilik ufacık bi araba var ve ben ne olduğunuda bilmiyorum ya diyorum kesin el yapımı öyle gezinti arabası gibi bişi.Neyse oda yakıt alıyor.Tam benzinlikten çıkarken rastladık adama lütfen dayıcım buyur dedim. Adam gülümsedi ve el salladı meğer araba seven diye bişimiş sadece sesini duydum ve yoktu :D

OAGP1960
10/05/2012, 13:20

Garaj kısmında, t-jet sport başlıklı ve eşsiz olduğunu söyleyebileceğim t-jet ime bir bakın derim, ben satıyorum.:)

Ziyaretçi034
10/05/2012, 13:34
Seneler önce tipo varken benzin almaya girdim sediciwalvole tabi şekiliz ya :) Neyse benzinlikte tek kişilik ufacık bi araba var ve ben ne olduğunuda bilmiyorum ya diyorum kesin el yapımı öyle gezinti arabası gibi bişi.Neyse oda yakıt alıyor.Tam benzinlikten çıkarken rastladık adama lütfen dayıcım buyur dedim. Adam gülümsedi ve el salladı meğer araba seven diye bişimiş sadece sesini duydum ve yoktu :D

caterham'dan bahsediyorsun sanırım. sağlam kayaya vurmuşsun :D

Caterham Cars - Designed for racing, built for living (https://www.caterham.co.uk)

Ziyaretci040
10/05/2012, 13:38
caterham'dan bahsediyorsun sanırım. sağlam kayaya vurmuşsun :D

Caterham Cars - Designed for racing, built for living (https://www.caterham.co.uk)

evet ama gençtik o zamanlar bilemiyorduk :) Daha sonrasında bende çoğu kişinin bilmediği corrado g60 la yaptım bunu farklı olarak ışıklardaydık.Yanımda bi 306 gti çocuk kafayı yedi sellektör falan filan :) Demekki dedim adamın benden aldığı zevk aynı bu şekildeydi. :)

kadir07
10/05/2012, 13:43
nuri orkun abinin aracı alma sen.bizim m.jetin içinden geçersin papaz oluruz sonra senle...:gunsmilie:

rockforever
10/05/2012, 13:57
maalesef t jet i bilen yok o kadar ama zamanla piyasa öğrenir...

Budweiser
10/05/2012, 14:01
İmrendim yemin ediyorum :D Arkadaşta Bravo Tjet var bende oradan aşinayım millete saplayışına.

OAGP1960
10/05/2012, 14:03
Arkadaşlar, t-jet başka bir dünyadır.:)

serkan86
10/05/2012, 14:06
Aracımın Active olduğunu anlayıp kafa tutan, chip tuning i ancak arkada kaldığında farkedip kaşındığına pişman olanları çok seviyorum :D

chip tuning i tanımayan ne yapsın...

o sevde bu sebeple oluştu zaten bende...

eexelanss
10/05/2012, 14:44
Oğuzhan neden depresyona giriyorsun? nasıl öyle gitti diye üzüldüğün araç EVO yani 300 hp'lik 4 çeker tam bir performans canavarı, o arabanın klasmanı zaten süper spor :) kendi klasmanında ki bir araç eğer öyle uzarsa kafana tak bence onu kafana takma gayet normal...

Espiri yapıyorum. :) Ama gerçekten o kadar beklemiyordum.. 300 bg civarlarında bir araç normalde ama eminim yüklenmişler iyice çünki bir başka uzadı gitti sanki araba..

Romeo_er2
10/05/2012, 14:48
Ben saymayi pek gelen giden rakipleri en iyisi :D klansman disi

tonymontana
10/05/2012, 15:10

hocam senin araç ne oldu uygulamalardan sonra hiç göremedim, birşeyler paylaştın mı? valla çok merak ediyorum.

utkuaydin
10/05/2012, 15:22
Oguzhan, 200 ve arti hizlarda olsaydinz jettayi cok rahat yerdin, benzer durumu ben yasamistim bravoyu satmadan once, tem otoyolunda dip gaz gittiginden emin oldugum eski kasa tsi (muhtemelen 122 bg ) ile bildigin dalga gecmistim ancak hizimiz 220 km civariydi.jettanin top speedi 230 civari olabilir ancak ben o gun 248 km yi gorebilmistm.adam resmen ikiniyorken, ben onu gecip gecip yavaslayip tekrar onune firliyordum..

Senin jettada tsi da olsa tdi da olsa kesinlikle yukleme vardir.

Birde rakipleri iyi bilmek lazim, scirocco 160 liklari yakalamamiza pek imkan yok cnku aradaki fark 10 bg bile olsa tsi turbolari daha guclu oluyo arti ayrodinamik yapisi gergi rocco cok cabuk hizlaniyor

He, tsi leon olur golf olur focus renolarin tumu v.s onlarin hic sansi yok bravo sport ve punto sportlara karsi.

eexelanss
10/05/2012, 15:48
Oguzhan, 200 ve arti hizlarda olsaydinz jettayi cok rahat yerdin, benzer durumu ben yasamistim bravoyu satmadan once, tem otoyolunda dip gaz gittiginden emin oldugum eski kasa tsi (muhtemelen 122 bg ) ile bildigin dalga gecmistim ancak hizimiz 220 km civariydi.jettanin top speedi 230 civari olabilir ancak ben o gun 248 km yi gorebilmistm.adam resmen ikiniyorken, ben onu gecip gecip yavaslayip tekrar onune firliyordum..

Birde rakipleri iyi bilmek lazim, scirocco 160 liklari yakalamamiza pek imkan yok cnku aradaki fark 10 bg bile olsa tsi turbolari daha guclu oluyo arti ayrodinamik yapisi gergi rocco cok cabuk hizlaniyor

He, tsi leon olur golf olur focus renolarin tumu v.s onlarin hic sansi yok bravo sport ve punto sportlara karsi.

utkucum sanmıyorum yaaa o jetta kesinlikle 125 bg yada 105 lik değildi. Hani chiplenmiş bile olsa en fazla 150 bg olur oda okadar gitmez.. en azından benim araçla başabaş gider bende birde flitre felanda var ama yemedi geçtikten sonra iyice bastım 200 leri 210 ları gördüm ama yaklaşmak mümkün bile olmadı malesef.. Halen merak ediyorum :)

Roccoya gelince oda sanırım 160 lık değildi 2.0 tfsi lerden olabilir çünkü oda arada 10 bg bir fark varmış gibi uzamadı :)
Yok abi bana hep dişli rakipler geliyor. Sonuç hüsran. :D Ben yapacağımı biliyorumda kararsızım :) :D

eexelanss
10/05/2012, 15:51

Ertuğ dün senin arabayı gördüm konya yolundan neziroğlunun otarafa doğru dönerken kornaya felan bastım ama sen kullanmıyordun başkası vardı.. Tabi yanlış arabayı görmediysem :) Saat 17:30 sıralarında.

omer06
10/05/2012, 19:41
yanlış adamlarla kalkışmıssın abi geçmiş olsun:)

VHDG
10/05/2012, 19:45
ehehehe alemsin :D

efe_erdem
10/05/2012, 20:07
Ben geçen gün kızıltoprak ışıklarda 1.4 140 hp turbo astrasıyla bana aragaz çekipte diger ısıklara kadar 5 6 boy fark yıyen gencin yüz ifadesini sevdim :)

eexelanss
10/05/2012, 20:39

Valla öyle oldu ömer kalkışırkende haddini bilmek herkezle kaldırmamak lazım hehe :D :w00t2000::w00t2000:

omer06
10/05/2012, 20:50
Valla öyle oldu ömer kalkışırkende haddini bilmek herkezle kaldırmamak lazım hehe :D :w00t2000::w00t2000:
önündeki kalkışmalara bak artık abi misal benle :D

diesel32
10/05/2012, 21:11
bizde multiair ile anca kafa tutmaya çalışan sümbüllerle, corsalarla falan oynayalım... millet t-jetlerle nelerle eğleniyormuş :D imrendim :)

engincantan33
10/05/2012, 23:31

Valla 170- 190 km arasındaki bir hızdan bahsediyorum ve hafif rampa adam ben o hızdayken namluyu benim tampona dayamış yol istedi.. Bir aracın o rampada 190 ları görmesi için en az 150 hp olması lazım ki bu jetta rahat 190 ın üzerindeki bir hızdaydı ve beni sollayınca iyicede hızlandı çünkü en sol şeritte ben olduğum için haliyle birde geç farkettim hız kesti tekrar bastı gaza.
Acaba diyorum bazı özel jettalar passatlar var. Mesela geçen benim oto yıkamacıya bir jetta gelmiş çocuk yemin billah ediyo abi jetta 270 bg diyor. Özel üretimmiymiş neymiş. Acaba dedim jetta R felanmı onlarda 300 bg civarlarında sanırım.

utkucum sanmıyorum yaaa o jetta kesinlikle 125 bg yada 105 lik değildi. Hani chiplenmiş bile olsa en fazla 150 bg olur oda okadar gitmez.. en azından benim araçla başabaş gider bende birde flitre felanda var ama yemedi geçtikten sonra iyice bastım 200 leri 210 ları gördüm ama yaklaşmak mümkün bile olmadı malesef.. Halen merak ediyorum :)

Roccoya gelince oda sanırım 160 lık değildi 2.0 tfsi lerden olabilir çünkü oda arada 10 bg bir fark varmış gibi uzamadı :)
Yok abi bana hep dişli rakipler geliyor. Sonuç hüsran. :D Ben yapacağımı biliyorumda kararsızım :) :D

walla hocam jetta konusuna bende takıldım kı multıjet 120 lıkle dalga gecıyorum tdı yı saymıyorum zaten tsı yakalayamıyor sehırıcınde tabı son surat olarak gecer ama 190 km ye kadar hıc sansı yok daha dogrusu hıc yapamadılar :D

Du Hast
11/05/2012, 02:27
dizel jettaya istediğiniz kadar yazılım yükleyin o kadar yürümez. muhtemelen 160 lık tsi'dır diyeceğim yeni kasa jetta'da 160 lık tsi yok, 122 tsi ve 105 tdi var. muhtemelen tsi motora iyi yükleme yapmışlardır yada bir önceki kasa ise 170 tsi'dır, şakaya getirmez adamı.
--

bende başıma geleni anlatayım :)

samsun yolunda lalahan ışıklarda durdum. yanda bir tane tam apaçi işi polo duruyor. ekzost hafif açık. düz 1.4 poloyu süsleyip gti göstermiş falan diye içimden geçiriyorum bir yanda meşhur şayin videosu yapayım diyorum şu adama. neyse yeşil yandı ben gazı harladım vitesi 2. ye çekecem baktım bizim polo yok ortalıkta :D meğer gerçek gti imiş :)

Du Hast
11/05/2012, 02:33
bir tane daha anlatayımda biraz şenlensin :d
bayadır eniştemin alfa 156 2.0 t.spark bende duruyor. geçen hafta sonu biraz dolaşayım diye çıktım benzin aldım. 156 ları az çok bilirsiniz nasıl uzadığını. neyse kızılayda ışıklarda durdum. yanıma çakal kasa bmw geldi. daha önce ağzım çok yandığı için iyice süzdüm arabayı gayet orijinal duruyor. alfada film olduğu için o beni göremiyor ama adam camdan beni süzmeye çalışıyor. adam hafif hafif ara gazı verirken bende gaza geldim tabi benzine falan çektim arabayı. hafif gaz verdim. yeşil ışık bi yandı ben arabayı kaldırmadan bir turbo ıslığı geldi hayret edersiniz. adam 2. viteste sardıra sardıra olay mahalinden uzaklaştı :D

denizhamamcioglu
11/05/2012, 03:51
Eski Subaru'm ile ben de siyah bir T-jet'i yemiştim. Gece Eskişehir yolunda keyifle dolaşırken yanıma geldi, cam açtı, kalkalım mı diye sordu. Hafif sırıtarak peki dedim. 2. viteste kalkalım dedikten sonra cep telefonunu çıkartıp video ya çekmeye başladı. Sanıyorum aracına aşırı güvenen bir arkadaştı. Sadece ikinci viteste 5-6 boy attıktan sonra boşa alıp yavaşladım. Tekrar yanıma gelip hayal kırıklığı ile "bir de 3. vites deneyelim" dedi. Ona da peki dedim. 3. viteste sonuç onun için daha da hazin bir hal aldı tabii. Tekrar yavaşladığımda yanımdan geçerken sinirlenip telefonu koltuğa attığını gördüm. eexelanss'ın yaşadığı olayın benzerinde ben şok eden taraftım diyebilirim.

Adana otobanında da bir hız denemesi öncesinde 200-210 km/h hızla giderken yanımdan Ford Scorpio V6 kullanan ve Subaru geçtiği için çok mutlu olan bir arkadaş geçmişti. Hız denememe başlayıp 260 km/h hızla sanki 90 la giden bir arabayı solluyormuş gibi kafa kaldıra kaldıra yanından geçtiğimdeki yüz ifadesini ve direksiyondaki tepinmesini hiç unutmuyorum.

Punto'mu aldığımda çok yanaşan olmuyordu. Şimdi tekrar Subaru aldım. Yine aracımın arkasından saçma sapan makasa girip yanımdan hızla geçen, selektör atan BMW'ler, Honda'lar Seat'lar eksik olmuyor. Fazla benzin yakmamak adına kısa süre bastıktan sonra bırakıyorum. Hızlanmayı görünce daha fazla zorlamıyorlar zaten :) Daha Punto denk gelmedi ne yazık ki :)

eexelanss
11/05/2012, 09:33
önündeki kalkışmalara bak artık abi misal benle :D
İyi kalkışmaydı,hatalarımız çoktu ve demorilize olduk:)
Artık önümüzdeki kalkışmalara bakıcaz ömerim.

walla hocam jetta konusuna bende takıldım kı multıjet 120 lıkle dalga gecıyorum tdı yı saymıyorum zaten tsı yakalayamıyor sehırıcınde tabı son surat olarak gecer ama 190 km ye kadar hıc sansı yok daha dogrusu hıc yapamadılar :D

Engin benim takıldığım noktada o zaten Nazıl öyle gidebildiği çok meraklandım. İhtimal bile vermiyordum şaka gibi.. :)

dizel jettaya istediğiniz kadar yazılım yükleyin o kadar yürümez. muhtemelen 160 lık tsi'dır diyeceğim yeni kasa jetta'da 160 lık tsi yok, 122 tsi ve 105 tdi var. muhtemelen tsi motora iyi yükleme yapmışlardır yada bir önceki kasa ise 170 tsi'dır, şakaya getirmez adamı.
--

bende başıma geleni anlatayım :)

samsun yolunda lalahan ışıklarda durdum. yanda bir tane tam apaçi işi polo duruyor. ekzost hafif açık. düz 1.4 poloyu süsleyip gti göstermiş falan diye içimden geçiriyorum bir yanda meşhur şayin videosu yapayım diyorum şu adama. neyse yeşil yandı ben gazı harladım vitesi 2. ye çekecem baktım bizim polo yok ortalıkta :D meğer gerçek gti imiş :)

Can büyük ihtimalle yeni kasa jettaydı beyaz hatları bayaca bir keskin yakışıklı birşeydi bayada basıktı yada içi doluydu bilemiyorum :) önceki kasalara benzemiyordu ama tsi değildi sanırım tdi idi büyük ihtimalle özellikle baktım ama eminde olamadım tdi olarak kalmış aklımda i side kırmızı idi..
Piyasada çok gti görünümlü golf,polo var.. Yinede yanına yaklaşırken dikkatli olmak lazım :)

eexelanss
11/05/2012, 09:45
Eski Subaru'm ile ben de siyah bir T-jet'i yemiştim. Gece Eskişehir yolunda keyifle dolaşırken yanıma geldi, cam açtı, kalkalım mı diye sordu. Hafif sırıtarak peki dedim. 2. viteste kalkalım dedikten sonra cep telefonunu çıkartıp video ya çekmeye başladı. Sanıyorum aracına aşırı güvenen bir arkadaştı. Sadece ikinci viteste 5-6 boy attıktan sonra boşa alıp yavaşladım. Tekrar yanıma gelip hayal kırıklığı ile "bir de 3. vites deneyelim" dedi. Ona da peki dedim. 3. viteste sonuç onun için daha da hazin bir hal aldı tabii. Tekrar yavaşladığımda yanımdan geçerken sinirlenip telefonu koltuğa attığını gördüm. eexelanss'ın yaşadığı olayın benzerinde ben şok eden taraftım diyebilirim.

Adana otobanında da bir hız denemesi öncesinde 200-210 km/h hızla giderken yanımdan Ford Scorpio V6 kullanan ve Subaru geçtiği için çok mutlu olan bir arkadaş geçmişti. Hız denememe başlayıp 260 km/h hızla sanki 90 la giden bir arabayı solluyormuş gibi kafa kaldıra kaldıra yanından geçtiğimdeki yüz ifadesini ve direksiyondaki tepinmesini hiç unutmuyorum.

Punto'mu aldığımda çok yanaşan olmuyordu. Şimdi tekrar Subaru aldım. Yine aracımın arkasından saçma sapan makasa girip yanımdan hızla geçen, selektör atan BMW'ler, Honda'lar Seat'lar eksik olmuyor. Fazla benzin yakmamak adına kısa süre bastıktan sonra bırakıyorum. Hızlanmayı görünce daha fazla zorlamıyorlar zaten :) Daha Punto denk gelmedi ne yazık ki :)

Subaru olsun evo olsun bunlar farklı arabalar insan geçemeyeceğini bilsede şöyle yanında bi basmak istiyor :) Beni mesala lambalarda felan durduğumda ne reno ne focus ne golf hiç biri ilgimi çekmiyor şöyle basayımda yanından uzayım gideyim dediğim çok nadir oluyordur. Ama bir subaru göreyim yada son model süper lüks bir araba göreyim yanımda gitmeyi bırak 500 mt önümde göreyim kendimi gaza basarken buluyorum :) Haa yakalamayı bırak egsozundan çıkan dumana yetişme imkanım ihtimalim yok ama kendi adıma konuşayım bende acaip adrenalin yaratıyor. :)
Şayet allah nasip ederde ilerde çok param olursa sırf zevk için yeni kasa 5 kapılı 2.5 wrx st alcam bitane.

ayaman
11/05/2012, 10:23
ben de geçenlerde bir adet doğan görünümlü şahin,2 adet murat 135 modifiyeli(araç çok temizdi),yarım adet torosu tokatladım :D onların değil de benim yüz ifademi görmeliydiniz :D mutluluktan uçuyordum :D ne yapayım :D ölek mi yani :D
bir de şu çin işi mondial 125'lik motosikleti tokatladım :D

denizhamamcioglu
11/05/2012, 12:20
Subaru olsun evo olsun bunlar farklı arabalar insan geçemeyeceğini bilsede şöyle yanında bi basmak istiyor :) Beni mesala lambalarda felan durduğumda ne reno ne focus ne golf hiç biri ilgimi çekmiyor şöyle basayımda yanından uzayım gideyim dediğim çok nadir oluyordur. Ama bir subaru göreyim yada son model süper lüks bir araba göreyim yanımda gitmeyi bırak 500 mt önümde göreyim kendimi gaza basarken buluyorum :) Haa yakalamayı bırak egsozundan çıkan dumana yetişme imkanım ihtimalim yok ama kendi adıma konuşayım bende acaip adrenalin yaratıyor. :)
Şayet allah nasip ederde ilerde çok param olursa sırf zevk için yeni kasa 5 kapılı 2.5 wrx st alcam bitane.

İnşallah dileğiniz gerçekleşir. Yalnız 2.5 değil 2.0 motor tavsiye ederim. 2.5'lar dayanıksız. Hiç yüklemeden standart haliyle 10.000 km'de motor kıranlar var. 2005 model 2.0 STI çok güzel olur. Param olduğunda ben de istiyorum :)

Burakcengizhanoglu
11/05/2012, 13:55
Geçen akşam bi tane getz denk geldi ışıklarda.Hava filtresi falan takmış arabasına bağırtıyo :D
Üzüldüm çocuklara geçerkende göz kırptım ayar oldular :D

eexelanss
11/05/2012, 15:18
İnşallah dileğiniz gerçekleşir. Yalnız 2.5 değil 2.0 motor tavsiye ederim. 2.5'lar dayanıksız. Hiç yüklemeden standart haliyle 10.000 km'de motor kıranlar var. 2005 model 2.0 STI çok güzel olur. Param olduğunda ben de istiyorum :)

Doğrudur almaya gücüm yetmediği için öyle çok etraflıca bir araştırma içerisine girmedim. 2.0 motorların 5 kapılısı yok bildiğim kadarıyla hepsi sedan. Benim beğendiğim 2.5 motor 5 kapılı wrx stiler bambaşkalar benim gözümde.
Örnek olarak şu linki vereyim. Çok para ama göze çok hitap ediyor.
Subaru Impreza 2.5 WRX STi 2009 Model 156.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 85642654 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-turkiye-nin-en-hizlisi-ve-en-dolusu-85642654/detay)

punt0
11/05/2012, 15:46
o gun bende silivriye gidiyordum ofisin arabası ile opel insignia 180 bg giseleri gectim bi golf geldi tsı sellektör falan yaptı neyse emanet araba dedim basmayalım falan herifin bakısına uyuz oldum girdim arkasına bide bakalım ne yapacak diye :)) en son elimle isaret ettim gidecekmisin ben üzerinden geceyim mi diye :) 200 le sellektör yaptım kenara cekildi bakıslarını görmeniz lazımdı ya :)) yanından süzülüp gectim :) cok güzel bir duygu hos benim traktörle pek bunları yapamıyoruz ama olsun ayagımızı yerden kesiyor iste :)

Engin_T
11/05/2012, 15:58
Insignia gerçekten can yakan bir araç :)

punt0
11/05/2012, 16:04
valla opel kendisi bile söyluyor yaa bu gune kadar yaptıgımız en iyi araba diye gercektende öyle basarılı baya :)

eexelanss
11/05/2012, 17:09
Yalnız Şöyle birşey var;
Opel İnsignia turbo 180 hp 0-100 hızlanma 8.9 saniye
Bravo turbo sport 150 hp 0-100 hızlanma(sport mode) 8.1 saniye

Valla ben söylemiyorum teknik veriler öyle söylüyor hehee :)
Demekki 0-100 de sport insigniyayı çıtır çıtır yer. 100 den sonra nolur orasını bilemiyorum :)

punt0
11/05/2012, 17:19
valla 0 dan 100 nü bilemem ama totalde alacagı kesin abi araba hic kasılmadan 200 210 yapıor biraz kasarsan 240-245 e kadar yolu var :)

tonymontana
11/05/2012, 17:21
Yalnız Şöyle birşey var;

Demekki 0-100 de sport insigniyayı çıtır çıtır yer. 100 den sonra nolur orasını bilemiyorum :)

o insignia otomatikse 8.9'da çıkar ama siz 8.1'de manuel çıkabilir misiniz? ben sanmıyorum.

Ziyaretçi034
11/05/2012, 17:32
kasa ağırlık farkından dolayı belki başlarda kafa kafaya gidiyor hissi yaratsada insignia bu, şakaya gelmez :D chiplendiğinde 225 hp gibi güzide bi rakam ortaya çıkıyor. stock 325 hp'lik opc versiyonuna ise hiç değinmiyorum :D

öğlen arasında eve gidip geldim, ışıklarda beklerken duman gibi bişey gördüm karşı şeritte (bölünmüş yol) noluyo felan dedim yanımdan yeni kasa jetta geçti, egzosttan mavi beyaz dumanlar saçaraktan, neden acaba :D

punt0
11/05/2012, 17:54
abi cidddi makina opc olanı ama 180 hp lik olanıda fena degil fırsatını buldugumda alıyorum arabayı :)) sonra bizim puntoya bindigimde 160 ı görsün diye gaz pedalına sonuna kadar basıyorum korkuyorum birgün gaz pedalı delicek zemini :)

can-asan
11/05/2012, 19:58
bi t-jet imiz olmadıki gazlayalım :D

efe_erdem
11/05/2012, 20:25
Yalnız Şöyle birşey var;

180 lık insignia 1.6 motor oldugu ıcın 180 190 dan sonra yakalar. son suratı daha fazla olur. ama o suratlere kadar zaten sen coktan ucmus olursun sııntı yok:) Insignia 180 hp motora gore performansı cok dusuk. Bende t jet var. Astra gtclere bakıyodum 1.6 180 hp performansı nerdeyse aynı t jet ıleo yuzden gerek duymadım dgrusu. Ayrıca yakıtı cok fazla ıdı.

ABNEW
11/05/2012, 20:30
180 lık insignia 1.6 motor oldugu ıcın 180 190 dan sonra yakalar. son suratı daha fazla olur. ama o suratlere kadar zaten sen coktan ucmus olursun sııntı yok:) Insignia 180 hp motora gore performansı cok dusuk. Bende t jet var. Astra gtclere bakıyodum 1.6 180 hp performansı nerdeyse aynı t jet ıleo yuzden gerek duymadım dgrusu. Ayrıca yakıtı cok fazla ıdı.

Efeye katılıyorum ben de.Performans ve tüketim konusunda tsi ler opelin turbolarından daha başarılı.Yine t-jet ve multiair turbolar da çok daha iyi bence...

eexelanss
11/05/2012, 21:18
valla 0 dan 100 nü bilemem ama totalde alacagı kesin abi araba hic kasılmadan 200 210 yapıor biraz kasarsan 240-245 e kadar yolu var :)

Sport kullanmadıysan mutlaka kullanmanı tavsiye ederim. 200lere çok rahat hiç zorlanmadan ulaşan bir araç top speed de 230-240 ları düzde görebilirsin ama insignianın sportu yiyeceği aşikar zaten. 190-200den sonra sporttan daha çabuk ulaşacaktır son hıza.

o insignia otomatikse 8.9'da çıkar ama siz 8.1'de manuel çıkabilir misiniz? ben sanmıyorum.

Valla ben onu bunu bilmem teknik veriler bunu söylüyor bu sportların hepsi manuel zaten 0-100 ü normal mode de 8.5 saniyede sport mode de 8.2 saniyede ulaşıyor.
İnsignianın verisi ise 8.9 saniye
Şayet ben 8.2 saniyede ulaşamıyorsam 100 e insigniada 8.9 saniyede ulaşamıyordur. Araştırın 1.4 150 hp araçlara bakın şayet 8.2 saniyeden daha kısa sürede 0-100 yapan araç varsa susar bir köşeye çelirim.
Ama 1.6 180 hp olupta 8.9 saniyenin altında teknik veri tablosu olan birsürü araç var..
haa ben sport insigniyayı yer gibi bir şey söylemiyorum kesinlikle zaten öyle birşey söylesem herkez bana güler burda. Ama sport insigniyadan daha çevik bir araba trafikte insigniyayı cebelleştirebilecek güçte. Ben insigniyayı kullandım nasıl gittiğini biliyorum sizde bir sport kullanın ve insignianın 180 beygir bir araca göre nekadar hantal kaldığını anlayacaksınız trafikte.

kasa ağırlık farkından dolayı belki başlarda kafa kafaya gidiyor hissi yaratsada insignia bu, şakaya gelmez :D chiplendiğinde 225 hp gibi güzide bi rakam ortaya çıkıyor. stock 325 hp'lik opc versiyonuna ise hiç değinmiyorum :D

öğlen arasında eve gidip geldim, ışıklarda beklerken duman gibi bişey gördüm karşı şeritte (bölünmüş yol) noluyo felan dedim yanımdan yeni kasa jetta geçti, egzosttan mavi beyaz dumanlar saçaraktan, neden acaba :D

opc ye laf yok zaten o ayrı bir klasman.normal insigniayla bir sport kalksa 0-100 kadar kesin önde gider ama daha sonrasında insignia yürü gider mutlaka.

Yok yaa 180 ni görmeden yakalar insignia arada 30 bg var yabana atılacak birşey değil..
Gerçektende diğer araçların turbosuyla kıyaslanacak olursa tjet turboları inanılmaz başarılı

tonymontana
11/05/2012, 21:52
ben diyorum ki insignia otomatikse 8.9sn'de 100km/s ulaşır. Ama siz manuel vites ile 0-100 hızlanmasını fabrika verisini yakalayamazsınız. Neyse zaten opel'de otomatik seçeneği yokmuş. Dediğimin bir anlamı kalmıyor. Otomatik olmadığı için 180lik insignia kullanıcısı da 8.9'u yakalayamaz.

Du Hast
11/05/2012, 22:25
opelin beygirleri sütçü beygirleri. aktarma özürlü firmadır opel. o kadar beygir var t-jet e kalkışta madara oluyor

Luc
11/05/2012, 22:45
Ezerim..

Sent my GT-I9100 using

eexelanss
12/05/2012, 16:03
ben diyorum ki insignia otomatikse 8.9sn'de 100km/s ulaşır. Ama siz manuel vites ile 0-100 hızlanmasını fabrika verisini yakalayamazsınız. Neyse zaten opel'de otomatik seçeneği yokmuş. Dediğimin bir anlamı kalmıyor. Otomatik olmadığı için 180lik insignia kullanıcısı da 8.9'u yakalayamaz.

Anlaştığımıza sevindim.. Ayrıca sen her otamatik arabanın manueline göre daha çabuk hızlanacağını düşünürsen yanılırsın. Her otomatiği dsg ile karıştırma. ;)

Birde zaten şöyle birşey var. Hadi hava koşullarından yada lastiklerden dolayı fabrika verisini yakalayamadım diyelim. 8.2 saniyede ulaşacağıma en geç 8.5 saniyede 100 e ulaştım. Peki aynı şartlarda insignia teknik verisi olan 8.9 saniyede ulaşacağına kaç saniyede ulaşmış olacak acaba,otomatiği olsada değişen bişey olmayacak zaten.. Sonuca baktığında sport her şartta 0-100 saniyede insigniyayı kucağa almış olacak (iddialarımın hepsi stok insignia için geçerli) Birde sportun chipli olduğunu ve en az 180 hp olduğunu düşün ozaman insignia karşısında aynı beygire sahip olmalarına rağmen insignanın ne hale geleceğini düşünemiyorum bile :)

Romeo_er2
12/05/2012, 16:14
Dagilin ! Hepinizi gecerim :D saka bi yana 1 haftadir binmiyodum arabaya ozlemisim :)

efe_erdem
12/05/2012, 16:17
Ben de ha bugun bı cıkayım. Tam da stadın orda oturuyom kızıltoprakta. Yollar kapalıdır heralde :D

sarich
14/05/2012, 02:57
benim bravo 180 hp 160 lık tsi lar dsg ise kalkışta fark atıyorlar vites değiştirene kadar..

cooper s ile beraber u dönüşü yapmıştık o önce döndü sağa geçti ben de arkadan 3 vitese gectiğimizde sakin sakin sollamaya cıktım adam gaza yüklendi beni bekliyo resmen kendinden cok emin geçmeye başladığımda cebellenmeye başladı peşimi bırakmadı sağa geçtim yol veriyorum soluğu yetmedi cooperin bravoda logo iptali falanda var kesin ne oldğunu anlayamamıştır arabanın anladıysada bu kaç ps diye kesin eve gidince internetten araştırmıştır :)

2 hüsranım oldu biri son kasa e 350 cdi ve amcamda en az 60 yaşında yanımdan uzayıp gitti kara duman ata ata

diğeride 106 gti benim coopera yaptığımı o bana yaptı ama turbo sesini biraz geç fark ettim gti nin :) fırtınalar yaratarak uzadı gitti oda.

tonymontana
14/05/2012, 13:07
Anlaştığımıza sevindim.. Ayrıca sen her otamatik arabanın manueline göre daha çabuk hızlanacağını düşünürsen yanılırsın. Her otomatiği dsg ile karıştırma. ;)

Birde zaten şöyle birşey var. Hadi hava koşullarından yada lastiklerden dolayı fabrika verisini yakalayamadım diyelim. 8.2 saniyede ulaşacağıma en geç 8.5 saniyede 100 e ulaştım. Peki aynı şartlarda insignia teknik verisi olan 8.9 saniyede ulaşacağına kaç saniyede ulaşmış olacak acaba,otomatiği olsada değişen bişey olmayacak zaten.. Sonuca baktığında sport her şartta 0-100 saniyede insigniyayı kucağa almış olacak (iddialarımın hepsi stok insignia için geçerli) Birde sportun chipli olduğunu ve en az 180 hp olduğunu düşün ozaman insignia karşısında aynı beygire sahip olmalarına rağmen insignanın ne hale geleceğini düşünemiyorum bile :)

chip'i bilmiyorum da, dediğim gibi o sınıfta bir aracın otomatik versiyonunun olmaması ilginç onu geçtim olsa bile otomatikleştirilmiş olmasını beklemezdim. o yüzden dedim. otomatikleştirilmiş şanzumanın vites değiştirmesinde gecikmesi çok normal. DSG dediğimiz şanzumanda çift kavrama olduğu için hızlı ve sarsıntısız değiştiriyor zaten.

Sonuç olarak evet eşit koşullarda geçmeniz lazım insignia'yı.

emrahisilti
15/05/2012, 18:53
vee listeye ford i de ekleyelim :) 1.8 motorluları biliyorum daha düşüğüde olabilir.Arkadaş temde kafa tutmaya kalktı.Sonuç hüsran el sallayarak yanından geçtim

kuday.
16/05/2012, 00:46
bravo sx im varken yıkık dökük bi 131 yanıma yanaşmıştı önce önemsemedim sonra selektör falan atınca sinirlendim ve şöle bir uzayım demiştim ki 131 üstimden atladı valla . yanımdan geçerken çuff diye bi ses gelince çetin emeç köprüsünden balgata zor attım kendimi :D

_FeRDi_
16/05/2012, 00:59
Bende dün gece maltepe sahilde artist ve içi apaçi dolu bir yeni clio symbol yedim :D Active ile bu kadar napalım :D

acRep
16/05/2012, 01:17
Sağ şerit forever :)

emrahisilti
16/05/2012, 01:27
teme çıkmadan önce 30 tl benzin atayım 2 gün işe götürsün getirsin dedim kapışalım derken gitti 30tl lik benzin :)

electradio
16/05/2012, 01:55
Kapışmak falan bu saatten sonra bu ülkede çok lüks iş...

eexelanss
16/05/2012, 09:52
bravo sx im varken yıkık dökük bi 131 yanıma yanaşmıştı önce önemsemedim sonra selektör falan atınca sinirlendim ve şöle bir uzayım demiştim ki 131 üstimden atladı valla . yanımdan geçerken çuff diye bi ses gelince çetin emeç köprüsünden balgata zor attım kendimi :D

131 gri renkli birşey miydi?
Benimde turbolu bir 131 ile ostimde anım olduda :) Yalnız beni geçmeye çalışan 131 tam hatırlamıyorum rengini ama gri gibi birşeydi.
Ostimdeki lambalarda yeşil ışık yanınca haraketlendim ıslık ve çufflama sesi duymaya başladım aynadan bir baktım 131 arkasını ata ata geliyor bende hafif yüklendim yüklenince iyice basmaya başladı önce önemsememiştim baktım yanıma geldi geçecek bende allah ne verdiyse yapıştırdım yukardaki lambalara kadar velhasılı bir boy kadar fark attım. Camı açtım sordum benim yaşlarımda genç bir arkadaş, turbo var sanırım kaç beygir dedim 135-140 bg civarı dedi. Oda bana sordu bu 120 lik turbo değilmiydi diye? dedim bu 150 lik. Arkadaş şöyle bi gülümsedi. Ben arkadan izleyim diye yavaş gittim sonra bakıyorum arabaya arkadan her vite değiştirmesinde cuffflayıp arkasını sallıyor araba sağa sola. Çok komikti bayada güldüm..

pilotender
16/05/2012, 10:52
131'e bir dünya neden masraf yapılır? Ben anlayamıyorum bu durumu.

punt0
16/05/2012, 11:07
benimde bi kere eski araba focus ghia 1.6 150 hp civarında birseylere cıkmıstık onda bi sahin geldi hadi kalkalım dedi bende ukalalık yaptım adama sen kalk ben geliyorum dedim oda bana sen kalk istersen ben geleyim dedi :) caddebostan migrosun oradan bi kalktık maltepe sahil yoluna falan girdik aa bi baktım ben sahil yolunda 190 la falan gidiyorum sahin arkamda bana isaret ediyor gidecekmisin yoksa üzerinden geceyimmi gibi hareketler yapıor adam yanımdan bi gecti :) yuh dedim bu ne sonra kaputu actırdım bi baktım ki oda ne miaforri + baya saglam bi yüklemis :) eyw hacı dedim :) büyüksün cok sok olmustum ama ya :)

tiner
16/05/2012, 11:08

ee ben bunu garibim 95 ps multijetimle de yapıyorum sakarya bolu arası:)

eexelanss
16/05/2012, 14:08
benimde bi kere eski araba focus ghia 1.6 150 hp civarında birseylere cıkmıstık onda bi sahin geldi hadi kalkalım dedi bende ukalalık yaptım adama sen kalk ben geliyorum dedim oda bana sen kalk istersen ben geleyim dedi :) caddebostan migrosun oradan bi kalktık maltepe sahil yoluna falan girdik aa bi baktım ben sahil yolunda 190 la falan gidiyorum sahin arkamda bana isaret ediyor gidecekmisin yoksa üzerinden geceyimmi gibi hareketler yapıor adam yanımdan bi gecti :) yuh dedim bu ne sonra kaputu actırdım bi baktım ki oda ne miaforri + baya saglam bi yüklemis :) eyw hacı dedim :) büyüksün cok sok olmustum ama ya :)

Şahin beyaz ve 06 plaka ise fena taşa toslamışsın derim :)

mutunch
20/05/2012, 02:40
Dün Konya-Afyon arası sakin sakin giderken arkadan gelen bir arabaya yol verdim, aynadan bir audi jip olduğu anlaşılıyordu ama ne olduğunu tam çıkaramamıştım.
Neyse solladı beni ben de Q7 olduğun gördüm ve kaçla gidiyor acaba diye merak ettim yapıştım arkasına. 140-150 arası gidiyordu, sonra sanırım beni m.jet sandı ve yol verdi. solladım bastım biraz da 180e geldiğimde tam ayağımı çekecekken gaza aynaya baktım sağdan kaptırmış geliyor :) daha sonra ben de bastım en son ben 200 ile giderken sağımdan süzüle süzüle geçti ve de gitti :)
Tamam burada geçildim ama, eminim ki benden de böyle bir performans beklemiyordu :)
Muhtemelen şaşırmıştı :)

Du Hast
20/05/2012, 03:45
Dün Konya-Afyon arası sakin sakin giderken arkadan gelen bir arabaya yol verdim, aynadan bir audi jip olduğu anlaşılıyordu ama ne olduğunu tam çıkaramamıştım.
Neyse solladı beni ben de Q7 olduğun gördüm ve kaçla gidiyor acaba diye merak ettim yapıştım arkasına. 140-150 arası gidiyordu, sonra sanırım beni m.jet sandı ve yol verdi. solladım bastım biraz da 180e geldiğimde tam ayağımı çekecekken gaza aynaya baktım sağdan kaptırmış geliyor :) daha sonra ben de bastım en son ben 200 ile giderken sağımdan süzüle süzüle geçti ve de gitti :)
Tamam burada geçildim ama, eminim ki benden de böyle bir performans beklemiyordu :)
Muhtemelen şaşırmıştı :)
yüksek hacimli dizel suvları virajda yakalamaktan başka çare yok. virajlarda yüksek ağırlığı ve yüksek yapısı nedeniyle fazla performans veremiyorlar o sırada inceden yanından uzayıp gideceksiniz. düz yolda beygir farkıyla iyi uzuyorlar.

umit
20/05/2012, 03:59
en sonunda bana da T-jet aldıracaksınız,

180 - 190 ı buldurmak için koltuktan jokey gibi destek veriyorum :whip0000: :D

_FeRDi_
20/05/2012, 04:19
t-jet i canavar gibi motoru olan tek kapı araç sanıyordum, meğersem 3 kapıda varmış,görünce çocuklar gibi sevindim :D T-jet sahibi olmak adına darısı başımıza artık :)

emrahisilti
20/05/2012, 11:42
Tjet sport ile tjet dynamic arasinda cok fark var :)

halils2
20/05/2012, 12:36
Tjet sport ile tjet dynamic arasinda cok fark var :)

ne gibi mesela bildiklerini sayar mısın??? aile olunca sportta olsa 3 kapı araç kullanışlı olmuyor maalesef:(

Ziyaretçi034
20/05/2012, 12:46
en sonunda bana da T-jet aldıracaksınız,

180 - 190 ı buldurmak için koltuktan jokey gibi destek veriyorum :whip0000: :D

muhaha :D

meyve suyu içiyordum, direk püskürttüm ya :D

emrahisilti
20/05/2012, 12:53
ne gibi mesela bildiklerini sayar mısın??? aile olunca sportta olsa 3 kapı araç kullanışlı olmuyor maalesef:(

17inch jant hillholder esp marşpiyel koltuk döşemesi ilk aklıma gelenler.

Ziyaretci036
20/05/2012, 12:59
17inch jant hillholder esp marşpiyel koltuk döşemesi ilk aklıma gelenler.

Esp hillholder asr tum t-jettlerde standart emrahcim.

emrahisilti
20/05/2012, 13:00
Esp hillholder asr tum t-jettlerde standart emrahcim.

abi dynamiclerde yok diye biliyordum eminmisin? sportla dynamic arasındaki fark sadece kapı mı :)

Ayberk0616
20/05/2012, 13:00

Ses sistemi(fiat hi-fi system)
jant (17 inç t-jet jant)
koltuk (spor)
spoiler
marşpiyel
gösterge (beyaz zeminli spor gösterge)
benim bildiklerim bunlar

emrahisilti
20/05/2012, 13:03
jant (17 inç t-jet jant)
koltuk (spor)
spoiler
marşpiyel
benim bildiklerim bunlar

bide kapı :)

Ziyaretci036
20/05/2012, 13:04
abi dynamiclerde yok diye biliyordum eminmisin? sportla dynamic arasındaki fark sadece kapı mı :)

Evet 4kapi t-jetlerde esp asr hillholder var cunku guclu bir alettte olmasi gereken. diger saydiklarin yok. Mesela 15''sac kapak jant koymuslar celik jant bile yok.

kadir07
20/05/2012, 13:05
jant (17 inç t-jet jant)
koltuk (spor)
spoiler
marşpiyel
benim bildiklerim bunlardemekki t-jet göstergeyle koltuğuda ayarladım mı bende m.jet'ten t-jet'e terfi etmiş olucam
:D

emrahisilti
20/05/2012, 13:05
Evet 4kapi t-jetlerde esp asr hillholder var cunku guclu bir alettte olmasi gereken. diger saydiklarin yok. Mesela 15''sac kapak jant koymuslar celik jant bile yok.

doğru söylüyorsun esp vs.. varmış.
Forumda bir arkadaş 2009 tjet dynamic satıyo 21.500 e düşürmüş imkanım olsada alsam.

emrahisilti
20/05/2012, 13:06
demekki t-jet göstergeyle koltuğuda ayarladım mı bende m.jet'ten t-jet'e terfi etmiş olucam

motoru napıcaz :))

Ziyaretci036
20/05/2012, 13:09
motoru napıcaz :))

Kadirin motor chiplendi 120 basiyordur. Arti 6ileri vitesi var affetmez :-)

kadir07
20/05/2012, 13:11
motoru napıcaz :))yazılımı yaptık hava filtresi geliyor katalizörü iptal ettirip komple düz boru yapılacak o zaman stock bi t-jetle deneyebiliriz...::)

emrahisilti
20/05/2012, 13:13
yazılımı yaptık hava filtresi geliyor katalizörü iptal ettirip komple düz boru yapılacak o zaman stcok bi t-jetle deneyebiliriz...::)

hala fark var benimki pahalıya çalışıyo seninki ucuz :)

Ziyaretci036
20/05/2012, 13:15
hala fark var benimki pahalıya çalışıyo seninki ucuz :)

+1000 :-)

kadir07
20/05/2012, 13:15
onun için uğraşıyoruz ya bu kadar:D yoksa t-jetteki tadı istesekte alamayız zaten...

emrahisilti
20/05/2012, 13:19
+1000 :-)

benim ufaktan bir ses sistemi var burdan bir arkadaş talip oldu satılırsa senin mercekli farlar duruyorsa alıyorum

Ziyaretci036
20/05/2012, 13:27
benim ufaktan bir ses sistemi var burdan bir arkadaş talip oldu satılırsa senin mercekli farlar duruyorsa alıyorum

Farlar duruyor. Diesel32 mi talip oldu :)

emrahisilti
20/05/2012, 13:29
Aynen diesel32 vazmigecmis :))

Ziyaretci036
20/05/2012, 13:32
Aynen diesel32 vazmigecmis :))

Yok vazgecmemis zaten ona ben soylemistim. Senin ses sisteminin satilik oldugunu ondan sordum demek iletisime gecmissiniz. Hayirli ne ise o olsun. :)

emrahisilti
20/05/2012, 13:36
Ondan haber bekliyorum satilmazsa amcaogluna tum sistemi hediye edicem

halils2
20/05/2012, 15:06
eh çok da fark yokmuş aslında yani 4 kapıya değişilecek fark yok 4 kapı olsun varsın jant beyaz gösterge olmasın ama t-jet olsun:) linea t-jet düşünmüyor değilim ailemden dolayı.

aykut_1914
20/05/2012, 15:35
sitenin satılık ilanlarında tertemiz t-jet linea vardı incelemenizi öneririm.
yanlıs hatırlamıyorsam ilan sahibi tonymontana

aykut_1914
20/05/2012, 15:36
yanlış hatırlamıyormuşum :)
https://forum.grandepuntotr.com/satilik-araba/36267-t-jet-linea-dynamic-22500-kmde.html

Ziyaretci036
20/05/2012, 15:37
Ondan haber bekliyorum satilmazsa amcaogluna tum sistemi hediye edicem

Kesin doner bu ara sinavlari bitirme projeleri havada ucusuyor serhatin :-)

rockforever
20/05/2012, 15:57
ailesi olan ve t jet isteyene dynamic cuk oturur ..aradaki farkları ayberk yazmış zaten bir kaç ayrıntı sadece..ses sistemi de aynı sadece bagajda entegre küçük bir subwoofer var jant da yapıldımı ok dir benim gibi:)

mutunch
20/05/2012, 16:13
yüksek hacimli dizel suvları virajda yakalamaktan başka çare yok. virajlarda yüksek ağırlığı ve yüksek yapısı nedeniyle fazla performans veremiyorlar o sırada inceden yanından uzayıp gideceksiniz. düz yolda beygir farkıyla iyi uzuyorlar.

kesinlikle çok çok fena uzadı geçti yanımdan :D ama olsun değdi yine de :)

mutunch
20/05/2012, 16:14
jant (17 inç t-jet jant)
koltuk (spor)
spoiler
marşpiyel
benim bildiklerim bunlar

Ayberk sanırım bir de sportlar da stepne yok, onun yerine lastik tamir kiti var. Bagajdaki hi-fi den dolayı olması lazım.

Ayberk0616
20/05/2012, 16:55
Ayberk sanırım bir de sportlar da stepne yok, onun yerine lastik tamir kiti var. Bagajdaki hi-fi den dolayı olması lazım.

Evet stepne yok,onun yerine plastik var ortasındada lastik şişirme kompresörü gibi bişey var :)

efe_erdem
20/05/2012, 18:19
demekki t-jet göstergeyle koltuğuda ayarladım mı bende m.jet'ten t-jet'e terfi etmiş olucam

O kadar ugrasacagına benım arabayı al.
Bugun satılmazsa tabı :)

emrahisilti
20/05/2012, 20:03
Evet stepne yok,onun yerine plastik var ortasındada lastik şişirme kompresörü gibi bişey var :)

Bende stepne var ve bence cok gerekli.dbakirdan donuste yolda ufak bir kaza yaptim ve jant catladi.boluda stepneyi takmak zorunda kaldim.yoksa yollarda rezil rusva olurdum.(15inch)

ABNEW
20/05/2012, 23:23
T-Jet Sportta bir de spor süspansiyon var;)

efe_erdem
20/05/2012, 23:31
Karartılmıs on farlar ve karartmalı ark cam ve yan camlar var. Bunlar da fabrıka cıkıslı artıları. Krom egsoz ucu var aklıma gelmıyo daha ama jantlar sanırım farklı.
Aracından aracına degısıyo bır de. Benım aracımda skydome da vae. Blue&Me sistemi cruıse kontrol var vs vs

tonymontana
20/05/2012, 23:50
yanlış hatırlamıyormuşum :)
https://forum.grandepuntotr.com/satilik-araba/36267-t-jet-linea-dynamic-22500-kmde.html

araç arkadaşımın ailesine ait, 10gün içinde Hyundai bayisine verilecek. Son dakikalar yani...

aykut_1914
21/05/2012, 00:46
araç arkadaşımın ailesine ait, 10gün içinde Hyundai bayisine verilecek. Son dakikalar yani...

halil bey in tam aradıgı araç gibi duruyor ancak görmüyo heralde kendisi

Ziyaretci036
21/05/2012, 00:49

Valla bende puntomu satsaydim dusunmeden alirdim.

tonymontana
21/05/2012, 00:53
halil bey in tam aradıgı araç gibi duruyor ancak görmüyo heralde kendisi

kısmet abi bu işler...

aykut_1914
21/05/2012, 01:00
kısmet abi bu işler...

öyle abi dogru diyorsun.
lineaların 2.elleri hep böyle uygun mu ya? yoksa senin ark mı bu fiyata veriyor

mutunch
21/05/2012, 11:41
T-Jet Sportta bir de spor süspansiyon var;)

T-jet dynamicte de multijetlerden farklı bir süspansiyon var sanırım.
Çünkü benim arabanın lastik-çamurluk mesafesi ile bir multijetin mesafesi aynı değil ve arabanın altı her yere dokunuyor. Küçük kayalar, kar kütleleri, neyi ortalarsam ortalayayım hep altını vuruyor.

mutunch
21/05/2012, 11:43
Karartılmıs on farlar ve karartmalı ark cam ve yan camlar var. Bunlar da fabrıka cıkıslı artıları. Krom egsoz ucu var aklıma gelmıyo daha ama jantlar sanırım farklı.
Aracından aracına degısıyo bır de. Benım aracımda skydome da vae. Blue&Me sistemi cruıse kontrol var vs vs

Efe skydome bende de var, alırken özel siparişle alınıyor sanırım, diğer artılar da gayet güzelmiş. Mesela karartmalı camları bilmiyordum ben. Ancak benim en çok ihtiyacım olan şey cruise control :)
Sonradan takılıp takılamadığını bir şekilde öğrenip taktırmak istiyorum.

tonymontana
21/05/2012, 11:58
öyle abi dogru diyorsun.
lineaların 2.elleri hep böyle uygun mu ya? yoksa senin ark mı bu fiyata veriyor

linea alan insanlar t-jet'i tercih etmiyor. çok yakar sanıyorlar ama ben bizzat gördüm ortalaması 6.3 l/100km'de. T-jet'in piyasası yok işte, hastası punto alıyor, linea gitmiyor. Şimdi biniciye değil de Yükseliş oto'ya gidecek yok yere... Onlarda kazık fiyattan verirler birine...Yazık yani.

ABNEW
21/05/2012, 16:45
T-jet dynamicte de multijetlerden farklı bir süspansiyon var sanırım.
Çünkü benim arabanın lastik-çamurluk mesafesi ile bir multijetin mesafesi aynı değil ve arabanın altı her yere dokunuyor. Küçük kayalar, kar kütleleri, neyi ortalarsam ortalayayım hep altını vuruyor.

Haklı olabilirsin Murat ama ben aldığım dönemde spor süspansiyon sadece sportlarda var diye belirtilmişti,

Sportla dynamic farkı yazıldı ama sürekli unutulan şeyler ekleniyor yahu :)

rockforever
21/05/2012, 17:12
Haklı olabilirsin Murat ama ben aldığım dönemde spor süspansiyon sadece sportlarda var diye belirtilmişti,

Sportla dynamic farkı yazıldı ama sürekli unutulan şeyler ekleniyor yahu :)

benim dynamic e3,5h r yay taktım oldumu sport...

ABNEW
21/05/2012, 18:25
benim dynamic e3,5h r yay taktım oldumu sport...

Tamam Ali kızma sport olmuş:)

rockforever
22/05/2012, 14:10
Tamam Ali kızma sport olmuş:)

ben de sport alacaktım yengen bırakmadı..2 kapı fazla şu an ama olsun arada lazım oluyor:)