PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : elektrik,elektrik..

burhankutlu
06/05/2012, 16:53
ortalama olarak 80-90 lira geliyor eve herkeste durum aynı mı merak ediyorum. yeni gelen faturaya göre 54 tl tüketim fatura 86 lira bu 32 lira nereye gidiyor çok merak ediyorum bu kadarına pes yahu ilk okuma 10.04,son okuma 6.05 yahu daha 1 ay bile değil bu kadar fatura el insaf.. tüketim değerine 263.000 yazılmış bunu kaçla çarparsak vergi oranı eklersek 86 tl yapar ben işin içinden çıkamadım vallahi pes..

must
06/05/2012, 17:27
4 kisi bizim aile pc filan min 1 tane aciktir evde daima, ampullerin tamami tasarruflu 100 civari geliyor hep +- 20. Tv de gunde 5-6 saat acik mesela. Daha da dusmuyo zaten. Buzdolabi eskiyse biraz fazla yakabilir. Baska mesela firin utu supurge(watt i fazla olan cihazlar) ne sikliklikla kullaniliyo ona bakmak lazim.

ZAK1980
06/05/2012, 18:05
habıre Zam Zam zam gelırse olacagı bu Dogalgaza her ya zam gelıyor ufak ufak ispatladım bıle gırın bakın Baskent Doğalzaın web sayfasına mayısta 50 tl ye 10 m3 alınırken hazıranda 50 tl ye 9.5 m3 alınıyor her ay boyle artıyor.
Arkadaslar lüfen sıkayet etmeyelım secımlerde oy verırken sıkayet edıyormuyduk ki simdi zam gelınce sıkayet edelım ayıp oluyor ama bugun secım olsa yıne % 50 oy alır hatta daha fazlasını adam zam yapıyor daha ne ıstıyorsunuz zam yapmasında yunanıstanmı ollalım bakın dunyada en cok makam aracı olan ulkeymısız gelısmıs Japonya,Almanya,İngılterede bıle bızden cok yok makam aracı padısah lıks ıcınde yasayacal nasıl yasayacak halkın sayesınde degılmı

takres
06/05/2012, 20:00
bende elektrik faturalarından şikayetçiyim ayda 10 gün memlekette olmama rağmen 32 lira fatura geliyor...

rbcn
06/05/2012, 23:15
ben gece tarifesi kullanıyorum evde termosifon var hergün 2 saat kadar çalışıyor 2 güne bi bulaşık makinası 3 güne bi çamaşır makinası ve fırın çalışıyor klima olmadan 65 70 geliyor klima ile aksam 10 dan sabah 8 e kadar full sabahtan aksama da ara ara çalıştırarak 130 gibi geliyor

burhankutlu
07/05/2012, 03:32
habıre Zam Zam zam gelırse olacagı bu Dogalgaza her ya zam gelıyor ufak ufak ispatladım bıle gırın bakın Baskent Doğalzaın web sayfasına mayısta 50 tl ye 10 m3 alınırken hazıranda 50 tl ye 9.5 m3 alınıyor her ay boyle artıyor.
Arkadaslar lüfen sıkayet etmeyelım secımlerde oy verırken sıkayet edıyormuyduk ki simdi zam gelınce sıkayet edelım ayıp oluyor ama bugun secım olsa yıne % 50 oy alır hatta daha fazlasını adam zam yapıyor daha ne ıstıyorsunuz zam yapmasında yunanıstanmı ollalım bakın dunyada en cok makam aracı olan ulkeymısız gelısmıs Japonya,Almanya,İngılterede bıle bızden cok yok makam aracı padısah lıks ıcınde yasayacal nasıl yasayacak halkın sayesınde degılmı

şikayet etmeyelim derken her yapılan doğru olacak diye bir şey yok doğru işler olduğu kadar yanlış işlerde oluyor bunu da şikayet ederek dile getirmek iyidir ben burada oy verdim ama hiç bir işi yanlış demiyorum ki yani bunu da oy verme işine çevirdik ya ne deyim illaki şikayet olacak doğru işleri konuştuğumuz kadar yanlış işleri de bir şekilde dile getirmek gerek diye düşünüyorum. ben oy verdim bu neden 86 olmuş demiyorum yanlışlık bize gelen faturada mı yoksa genel olarak mı öyle. yine söylediğimin arkasındayım ve şunu da ekliyorum verginin vergisini ödüyoruz ama unutmamak gerek bunu şuan alan kadar ilk getirene de biraz kabahat bulmak gerek diye düşünüyorum..kim getirdiyse de şuan kim uyguluyorsa da bence yazık bu kadar olmaz..

dogus618
07/05/2012, 04:36
fatura demeyin böğrümü yakmayın bıktım artık faturalardan