Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Punto, Evo'dan güzel diyen var mı?
rohan4421
06/05/2012, 01:52
arkadaslar ben hala hayret ve ibretle şaşkınım. evo tam yer edinmişken golf focus gibi araç sahiplerinin bile hayranlıgını kazanmışken , su yeni puntonun ortaya atılmasını hala cozemedim. buna başarı dien biri varmı, bendemi arabadan anlamıyorum sizce yeni punto bi gelişimmi yoksa tamamen geriye atılan bi adımmı buyrun siz yorumlayın
tonymontana
06/05/2012, 01:53
gelişme göstermediği ortada ama kara kara tampondan bin kat iyidir.
Bence başarılı bir araç.Yakından inceledim. Grande Punto, Evo üzerine mutlak bir hakimiyet kurmuştu kasa güzelliği olarak.Ayrıca bir aracın iç tasarımını ,tampon ve stoplarını değiştirip Evo demenin mantıksız olduğunu Oto dergileri bile haberlerinde vurguladı. Fiat ta sanırım bunu anladı ve iki arabayı birleştirip gayet şık ve Grande Punto'nun sportifliğinde bir araç çıkardı ortaya.
rohan4421
06/05/2012, 02:01
evonun govde rengi karbon gorunumlu tamponları bence daha başarılı idi, yeni punto ise grande puntodan başka bişey deil bence tamam grande puntoyu hepimiz sevdik ama geriye giderek gelişim kaydedilmez ki , yeni puntoyu seyir halinde gorunce gp den ayırt edemiom taki sinyalleri felan gorene kadar...
Gokdeniz34
06/05/2012, 04:09
Benim kanımca hepten değişmesi lazım daha agresif daha sportif bı punto olabilirdi gp evo punto hepsi guZel olabilir ama nebileyim misal eski fiesta kasası nasil yenisi nasil eski i30 nasil yeni nasil eski kia rio bile çağ atladı bu ornekler cogalabilinir bu saydıklarımı yanyana koyun birbirlerine hiç benzemiyorlar istesende benzEyemezssin
Bide bize bak gp evo punto biraz masrafla hepsi birbirine doner
Olsun genede seviyorum bu araclari
Sent my iPhone using
ykaya1983
06/05/2012, 10:18
Bence de yeni punto daha güzel.Ben evonun ön tasarımına bir türlü ısınamadım.Özellikle beyaz evolarda aracın önünde koskocaman bıyık şeklinde siyah plastik bana göre hiç hoş durmuyordu.
cihankardes
06/05/2012, 11:41
Hepsi neyse de o ön logonun saçma duruşu nedir öyle ya. Koysanıza ızgaranın ortasına şunu.
:poster_s:Ben bu siyah tamponları seviyorum:)
tonymontana
06/05/2012, 13:47
:poster_s:Ben bu siyah tamponları seviyorum:)
atın ağzındaki yular gibi duruyor.
Tipi Hoşuma gidiyor :) Şimdi Tam Yerini Bulmuşlar :)
frkn1907
06/05/2012, 14:25
Evonun tamponları tam bi bıyık gibi duruyor
reddragon
06/05/2012, 14:51
En güzeli Grande Punto arkadaşlar.Radikal ve mükemmele yakın bir dizayn. Hele ön taraf çok yakıcı...Bunu objektif olarak söylüyorum. Ha iön konsol dizaynı berbat diğer yandan...
tonymontana
06/05/2012, 15:05
En güzeli Grande Punto arkadaşlar.Radikal ve mükemmele yakın bir dizayn. Hele ön taraf çok yakıcı...Bunu objektif olarak söylüyorum. Ha iön konsol dizaynı berbat diğer yandan...
GP en güzeli ama ön konsol berbat değil, 2006 yılına göre güzeldi. Evo'dan tabiki kötü ama bence hoş. Kapı içleri bile tasarım, 2012 i20'ye bakıyorum en basit neyse o yapılmış, ama GP öyle değil.
ben hertürlü evo diyorum ön tamponda arka tamponda cok guzel kuzguna yawrusu güzel gelirmis dıyenler olabılır :) tamamen zewk meselesi. Punto yu yakından ınceledim bir evo kadar cekıcı olmadgnı duşunüyorum
SKELETER
07/05/2012, 02:31
Objektif yorum yapmak gerekirse olmadı. Grandeci arkadaşlar habire evo nun önü olmadı vs dese de evo gerek iç dizayn gerek dış dizayn olarak grandeden üstündü.
Gündüz farı olsun, dönüşlerde yanan sis farları olsun hoş bir araçtı evo. Yeni punto mu, bilemem ben soğudum. Bir daha punto almam, hatta fiat'a da temkinli yaklaşırım. Bu kadar çabuk kasa değiştirirmez. Yalama yaptılar hepten. Fiat'ta zaten kalıcı kalan model var mı ayrı. Bu sene bravo da gidiyormuş. Yeni isimle başka araç çıkarsınlar onun tanıtımını yapana kadar onuda üretimden kaldırırlar.
İşte bu yüzden Fiat, bir Toyota olamaz.
SKELETER
07/05/2012, 02:34
Hatta bir adım daha ileri gidim 10 yıl sonra hyundai dediğimiz sallamadığımız marka da i20 hale üretilirken punto'nun ismi bile olmayacak. Niye marka tutarsız. Yaptığı işe kendi bile değer vermiyor ki insanlar değer versin.
dogus618
07/05/2012, 04:46
grande ilk göz ağrısı evo 2 . bence bu ikisi değişmemeli
fatih5533
07/05/2012, 09:00
Hatta bir adım daha ileri gidim 10 yıl sonra hyundai dediğimiz sallamadığımız marka da i20 hale üretilirken punto'nun ismi bile olmayacak. Niye marka tutarsız. Yaptığı işe kendi bile değer vermiyor ki insanlar değer versin.
ne olursa olsun bu söylediğin çok doğru....
kesinlikle yeni punto, evonun yanından geçemez. evo sahibi olarak grande puntoya hala hayranlıkla bakıyorum. skydomelu ve beyaz bir grande puntonun yerini bana göre diğerleri tutamaz. fakat sırf içine hayran kaldığım için evo aldım, pişman değilim aracımı çok seviyorum fakat bu araçların görünümü daha sportif ve agresif olmalı.
motor delisi
07/05/2012, 12:01
Fiatın hangi arabası dıştan bakıldığında uuuuvvvvv arabaya bak diyecek kadar çekici ? yenisi eskisi evosu grandesi bence hepsi cacık ben evo kullanıcısıyım sırf içi güzel ve skydome var diye aldım dıştan bakılırsa en güzeli grande puntodur içten ise dynamıc evo ama fiat artık hepsini evo gibi yaptı ve bi ayrımı kalmadı bidaha fiat asla almam. Öndeki amblem emanetmiş gibi duruyor hani al kaputa tak gibi olmuş o nasıl bir tasarımdır öyle ? Birkere hadi tasarımını geçtim evoda perde hava yasatığı diz havayastığı varken 30-45 bin tl arası bir araç satıyorsun alan adam 45 bin tl veriyor biniyor bir kaza yaptığında ne diz havayastığı ne perde havayastığı var tasarımı geçtim güvenliği bile düşünmüyorsun insanı düşünmeyen marka başka neyi düşünürki yeni puntoya yazık çok severek almıştım evomu ve çokta seviyorum şuan iyiki evo almışım yeni puntoya yönelmemişim diyorum. ama satarsam eğer polo fiesta vs vs başka marka alırım yeni puntoya asla bulaşmam belki gene evo çıkarırda onu alırız eskiyince :)
Yenisini bilmem ama evo; bendeki "eski" GP den, sırıtan ağzıyla hiçbirzaman güzel olmadıki !...Tercihimi evodan yana da kullanabilirdim iç konsolunun güzelliği için ama bana uyan (agresif,maço ve yakışıklı) dış görünüşü sayesinde tereddüt etmedim.
muhammedçelik
07/05/2012, 15:08
bence evo ile gp kıyaslanmaz bile..
iskmehmet1975
07/05/2012, 16:55
Evo'nun lansmanını bile yapalı 1 yıl olmamışken punto benimde hoşuma gitmedi.yukarıda bazı arkadaşların yazdığı gibi birdaha fiat almam ama şunuda itiraf edelim sıfırda bunlardan uygunu yok.hem dizel hem bu donanım hemde bu fiyatlar çok zor.belimizi düzeltirsek WV yada japon...bye
Valla yeni punto ile Evo arasında sadece tampon farkı var gibi geldi bana , belki ufak tefek bir iki şey daha. Ama o bordo döşemeli sportif koltuk döşemelerine yazık ettiler. Arabanın içine etmişler:)
Arabamın her içine binen fiat kendini aşmış diyor.
since1453
08/05/2012, 09:39
GP arkadaşlarda evo ya karşı bir antipati var özellikle bıyıklara karşı.
fakat dışardan gören herkez evo tamponlara hasta özellikle her gören tamponları senmi boyattın kaça yaptırdın nasıl boya kullandılar diyorlar.(My life olduğu için tamponlar pianoo black).
Yeni puntoda ekstra birşey yapmadılar kı fiyat düşürmek için sadeleştirdiler geliştirmediler yada gzelleştirmediler.
tonymontana
08/05/2012, 09:49
GP arkadaşlarda evo ya karşı bir antipati var özellikle bıyıklara karşı.
fakat dışardan gören herkez evo tamponlara hasta özellikle her gören tamponları senmi boyattın kaça yaptırdın nasıl boya kullandılar diyorlar.(My life olduğu için tamponlar pianoo black).
Yeni puntoda ekstra birşey yapmadılar kı fiyat düşürmek için sadeleştirdiler geliştirmediler yada gzelleştirmediler.
piano black evet daha güzel normal kara plastiğe göre ama ben çok az görüyorum, genelde hep çirkin plastik. o ne hocam öyle kartal tamponu gibi. carbonda olsa piano black'de olsa GP yakışıklılığı yok asla ne evo da ne de yeni punto'da. ha içini bordo döşemesini dersen yerden göğe haklısın. beğenmeyen varsa ya kördür ya da kasıtlı çamur atıyordur.
motor delisi
08/05/2012, 10:45
piano black evet daha güzel normal kara plastiğe göre ama ben çok az görüyorum, genelde hep çirkin plastik. o ne hocam öyle kartal tamponu gibi. carbonda olsa piano black'de olsa GP yakışıklılığı yok asla ne evo da ne de yeni punto'da. ha içini bordo döşemesini dersen yerden göğe haklısın. beğenmeyen varsa ya kördür ya da kasıtlı çamur atıyordur.
EKTE GRANDE İLE EVO VAR AYNI RESİMLER DİREK KAFALARI GÖZÜKÜYOR ARKADAN EVO BİKERE DAHA ŞIK O YÜZDEN ONU KOYMADIM EVO DAHA Bİ MODERN GİBİ DURUYOR SANKİ:whistlin:
tonymontana
08/05/2012, 11:02
kesinlikle katılmıyorum, GP'deki agresiflik sportiflik karizma yok evo'da.
Nerede olursa olsun siyah bir plastik parça aracı daha olgun ve karakterli göstermez. Ama evonunda dashboard dizaynının hakkını yemeyelim...
Dis gorunum grande ic gorunum evo, cogu insan boyle dusunuyor bence de kesinlikle dogru. Yeni puntoda da buna benzer bi sey yakalamaya calismislar sanirim. Ayrica evodaki sisler mesela cok kotu bence ortaya yakin. Grande distan cok hos, ha ben icinde seyehat ediyorum surekli icini goruyorum diye evoyu tercih ettim orasi ayri
since1453
08/05/2012, 14:09
Yiğit bey özellikle yeni yıkandığında piano black çok şık duruyor kendini gösteriyor birde karartılmış farlarıda kendini gösteriyor :)
fiatın yapması gereken evo iç konsolu tamemen koruyup evonun ön hatlarını hırçınlaştırmaktı.arka görüntüsü zaten yeterince şık
yeni punto diğerlerine göre tek güzel yeri ön panjurun petek olması gerisini at çöpe:)
juventude
08/05/2012, 15:42
gp ile evo arasında sadece ön taraf tartışılır. hırçın isteyen gp beğenir. ama kalan her taraf için evo. yeni puntoya gelince çok saçma olmuş. bence de evonun önünü hırçınlaştırmak gerekirdi. gp daha önce çıkmış , evo sonra çıkmış , illaki arada farklar olur ona tamam da yeni punto ne ola ki.
tonymontana
08/05/2012, 16:14
eklemek lazım evo'nun farları (ön-arka) gp'ye göre çok güzel.
mfnserim
08/05/2012, 19:25
Punto evo candır, karbon görünümlü tamponlar baştâcıdır. ( Yanlış anlaşılmasın, kendi arabam diye demiyorum :))
since1453
08/05/2012, 21:13
Yenisini bilmem ama evo; bendeki "eski" GP den, sırıtan ağzıyla hiçbirzaman güzel olmadıki !...Tercihimi evodan yana da kullanabilirdim iç konsolunun güzelliği için ama bana uyan (agresif,maço ve yakışıklı) dış görünüşü sayesinde tereddüt etmedim.
Sami bey evo Gp den 2-3 bin TL daha ucuz olsa yine GP yimi tercih ederdiniz.Fanatikliğin yanı sıra bu işin maddi yönüde var tamamen duygusal :)
aykuttt89
08/05/2012, 23:59
yeni punto diğerlerine göre tek güzel yeri ön panjurun petek olması gerisini at çöpe:)
bi ön tamponla arka tamponu değiştirip ben punto yaptım diyen fiat ın zihniyetine ben ya...ben araba aldım 2 ay sonra evo diye bişey kalmadı böyle saçmalık böyle salakça bi iş görmedim ben..yeni ön arka tampon alayım bnm arabam eski kasa durumuna düşmesin diye düşündüm ama ön petekli ızgara hariç yeni punto tamponları çok berbat.s daha dorusu şuna yeni punto demiyelim ..makyajlı evo desek daha mantıklı :)
Sami bey evo Gp den 2-3 bin TL daha ucuz olsa yine GP yimi tercih ederdiniz.Fanatikliğin yanı sıra bu işin maddi yönüde var tamamen duygusal :)
Hayır, maddiyat ve fanatiklikle alakası yok (yaş itibariyle futbol fanatiği tadında hırslarımı geride bıraktım) sonuçta aynı markanın araçlarını kullanıyoruz evo ya veya başka bir üst segment araca çok şükür ulaşabilecek durumum var ama "gereği yoktu" ve estetik açıdan daha çekici gelmişti...sizi aracın (evo) görünüşü hususunda dalga geçermiş gibi bir izlenim verip kızdırdıysam kusura bakmayın
Grande puntoyu çok seviyorum ve kesinlikle karizmatik diğerlerine göre ancak gözüm yeni puntolarda. Nedense beğendim o araçları. Değiştirebilirim her an güzel bir tane bulursam =)
can-asan
09/05/2012, 13:41
yeni puntonun evodan tek farkı su, evo tamponlardaki ekleri macunlayıp gövde rengine boyamışlar :) benim arabam siyah olduğu için pek belli olmuyor tampondaki ekler o yüzden benim açımdan bir sıkıntı yok :) he birde koltukları değiştirmişler onu beğenmedim.
since1453
09/05/2012, 15:20
Hayır, maddiyat ve fanatiklikle alakası yok (yaş itibariyle futbol fanatiği tadında hırslarımı geride bıraktım) sonuçta aynı markanın araçlarını kullanıyoruz evo ya veya başka bir üst segment araca çok şükür ulaşabilecek durumum var ama "gereği yoktu" ve estetik açıdan daha çekici gelmişti...sizi aracın (evo) görünüşü hususunda dalga geçermiş gibi bir izlenim verip kızdırdıysam kusura bakmayın
kesinliikle yanlış anlamadım sonuçta ben aarcımı sewiyorum herkezde görüntüsünü sevmek zorunda değil zevkler ve renkler tartışılmaz
örneğin ben GP nin iç görünüğünü hiç beyenmiyorum evo çok daha üstün:)
ama anlatmak istediğim şey evo 33000Tl
ona emsal özellikte
GP 36000 TL olsa kaçtane GP ci arkadaş GP yi tercih ederdi :)
Bazen dizeli ve LPG yi eleştiriyoruz(sesli çalişiyor,performans düşüyor,kalorifer geç ısınıyor vb.) acaba benzinli-LPg takılı-dizel punto nun sıfır fiyatları eşit olsa kaçımız benzinliyi tercih ederdik....
Yada galariye gidip GP alan arkadaşlar ın kaç tanesi galariye gittiğinden GP evodan 3 bin TL pahalıysa gidipte GP alırdı ?
tonymontana
09/05/2012, 15:35
Pahalısını bilmiyorum evo tercih ederdim GP pahalı olsaydı ama aynı para olsaydı aynı donanımla GP tercih ederdim.
Yeni Punto bence en güzeli:)
GP nın içi eleştirildi ve Fiat Evoyu çıkardı.Bunun da dışı eleştirildi ve Fiat Evonun içini Grandenin dışıyla birleştirerek ''Mükemmel Punto'' ya ulaştı :)
1ocak2011
09/05/2012, 15:43
2 ay sonra ön tamponları sürekli kıran Yeni Puntocuları görmemize az kaldı.
Bence böyle bir değişime gerek varmıydı yoktu tabiki süreç grande punto ve punto evo diye giderken bence olmamış bizim alıştığımız actve,dynamic gibi gibi donanımlar varken şimdi yeni donanımları öğrenmeye çalışacağız bence gereksiz
since1453
09/05/2012, 17:04
Pahalısını bilmiyorum evo tercih ederdim GP pahalı olsaydı ama aynı para olsaydı aynı donanımla GP tercih ederdim.
İşte Yiğit bey aynı fiyatta değiller evo GPden 2-3 bin tl pahalı :)
muhammedçelik
09/05/2012, 17:13
içi olsun dışı olsun her yeriyle Evo,Gp den alımlı ve önde. Arkadaşların bazıları GP lerin önden görünüşünün daha iyi olduğunu iddia etmişler ama piyasada şirket araçları hariç ön görünümüyle oynanmamış GP görmek çok nadir olsa gerek...yani kanaatimce agresif görünüşlü Gp yoktur, ona agresiflik katan Gp sahipleri vardır :D
AYTEK AYDIN
09/05/2012, 18:37
Yeni Punto bence en güzeli:)
GP nın içi eleştirildi ve Fiat Evoyu çıkardı.Bunun da dışı eleştirildi ve Fiat Evonun içini Grandenin dışıyla birleştirerek ''Mükemmel Punto'' ya ulaştı :)
işte bu işin özeti bencede bu. yeni punto son zamanların en iyisi.
kesinliikle yanlış anlamadım sonuçta ben aarcımı sewiyorum herkezde görüntüsünü sevmek zorunda değil zevkler ve renkler tartışılmaz
örneğin ben GP nin iç görünüğünü hiç beyenmiyorum evo çok daha üstün:)
ama anlatmak istediğim şey evo 33000Tl
ona emsal özellikte
GP 36000 TL olsa kaçtane GP ci arkadaş GP yi tercih ederdi :)
Bazen dizeli ve LPG yi eleştiriyoruz(sesli çalişiyor,performans düşüyor,kalorifer geç ısınıyor vb.) acaba benzinli-LPg takılı-dizel punto nun sıfır fiyatları eşit olsa kaçımız benzinliyi tercih ederdik....
Yada galariye gidip GP alan arkadaşlar ın kaç tanesi galariye gittiğinden GP evodan 3 bin TL pahalıysa gidipte GP alırdı ?
Yazımda da belirttiğim gibi çok şükür ki evoyu veya daha üst segment aracı almak hususunda (kendi açımdan diyorum) "duygusal" :) olarak bir sıkıntı yoktu...ama almadım, dediğiniz gibi zevk meselesiydi...zevk meselesi ve kişisel görüş- tercih hususunda Muhammedçelik kardeşimiz "şirket aracı" genellemesiyle kişiselden çok, fanatizm standartında yeterince görüş vermiş...oda bir düşünce, saygı duyulur :)
muhammedçelik
10/05/2012, 13:33
Yazımda da belirttiğim gibi çok şükür ki evoyu veya daha üst segment aracı almak hususunda (kendi açımdan diyorum) "duygusal" :) olarak bir sıkıntı yoktu...ama almadım, dediğiniz gibi zevk meselesiydi...zevk meselesi ve kişisel görüş- tercih hususunda Muhammedçelik kardeşimiz "şirket aracı" genellemesiyle kişiselden çok, fanatizm standartında yeterince görüş vermiş...oda bir düşünce, saygı duyulur :)
Sayın Sami kardeşim sanırım yazdığım yorumdan sadece ''şirket aracı'' ibaresini okuyup yorum yapma ihtiyacı duymuşsun.Yazımın genelini okursan vede konu başlığına bakarsan ortada 2 model arasında kişilerin yorumlarının sorulduğunu vede benim marka kötülemekten ziyade 2 model arasında kıyas yaptığımı açıkça görebilirsin.Kusurları da olsa Araçlarımız kendi sınıfında çok üstün araçlar 2004 eski kasa puntomdan sonra gidip Evo almam sanırım fanatizm olsa gerek ;) saygılarımla...
Bugün Kartal'da yanımdan geçti siyah bir Punto. Gider halde baya bir inceledim aracı,gayet güzel göründü gözüme. Yalnız Fiat sitesine baktığımda bir eksiklik farkettim T-Jet yok. Sanırım T-Jet istiyorsak ya GP ya da Bravo alacağız.
engincantan33
11/05/2012, 03:47
ben hertürlü evo diyorum ön tamponda arka tamponda cok guzel kuzguna yawrusu güzel gelirmis dıyenler olabılır :) tamamen zewk meselesi. Punto yu yakından ınceledim bir evo kadar cekıcı olmadgnı duşunüyorum
Objektif yorum yapmak gerekirse olmadı. Grandeci arkadaşlar habire evo nun önü olmadı vs dese de evo gerek iç dizayn gerek dış dizayn olarak grandeden üstündü.
Gündüz farı olsun, dönüşlerde yanan sis farları olsun hoş bir araçtı evo. Yeni punto mu, bilemem ben soğudum. Bir daha punto almam, hatta fiat'a da temkinli yaklaşırım. Bu kadar çabuk kasa değiştirirmez. Yalama yaptılar hepten. Fiat'ta zaten kalıcı kalan model var mı ayrı. Bu sene bravo da gidiyormuş. Yeni isimle başka araç çıkarsınlar onun tanıtımını yapana kadar onuda üretimden kaldırırlar.
İşte bu yüzden Fiat, bir Toyota olamaz.
kesinlikle yeni punto, evonun yanından geçemez. evo sahibi olarak grande puntoya hala hayranlıkla bakıyorum. skydomelu ve beyaz bir grande puntonun yerini bana göre diğerleri tutamaz. fakat sırf içine hayran kaldığım için evo aldım, pişman değilim aracımı çok seviyorum fakat bu araçların görünümü daha sportif ve agresif olmalı.
bence evo ile gp kıyaslanmaz bile..
eklemek lazım evo'nun farları (ön-arka) gp'ye göre çok güzel.
Punto evo candır, karbon görünümlü tamponlar baştâcıdır. ( Yanlış anlaşılmasın, kendi arabam diye demiyorum :))
içi olsun dışı olsun her yeriyle Evo,Gp den alımlı ve önde. Arkadaşların bazıları GP lerin önden görünüşünün daha iyi olduğunu iddia etmişler ama piyasada şirket araçları hariç ön görünümüyle oynanmamış GP görmek çok nadir olsa gerek...yani kanaatimce agresif görünüşlü Gp yoktur, ona agresiflik katan Gp sahipleri vardır :D
zevk meselesı tamamen bencede evo hepsının onunde sıralayacak olursak ;
1-evo (beyaz)
2-fun donanımlı grande punto(cok ıstedım nasıp olmadı)(bolero kırmızı)
3-grande punto(beyaz)
4-yenı punto (en kotusu beyazı)
since1453
11/05/2012, 10:28
zevk meselesı tamamen bencede evo hepsının onunde sıralayacak olursak ;
1-evo (beyaz)
2-fun donanımlı grande punto(cok ıstedım nasıp olmadı)(bolero kırmızı)
3-grande punto(beyaz)
4-yenı punto (en kotusu beyazı)
evo beyaz ve siyahı 2 bayide aynı fiyata bulmuştum.siyah 300 tl pahalıydı.ama 10bin bakımını ücretsiz hediye ettiler.(kullanım sonucu oluşan ekstra masraflar hariç)
Çok tereddütte kaldım ama beyazı tercih ettim iykide etmişim.Keşke skydom da olsaydı :)
bence değişikliğe gerek yoktu. evo da iyi özellikle iç dizayn,
ama yeni punto da çok hoş olmuş yakışmış doğrusu
Sayın Sami kardeşim sanırım yazdığım yorumdan sadece ''şirket aracı'' ibaresini okuyup yorum yapma ihtiyacı duymuşsun.Yazımın genelini okursan vede konu başlığına bakarsan ortada 2 model arasında kişilerin yorumlarının sorulduğunu vede benim marka kötülemekten ziyade 2 model arasında kıyas yaptığımı açıkça görebilirsin.Kusurları da olsa Araçlarımız kendi sınıfında çok üstün araçlar 2004 eski kasa puntomdan sonra gidip Evo almam sanırım fanatizm olsa gerek ;) saygılarımla...
Neyse ben anlatmak istediğimi yeterince ifade edemedim heralde, gereksiz bir yazışma olmaması için herkese araçları hayırlı olsun kazasız belasız ve "tercihinden memnun" olarak huzurla binmek nasip etsin diyerek bitireyim...Saygı bizden, sağolun.
Budweiser
12/05/2012, 11:59
Zevk ve tercih meselesi herkesin görüşüne saygı duyarım ama Evo bence Puntonun en güzel serisi. Yeni punto farklı bir kasa ve daha yüksek donanımla çıkmalıydı. (polo ibiza gibi muadil segmentlerine göre) Yeni punto bence olmamış.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (https://imageshack.us/photo/my-images/256/dsc01584y.jpg/)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (https://imageshack.us/photo/my-images/215/dsc01585ga.jpg/)
Bence 2011 evolar daha iyi,Fotoğraflarda gözüken aracım 2011 haziran Çıkışlı My Life 1.3 Multijet 75 HP dir ve Bugünkü Easy 1.3 Multijetin Modelinin Akranıdır...Görüldürğü gibi tamponlar gövde rengidir,artı gövde rengi metaliktir,Start&Stop özelliklidir,Park Sensörü vardır,185/65/15 lastik kullanımı ve stepne mevcuttur,Perde Hava Yastıkları Vardır,Blue Me özeliklidir ve TomTom Navigasyon Ön Hazırlıklıdır...Ancak Bugünkü akranı olan modelinde ise bu özellikler yoktur dolayısı ile bence 2011 daha iyidir..:)) Hesap ortada
since1453
14/05/2012, 09:35
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (https://imageshack.us/photo/my-images/256/dsc01584y.jpg/)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (https://imageshack.us/photo/my-images/215/dsc01585ga.jpg/)
Bence 2011 evolar daha iyi,Fotoğraflarda gözüken aracım 2011 haziran Çıkışlı My Life 1.3 Multijet 75 HP dir ve Bugünkü Easy 1.3 Multijetin Modelinin Akranıdır...Görüldürğü gibi tamponlar gövde rengidir,artı gövde rengi metaliktir,Start&Stop özelliklidir,Park Sensörü vardır,185/65/15 lastik kullanımı ve stepne mevcuttur,Perde Hava Yastıkları Vardır,Blue Me özeliklidir ve TomTom Navigasyon Ön Hazırlıklıdır...Ancak Bugünkü akranı olan modelinde ise bu özellikler yoktur dolayısı ile bence 2011 daha iyidir..:)) Hesap ortada
evo yu anladımda neden 2011 evolar 2012 evolarin başı kelmi :)
tabiki değil ama özellikleri tırpanlamış fiat..
iskmehmet1975
14/05/2012, 16:05
dün fiat bayii'deydim,evo mylife(1.3) modeline 41 bin yazıyordu.bu paraya bunu alan salak var mı dedim kıza.şaşırdı tabi lütfen kia ceed fiyatlarına bakın öyle fiyat yazın bu boş arabaya dedim.ayrıca fiat sitesinde punto'nun dualogic modeline 40 bin civarı yazıyor.yani üretimi bitti denen evo yeni puntodan pahalı arkadaşlar :) okadar kalitesiz koltuklarla bu normal değil mi sizcede:)
dün fiat bayii'deydim,evo mylife(1.3) modeline 41 bin yazıyordu.bu paraya bunu alan salak var mı dedim kıza.şaşırdı tabi lütfen kia ceed fiyatlarına bakın öyle fiyat yazın bu boş arabaya dedim.ayrıca fiat sitesinde punto'nun dualogic modeline 40 bin civarı yazıyor.yani üretimi bitti denen evo yeni puntodan pahalı arkadaşlar :) okadar kalitesiz koltuklarla bu normal değil mi sizcede:)
Mehmet, Kia, Riosunu (benzinli+otomatik) 44000TL ye satıyor.Tamam güzel araç ama fiyatlar uçmuş durumda.Neredeyse tüm araç fiyatları arttı.Dolayısıyla Punto da nasibini aldı.Ucuz araç kalmadı piyasada.Fiat aynı sınıf ve donanımda ekstra para istemedikçe herhangi bir sorun yok.
Bu arada ben 2005 Yılından beri 3 defa Punto aldım.Değil salaklık, son derece güzel karar vermiş olmaktan mutluluk duydum hep ;)
rohan4421
16/05/2012, 00:37
Valla yeni punto ile Evo arasında sadece tampon farkı var gibi geldi bana , belki ufak tefek bir iki şey daha. Ama o bordo döşemeli sportif koltuk döşemelerine yazık ettiler. Arabanın içine etmişler:)
Arabamın her içine binen fiat kendini aşmış diyor.
aynen döşeme bpzulmus , yagmur sensörü felan yok ben anlatamıyorum galiba bazı arkadaslar anlamıs ama genel olarak kimse anlamadı, ya diyorumki evo 2 yıldır olan bi araç ve gayet başarılı şekilde tutulmuşken bu ismi kaldırıosan nie yeni punto gibi aptal bi tipleme ile cıkıyorsun, birileri i30da olan değişimi görmüyormu hyundai çağ atladı fiatin yaptıgı değişime bakın ya ne gereği vardı
since1453
16/05/2012, 09:59
mehmet bey boş dediğiniz dualogic mylife ta bulunan özellikler ;
(koyu olanlar Active modellerde yok.)
-çelik jant
-sis farı
-viraj içi aydınlatan sis farları
-follow me home farlar
-gündüz farları
-4 airbag
-koyu zeminli ön farlar
-piano black tampon
-blue&me (bluetooth+usb+sesli komutla teyp kontrolu)
-tom tom nav.ön hazırlık
-deri direksiyon+vites
-ABS-ASR-EBD-ESP-MSR-HBA
Aracın 2 büyük eksiği dijital klima ve hız sabitleme
gerçekten bomboş bir araba size katılmamak elde bile değil :)
iskmehmet1975
16/05/2012, 13:09
dostum sen kia sitesine bakmadın sanıyorum.ceed segment olarak bizim arabadan üstte değil mi? sanırım itirazın olamaz buna.1.6 dizel 2 modeli 90 ve 115 ps ve fiyatları 40-43 bin.güvenlik full,ama virajı aydınlatan arabam var diye mylife alacak olana da bişey diyemem.bende punto sahibiyim ve çooook pişmanım aldığıma.özellikle yeni punto beni çok üzdü,bu fiat ın bize yaptığı büyük bir ayıp.dün arkadaşım sordu neden evo sitede yok diye,bana güler korkusundan sustum :(((
iskmehmet1975
16/05/2012, 13:16
[QUOTE=rohan4421;686664]aynen döşeme bpzulmus , yagmur sensörü felan yok ben anlatamıyorum galiba bazı arkadaslar anlamıs ama genel olarak kimse anlamadı, ya diyorumki evo 2 yıldır olan bi araç ve gayet başarılı şekilde tutulmuşken bu ismi kaldırıosan nie yeni punto gibi aptal bi tipleme ile cıkıyorsun, birileri i30da olan değişimi görmüyormu hyundai çağ atladı fiatin yaptıgı değişime bakın ya ne gereği vardı[/QUOyeni puntoyu duyduğum gün gittim hyundai ye,kimse sen ne istesin demedi diye almadım yeni i30'u.enkısa zamanda evo dan kurtulup alacam diye umuyorum
since1453
16/05/2012, 14:12
dostum sen kia sitesine bakmadın sanıyorum.ceed segment olarak bizim arabadan üstte değil mi? sanırım itirazın olamaz buna.1.6 dizel 2 modeli 90 ve 115 ps ve fiyatları 40-43 bin.güvenlik full,ama virajı aydınlatan arabam var diye mylife alacak olana da bişey diyemem.bende punto sahibiyim ve çooook pişmanım aldığıma.özellikle yeni punto beni çok üzdü,bu fiat ın bize yaptığı büyük bir ayıp.dün arkadaşım sordu neden evo sitede yok diye,bana güler korkusundan sustum :(((
Cee'd Hatchback MOTION otamatik 46000 TL
5K EASY 1.3 MULTIJET 95HP DUALOGIC S&S 40.900 TL
Fiatta liste fiyatı üstüne 1500 TL ye kadar düşme yapıyorlar.(bana 1400tl indirm+park sensoru+motor koruma hediyesi vermişlerdi)Kia nın okdar pazarlık payı bırakacağını sanmam.6000 TL fiyat fakı var.zevk meselesi-tercih meselesi.
KİA Ceed gerçekten hoş bir araba
ben yazdığım özellikleri git al diye yazmadım.Boş dediğin araçtaki özellikler sınıfının dengi otombillerde opsiyon olarak satılan donanımlar.puntoların activeleri bile sınıfındaki araçlara göre donanımlı denebilir......
-ABS-ASR-EBD-ESP-MSR-HBA-4 hava yastığı na boş demek te ilginç
Yalnız bahsi geçen Ceed eski kasa sanırım.Yenilerinin fiyatı daha yukarılarda olacaktır.Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi Kia, Rio otomatik benzinli aracı için bile 44000TL istemekte,
Kianın tüm yeni modelleri çok güzel bence de..
iskmehmet1975
16/05/2012, 15:19
easy modeline neden döndün anlamadım dostum,ben mylife dedim.yeni puntolar zaten nedense daha ucuz,zaten ilk söze böyle girdim bende:neden bunlar evodan ucuz diye.senin mylife 42 bin tl fiatta şu anda.mylife mı alırsın ceed mi sen bi sor kendine?:)
since1453
16/05/2012, 15:25
yazdığın otomatik motion olan,rakamlarla oynama.düz vitesi 40-43 arası. :) düz vitesi neden yazmadın,yanına mylife otomatik fiyatınıda yazsana.rakamlar kia sitesinden ustalar...isteyen bakar...
Cee'd Hatchback MOTION otamatik 46000 TL
5K EASY 1.3 MULTIJET 95HP DUALOGIC S&S 40.900 TL
lütfen önce yazılanı tam okuyun zaten size verdiğim fiyat otomatiğin fiyatı ne rakamlarla oynaması ? :)
dualogic fiatın yarı otamatik vitesi punto dualogic vitesi düz vitese çevirdide yeni otomatik vites mi çıkardı :)
ceed in sokaklarda reklamlarda gördüğümüz aracı Cee'd Hatchback CONCEPT (SR) oda 53.000 TL
since1453
16/05/2012, 15:30
easy modeline neden döndün anlamadım dostum,ben mylife dedim.yeni puntolar zaten nedense daha ucuz,zaten ilk söze böyle girdim bende:neden bunlar evodan ucuz diye.senin mylife 42 bin tl fiatta şu anda.mylife mı alırsın ceed mi sen bi sor kendine?:)
easy modeline dönmemin nedeni web sitesinde evo mylfe fiyatlarının olmaması ve olmayan fiyat üzerinden yorum yapamıyacağim için mylife ın dengi diyebileceğimiz easy üzerinden yorum yatım.my life easyden daha donanımlı olduğunu bende biliyorum(perde hava yastıkları,blue&me,tomtom navi.ön hazırlık vb.)
doğrusunu söylemek gerkirse ne ceed e 46000 tl veriririm nede yeni puntoya 41000 tl gider astra calssic alırım yada biraz daha paraya kıyar golf tarzı b segment
aykut_1914
16/05/2012, 19:12
-çelik jant
-sis farı
-follow me home farlar
-gündüz farları
-4 airbag
-koyu zeminli ön farlar
-piano black tampon
-tom tom nav.ön hazırlık
-deri direksiyon+vites
-ABS-ASR-EBD-ESP-MSR-HBA
follow me home farlar
-gündüz farları
-4 airbag
active de var bunlar
since1453
17/05/2012, 08:49
follow me home farlar
-gündüz farları
-4 airbag
active de var bunlar
2012 evo activelerde perde hava yastığı yok o yüzden 2 tane hava yastığı var 4 değil
hatta 2012 evo dynmclerde de perde hava yastığı standart donanımda değil :)
motor delisi
17/05/2012, 09:17
Bende evo sahibiyim fiyatları uçurdu fiat ve asla yeni punto tutulmaz evo devam etse belkiydi ama evoda şuanki puntoda grande kadar asla tutulmaz puntoyu punto yapan ismini duyuran grandedir o kasayı bitirmeyeceklerdi şuan evom var valla eski grandemi özlemiyor değilim :) Birdaha alırsam fransız alıcam evonun borcundan kurtulunca fluence yada megane 1.5 dci edc alıcam şirketteki aracım megane 3 e hayranım edc ile 100km de 3.8 lik uzun yol yakıtı görenler var internette edc hem çift kavramalı otomatik hemde bukadar az yakıyor sanırım 1.3 mjetten daha iyi yakıyor ve 110hp :)
aposport
17/05/2012, 09:24
bende evo sahibiyim fiyatları uçurdu fiat ve asla yeni punto tutulmaz evo devam etse belkiydi ama evoda şuanki puntoda grande kadar asla tutulmaz puntoyu punto yapan ismini duyuran grandedir o kasayı bitirmeyeceklerdi şuan evom var valla eski grandemi özlemiyor değilim :) birdaha alırsam fransız alıcam evonun borcundan kurtulunca fluence yada megane 1.5 dci edc alıcam şirketteki aracım megane 3 e hayranım edc ile 100km de 3.8 lik uzun yol yakıtı görenler var internette edc hem çift kavramalı otomatik hemde bukadar az yakıyor sanırım 1.3 mjetten daha iyi yakıyor ve 110hp :)
+1907
since1453
17/05/2012, 10:00
Bende evo sahibiyim fiyatları uçurdu fiat ve asla yeni punto tutulmaz evo devam etse belkiydi ama evoda şuanki puntoda grande kadar asla tutulmaz puntoyu punto yapan ismini duyuran grandedir o kasayı bitirmeyeceklerdi şuan evom var valla eski grandemi özlemiyor değilim :) Birdaha alırsam fransız alıcam evonun borcundan kurtulunca fluence yada megane 1.5 dci edc alıcam şirketteki aracım megane 3 e hayranım edc ile 100km de 3.8 lik uzun yol yakıtı görenler var internette edc hem çift kavramalı otomatik hemde bukadar az yakıyor sanırım 1.3 mjetten daha iyi yakıyor ve 110hp :)
yeni megan HB ler çok şekil hele tek kapıları
iskmehmet1975
17/05/2012, 10:09
-ABS-ASR-EBD-ESP-MSR-HBA bunların dışında yazdıkların fasa fiso dostum:)- ben fiat'ta evo mylife için 42 bin gibi bir rakam gördüm,gündüz farı viraj içi aydınlatma(ki bu yalan sadece yanıyor sisler dönmüyor sağa sola:)) follow me,tomtom ön hazırlık(250 tl ye neler var nette navigasyon olarak fiatta 1500 tl gibi) işte bunlar 42 bin eder diyorsun yani:) hocam keklendik kabul edelim.araçlarımızın motoru süper yakıtı ii ama parasının arabaları değiller.ayrıca hız sabitleme çok gerekli ama elektronik klimaya üzülme değmez...
motor delisi
17/05/2012, 12:37
yeni megan HB ler çok şekil hele tek kapıları
abi valla hiç 3k olanına binmedimde şirketteki aracım 5k megane 2010 model çok şık araç valla navigasyonu kumandadan kontrol edebiliyosunuz hiç ekranla alakan yok anahtarı kredi kartı gibi cüzdanda duruyo ellemeden kapıyı aç kapa kitliyo cam açıksa kapanıyo motoru tuşla çalışıyo süper olaylar ama - yönleride var,
Aynalardan görüş mesafesi kötü evo daha iyi.
Arka camı ufak ( ki 3k daha ufak ) dikizden pek göremiyorum birde kararan ayna yok evo da var.
Cam tavanı ufak bendeki skydome ile yarışamaz.
arkada oturanlar için tavana kafası değmesi an meselesi bu 5k için geçerli 3k bilmiyorum ben 1.80 boyundayım arkada kafamla tavan arası 5 cm kalmıyor biraz içi ferah değil :)
Ama 1.5 dci süper 6 ileri vites 4. vites 3k devirde 110 u goruyo :)
since1453
17/05/2012, 13:00
-ABS-ASR-EBD-ESP-MSR-HBA bunların dışında yazdıkların fasa fiso dostum:)- ben fiat'ta evo mylife için 42 bin gibi bir rakam gördüm,gündüz farı viraj içi aydınlatma(ki bu yalan sadece yanıyor sisler dönmüyor sağa sola:)) follow me,tomtom ön hazırlık(250 tl ye neler var nette navigasyon olarak fiatta 1500 tl gibi) işte bunlar 42 bin eder diyorsun yani:) hocam keklendik kabul edelim.araçlarımızın motoru süper yakıtı ii ama parasının arabaları değiller.ayrıca hız sabitleme çok gerekli ama elektronik klimaya üzülme değmez...
benim araç multijet değil fire motor 33,000 TL ye aldım 16000 tlsi 24 ay sıfır faiz.
ben aldiğim zamn 1,4 otm fiestalar +5000 TL civarıydı
polo 1,4 otm. aynı şekilde +4-5 bin tl idi
corsa yakın fiyattı hoşuma gitmedi
bide işin içine faiz girince +5bin fark çıkıyordu 7-8 bin tl ye B segmentte alınabilcek en donanımlı araçlardan birini eş segmentteki araçlardan 7-8bin tl leri bulacak farkla aldım.
benzinli otomatik araçlarda 1.4 motorlar için:
fiesta 10-15 lt/100km
i20 9-12lt/100 km
yakarken sana göre işe yaramaz evo 6,9/100 km yakıyor
fiesta ile şehir içi 450km zor yaparken evo ile650 km yapıyorum
sen ne almak istediğini biliyorsun nede ne yapmak istediğini
kısaca yediğim bir kazık yok
iskmehmet1975
17/05/2012, 13:08
şehir içi biz dizelle 650 km zor görüyoruz hocam kusura bakma ama sallamışsın biraz:) şehirdışı bile 650 yapamazsın benzinliyle eğer depon 60 lt değilse :) ben dizelinden bahsediyordum benzinlisi bu zamanda hiç alınmaz:( sadece hafta sonları binerim dersen sorun yok
iskmehmet1975
17/05/2012, 13:10
neyse uzadı konu, ben aldım evo yu sende aldın.Allah kazasız belasız binmeyi ve satıp üst segmentlere geçmeyi nasip etsin
since1453
17/05/2012, 14:31
şehir içi biz dizelle 650 km zor görüyoruz hocam kusura bakma ama sallamışsın biraz:) şehirdışı bile 650 yapamazsın benzinliyle eğer depon 60 lt değilse :) ben dizelinden bahsediyordum benzinlisi bu zamanda hiç alınmaz:( sadece hafta sonları binerim dersen sorun yok
Bilmediğin şeylerle ilgili yorum yapmayı nekadar çok seviyorsun :)
arkadaşım 6,6 lt/100 km demek 100 km yolda 6,6 lt benzin tükettin demektir.1 depo 45 lt benzin alıyor.depoyu boşaltıktan sonra araç 43 lt benzin aldı yani 43lt benzin tüketişim.
100 km de 6,6 lt yakıt tüketimi
.... kmde 43lt tüketilir.
diyip denklemi kurarsak
(43*100)/6,6 = 651 km eder.Sana anlatmak için epey sadeleştirmeye çaliştim.Umarım anlamişsindir
otomatik benzinli araç bu oranı yapamaz dersin şimdi.eco mode açık kullanırsan %15 e varan yakıt tasarufu sağlıyor.S&S ide verimli kullanırsan bu rakamlara ulaşılıyor.Forumda dizellerle 800-900 km şehir içi yapan sürüyle insan var.garipli sizde mi bizdemi ?
iskmehmet1975
17/05/2012, 17:09
çoook uzun bir mesaj yazdım sonra sildim bunu yazmaya karar verdim:) sıkıldım,sen haklısın:) ş.içi 650 km yapan otomatik benzinli almadım dizel aldım,hata bende:) senin araba eco meko modda 900 km yapar şehirler arası...güle güle kullan dostum,Allah kaza bela vermesin...
Ziyaretçi034
17/05/2012, 17:31
gündüz farı viraj içi aydınlatma(ki bu yalan sadece yanıyor sisler dönmüyor sağa sola:))
sisleri sağa sola dönen viraj aydınlatmalı araba var mı?
since1453
17/05/2012, 17:35
sisleri sağa sola dönen viraj aydınlatmalı araba var mı?
kialarda aracın tamponu komple dönüyormuş :)
Ziyaretçi034
17/05/2012, 17:46
kialarda aracın tamponu komple dönüyormuş :)
güzelmiş, kırmızı ışıktan sonra yeşili farketmeyenlere tampon uzanıp öndeki aracı dürtüyordurda o zaman :D
iskmehmet1975
17/05/2012, 18:10
:):)
since1453
18/05/2012, 09:03
çoook uzun bir mesaj yazdım sonra sildim bunu yazmaya karar verdim:) sıkıldım,sen haklısın:) ş.içi 650 km yapan otomatik benzinli almadım dizel aldım,hata bende:) senin araba eco meko modda 900 km yapar şehirler arası...güle güle kullan dostum,Allah kaza bela vermesin...
Mehmet cevap yazmak istemiyorumda dayanamadım.ya sen kimsin ki seni kandırmaya çalişiyim.Yada ben kimimki sen beni kandırmay a çalişasın.Boşboş yazıcğına aç formu fire yakıt tüketimi ile ilgili yazıları oku zaten dediğim değerden daha iyilerini görüceksin.
Aracı ilk aldığımda ilk depo bile 550 Km den fazla yaptı.Fire motor gücü olarak kullancısını tatmin etmeyen,sakin kullanımda en idaal yakıt tüketimi sağlayan benzinli motorlardan biridir.yüksek devirli kullanımda aşırı yakar,uygun devir araliği seçildiğinde şaşırtıcı sonuçlar çıkarır.
otomatik vitesli araçlar düz viteslerine göre daha çok yakar.Dualogic yarı otomatik bir vitestir.eco mode denen olayda vites değişim devirlerini düşürdüğü için yakıt sarfiyatını düşürür.fabrika verilerinde bile otomatiği düz vitesten düşüktür.
Dizelle 650 km yi zor görüyorsan demekki aracın 3000 devir altını görmüyor yada bir gariplik var araçta
Sana sert çıktım ama hakettiğine inanıyorum.
-Arabayla ilgili ilginç yorumlarından dolayı değil
-Arabanın 4 teker üstünde hareket eden bir cisim olduğundan daha fazla bilgi sahibi olmadan(puntolarla ilgili) belki hayatında ilkkez dualogic,fire motor,eco mode gibi terimleri
duymana rağmen
"sallamişsin biraz gibi abuk sabuk bir lafla yalancı demeye hakkın yoktu"
cahil cehaletiyle saçmalıyacağına forumda bu soruyu sorsan zaten sana sakin kullanımda "Fire dualogic araçların şehir içi 600-650 km yi gördüğünü söylerlerdi"
Bu forum insanların birbirine birşeyler salladiği ego tatmini yaptığı bir yer değil
iskmehmet1975
18/05/2012, 10:14
senin sancın var sanırım benden çıkarmaya kalkma boşuna:) ş.içi 650 yapan bir benzinli varken ben neden dizel aldım diye düşünmeye başlattın beni:) ş.arası da 800 yaparsa dizele ne gerek var değil mi? boşuna binlerce lira fark vermişiz:(
iskmehmet1975
18/05/2012, 10:23
abi çok güldüm yaaa:) aramaya 'dualogic yakıt durumu' desen ve gelen mesajları okusan,o an bende yanında olsam beraber gülsek:):):):) foruma sor dedin sordum,bence sen sorma sakın:):):)
Benim eski getz 1.3 motor benzinliydi ve şehir içinde max 550 km yapıyordu. Kışın ise mesafe 450 civarına kadar düşüyordu. Ani kalkışlar ve hızlanmalar yapmıyordum, ekonomik kullanıyordum. Her gün tek seferde kat ettiğim mesafe 5 km idi ve sonra kontak kapanıyordu. Şehir dışında ise 100 km'yi geçmeden gidersem max 650 km yapıyordu.
motor delisi
18/05/2012, 12:31
senin sancın var sanırım benden çıkarmaya kalkma boşuna:) ş.içi 650 yapan bir benzinli varken ben neden dizel aldım diye düşünmeye başlattın beni:) ş.arası da 800 yaparsa dizele ne gerek var değil mi? boşuna binlerce lira fark vermişiz:(
https://e1205.hizliresim.com/x/l/6337w.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
Aracım 1,4 dualogıc 2012 evo daha 2000km deyken bu değer halada öyle şuan en son 7.1 gördüm tamamen şehir içi adam akılı 80-110 arası kullanıldığında bu değerler yakalanıyor dahada kasarsak dahada az gaz tepkimesini öğrenmek lazım aslında dualogıc eco mod açıkken çok az yakıyor. 6.7 her 100kmde goremzsiniz fakat gördüğünüzü düşünürseniz ortalama 650 km gider ben 140 tl lik benzinle ( içinde az bişey vardı tamamen dolu değildi depo ) 570 km şehir içi yol yaptım evomla şehir dışına çıkmak nasip olmadı ama değerler dahada düşer he bu kullanıma bağlıdır tabiki ben 12.9 da gördüm s&s kapalı eco kapalı 170 görmek için kasmıştım çok hırçın kullanmıştım ama o bilerek görülmüş bir değerdi onunda resmi değer olarak forumda mevcut fakat trafik canavarı olmaya gerek yok dedim ve durdum :) şuanda yukarıda yakaladığım değer km de 29 krş yakıyor demektir yani 29tlye 100 km ;)
Yakıt tüketimi, sürücüye, aracın bakım-arıza durumuna, trafik koşullarına ve güzergaha göre farklılık göstereceğinden bir motor ya da model hakkında yorum yapmak göreceli olacaktır.Neticede dizellerin yakın tüketimleri yapıları gereği benzinlilerden daha azdır.Ancak bir örnekte benzinli dizelden az yakabilir.İkisi de doğrudur yadırgamamak gerekir...
iskmehmet1975
18/05/2012, 17:34
Arkadaşımız okadar anlatmış ve altına da satılık ilanını koymuş:):) 2012 model bukadar az yakan arabasını satmaya çalışırken ne demesi gerekir ki zaten:))))) hala benzinli arabalara bukadar para verenler var ya hayret ediyorum,fiat sitesinde brawo fiyatlarına bakın:))) aynı paralara benzinlilere biniyorsunuz,az ama öz geziyorsunuz:)))
aykut_1914
18/05/2012, 17:46
usta sanane herkesin tercihi kendine.
amma çok arttı bu tipler bitanede "punto R" vardı saçma saçma dizele karşıyım yazar dururdu. Herkes maddi & manevi & kullanım koşullarına göre araç alır,kimse kimseyi yargılayamaz. Adamlar sana resimlerle geliyo
motor delisi
18/05/2012, 21:51
Arkadaşımız okadar anlatmış ve altına da satılık ilanını koymuş:):) 2012 model bukadar az yakan arabasını satmaya çalışırken ne demesi gerekir ki zaten:))))) hala benzinli arabalara bukadar para verenler var ya hayret ediyorum,fiat sitesinde brawo fiyatlarına bakın:))) aynı paralara benzinlilere biniyorsunuz,az ama öz geziyorsunuz:)))
Evet ne olmuş benzinliye para verdiysek ayrıca aşağıda saydığım donanımdaki evoyu 34800 e aldım ve bence çook iyi bir fiyata aldım eğer fiyatını merak ediyorsan tabi..dizelin takırtısınıağır bakımlarını çekmektense benzinli kullanırım sessiz rahat gezerim zaten aracım çok az yakıyor pek yol yapan biri değilim çünkü araba kullanmayı sevmem...
Satma nedenim ise benbir motosiklet tutkunuyum ve motosikletimi satıp punto aldım hata yaptımmı hayır ama motosikletsiz yapamıyorum önce motosiklet sonra otomobil benim için bu yüzden çok sevdiğim evomdan vaz geçebilirim biri takasa girse asla hayır demem zaten yaz sezonu..
juventude
18/05/2012, 22:21
arkadaşlar konu almış başını yürümüş maşallah :) ben aracı alırken dizelmi benzinli mi diye düşünüp benzinli almıştım. insan ne istediğini bilirse gerisini pek sorgulamaya gerek yok. yılda 10.000 - 12.000 km yapan birisi olarak dizel bana zarar arkadaş. bir depo ile yapılan kilometreye gelince de rekorum şehir dışı 900 km , şehir içi 650km. kim ne derse desin denedim gördüm gerisi hikaye. kazasız belasız günler ;)
Ziyaretçi034
18/05/2012, 22:46
arkadaşlar konu almış başını yürümüş maşallah :) ben aracı alırken dizelmi benzinli mi diye düşünüp benzinli almıştım. insan ne istediğini bilirse gerisini pek sorgulamaya gerek yok. yılda 10.000 - 12.000 km yapan birisi olarak dizel bana zarar arkadaş. bir depo ile yapılan kilometreye gelince de rekorum şehir dışı 900 km , şehir içi 650km. kim ne derse desin denedim gördüm gerisi hikaye. kazasız belasız günler ;)
mantıklı olan o zaman, ihtiyacına göre araç almak. kasım sonu aldığım aracım şu anda 12,800 km'de, benim benzinli araç almam kadar abes bişey olamaz :)
egzo-evo
19/05/2012, 00:32
son yakıt tüketimim 40,54 lt kurşunsuz 95 le 544,3 km. doğru orantı ve bu ortalama yakıt tüketimiyle 45 lt ile 604 km yol yapabiliyorum. neredeyse tamamı şehir içi otomatik viteste eco mod açık ve start stop çok nadir devrede. yalnız şununuda belirtmek isterim özellikle hep bir yerlere yetişme telaşı nedeniyle agresif ve hızlı kullanmama rağmen sonuç bu. son 3 depodur eco da kullanıyorum. kesinlikle yakıt tüketimine faydası var. eco mod kapalıyken bu değerleri göremiyordum.
30.07.2011 de aldığım yakıt miktarı ise 38,59 lt yaptığım yol 592,5 km. yine doğru orantı ve aynı yakıt tüketimi ile 45 lt ile 690 km yapmak mümkün gözüküyor. bu km yi yaparken hatırladığım eco mod kesinlikle kapalı otomatik viteste 400 km ye yakını otobanda cruise control ile 100-110 arasında sabitlenmişti.
benzinli ve dizel tercihine gelecek olursak benim yapmayı düşündüğüm km ye göre aradaki fiyat farkını 5-6 yılda amorti etmek bana mantıklı gelmedi. herkes yapacağı km ye göre seçimini yaparsa mantıklı seçimi yapmış olur.
since1453
19/05/2012, 19:43
abi çok güldüm yaaa:) aramaya 'dualogic yakıt durumu' desen ve gelen mesajları okusan,o an bende yanında olsam beraber gülsek:):):):) foruma sor dedin sordum,bence sen sorma sakın:):):)
Mehmet eğitim durumunu ve araçlarla ilgili bilgini bilmiyorum ama herkezin anlayacağı şekilde yalın ve sade anlatmaya çalişicam inşallah anlayabilirsin.
Yakıt tüketimini etkileyen çeşitli faktörler vardır.Bu faktörler kullanılan güzergah,trafik yoğunluğu,günlük sürüş miktarı,sürücü faktörü vb.
-Kullanılan güzergah: kullanılan güzergah e5,e6 gibi yollar da ise ani dur kalk,anlık hızlanma vb. durumlar minimum olucaği için yakıt sarfiyatı düşer.ama kullanılan güzergah eğimi,ışıkların yoğun olduğu trafiğin yoğun olduğu,sürekli dur kalk olan yerler ise tüketim aşırı artar.
-Günlük Sürüş miktarı: örneğin hergün evden işe arabayla gidiyorsan ve bu yol 4-5 km. ise motor ısınmadan yolculuğu tamamlayacağın için yakıt tüketimin fazla olur.günde 10kmden ayda ortalama 240km bu şekilde sürdüğün için ortalama yakıt tüketimin aşırı artar.Ama sık kullandığın güzergah uzun mesafe ve trafik yoğunluğu az ise bu ort.epey düşer
Aracın durumu : bakımları düzgün yapılan bir araçla bakımsız bir araç arası yakıt tüketim farkı olur.Sıfır araçların ilk 3-4bin km de tüketimi fazladır.
-Sürücü faktörü : : yakıt ekenomisine önem veren biri devir aralıklarına dikkat ederek kullanır.ani hızlanmalar yüksek devirde kullanım vb. yakıt tüketimini negatif etkileyecek sürüş şeklinde kaçınır.Agresif bir sürücü ile bahsettiğim sürücü arası 1 depodaki menzil 200-300 km bile rahatlıkla oynar.
Bir sürücünün
1 depodaki BOT = 6.8 iken
diğerinin;
1 depodaki BOT = 10 lt olabilir
Bu fark bile 200 km menzil farkı doğurur.
Berke Motor delisine aracın az yaktığı için mi satıyorsun diye laf atmişsin.İnsan aracını sadece çok yakıyor diye satmaz.
-araçtan memnuniyeti
-maddi nedenler
-ailevi nedeneler
vb.binlerce neden olabilir.
Birde son birşey daha sorucam sen KAMURANMISIN
KAMURANDAN beri senin gibisini ilkkez gördüm HATTA KAMURANIN EVRİM GEÇİRMİŞ VERSİYONU DİZEL KAMURAN :)
iskmehmet1975
21/05/2012, 10:49
kamuran evo:) m.jet kullanın sürüş zevkine bakın,ayrıca dizel masraflı diye bişi yok kandırıyorlar sizi:) müşteri temsilcilerine sordum bir defa; neden bana skydome'lu model satmaya kalkışmadınız diye.cvp:kaza anında sıkıntı oluyor boşverin onu dedi:) aslında ellerinde yoktu:) sizde içeri girdiniz baktılarki dizeli almayacaksınız,niyetsizsiniz.sizede bakım maliyetinden bahsetmeye başladılar sizde inandınız:) BEDAVA geziyorum şu güzelim bahar günlerinde:) siz devam edin benzin ibresine ve fiyatına bakmaya:) kazasın belasız günler
Kablonet
21/05/2012, 10:59
2006 1.3 mjet sehirici ortalama 8.1 lt ort. Hiz 22 km/sa saygilar :)
since1453
21/05/2012, 11:09
kamuran evo:) m.jet kullanın sürüş zevkine bakın,ayrıca dizel masraflı diye bişi yok kandırıyorlar sizi:) müşteri temsilcilerine sordum bir defa; neden bana skydome'lu model satmaya kalkışmadınız diye.cvp:kaza anında sıkıntı oluyor boşverin onu dedi:) aslında ellerinde yoktu:) sizde içeri girdiniz baktılarki dizeli almayacaksınız,niyetsizsiniz.sizede bakım maliyetinden bahsetmeye başladılar sizde inandınız:) BEDAVA geziyorum şu güzelim bahar günlerinde:) siz devam edin benzin ibresine ve fiyatına bakmaya:) kazasın belasız günler
Sana kamuran dedimde sen KAMURAN da olamassın Kamurana hakaret etmişim hakkını helal eder inşallah :)
sana dizel kötü dedimmi ?
Zaten kafasında beyin yerine saman taşıyan bile bilirki dizel masrafı diye birşey yoktur.yıllık periyodik bakımı benzinliden biraz daha pahalıdır.
ben senmiyim ne alıcağimi bilmeden bayiye gidiyim.baydie beni kandırsın :)
Zaten dizel almaya gitmedim alıcağım araç benzinliydi.O an cebimde 3-4 bin tl daha olsa dizel alırdım....iş ekonomiye gelirse LPG 22-25 kuruş arası yakıyor.....
Sana 1,4 fire sakin kullanımda şehir içi 600-650 km yapıyor dedim.Sallama diyerek seviyeni gösterdin.insanlar benimle aynı şeyi söyleyince başlamışsın boşboş konuşmaya.
Dizel şuanki ekonomik koşullarda candır.
Ama dizel araç benzinliden konforlu diyen ilk seni gördüm sonda sen olucaksın.nasıl birşeysin sen ya :)
iskmehmet1975
21/05/2012, 12:21
kızma yaaaa:) byüzyüze konuşsak sadece 2 dk lık konu ne hale geldi:) birazda gülmeye yazıyorum böle şeyler,herkes kendi zevkine kesesine göre araç alıyor.kimsenin bana aracını beğendirme zorunluluğu yok.valla şaka yaptım,kırdıysam özür dilerim herkesten.ama ben pişmanım fiat aldığıma bunu saklayamam:( paran varsa wv yoksa bianci bisiklet:) hayırlı günler...
since1453
21/05/2012, 12:47
kızma yaaaa:) byüzyüze konuşsak sadece 2 dk lık konu ne hale geldi:) birazda gülmeye yazıyorum böle şeyler,herkes kendi zevkine kesesine göre araç alıyor.kimsenin bana aracını beğendirme zorunluluğu yok.valla şaka yaptım,kırdıysam özür dilerim herkesten.ama ben pişmanım fiat aldığıma bunu saklayamam:( paran varsa wv yoksa bianci bisiklet:) hayırlı günler...
beğenme beğenmeme yada şaka olayı değil.
-kendi kafana bir laf atıyorsun
-cevap yazılıyor yalan konuşmayın diyorsun
-sonra resmen benzinli alan salaktıra getiriyorsun
-oda kesmiyor kafana göe yorumlayıp yok seni kandırmışlar vb. abuk sabuk laflar ediyorsun
-ne senin aracını sewmen nede sewmemen kimsenin de umrunda değil
-Bura 13-15 yaş ergenlik formu değil herkez yaşını başını almış insanlar.ona göre yazın ona göre yorum yapın.
karşındaki insanı yalancılıkla suçlamak espiri değildir
ukalalıktır terbiyesizliktir.
karşındaki insan hala size değer verip açıklama yapıyorsa değişik değişik cevap vermek espiri değil başka birşeydir.onuda yazmıycam.
muhabbet fazla uzadı dahada uzatmanın anlamı yok iyi günler
iskmehmet1975
21/05/2012, 14:52
yazdıklarına kızsamda cvp vermeyerek bu konunun kapanmasını tercih ediyorum:)
Bana göre dış görünüş olarak 1.GP 2.Yeni Punto 3.Evo .
teacherofenglish
01/08/2012, 04:00
Ben yeni punto aldım ve bilerek orta donanımlısını aldım çünkü baz modeli konsolu standart GP ile aynı ancak orta donanımlısının konsol EVO gibi.Yani yeni punto 2012 dıştan EVO+GP içten ise direk EVO gibi.
cihankardes
01/08/2012, 04:13
yeni punto çok güzel
biancoangelo
01/08/2012, 14:17
daha düne kadar Evo şöyle iyi böyle iyi güzel mükemmel araç diyenler şimdi Punto iyi diyorlar.Son punto tmamamen saçmalık ve hezimet oldu fiat içinnnnn....
biancoangelo
01/08/2012, 14:23
Mehmet cevap yazmak istemiyorumda dayanamadım.ya sen kimsin ki seni kandırmaya çalişiyim.Yada ben kimimki sen beni kandırmay a çalişasın.Boşboş yazıcğına aç formu fire yakıt tüketimi ile ilgili yazıları oku zaten dediğim değerden daha iyilerini görüceksin.
Aracı ilk aldığımda ilk depo bile 550 Km den fazla yaptı.Fire motor gücü olarak kullancısını tatmin etmeyen,sakin kullanımda en idaal yakıt tüketimi sağlayan benzinli motorlardan biridir.yüksek devirli kullanımda aşırı yakar,uygun devir araliği seçildiğinde şaşırtıcı sonuçlar çıkarır.
otomatik vitesli araçlar düz viteslerine göre daha çok yakar.Dualogic yarı otomatik bir vitestir.eco mode denen olayda vites değişim devirlerini düşürdüğü için yakıt sarfiyatını düşürür.fabrika verilerinde bile otomatiği düz vitesten düşüktür.
Dizelle 650 km yi zor görüyorsan demekki aracın 3000 devir altını görmüyor yada bir gariplik var araçta
Sana sert çıktım ama hakettiğine inanıyorum.
-Arabayla ilgili ilginç yorumlarından dolayı değil
-Arabanın 4 teker üstünde hareket eden bir cisim olduğundan daha fazla bilgi sahibi olmadan(puntolarla ilgili) belki hayatında ilkkez dualogic,fire motor,eco mode gibi terimleri
duymana rağmen
"sallamişsin biraz gibi abuk sabuk bir lafla yalancı demeye hakkın yoktu"
cahil cehaletiyle saçmalıyacağına forumda bu soruyu sorsan zaten sana sakin kullanımda "Fire dualogic araçların şehir içi 600-650 km yi gördüğünü söylerlerdi"
Bu forum insanların birbirine birşeyler salladiği ego tatmini yaptığı bir yer değil
sakin kullanımda yer yer 850 km dahi görmüştür....Arkadaşı bende kınıyorum. Birde şunu ekleyeceğim...Biz 850 km lik yol gidip araçtan indiğimizde çakı gibi kalırken...Arkadaşın dizel arbasından inen adeta mikserde çırpılmışa dönüyor....Saygılar....
Ziyaretçi034
01/08/2012, 14:26
sakin kullanımda yer yer 850 km dahi görmüştür....Arkadaşı bende kınıyorum. Birde şunu ekleyeceğim...Biz 850 km lik yol gidip araçtan indiğimizde çakı gibi kalırken...Arkadaşın dizel arbasından inen adeta mikserde çırpılmışa dönüyor....Saygılar....
gene mi sen ?
Yeni Punto daha guzel. Kirmizi rengi psiko gibi.
En güzeli benimki :D :P yani gp :P :D
HTC Sensation Z710e cihazımdan gönderildi
-çelik jant
-sis farı
-follow me home farlar
-gündüz farları
-4 airbag
-koyu zeminli ön farlar
-piano black tampon
-tom tom nav.ön hazırlık
-deri direksiyon+vites
-ABS-ASR-EBD-ESP-MSR-HBA
Peki yeni puntonun easy modelinde bu donanımlardan hangisi var?
follow me home
gündüz farı
blue me
tom tom ön hazırlık
teacherofenglish
01/08/2012, 21:46
Peki yeni puntonun easy modelinde bu donanımlardan hangisi var?
follow me home
gündüz farı
blue me
tom tom ön hazırlık
Yeni punto Easy orta donanımlı model olup;
-15 inch çelik jant
-sis farı
-follow me home farlar
-gündüz farları
-2 airbag
-koyu zeminli ön farlar
-deri direksiyon+vites
-ABS-ASR-EBD-ESP-MSR-HBA (bu özellik 1000 liraya extra)
-Start & Stop (bu özellik 1000 liraya extra) içerir.
Az önce sahibinden com da araba karşılaştırma bölümüne baktım. evonun tüketimini 6,2; yeni punto modelinin tüketimini ise 5,2 gösteriyordu. evo 1180 , easy ise 1105 kg. fark bundan kaynaklanıyo olabilir sanırsam.
ikinci el araç alacağım evo ile yeni punto arasında kaldım. evo mylife 2011 model. 15 binde easy ise 2012 model 22 binde.evo 29 bin tl easy ise 30 bin tl. siz hangisini alırdınız. evo da yeni puntodan fazla olarak start&stop var.
biancoangelo
02/08/2012, 01:58
gene mi sen ?
ne demek istedin bilader ????
Ziyaretçi034
02/08/2012, 12:01
ne demek istedin bilader ????
bırak fire motorlu araç sahipleri kendi aracıyla mutlu mesut yaşasın, keza multijet motorlu araç sahipleride öyle. herkes kendi ihtiyaçları dahilinde araç alır ve kullanır. hiç bi şeyi olduğundan daha yukarılara taşıyıpta, eskiden yaşadığımız sorunları yaşamayalım. sende güzel güzel forumda vaktini geçir demek istedim.
kavgasız, gürültüsüz bir forum istiyorum, karşıma dizel araç aldığım için enayi olduğumu düşünen insanlar istemiyorum. motorunuzun yağını erken değiştirin, hatta para toplayıp yağ alayım v.s. diye başlayan mesajlar yazan ama aynı zamanda sözünü tutabilecek insanlar istiyorum.
ayrıca
Tüm insanlık için, tüm haklar için, tüm hayvanlar için, tüm menekşeler için, tüm dağ çilekleri için, tüm kardelenler için, hepimiz için, herkes için, bu dünyayı var eden bu dünyada var olan herkes için, hepimiz için adalet ve sevgi istiyorum! Teşekkürler Türkiye! by kaybedenler kulübü
sence çok mu şey istiyorum ?
teacherofenglish
02/08/2012, 18:31
Az önce sahibinden com da araba karşılaştırma bölümüne baktım. evonun tüketimini 6,2; yeni punto modelinin tüketimini ise 5,2 gösteriyordu. evo 1180 , easy ise 1105 kg. fark bundan kaynaklanıyo olabilir sanırsam.
ikinci el araç alacağım evo ile yeni punto arasında kaldım. evo mylife 2011 model. 15 binde easy ise 2012 model 22 binde.evo 29 bin tl easy ise 30 bin tl. siz hangisini alırdınız. evo da yeni puntodan fazla olarak start&stop var.
Senin baktığın 30 binlik easyde de Start&Stop var.Yani bu Evonun bi artısı değil sadece.Bu arada 2 araçta 1.3 mtj 75hp ve yakıtları 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.Benim aracım yeni punto easy ve şehirlerarası ilkdenemede 3.5 gördü.Şuan şehiriçinde ortalama tüketim 4.1 lerde hala.Yani evo'da bundan pek farklı olmaz.Sahibinden yanlış veri vermiştiş.
Ben olsam (zaten yeni punto easy var bende) senin yerinde yine punto easy alırdım.Mağlum üretimi duran 2011 Evo ve devam eden 2012 Punto Easy.Sen bilirsin...
arkadaslar ben hala hayret ve ibretle şaşkınım. evo tam yer edinmişken golf focus gibi araç sahiplerinin bile hayranlıgını kazanmışken , su yeni puntonun ortaya atılmasını hala cozemedim. buna başarı dien biri varmı, bendemi arabadan anlamıyorum sizce yeni punto bi gelişimmi yoksa tamamen geriye atılan bi adımmı buyrun siz yorumlayın
ben sadece dış tasarım olarak bakınca yeni punto daha güzel diyorum çünkü evo'nun ön ve arka tamponlarındaki siyah kısımlarından hiç hoşlanmıyorum. yeni puntoda ön ızgara daha agresif ve şık bir görüntü veriyor.
ön-arka görünüme göre sıralarsam:
1. yeni punto
2. grande punto
3. punto evo
benim fikrim.
motor delisi
08/08/2012, 15:44
Ben yeni punto aldım ve bilerek orta donanımlısını aldım çünkü baz modeli konsolu standart GP ile aynı ancak orta donanımlısının konsol EVO gibi.Yani yeni punto 2012 dıştan EVO+GP içten ise direk EVO gibi.
İçi evo gibimi ? Bırakın Alalah aşkına. Dikiz aynası emanet gibi duruyor evoda ise içten kararma olayı bile var tuşlu ayna mevcut.
Diz hava yastıkları ve perde hava yastıkları varmı ? Yok güvenlik - lerde..
Kırmızı renk konsol varmı ? Yok.. İç tasarım derken biraz daha düşünün bence
biancoangelo
09/08/2012, 12:55
içi evo gibimi ? Bırakın alalah aşkına. Dikiz aynası emanet gibi duruyor evoda ise içten kararma olayı bile var tuşlu ayna mevcut.
Kırmızı renk konsol varmı ? Yok.. Iç tasarım derken biraz daha düşünün bence
+10000000000000 evonun eline su dökemez....
Evo İle yeni punto aynı araba..
tartışmaya gerek yok..
liebermann
09/08/2012, 14:46
geleceğe dönüş yapalım.. seneye "evo+" ya da "evo 2" gibi birşey çıkabilir.. bu kadar dillendirilirse..
teacherofenglish
09/08/2012, 19:40
İçi evo gibimi ? Bırakın Alalah aşkına. Dikiz aynası emanet gibi duruyor evoda ise içten kararma olayı bile var tuşlu ayna mevcut.
Kırmızı renk konsol varmı ? Yok.. İç tasarım derken biraz daha düşünün bence
Arkadaşım donanımından değil iç görünümünden bahsediyorum zaten gibi dedim aynı değil.Neyse siyah bordo konsol seçeneği var evet.Sadece kararan dikiz ayna tam donanımlısında hava yastıkları falan da onda var.Ben orta easy mosdelini demiştim.