Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses sistemi hakkında soru?
uLTRa GP
05/05/2012, 21:30
Arkadaşta şu ürün var PIONEER TS-W309 309 1000 WATT 30 CM SubWofer BAS GittiGidiyor'da 54542952 (https://urun.gittigidiyor.com/elektronik/pioneer-ts-w309-309-1000-watt-30-cm-subwofer-bas-54542952) almayı planlıyorum ama amacım çok güzel bir ses sistemi kurmak değil sadece subwoofer ve bunu çalıştırmak için amfi.Orjinal teybimi ve hoparlörlerimi kullanacağım.Sizce düzgün bir tesisat olur mu?Zaten orjinallerin bassı dışında ses kalitesinden memnunum.En ucuz şekilde nasıl bir amfi alabilirim?
Şimdiden teşekkür ediyorum
ben pandizota oval tip pioneer TS-A 6964S 400 watt Peak (40 watt RMS) hoparlör taktırdım. anfiye falan hiç gerek yok arka kapıdaki hoparlörleri de iptal etmeden kapıdaki soketten paralel kablo çekildi ve sonuç tek kelime ile SÜPER oldu! tavsiye ederim..
uLTRa GP
05/05/2012, 21:57
maliyeti ne oldu ?
mert_all
05/05/2012, 22:02
ama gercek sesı alamassınız cunku teypın cıkısı 40 w ses bıraz duzelır ama amfı olsa 2 katına cıkar :)
uLTRa GP
05/05/2012, 22:03
ama gercek sesı alamassınız cunku teypın cıkısı 40 w ses bıraz duzelır ama amfı olsa 2 katına cıkar :)
amfi alacağım zaten :) sadece amfi ve sub olacak orjinal hoparlörden tedirginim çok ses verince bozuyor :)
hoparlörler 150 TL montaj 40 TL toplam 190 TL verdim.
teybe anfisiz bağlanacağı için 40 watt RMS seçtim.
bas'lar gerçekten çok iyi oldu ses kalitesi de arttı ve aracın içinde arka kapıdaki hoparlörlerle beraber çok dengeli bir ses alınıyor.
ayrıca bizim Teypler gerçekten çok kaliteliymiş onu anladım bu kadarını beklemiyordum.
öyle bütün mahalle dinlesin diye yaptırmıyorsan ses sistemini gerçekten bu şekilde yapabilirsin.
uLTRa GP
05/05/2012, 22:20
hoparlörler 150 TL montaj 40 TL toplam 190 TL verdim.
teybe anfisiz bağlanacağı için 40 watt RMS seçtim.
bas'lar gerçekten çok iyi oldu ses kalitesi de arttı ve aracın içinde arka kapıdaki hoparlörlerle beraber çok dengeli bir ses alınıyor.
ayrıca bizim Teypler gerçekten çok kaliteliymiş onu anladım bu kadarını beklemiyordum.
öyle bütün mahalle dinlesin diye yaptırmıyorsan ses sistemini gerçekten bu şekilde yapabilirsin.
olabilir bu şekildede yapabilirim Teşekkürler bilgilendirme için :)
giriş seviyesi olarak baktığın sub yeterli olur güzel çalan üründür ses açısından tatmin eder ön kapılara mid koyacaksın sanırım ? pandizotta ovale gerek yok arka kapılara coaxial hoparlör koyarsın yeterli olur ses sistemlerinde orta ses ön kısımdan arka kısıma doğru ilerden arka kısımdan ön kısıma gelmez arka kısıma koyacağın hoparlör, mid. vs. ön kısımdan daha baskın olursa ön kısımda bişey duymaz zor olur sahneleme ön kısımda baskın olmasının her zaman faydası vardır
giriş seviyesi olarak baktığın sub yeterli olur güzel çalan üründür ses açısından tatmin eder ön kapılara mid koyacaksın sanırım ? pandizotta ovale gerek yok arka kapılara coaxial hoparlör koyarsın yeterli olur ses sistemlerinde orta ses ön kısımdan arka kısıma doğru ilerden arka kısımdan ön kısıma gelmez arka kısıma koyacağın hoparlör, mid. vs. ön kısımdan daha baskın olursa ön kısımda bişey duymaz zor olur sahneleme ön kısımda baskın olmasının her zaman faydası vardır
ben de tam tersine dengeli çalmasını seviyorum; 6 hoparlörün 6'sı da ben buradayım diyecek ve ses arkaya doğru biraz artacak aracın içinde dolgun ve yaygın bir ses olacak ayrıca kapının hacmi ile bagajın hacmi bir değil Bas'lar bagajdan gerçekten çok etkili oluyor Sub seslere bir şey diyemem tabi :)
bu arada kaç para tutuyor bu yazdığın sistem?
yazdım sistem bütçene göre aslında ön kısıma daha kuvvetli ürün koyup arka kısıma daha az rms li cihaz koymaktan geçer tabi zevk senin ama araç içi sistemlerde temel kavram budur önden arkaya ses gider çünkü arka kısmına yapılan orta ses yatırımı ölü yatırımdır ama dedim gibi senin zevkin sonuçta
Ya ben JBL bi sub bağlıcamda anfi ile beraber filan kabloları herşey var ama orjinal ses sistemininde gitmemesini istiyorum nası yapabilirim bilgisi olan varmı ?
bvulgari
19/05/2012, 13:47
Sesi yükseltip gelen sesin temiz ve rahatsız edici olmadıgını hissettikçe ilerleyen zamanlarda genelde sizi birşeyler dürter ve eklemeler yapmak yada değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz çünkü sesin volume ü yukseldikçe ve kalite aynen devam ettikçe kulak bir üst seviyeyi duymak istiyor. aynen 75hp araba sanki gitmiyormuş gibi 95 liği istemek sonrada bi 105hp liğine bakalım sonrada 120 hp liğine vs. Yani bugün sadece sub ve amfi diye düşünüp ilerleyen zamanda, yaa bir de mid takımı aliim olmadı onlara da bir amfi tabi bu arada 2 amfi olursa teyp te isteyecek..
Bu nedenle bu işlerin sonu yok gibi..orjinal tesisata bir sub ve mono bir amfi ve arka kapılara da bir tweeter desteği ile gayet tatminkar bir ses alacagınızı düşünüyorum şimdilik.