Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009-2011 honda city mi 2012 aveo sedan ltz mi yoksa 2009-2010 citroen c4 sxpk mı
ozmenomer
04/05/2012, 22:36
2010 model evo active 1,3 aracımı eşimin manuel korkusu yüzünden yakın bir zamanda sanırım satışa cıkarıcaz ama yerine ne alacağıma karar veremiyorum aklımda 3 model var aslında mantığım 2010 veya 2011 honda city es diyor arac hem 6 yıl garanti hemde honda ama aklıma takılan onların otomatiği tam otomatikmi yoksa robotizemi çözemedim. birde temiz olanları lpglileri 32000 civarı sizce verilir mi o araca? ikincisi aveo sedan cok güzel ve donanımlı bir araç ama lpg takılamıyormus garantiden cıkıyormus o sebepten istemeyrekte olsa cerceve dısında birde hosuma giden ama güvenemediğim bir önceki kasa c4 ün en fullü acaba kronik problemleri neler 4 yasındaki cok masraflı olur mu kendi veya cevresinde bu aracları kullanıpta yorum yapabilecek biri varsa çok sevinirim.
Aveo lpg de garantiden komple cikmiyo diye biliyorum sadece bazi parcalar cikiyo
2008 2009 civic bence en güzeli...
hocam citroen i ben çok aşartırdım kapının önüne koyma dediler en son vazgeçtim..bence burda sana gidecek en iyi araba 2005-2006 i-vtec tam otomatik honda civic..
ozmenomer
05/05/2012, 02:19
hocam citroen i ben çok aşartırdım kapının önüne koyma dediler en son vazgeçtim..bence burda sana gidecek en iyi araba 2005-2006 i-vtec tam otomatik honda civic..
Yorumun icin cok saol peki neden city deilde civic citynin sanzimani farkli bir sanzumanmi acaba ben vites konusuna cok takigimda hicbir markanin robotize vitesine guvenemiyorum
ozmenomer
05/05/2012, 02:20
Aveo lpg de garantiden komple cikmiyo diye biliyorum sadece bazi parcalar cikiyo
Valla ben mar otoyla gorustum motor kafadan cikiyomus garantiden gerisini bilmiyorum ama serviste ucunu acik birakiyo tabi isine nasil gelirse
emreonur
05/05/2012, 02:29
citroen öyle bir iki sözle kenara atılacak bir araba değil, benzinlisi de dizeli de az yakıyor.
göstergesiz konsolunun görüntüsü ve ortası sabit kalan direksiyonu biraz arabayı itici yapabilir.
fiat için söylendiğinde hoşunuza gitmeyen şeyleri bu araba için de duyarsınız, aldırmayın bence.
citroen öyle bir iki sözle kenara atılacak bir araba değil, benzinlisi de dizeli de az yakıyor.
göstergesiz konsolunun görüntüsü ve ortası sabit kalan direksiyonu biraz arabayı itici yapabilir.
fiat için söylendiğinde hoşunuza gitmeyen şeyleri bu araba için de duyarsınız, aldırmayın bence.
citroen'e vereceğim parayla daha kaliteli bir araç alırım gerçekten çok proplemli araç.
arkadaşın sunduğu seçenek gibi bir tercih yapmak söz konusu olursa citroen'in yüzüne bile bakmam
yani parasının hakkını veren bir araç değil. mesela ona vereceğim parayla gidip bir
opel astra felan alırım. gerçi tercih konusu herkese saygımız sonsuz ;)
dynamıc 2010 otomatik var satılık düşünürseniz.
Araçları kullanmadım ama 0 honda city almış bir abimiz sürekli yakıtı ve motorundan şikayetçi...pişmanım dedi.Önceki aracı poloydu bir fikir olsun.
Araçları kullanmadım ama 0 honda city almış bir abimiz sürekli yakıtı ve motorundan şikayetçi...pişmanım dedi.Önceki aracı poloydu bir fikir olsun.
city'yi bilmem ama civic çok güzel bir araç
ozmenomer
05/05/2012, 13:07
dynamıc 2010 otomatik var satılık düşünürseniz.
Hocam duologicten korkmasam zaten bi dk dusunmicem performans arayan biri deilim ama binde bir bi ariza cikar oda gider beni bulur korkuyorum bide esim kullancak hassas bisey olsun istemiyom
Mr.Freeze
05/05/2012, 16:02
2008 model C4 sxpk arabamız vardı.Sıfır almıştık.100.000 km. de sattık. Hiç üzmedi bizi. C4 için söyleyebileceğim tek olumsuz şey arka amortisörlerinden çukurlarda çok ses yapmasıdır. Üç fransızı da kullandım aralarında en iyisi Citroen dir.
celenlee
05/05/2012, 20:17
2010 model evo active 1,3 aracımı eşimin manuel korkusu yüzünden yakın bir zamanda sanırım satışa cıkarıcaz ama yerine ne alacağıma karar veremiyorum aklımda 3 model var aslında mantığım 2010 veya 2011 honda city es diyor arac hem 6 yıl garanti hemde honda ama aklıma takılan onların otomatiği tam otomatikmi yoksa robotizemi çözemedim. birde temiz olanları lpglileri 32000 civarı sizce verilir mi o araca? ikincisi aveo sedan cok güzel ve donanımlı bir araç ama lpg takılamıyormus garantiden cıkıyormus o sebepten istemeyrekte olsa cerceve dısında birde hosuma giden ama güvenemediğim bir önceki kasa c4 ün en fullü acaba kronik problemleri neler 4 yasındaki cok masraflı olur mu kendi veya cevresinde bu aracları kullanıpta yorum yapabilecek biri varsa çok sevinirim.
2009 sonrası yeni kasalar tam otomatik. Civic gibi yani ;)
Motoru fire'a göre daha kuvvetli ve atik, yakıt tüketimi aynıdır muhtemelen.
Ben direkt C4 der geçerdim ama Motorun LPG ile uyum problemi varmış, uyum problemi derken bir ışık yakıyor ve o arıza ışığını kapatamıyorlar. Forumlarına girip okuman gerekiyor. LPG de çalışmasında bir problem yok sanırım.
MCV şanzımanda genelde Baskı Balata ve Volan birlikte biyiyor ve yetkili serviste çok ciddi bir fiyat çıkartıyor. Dizel için Baskı Balata Volan 1800TL gibi değerler hatırlıyorum!! İyi araştırmak lazım.
Senin yerinde olsam üçünüde almam. Temizini bulabilirsen i20 veya 2006 model dizel 1.4 toyotalar var.
Erdem Bozdağ
05/05/2012, 21:07
2 sene honda jazza bindim gp den önce
gerek şanzumanı(7 ileri) gerek motoru(performans bazlı değil ama sarsıntısız ve oldukca ekonomik) hem de kalite olarak hondayı city yi öneririm bu 3 model içinden.hem baş ağrıtmaz hem uzun yıllar rahatca binilir
CEMDUMAN
05/05/2012, 21:10
cıtroende mekanık arıza cok verıyor benım arkadas aldıı cunkuu 7 ay kullandı dırek sattı bılgı bılgıdır ama cıvıc den sasma derım
2011 otomatik civic kullanıyorum,kayınbiraderde var.şanzıman tam otomatik.spor kullanımda biraz yakıyor ama tipide gidişide güzel.
Yorumun icin cok saol peki neden city deilde civic citynin sanzimani farkli bir sanzumanmi acaba ben vites konusuna cok takigimda hicbir markanin robotize vitesine guvenemiyorum
hocam city modelini honda bile içine sindiremedi ki hiçbir hondacı sevmez o kasanın adı albea kasadır hondacılar arasında..bütün parçaları yurt dışında geliyor yan sanayisi yok pahalı..2.eli ölü olan bir modeli ama i-vtec alırsan satıyorum dediğin anda değer kaybetmeden satarsın yakıtı az servisi uygun bence benzinli alınabilecek nadir araçlardan..
ozmenomer
05/05/2012, 22:39
hocam city modelini honda bile içine sindiremedi ki hiçbir hondacı sevmez o kasanın adı albea kasadır hondacılar arasında..bütün parçaları yurt dışında geliyor yan sanayisi yok pahalı..2.eli ölü olan bir modeli ama i-vtec alırsan satıyorum dediğin anda değer kaybetmeden satarsın yakıtı az servisi uygun bence benzinli alınabilecek nadir araçlardan..
Hocam senin dedigin kasa ilk kasa sanirim inlar gercektende albea kasa ama ben 2009 sontasini aevdim ama parca ve piyasa konusunda haklisin
ozmenomer
05/05/2012, 22:43
2009 sonrası yeni kasalar tam otomatik. Civic gibi yani ;)
Motoru fire'a göre daha kuvvetli ve atik, yakıt tüketimi aynıdır muhtemelen.
Ben direkt C4 der geçerdim ama Motorun LPG ile uyum problemi varmış, uyum problemi derken bir ışık yakıyor ve o arıza ışığını kapatamıyorlar. Forumlarına girip okuman gerekiyor. LPG de çalışmasında bir problem yok sanırım.
MCV şanzımanda genelde Baskı Balata ve Volan birlikte biyiyor ve yetkili serviste çok ciddi bir fiyat çıkartıyor. Dizel için Baskı Balata Volan 1800TL gibi değerler hatırlıyorum!! İyi araştırmak lazım.
Benimde kalbim c4 diyor ama beynimi daha ikna edemedim bide baktim nette az kmli otomatik pek yok ben hele su benim arabayi satip parayi aliyim elimede sonra tam bi arastiricam c4u
Hocam senin dedigin kasa ilk kasa sanirim inlar gercektende albea kasa ama ben 2009 sontasini aevdim ama parca ve piyasa konusunda haklisin
2009 sonrasında biraz toparlamaya çalıştı ama insanların aklındaki toparlamayı yapamadı birde civic kasa değiştirince onun altında ezildi ve tutulmadı..dediğim gibi 2005-2006 tam otomatik civic ler gerçekten güzel arabalar..
celenlee
05/05/2012, 23:07
2009 öncesi eski kasa. i-dsi motor var. CVT şanzıman var. Yani kayışlı, sürekli(7ileri,) şanzıman.
2009 sonrası ise 4ileri tam otomatik şanzıman var yeni kasyla birlikte ;)
i-vtec motorla birlikte.Tam otomatiğe geçtiği için bir miktar daha fazla yakması muhtemel..
Alım satımı yavaş bir araç. Yeni kasası her ne kadar oturaklı gözükse de birçok B sınıfı araçtan zayıf olduğu söyleniyor yol tutuşu konusunda.
SKELETER
05/05/2012, 23:43
Fransıza pek güven olmuyor. Aveo ise garantiden çıkıcaksa riske girilmemeli. Honda City'i mantıklı gözüküyor sanki bu 3 ü arasından.
uzuncocuk
06/05/2012, 12:02
neden jazz otomatık vıtes bakmıyorsunuz.....
ozmenomer
06/05/2012, 12:06
neden jazz otomatık vıtes bakmıyorsunuz.....
Kesin hukum vermek istemem icini pekte incelemedim ancak alacagim arac lpgli olmali bu yuzden bagaj sanirim yetmicektir o yuzden birazda sedana kaciyorum bazen anne. Baba beraber biniyoruz birde aile genislerse malum yetmez