Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bravo vs Guiletta

engincantan33
03/05/2012, 17:18
halen kullanmakta olduğum 120 lık dızel bravomu satsammı karar veremıyorum!!! sık olarak arac degıstırırım ve ılk aracımı bıle 2 ay kullandıktan sonra satmıstım ama bravo ya elım varmıyor...helekı baska araclara bındıgım zaman her defasında cok ıyı bır secım yaptıgımı dusunuyorm ve ıyıkı bravo almısım dıyorum ama ıyıden ıyıye guıletta kanıma gırıoyor kı test etmeye bıle gıtmek ıstemıyorum aklımı dahada almaması ıcın :))

sızce 2011 daha 22 bınde 120 lık dıze actıve plus orjınal celık jant ve adaptıf sıs farları mevccut orjınal olarak stıl paketı eklendı alınırken ve kesınlıkle hıcbır sorunu yok takırtı tukurtu dahıl sızce satsam mı? yoksa macera aramayıp ılk defa benı bu kadar kendıne asık eden aracla devam mı etsem kı guıletta takdır edersınızkı butcemı oldukca zorluyor acıkcası tam bır muamma halındeyım :((

not:dusundugum guıletta 170 lık multıaır benzınlı versıyonu

evo51
03/05/2012, 17:22
guıletta <3

takres
03/05/2012, 17:23
aracın beyaz ve skydome lu olsaydı sat guıletta al derdim :) çünkü bravo yu ben almayı düşünürdüm :)

engincantan33
03/05/2012, 17:23
guıletta <3

bencede oyle ama bravo kıyılmıyor namussuz aşık ettı kendıne:sleep000:

engincantan33
03/05/2012, 17:24
aracın beyaz ve skydome lu olsaydı sat guıletta al derdim :) çünkü bravo yu ben almayı düşünürdüm :)
serhatcım soyle aktarayım sana ben alırken sadece 120 lık dızel olsun ıstedım genel olarak donanım aramam ama mutlaka kullanmıssındır ınanılmaz keyıf verıyor hatta senın 307 vardı cok fark var bence ıkısının arasında...umarım sende bravo tadını alırsın beyaz ve skydome olarak :)

evo51
03/05/2012, 17:25
Bravo hiç kullanmadım.Fakat burdaki fiat bayisine bi kere gelmişti araç acaip bir şey :) :) Sürmedim fakat içine otrdm dıştan görntü falan çok dehşetttt :D

rockforever
03/05/2012, 17:27
170lik e hastayım o kadar...

matushella
03/05/2012, 17:29
Gulietta'nın sol menü tuşlarının GP ler ile aynı olduğunu gördüğümde okadarda abartmamakta fayda olduğunu gördüm. Bravo candır, benim görüşüm bravo daha hoş bir araç ama diğerinin de adı var.

srkaradag
03/05/2012, 18:02
diğer fiat modelleri başlığında bravo, lancia, guilletta kıyaslaması yapmıştım.https://forum.grandepuntotr.com/diger-fiat-binek-modelleri/36608-bravo-vs-lancia-vs-giulietta.html
Mantık punto gönül guilletta diyor.
Guillettanın performansı insanı deli edebilir, yakında mengerlere geçicek satış ve servis, birmottan daha iyi olacaktır.Tabi yakıt konusunda bir şey diyemeyeceğim,dizel otomatiği olsa kesin alırdım.Bu arada alırsanız mutlaka spor paketli alın gece gündüz kadar fark ediyor.

orcun19
03/05/2012, 18:43
Fiat , Alfa Romeo ortak olduğu için bence sıkıntı yok :D ama guilletta tercihim çünkü performans bakımından daha iyi :)

_FeRDi_
03/05/2012, 18:44
Guiletta elbette favori.Bravo nun direksiyonunu görünce ve Punto ile aynı olduğunu fark edince acaip tiksinti geldi bana da. Bravo nun her versiyonunda aynı direksiyon mu var acaba?

lektonstar17
03/05/2012, 20:01
Guiletta elbette favori.Bravo nun direksiyonunu görünce ve Punto ile aynı olduğunu fark edince acaip tiksinti geldi bana da. Bravo nun her versiyonunda aynı direksiyon mu var acaba?

Bırakın bravoyu fiatın tüm araçlarında aynı direksiyon var.Yıllardırda değiştirmedi,gerçektende artık baydılar insanları.

lektonstar17
03/05/2012, 20:06
Engin kesin sende bi hastalık var.Daha ne oldu bravoyu alalı ,şeytanmı dürtüyo yaw:).Ne çok paran varmış.Galeri kadar iş yapıyosun valla.Yazık ertme bravoya keyfini çıkar arabanın.Tamam alfa yepyeni bi platformda yeni teknolojiyle üretiliyor ama bence çok abartmamak lazım.Senin çok güzel bi araban var.

bora.sen
03/05/2012, 20:23
kardesimde guiletta var,arada bende kullaniyorum,donanimdir performanstir yakittir imajdir hepsini bir kenara birakiyorum,guiletta yi bir kere kullan bidaha bravoya kafani cevirip bakmazsin,mubalasiz cok net soyluyorum :)

Honor COOPER
03/05/2012, 20:53
Ruhumuz olmadan hepimiz birer Makinayız.Bu sılogan bile her şeyi anlatıyor.Alfalar gerçekten ruhlu araçlar.
Engin hocam Bravoya aşık olduysan 170 lik bir Guiletta'ya divane olursun.
Hatta silifkede bir elemanda var satıyor belki sahibindende gördün hayal kırmızı 170lik cam tavan spor2 paket 26 plakalı her gördüğümde ah çekiyorum.

lektonstar17
03/05/2012, 21:03
Neymiş bu guiletta ya.

pilotender
03/05/2012, 22:18
Giulietta süper bir araba. ancak dizel bravo da ondan aşağı bir araba da değil. bir kere dizel arabadan benzinliye geçmek anlamsız olur. 2011 de sıfır alınmış olan henüz çok düşük kilometredeki bir arabayı satmak da daha büyük anlamsızlıktır. eğer para cebinden taşıyorsa, çok kolay para kazanan biriysen bence Giulietta almak en güzeli. Yok tam tersi, sen de bir araba parasını denkleştirebilmek için uzun süre birikim yapmak veya kredi borcuna girmek durumunda kalanlardansan, bindiğin arabayı değiştirmek anlamsız olur. Emin ol Giulietta'ya sahip olunca da başka bir şeye gözün kayacak. Araba konusunda böyle olmamak lazım. Eğer böyle yaparsan sürekli zarar ettiğini göreceksin... Hem Alfa, Fiat'a göre işletim masrafı oldukça yüksek bir markadır. Ben tecrübe ettim çok iyi biliyorum. O da Fiat grubu ne fark ederki diyenlere hiç aldanma. Alfa Romeo servisi de parçaları da misli misli pahalı Fiat ile kıyaslanınca. Yine de seçim senin kardeşim.

engincantan33
04/05/2012, 00:29
170lik e hastayım o kadar...

Gulietta'nın sol menü tuşlarının GP ler ile aynı olduğunu gördüğümde okadarda abartmamakta fayda olduğunu gördüm. Bravo candır, benim görüşüm bravo daha hoş bir araç ama diğerinin de adı var.

diğer fiat modelleri başlığında bravo, lancia, guilletta kıyaslaması yapmıştım.https://forum.grandepuntotr.com/diger-fiat-binek-modelleri/36608-bravo-vs-lancia-vs-giulietta.html
Mantık punto gönül guilletta diyor.
Guillettanın performansı insanı deli edebilir, yakında mengerlere geçicek satış ve servis, birmottan daha iyi olacaktır.Tabi yakıt konusunda bir şey diyemeyeceğim,dizel otomatiği olsa kesin alırdım.Bu arada alırsanız mutlaka spor paketli alın gece gündüz kadar fark ediyor.

Fiat , Alfa Romeo ortak olduğu için bence sıkıntı yok :D ama guilletta tercihim çünkü performans bakımından daha iyi :)

kardesimde guiletta var,arada bende kullaniyorum,donanimdir performanstir yakittir imajdir hepsini bir kenara birakiyorum,guiletta yi bir kere kullan bidaha bravoya kafani cevirip bakmazsin,mubalasiz cok net soyluyorum :)

Ruhumuz olmadan hepimiz birer Makinayız.Bu sılogan bile her şeyi anlatıyor.Alfalar gerçekten ruhlu araçlar.
Engin hocam Bravoya aşık olduysan 170 lik bir Guiletta'ya divane olursun.
Hatta silifkede bir elemanda var satıyor belki sahibindende gördün hayal kırmızı 170lik cam tavan spor2 paket 26 plakalı her gördüğümde ah çekiyorum.

Neymiş bu guiletta ya.

beyler dedıgınız gıbı guıletta bence cok baska duruyor bı test yapıcam gıbı :))

engincantan33
04/05/2012, 00:32
Giulietta süper bir araba. ancak dizel bravo da ondan aşağı bir araba da değil. bir kere dizel arabadan benzinliye geçmek anlamsız olur. 2011 de sıfır alınmış olan henüz çok düşük kilometredeki bir arabayı satmak da daha büyük anlamsızlıktır. eğer para cebinden taşıyorsa, çok kolay para kazanan biriysen bence Giulietta almak en güzeli. Yok tam tersi, sen de bir araba parasını denkleştirebilmek için uzun süre birikim yapmak veya kredi borcuna girmek durumunda kalanlardansan, bindiğin arabayı değiştirmek anlamsız olur. Emin ol Giulietta'ya sahip olunca da başka bir şeye gözün kayacak. Araba konusunda böyle olmamak lazım. Eğer böyle yaparsan sürekli zarar ettiğini göreceksin... Hem Alfa, Fiat'a göre işletim masrafı oldukça yüksek bir markadır. Ben tecrübe ettim çok iyi biliyorum. O da Fiat grubu ne fark ederki diyenlere hiç aldanma. Alfa Romeo servisi de parçaları da misli misli pahalı Fiat ile kıyaslanınca. Yine de seçim senin kardeşim.

hocam bana gore en zor para kazananlardanım...suana kadar arac konusunda hıc zarar etmedım :)) aynı sekılde dusunuyoruz aslında kı sıfır araba hıc almadım :) sırf bu huyumdan oturu sıfır araba alamıyorum ama sunuda cok ıyı bılıyorum dızel bı arac alacaksam kesınlıkle 120 lık bravo olur...oylekı herhangı bı dızel alacaksam bu bravodan baskası olamaz cunku dedıgım gıbı sadece motor performans olayına bakıyorum onun ıcın benzınlı versıyonlara gecebılırım...yoksa guıletta 105 lık hıc dusunmuyorum :)yaş olarak 27 yasımdayım bendekı mantıkta su afedersınız ''eşek''gıbı calısıyorum ınsan gıbı harcamak ıstıyorum eger 27 yasımda bınmeyeceksem ıstedıgım arabaya ve bu durumum varsa tabı 40 yasımda o tadı alamam zaten malum genclık takdır edersınız ama dedıklerınız katılıyorum... bakalım hayırlısı :)

Du Hast
04/05/2012, 00:44
halen kullanmakta olduğum 120 lık dızel bravomu satsammı karar veremıyorum!!! sık olarak arac degıstırırım ve ılk aracımı bıle 2 ay kullandıktan sonra satmıstım ama bravo ya elım varmıyor...helekı baska araclara bındıgım zaman her defasında cok ıyı bır secım yaptıgımı dusunuyorm ve ıyıkı bravo almısım dıyorum ama ıyıden ıyıye guıletta kanıma gırıoyor kı test etmeye bıle gıtmek ıstemıyorum aklımı dahada almaması ıcın :))

sızce 2011 daha 22 bınde 120 lık dıze actıve plus orjınal celık jant ve adaptıf sıs farları mevccut orjınal olarak stıl paketı eklendı alınırken ve kesınlıkle hıcbır sorunu yok takırtı tukurtu dahıl sızce satsam mı? yoksa macera aramayıp ılk defa benı bu kadar kendıne asık eden aracla devam mı etsem kı guıletta takdır edersınızkı butcemı oldukca zorluyor acıkcası tam bır muamma halındeyım :((

not:dusundugum guıletta 170 lık multıaır benzınlı versıyonu
kaç istiyorsun hocam bravoya

srkaradag
04/05/2012, 01:11
hocam bana gore en zor para kazananlardanım...suana kadar arac konusunda hıc zarar etmedım :)) aynı sekılde dusunuyoruz aslında kı sıfır araba hıc almadım :) sırf bu huyumdan oturu sıfır araba alamıyorum ama sunuda cok ıyı bılıyorum dızel bı arac alacaksam kesınlıkle 120 lık bravo olur...oylekı herhangı bı dızel alacaksam bu bravodan baskası olamaz cunku dedıgım gıbı sadece motor performans olayına bakıyorum onun ıcın benzınlı versıyonlara gecebılırım...yoksa guıletta 105 lık hıc dusunmuyorum :)yaş olarak 27 yasımdayım bendekı mantıkta su afedersınız ''eşek''gıbı calısıyorum ınsan gıbı harcamak ıstıyorum eger 27 yasımda bınmeyeceksem ıstedıgım arabaya ve bu durumum varsa tabı 40 yasımda o tadı alamam zaten malum genclık takdır edersınız ama dedıklerınız katılıyorum... bakalım hayırlısı :)
buda bir bakış açısı,insan bir kez geliyor dünyaya, ben cesaret edip alamadım aklımda kaldı.Bi test sürüşü yap beğenirsen alırsın arkadaşım, herşeyin hayırlısı en büyük derdimiz bu olsun:)))

motor delisi
04/05/2012, 10:24
Guıletta 1.4 mümkünse TCT şanzıman alın arkadaşımda var test etme şansı buldum sürdüm ve sonuç olarak süperdi müthiş birşey neden bunu fiatlarda kullanmıyorda dualogıc kullanıyor hayret ettim doğrusu.. Ama bana sorarsanız guılettanın panelini ben hiç beğenmıyorum yani dynamıc evonunkisi daha güzel bence :) şu guıletta fiat ambleminde çıksaydıda fiat iyi bir piyasa yapsaydı ve marka özgüveni kazansaydı geçen gün forumun birinde okudum yeni linea reklamından bahsediyorlardı herkes en lüks arabası bravo olan bi markadan ne beklersiniz fiat markası ticaridir diyordu :)

tonymontana
04/05/2012, 10:51
Guıletta 1.4 mümkünse TCT şanzıman alın arkadaşımda var test etme şansı buldum sürdüm ve sonuç olarak süperdi müthiş birşey neden bunu fiatlarda kullanmıyorda dualogıc kullanıyor hayret ettim doğrusu.. Ama bana sorarsanız guılettanın panelini ben hiç beğenmıyorum yani dynamıc evonunkisi daha güzel bence :) şu guıletta fiat ambleminde çıksaydıda fiat iyi bir piyasa yapsaydı ve marka özgüveni kazansaydı geçen gün forumun birinde okudum yeni linea reklamından bahsediyorlardı herkes en lüks arabası bravo olan bi markadan ne beklersiniz fiat markası ticaridir diyordu :)

guilietta'ya fiat amblemi koy, tct'yi fiat'a getir hatta 170lik motoru da bravoya koy... ne anlamı kaldı alfa romeo markasının varlığının o zaman? tabiki arada farklar olacak ki satsın. aynı grup içinde diye herşeyin aynı olmasını beklemek de mantıksız geliyor bana. ayrıca ben alfa sahibi olsam bende olan herşey fiat da da olsa sinir olurdum. fiat sonuçta alt orta kesime hitap eden bir marka. bu arabalar 5er bin daha pahalı olsaydı kaçımız gerçekten fiat alırdık onu düşünmek lazım.

bu arada engin kardeşim sonuna kadar haklısın 27 yaşındasın şimdi bu istediğin arabaya binemeyeceksen ne zaman bineceksin? zorlayarak da olsa alım gücün varsa al affetme. dizelden az binersin ama öz binersin. beklediğim şeyler gerçekleşirse seneye yada öbür sene bende bir alfa alacağım.

alibozpinar
04/05/2012, 12:10
Enginim slm;

Kardeş birincisi senle benim mantık aynı gibi , şu sıralar senin gibi bende ne hikmetse alfaya bakıyorum , kafamda 2. el bitane alfa romeo mito 1.6 120 hp disel var.

İnceledikçe alfaya hasta olmaya başladım . İnsana GEeeL GEeeeL diyor :)

Sen al başlat akımı sonra bende alayım :)

Fakkaaaaatt şu var benzine geçmekte kararlımısın şu fiyatları göz önüne alırsan diyede sana sorarım??*

Ziyaretci037
04/05/2012, 12:36
Daha başlığı okudum ve 170 likse Guiletta dedim ve sizde 170 lik olduğunu yazmışsınız:)

Bide beyaz veya kırmızı olursa tabikide Guiletta derim..

motor delisi
04/05/2012, 13:11
Enginim slm;

Kardeş birincisi senle benim mantık aynı gibi , şu sıralar senin gibi bende ne hikmetse alfaya bakıyorum , kafamda 2. el bitane alfa romeo mito 1.6 120 hp disel var.

Fakkaaaaatt şu var benzine geçmekte kararlımısın şu fiyatları göz önüne alırsan diyede sana sorarım??*
acaba 170 lik 1.4 guli km de kaç kuruş yakıyor :)

can-asan
04/05/2012, 13:40
yakıt benim için problem değil diyorsanız alfa derim bende :)

engincantan33
04/05/2012, 15:04
kaç istiyorsun hocam bravoya

Enginim slm;

Daha başlığı okudum ve 170 likse Guiletta dedim ve sizde 170 lik olduğunu yazmışsınız:)

Bide beyaz veya kırmızı olursa tabikide Guiletta derim..

acaba 170 lik 1.4 guli km de kaç kuruş yakıyor :)

yakıt benim için problem değil diyorsanız alfa derim bende :)

kendıme gore soyle acıklamalar yapayım yorumlara gore;

1-arabama fıat bayısı 33,5 fıyat verdı yanımda evo full skydome araca 29 bın verdıgınıde gorunce arkama bakmadan kactım :))

2-guıletta benzınlı olacak tahmınıme gore sehırıcı en fazla multıaır sıstemıyle kasarak 10 lıtre yı bulur dıye dusunuyorum 100 km.de normal kullanımlarda 8 lıtre gıbı rakam cıkıyormuşşşşş...muşş dıyorum test etme sansım olmadı

3-tct sanzımana neden bılmıyorum ama sıcak bakmıyorum cunku otomatık vıtes araca hep soguk bakmısımdır tamamen onyargı benımkısı yoksa tecrubem yok..

4-gulı nın ıcı kesınlıkle super...bence bıraz haksızlık yapıyoruz ılk bakısta oyle gelıyor kotuymus gıbı ama gercekten ''şalter''modundan yapılmıs buttonları ayrrı bı hıs verıyor...

5-cok fazla donanım ıstemıyorum aslında hanı anadoluda tabır vardırya ne kadar elektornık o kadar sorun denır hep benımde aklıma yer etmıs bu...hanı bıcok kısıye gore dıgıtal klıma onemlıdır kı bana gorede kullanımı cok ıyı ama servıste bır tek tusu arıza yapmıs dıgıtal klıma ıcın tum gogusun sokuldugunu gorunce bu fıkrım ıyıce pekıstı...hanı dıs gorunum harıc cok donanım ıstemıyorum...yanı kapı kolları bencede gumus olmalı yada celık jant olmalı ve gulı ıcın spor paket olmalı hanı cıft eksoz cıkısı olan..

6-turızmle ugrasıyorum ve aracıma sadece zevk ıcın bınıyorum evet benzınlı arac cok farkedıcek dızele gore ama bundan sonra turbosuz araca bınmem...bravodan alıstım artık guce ve turboya kı benzınlı aracında konforu ve en onemlısı o motor sesını dusununce benı bıraz daha kendıne cekıyor..

7-alı rıza bozpınar guzel kardesım mıto tek kapı arac bence bır kezdaha dusun derım hanı zevk meselesı ama bravo tercıh ederım ıkısının arasında kalırsam..

8-gulı ıcın bıraz daha arastırma yapmam lazım gıbıme gelıyor halı hazırda fıyatlar oldukca yuksek

9-ısın en kotu tarafı su ben sıfır alamam su kosullarda ve bravomu satıp ıkıncı el aramayada kalkmak ıstemıyorum cunku arabasızlık takdır edersınızkı oldukca kotu bır durum...ya palıo punto gıbı aracla takas edıp yada satıp bılmıyorum palıo gıbı araclarla devam edıp gulı yakalar yakalmaz almak da mantıklı gelıyor..

10-bravomuda cok sevıyorum hanı oncekı araclarım gıbı olsaydı bı an durmaz anında vazgecerdım ama bravo kesınlıkle benı tatmin edıyor..
11-başınızı agrıttım ama sonuc NE YAPACAGIMI BILMIYORUM!!!

Luc
04/05/2012, 15:06

Diger butun otomobil markalarinda oldugu gibi bazi parcalar her model icin ortak uretilir.

Paket alirsan degisir standart parcalar. Direksiyon gibi, body kit gibi.

Bu audi'de de boyle, ford'da da, fiat'ta da..

Sent my GT-I9100 using

Luc
04/05/2012, 15:08
Ben Giulietta alacak olsam Quadrifoglio Verde bakarim :)

Sent my GT-I9100 using

eexelanss
04/05/2012, 17:38
Engin kendi şahsi düşüncemi söyleyeyim.. bravomu satıp başka bir araç alacak olsaydım bu guiletta olmazdı.. Ama bravoyu almadan önce eğer maddi durumum el verseydi guilettayı mutlaka almak isterdim.. Şimdi bunu neden dedim.. Bravodan inip guilettaya veya lancia gibi araçlara bindiğinde bravoda gördüğün izlerin bir çoğunu göreceksin çünkü dış görünüşleri farklı gibi gözüksede içinde bir çok detayın bravo ile aynı olduğunu görüceksin.. Ama bunlar seni etkilemez ise benim için sadece motoru ve görünüşü diyorsan eyvallah... Birde şunuda söyleyim dizelden sonra benzin lafta kolay oluyor ama cepte acaip derecede yıpratır seni ve arabanın tadını çıkaramazsın.. Sen arabana yük olcakken araban sana yük olmaya başladığı zaman ne guliatta ne merso ne bmw, Gözün hiç birini görmez emin ol.. Anladığım kadarı ile araç senin için keyfii birşey benim içinde öyle Ankaradaki tüm toplu taşıma araçları bana bedava olmasına rağmen aylık 300-400 lira yakıt harcıyorum (lpg ile) Keyfi olunca işler iyice karışıyor.. Benzin keyfini iyice kaçırırsa keyfiyet eziyete dönüşür.. Dizelden benzine geçerken mutlaka iyi düşün..Yada lpg taktırabileceğin bir benzinliye ikame et dizeli..

engincantan33
05/05/2012, 00:28
Engin kendi şahsi düşüncemi söyleyeyim.. bravomu satıp başka bir araç alacak olsaydım bu guiletta olmazdı.. Ama bravoyu almadan önce eğer maddi durumum el verseydi guilettayı mutlaka almak isterdim.. Şimdi bunu neden dedim.. Bravodan inip guilettaya veya lancia gibi araçlara bindiğinde bravoda gördüğün izlerin bir çoğunu göreceksin çünkü dış görünüşleri farklı gibi gözüksede içinde bir çok detayın bravo ile aynı olduğunu görüceksin.. Ama bunlar seni etkilemez ise benim için sadece motoru ve görünüşü diyorsan eyvallah... Birde şunuda söyleyim dizelden sonra benzin lafta kolay oluyor ama cepte acaip derecede yıpratır seni ve arabanın tadını çıkaramazsın.. Sen arabana yük olcakken araban sana yük olmaya başladığı zaman ne guliatta ne merso ne bmw, Gözün hiç birini görmez emin ol.. Anladığım kadarı ile araç senin için keyfii birşey benim içinde öyle Ankaradaki tüm toplu taşıma araçları bana bedava olmasına rağmen aylık 300-400 lira yakıt harcıyorum (lpg ile) Keyfi olunca işler iyice karışıyor.. Benzin keyfini iyice kaçırırsa keyfiyet eziyete dönüşür.. Dizelden benzine geçerken mutlaka iyi düşün..Yada lpg taktırabileceğin bir benzinliye ikame et dizeli..

hocam daha dedıgım gıbı gulı yı test etmedım ama cok hosuma gıdıyor...dızel benzın konusunda haklı olabılırısn bende senın gıbı sırf keyfı olarak neredeyse sadece araba kullanmak ıcın gezerek 100 km yapıyorum...bende on yargı hep cok olur onun ıcın lpg bana soguk gelıyor gıbı oguz hocam daha once kullanmadıgım ıcın olabılır..ama bravodan vazgecılmıyor bu kesın!

rohan4421
06/05/2012, 01:26
bravo ile gulietta teknik olarak kıyaslanacak arabalar değil, gulietta suanda abimde var 80-90la giderken direksiyonu sag sol yaptıgımda aracın kendini kaybetmedigi goruluoki bunu blravoda aynı hızda yapmak imkansız. diğer yandan ise bicok özelliği şıklıgı ile barındıran bravo fiyat olarak makul oldugu için tercih edilebilir. ancak bütçe yeterli ile gulietta ile kıyaslanacak araba scirocco olabilir ancak. Ha bide bi mekanda birine arabam bravo demek var bide gulietta demek var inan isimlerde bile iş bitiyor:D Şahsi görüşümdür diğer fikirlere saygı duyarım...

Honor COOPER
06/05/2012, 01:41
bravo ile gulietta teknik olarak kıyaslanacak arabalar değil, gulietta suanda abimde var 80-90la giderken direksiyonu sag sol yaptıgımda aracın kendini kaybetmedigi goruluoki bunu blravoda aynı hızda yapmak imkansız. diğer yandan ise bicok özelliği şıklıgı ile barındıran bravo fiyat olarak makul oldugu için tercih edilebilir. ancak bütçe yeterli ile gulietta ile kıyaslanacak araba scirocco olabilir ancak. Ha bide bi mekanda birine arabam bravo demek var bide gulietta demek var inan isimlerde bile iş bitiyor:D Şahsi görüşümdür diğer fikirlere saygı duyarım...
Kesinlikle katılıyorum ayrı dünyaların arabaları.Marka imajı tartışılmaz kaldıki şu an piyasadaki en çekici hatcback c sınıfı araç.Yol tutuş ve sürüş dinamiklerini yazmama bile gerek yok.

Honor COOPER
06/05/2012, 01:46
hocam daha dedıgım gıbı gulı yı test etmedım ama cok hosuma gıdıyor...dızel benzın konusunda haklı olabılırısn bende senın gıbı sırf keyfı olarak neredeyse sadece araba kullanmak ıcın gezerek 100 km yapıyorum...bende on yargı hep cok olur onun ıcın lpg bana soguk gelıyor gıbı oguz hocam daha once kullanmadıgım ıcın olabılır..ama bravodan vazgecılmıyor bu kesın!
Engin hocam bu silifkedeki eleman bayadır satamıyor bir takas teklifi götür güzelinden.Ama harbiden dehşet bir araba ve en dolusu.
linki bu :Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir Distinctive 2010 Model 61.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 60433477 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-ilk-sahibinden-spor-2-paket-18-inc-170-hp-60433477/detay)

bu arada sahibini ne tanırım nede bilirim ama alet her gün gözüme çarpıyor.

_FeRDi_
06/05/2012, 01:50
Diger butun otomobil markalarinda oldugu gibi bazi parcalar her model icin ortak uretilir.

Paket alirsan degisir standart parcalar. Direksiyon gibi, body kit gibi.

Bu audi'de de boyle, ford'da da, fiat'ta da..

Sent my GT-I9100 using
Az önce 2011-2012 yılları olarak, Ford,Opel,Citroen,Renault,Peugeot,Toyota markalarının B ve C sınıfı araçlarını inceledim,sırf iddianız ilgimi çektiği için. Fiat hariç sadece Peugeot'un modellerinde bu dediğiniz ortak parça uygulaması var malesef. Buda demektir ki hiç durmadan gelişen otomotiv sektöründe bu saydığım firmalardan birtek Fiat ve Peugeot'un müşteriye saygısı düşük seviyede.

rohan4421
06/05/2012, 02:04
bu arada fiatta benzinli fiatına dizel bi araç varsa mutlaka ya arabanın uretimi durur yada kasa değişir sakın aldanmayın arkadaşlar emin olun bravo son demlerini yaşıyor...

Luc
06/05/2012, 02:39
Az önce 2011-2012 yılları olarak, Ford,Opel,Citroen,Renault,Peugeot,Toyota markalarının B ve C sınıfı araçlarını inceledim,sırf iddianız ilgimi çektiği için. Fiat hariç sadece Peugeot'un modellerinde bu dediğiniz ortak parça uygulaması var malesef. Buda demektir ki hiç durmadan gelişen otomotiv sektöründe bu saydığım firmalardan birtek Fiat ve Peugeot'un müşteriye saygısı düşük seviyede.

Diger markalarda oyle buna inanabilirsiniz. Ne kadar cok para verirseniz o kadar cok artiyor donanim. Yeni fiestalarda bile giris modeli plastik direksiyon, ust modeli deridir mesela. Ayni PUnto ve Bravo gibi direksiyonlarda neredeyse aynidir. Hatta dashboard falan bile. Audilerde oyle. Pakey almadiginiz zaman bazi seyler ayni oluyor.

Mesela audi fonksiyonlu direksiyonlari extra parayla satar

Sent my GT-I9100 using

siromar
06/05/2012, 03:01
Guli ile bravo arasinda kalmistim ben de bravoyu almadan once hatta antalya'yla fiyat ve kredi durumunu da gorsmstum ve bravo aldim. Su anda heleki multimedyayi taktiktan sonra bravoyu guliyle degil hicbir aracla degismem. Kendi nazarim degecek arabama:)

eexelanss
06/05/2012, 16:56
Yalnız dikkatinizi çekerim bravo C sınıfı bir araç guiletta D sınıfı bir araç..

utkuaydin
06/05/2012, 17:27
Kusura bakmayın ama maymun iştahlı davranıyorsunuz.
Bravodan inip guliye binmek hayatınızda bir şey değiştirmeyecek, 2 ay sonra ondan da sıkılıp scirroccomu alsam merso mu alsam yok bmw 1 serisimi alsam demeye başlayacaksınız.üstelik dizel benzinli farkını kaldırabileceğiniz bir bütçeniz varmı oda soru işareti.Ayrıca guli yi almak için de 15.000 tl civarı bir paraya ihtiyacınız var.

Otomobil kullanmayı çok seviyorsunuz bir çoğumuz gibi, ama yakıt parası insanı rahatsız ettikten sonra anlamı kalmıyor.

Altınızdaki aracın keyfini çıkarın ve aracınızı upgrade etme dönemi geldiğinde de 3.20 d audi a4 alfa 159 yada türevlerinde araçlar bakın.Bravodan sonra alınacak araçlar onlardır

Honor COOPER
06/05/2012, 22:28
Kusura bakmayın ama maymun iştahlı davranıyorsunuz.
Bravodan inip guliye binmek hayatınızda bir şey değiştirmeyecek, 2 ay sonra ondan da sıkılıp scirroccomu alsam merso mu alsam yok bmw 1 serisimi alsam demeye başlayacaksınız.üstelik dizel benzinli farkını kaldırabileceğiniz bir bütçeniz varmı oda soru işareti.Ayrıca guli yi almak için de 15.000 tl civarı bir paraya ihtiyacınız var.

Otomobil kullanmayı çok seviyorsunuz bir çoğumuz gibi, ama yakıt parası insanı rahatsız ettikten sonra anlamı kalmıyor.

Altınızdaki aracın keyfini çıkarın ve aracınızı upgrade etme dönemi geldiğinde de 3.20 d audi a4 alfa 159 yada türevlerinde araçlar bakın.Bravodan sonra alınacak araçlar onlardır
Kusura bakmayın ama ben 2 yıl önce bravonun dynamic versiyonu kullanmış biri olarak Guli'yi beğenmemenize şaşırdım hiç bir Bravo bir Guli olamaz.

engincantan33
06/05/2012, 23:24

hemserım bravoda 90 km hızla esp sız aracta bıle sag sol degıl one arkayada yapsanız bırsey olmaz guıletta kullanmadıgım ıcın bılemeyecegım ama d sınıfı arac oldugu ıcın kesınlıkle daha ıyıdır

engincantan33
06/05/2012, 23:26
Engin hocam bu silifkedeki eleman bayadır satamıyor bir takas teklifi götür güzelinden.Ama harbiden dehşet bir araba ve en dolusu.
linki bu :Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir Distinctive 2010 Model 61.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 60433477 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-ilk-sahibinden-spor-2-paket-18-inc-170-hp-60433477/detay)

bu arada sahibini ne tanırım nede bilirim ama alet her gün gözüme çarpıyor.

degerlı hocam satılmaması cok normal bu fıyata ımkansız bence

utkuaydin
06/05/2012, 23:55
Guliyi tabiki beğeniyorum, niye beğenmiyim.Bravodan terfi edilecek araç değil sadece.Üstelik dizeli için 20.000 TL civarı fark ödenmesi gerek.
Kendimde Bravo sahibi olmuş biri olarak, bir sonraki almak istediğim araç yine Alfa grubundan 159 olacak örneğin.

engincantan33
07/05/2012, 00:11
Guliyi tabiki beğeniyorum, niye beğenmiyim.Bravodan terfi edilecek araç değil sadece.Üstelik dizeli için 20.000 TL civarı fark ödenmesi gerek.
Kendimde Bravo sahibi olmuş biri olarak, bir sonraki almak istediğim araç yine Alfa grubundan 159 olacak örneğin.

hocam dedıgınızın bır kısmına katılıyorum...hanı bana gorede dızelını almak mantıksızlık olur tutup 105 lık araca 120 den sonra bu kadar para verıp bınmem!dıkkat edersenız sadece ben performansa bakıyorum(bazı krıterler cıkınca tabı ornegın era performans olarak ıyı olsada cazıp gelmıyor) bana gorede 159 cazıp gelmıyor:) hanı zevk meselesı bıraz...ama su gercek bravo gercekten cok ıyı arac! en azından benım verdıgım paraya gore bana cok ama cok daha fazlasını verıyor...eger uygun gulı bulursam takas dusunebılırım yoksada keyfını suruyorum zaten:sleep2:

rohan4421
07/05/2012, 00:52
bravo sportstyle full+full+full koy ustune git dısardan elinden geleni yap 180 derece sag sol yap 90 km ile gidecegin tek yer ahirettir. bravoyu naptınız abicim sizde guliettaya binip test surusu yapmadan konusmanızı anlamıyorum. alfa 147 2000 model = bravo yol tutusta.

siromar
07/05/2012, 01:25
Bravo guiletta karsilastirmasina kimse bravo demez zaten ama bravo +20000 tl'ye de guiletta diyen az cikar

rohan4421
07/05/2012, 02:11
Bravo guiletta karsilastirmasina kimse bravo demez zaten ama bravo +20000 tl'ye de guiletta diyen az cikar

Kesinlikle katiliyorum maddi boyutu disarda birakinca alfa diorum

engincantan33
07/05/2012, 02:15
bravo sportstyle full+full+full koy ustune git dısardan elinden geleni yap 180 derece sag sol yap 90 km ile gidecegin tek yer ahirettir. bravoyu naptınız abicim sizde guliettaya binip test surusu yapmadan konusmanızı anlamıyorum. alfa 147 2000 model = bravo yol tutusta.

dıkkat ettıysenız gulı daha ıyıdır dıye bende soyledım...180 derece dıreksıyonu cevırırsen bencede gıdecegın tek yer ahırettır buna cogu araba dahıl :D

engincantan33
07/05/2012, 02:16

bugun oglen(pazartesı) teste gıdıcem bakalım banada degmez gıbı gelmeye basladı ama bakalım

utkuaydin
07/05/2012, 17:11
Konu performans ise 34.000 e cam tavanlı 150 beygir bir bravo sport aldığın vakit, gulinin 170 beygirlik versiyonundan, dış görünüm ve 20 beygirlik fark dışında eksiğin kalmaz.Donanım olarakda eksiğin olmaz belki fazlan bile olur.20.000 tl cebinde kalır.
Guliyi test edin, sonra da bravo sportu test edin.20.000 tl lik bir fark varmı kendiniz görün.

Elbette daha güzel ve marka prestiji daha yüksek bir araç Guilietta.Burada önemli olan fiyat/fayda/performans kriterleri.

lionT-JET
07/05/2012, 17:44
gulıetta bravodan ıyı olabılır ama kesınlıkle d sınıfı bir arac degil.

engincantan33
08/05/2012, 00:43
bugun test ettım gulı yı oldukca guzel arac ama ben bu fıyatlarla bravomdan oldukca memnunum:) konu kapanabılır...herkese tskler...

eexelanss
08/05/2012, 15:11
bugun test ettım gulı yı oldukca guzel arac ama ben bu fıyatlarla bravomdan oldukca memnunum:) konu kapanabılır...herkese tskler...

Haaaa şöyle Engin :) Bravodan önce guliyi alsaydın tamam eyvallahta bravodan sonra pek mantıklı değildi be kardeşim..

engincantan33
08/05/2012, 16:51
Haaaa şöyle Engin :) Bravodan önce guliyi alsaydın tamam eyvallahta bravodan sonra pek mantıklı değildi be kardeşim..

abı cok memnunum kım ne derse desın degıstırırsem senın 150 lıgı alırım :)