Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat servis ücretleri
carbon ,mazot filitresi bakım parçaları vs 450 tl tutuyor ..
seysey37
15/12/2009, 17:12
arkadaşlar selamlar..
aracımı bugun ağaçlı servise götürdüm 40 bin bakımı için 141TL ücret ödedim ve gerçekten çok ilgililer herkese tavsiye ederim..
niye düşük derseniz kesinlikle garantisi biten araçların yağlarını dışarda değişmesini öneririm ben öyle yaptım benzilikten 5W40 Castrol edge 4lt aldım ve koydurdum 64lira onunda fiyatı..
yani toplamda 141+64=205TL gibi bi rakam ortaya çıkıyo..
(Aracım benzinli buarada)
Bilgilerinize :)
KaMiKaZe
15/12/2009, 18:03
Birmot yenimahalle
Bayramın 3. günü 30.000 bakım 130 tl
filtre değişmedi
ekstra yağ temizleyici atıldı.
Bayram günü ilgilendikleri içinde ayrıca teşekkür ederim.
arkadaşlar selamlar..
aracımı bugun ağaçlı servise götürdüm 40 bin bakımı için 141TL ücret ödedim ve gerçekten çok ilgililer herkese tavsiye ederim..
niye düşük derseniz kesinlikle garantisi biten araçların yağlarını dışarda değişmesini öneririm ben öyle yaptım benzilikten 5W40 Castrol edge 4lt aldım ve koydurdum 64lira onunda fiyatı..
yani toplamda 141+64=205TL gibi bi rakam ortaya çıkıyo..
(Aracım benzinli buarada)
Bilgilerinize :)
t-jetlerede aynı yagdan koysak olurmu.yoksa t-jetlerin yağı farklımı bilginiz varmı.ben aracımı yıllık bakıma soktum 280 tl para aldılar.yaptıkları yağ,yağ filitresi ,hava filitresi bence bu para çok geldi.dışarda en kaliteli yağı koysak bukadar para ödemeyiz.
seysey37
16/12/2009, 16:12
t-jetlerede aynı yagdan koysak olurmu.yoksa t-jetlerin yağı farklımı bilginiz varmı.ben aracımı yıllık bakıma soktum 280 tl para aldılar.yaptıkları yağ,yağ filitresi ,hava filitresi bence bu para çok geldi.dışarda en kaliteli yağı koysak bukadar para ödemeyiz.
valla onu t-jet çiler cevaplasın :) ama kesinlikle öle..yağ parası kadar işçilik alıyolar nerdeyse..
Slm Arkdaşlar dün Dizel olan aracımın Bakımını yaptırdım,Degişen parçalar
Mazot filtresi: 85 Tl
Yag filtresi :20 Tl
Hava Filtresi :15 Tl
işcilik :30 Tl
Yag Degişimi Yaklaşık 4L Castrol : 55 tl
Balataların sökülüp incelenmesiyle Yaklaşık 20.000 km daha gidecegi söylendi degiştirilmedi
Toplamda bana 205 Tl fatura çıktı.. Agaçlı servisi Aynı işlemlere Yaklaşık 375 Tl Fiyat verdiii gelin siz karar veririn...Bu arada aracımın garantisi bitmiştii...
lionT-JET
16/12/2009, 18:27
umır benım arabaya 418 tl odedım.balans+bujı yıde degıstırdıler.98 tl+kdv ıscılık odedım:(
10.000 km periyodik bakım yaptırdım.
1- yağbakım işçilik 22.00
2- disel 5w-40 1 lt 22.73
3- motor yağ 40.01
4- fren amp 0.79(ilk kullanımdan kısa süre sonra yanmmıştı)
5- hava filtresi 9.79
6- motor iç temizleyici 16.53
7- yağ filtresi 6.07
Arkadaşlar merhaba...15gün önce 34binde fiat servis müdürünün şahsi olarak titizlikle kullandığı 2007model multijet 90hp dynamic dualogic aldım...ancak 15gündür arabaya hala başkasının arabasına biner gibi tedirgin biniyorum;çünkü araba kullanmaya başladığımdan beri ilk kez dizel ve otomatik bir araç kullanıyorum.Çünkü ailemde ve çevremde hep manuel vites ve benzinli araçlar var.
Bu yüzden arabamı kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
Nasıl çalıştırmalı?nasıl stop ettirmeliyim?
Sabahları ilk çalıştırmalarda ve 5-10 km.lik mesafelerde ne yapmalıyım?(Benzinlide ilk çalıştırmadan 10-15 sn sonra yola çıkar 5-10km içinde 2000-2500 devir aralığında aracı ısıtır ve mümkün olduğunca yüksek vitesleri tercih ederdim.)
Dizel kullanan arkadaşlardan acil yardım talep ediyorum...teşekkürler
Gökhan, aracın hayırlı olsun,
Motor konusunda aşağıdaki başlığa bakabilirsin:
https://forum.grandepuntotr.com/servis/14411-multijet-motor-kullanimi-puf-noktalari.html
HasanAliz
23/12/2009, 22:56
benimde 40 bin bakımına gitmem lazım. 39500 e dayandı km.
ilk başta bir BOSH servisinden fiyat alacam sonra BİRMOTa sorarım.
10 bin bakımı:
selenia 5w30 2 lt 50,30 tl
selenia 5w30 1 lt 27,55 tl
sıvı genel bakım temizlik 5,5 tl
hava filtresi 9,91 tl
motor iç temizleyici 16,53 tl
yağ filtresi 6,14 tl toplamda 163 kdv dahil tuttu. tek slip geçince 152 tl aldılar. merkez servis. Biraz fazla gibi geldi fiyat.
2009 punto ilk yılını doldurdu ereğlide(niğdeye yakın oldugu için) servise girdim km 14.500 gelmişti yıllık bakımı yapıldı polen filtresi degişmedi 115 lira hesap çıkardılar.
mustafaakk
24/06/2010, 12:46
Arkadaşlar,
1.3 Dizel Puntom var. şu an 88bin e dayandı. Son bakımı 78bin de yapılmış.
Bakım için İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz güvenilir ve ucuz servis var mı ?
33 AP 079 (i.kuyumcu)
24/06/2010, 13:10
benzinli araçlar için yıllık bakım ve 20,000 km bakımı fiyat ne kadar ve yapılan ıslemler nelerdir yardımcı olacak ark.cvp bekliyorum
lionT-JET
25/06/2010, 00:03
benim t jet icin gecen agustosta balans dahil 418 tl odedim.bu sene 350-380 tl arasi fiyat aldim.bonus karta da 9 taksit.ayrica 1 yillik garanti uzatimida 398 tl 9 taksit olarak yaptirdim..
33 AP 079 (i.kuyumcu)
25/06/2010, 02:54
20,000 bakımı sadece balatalar degsmıcek 324 tl fiyat aldım nasıl sizce fikirlerinizi bekliyorum (benzinli)
33 AP 079 (i.kuyumcu)
25/06/2010, 02:55
2009 punto ilk yılını doldurdu ereğlide(niğdeye yakın oldugu için) servise girdim km 14.500 gelmişti yıllık bakımı yapıldı polen filtresi degişmedi 115 lira hesap çıkardılar.
yıllık bakımda neler yapıldı fiyat gayet iyi gibi?
1.3 multijet için 40bin periyodik bakımı ile silecek değişimi ve ilave detaylı iç temizlik fiyatı 600TL...ekspertizi ekde!
sileceklerin fiyatı yüksek gibi biraz
1.3 multijet için 40bin periyodik bakımı ile silecek değişimi ve ilave detaylı iç temizlik fiyatı 600TL...ekspertizi ekde!
kardeş biraz tuzlu olmuş yaw.
99 hava parası 279 tl işçilik yuh demek lazım.eser'in tesbitide doğru sileceklerde biraz pahalı gibi.
bundan 6 yıl kadar önce bir markanın 2,el sorumlusu olarak çalışırken,rutin aylık toplantımız sırasında patron bize ;arkadaşlar neden servisimizi arkadaş ve eş dostlarınıza önermiyorsunuz dedi,araç markaları önemli değil onlara indirmde yaparız dedi.
bende söz aldım şu soruyu sordum;.... bey ben 96 model şahin s arabamı sanayiye götürdüm yağını değiştirdim(yağ benden) suyunu ve sağını solunu kontrol ettirdim dedim. bu yapılanları siz kaça yapardınız dedim. o da servis elamanına sordu ve aldığımız cevap 130 tl oldu.(6 yıl önce) sen ne kadar verdin dedi valla ne verirsen dedi bende 5 tl verdim dedim.......sonrası mı? konuşacak lafı kalmamıştı.
SpyHunter33
29/06/2010, 21:21
kardeş biraz tuzlu olmuş yaw.
99 hava parası 279 tl işçilik yuh demek lazım.eser'in tesbitide doğru sileceklerde biraz pahalı gibi.
bundan 6 yıl kadar önce bir markanın 2,el sorumlusu olarak çalışırken,rutin aylık toplantımız sırasında patron arkadaşlar neden servisimizi arkadaş ve eş dostlarınıza önermiyorsunuz dedi,araç markaları önemli değil onlara indirmde yaparız dedi.
bende söz aldım şu soruyu sordum;.... bey ben 96 model şahin s arabamı sanayiye götürdüm yağını değiştirdim(yağ benden) suyunu ve sağını solunu kontrol ettirdim dedim. bu yapılanları siz kaça yapardınız dedim. o da servis elamanına sordu ve aldığımız cevap 130 tl oldu.(6 yıl önce) sen ne kadar verdin dedi valla ne verirsen dedi bende 5 tl verdim dedim.......sonrası mı? konuşacak lafı kalmamıştı.
Hakan Abi kapak niyetinde bir cevp olmuş :D
Hakan Abi kapak niyetinde bir cevp olmuş :D
ah! erkancım konuşacak o kadar konu, söylenecek o kadar doğru varki.
her doğruyuda her yerde söyleyemiyoz malesef.
lionT-JET
29/06/2010, 21:57
merhaba arkadaslar benım t-jetın yıllık bakımını yaptırdım.40000 km bakımını 30000 km de yaptırdım.415 tl tuttu.
musti4141
01/07/2010, 16:02
slm benimde arac 80 bin bakımına girecek ne kadar tutar yılmaz oto izmit e götürecegim
80bin bakımı dün yaptırdım bakımla beraber debriyaj balatası bittiği için debriyaj bununla beraber 1,2 ve 3. viteste arabadan wouv wouv diye uğultu şeklinde ses geliyordu ustam şanzımandan geliyo boşa atınca bak ses yok hazır debriyaj balatası değişmişken onada ayrıyetten gelip bi daha iş yapmayalım ekstra masraf etmeyelim dedi şanzımanı da içine kattı, akis bilyasını da ses için her ihtimale karşı değiştiriyim dedi.
sonuç:
Bütün filitreler tıkanmış katalitik konvektör bile tıkanmış ; değişimleri ve bakımları yapıldı
Debriyaj balatam değişti ;şimdi pamuk gibi yumuşacık
Motor bakımı ayarları yapıldı; eski palio multijetim kadar atak olmadı gibi
Çapaklanan,yağı talaşlanan şanzuman yapıldı, akis bilyası değişti; önden gelen uğultu kesilmedi
ve çıkan FATURA......:
km:84.000-
1.3 multijet active 75bg
debriyaj seti......................110-valeo
priz direk keçeli kapak...........25
şanzıman bilyası 2 ad............80-skf
şanzıman bilyası 1 ad............45-skf
akis keçesi sağ-sol 12x2........24
castrol magnatec10w40........55
yağ filitresi...........................7
hava filitresi.........................8
polen filitresi........................13
akis bilyası.1ad.....................16-ors
şanzıman değş. yağ koruyucu..27
wont sıvı conta....................15
balata sipreyi........................5
sarf malzeme........................17
klima sprey went...................20
-------
471-tl cik:(
volant planyası........................................20
tornacı........................................... ........15
presci............................................ ........10
elektrikci........................................ ........20
komlpe debriyaj,şanzıman,motor bakım........300
-------------------------------------------------
836
indirim........................................... ........36
--------
400 nakit+400 maximum 5taksit 800
s.uyarfb
05/09/2010, 13:25
10.000 bakım yaptırdım.Bodrum Fiat paşalı otomotivde ek olarak polen filtresi dahil 125 tl ödedim bilginize.
ilbilge_11
24/11/2010, 02:49
ya arkadaşlar bu servisler kafasına göre mi giydiriyorlar yoksa belli bir standartı var mı
70.000 bakımı
Arife günü avcılar sanayiye gittim.
1.yağ metro marketten aldım costrol edge 5-40 turbodisel yazıyordu kutunun üstünde 88,00 tl(eğer 100,00 tl tamamlarsanız kredi kartına 3 taksit yapıyorlar)
2.hava filitresi 10,00 tl (sanayideki parçacı)
3.yağ filitresi 13,00 tl (sanayideki parçacı)
4.mazot filitresi 65,00 tl (asıl pahalı olanda bu zaten:d yalnız yan sanayisini verdi ilk başta 35,00 tl fakat tamirci takamadı ve sonra bende gidip orjinalini aldım üstünden çıkanla aynıydı.)
toplam:176,00 ve 4,00 bahşiş =180,00 tl maloldu bana
zafer murat
24/11/2010, 12:03
Yazın 10.000Km bakımına girdim ek olarak motor iç temizleyici uygulandı 135TL filtreler yağlar v.s ödemedim.Şimdi 20.000Km bakımına gireceğim 1.000Km sonra güncel fiyatı burada belirtiririm 1.3 Multijet 75Bg
Dün gece İngiliz fiat forumunda dizel gp için standart 70bin bakımına 500 euro verildiğini okudum, özellikle standart bakımın dışında bir işlem yapılmadığını da belirtmiş çocuk.
GrandeTalha
24/11/2010, 16:01
1.3 Mj 50bin bakımı yaptıran var mı?
ne kadar tutar acaba ?
ne kadar tutar acaba ?
300-400 arası fatura çıkarırlar kesin. Arkadaşlar uyanık olmak lazım. Servisler bence gereksiz olan bazı şeyleri de değiştiriyorlar. Amaç belli bir indikatörü tutturmak. Yani belli hedefi bulmak.
Ben 80.000 bakımını yaptıracağım. Bakalım ne kadar isteyecekler. Az sonra gidiyorum servise.. Teklifi burada paylaşacağım sizlerle.
ozel_egt
24/11/2010, 18:12
ne kadar tutar acaba ?
en fazla 150 - 200 tutar ekstra bısey yoksa ...
zafer murat
27/11/2010, 23:25
yakın zamanda multijet 20.000Bakımı yaptıran arkadaşlar güncel fiyatlar ne durumdadır ?
zafer murat
04/12/2010, 14:38
Fiorino 1.3 Multijet 20,000KM Bakımı
Selenia 5W 30 Yağ 25,95
Hava Filtre 9,91
Yağ Filtre 12,85
Polen Filtre 10,07
Mazot Filtre 55,08
Motor İç Temizleme (TUNAP) 16,53
İşçilik 105,08
+KDV DAHİL 321,43TL
Ön takım rot ayarı elektrik kontrol fren ayarları kontrolü v.s yapıldı.Hediye olarakta Motor temizleme ve parlatma uygulandı.
Dün gece İngiliz fiat forumunda dizel gp için standart 70bin bakımına 500 euro verildiğini okudum, özellikle standart bakımın dışında bir işlem yapılmadığını da belirtmiş çocuk.
İngiltere'ye organize sanayi açalım :) Köşeyi döneriz...
İngiltere'ye organize sanayi açalım :) Köşeyi döneriz...
Emir haklı yazan vatandas bızım ulkede işçilik ve parça oldukça ucuz abim gecen sene fransada arabanın eksozunda bır sorun olmus 400 TL vermiş verirken evlat acısı gibi koydu dedi ben sasmazda tas catlasa 30 tl ye yaptırırdım hatta parca değisirse olurdu bana 80 tl parca degısmeden vermıs 400 tl yı yurt dısında abartı pahalı ama bızdede benzın pahalı kktc deki arkadasların bazıları mersıne goturuyor aracı bakıma
Isyankar_5301
11/12/2010, 00:08
100.000 dizel bakımı yaptıran yokmu . varsa paylaşmasını rica ederim. Birde medos servis e daha önce gıden varmı bana en yakın servıs bu iyi ise oraya gıtmek ısterım yoksa dışarıda bakım yaptıracağım..
100.000 dizel bakımı yaptıran yokmu . varsa paylaşmasını rica ederim. Birde medos servis e daha önce gıden varmı bana en yakın servıs bu iyi ise oraya gıtmek ısterım yoksa dışarıda bakım yaptıracağım..
''Sonunda 100000'i devirdik,servis yollarına düştük.Forumdan epey uzak kalmıştım ama kısmet yüzbineymiş...
Fatura 320 TL civarıydı.Standart 20bin bakımından farklı bişey yapılmadı.
Benim talebim doğrultusunda balans ayarı yapıldı.%10 iskonto uygulandı.
Haliç Oto Çorlu.''
Kendimden alıntıdır :))
120000'e az kaldı muhtemelen yılbaşından önce yaptırırım,onun sonucunu da paylaşırım.
Selamlar...
zafer murat
14/12/2010, 14:19
yılbaşına kadar 20.000km yolmu :S
Arkadaşlar benzinli Puntom için 3 farklı servisten 40.000 bakımı fiyatı aldım. Servisler 380 den aşağı ağızlarını açmıyorlar. Hatta servisin biri kullanılan yağın değiştiğini söyleyerek 405 lira istedi. Carbon clean ve balansı düşersek, 300-330 lira civarına çıkabilecek servisten araç (ekstra bir değişim olmazsa). Yine de bu fiyat gerçekten çok değil mi? (filtreler+yağ+buji)
Bosch car servis 150-200 arası bir fiyata malolur tüm bakım dedi. Sizce ne yapmalıyım. Sırf yetkili servise gitsin diye 2 kat ücret ödemek mantıklı mı? Bosch servis hakkında yorum yapabilecek arkadaşımız var mı?
Şimdiden teşekkürler.
predator_ant
19/12/2010, 13:46
Arkadaşlar benzinli Puntom için 3 farklı servisten 40.000 bakımı fiyatı aldım. Servisler 380 den aşağı ağızlarını açmıyorlar. Hatta servisin biri kullanılan yağın değiştiğini söyleyerek 405 lira istedi. Carbon clean ve balansı düşersek, 300-330 lira civarına çıkabilecek servisten araç (ekstra bir değişim olmazsa). Yine de bu fiyat gerçekten çok değil mi? (filtreler+yağ+buji)
Bosch car servis 150-200 arası bir fiyata malolur tüm bakım dedi. Sizce ne yapmalıyım. Sırf yetkili servise gitsin diye 2 kat ücret ödemek mantıklı mı? Bosch servis hakkında yorum yapabilecek arkadaşımız var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Bosch servislerde yaptığın bakımların kayıtları baska yerde gözükmez. Yani satarken servis bakımlı desen ve kayıtlarına baktırmak isteseler senin için sıkıntı olur. Yetkili servise gitmek garantin devam ediyorsa mantıklı,yoksa fazladan para vermeye gerek yok bence.
İlginiz için teşekkürler. Açıkcası aracın garantisi bittiği için servie o kadar fazla para vermek bana gereksiz geliyor. Aracımı satarken zaten Kocaeli'de satarım. Gelip aracı görmek isteyen olursa gider ordaki servis kayıtlarına bakarız. Serviste bakımlarını yaptırmazsam zaten servis bakımlı demeyeceğim için sıkıntı yaşamam. Bosch servis i düşünmemin sebebi ise en azından belli bir standardının var olduğunu düşünüyorum. hiç bilmediğim, gitmedim bir ustaya gitmekten daha güvenli geliyor. Tabi bu benim görüşüm. Kocaeli'de özel servis tavsiye edecek arkadaşlar olursa memnun olurum ayrıca.
Boshc car servıs ıyıdır normal servıs gıbı ıyı ıs yapar
HakanSogucak
03/01/2011, 00:39
Arkadaşlar, araç garanti kapsamındayken 350-400tl fatura ödeyenler var. Peki bu garantinin kapsamı nedir? Servise gittiğimizde bize garantiden neyi karşılıyorlar veya neyi karşılamıyorlar?
smartmavi
03/01/2011, 09:15
Ben de bakım için kesinlikle servise gitmiyorum. Parçaları kendim alıyorum ve güvendiğim bir ustam var; veriyorum 25 TL tüm işlemler ben başındayken yapılıyor...
Servise ne zaman giderim? Elektrik/elektronik arızası, dualogic arızası, vb. durumlar olduğunda servise gitmeyi yeğlerim...
Bugun aracımı (Evo 1.3mjet) Kavaklıdere Fiat Yetkili Servisine bıraktım 10.000km bakımı için
(normal servis bakımı yağ yağ filtresi vs. vs.)
:pokey000:
Tutarı sizinle paylaşırım
fiatgoztepeoto
06/01/2011, 10:10
arkadaşlar türkiyedeki bütün servisler aynı sistem üzerinden standart işçilik ve yedek parça kodları kullanarak fatura keserler..servislerin yapmış olduğu indirimler farklılık gösterebilir.fakat bazı araçların yakıt filtreleri diğğerlerie göre daha pahalı olabiliyor ve fiyatı etkiliyor.
arkadaşlar 10.000km Kavaklıdere' de 143TL kdv dahil
Remzi Bey ilgilendi sağ olsun, teşekkür ediyorum.
Değişen Parçalarıda Yazsaydın Keşke..
haklısın arkadaşım
10.000km bakımı standart bakım olduğundan yazmamıştım
yağ, yağ filtresi, hava filtresi, 10.000km bakım ücreti ve kdv den oluşmakta
yağ yaklaşık olarak 80 LT+KDV(3 lt yağ) (pahalı ama garanti kapsamında olduğundan yapacak bir şey yok)
Tşkler.. Daha 10.000'e Çok Var Ama Kesinlikle Kavaklıdere.. Birde 2000 3000 Civarı Servise Giden yağı Kontrol ettiren Oldumu Acaba Aranızda?
ben gittim kayseride(yol üzerinde) servis kaydı bile açmıyorlar yağına suyuna bakıp gönderiyorlar
Evet arkadaşlar bugün itibariyle 40.000 bakımımı yaptırmış bulunuyorum. Ekstrasız tüm bakım için 271+KDV liste fiyatı çıktı. Ortalama %7 nakit indirimiyle 300 liraya mal oldu.
Özel servise fiyat sorduğumda , 200 lira sarf malzeme fiyatı çıkardı. 70 lira da işçilik alırım dedi.:ban?: Ben de 270 özele vereceğime 300 yetkili servise veririm dedim. Açıkcası memnun da kaldım. Kapı sesleri kesildi ayrıca yakıt tüketimi de düştü sanırım.
dizel 80.000 km bakım sordum birmot 300 tl dedi yaglar fitreler
dizel 80.000 km bakım sordum birmot 300 tl dedi yaglar fitreler
Telefonda sorarsan öyle derler. Aracı götürdüğünde şu var bu var ot var vs var diyerekten sen 450 - 500 TL civarı çıkarsın merak etme. Çalışkanel'e gittim ben. Direk git oraya Ne istersen yapıyorlar. Forum indirimi de var. Memnun kaldım açıkçası. Birmot'a gidip forum indirimi dersen güle güle kardeşim diyebilirler sölim :)
GP 1.3 MJ aracimin 30.000 bakimi icin Izmir Merkez Oto'ya gittim. rutin bakim 160 TL. ayrica on fren balatalarini degistirdiler. toplamda KDV dahil 280 TL odedim...
Evet arkadaşlar bugün itibariyle 40.000 bakımımı yaptırmış bulunuyorum. Ekstrasız tüm bakım için 271+KDV liste fiyatı çıktı. Ortalama %7 nakit indirimiyle 300 liraya mal oldu.
Özel servise fiyat sorduğumda , 200 lira sarf malzeme fiyatı çıkardı. 70 lira da işçilik alırım dedi.:ban?: Ben de 270 özele vereceğime 300 yetkili servise veririm dedim. Açıkcası memnun da kaldım. Kapı sesleri kesildi ayrıca yakıt tüketimi de düştü sanırım.
değişenleri yazarmısın bende gidicem önümüzdeki ay ne ne kadar tuttu acaba?
Telefonda sorarsan öyle derler. Aracı götürdüğünde şu var bu var ot var vs var diyerekten sen 450 - 500 TL civarı çıkarsın merak etme. Çalışkanel'e gittim ben. Direk git oraya Ne istersen yapıyorlar. Forum indirimi de var. Memnun kaldım açıkçası. Birmot'a gidip forum indirimi dersen güle güle kardeşim diyebilirler sölim :)Ayrıca güzel bir türk kahvesi içersin...:) Aracın cilli gibi yıkanır, tavsiye ederim...
Ayrıca güzel bir türk kahvesi içersin...:) Aracın cilli gibi yıkanır, tavsiye ederim...bende gülay hanımdan haber bekliyorum gidicez kısmetse
fikretaslan
24/03/2011, 18:22
30 bin bakımdan yeni çıkmış durumdayım;
Ortaca Su Servisi standart bakım 145 Tl imiş, kampanya varmış işçilik almadılar 115 TL ile çıktım.
Yağ, Yağ filtresi, Motor içi temizleme tunap, sıvı kontrolü, balata kontrolü, kapı ayarları yapıldı.
Ustam sevindirdi beni ön balatalar bir 30 bin daha gider 60 binde değiştirirsin dedi. Arka balatalarda 120-140 bin civarı dedi.
merhaba 20bin bakımını yeni yaptırdım albea dizel 320 tl aldılar manavgat ünoto dan nasıl fiyatlar yüksek deyilmi
arkadaşlar güncel olarak izmirde 100.000 bakımına sokacağım aracımı..tavsiye yer ve fiyatda yardımcı olacak var mı??
aracım garantili grande punto 1,3 mj ve şuan 28 000 de , benim bildiğim bakımlar 20 000 ve katları olarak gidiyor doğrumudur. 10 000 ve katlarında sağdece yağ değiştiriyoruz. yani demek istediğim 30 000 değilde 40 000 bakım için gidicem doğrumudur ? bu durum garanti için sıkıntı yaşatırmı. ben yağı dışarda değiştirmeyi tercih ediyorum... yardımlarınız için teşekkürler...
cute.poison
04/08/2011, 11:02
Arkadaşlar merhaba...30 bin bakımına götüreceğim....Yetkili servislerde ne kadar tutar acaba? 1.4 fire...?
zafer murat
08/08/2011, 16:33
1.3 Multijet güncel ilk 10.000 bakımı yaptıran varmı ? Güncel fiyatı nedir.
arkadaşlar güncel olarak izmirde 100.000 bakımına sokacağım aracımı..tavsiye yer ve fiyatda yardımcı olacak var mı??
izmirdeysen hiç düşünme direk a götür halleder..
Arkadaşlar merhaba...30 bin bakımına götüreceğim....Yetkili servislerde ne kadar tutar acaba? 1.4 fire...?
Dostum benzinlililerde 30bin bakımı yokki! 20bin'e bir bakım yaptırıyorsun. Örneğin benim aracım 32binde 40binde bakımı geliyor ama ben 40bin gelmeden yaptıracağım diyorsan o ayrı. sanırım 280tl gibi bir fiyat cıkıyor
senergurbuz
10/08/2011, 12:03
arkadaşlar ben 1,3 90hp gp mu.florya özkar otoya gittim yakıt filtresinin içi,sağ-sol ön amortisör takozlarım ve viraj demirlerim değişti.işçilik ve kdv dahil 430 tl ye yaptırdım.hizmet ve temizlik işçilikten çok memnun kaldım çalıştığım şirkette araçlar bana bağlı onların bakımları içinde oraya götüreceğim.şiddetle tavsiye ederim.gidecek arkadaşlar olursa bana mesaj atsın orda kimi görmeleri gerektiğini söyleyeyim selamımı götürünce yapabileceği herşeyi yapar.
saygılar
cute.poison
10/08/2011, 12:16
Dostum benzinlililerde 30bin bakımı yokki! 20bin'e bir bakım yaptırıyorsun. Örneğin benim aracım 32binde 40binde bakımı geliyor ama ben 40bin gelmeden yaptıracağım diyorsan o ayrı. sanırım 280tl gibi bir fiyat cıkıyor
30 bin bakımı derken yağ değişimi demek istemiştim eksik söylemişim :) her 10 binde yada senelik yağ değişiyo demişlerdi...ben tam bir senede 10 bin yapmışım...yağ ile birlikte motor koruma falan varmış galiba katkı katıyorlar diye okudum bi konuda...Ne kadar tutar acaba?
Misafir047
10/08/2011, 14:30
1.3 Multijet güncel ilk 10.000 bakımı yaptıran varmı ? Güncel fiyatı nedir.
bende bu cevabı bekliyorum 10000 bakımı yaptıran varmı ne kadar tutar
senergurbuz
10/08/2011, 15:11
arkadaşlar 1,3 90hp gp aracımı florya özkar otomotive götürdüm.yakıt filtresinin içi,sağ-sol amortisör takozları ve viraj demirleri değişti,direksyon kutusu revize edildi.toplam 430 tl ödedim.işçilik,temizlik ve alakaları süper.şiddetle tavsiye ederim.
Misafir047
10/08/2011, 15:54
arkadaşlar 1,3 90hp gp aracımı florya özkar otomotive götürdüm.yakıt filtresinin içi,sağ-sol amortisör takozları ve viraj demirleri değişti,direksyon kutusu revize edildi.toplam 430 tl ödedim.işçilik,temizlik ve alakaları süper.şiddetle tavsiye ederim.
kaç bin km deydi araç
30 bin bakımı derken yağ değişimi demek istemiştim eksik söylemişim :) her 10 binde yada senelik yağ değişiyo demişlerdi...ben tam bir senede 10 bin yapmışım...yağ ile birlikte motor koruma falan varmış galiba katkı katıyorlar diye okudum bi konuda...Ne kadar tutar acaba?
ozaman sadece motor yağını değiştir. Hatta yağ filtresinede bir baktır eğer gerekiyorsa onuda değiştir. katkı konusuna gelince zaten kaliteli motor yağlarının içerisinde katkı maddeleri mevcut. Bence boşuna para harcama bu tarz katkı maddelerine. :) 120tl civarı tutar oda.
ARkadaşlar, 1.4 benzinli aracımı 40.000 bakıma götüreceğim ama uygun fiyatlı kaliteli bir servis önerebilir misiniz. servisler arasındaki fiyatlar uçurum, aynı işlemleri yapacaklarını söylüyorlar ama 650 diyende var 400 diyen de. 40.000 bakımı kaça yaptırdınız, yaptıranlar güncel bir fiyat söyleyebilir mi?
yerli orjinal balatalarla birlikte tahminim yaklaşık 400-450 arası çıkar yetkili serviste...
utkuaydin
29/09/2011, 02:38
aracim benzinli bravo 150 lik, 40.000 bakima goturdum bakirkoy halic otoya, balatalar haric 570 tl dediler, soka girdim..yapacaklarida standart yag su filtre..bide karbon temizligiymis.kosarak uzaklastim..yag su filtreler icin cok anlamsiz yetkili servise gitmek
Servislerin kafasına göre fiyat vermesi işini anlamadım ben. Birmot'u arıyorum adamlar resmen uçuyorlar. neredeyse 700 e çıkaracaklar bakımı. servise mi giriyoruz araba taksidi mi yatırıyoruz anlamadım. bu sefer mecbur gideceğim ama bundan sonra daha da gitmem servise. bir de sorunca telefondakiler kusura bakmayın iskonto hakkımız fiat tarafından elimizden alındı diyorlar. ne demekse.... iskonto hakkınızı almışlar ama kafanıza göre fiyat verme hakkınızı almamışlar, sinirlendim kapattım. 5 6 yer aradım en uygun fiyatı Fırat oto ve Göztepe oto verdi. balata dahil max. 480 dediler. ikisinden birine gideceğim.
edelsang
29/09/2011, 11:18
1.3 75hp evo 20.000 bakımı ne kadar tutar ?..
Birde benim araç 20.000 i geçti kaç km tolerans veriyorlar.
300-400TL arası bir rakam tutar tahminen +1000 -1000 tolerans veriyorlar
edelsang
29/09/2011, 21:59
300-400TL arası bir rakam tutar tahminen +1000 -1000 tolerans veriyorlar
anladım teşekkürler 500 km yolumuz kalmış demekki :D
arkadaslar ben yenı 10 bın bakımı ıcın servıse gıttım sadece fıltreler degısmıtı ve yagı degıstı baska da elle tutulan bır degısıklık yok 200tl fıat verdıler
arkadaşlar ben aracımın senesi dolduğu için bakımını 17binde yaptırmıştım ya 20bin yada senesi demişti herkez araç benzinli fakat kafamı kurcalayan bir konu var bu sabah 30bin i geçmiş km ve araç ekranda bakım km geçti diye ifade veriyor yani normalde bu araçların bakımı 30 bin sanırım bize niye 20 bin yada senesi diyorlar anlamış değilim bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaş varmı?? bizleri aydınlatırsa seviniriz
aykut_1914
04/10/2011, 11:54
arkadaşlar yeni alınan aracın ilk ücretsiz sıvı kontrol km si nedir?
1000 km miydi 3000 km mi yoksa 5000 km mi?
ayrı ayrı yerlere sordum ama net söliyebilen olmadı :)
arkadaşlar yeni alınan aracın ilk ücretsiz sıvı kontrol km si nedir?
1000 km miydi 3000 km mi yoksa 5000 km mi?
ayrı ayrı yerlere sordum ama net söliyebilen olmadı :)
5000 km sana net %100 soyluyorum 5.000 km dır
aykut_1914
04/10/2011, 16:38
5000 km sana net %100 soyluyorum 5.000 km dır
sagolasın abicim tamamdır :)
sakinkaradas
04/10/2011, 17:20
çorum karakaşlar 10bin bakımı 160.tl
çorum karakaşlar 10bin bakımı 160.tl
Edırnedekıler yavas yavas Çoruma gıdecekler bakıma
sakinkaradas
04/10/2011, 19:58
bekleriz.nedemek.
Mr.Freeze
04/10/2011, 21:17
Gecen hafta 10.000 bakima soktum 169 tl tuttu.
punto dizel 40.000 km bakım + debryaj takımı değişikliği = 970 TL.. ziyade olsun
Edırnedekıler yavas yavas Çoruma gıdecekler bakıma
Zeynel,işin ucunda %50' fiyat farkı var. Çorum değilde Çorlu'ya gideceğiz... Yol gözüktü. :)
mustafakizil
05/10/2011, 09:39
Zeynel,işin ucunda %50' fiyat farkı var. Çorum değilde Çorlu'ya gideceğiz... Yol gözüktü. :)
Selam Ertuğrul Çorlu'damı yaptıracaksın bakımı.
arkadaşlar son dönemde 1.4 benzinli 40bin bakımı yaptıran varsa bilgi verebilir mi?
arkadaşlar cumartesi günü bursa çalışkanel de aracıma 10.000 bakımı yaptırdım. 190 TL ye nasıl fiyat? normalde 170 ama seninki start + stop oldugu için biraz farkediyor dediler pek aklıma yatmadı ama :)
siyahinci83
28/11/2011, 18:00
arkadaşlar cumartesi günü bursa çalışkanel de aracıma 10.000 bakımı yaptırdım. 190 TL ye nasıl fiyat? normalde 170 ama seninki start + stop oldugu için biraz farkediyor dediler pek aklıma yatmadı ama :)
start+stop olmasının ekstra bir gideri yok... bu servisleri anlamak çok zor
start+stop olmasının ekstra bir gideri yok... bu servisleri anlamak çok zor
siz yaptırdınız mı 10.000 bakımı, kaça ne zaman ?
eğer ilk sorumun cavabı evet ise :)
birse boya koruma ve motor korumaya 130 TL fiyat verdiler tavsiye eder misiniz?
siyahinci83
28/11/2011, 18:31
siz yaptırdınız mı 10.000 bakımı, kaça ne zaman ?
eğer ilk sorumun cavabı evet ise :)
birse boya koruma ve motor korumaya 130 TL fiyat verdiler tavsiye eder misiniz?
benim bakıma 1000km kaldı ve ben birmotta yaptırıyorum boya motor korumaya gelince motor korumayı ücretsiz yaptırıyorum boya korumayı kendim yapıyorum polisaj makinesi meguiars ürünleri vs ile... sorunuza gelince 130TL motor ve boya koruma için iyi bence yinede pazarlık yapın derim
benim bakıma 1000km kaldı ve ben birmotta yaptırıyorum boya motor korumaya gelince motor korumayı ücretsiz yaptırıyorum boya korumayı kendim yapıyorum polisaj makinesi meguiars ürünleri vs ile... sorunuza gelince 130TL motor ve boya koruma için iyi bence yinede pazarlık yapın derim
ok teşekkurler
1.4 Evo için yıllık bakıma 440 lira fiyat çektiler,araç daha 10.500 kilometrede.Fiat çağrı merkezini aradım net fiyat yok servisten servise değişir dediler,bu Fiat resmen kazıkçı arkadaş...
Abi benim gibi yap değişecek parça kodlarını öğren dışarıdan orjinal yedek parçaları tedarik et götür yapsınlar sadece işçilik ücreti öder çıkarsın
kulağıma küpe oldu zaten artık 20.000 bakımına kısmetse :)
muratpunto16
30/11/2011, 12:55
Abi benim gibi yap değişecek parça kodlarını öğren dışarıdan orjinal yedek parçaları tedarik et götür yapsınlar sadece işçilik ücreti öder çıkarsın
adama sövermiş gibi olmazmı :)
siyahinci83
30/11/2011, 15:11
adama sövermiş gibi olmazmı :)
niye olsun ki :) orjinal yedek parçaları kullanıyorsun sadece servise işçilik ücreti ödeyeceksin onlarında taktıkları parçalar aynı sonuçta bir fark var parçaların üstüne %50 ye yakın kar koyuyorlar
muratpunto16
30/11/2011, 15:16
az önce konuştum servis ile bizim bu şekilde çalışma prensipleri olmadığını söyledi parçaları dışarıdan aldıktan sonra kendi tamircime götürür yaptırırım şahsen bende kabul etmem
Dün İstanbul Erkay oto fiat servisi 350-380 tutar dedi,diğerleri 440,bayana bakın net fiyat verin 350 mi 380 mi takacağınız mal belli dedim ve müşteri hizmetlerinden numaralarını verdiklerini beyan ettim,kesin fiyat için sizi ararız dediler,bugün sabah geri döndüler 440 liraymış hatalı söylemişiz dediler,fiat müşteri hizmetleri lafını duyunca anında fiyat arttırdılar...
muratpunto16
30/11/2011, 18:29
bursa banoto 350 tl diyo ama ne kadar doğru bilemem hariç çıkmazca ki onların eline düştünmü kesin çıkarırlar ekstra bişiler
Arkadaşlar arabam 1.4 77 bg. evo daha 10800 km de yıllık bakımı için hafta sonu önce kavaklıdereyi aradım malum forumda herkes çok övüyor bu servisi 270 tl fiyat verdiler sonra tan otoyu aradım adam bana 440 tl fiyat çekti abi dedim araba daha 10000 de sen o zman bi gel arabaya bakalım öyle fiyat verelim dediler iki servis arası bu kadar fiyat farkı olması sizcede şaşırtıcı değil mi?
benim 1.3 multijet gp 140000 de periyodik bakım 140 bin yazıyordu filtre değişimi falan kaça maal olur acaba?
muratpunto16
01/12/2011, 00:07
garantisi olmasa direk kendi tamircime gidicem bir kaç kez formaliteden gider keserim elemi ayağımı servisden :)
garantisi olmasa direk kendi tamircime gidicem bir kaç kez formaliteden gider keserim elemi ayağımı servisden :)
Subat ayında 40 bin bakımına 300 tl ödemiştim.orhangazi teknik otoda.Bence bir ara fiyat al.herkesten uygun fiyat vermişti.Bu fiyata carbon clean dahil.6 taksit
arkadaşlar ben bugün kaskoyu yaptırmak için orduya gittim orada bana 10.bini doldurmamışsınız ama yıllık bakımını yaptırmalısınız dendi ve bana 500 tl fiyat çıkarıldı . bakılacak olan tek şey yağı suyu filtresi sadece. buji falan yok üstelik 600 küsür civarı denildi ama 500 e düştüler büyük bir jest yaptılar bana yani ha birde ben bu bakımı dışarıda yaptırsam ne olur dedim direk garantiden çıkarsın dediler .ben bandrolümü yapıkredi den gib.gov tr den ödedim ve **** dan ücretsiz check-up kazandım onun içinde de yağ filtre su bakımı var diye yazıyor ben şimdi bu hediyeden neden yararlanamıyorum. bakımı yaptırmasam ne olur dedim motora bişey olursa ozamanda garatiden çıkarsınız dediler herşeyi kendilerine bağlamışlar yani.ben şimdi **** a gidip check-up ımı yaptırsam ne olur ... bilgisi olan varsa yardım lütfen...
10.000 bakımını 215.00 tl yaptırdım bence sizi kandırmışlar siz bakım falan yaptırmayın eğer anlarsanız kendiniz aracın yağına suyuna bakın km si 10000 oluncada başka bir yetkili servisten fiyat alarak yaptırabilirsiniz yanlız size verdikleri fiyat anormal yüksek
srkaradag
13/01/2012, 00:32
arkadaşlar ben bugün kaskoyu yaptırmak için orduya gittim orada bana 10.bini doldurmamışsınız ama yıllık bakımını yaptırmalısınız dendi ve bana 500 tl fiyat çıkarıldı . bakılacak olan tek şey yağı suyu filtresi sadece. buji falan yok üstelik 600 küsür civarı denildi ama 500 e düştüler büyük bir jest yaptılar bana yani ha birde ben bu bakımı dışarıda yaptırsam ne olur dedim direk garantiden çıkarsın dediler .ben bandrolümü yapıkredi den gib.gov tr den ödedim ve **** dan ücretsiz check-up kazandım onun içinde de yağ filtre su bakımı var diye yazıyor ben şimdi bu hediyeden neden yararlanamıyorum. bakımı yaptırmasam ne olur dedim motora bişey olursa ozamanda garatiden çıkarsınız dediler herşeyi kendilerine bağlamışlar yani.ben şimdi **** a gidip check-up ımı yaptırsam ne olur ... bilgisi olan varsa yardım lütfen...
1yılı doldurduysa bakım yaptırmalısınız ancak verdikleri fiyat çok yüksek,başkaservislerden fiyat alın
mahhony06
13/01/2012, 02:34
Merhaba arkadaşlar bugün Ankara Tan Oto Fiyat servisinde arabam 10.000 km de olmasına rağmen yıllık bakımını 208 tl ye yaptırdım. (GP 1.4 Dualogic) Fiyat uygun ve yetkili servis ilgi alaka olarakda gayet iyi tavsiye ederim. Fahiş fiyat verenlere prim vermeyelim.
Merhaba arkadaşlar bugün Ankara Tan Oto Fiyat servisinde arabam 10.000 km de olmasına rağmen yıllık bakımını 208 tl ye yaptırdım. (GP 1.4 Dualogic) Fiyat uygun ve yetkili servis ilgi alaka olarakda gayet iyi tavsiye ederim. Fahiş fiyat verenlere prim vermeyelim.
Mehtap Hanım, yıllık bakım ücreti normal şartlarda Mahmut Beyin mesajındaki tutara yakın olmalı.Size verilen fiyat değil yıllık bakım, 20000km lik periyodik bakım ücretinden bile yüksek...
harikeyn
21/01/2012, 16:09
tan oto da yaptırdım yıllık bakımı 6500 km de fakat bır yılı doldurma muhabbetı yuzunden yaptırdık.175 tl tuttu.motor yağı ve fılıtreler degıstı .bilgisayar bağlandı suyu antfrızıde degıstı frenlere bakıldı makul fıyattı.zafer bey var yardımcı oluyor cayı kahvesıde cabası.
rodopian16
21/01/2012, 17:21
opel yıllık bakımda babama 470 demiş biraz söylenince 410 a inmişler...500 lira benzinli evo yıllık bakımına istiyolarsa gidelim bmv alalım odun gibi puntoya(amortisörlerden son derece şikayetçiyim kaymak asfalt haricinde sessiz gidemiyoruz ) niye biniyoruz...
bu arada garantide olup 3 yıl bakımına giden varsa fiyat paylaşabilir mi?
Bursali16
29/02/2012, 22:56
bu arada garantide olup 3 yıl bakımına giden varsa fiyat paylaşabilir mi?
Aracın kilometresine göre değişir net bir şey söylemek zor
reddragon
01/03/2012, 21:48
Bakım parasının çoğu işçilik adı altında alınıyor. Yıllık bakımda sadece yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişiyor. Bazıları buji de değiştiriyor durumuna göre ama gerek yok...
Koç kuzu indirimi yoksa en iyisi özel servisler tabi garantiniz bittiyse...
zafer murat
02/03/2012, 14:40
20.000KM 1.3 75BG multijet bakımı ne tutuyor güncel olarak arkadaşlar şuanda
10.000 Bakımını Van'da serviste 180'e yaptırdım. Arabam dizel.
Arkadaşlar çarşamba günü aracımın 30 bin km bakımını yaptırdım, bakım ücreti toplam 405 TL tuttu, ayrıntılarını belirteyim:
Yedek parçalar; yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi (78-TL bunları önceki bakımmdaki paro puanla almıştım para ödememiştim)
Yağ : 3 litre selenia 5-30 = 40+75 = 115
Bakım işçiliği : 26,50
Toplam : 220 civarında tuttu
Bunun dışında : Balataları değiştirttim ve 1 litre ilave yağ aldım
Balatalar : 1.3 95 lik balataları : 177,00-TL
Balata işçiliği : 14,50-TL
1 litre selenia yağ: 40,00-TL
TOPLAM ÖDEDİĞİM TUTAR : 405,00-TL (Atkı-Bere-Şemsiye de hediye verdiler)
lanuremat
04/03/2012, 15:23
İki hafta önce Tarsus Birollar da Triger Setini değiştirdim. triger + eksantrik + alternatör kayışı 270 TL/ 7 taksit yaptırdım
istanbulda en iyi servis neresi lütfen acil bilgi istiyorum.teşekkürlerrr
Uygun fiyat ve süper ilgi alaka bekliyorsanız kesinlikle Deha Otomotiv.
maddogjr75
05/03/2012, 02:33
fren balatalarını değiştirmek kaça mal olur bilen var mı
Serviste iscilik dahil 90 -100TL civari olmasi lazim.
Sent my GT-I9100 using
Dostum benim araç 95 lik balataları farklıymış, balataların fiyatı : 177 -TL işçilik ise 14,50-TL yani 191,50-TL ödedim...
ramzy_05
05/03/2012, 11:59
daha aracım 20000 olmamıştı senesi dolduğu için 20000 bakımına sokmanız gerekiyor dediler.neyse götürdüm bende servise.polen filitresini ben değiştirmedim.diğer hepsi yağ filitresi+yağ+hava filitresi+balata spreyi +bujiler+işçilik 380 tl tuttu :)
izmirli_hakan
12/03/2012, 00:36
arkadaşlar ben izmirde oturuyorum aracımı 60.000 bakımına sokmak istiyorum tahminen ne kadar tutar birde triger değişiyomu izmirde nereyi önerirsiniz servis olarak
arkadaşlar ben izmirde oturuyorum aracımı 60.000 bakımına sokmak istiyorum tahminen ne kadar tutar birde triger değişiyomu izmirde nereyi önerirsiniz servis olarak
özel servis olara oto yu tercih etmelisin izmirli olarak söylüyorum
Burakcengizhanoglu
12/03/2012, 00:45
Aracımın yağını değiştiricem.İstanbulda güvenilir bir servis var mı tanıdık?(anadolu yakasında)
oto işim piiridir. İşçiliği de garantilidir. En ağır işi birkaç saat içerisinde bitirir arabasız kalmazsınız. Hep kahrımı çekti sağolsuın varolsun kankam :)
aykut_1914
12/03/2012, 01:44
triger ın işi :)
izmirli_hakan
12/03/2012, 16:44
triger ın işi :)
özel servis dediniz orjinal parçalarmı kullanıyor birde triger 120 binde değişmiyormu aracım 60 binde ama 5 sene oldu ben aracı çok kullanmıyorum.
Ziyaretci046
13/03/2012, 00:05
özel servis dediniz orjinal parçalarmı kullanıyor birde triger 120 binde değişmiyormu aracım 60 binde ama 5 sene oldu ben aracı çok kullanmıyorum.
triger kayışı kauçuk esaslı oldugu için hiç kullanmasanız bile 5 yıl kullanım ömrü vardır yıldan dolmuşsa değişmesi gerekir isterseniz aracınız 8000 kmde olsun aynı arabanızın lastikleri gibi değişmezse triger kayışınızı koparsa silindir kapak sökülür sipop değişimi takım conta uzar gider :)
Leoapricorn
17/03/2012, 17:45
merhaba arkadaşlar,
benim aracın garantisi yok. Aracın bakımını yaptırmak için sanayiye gittim. 2 tane özel servisten fiyat aldım.
motor yağı 3,5 lt
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
ön balataların değişimine işçilik dahil toplam 210 TL verdim.
bu fiyat nasıl olmuş ?
dedekind
22/03/2012, 11:36
merhaba arkadaşlar,
benim aracın garantisi yok. Aracın bakımını yaptırmak için sanayiye gittim. 2 tane özel servisten fiyat aldım.
motor yağı 3,5 lt
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
ön balataların değişimine işçilik dahil toplam 210 TL verdim.
bu fiyat nasıl olmuş ?
Ben dün ERO Servis'e (Erhan ve Güngör Usta) gittim parçaları kendim almıştım ve toplamda 50TL ödedim.
Muhabbetleri, verdiği bilgiler, özenli bakım ve taze çay da cabası.
Yağ + Hava + Polen ve Mazot Filtresi Değişti
Yağ Değişti
Ön Fren Balataları Değişti
4 adet Kızdırma Bujisi Değişti.
Parçaları ben kendim almıştım orjinal hepsi OPAR'dan 250TL toplam (Yağ 4lt aldım 1lt kaldı).
zafer murat
26/03/2012, 16:27
bugün 20.000Km bakımı serviste yapıldı 1.3 75bg'lik yağ değişimi yağ hava mazot polen fren temizlik kayışların ayarı v.s yapıldı. 370TL fatura edildi.Fiyat nasıl ?
Bugün üşenmedim 3 servis birden dolaştım
Aracım 1.4 Starjet Fun 2009 model.. 40000 Bakımı için servislere gittim.. Çok yüksek ve değişken fiyatlar gerçekten hiç hoşuma gitmedi.. 2011 Mayıs sonunda Yetkili serviste 20000 Bakımı 200 küsür TL ye yapılmıştı.. (230-260 arası birşeydi net rakamı arabaya inmeden yazamıyorum.. Fatura arabada kaldı)
Bu yıl çok KM yapınca araç 20 bin bakımı maalesef 10 ay da geldi..
Yapılacak işlemler
Yağ değişimi - 3 adet filtre (Hava Yağ Polen) - 4 Buji - Ön Fren Balataları - Geriye kalan aksamın kontrolü..
1 - Göztepe oto
Verilen fiyat 620 TL Forum indirimi 50,84 TL Alınan Fiyat 569.16 TL
2 - Birmot Küçükyalı
Verilen Fiyat 611 TL Pazarlık indirimi 61 TL Alınan fiyat 550 TL
3 - Medos
Fiyat : verilmiyor Alınan cevap : Bakıma girmeden birşey söyleyemeyiz fakat minimum 300-350 TL gerekirse balata değişimi..
Açıkçası bu fiyatlar çok uçuk.. 90 bin bakımına giren 2008 Toyota corolla 1.6 nın servis faturasının 560 TL olduğunu, ki aynı işlemlerin yapıldığını bilerek Fiatın servislerinin bu aşırı fiyat artışını hiç hoş karşılamadım.. Üstelik 1.4 Starjet - 1.4 Tjet ten medos hariç bi haberler.. Şu an servis ya da özel servis arasında gidiyorum ama Göztepe oto hayal kırıklığına uğrattı beni.. Medos a gitmeye devam ederim ya da özel servis e giderim..
HarbiAslan
28/03/2012, 18:56
az önce aracımı ilk bakımından teslim aldım arkadaşlar.
198 TL ödedim.
polen-hava-yağ filtresi , opar olio s2 5w-40 yağ (3 lt) , motor iç temizleyici 200ml , yıllık bakım işç. ücreti dahil...
rakam normal mi ? ayrıca aracın kartına yağ değişimi - filtre değişimi ve periyodik bakım için 10.000 km sonrasına yazmışlar, sanırım yanlış olmuş bu çünkü aracım 1.4 benzinli 20.000 km olması gerekiyor. eve gelince gördüm onu, gidip söylememe gerek yok galiba.
astronaut
31/03/2012, 14:58
biraz önce 60bin bakımı yapılcak olan 1.4 dynamic aracım için yaptığım araştırmada ortaya çıkan durum şöyle;
b.düzü birmot :650TL
avcılar fiat: 450TL
beşyol özkar: 550TL
değişecek parçalar buji, yağ, filtreler.. bana hiç normal gelmedi bu fiyatlar, özellikle birmot şaşırmış bence.. özel bir usta bulup orada yaptırmayı düşünüyorum bakımlarımı..
biraz önce 60bin bakımı yapılcak olan 1.4 dynamic aracım için yaptığım araştırmada ortaya çıkan durum şöyle;
b.düzü birmot :650TL
avcılar fiat: 450TL
beşyol özkar: 550TL
değişecek parçalar buji, yağ, filtreler.. bana hiç normal gelmedi bu fiyatlar, özellikle birmot şaşırmış bence.. özel bir usta bulup orada yaptırmayı düşünüyorum bakımlarımı..
60K bakimda Alternator (V) Kayisi ve Fren Hidroligide degismesi lazim. Bu iki kalem onemli atlamayin..
Sent my GT-I9100 using
astronaut
31/03/2012, 23:31
60K bakimda Alternator (V) Kayisi ve Fren Hidroligide degismesi lazim. Bu iki kalem onemli atlamayin..
Sent my GT-I9100 using
babamın yıllardır gittiği ustaya götürdüm aracı, 130TL'ye castrol yağ, hava filtresi, yağ filtresi, fren hidroliğini değiştirdim.. yetkili servislere daha teknik arızalar için uğramayı düşünüyorum.. kimse kusura bakmasında fiata biniyoruz mercedese değil.. 650TL istenmez bu bakımlara aradaki fark uçurum çünkü..
Cuma günü dizel evo'ma 20.000 bakım için Moedos Otomotivden fiyat aldım..
Satış sonrasından Alev hanım la görüştüm.. 350TL fiyat aldım, artı olarak grandepuntotr üyesi olduğumu belirttim foruma özel %10 işçilikte ve %10 parçada indirimim olacağını söyledi.. İzmit'te 420-470TL arası fiyat almıştım..
Daha önce Medos Otomotiv'de bakım yaptıran var mı? İyimidir? Aracı aldığımdan beri içeriden ve motordan gelen sesler,kapı ayarları vs.. gibi problemler yaşıyorum. Daha önce Beykar Otomotiv'de hiç memnun kalmadığım servisçiliklerinden dolayı düzelmemişti problemlerim..
Serviste ilgi alaka, memnuniyet nasıl acaba merak ediyorum..
1 ay önce 30.000 bakımı için Ataşehir Karden Servise götürdüm aracımı 30.000 bakımı + Arka 2 stop ampülü , çakmaklık sigortası toplam 260 TL ödedim , fakat servisten çıktıktan sonra balatalardan ve ön takımdan sesler gelmeye başladı sanırım çok iyi kontrol edilmedi belkide balatalar için yeter dediler ama ben fazla zorladım
Ben dün ERO Servis'e (Erhan ve Güngör Usta) gittim parçaları kendim almıştım ve toplamda 50TL ödedim.
Muhabbetleri, verdiği bilgiler, özenli bakım ve taze çay da cabası.
Yağ + Hava + Polen ve Mazot Filtresi Değişti
Yağ Değişti
Ön Fren Balataları Değişti
4 adet Kızdırma Bujisi Değişti.
Parçaları ben kendim almıştım orjinal hepsi OPAR'dan 250TL toplam (Yağ 4lt aldım 1lt kaldı).
Aracımın 90.000 bakımı için servise gitmeden önce forumdan ERO Servisin adresini aldım gerçekten de çok iyi bir servis öncelik sırasına göre yapılması gerekenleri söylüyor tek fiyat veriyor ama gerçekten çok uygun tavsiye ederim sorduğum her soruya fazla fazla cevap aldım gerçekten ilgileniyor, Erhan abiye selamlar beyaz punto alibeyköy :))
accilll yardim ve cevap bekliyorum bu bakimlari disarida yaptirsak gostergede yanan bakim lambasini sondurtmek icin yine servise gidecekmiyiz gerci o lambanin yanip yanmadigindanda emin degilim benim 20 bini gecti daha yanmadi bide bursada tavsiye edebileceginiz yerler varmi
Ziyaretçi034
13/04/2012, 12:21
Cuma günü dizel evo'ma 20.000 bakım için Moedos Otomotivden fiyat aldım..
Satış sonrasından Alev hanım la görüştüm.. 350TL fiyat aldım, artı olarak grandepuntotr üyesi olduğumu belirttim foruma özel %10 işçilikte ve %10 parçada indirimim olacağını söyledi.. İzmit'te 420-470TL arası fiyat almıştım..
Daha önce Medos Otomotiv'de bakım yaptıran var mı? İyimidir? Aracı aldığımdan beri içeriden ve motordan gelen sesler,kapı ayarları vs.. gibi problemler yaşıyorum. Daha önce Beykar Otomotiv'de hiç memnun kalmadığım servisçiliklerinden dolayı düzelmemişti problemlerim..
Serviste ilgi alaka, memnuniyet nasıl acaba merak ediyorum..
biraz geç bir cevap ama 2 gün önce 10 bin bakımımı medos'da yaptırdım.
hava-yağ-polen filtresi + mobil 5-30 yağ + işçilik 200 tl ödedim.
direksiyonumda şişlik vardı bir yerinde artı arka kapı gergileri ses yapıyordu. hem direksiyon hemde gergiler garantiden değişti. arka stoplarım değişmesine rağmen buğu yapıyordu onada fabrikadan gelen yazıya göre bir işlem yapmışlar. onuda takip edeceğim bakalım tekrar buğu yapacak mı.
genel olarak medos'tan memnunum, servis kabul'den kemal, aksesuardan engin ve birde servisten doğan usta. son derece ilgili çalışanlar.
unforgiven78
14/04/2012, 02:22
Selam arkadaşlar, benim 2009 model 1.3 Multijet Dynamic Dizel Grande Punto aracım var, aracım şu an 52.250 km de, şimdiye kadar her 10.000 de düzenli olarak servise götürdüm, fakat aracım şu an 50.000 km yi geçmesine rağmen henüz bakıma götüremedim. Dizel araçların her 10.000 km de bakıma girmesi gerekli mi? Eğer değilse kaç km de bir bakıma götürmem gerekiyor? Bir de şu an 52.250km de, 50.000 bakımına götürmedim, bir sorun yaşar mıyım?
Unforgiven78, dizel araçların 10.000 km'de bir bakıma girmesi gerekiyor. Servise aracını götürmediğini varsayarsak çıkabilecek bir problemde garanti kapsamında olmasına karşın zamanında servise getirmediğiniz için kapsam dışında bırakabilirler.
Yarın bende aracımı 40000 bakımı için Topkapı Fırat oto'ya götüreceğim.
Daha önceki 3 bakımı zeytinburnu Haliç oto'da yaptırdım. Direksiyon altındaki sesi gideremediler ve Sıfır aldığım aracın sol arka kapısı düzgün kapanmadığını belirtmeme rağmen normaldir araç yeni dediler araç 40.000 km'ye geldi 1.5 sene oldu kapı hala aynı bakalım Topkapı'daki servis nasıl ilgilenecek.
unforgiven78
19/04/2012, 14:09
Selam arkadaşlar, az önce Yenimahalle Birmot ta aracımın 50.000 bakımını yaptırdım.
Opar Olio N2 5W-40 (3.2 LT) motor yağı+yağ filtresi+hava filtresi+antifriz değişimi ve işçilik toplam 171,41 TL ödedim. Sizce fiyat normal mi? Bana oldukça iyi geldi fiyat :) Ayrıca fren balatalarını da kontrol etmişler ancak 60.000 bakımında değiştirilmesi uygun, 7-8 bin km daha gider diye not düşmüşler, arkadaşlar oldukça ilgili, tavsiye ederim...
unforgiven78 makul fıyat ben hatayda 50000 bakımını 6 ay once 183 tlye yaptırmıstım
Selam arkadaşlar, benim 2009 model 1.3 Multijet Dynamic Dizel Grande Punto aracım var, aracım şu an 52.250 km de, şimdiye kadar her 10.000 de düzenli olarak servise götürdüm, fakat aracım şu an 50.000 km yi geçmesine rağmen henüz bakıma götüremedim. Dizel araçların her 10.000 km de bakıma girmesi gerekli mi? Eğer değilse kaç km de bir bakıma götürmem gerekiyor? Bir de şu an 52.250km de, 50.000 bakımına götürmedim, bir sorun yaşar mıyım?
her on binde bir yağ ve filitre değişimi şart yoksa motorun ömrünü azaltır ve başına iş alırsın
vvkaymak
22/04/2012, 22:38
arkadaşlar 20.000 bakımı cuma günü yaptırdım manisa şendil otomotiv. 440tl tuttu.
zafer murat
22/04/2012, 23:57
arkadaşlar 20.000 bakımı cuma günü yaptırdım manisa şendil otomotiv. 440tl tuttu.
Sizin multijet 95'likmidir?
Hava filtresi 95lik yazılmış ve 31TL olarak gözükmektedir.
Forum bilgilerinizde 75Hp gözüküyorda
vvkaymak
23/04/2012, 10:34
Sizin multijet 95'likmidir?
Hava filtresi 95lik yazılmış ve 31TL olarak gözükmektedir.
Forum bilgilerinizde 75Hp gözüküyorda
evet 75 bg. diye satınaldım 95 bg motor çıktı üstünde.
aykut_1914
23/04/2012, 12:50
ciddi misiniz?
aklım çıkıyo bazen bu fiat ın olaylarına.
Benim bakımdada 95 hp falan yazıyordu biyerde şimdi hatırlayamadım,serviste faturayı incelrken sormuştum benim aracım 75 lik bu ne iş diye,standart basıyoruz onu demişti usta
Dün aracımın 40.000 bakımını Topkapı Fırat oto'da yaptırdım.
Karbon temizleme - Manifold temizleme - 40000 periyodik bakım - 3 tl yağ Selenia - Hava filtresi - Polen filtresi - Yağ filtresi - Yakıt filtresi
Toplamda 235 TL parça ücreti 217 TL
ve kdv si ile birlikte 534TL gibi bir ücret ödedim. Ses konusunda oldukça hassasım direksiyon altındaki sesi ve el freninin ordan gelen sesi söylemiştim. onlarıda hallettiler sağolsunlar. Tavsiye ederim.
bursa çalışkanel de 20.000 bakımını 300 e yaptırdım. balatar değişmedi
Dün aracımın 40.000 bakımını Topkapı Fırat oto'da yaptırdım.
Karbon temizleme - Manifold temizleme - 40000 periyodik bakım - 3 tl yağ Selenia - Hava filtresi - Polen filtresi - Yağ filtresi - Yakıt filtresi
Toplamda 235 TL parça ücreti 217 TL
ve kdv si ile birlikte 534TL gibi bir ücret ödedim. Ses konusunda oldukça hassasım direksiyon altındaki sesi ve el freninin ordan gelen sesi söylemiştim. onlarıda hallettiler sağolsunlar. Tavsiye ederim. ben de bugün 80000 bakımına girdim Carbon clean ve manifold temizliğine ek olarak bir de kızdırma bijisi değişti % 10 indirimle 487 tl ücret ödedim servis Denizli YÖN otomotiv çok memnun kaldım ilgi ve alakadan dolayı
lanuremat
01/05/2012, 01:26
Geçen hafta 80.000 bakımı yapıldı. LPGli olduğundan Carbon Clean gerek yok diye duymuştum onu çıkarttık.
*Yağ *Motor İç Temizleyici *Filtreler (Hava polen yağ) *Bujiler *Ön Balatalar *Antifiriz değişti. Kobtroller yapıldı. Ek olarak Kalorifer motoru temizlendi(Balans yapıyordu)
Toplam:350TL/7 taksit yapıldı.
Geçen hafta 80.000 bakımı yapıldı. LPGli olduğundan Carbon Clean gerek yok diye duymuştum onu çıkarttık.
*Yağ *Motor İç Temizleyici *Filtreler (Hava polen yağ) *Bujiler *Ön Balatalar *Antifiriz değişti. Kobtroller yapıldı. Ek olarak Kalorifer motoru temizlendi(Balans yapıyordu)
Toplam:350TL/7 taksit yapıldı.
tamer bey, hangi serviste yapıldı bakım ?
sakinkaradas
01/05/2012, 22:03
20 bin bakımı 1,3 dizel bu gün yaptırdım.265,00tl balans ve rot ayarı yaptırmadım..arka sol amortısor yag kaçagından dolayı garantiden degişti
aykut_1914
01/05/2012, 23:13
20 bin bakımı 1,3 dizel bu gün yaptırdım.265,00tl balans ve rot ayarı yaptırmadım..arka sol amortısor yag kaçagından dolayı garantiden degişti
yetkili servis fiyatı mıdır bu?
lanuremat
01/05/2012, 23:33
tamer bey, hangi serviste yapıldı bakım ?
Tarsus Birollar da yapıldı.
fuatcosar
02/05/2012, 00:15
hayırlı olsun hemşerim. demek baskın çıktın. ben baktım ne olcak diye ama fazla vaktim yoktu sonucu bekleyemedim. peki bizim çorum servisinde forum indirimi filan var mı acaba.
burank16
02/05/2012, 01:22
20 bin bakımında 314TL fiyat ödedim 2011 Ağustosta,Bursa Çalışkanel FIAT Servisinde,balatalar değişmedi fakat il il fiyat fark ediyor mu?Aynı serviste 20 bin bakımını 300 ve 314TL yaptırıyoruz,siz se Çorum da 265TL,acaba yapılan işlemler mi farklı diyorum ama her 20 binde tüm araçların aynı şeyleri değişir yani yağ,hava filitresi,yakıt filitresi falan bunlar standarttır oyüzden neden bukadar fiyat farkı var Çorum ve Bursa arasında anlamadım ama servise soralım bakalım ne diyecekler.
sakinkaradas
02/05/2012, 13:08
valla çorumda yetkili serviste yapıldı resmidir.ama bayagı bir pazarlık ve tantana yaptık ondan sonra.yani anlıyacagınız pazarlıkla alakalı biraz
sakinkaradas
02/05/2012, 13:10
hayırlı olsun hemşerim. demek baskın çıktın. ben baktım ne olcak diye ama fazla vaktim yoktu sonucu bekleyemedim. peki bizim çorum servisinde forum indirimi filan var mı acaba.
ya işin açıgı burnumdan geldi.30 binde sokmayacagım servise dışardan kendim yaptıracam.amortısor degişiminde okadar tantana oldu.sessiz kalsak degiştirmeyecekler.birazda şu bir gerçek diş göstermesen olmuyor bu ortaya çıktı.
tmmythekng
05/05/2012, 16:27
babamın yıllardır gittiği ustaya götürdüm aracı, 130TL'ye castrol yağ, hava filtresi, yağ filtresi, fren hidroliğini değiştirdim.. yetkili servislere daha teknik arızalar için uğramayı düşünüyorum.. kimse kusura bakmasında fiata biniyoruz mercedese değil.. 650TL istenmez bu bakımlara aradaki fark uçurum çünkü..
babanızın ustası nerede acaba :)
valla astronaut isimli arkadaşa gönülden katılıyorum filtreler ve yağ deişimine rutin bakıma 400 tl dediler dedim triger ve balata 1350 tl dediler yav el insaf biz fiata keyfimizdenmi biniyoz ucuz diye tabiki ama servisler çok kazık arkadaşın ustasına gittim şimdi sayacaklarımı ve fiyatı siz değerlendirin triger seti,fren diskleri,fren balataları,arka 2 amortisör,yağ hava polen filtreleri,motor yağı,eksozda bikaçsorun vardı oda halloldu 950 tl parçalar ve işçilik ödedim vallahi serviste bunları yaptırsam 2500 tlden aşşagı çıkamam inanmayan araştırsın varın hesabını siz yapın saygılar...
Benzinli aracım 11000 de, yıllık bakımı yapılması gerekiyor, Kartaş 400 küsürlü bir fiyat söyledi, bu normal mi sizce ?
Benzinli aracım 11000 de, yıllık bakımı yapılması gerekiyor, Kartaş 400 küsürlü bir fiyat söyledi, bu normal mi sizce ?
Yıllık bakımda ekstra birşey çıkmazsa yağ ve filtreler değiştirilmekte bir de görsel kontroller yapılmakta.Normal şartlarda 400TL nin altında olması gerekiyor...
egzo-evo
30/05/2012, 22:20
Yıllık bakımda ekstra birşey çıkmazsa yağ ve filtreler değiştirilmekte bir de görsel kontroller yapılmakta.Normal şartlarda 400TL nin altında olması gerekiyor...
yıllık bakımda hiç bir şey değişmese bile bütün servisler ağız birliği etmişcesine daha doğrusu merkezden gelen talimat doğrultusunda 111 tl+kdv ücret alınacağını söylüyor yıllık veya periyodik bakım için. yağ filtreler ve rot ayarıda yapılmak istenince 400 tl ye yakın bir rakam çıkıyor. bence fazla.
Ankara Oto'dan fiyat almanızı öneririm. Daha düşük olabilir diye tahmin ediyorum ama belli de olmaz. Evo 1.3 Multijet'în 10000 bakımına 2 hafta önce 190 TL verdim ama yıllık bakım değildi. 10000 km.ye 6 ayda ulaştım. Ben de sadece yağ ve yağ filtresi değişti. Yıllık bakımda ek olarak neler yapılıyorsa onlarda işçilikle birlikte eklenecektir.
yıllık bakımda hiç bir şey değişmese bile bütün servisler ağız birliği etmişcesine daha doğrusu merkezden gelen talimat doğrultusunda 111 tl+kdv ücret alınacağını söylüyor yıllık veya periyodik bakım için. yağ filtreler ve rot ayarıda yapılmak istenince 400 tl ye yakın bir rakam çıkıyor. bence fazla.
Mehmet, periyodik bakımla yıllık bakım işçilik ücretleri farklıydı.Yıllık bakım işçiliği 20000lik bakıma göre yarı yarıya ucuz olmalı...
Eyvallah beyler, biraz daha fiyat alalım etraftan en iyisi..
aracım 20000 i geçti bakım geldi çattı birmot 450, poyraz 480, enriko 450, Merkez 380 + motor koruma verdi en mantıklı merkez galiba. hep birmota gidiyordum yabancılık çekicem orda :(
bencede nmerkeze git... devir ekonomi devri...
aykut_1914
03/06/2012, 01:45
poyrazın verdiği fiyat ekstreleriyledir abi,ekstra bişi çıkmazsa 400 ü geçmez tahminim
poyrazın verdiği fiyat ekstreleriyledir abi,ekstra bişi çıkmazsa 400 ü geçmez tahminimwalla kardeşim tanıdık aracılığı ile aldığımız fiyat bu daha düşüğüne yaptıran varmı ki poyrazda 20000 i ?
burakcarsi
04/06/2012, 17:52
ben de 20000 bakımını 400 tl ye yaptırdım.
cosworth20
04/06/2012, 22:14
ben de bugün 80000 bakımına girdim Carbon clean ve manifold temizliğine ek olarak bir de kızdırma bijisi değişti % 10 indirimle 487 tl ücret ödedim servis Denizli YÖN otomotiv çok memnun kaldım ilgi ve alakadan dolayı
Dostumm umarım ben de memnun kalırım yarın ben de 70.000 bakımına gidiorm ; )
egzo-evo
04/06/2012, 23:57
punto evo 1.4 fire dualogic start&stop aracım servise girdi. kitapçıkta yağ 2,6 lt yazıyor. benim aracıma ise tam 3 lt yağ koyuldu. bir sorun çıkarmı acaba ne yapmalıyım.
servis için fiyat araştırırken yağ filtresi 10 tl ama start&stop varsa farklı yağ filtresi kullanılıyor fiyatıda 30 tl denmişti bir başka serviste. benim servis işlemimde 10 tl fiyatı olan filtre kullanılmış. gerçekten böyle farklı bir durum varmı.
bu konularda bilgisi ve tecrübesi olanlar buradan özelden yada cepten 0.544.710 69 98 paylaşım yaparsanız çok sevineceğim. çünkü benim çok kafam karıştı :uhm00000:
cosworth20
05/06/2012, 00:00
dostum yarın yetkili servise gideceğim senin için de bu konuyu sorup buraya yazarım.
cosworth20
05/06/2012, 15:25
Arkadaslar bugun Denizli Fiat yetkili servisi "Yön Otomotiv" e gittim ve cok memnun kaldim. Hem ilgiden alakadan hem fiyat ve iscilikten cok memnunum. Yapilanlari soylece bir yaziyorum size;
-70.000 km ara bakim ( yag-yag filtre- hava filtre degisimi)
-mazot filtresi degisimi
-ön fren balatalarinin degisimi
-onceden aldigim beyaz plaka ampulu degisimi
-onceden aldigim apaçi hella kornamin degisimi
-far kontrolleri ve ayari
-cakmakligim calismiodu sigortasi degisti
-goguslukten gelen o garip sesin giderilmesi
-circir olan kuşun ziçtigi pisligin pasta ile temizligi
-dayanamayip aldigim arka bagaj krom çita (48 tl)
-sayisiz ictigim cay ve hediye verilen plaj havlusu ve cantasi
-fircasiz yikama
Hepsine 400 tl verdim kdv ve işçilik dahil.saOlsunlar cok ilgilendiler, ve forum üyelerimize tavsiye edebilecegim bir servis noktasi.hep guleryuz ve çay var işin içinde.
cosworth20
05/06/2012, 15:35
Egzo ayrica senin olayi sordum.herhangi bir sikinti olmaz diorlar ztm hepsine ayni filtre konuyormus.icin rahat olsun start stoplu ve normal kontaklinn filtrelerinde fark yok.
aykut_1914
05/06/2012, 16:07
walla kardeşim tanıdık aracılığı ile aldığımız fiyat bu daha düşüğüne yaptıran varmı ki poyrazda 20000 i ?
ekstra çıkmadıgı takdirde 400 e yaptıklarını forumda okuduguma adım gibi eminim :)
kim oldugunu hatırlamıyorum ama. Uygar bey ve ugur bey çok ilgili poyrazda,kanka gibiyiz 2siylede :D bugün ordaydım hemen gergi siparişim geçildi,bakalım 2 güne tekrar gidicem senin için bi fiyat alırım bende
egzo-evo
05/06/2012, 17:51
Egzo ayrica senin olayi sordum.herhangi bir sikinti olmaz diorlar ztm hepsine ayni filtre konuyormus.icin rahat olsun start stoplu ve normal kontaklinn filtrelerinde fark yok.
ilgin için çok teşekkür ederim. yağ mikatarıyla ilgili soruyuda sorabildin mi acaba.
bu arada yaptırdığın işlemler için iyi fiyat almışsın hediyeside cabası. hayırlısı olsun güle güle kullan.
cosworth20
05/06/2012, 18:24
Sordum sikinti yapmaz diolar.saol dostum.fiyatin icinde 42 lira iscilik 60 lira kdv var gerisi parca fiyatlari.havlucu adama havlu hediye ettiler ; )
1ocak2011
05/06/2012, 18:40
Sordum sikinti yapmaz diolar.saol dostum.fiyatin icinde 42 lira iscilik 60 lira kdv var gerisi parca fiyatlari.havlucu adama havlu hediye ettiler ; )
Havluların bir resmini rica edebilirmiyiz? Havlucu olarak kalitesini nasıl gördünüz :)
cosworth20
05/06/2012, 19:02
Aksama atarim resimlerini.ama sunu soleyebilirim biz bunu kiloylan 10 liraya verioski bu 2 tane cantasi da 5 lira olsa max 10 tl eder etmez ; )
cosworth20
05/06/2012, 19:06
Habluyu verdiler sanziman kulagini itelediler o da ayri bi mevzu ; ) ama gnel olarak beni memnun kapi disari ettiler arabanin çehresi deişti.izmirden mugladan kutahyadan bile servise denizliye gelinir.merak etmeyin muhasebe mudurleri ilkokul arkadasim cikti fiyati güzel düşüo; )zaten ekstra yaptirdigim islere para almadilar bi de motor koruma yaptilar 2 tane spreyle : d
sinanuzun
05/06/2012, 21:46
araç 20.000 Bakımı ne kadardır yetkili serviste acaba arkadaşlar ?
vvkaymak
05/06/2012, 22:37
Merhaba Arkadaşlar
Servisle fiyat teklifi verirken bir kandırmaca yöntemi izliyorlar dikkat edin 450 lira fiyat teklifi veren yerde firen balataları dahil fiyat veriyorlar ilk önce verilen fiyatta neler var tam öğrenin hatta mümkünse yazılı teklif alın ondan sonra indirim talep edin çünkü indirip yapıyoruz diye size 350 ye olur diyip fren balatasını çıkartıyorlar, öyle söylüyorlar ondan sonra araba bakım devam ederken aa fren balataları bitik değiştirelim diyince sizde fiyata dahil değilmi diye sorunca dahil olmadığını söylüyorlar ve böylece fiyat tekrar 450 ye yükseliyor.
Siz mutlaka teklif isterken yazılı isteyin ondan sonra indirimi kağıt üstünde konuşursunuz mutlaka daha karlı çıkacaksınız.
saygılar.
cosworth20
05/06/2012, 23:28
Yok bnm balatalar bitikti ztn hatta bn soledm deistirin die
emrahisilti
05/06/2012, 23:36
Dun arka balatalari degistirdim 35 tl bilginize
ekstra çıkmadıgı takdirde 400 e yaptıklarını forumda okuduguma adım gibi eminim :)
kim oldugunu hatırlamıyorum ama. Uygar bey ve ugur bey çok ilgili poyrazda,kanka gibiyiz 2siylede :D bugün ordaydım hemen gergi siparişim geçildi,bakalım 2 güne tekrar gidicem senin için bi fiyat alırım bende
tamam kardeşim ozaman sende bir fiyat al önümüzdeki hafta gidicem bakıma bekliyom fiyatı p.m. at bana
dün kartaş maltepede aracıma 40000 bakımı yapıldı ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etmek isterim. yapılan işlemler için nakit ödeme indirimi ile toplam 560 TL ödedim.
Yapılan işlemler
Hava Filtresi değişimi,
Yağ Filtresi değişimi,
Polen Filtresi değişimi,
buji değişimi,
yağ değişimi,
carbon clean,
manifolt temizliği,
ön balata değişimi (opar),
balata spreyi ile temizlik,
arka kapı gergileri değişimi (garanti),
sağ ön teker z rotu değişimi (garanti),
motorda çıkan arıza nedeni ile keçe değişimi (garanti),
motor yıkama
ön cam silecekleri değişimi.
bugün fıat merkezde 20000 bakım yaptırdım 360tl 6ya böldüler yağ selena kullandılar diger perıyodıkler aynı. Bunun dısında zor acılan arka kapılar we blue&me formatlandı. Forum adına % 10 luk ındırm war nakıtte. Kurtuluş beye tesekkurlerımı sunarım. oto sana teşekkurlermı ayrı sunucam:)
Cumaya 50.000 ara bakımına gidecem bakalım ne kadara malolucak, daha önce giden arkadaşlar tecrübelerini paylaşırarsa sevinirim.
Arkadaşlar aracım 2 yılına giriyor. İlk yıl 5000 km yapmış olmama rağmen 1 yıl dolduğu için zorunlu olarak bakıma götürmüştüm. Bu senede 5000 km yaptım. Bakımlarda hem araba yaşı hemde yaptığı km göremi değişecekler belirleniyor?
Aracım 2 yaşında ve 10.000 km de bakımda neler değişmeli(yağ, filtre, balata vs..)
Ne kadar ücret öderim ortalama?
Aaracın garantisi bitiyor. Bakımı servis dışında yaptırmamı önerirmisiniz?
Yardımlarını ziçin şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar aracım 2 yılına giriyor. İlk yıl 5000 km yapmış olmama rağmen 1 yıl dolduğu için zorunlu olarak bakıma götürmüştüm. Bu senede 5000 km yaptım. Bakımlarda hem araba yaşı hemde yaptığı km göremi değişecekler belirleniyor?
Aracım 2 yaşında ve 10.000 km de bakımda neler değişmeli(yağ, filtre, balata vs..)
Ne kadar ücret öderim ortalama?
Aaracın garantisi bitiyor. Bakımı servis dışında yaptırmamı önerirmisiniz?
Yardımlarını ziçin şimdiden teşekkürler.
Ersan, aracının periyodik bakımları 20000kmde birdir.Sen kmyi dolduramadığın için yıllık bakıma girmişsin geçen sene.Bu sene de 20000km yapamadığın için yine yıllık bakıma aracını götürmen gerekiyor.Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, belki polen filtresi değişir.Bunun dışında görsel kontrol yapılır aracına.Ücret konusunda emin değilim ama ekstra birşey çıkmazsa 300TL yi geçmemeli...
nurullahkizek
24/07/2012, 21:24
Arkadaşlar 16.07.2012 günü dizel aracımın 50.000 km bakımını Bursa Çalışkanel Servisine yaptırdım samimi ve yakın personelinden memnun kaldım 188 tl.ödeyerek memnuniyetimizi pekiştirdik.:)))
sinanuludas
25/07/2012, 11:14
Arkadaşlar, mesajların bir kısmını okuyabildim. Kısa bir süre içinde 20 bin bakımını yaptırmam gerekiyor, arabam evo 1.4 dualogic, istanbul anadolu yakasındayım, anladıgım kadarı ile 300 - 400 TL arası bir fiyat çıkıyor bu bakım için, sizlerin tavsiye ettigi servisleri öğrenmek isterim, ilk defa servise götürecegim arabayı, birde kazıklanmamak için özellikle nerlere dikkat etmem gerektigini belirtebilirseniz çok sevinirim
Arkadaşlar merhaba ben geçen hafta Antalya Pınarbaşı servise arabamı 90.000 bakımı için götürdüm.Servis esnasında sağ dikiz aynamı kırdılar sonra bana arabayı teslim etmek istediler bende almadım tabi daha sonra (Tabi kırık olduğunu görünce hemen kırılan aynanın değişmesini talep ettim) neyse fazla uzatmayayım ertesi gün değiştirler ve ben arabayı teslim aldım ertesi gün Antalya'dan İzmir'e yola çıktım ve yolda gelirken değiştirilmiş olan ayna aksamından alt kapağın yolda düştüğünü gördüm.Hemen kontrol ettim ve içine çıkma parçalar takıldığını gördüm.Hemen aradım ve gelin tekrar değiştirelim dediler.Lanet olsun Antalya Pınarbaşı Fiat servisine bir daha yolundan bile geçmeyeceğim.(Bu arada 90.000 bakımı için 175 TL ödeme yaptım)
celenlee
26/07/2012, 18:36
bugun aradim rastgele bir fiat servisini istanbul, aracim icin yollik bakim ve baski balata fiyati sordum. nakit 450 bakim 650 baski balaya.dediler, arac dualigic.deyince baski balata artabilir dedi, ama bu fiyatlari pat diye kafadan soyledi.
arkadaşlar 30 bın bakım aptıran varmı fıyat ve yer olarak bilgilendirebilirmisniz
mustafaozcn
02/08/2012, 01:28
bildiğim kadarıyla 90000 de özel bi bakım yok; bakım yağ+filtre değişimidir
ben de 2 gün önce aramıştım sarıgazi serviste kapmanya var 135 demişlerdi telofonda.normal fiyat bence..
mustafaozcn
02/08/2012, 01:33
bu arada 90000 de olan aracımın baskı balata+ön fren balata, filtre, yağ değişimi, şanzıman yağ değişimi, kampana taşlama, 2 adet park ampul değişim toplam 650 dedi usta.normal midir?
bu arada 90000 de olan aracımın baskı balata+ön fren balata, filtre, yağ değişimi, şanzıman yağ değişimi, kampana taşlama, 2 adet park ampul değişim toplam 650 dedi usta.normal midir?
Mustafa, 90000km de normalde sadece yağ-yağ filtresi değişimi yapılmakta (10000kmde bir) mjtdlerde.Ancak belirttiğin ekstra işlerle fiyat bana göre oldukça iyi...
1.yıl ( 9000 km de) bakımı bugün 170 tl ye fiat boranlarda yaptırdım.
selenia yağ,yağ filtresi,hava filtresi,motor yağ temizleme katkısı,hava,su ekleme ve işçilik. Birçok markaya göre daha hesaplı fiat. 650 cc motosiklet bakımıyla aynı paraya geliyor.
Xenophan
24/08/2012, 13:09
MAvi şehir eniko alibertiye bıraktım aracımı bugün 20000 bakımı için
Araç 26binde
Bakım içib 480tl fiyat çıkarttılar
Sonrasında arayıp fren balata değişimi yapılması gerekiyor bitmiş dediler 160Tl fiyat verdiler elim titreye titreye değiştirin dedim.
640TL çok değilmi yahu 20bin bakımı için :********(
640 mı çook... nasıl balata oyle 25 000 tl bitiyor. benım araç 19 000 km de balatalara kendım baktım ve ustada baktı en az 15 000 km daha gider dedi. zaten bitmeye yakın balatalar uyarı veriyor. ı yağ ( castrol edge 5x40 ) + yağ filitresi + mazot filitresi + hava filitresi piyasada değişim için sorduğumda 260 tl fiyat verdiler. servis çok özür dilerim ****** çıkartıyor. bu servis olaylarından midem bulandı.
Xenophan
24/08/2012, 14:18
Aynen valla...
Sırf garantisi bozulmasın diye götürdüm servise. ama 2 yıllık garantinin bitmesine az kaldı, bittiğinde bizde her izmirli gibi otonun yolunu tutarız temiz temiz.
sakinkaradas
24/08/2012, 14:55
kardeş çok degil 3 ay önce ben 20 bin bakımını 260 liraya yaptırdım çorumda.ayrıca ne balatsıymış öyle 160 liraya keşke taktırtmasaydın dışardan taş çatlasa 50 liraya alırdın valeo trw gibi markaları zaten bu markalarda orjinal.
sakinkaradas
24/08/2012, 14:56
işte buldum 02-05 de yazmışım foruma.. 34.sayfada
Xenophan
24/08/2012, 15:04
Acemilik diyelim benimkisi. İçime çok oturdu ama yapacak bir şey yok artık bir dahaki sefere.
Garanti bittikten sonra yine orjinal serviste bu şekilde kösülmenin gereği yok diye düşünüyorum.
sakinkaradas
24/08/2012, 15:13
arkadaşlar bu sadece bir kişiye göre degil genel olarak serviste pazarık olmaz diye bir ön yargı var çogu insanda var kardeşim.ben para ödüyorsam çatır çatır pazarlıgımı yaparım.kardeşim senin işin yapılmış hizmetin bedelini ödemişsin.bu ayrı ama 20 bin bakımında ben mesela balans ayarı rot ayarı yaptırmadım neden dersen bu 2 ayarı dışarda en kral 40 liraya yaptırırsın ama servis tam 160 lira para yazıyor bunu yaptırma itiraz et ben rot ve balans ayarı yaptırmak istemiyorum de.geçen gün bir müşterimi 20 bin bakımına yolladınm aracı fiorino o aracını satılıga çıkardı hani servis bakımı gözüksün gibisine soktu servise açık açık konuşmuş ben arabayı satacagım sadece yagını degiştirin sizde bakıma girdigi gözüksün mazot filtresini felan degiştirmeyin demiş ve 160 liraya yaptırmış.buna benzer kaç tane örnek var.garanti dolduysa illa serviste yapılsın bakım diyorsanda al dışardan markalı(castrol mobil shell gibi) yag, filitreleri zaten orjinaller ucuz degiştirin kardeşim de mecbur degiştiriyorlar.serviste kaydı gözükür bu şekilde...
arkadaşlar bu sadece bir kişiye göre degil genel olarak serviste pazarık olmaz diye bir ön yargı var çogu insanda var kardeşim.ben para ödüyorsam çatır çatır pazarlıgımı yaparım.kardeşim senin işin yapılmış hizmetin bedelini ödemişsin.bu ayrı ama 20 bin bakımında ben mesela balans ayarı rot ayarı yaptırmadım neden dersen bu 2 ayarı dışarda en kral 40 liraya yaptırırsın ama servis tam 160 lira para yazıyor bunu yaptırma itiraz et ben rot ve balans ayarı yaptırmak istemiyorum de.geçen gün bir müşterimi 20 bin bakımına yolladınm aracı fiorino o aracını satılıga çıkardı hani servis bakımı gözüksün gibisine soktu servise açık açık konuşmuş ben arabayı satacagım sadece yagını degiştirin sizde bakıma girdigi gözüksün mazot filtresini felan degiştirmeyin demiş ve 160 liraya yaptırmış.buna benzer kaç tane örnek var.garanti dolduysa illa serviste yapılsın bakım diyorsanda al dışardan markalı(castrol mobil shell gibi) yag, filitreleri zaten orjinaller ucuz degiştirin kardeşim de mecbur degiştiriyorlar.serviste kaydı gözükür bu şekilde...
AYNEN yapmak zorundalar. bilinçsizliğimizden ve korkumuzdan ( aman garanti dışı kalmasın korkusu ) resmen kazıklanıyoruz. hem zorunlu kılıyorsun servise gelmek için hemde kazıklıyorsun. zaten servis konusunda daha öncede hiçbirine güvenmediğimi belirtmiştim. araç konusunda hiç bilgisi olmayan bir arkadaşım ford servisinde ( marka farketmez her servis mantık aynı ) daha 20 000 km deki aracına manifold temizliği ve carbon clean yaptırmış daha doğrusu servis yapılması gerekiyor yoksa sıkıntı çıkartabilir diye konuşmalarda bulunmuş ve tabiki faiş bir fiyata yapmışlar. bu tamamen insanları kazıklamaktır. berki arada 1-2 tane iyi çıkabilir ama %90 ı bu şekilde olaya ticari bakıyorlar. işi bilmediğinizi anlayınca ona göre muamele yapıyorlar. off of çok sinirlendim yine :no000000:
Xenophan
25/08/2012, 01:33
Evet bakım sonu faturası elimde
Hava yağ mazot polen filtreleri komple değişmiş
motor yağı değişmiş
motor yıkanmış özel sıvı ile (?!)
Rot balans yapılmış
cam suyuna antifirizli katkı konulmuş
4 tane civata takılmış (nereye aceba)
akü aydınlatma fren sistemleri kayışlar ve "kullanıcı kitabındaki diğer şeyler" kontrol edilmiş
süspansiyonlar kontrol edilmiş
2 balata değiştirilmiş
Bunların hepsine 166TL işçilik alınmış
Yedek parça toplamı 376TL
geriside kdv
Toplam 640Tl bonusa 6 taksit
Rot balans notu: 110u geçince zangır zangır titreme başlıyor. yarın tekrar gidip düzelttireceğim.
Garantiden arka kapı gergileri değişti gacırdama gitti
Radyoya söyleyemedikleri bir ayar çekildi ve kafasına göre kanal değiştirme gitti(en azından onlar öyle idda ediyor)
Sökülen balatalardan birer adet kablo çıkıyor. Kablolar yan keski ile kesilmiş belli izlerinden. Aceba yeni balataları nasıl taktılar...
Enjektör arızası ışığı yanıp sönmüştü. Merkezi kontrol sisteminde bir arıza bulunamadı dediler oda ayrı bir ilginç
ben 20.000bakımı için 295 tl ödedim bu rakam bile fazla yapılan kontroler için 111tl ödemek saçmalık garanti bitene kadar böyle
cosworth20
25/08/2012, 14:16
Evet bakım sonu faturası elimde
Hava yağ mazot polen filtreleri komple değişmiş
motor yağı değişmiş
motor yıkanmış özel sıvı ile (?!)
Rot balans yapılmış
cam suyuna antifirizli katkı konulmuş
4 tane civata takılmış (nereye aceba)
akü aydınlatma fren sistemleri kayışlar ve "kullanıcı kitabındaki diğer şeyler" kontrol edilmiş
süspansiyonlar kontrol edilmiş
2 balata değiştirilmiş
Bunların hepsine 166TL işçilik alınmış
Yedek parça toplamı 376TL
geriside kdv
Toplam 640Tl bonusa 6 taksit
Rot balans notu: 110u geçince zangır zangır titreme başlıyor. yarın tekrar gidip düzelttireceğim.
Garantiden arka kapı gergileri değişti gacırdama gitti
Radyoya söyleyemedikleri bir ayar çekildi ve kafasına göre kanal değiştirme gitti(en azından onlar öyle idda ediyor)
Sökülen balatalardan birer adet kablo çıkıyor. Kablolar yan keski ile kesilmiş belli izlerinden. Aceba yeni balataları nasıl taktılar...
Enjektör arızası ışığı yanıp sönmüştü. Merkezi kontrol sisteminde bir arıza bulunamadı dediler oda ayrı bir ilginç
Harbi bu İzmir'deki fiat servisi enteresanmış.bana böle bi fatura ve uygulama yapıcaklar orayı c4'lerim sanırım.600 küsür lirayı kolay kazanmıom ben her bir kuruşunda alın terim var tek tek açıklamasını yapacak bana gösterecek öle balatada kablo bırakma-motorda arıza bulamama-4 civata nerde eksikmiş-rot balans ayarı sonrası araç 110 da bile sallıosa titriosa vs vs olmaz böle iş. işçilik de 166 lira nere alıon birader ya araba mı yapıoz baştan çok almış.Dostum bi dahaki servise Denizli'e gel bende kalırsn az gezeriz adam akıllı servis olur aracın da.bu kadar da masraf vermessin.Extra hediyelerin de olur.
Xenophan
25/08/2012, 14:25
Eyvallah hocam sağolasın
Yeni bombaya hazır olun...
Bu sabah tekrar gittim servise rot balansinda problem var olmamış demeye, aldigim cevap şöyle "özel jant olduğu için balans yapmadık"
Oooo dedim ne güzel o halde bu fatura ne. Meğerse Orj. Jantların dışında kalanları kendileri yapamıyormuş. Anlaşmalı yerleri varmış oraya gönderiyorlarmış. Dünden not düşmeyin unutmuşlar. Neyse gittik yaptırttık para vermeden. Adamlar bizim fabrikanın anlaşmalı yeri çıktı zaten. Daha sonra gidip çelik sibop ve nitrojen bastıracağım 60TL ye.
2 ile GT-I9100 cihazımdan gönderildi
burakdurgay
26/08/2012, 22:53
Bende ön balatalari izmir poyraz oto servisinden 160tl degistirdim hicbir indirimde bulinmadilar.
karizmatik_boy
26/08/2012, 23:11
Geçen cumartesi Hyundai Servisine yolum düştü... 1.2/1.4 Benzinli i20 Troy 15.000km bakımı için 315 TL fiyat yazıyordu...
İzmir'de 20000 bakımı için 3 farklı servis aradım 400-480 tl arası fiyat verdiler çok fazla olduğunu düşünüyorum ve dışarıda yaptırmayı düşünmeye başladım... üstelik servisler artık işlerine gelen yağı kullanmaya başlamış selenia zorunluluğu yok sanırım kimisi po kimi opet yağı kullanıyor bende gidip castrol aldım fakat dışarıdan hiçbirşey kabul edemezlermiş o da elde kalacak servise gidersem...
electradio
31/08/2012, 20:20
Arkadaşlar bugun 40.000km bakımı için Kartal Medos a gittim.
Giriş: 8:30
Çıkış: 11:50
Araçta yapılan bakımın işlemlerini gösteren faturayı ekliyorum, normal 40bin bakıma ek balatalar değişti (+160TL)
Ön düzen ayarı, Karbon temizleme işlemi vs. bu tip bakım giderlerine gözümle görmeden inanasım gelmedi, faturada yazmışlar; sanırım yapılan işlemler çok gözüksün diye... Bir de serviste arabayı, ne yapıldığını görememek insanın içine kurt düşürüyor. Eski arabalarımın bakımlarını özel servislerde yaptırırken yanında durur ne yapıldığını görürdüm.
Sonuç olarak toplam gider: 532,29 TL oohhHH :sapsal:
burank16
03/09/2012, 22:01
Ben daha önce 20000km bakımı için 300TL indirimli fiyat ödedim,şimdi 30000km bakımı için fiyat istedim 150-165TL arası denildi.
1.Motor Yağı değişimi
2.Yağ Filitresi değişimi
3.Hava Filitresi değişimi
Bu işlemler için istenilen rakam 150-165TL
Ufuk arkadaşımızın eklediği faturanın fotolarına göre hesap ayrıntısı çıkartırsak,
Yağ 3.2 Lt 86TL
Yağ Filitresi 9,76TL
Hava Filitresi 14,30TL
Toplam 110TL
İşçilik 50TL alsalar
Genel Toplam 160TL olacak sanırım.
Arkadaşlar aracım 2 senesine geldi ve 9800 km de. KM dolmasada bu sene 2'inci yıllık bakımını yaptıracağım. Bugün servisten fiyat aldım. 400 TL civarında tutacağını foruma özel ayrıca parçalarda%5 , işçilikte %10 indirim yapacaklarını belirttiler. Bu arada aracın 1 yılı geçtiği için bujilerin değişeceği söylendi.
Bujilerin ömrüne kadardır gerçekten değişmesi gerekiyor mu?
Birde fiyat nasıl sizce?
burank16
04/09/2012, 21:17
Bugün 30000km bakımı için değişik FIAT servislerinden fiyat aldım.
1.Bursa BİRMOT 200-225TL civarı
2.Bursa BANOTO 175TL
3.Bursa TEKNOMAK 150-165TL civarı
Arkadaşlar benzinli arabalarda buji ne kadar da bir değiştirilmesi gerekiyor?
Yardım lütfen.
Geçen Hafta Bursa Birmotta 10 Bin km bakımını yaptırdım.Toplam 170,95 tl ödedim.
yağ filtresi:9,77
hava filtresi:14,30
tapa, karter:17,09
fulltech 5w/40 3 lt:82,17
sarf malzeme+işçilik:11,62+26
toplam:160,95-16,1(iskonto)=144,85 + 26,07(kdv) =170,95
Xenophan
05/09/2012, 11:02
Selamlar;
Geçen girdiğim 20bin bakımı sonrasında müşteri memnuniyeti için Enrikodan Görkem hanım aradı şikayetim varmı diye. Bende yakıt tüketimimin arttığını ve bir takım problemlerin devam ettiğini belirttim. Akabinde aracımı dün çalıştığım fabrikadan aldırıp kontrole soktular ücretsiz olarak.
Ecu yazılımımı güncelemişler artık daha az yakıt tüketecekmişim. Şehir içi ortalamam 4.5 lt deydi bakalım daha nereye düşecek.
Kapı kollarındaki gıcırtıya kadar ayarlamışlar.
Klimamdan garip sesler geliyor demiştim, onuda kontrol etmişler. Uygun bir zamanda randevulaşalım, klima kompresörünüzde bir problem var garantiden ücretsiz olarak değiştireceğiz dediler. Bakalım yarın öbür gün uygun bir vakit bulup arayacağım.
Bakımdan sonra pekte memnun değildim ama şu anda fikrim ufak ufak değişmeye başladı. Gerçi bakım için ödediğim mebla az buz değil oda ayrı konu.
Birde aracı yıkamışlar sağolsunlar gıcır gıcır getirip geri teslim ettiler.
timurgoksel
09/09/2012, 01:57
çarşamba günü 20.000 bakımı yaptırdım ankara tan oto'da 350 tl ödedim..yağmur sensörüne ayar çektiler..sabah verdim saat 2'de aldım..iç dış yıkamışlardı.cuma günüde garantiden arka kapının gıcırdayan kapı gergileri değişti...yine iç dış yıkamışlar artı motoruda yıkamışlar...genel olarak memnunum sıkıntı yok..
blk_hakan
09/09/2012, 02:18
Salı günü benzinli aracımın 20.000 bakımı için hem fiyat hemde randevu aldım 400 - 450 tl arasında fiyat verdiler sizce normalmi ?
Xenophan
12/09/2012, 12:24
Mavişehir enriko aliberti klia kompresörümü garantiden komple değiştirdi. Dün aracımı sabah alıp akşam getirip teslim ettiler sağolsunlar. Üflemesi de çalışma seside komple değişmiş sanki rahatlamış makine.
Arkadaşlar 7500 km de 1. yıl bakımı için 230 tl normal mi dersiniz?
Arkadaşlar 7500 km de 1. yıl bakımı için 230 tl normal mi dersiniz?
Murat, yıllık bakımda, yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişimi ve görsel kontroller yapılmakta.Bence fiyat normal...
fluminense
10/10/2012, 21:09
Merhaba arkadaşlar.Aranıza yeni katıldım.
1.4 77 hp benzinli punto sahibiyim.
30.000 bakımı için servis 265 tl fiyat verdi.
5w40 yağ,yağ filtre,hava filtre polen filtresi ve son olarak bir takım da buji..
ayrıca arka ve ön fren balatalarına da bakılacak.değişmesi gerekiyorsa onlar da değişecek.75 tl fiyatı.
arabayı yetkili servise bıraktım fiyatlar konusunda ne diyorsunuz?
celenlee
10/10/2012, 22:44
5w40 yağ,yağ filtre,hava filtre polen filtresi ve son olarak bir takım da buji..
ayrıca arka ve ön fren balatalarına da bakılacak.değişmesi gerekiyorsa onlar da değişecek.75 tl fiyatı.
Özelde yaptırsan minimum 160-170 tutuyor saydıkların ;)
Garantisi devam edenler için iyi 250TL civarı iyi fiyat.
50 tl mobil 1 yağ
55 tl orjinal yağ,polen ve hava filtresi
70 tl orjinal 4 adet buji..
Bakım için 20-25 tl yeterli oluyor sanayide...
Eğer 265 tl.ye buji de dahil ise(emin değilim eskiden sadece bakım ücreti 100 küsür tl idi) bence servis mantıklı çünkü selenia yağ bildiğim kadarı ile 80 tl. serviste..
Rıfat, Puntolarda 30000lik bir bakım yok ama belki yıllık bakım olarak düşünüyorsundur.Bu durumda ise tek değişenler yağ, yağ filtresi ve hava filtresi olmalı.Bujiler 20000km de bir değişir...
50 tl mobil 1 yağ
55 tl orjinal yağ,polen ve hava filtresi
70 tl orjinal 4 adet buji..
Bakım için 20-25 tl yeterli oluyor sanayide...
Eğer 265 tl.ye buji de dahil ise(emin değilim eskiden sadece bakım ücreti 100 küsür tl idi) bence servis mantıklı çünkü selenia yağ bildiğim kadarı ile 80 tl. serviste..
Emir, periyodik bakım işçiliği 100TL kadardı tahminim ama yıllık bakım işçiliği biraz daha düşük yetkili servislerde...
yengecbaris
11/10/2012, 00:11
Arkadaşlar aracım 9.750 kmde 10.000 bakımına anlaşıldığı gibi çok az kaldı. 3 aşağı 5 yukarı ne kadara çıkar servisten ve neleri değişebilir? Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler..
Arkadaşlar aracım 9.750 kmde 10.000 bakımına anlaşıldığı gibi çok az kaldı. 3 aşağı 5 yukarı ne kadara çıkar servisten ve neleri değişebilir? Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler..
Barış, aracının 10000km bakımı yok.Dizel olduğu için sadece yağ ve yağ filtresi değişimi yapılır.İlk bakım ya 1. yıl dolduğunda ya da 20000km ye ulaştığında (Hangisi önce ise) yapılır...