Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Doğrusu ne olmalı..?

fotobelit
02/05/2012, 12:48
Arkadaşlar,genelde aracı çalıştırmadan önce tüm ışıkların sönmesini beklememiz gerektiği vurgulanıyor...Ama buji lerin en iyi şekilde çalışması için buji ışığı söner sönmez çalıştırın deniyor...Ve ilk önce hemen hemen buji ışığı sönüyor..Şimdi acaba hangisini yapmak gerekiyor..Işıkların hepsimi yoksa sadece bujinin ışığımı?

takres
02/05/2012, 12:55
tüm ışıkların sönmesini bekliyorum ben...buji olayını ilk kez duydum...

Du Hast
02/05/2012, 13:08
Arkadaşlar,genelde aracı çalıştırmadan önce tüm ışıkların sönmesini beklememiz gerektiği vurgulanıyor...Ama buji lerin en iyi şekilde çalışması için buji ışığı söner sönmez çalıştırın deniyor...Ve ilk önce hemen hemen buji ışığı sönüyor..Şimdi acaba hangisini yapmak gerekiyor..Işıkların hepsimi yoksa sadece bujinin ışığımı?
dizellerde ısıtma bujisinin lambası sönünce marş yapılır. eğer ısıtma bujisinin lambası söndükten sonra bir süre beklenirse bir espirisi kalmaz ısıtma bujisinin. daha uzun marş ve marş motorunu zorladığınızla kalırsınız. kışın çalışmaz bile.

celenlee
02/05/2012, 13:13
Bildiğim tüm turbo dizellerde marka model farketmeksizin kızdırma lambasının sönmesi gerekiyor.Sarı helezon gibi olan.

Benzinlilerde beklenmesi gereken bir lamba vs yok.

Ziyaretci037
02/05/2012, 13:40
Kızdırma bujisinin ışığı söndüğü anda çalıştırılması gerekiyor.Söndükten sonra fazla beklemek iyi değil..

fotobelit
02/05/2012, 13:56
Teşekkür ederim arakdaşlar..Ben bazen kontağı çevirmeden ışıkları bırakın hafif bir naik ses gelir onun bile durmasını bekleyip öyle marş yapıyordum. :)

fotobelit
02/05/2012, 13:57
tüm ışıkların sönmesini bekliyorum ben...buji olayını ilk kez duydum...
Bende buji arızası olduktan sonra öğrendim..