PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bireysel boya koruma uygulamam :)

effect1903
02/05/2012, 00:30
Uzun süredir aklımda olan boya koruma uygulamasını tatil de olması nedeniyle bugün yaptım arkadaşlar. Yer olarak bayrampaşa carrefour'un kapalı otoparkını seçtim :) otoparkta en müsait yere arabamı çekerek saat 3'de başladığım uygulamayı 6'da bitirdim. Biraz yorucu olsada sonuç benim için tatmin edici idi.

Kullanılan ürünler;
1-Boya yüeyindeki yapışmış kirleri temizlemek ve boya korumaya temiz bir boya yüzeyi sağlamak için mequiars quick detailer ile uyguladığım yüzey temizyeyici kil hamuru.
2-Kil ile temizlenen yüzeye mequiars nxt tech wax boya koruyucu wax uygulaması. (bölge bölge ve bir müddet kurumasını bekleyerek)
3- Son olarak boya korumanın etkisini ve parlaklığı daha da artırmak adına mequiars quick detailer uyguladım.

effect1903
02/05/2012, 00:31
Çıkan kir :)

effect1903
02/05/2012, 00:35
Devamı ve güneş altındaki resimler...

effect1903
02/05/2012, 00:40
Son olarak güneş altında baktığımda gerçekten ben bile şaşırdım, çok güzel oldu boya yüzeyindeki yapışmış kirler yok oldu ufak tefek kılcal çiziklerde yok oldu, boya yüzeyi kaymak gibi oldu :) pasta uygulamadğımdan çok dikkatli bakıldığında görülen kılcal çizikler yok olmadı tabi ama şimdilik pasta uygulamadım. Son olarak noktayı koyayım :)

seastar1905
02/05/2012, 00:56
maşallah on numara olmuş allah kaza bela vermesin..

Ziyaretci037
02/05/2012, 01:11
Maşallah pırıl pırıl olmuş..

Bu Meguiars'ın NXT cilası gerçekten muhteşem bişey.Bende dün alıp aracıma uyguladım,arabanın üstü yağ gibi oldu :)

DarknessFall
02/05/2012, 03:32
Maşallah ön çamurluktaki boya simlerinden belli iyi iş çıkardığınız :) kil olayı büyük icat :)

effect1903
02/05/2012, 10:39
Sağolun arkadaşlar, evet boya simlerini görünce bende kendi kendime iyi iş çıkarmışım dedim :) bu arada fotoğraflar çok iyi olmadı kusura bakmayın, malum telefonla çektim, arabanın parlaklığı çok belli olmadı. Kil gerçekten çok güzel birşey, özellikle bagaj kapağından çok kir çıktı :)

Yagmuradam
02/05/2012, 10:42
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş aracınız.

Kil cidden güzel bir buluş.. Sabunlu su ile geçen haftalarda uyguladım. Temiz görünen yerlerden bile bir sürü kir çıktı.

Bir soru:
Ben 30 gr kadar elime alıp parça parça uyguladım. Kirleneni attım.. Hepsini tüm arabaya mı uygulamak mantıklı yoksa parça parça mı pek karar veremedim.
Siz kili bütün halde uyguladınız sanırım. Ne kadar kullandınız? Hangisi mantıklı?

effect1903
02/05/2012, 11:07
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş aracınız.

Kil cidden güzel bir buluş.. Sabunlu su ile geçen haftalarda uyguladım. Temiz görünen yerlerden bile bir sürü kir çıktı.

Bir soru:
Ben 30 gr kadar elime alıp parça parça uyguladım. Kirleneni attım.. Hepsini tüm arabaya mı uygulamak mantıklı yoksa parça parça mı pek karar veremedim.
Siz kili bütün halde uyguladınız sanırım. Ne kadar kullandınız? Hangisi mantıklı?

Teşekkürler, ben 100 gr. kil almıştım, önce tam ortadan ikiye böldüm, sonra o böldüğüm parçayıda tam ortadan ikiye böldüm yani 25'er gram olarak her 25 gr'lık parçayı, 2-3 parçaya (örn; 2 kapı ve çamurluğa) uygulayarak yaptım. Kil hamurunun yüzeyi kirlendiğinde tekrar yoğurarak temiz yüzey sağladım. Ben biraz bol kullandım 100 gramın hepsini kullandım ki çok kirli kili tekrar yüzeye uygulamamak için.

effect1903
02/05/2012, 11:55
Ayrıca kilden ön cama ve farlarada uyguladığımdan çok kullandım ama gerçekten faydası oldu...

takres
02/05/2012, 13:01
güzel olmuş...bu işlemi öğrenip benimde yapmam lazım :)

pkn87
02/05/2012, 14:21
çok güzel olmuş gerçekten. Allah kaza bela vermesin. şimdi arabaya bakan dönüp tekrar bakmaya başlayacaktır :w00t2000: yaz ve kış öncesi bu işlemi ypmak veya yaptırmak en güzeli. benim boya koruma yaptırdığım yerde yıkama içinde şampuan verdiler. korumanın etkisinin yıkamacılardaki köpüklerin yok ettiğinden bahsediyolar ne kadar doğrudur bilemem tabiki.

effect1903
02/05/2012, 15:44
Teşekkürler arkadaşlar, evet yıkamacılardaki köpüklere bende pek güvenemiyorum. Artık kendim yıkamaya çalışacağım yer sıkıntım olsada kendi şampuanımı kullanacağım.

Yagmuradam
02/05/2012, 15:47
Ayrıca kilden ön cama ve farlarada uyguladığımdan çok kullandım ama gerçekten faydası oldu...

Cam ve farlara uygulayan görmemiştim. Oralar da çok kirlenmiştir elbet. Zararı olmadığına emin misiniz? Cam çizilmedi mi?

SteinGP
02/05/2012, 15:47
güzel olmuş abi eline sağlık. çok kaliteli malzeme kullanmışsın, bir dahaki yıkamadanda aracın rengi dahada ortaya çıkar..

effect1903
02/05/2012, 16:00
Cam ve farlara uygulayan görmemiştim. Oralar da çok kirlenmiştir elbet. Zararı olmadığına emin misiniz? Cam çizilmedi mi?

Kil camlarada uygulanabiliyor zaten :) zararı yok aksine çok faydası var. Mequiars quick detailer ile uyguladığımdan cam ışıl ışıl oldu. Ayrıca quick detailer ön cama uygulandığında yağmur kaydırıcı özelliği de var :)

Engin_T
02/05/2012, 18:26
Emeğiniza sağlık yanıyor :)

Ahmet ERDEM
02/05/2012, 18:26
Aracınız gerçekten çok güzel olmus Bendede siyah punto var pasta, cila, boya korumayı kendim yapmayı düşünüyorum hangi ürünleri önerirsiniz... fiyat söz konusu değildir kaliteli olsun

effect1903
02/05/2012, 19:16
Aracınız gerçekten çok güzel olmus Bendede siyah punto var pasta, cila, boya korumayı kendim yapmayı düşünüyorum hangi ürünleri önerirsiniz... fiyat söz konusu değildir kaliteli olsun

Öncelikle teşekkür ederim. Eğer aracınızın boya durumu iyi ise yani çizik vs pek fazla yok ise pasta kullanmayın, zira pasta verniği ve boyayı inceltir.( ama çizikler çok ise kullanılması gerekir) Kılcal çizikler ise zaten benim yaptığım işlem ile de büyük oranda daha az belirgin hale geliyor. Boya koruma işlemi yapmadan önce mutlaka kil hamuru ile boya yüzeyini yapışmış gözle görülmeyen kirlerden arındırın yoksa boya yüzeyine yapışmış kirler uygulama pedine yapışabilir ve boya koruma işlemi aracı çizme işlemine dönüşebilir :) (50 gr. kil hamuru bir araç için yeterlidir ama ben 100 gr. kullandım :) o ayrı) Kullandığım ürünleride resimlemiştim mequiars ürünlerini kullanıyorum çok kaliteli ve istediğim sonucu fazlası ile veriyor. Kullanacağınız ürünler kil+ mequiars nxt tech wax (boya koruyucu wax) ve üzerine son olarak boya koruyucu'nun etkisini ve parlaklığı dahada arttırmak için mequiars quick detailer (yüzey temizleyici hızlı cila) tavsiye ederim...

uLTRa GP
02/05/2012, 20:15
çok güzel olmuş bende yapmak istiyorum ilk olarak kil sonra meguiars compound çizik giderici pasta sonrada NXT 2.0 wax düşünüyorum nasıl olur acaba?

effect1903
02/05/2012, 20:30
çok güzel olmuş bende yapmak istiyorum ilk olarak kil sonra meguiars compound çizik giderici pasta sonrada NXT 2.0 wax düşünüyorum nasıl olur acaba?

Çok güzel olur ama dediğim gibi boya durumu iyi ise pasta kullanmayın yada pastayı sadece çiziklerin yoğun olduğu yerlerde bölgesel olarak uygulayın.

uLTRa GP
02/05/2012, 20:34
Boyada sadece kılcak çizik var o da abartılacak kadar değil pasta yerine cilada atabilirim

tonymontana
02/05/2012, 20:35
eline sağlık usta iç kısım içinde sonax'ın ürününü tavsiye ederim. parlatmaz ama tertemiz yapar, üstelik toz da tutmaz artık.

diesel32
02/05/2012, 20:36
elinize sağlık çok güzel olmuş...
bende swirlX uygulayıp ardından FK1000p wax sürücem yarın... ön kaput ve kapı çıtalarında dairesel çizikler mevcut... bölgesel uyguladım ve olumlu sonuç aldım yarın bende kolları sıvayacağım :)

Yagmuradam
03/05/2012, 11:12
Ben meguiars compound ürününü çok merak ediyorum. Hakkında birçok yorum okudum. Fırsat olursa alıp denerim eğer polish ile çizikleri gideremezsem..

effect1903
03/05/2012, 11:29
Ben meguiars compound ürününü çok merak ediyorum. Hakkında birçok yorum okudum. Fırsat olursa alıp denerim eğer polish ile çizikleri gideremezsem..

Kılcal çizikleri gidermede çok etkiliymiş sanırım, genelde kullanıcı yorumları bu yönde. Ama ben bu sefer gerçekten güzel iş çıkardım iki gündür arabama baktıkça bakıyorum resmen ayna gibi sıfıra yakın bir boya yüzeyi oldu :)

agozal
03/05/2012, 11:40
Oncelikle elinize saglik cok hos duruyor. Bu kili nereden temin edebiliriz? Nasil bir uygulamasi oluyor detayli olarak? Cizmez mi araci? Acaba arabayi yikamaya versem sonra boya koruma uygulasam kile gore daha mi etkili olur?

effect1903
03/05/2012, 12:10
Oncelikle elinize saglik cok hos duruyor. Bu kili nereden temin edebiliriz? Nasil bir uygulamasi oluyor detayli olarak? Cizmez mi araci? Acaba arabayi yikamaya versem sonra boya koruma uygulasam kile gore daha mi etkili olur?

Teşekkür ederim. Reklam olarak algılanmaz ise yazayım, erdem boya ticaret diye bir firma var perpada oradan aldım ben. Kil en güzel mequiars quick detailer ile uygulanıyor ama siz cilalı bir oto şampuanını su ile karıştırarak yapacağınız karışım ilede uygulayabilirsiniz, yani kil ıslak kaportaya yavaş hareketler ile uygulanıyor. Aracınızı yıkatın sonra elinizi hafiften kaporta üzerinde gezdirin ve sonra birde kili uyguladıktan sonra gezdirin anlayacaksınız zaten :) boya korumadan önce mutlaka kil ile boya yüzeyini görünmeyen yapışmış kirlerden arındırın.

emrahisilti
03/05/2012, 12:24
mehmet bu kil ne kadar? internetten baktım 50gr için 32 tl falan yazmışlar doğru mudur ? 100 gr için 64 tl vermedin değil mi :))

effect1903
03/05/2012, 12:44
mehmet bu kil ne kadar? internetten baktım 50gr için 32 tl falan yazmışlar doğru mudur ? 100 gr için 64 tl vermedin değil mi :))

:) yok Emrah o kadar vermedim, 100 gramı 25 tl'den aldım zaten kutu içerisinde, ilk resimde görülen mavi renkli şey :) 50 ve 25 gramlıkta vardı sanırım. O kadar pahalı değil yani mequiars'ın ki ise birazcık daha pahalı.

Ahmet ERDEM
03/05/2012, 15:51
Öncelikle teşekkür ederim. Eğer aracınızın boya durumu iyi ise yani çizik vs pek fazla yok ise pasta kullanmayın, zira pasta verniği ve boyayı inceltir.( ama çizikler çok ise kullanılması gerekir) Kılcal çizikler ise zaten benim yaptığım işlem ile de büyük oranda daha az belirgin hale geliyor. Boya koruma işlemi yapmadan önce mutlaka kil hamuru ile boya yüzeyini yapışmış gözle görülmeyen kirlerden arındırın yoksa boya yüzeyine yapışmış kirler uygulama pedine yapışabilir ve boya koruma işlemi aracı çizme işlemine dönüşebilir :) (50 gr. kil hamuru bir araç için yeterlidir ama ben 100 gr. kullandım :) o ayrı) Kullandığım ürünleride resimlemiştim mequiars ürünlerini kullanıyorum çok kaliteli ve istediğim sonucu fazlası ile veriyor. Kullanacağınız ürünler kil+ mequiars nxt tech wax (boya koruyucu wax) ve üzerine son olarak boya koruyucu'nun etkisini ve parlaklığı dahada arttırmak için mequiars quick detailer (yüzey temizleyici hızlı cila) tavsiye ederim...

Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim hafta sonu malzemelerini alıp araç üzerinde uygulucam ins başarılı sonuç çıkarırım..

effect1903
03/05/2012, 16:13
Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim hafta sonu malzemelerini alıp araç üzerinde uygulucam ins başarılı sonuç çıkarırım..

Sabırla ve özverili bir şekilde çalışırsan istediğin sonucu alırsın. Bu iş zevk işi ben çok severek ve zevk alarak yapıyorum. Şimdiden kolay gelsin kardeşim :)

effect1903
03/05/2012, 19:44
Şöyle bir önce ve sonra da ekleyeyim :)

Öncesi ve Sonrası

Yagmuradam
03/05/2012, 21:31
Kile o kadar vermenize gerek yok 5.5 $ buyincoins.com sitesinde. 160 gr
clay diye aramaya basınca geliyor. Alırken takipli kargo ile alırsanız daha garanti olur. 30 $ ı geçince takipli kargo ücretsiz yoksa 2 $

effect1903
04/05/2012, 16:59
Fiyatı iyiymiş ama yabancı site olunca birde bana acil lazımdı aldım geçtim :) çok da pahalı değil.

Ahmet ERDEM
04/05/2012, 21:36

Abim ya bugün akşama kadar malzemeleri almak için dolaştım meguiars marka bulamadım :( nerden temin edebilirim

Ayberk0616
04/05/2012, 21:42
Teşekkürler, ben 100 gr. kil almıştım, önce tam ortadan ikiye böldüm, sonra o böldüğüm parçayıda tam ortadan ikiye böldüm yani 25'er gram olarak her 25 gr'lık parçayı, 2-3 parçaya (örn; 2 kapı ve çamurluğa) uygulayarak yaptım. Kil hamurunun yüzeyi kirlendiğinde tekrar yoğurarak temiz yüzey sağladım. Ben biraz bol kullandım 100 gramın hepsini kullandım ki çok kirli kili tekrar yüzeye uygulamamak için.

Abi naptın 100 gr kille :D ben meguiars 50 gr lık paket aldım yarısı bütün arabaya yetti yani 25 gr :D kil hala duruyo marşpiyellere ve jantlara kullanmaya duruyo :D

effect1903
04/05/2012, 22:02
Abim ya bugün akşama kadar malzemeleri almak için dolaştım meguiars marka bulamadım :( nerden temin edebilirim

Kardeşim bursadasın galiba orada nerede bulursun bilmiyorum ama acelen yoksa hepsiburadadan yada mequiars'in kendi satış sitesi var oradan temin edebilirsin kargo ile gelir birkaç günde.

effect1903
04/05/2012, 22:06
Abi naptın 100 gr kille :D ben meguiars 50 gr lık paket aldım yarısı bütün arabaya yetti yani 25 gr :D kil hala duruyo marşpiyellere ve jantlara kullanmaya duruyo :D

Valla aynı yüzeye uyguladığım kil parçasını arabanın bütününde kullanarak kirli kili tüm arabaya kullanmak istemedim alt tarafı 25 tl birşey zaten bol bol kullandım ve her parçaya temiz temiz kullandım :)

Yagmuradam
07/05/2012, 01:17
Ben bir iki paket daha kil siparişi verdim. Camlara ve farlara da yapayım ilk fırsatta. Polisaj makinası da aldım. Uzatma kablom da geldi artık aracın ihtiyaçlarını rahat rahat karşılayabilirim..

Ayrıca Bahçelievler civarında oturan arkadaşlara da yardımcı olabilirim cila ve polisaj makinası konusunda..

diesel32
07/05/2012, 01:23
Ben bir iki paket daha kil siparişi verdim. Camlara ve farlara da yapayım ilk fırsatta. Polisaj makinası da aldım. Uzatma kablom da geldi artık aracın ihtiyaçlarını rahat rahat karşılayabilirim..

Ayrıca Bahçelievler civarında oturan arkadaşlara da yardımcı olabilirim cila ve polisaj makinası konusunda..

ciddi misiniz? süper olur vallahi gelirim yanınıza tam aradığım şey hem b.evler hemde polisaj makinesi :worthy00:

effect1903
08/05/2012, 11:54

Hayırlı olsun, o zaman size şimdiden kolay gelsin ama küçük bir hatırlatma yapayım nxt'yi makina ile uygulamayın elle uygulanması gerekir zira fazla ısıtılmaması gereken bir ürün. Ya da illa makina ile uygulayacaksanız el hareketlerine yakın çalışan devri çok düşük bir makina kullanmanız gerekir.

N-ciniir
27/07/2012, 17:00
ben de buuygulamayı yapmak istiyorum. ancak wax uygulaması makineyle mi yapılıyor. ben de makine yok da..

atlatma
14/08/2012, 18:11
Hocam bu kil ve diğer ürünleri araştırıyorum da ;
meguiars sitesinde nxt tech 2.0 wax gözükmüyor.gi....yor da 60 tl fiyatı var.
ayrıca meguiarsın kili 50 gr 32 tl iken başka sitelerde farklı marka ürünler 100 gr 45 tl gibi fiyatları var. aracım beyaz renk. ve daha 07.01.2012 de aldım 4730 km de fakat bu benden önce ne kadar beklediğini bilmiyorum. bana ne önerirsin bu kilde kaliteli kalitesiz farkı varmıdır. diğer bir sorum ilk önce arabayı yıkıyorum sonra kille beraber quick deatiler uyguladım. sonra nxt tech wax sürüyorum daha sonra bi daha yıkayacakmıyım arabayı ve waxı uygulama şekli nasıldır. teşekkürler