Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonax Boya Temizleme, Parlatma ve Koruma 250TL anlaştım. Sizce Nasıl?

ozum
29/04/2012, 15:08
Merhabalar;

aslında daha önce alacağım;

temizleme kili..

Meguiar's Smooth Surface? Clay Kit (Yüzey Temizleme Seti) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-smooth-surface-clay-kit-yuzey-temizleme-seti/productDetails.aspx?productId=othrzg-1016&categoryId=20035736)

ve

Sıvı Boya Koruyucu Cila..

Meguiars Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Cila 8518216 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-su-tutmayan-sivi-boya-koruyucu-cila-8518216/productDetails.aspx?productId=otm8518216&categoryId=20035736)

ürünlerini alıp kendim uygulamayı planlamıştım..Ancak en son yıkamamda tüm boya yüzeyinde küçük küçük beyaz noktacıklar fark edince karar değiştirdim.Bu noktalar camlar üzerinde dahi var.Cam yüzeyinden tırnakla kazıyınca çıkıyor ama kaporta üzerinde kille temizlenebilir mi bilemediğim için daha profesyonel bir çözüm arayışına giriştim.Güvenmek zorunda olduğum SONAX ile görüştüm ve boya koruma paketi ile(temizleme-parlatma-koruma) halledebileceklerini söylediler.Sizlerin de düşüncesini almak istedim...Yorum ve önerilerinizi rica ediyorum...

saygılar...

diesel32
29/04/2012, 15:35
ben aldım o kilden... uygun bi kayganlaştırıcı (ben 2 litre suya 2 damla cilalı şampuan kullandım) kullarak çıkarabilirsiniz kil ile o boyaları... hatta camlardakileri bile... eldiven giyin şu lastik eldivenlerden... arabayı iyice yıkayın sonra fısfıs ile suyu sıkıp kil uygulayın... camlarda ve boyada harikalar yaratıyor...

DarknessFall
30/04/2012, 12:05
Sanırım paket içeriğinde ; motor ve iç temizlik yok? öyle ise çok yüksek fiyat

blackhawk
30/04/2012, 14:52
boya üzerindeki zift ve yabancı boyaları gaz yağı ile de temizleyebilirsin. Daha sonra yıkayıp cila atabilirsin. (gaz yağlı ve sökücü olduğu için üzerine atacağın cilayı tutmaz o yüzden mutlaka şampuan ile yıkaman lazım.)

ozum
30/04/2012, 21:40
Sanırım paket içeriğinde ; motor ve iç temizlik yok? öyle ise çok yüksek fiyat

evet motor ve iç temizlik yok...daha önce autokingten de fiyat almıştım ve 300 lira fiyat almıştım...sonax sitesinde yapılacak olan işlem için 300tl fiyat yer alıyor...nakitte 250 olur deyince normal gibi gelmişti bana...ama şimdi biraz daha şüpheyle yaklaşıyorum:( uyarınız için teşekkürler

ozum
30/04/2012, 21:44
boya üzerindeki zift ve yabancı boyaları gaz yağı ile de temizleyebilirsin. Daha sonra yıkayıp cila atabilirsin. (gaz yağlı ve sökücü olduğu için üzerine atacağın cilayı tutmaz o yüzden mutlaka şampuan ile yıkaman lazım.)

arabanın tamamı bu halde..ne olduğuna anlam veremedim..sanki boya bulutu içerisinden geçilmiş gibi nokta nokta...daha önce de belirttiğim gibi aslında kendim bir uygulama yapmayı planlarken bu noktacıklar yüzünden daha profesyonel bir yardım almaya karar verdim.Tabiki kesin güvendiğim bir yer değil ama en azından SONAX deyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
aklım çok karıştı...umarım yanlış bişey yapmıyorumdur...

diesel32
30/04/2012, 23:08
arabanın tamamı bu halde..ne olduğuna anlam veremedim..sanki boya bulutu içerisinden geçilmiş gibi nokta nokta...daha önce de belirttiğim gibi aslında kendim bir uygulama yapmayı planlarken bu noktacıklar yüzünden daha profesyonel bir yardım almaya karar verdim.Tabiki kesin güvendiğim bir yer değil ama en azından SONAX deyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
aklım çok karıştı...umarım yanlış bişey yapmıyorumdur...

arkadaşım bende aynı durumdan sorunluydum... kiti bile alma sadece kili al kayganlaştırıcıyıda dediğim gibi yap... inan şaşıracaksın sonucuna... gaz yağı falan zarar verebilir... bu tamamen yapışıp yabancı maddeleri arındırma mantığı ile çalışıyor... fiziksel çözümleme sağlıyor kimyasal değil... zararı yok...