Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo Aydınlatma Xenon Sorunu

blk_hakan
26/04/2012, 13:55
Aracıma orjinal ampulleri pek iyi göstermiyor diye Xenon taktırdım ama taktırdıgım xenonlardanmı yoksa bizim araclarmı böyle bilemiyorum istedigim aydınlatmayı alamadım farları yaktıgım zaman ışık yolda yayılıp gidiyor ve net bi görüntü saglanmıyor.
Dün servise ayar yaptırmaya gittigimde oradaki farı ayarlayan arkadaşımda xenonların aşırı ısınmasından dolayı farın içindeki aynanın kararma yaptıgını ve bu yüzden aracın far aksamı garanti dışı kalacagını söyledi..
Ögrenmek istedigim sizler bu aydınlatma konusunu nasıl çözdünüz ? Xenon takıp aynası kararan oldumu yada xenon takıp memnun olan varmı? Xenonlarım 8000K ... Şimdiden tşklr...

Ziyaretçi034
26/04/2012, 14:01
bu konuyla ilgili açılmış bir başlık vardı. farlarımız halojen ampül standardına göre tasarlandığından (fardaki yansıtıcı halojen ampül boyutuna göre tasarlanıyor, xenon ampülleri biraz daha uzun kalıyor vs) ne yaparsanız yapın xenonla istediğiniz performansı alamazsınız. tek seçenek farlarınıza bi-xenon mercek modifiyesi yaptırmanız ama onunda muayene kısmını unutmayın. eğer amacınız önünüzü iyi bir şekilde görmekse halojen ampüllerin performans ürünlerine göz atın.

benim öyle yaptım;

https://forum.grandepuntotr.com/modifiye/33327-philips-x-treme-vision-vs-osram-blux.html

hakandurak
26/04/2012, 14:06
ben uzun zamandır (2 yıl ) kullanıyorum çok memnunum normal farla görmüyormuşum hatta

Not: xenonlarımdan dolayı kimseden sellektör yemedim veya uyarı almadım ama özellikle ayarını yaptırmada çok hassasım ayarsız xenona bende karşıyım hatta ayarsız fara diyelim

uLTRa GP
26/04/2012, 14:08
xenon pişmanlıktır (ama merceksiz olanı )2 sene kullandım merceksiz sonra osram nb taktım ohh mis sadece sarı olması tuhaf geldi başta aama yolu daha net görmeye başladım şimdide angel eye far aldım xenon takacağım mercekli olduğu için

Mr.Freeze
26/04/2012, 14:15
Mercekli Xenon ile gecelerin gündüz oluyor.

ayaman
26/04/2012, 15:35
Aracıma orjinal ampulleri pek iyi göstermiyor diye Xenon taktırdım ama taktırdıgım xenonlardanmı yoksa bizim araclarmı böyle bilemiyorum istedigim aydınlatmayı alamadım farları yaktıgım zaman ışık yolda yayılıp gidiyor ve net bi görüntü saglanmıyor.
Dün servise ayar yaptırmaya gittigimde oradaki farı ayarlayan arkadaşımda xenonların aşırı ısınmasından dolayı farın içindeki aynanın kararma yaptıgını ve bu yüzden aracın far aksamı garanti dışı kalacagını söyledi..
Ögrenmek istedigim sizler bu aydınlatma konusunu nasıl çözdünüz ? Xenon takıp aynası kararan oldumu yada xenon takıp memnun olan varmı? Xenonlarım 8000K ... Şimdiden tşklr...
arkadaşım xenon takmak yetmiyor asıl konu xenonlara mercek takmak. xenonlara mercek uygulanmadığı zaman hem aydınlatma çok saçma olur hem de karşıdan gelen araçların gözünü oyarsın. artı küfürler de bunun cabası. ama mercek uygularsan hiçbir proplem kalmaz.
mercekleri uygularken de dikkat etmen gereken şey aracın farlarını indirip kaldıran motoru iptal etmemek kimi usta xenon uygularken xenonları iptal ediyor bu na da izin verme.

M@GIC
26/04/2012, 17:16
xenonlar muayenden geçmiyor bilgin olsun. Ayrıca merceksiz kullanıldığında sadece flaş etkisi yapıyor ve ışığı odaklayamadıığı için saçma sapan yerleri aydınlatıyor. Ne önünü görebiliyorsun neden karşıdan gelen önünü görebiliyor yani küllüyen zarar.

Mercekli olduğunda ideal kesim çizgisini yakalıyor ve yolu mükemmel aydınlatıyor. Ne karşıdan gelen rahatsız oluyor ne de sen rahatsız olyorsun. Bu işlem için far tasları kesilip merceklerin montajı düzgün şekilde yapılması gerek. Ayrıca far yüksekliğinin de çalışması önemli.

blk_hakan
26/04/2012, 18:41
Çok tşk ederim bilgilerinizden dolayı farlarımın ayarı normal ayarla aynı şekilde kimsenin gözünü almıyor selektör falanda yemiyorum ama önümüde göremiyorum.
Philips X-Treme Vision vs. Osram Blux (https://forum.grandepuntotr.com/modifiye/33327-philips-x-treme-vision-vs-osram-blux.html) bu farları alamaya karar verdim bide bunu deneyelim herhalde sorunum bu farları alınca çözülecek :)

tayfux
26/04/2012, 19:11
bence mercek taktırmadan o farları alsanızda çok verim alacağınızı düşünmüyorum..önce mercekli bir far almanızı tavsiye ediyorum daha sonra xenon taktığınızda gerçekten farkı anlayacaksınız..

SKELETER
27/04/2012, 02:07
Benim merceksizde olsa yetkili serviste takılan xenonlarımda sorun yok.

OzzY
27/04/2012, 02:27
ben uzun zamandır (2 yıl ) kullanıyorum çok memnunum normal farla görmüyormuşum hatta

Not: xenonlarımdan dolayı kimseden sellektör yemedim veya uyarı almadım ama özellikle ayarını yaptırmada çok hassasım ayarsız xenona bende karşıyım hatta ayarsız fara diyelim

ancak kendinizi kandırıyorsunuz, tasarımı uygun olmayan birşeyi ayarla düzelmez. bir duvara 10m uzaklıktan fotoğraf koyun bakalım ne kadar normal :)

fhmnl
27/04/2012, 02:35
mercekli xenonlar karşıdaki kişiyi rahatsız etmiyor ama uzun gece yolculuklarında özelliklede aydınlatmanın olmadığı yollarda aşırı derecede göz yorgunluğu yapıyor. Çünkü ip gibi gösteriyo ve çizginin üstü karanlık kalıyor. Uzun farla gitmekte olmuyor.yılda en az on defa uzun yola gidiyorum (1000km ve üzeri) ve 20 25 defa da 300km ve üzeri yolculuk yapıyorum. 5yıl boyuncada orjinal mercekli xenon araç kullandım gördüklerim bu şekilde. Şu anda aracımda 6bin k xenon var ve gayet memnunum dağıtma kırılma hiçbir sorun yok.

fhmnl
27/04/2012, 02:53
resimler sırası ile kısa ve uzun lara aittir.

LevenTgb
27/04/2012, 03:37
Arkadaşlar bende daha 1 hafta önce 7000k taktırdım kesinlikle bir sorun yok aydınlatması çok iyi ayrıca dağılma ve karşıdakini rahatsız etme olayıda yok.

FAKAT ben arkadaşın şu söylediğine takıldım, "xenonların aşırı ısınmasından dolayı farın içindeki aynanın kararma yaptıgı" bunu yaşayan gören var mı? Varsa bu sorun nasıl çözülür? bende merak ettim...

OzzY
27/04/2012, 03:54
resimler sırası ile kısa ve uzun lara aittir.

bu resimler 10mden değil daha yakın yada zaten orta kısım karanlık olduğundan hatalı...

fhmnl
27/04/2012, 04:09
bu resimler 10mden değil daha yakın yada zaten orta kısım karanlık olduğundan hatalı...

koç 5 metreden de 15 metreden de aynı şekilde. dağılmadigini göstermek için çektim o resmi. Benim farimi benden iyi biliyorsun galiba?

OzzY
27/04/2012, 07:07
koç derken?
dediklerinizden durum belli zaten daha fazla bişey demeye gerek yok...

ayaman
27/04/2012, 10:24
xenonlar muayenden geçmiyor bilgin olsun. Ayrıca merceksiz kullanıldığında sadece flaş etkisi yapıyor ve ışığı odaklayamadıığı için saçma sapan yerleri aydınlatıyor. Ne önünü görebiliyorsun neden karşıdan gelen önünü görebiliyor yani küllüyen zarar.

Mercekli olduğunda ideal kesim çizgisini yakalıyor ve yolu mükemmel aydınlatıyor. Ne karşıdan gelen rahatsız oluyor ne de sen rahatsız olyorsun. Bu işlem için far tasları kesilip merceklerin montajı düzgün şekilde yapılması gerek. Ayrıca far yüksekliğinin de çalışması önemli.
xenon farlara mercek uygulaması yapıldığında ve far motoru iptal edilmediğinde muayeneden geçiyor

Ziyaretçi034
27/04/2012, 10:33
xenon farlara mercek uygulaması yapıldığında ve far motoru iptal edilmediğinde muayeneden geçiyor

yeni güncelleme yapıldı. far yıkama sistemi olmayan xenon farlar hafif kusurlu yazılıyor. otomatik far yükseklik ayarı olmayan araçlarda ağır kusurla muayeneden geçemiyor.

SKELETER
27/04/2012, 11:30
Ohuzhan Bey malesef ne araçlar muaneden geçmiş şekilde trafikte dolanıyor. Xenonlu araçların ben geçmeyeceğine inanmıyorum. En kötü ihtimalle verirsiniz bir muameleciye siz çayınızı içerken arabanız muaneden geçmiş halde geri gelir. Xenon farın satışı yasak olmadığı sürece önüne geçilemez.

hakandurak
27/04/2012, 11:44
ancak kendinizi kandırıyorsunuz, tasarımı uygun olmayan birşeyi ayarla düzelmez. bir duvara 10m uzaklıktan fotoğraf koyun bakalım ne kadar normal :)

koydum ve gayet düz bir aydınlatma çizgisi oluşuyor duvarda

Ziyaretçi034
27/04/2012, 11:51
Oğuzhan Bey malesef ne araçlar muaneden geçmiş şekilde trafikte dolanıyor. Xenonlu araçların ben geçmeyeceğine inanmıyorum. En kötü ihtimalle verirsiniz bir muameleciye siz çayınızı içerken arabanız muaneden geçmiş halde geri gelir. Xenon farın satışı yasak olmadığı sürece önüne geçilemez.

o dediğiniz zor bişey değil, zira eski aracımla muayene kuyruğunda beklerken 3 minibüscünün 1 trafik setini sırayla elden ele dolaştırdıklarını görmüşlüğüm var. muayeneye girmeden önce halojen ampül takılır, çıkınca xenona devam edilir.

bunun önüne anca şöyle geçilebilir. sıfır araçlarda xenon için tüv uygunluk kağıdı olur, ya da ruhsatta ibare olur renkli camlarda olduğu gibi. muayeneden geçmiş araçların kağıdında da xenon aydınlatma standartlara uygundur yazısı olur. polisler aracı çevirdiğinde bu ibarelerden kağıtlardan biri yoksa cam filmindeki gibi 1 hafta içinde sökme şartı getirilir. anca o şekilde önüne geçilebilir. teoride böyle bir fikir ürettim şimdi

M@GIC
28/04/2012, 10:36

yeni yönetmeliğe göre xenonda otomatik far yüksekliğiyle yıkama şartı getirildi.
geçen sene muayenden sorunsuz geçtim, daha 1 sene civarında var.
Bu zaman zarfında neler değişir ya da değişmez görücez.

evo51
28/04/2012, 11:17
Mercekli Nasıl Oluyor ?

ultraslan33
28/04/2012, 15:31
merceksiz farın hala xenon oldugunu iddia etmek ne kdar mntıklı bilmyorum