Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 60.000 bakımı yapıldı

uLTRa GP
23/04/2012, 18:08
Servise gittim teknik yardım bölümüne açtığım arıza sebebi ile gitmişken 60.000 bakımı yapılsın dedim ama servise son gidişim olsun bu artık, dışarıda yaptıracağım bakımlarımı ve arızalarımı neden servislerden soğudun derseniz öbür konuda açıklamıştım en küçük sorunda parça değişme yoluna gidiliyor ve bakımları dışarıda daha ucuza yaptırabilirim.

60.000 bakımı +ön balata takımı 603 TL tuttu

diğer konuda yazdığımı okursanız anlarsınız niye servise kızdığımı 1 değil 2 değil bu olaylar herkesin başına geliyor alıntı yapayım

sorun çözüldü önce servise gittim saçma sapan gereksiz yerleri değişti ama sorunu bulamadı alternatörü değişelim düzelir dedi.Sorun Alternatörün(şarj dinamosunun) ucunda kayışın bağlı olduğu kasnakmış servis 600 TL+işçilik ile alternatörü değişecekmiş sadece kasnağı değişmek yerine komple değişiyorlar.Ama Coşkun abi her zamanki gibi yetişti yardımıma :) tekrar teşekkür ediyorum kendisine uygun fiyata hallettik Coşkun abi ile.Ve ayrıca bu olaydan sonra servislerden soğudum bugüne kadar servis herşeyi bilir diye arabanın bakımları serviste yapıldı(garantisi bitmiş olmasına rağmen)hepte kazık yemişiz gereksiz masraf bundan sonra bakımları dışarıda yaptıracağım hem uygun hemde bir parça bozulduğunda tamir yoluna gitmek için servisler müşteriyi ayak üstü dolandırıyor gözlerini para bürümüş

rockSEWER
24/04/2012, 00:01
çok pahalı bende 2 hafta once 40000 bakımı için gitmiştim bugune kadar 150-200 tl arası odedim ilk kez balata değiştirdim 507 TL çıktı 40000 bakımı + ön balata değişimi. Detay istedigimde herhangi birşey öğrenemedim bide aracı yıkamadan verdiler sinir oldum iyice.

Yagmuradam
24/04/2012, 10:05
Geçmiş olsun. Neredeyse her forumda yazıyor balatalarını serviste değiştirip boşuna çok para vermeyin diye. 200 civarına maloluyor işçiklik dahil. Dışarıda 70 civarına işçilik dahil halledilir..

uLTRa GP
24/04/2012, 21:02
haklısınız bir musibet bin nasiyatten iyidir ama :) sonuçta artık öğrendik servise gidilmemesi gerektiğini :)

uLTRa GP
24/04/2012, 21:03
çok pahalı bende 2 hafta once 40000 bakımı için gitmiştim bugune kadar 150-200 tl arası odedim ilk kez balata değiştirdim 507 TL çıktı 40000 bakımı + ön balata değişimi. Detay istedigimde herhangi birşey öğrenemedim bide aracı yıkamadan verdiler sinir oldum iyice.

benim kini iç dış temizlemişler şanslıyım o zaman :D

tayfux
24/04/2012, 21:05
Servise gittim teknik yardım bölümüne açtığım arıza sebebi ile gitmişken 60.000 bakımı yapılsın dedim ama servise son gidişim olsun bu artık, dışarıda yaptıracağım bakımlarımı ve arızalarımı neden servislerden soğudun derseniz öbür konuda açıklamıştım en küçük sorunda parça değişme yoluna gidiliyor ve bakımları dışarıda daha ucuza yaptırabilirim.

60.000 bakımı +ön balata takımı 603 TL tuttu

diğer konuda yazdığımı okursanız anlarsınız niye servise kızdığımı 1 değil 2 değil bu olaylar herkesin başına geliyor alıntı yapayım
kardeşim fiyat yetkili servise göre kesinlikle normal neden dersen?

60 bin bakımı yabana atılacak ve herhangi bir ustaya götürüşüp yaptırılacak bir bakım değildir ustan yada güvendiğin bir insan olur tamam derim ama bu tip bakımların kesinlikle yetkili serviste yaptırılmasından yanayım çünkü değişen birsürü şey var ve bunların garantili olması şart..bence en iyisini yapmışsın arkana bakmazsın kafan rahat güle güle bin..

uLTRa GP
24/04/2012, 21:34
kardeşim fiyat yetkili servise göre kesinlikle normal neden dersen?

60 bin bakımı yabana atılacak ve herhangi bir ustaya götürüşüp yaptırılacak bir bakım değildir ustan yada güvendiğin bir insan olur tamam derim ama bu tip bakımların kesinlikle yetkili serviste yaptırılmasından yanayım çünkü değişen birsürü şey var ve bunların garantili olması şart..bence en iyisini yapmışsın arkana bakmazsın kafan rahat güle güle bin..

teşekkürler :) ama ben servise bakım yüzünden kızmadım yine yaptırsam servisee gitme ihtimalim yüksek ama her zaman aynı şeyi yapıyorlar.Bozulan parçayı değişmek yerine o parçanın bağlı olduğu parçaları değişiyorlar örnek başıma gelen sadece alternatör kasnağı değişmesi lazım bana diyor ki alternötörü değişelim sorun onda diyor hem bilmesek yedirecek hem de servisler hiç tamir yoluna gitmiyormuş.Biz onlardan tamir istemedik ki kasnağı değişecekler sadece ben 200 TL ye hallettim Coşkun aabinin sayesinde.Komple değişsek alternatör 800 TL işçilik hariç

tayfux
24/04/2012, 21:35
teşekkürler :) ama ben servise bakım yüzünden kızmadım yine yaptırsam servisee gitme ihtimalim yüksek ama her zaman aynı şeyi yapıyorlar.Bozulan parçayı değişmek yerine o parçanın bağlı olduğu parçaları örnek başıma gelen sadece alternatör kasnağı değişmesi lazım bana diyor ki alternötörü değişelim sorun onda diyor hem bilmesek yedirecek hem de servisler hiç tamir yoluna gitmiyormuş.Biz onlardan tamir istemedik ki kasnağı değişecekler ben 200 TL ye hallettim coşkun aabinin sayesinde komple değişsek alternatör 800 TL işçilik hariç
bu konuda haklısınız benim bahsim genel bakımlardır..yoksa spesifik sorunlarda bence de özel servis yoluna gidilmeli..

Budweiser
25/04/2012, 11:22
Ankaradakiler Kartaş Maltepe abiden fiyat almadan hareket etmesin, forumdan olduğunuzu mutlaka belirtin.

levan34
25/04/2012, 13:05
slm....renault clio symbolde alternatör kasnağının orjinal fiyatı: 365 TL. yani kasnak deyip geçme,ucuz bir şey değil...yan sanayi daha ucuz tabi...bariz kalite farkı var ama...aynısı bana oldu ve reno servisi sadece kasnağı değişiyor....şimdi şuda var,servise gitmek bence en iyi çözüm: parçanın 2 sene garantisi var,aynı parça arıza çıkartırsa geri götürüyorsun ve ücretsiz yapıyorlar.güvencen var.bu az bir şey değil.

Not: otomotiv firmaları parçadan kazanıyor...parçaları tek tek toplasan 3 araba parası çıkar.

uLTRa GP
25/04/2012, 13:11
haklısınız ama benim taktırdığım kasnakta puntonun olmasada opelin 1.3 motorlara kullandığı kasnak alman malı GM marka orjinal opel kasnağı fiatlarada oluyor 150 TL.Ama serviste kasnağı ayrı satsalardı servisten alırdım yani sonuçta işimi gördüm 50 TL yede bizim arabalara uygun kasnak var ama dediğiniz gibi kalite farkı var.Servis garanti açısından en iyi çözüm ama Fiat servisleri için değişiyor çoğu tamir yoluna gitmiyor hemen değişelim parçayı diyorlar.

rockSEWER
25/04/2012, 22:03
benim kini iç dış temizlemişler şanslıyım o zaman :D

evet şanslıymışşın :) bende eve gelince zaten fiat gnl merkezi , birmota şikayetimi bildirdim.bi dahakı sefere deniliyor 3 kere yıkama borcları oldu bi dahakı sefere diye diye :)

ultraslan33
26/04/2012, 17:43
inanılmaz pahallı bnce ben konya ereğli eğitimciler servisinde 278 tl ye yaptırdım 60 bin bkımını ama balata değişmedi

uLTRa GP
26/04/2012, 21:51
sizinki çok uygun dışarıda o fiyata yapmazlar :) keşke buralardada öyle olsa

ultraslan33
28/04/2012, 15:20
benim dediğim servis fiat yetkili servisi

Luc
28/04/2012, 19:43
Servis 60K bakimda balatalari degistirecegine, Alternator kayisi, buji ve fren hidroligini degistirsin once. Bu kalem 60K bakimda cok onemli haberiniz olsun.

uLTRa GP
28/04/2012, 20:25
60.000 e kadar balatalar değişmedi bu yüzden önemli bence :) ayrıca diğer dediklerinizi değiştirmişler ağır bir bakımmış herşey değişti