Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bizim Araçlardaki Çeki Demiri Nerde? :)

Bolu_Beyi
22/04/2012, 02:28
Geçtiğimiz hafta başıma gelen talihsiz bir olaydan bahsetmek istiyorum kısaca.
Kız arkadaşım ile Gölköye gezmeye gittim. Şöyle gölün ayağına kadar arabayla inelim istedim. Ufak ama etkili bir rampadan altını değdirmeden yavaş yavaş inerken aklıma geldi ama geç kaldım... Akşam saat 10 civarı ve 2 saat önce yağmur yağmıştı ya çimenler ıslak, zemin çamur ise? Hemen geri vitese taktım çıkmaya çalıştım ama nafile. Ön lastikler çamur deryasına girmiş bile :) Neyse ineyim aşağıdan kaptırırım çıkarım burdan derken araç iyice kaydı zemin acayip çamur ve lastikler sürat lastiği olduğu için göle kadar kaydık :) Biraz çabaladım ama hiç şansım yoktu farkındaydım. Sonra yola baktım bi ışık geliyor hemen fırladım yola. Birde ne göreyim gelen devasa bir LAND ROVER :) adam camı açıp hayırdır dediğinde abi seni allah gönderdi dedim resmen :) Neyse yardım istedim durumu anlattım onlarda 2 erkek ve 2 bayanmış sağolsunlar yardım için indiler baktılarki durum vahim. Üzerleri çamur olma pahasına arabayı ittiler azda olsa yola yaklaştırdık. Daha sonra jeepin sahibi sağolsun aracını çevirdi bunu çekmeliyiz başka türlü çıkmaz dedi. Arabada her ekipmanım var çeki halatımı çıkardım fakat tampondaki kapakları açtım kocaman bir delik ne demir var ne bişi :) Allah allah diyorum buralarda çeki demiri olmalı diyorum şaşırdım. O anki psikoloji ile bi çözümde üretemiyorum. Jipin sahibi kocaman jantın var bağla janttan çekelim dedi. Abi kopmasın dedim? Yok yok bişi olmaz diyince başka çaremizin olmadığını anladım ve mecbur kabul ettim. Halatı janta doladım içim yana yana. Adam sağolsun aracını parçaladı resmen yolları kazıdı benide oradan yoldu aldı yola kadar sürükledi. Gerçi çıkarken bi çalıya sürtündük manevra şansım olmadığından cazır cazır çalı çizik sesi ile oradan çıktık. Teşekkürlerimi sundum arkadaşları uğurladım. Halatımı söküp o kızgınlığa fırlattım oralara :S Ertesi gün aracımı yıkadım aşırı bir çizikle karşılaşmadım sanırım lastiğin attığı çamurlar arabayı boyadığı için korudu :) Hemen lastikcime gittim bütün lastiklerimi söktürüp balans yaptırdım. Bir sorun gözükmüyor sanırım bi zarar görmedi jant lastiğim. Herneyse asıl sorum bizim araçlarımızın çeki demirleri nerde nasıl kullanırım bilmek istediğim bu :) Başınızı ağrıttım dostlar fakat macera dolu bir akşamdı paylaşmak istedim. Allah kimseyi o hale düşürmesin heleki kız arkadaşı yanındayken... :)

Erdem Bozdağ
22/04/2012, 02:38
stepnede mevcut çeki demirinin aparatı
onu ön tampon ve arka tampondaki çıkan yuvarlak plastik bi kısım var oraya takıyoruz diye biliyorum ben

sfkbrtn
22/04/2012, 05:32
evet stepnenin veya krikonun bulunduğu çantanın içinde çeki demiri arkası kılavuzlu onu deliğe takıp çeviriyorsunuz,geçmiş olsun!

OzzY
22/04/2012, 08:47
tecrübe olmuş :) hemen hemen tüm arabalarda kapağın altınaki yuvaya çeki demiri takılır. Oda resimdeki parçaya benzer ve bagajda biryerlerdedir(bizim araçlar için stepnenin üzerindeki avadanlıkta)
https://www.sanalpazar.com/cache/n16/154/1537/15364/253640/cat_73/cache_500_1__i_2599667_NVU.jpg

srkaradag
22/04/2012, 09:47
Çok geçmiş olsun

aykut_1914
22/04/2012, 13:38
stepnede mevcut çeki demirinin aparatı
onu ön tampon ve arka tampondaki çıkan yuvarlak plastik bi kısım var oraya takıyoruz diye biliyorum ben
vay be bende o yuvarlaklar ne işe yarıyor diyordum.
Hergün farklı birşey öğreniyorum şu forumda :)

abicim bu arada geçmiş olsun,kız arkadaşının yanında hiç olmamış cidden :)

juventude
22/04/2012, 15:30
çok geçmiş olsun. bir sıkıntı çıkmamış ya macera olarak akılda kalır bu olay artık :)
faydalı bir bilgi oldu ben de bilmiyordum. ama vida şeklinde takılması pek sağlam olur gibi gelmedi bana nedense. keşke dahili olsaymış kapağın içinde. neyse inşallah ihtiyaç olmaz hiç.

evo51
22/04/2012, 19:58
stepnede diye biliyrdm :)

Bolu_Beyi
23/04/2012, 01:29
Valla mühendisi öpmek lazım :) 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Kapağı çıkarttım bomboş bir delik hayal kırıklığı yaşadım :) Tüm arkadaşlara teşekkürler, bugüne kadar kullanmak nasip olmadığından bilmiyordum, inşallah kimsenin kullanmasına gerek kalmaz ;)

gurik
23/04/2012, 14:15
vay be bende o yuvarlaklar ne işe yarıyor diyordum.
Hergün farklı birşey öğreniyorum şu forumda :)

abicim bu arada geçmiş olsun,kız arkadaşının yanında hiç olmamış cidden :)

klavuzu okumak gerek.yoksa da öğrenmek gerek.çok önemli bir aparat bu.

Bolu_Beyi
24/04/2012, 00:45
Klavuzum var ama hiç kullanmadığımdan olsa gerek dikkatimi çekmedi :) İnsanın başına gelince...

taka1
26/04/2012, 02:26
Mazur görün arkadaşlar ama ben tam olarak anlamadım yerini merak ettim de şuan aşağıya kadar inip araca bakmakmaya da üşendim doğrusu :) tam olarak nerede bu kapaklar, ön ve arka ikisinde de varmı ?

OzzY
26/04/2012, 03:24
öndede arkadada yolcu tarafında tamponda. öndeki farın biraz altında, arkdaki geri vites lambasının üzerinde.

taka1
26/04/2012, 04:35
öndede arkadada yolcu tarafında tamponda. öndeki farın biraz altında, arkdaki geri vites lambasının üzerinde.

Teşekkürler

SKELETER
26/04/2012, 07:09

Ozzy bende uğraşıyorum arabayla baya da senin bilgi seviyene gelmem baya zaman alacak galiba :)

Bu arada final zamanıdır şimdi. Allah yardımcın olsun diyorum :D

shellcininabisi
26/04/2012, 07:52
Mazur görün arkadaşlar ama ben tam olarak anlamadım yerini merak ettim de şuan aşağıya kadar inip araca bakmakmaya da üşendim doğrusu :) tam olarak nerede bu kapaklar, ön ve arka ikisinde de varmı ?

hatta ben o çeki demiriyle 4,65 boyundaki polyester teknemi çekiyrum yazlıkta ön ve arka tamponlara bak kabak gibi belli oluyor dostum :)

taka1
27/04/2012, 01:27
hatta ben o çeki demiriyle 4,65 boyundaki polyester teknemi çekiyrum yazlıkta ön ve arka tamponlara bak kabak gibi belli oluyor dostum :)
Aynen sabah arabaya binerken aklıma geldi hemen baktım :) Teşekkürler :)

OzzY
27/04/2012, 03:01
Ozzy bende uğraşıyorum arabayla baya da senin bilgi seviyene gelmem baya zaman alacak galiba :)

Bu arada final zamanıdır şimdi. Allah yardımcın olsun diyorum :D
abi ezbere yazmadım :D bilgisayarda 10larca fotoğraf var ordan baktım :)

finaller mayıs sonu ama bitirme projesi fena :)