Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 mjet motor ömrü ve bakım ?
motor delisi
17/04/2012, 14:51
Merhaba arkadaşlar,
1.3 mjet 70 hp albea
1.3 mjet 90 hp linea
Bu iki araçtan hangisi taksi olarak kullanılırsa daha tasarruflu olur malum albea üretimi bitti son senesi, mjet ömrü nekadardır linea yada albea alsam bir bir senede 80 90 bin km yapacak bu süre içerisinde bakım fiyatları nekadardır kaç binde bir bakım gerekmektedir ? Ve sanayide parçalar albeanınmı yoksa lineanınmı daha ucuzdur. Ve işin özü mjet kazasız şekilde beni 3 sene götürürmü taksi olarak kullanılacak bir araç bana sorunsuz ve fazla masrafsız şekilde km ler yapabilirmi.
Saygılarımla,
Misafir047
17/04/2012, 15:02
bildiklerimi soyluyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirse memnun olurum
1-Albea daha tasaaruflu olur hem aracın ağırlığı bakımından hemde beygirin daha düşük olması sebebiyle
2-Her 10.000 km de bir bakımı vardır.
3-600000-700000 km yapan taksiler mevcuttur
motor delisi
17/04/2012, 15:05
bildiklerimi soyluyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirse memnun olurum
1-Albea daha tasaaruflu olur hem aracın ağırlığı bakımından hemde beygirin daha düşük olması sebebiyle
2-Her 10.000 km de bir bakımı vardır.
3-600000-700000 km yapan taksiler mevcuttur
Hafifmiş beygiri az vs benzin benden olmadığından ilgilenmiyorum benim için parça vs lazım :)
Birde her 10bin de bir bakım demişsiniz bunun ücreti nelerdir ?
Misafir047
17/04/2012, 15:08
Hafifmiş beygiri az vs benzin benden olmadığından ilgilenmiyorum benim için parça vs lazım :)
Birde her 10bin de bir bakım demişsiniz bunun ücreti nelerdir ?
hangisinin parçası daha ucuz bilmiyorum albea daha ucuzdur tahminindeyim
Her 10.000 ve katlarında bakım fiyatları değişkenlik gösteriyor 10000 km bakımı yaklaşık 200 tl tutarken 20000 km bakımı 400 tl yaklaşık tutmaktadır
celenlee
17/04/2012, 15:30
Albea üretimi bitse bile en az 10 sene daha bir dünya servis yedekparça vs vs desteği olur piyasada. Yani sizi üzmez.
Zaten Taksi olark kullanılacak demişsiniz, kullanacağınız max 2-3 sene olmalı. Yani ipin ucunu kaçırmayan taksicilerin yaptığı gibi ;)
Kazanacağı para aynı para, binen kişiler aynı kişiler. Bari yedek parçası, yakıtı ve bakımları ucuz olsun ;)
Hele ki kendiniz değil de şöföre vereceksiniz tabiki albea :) Ki günümüzde şöföre araç vermeyen taksici sayısı baya bir azaldı..
Petro Ofisinin bir bakım seti var multijet albealar için, hava yağ filtresi ve yağ (Geçen yaz)45-50TL 7500km'de bir değiştiriyordu taksiciler ;)
motor delisi
17/04/2012, 15:58
Albea üretimi bitse bile en az 10 sene daha bir dünya servis yedekparça vs vs desteği olur piyasada. Yani sizi üzmez.
Zaten Taksi olark kullanılacak demişsiniz, kullanacağınız max 2-3 sene olmalı. Yani ipin ucunu kaçırmayan taksicilerin yaptığı gibi ;)
Kazanacağı para aynı para, binen kişiler aynı kişiler. Bari yedek parçası, yakıtı ve bakımları ucuz olsun ;)
Hele ki kendiniz değil de şöföre vereceksiniz tabiki albea :) Ki günümüzde şöföre araç vermeyen taksici sayısı baya bir azaldı..
Petro Ofisinin bir bakım seti var multijet albealar için, hava yağ filtresi ve yağ (Geçen yaz)45-50TL 7500km'de bir değiştiriyordu taksiciler ;)
Teşekkür ederim bilgiler için arac gece ve gündüz olmak üzere 2 şöför tarafından sürülecek ben sürmeyeceğim aracı mahfederler kesin :)
Yagmuradam
17/04/2012, 22:23
Albea daha uygun olur her halükarda. Ama çok daha önce dağılır o ayrı. Dağılmış ama hala yollarda giden birçok Albea mevcut.
celenlee
17/04/2012, 22:31
Albea daha uygun olur her halükarda. Ama çok daha önce dağılır o ayrı. Dağılmış ama hala yollarda giden birçok Albea mevcut.
Ters söylediniz sanırım :) Linea'yı daha çabuk dağıtır bence bu gececi ve gündüzcü arkadaşlar.. (Temiz kullanan, harbişöför arkadaşları tenzih ederim ;) , ama onlardan bulmak çok zor günümüzde tecrübeyle sabittir..)
Hele ki Accent'i hiç vermicen bu arkadaşlara :) Senesi dolmadan oynamayan yeri kalmaz..
motor delisi
18/04/2012, 09:57
Arkadaşlar taksiciler diyorki dizele paramı dayanır birde adam dediki era nın motoru lineadanda albeadanda daha güzel sakın fiata bulaşma dedide bence hyundaı daha beterdir :D
Fire motora LPG takıldığında 3 sene götürürmü peki 2 hafta içerisinde alıcamda ama era değil albea :)