Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 yıllık evo kullanıcısı
erayguler
17/04/2012, 03:52
Arkadaşlar merhaba ben 1 yıldır punto evo 77 bg dualogic şanzimanli bir araca sahibim ancak aracimi bir turlu sevemiyorum iyi ve kotu yonlerini kendimce yazmaya calisacagim lutfen degerli goruslerinizi benden esirgemeyiniz.
+ ozellikler
1- aracın arka stoplarina bayiliyorum :) kasa yapisi olarak ta arka kisim gercekten hosuma gidiyor
2- ic hacim guzel 5 kisi cok rahat ederek binebiliyor araca
3- ic dizayn dashboard gercekten etkileyici( gorsel olarak)
simdi geldik eksi yanlarina belki punto sahibi arkadaslar bukadar kotu seyi nasil yasadigimi merak edecekler ya da bazilarini normal karsilayacaklar ama dedigim gibi bu arabanin normali de olsa ben sadece kendi hosuma gitmeyen yonlerini yazacagim o yuzden bunu bir provakasyon olarak degil sadece problemlerine ( en azindan teknik kisimlarla ilgili olan ) care arayan bir punto sahibi olarak yaklasmanizi rica ediyorum. gecelim eksi yonlerine.
Bu arada aracim tam olarak 3 mart 2011 trafige cikisli ve su an 42500 km dedir bunun cogunlugu uzun yol dur.
- ozellikler
gorsellik
1- on farlar bombeli plastik ve arabaya yaslansam dahi cizilmeye cok musait ki cizikler icindeler
2- sis lambalari keske daha yayvan ve daha kenarlarda olsaydi... islevine lafim yok ama gorsel olarak hyundai accent gibi bi arabanin bile sis lambalarinin konumu ve sekli daha cezbedici yada vw polonun mesela
3- aracin burnu fazla one egik ve karsidan bakinca fareye benzetiyorum ( affiniza siginarak)
4- jantlar cok fazla girintili cikintili aracini keqndi yikayan bir insan olarak canim cikiyor jantlarin kirini cikaracagim diye
bunlar benim tamamen hicbir punto sahibini ilgilendirmeyen kisisel goruslerimdir
simdi asil onemli olan ve fazlasiyla degerli fikirlerinize basvurmak istedigim teknik eksikliklere geciyorum.
detayci bir insan oldugumdan en ufak farkliligi hissederim
1- en basta aracin cok fazla yakmasi eger 70 yasinda nine gibi kullanirsan 70 i gecmezen 7-8 litre civarinda bir tuketimi var ancak ben 24 yasinda bir universite ogrencisiyim ve bana gore fazla da performansli kullanmadan yakaladigim istanbul sehir ici yakit tuketimim 10,5-11 litre civari ve bu bastinmi asfalti hic te oyle kaziyamayan 1.4 motorlu bir arac icin cok fazla 2000 motor audiye binsem anlicam.
2- lpg taktirdim araca deha oto da sisli de 6 ay kadar evvel ve lpg kullanimimda ortalama 28-30 kurus yakiyor bu da cok fazla geliyor bana problem bende mi bilemiyorum :/
3- birmot zincirlikuyuya gittim evim besiktasta oldugu icin kornam bozuldu grip olmus gibi ses veriyordu dedimki degistirin bunu dedilerki garantiye girmez korna su kacmis icine 78 lira fiyati dediler. bende ben niye oduyorum dedim basincli yikama makinesi yapmistir dediler. e peki sorarim size. dunyada araclarin %90 i basincli makinelerle yikaniyor ve hicbirininkine su girmiyorda benimkine mi giriyor. onu da gectim sen fiat firmasi olarak bunu dusunup su kornayi az geri koyamadin mi baska biryere suyun giremeyecegi bozamayacagi bir yere... arabayi yikatirken motorun icine su kacirtmiosun buna teknolojin var , ama kornadan 78 lira geciririm diye kornayi suyun ulastigi yere koyuyorsun bu adalet midir ?
4- dualogic sanzimanin performansi gercekten kotu vites degisimleri cok yavas ve yokuslarda sacmaliyor ve birde bu onemli.. trafikte giderken ileride trafigin sistigini goruyorum ayagimi gazdan cekiyorum. nerdeyse durma noktasina kadar geldigimde (mesela 5 km/s) ve ardindan trafigin rahatlamasi anina denk geldigimde gazi koklesem bile net 2-3 saniye hic abartmiyorum bu cok uzun bi zaman araba hic gaza basmadigimi zannediyor ardindan seni koltuga carpar gibi geri atiyor yani silkeleme gibi birsey aslinda rahatsiz edici bi durum.
5- aracimda start and stop var ve her araci calistirdigimda kapatmak zorunda kaliyorum bunun nedenlerinden birisi lpgli kullandigimdan tekrar calisinca benzinle calisip tasarruf yapacaksakta aradaki farki o sekilde yokediyor olmasi diger sebebi acik unuttugum zaman stop ettikten sonra benzinle calisip tekrar tupe gecerken tupe gecememesi ve landirenzo lpg kitinin surekli alarm vermesi bunun icin stop edip tekrar calistirmak gerekiyor ve son olarak diger sebep te benzinde kullandigim zamanlar arac stop edince yokusta marsi kendince basana kadar geri kaydirmasi az daha arkadaki arabaya vuruyordum yildiz yokusunda hemde onlarca defa zor kurtardim.
6- park sensoru cidden yavas algiliyor. bir defa carptim ve bazen direk gibi seyleri de gormuyor (babalar)
7- yokus hizlanmasi otomatikte kullanirken cok kotu yemedigim sellektor kalmadi simdi diyeceksinizki manuel kullan ozaman da ne anlami kaldi araca verdigin onca para farkina sirf otomatik olsun diye yani ama degil mi?
8- arka stoplar ve on sinyaller bugu yapiyor ( herangi bi catlak yok) bunlari degistir garantiden diceksiniz biliyorum degistiricekler ama far ayni far ve muhtemelen yine yapacak peki ben garanti bitene kadar onca zamanimi harcayip serviste taktira taktira ugrasicam ondan sonra da garanti bitince diceklerki bana 300 lira 500 lira ne anladim ben bu isten
9- servis ucretleri cok pahali 40 bin bakimi 500 lira alti ustu 2 tane yag koyuyo kaydadeger gerisi 3-5 liralik filtreler kiz arkmda audi a1 var 30 bin bakimi 500 lira tutmadi bu ne is ben anlamadim.
10- bir defa uzun yola cikacaktim lastiklere balans yaptirayim dedim adam lastigi soktu icinde yanyana takilmis 10 tane 5 gramlik balans kursunu var fabrika cikisli halde demekki bu fiat sifir lastigini bile takarken balanssiz takiyorki boyle birseye ihtiyac duyuyor herneyse bu bi problem sayilmaz ama garip geldi.
11- aracin once sag arka kapisi tumseklerde vik viklemeye basladi goturdum yaptik vidalari gevsemis kapinin dediler olabilir dedim devam ettim 1 hafta sonra ayni problem nuksetti umursamadim bi 10 bin km kadar gittim iyice belirginlesti oyle goturdum tekrar servise servisteki adamin dedigi laf aynen suydu " biz araclar her servise geldiginde kapilarini ayarlariz " yani bu arabalar oyle lacka bir metalden yapilmis olacaklar ki habire vidasini skmak gerekiyormus diye dusundum ki oyle de oldu gene yaptilar 3 gun problem olmadi ve yine basladi artik umursamayacagim dedim gittigi yere kadar dedim dinlememeye calistim bu seferde sag on kapinin icinden biyerden tikirtilar hiriltilar gelmeye basladi surekli olarak ona da eywallah diyim dedim bu seferde surucu emniyet kemerinin icinden bi titreme tirlama sesleri gelmeye basladi ve durum hala bu sekilde dayanacak gucum kalmadi elime balyoz alip parcalayasim var arabayi
12- aklima gelen birsey daha var on orta daki siyah piano black havalandirma plastigi yazin ve kisin farketmiyor genlesmeden catir cutur sesler cikariyor durduk yerde. ha birde su dualogicten midir sebebini cozemedigim ozellikle ilk araca binecegimde kapiyi acmamla cikan gicin mekanik ses te oldukca rahatsiz edici halde sanki bi disli baska bir disliyi dondurecekmiste disi yemis anca birbirine surtuyormus gibi olan ses...artik sanki her an yolda giderken arabanin 4 tekeri ayri yonlere ayrilacakta asfalta oturup elimde kalan direksiyon gidonuyla etrafima salak salak bakicakmisim gibi hissediyorum
simdi belki de son olarak ozaman niye aldin bu arabayi diyeceksin yada niye satmiyorsun yol yakinken diyeceksiniz ama durum oyle degil... ailem bunu bana aldilar. sagolsunlar:). ve krediye girerek aldilar henuz kredinin 1 yili odendi 3 yili duruyor borcunu kapatmaya zaten durumum(uz) yok ay ay oduyoruz. ikincisi surpriz yaptilar ve hic arastirmadigim bilmedigim bir arabaydi bu ancak fiat firmasina guvenim inanin cok sarsildi. simdi kara kara ne yapacagimi dusunuyorum. 1 yasinda arabada yasanmamasi geken skntilar bunlar yaniliyor muyum ?
beni aydinlatmak icin klavye basinda harcayacaginiz her saniyeye simdiden minnettarim arkadaslar. cok tesekkur ederim bende mutlu bir fiat sahibi olmak isterdim ancak malesef yakininda bile degilim.
since1453
17/04/2012, 09:45
Bende 1,4 fire mylife dualogic kullanıcısıyım.olumsuz görüşlerinle ilgili kendi gözlemlerimi paylaşayım...
1)önemli olan aracı 70 km ile kullanman değil hızlanırken ani hızlanmalardan kaçınman.cumartesi günü 110 km hızla anlık tüketimim 7 yi geçmedi.son 800 km deki ortalamam 7,1 lt.E5 ve otoyolda 100 km nin altına inmiyorum sollama haricinde 130 km yi geçmiyorum.
yakıt tüketimimin düşmesinin başlıca nedeni menude anlık tüketimi açıp gaz tepkimemle yol bilgisayarı AT değerini inceledim ayağım artık alıştı :)
2)forumda fire LPG bölümünde LPg li fire evolarda genel yorum 20-22 kuruş arası yaktığı sizin 28 kuruş olması sizin agresif sürüşünüzle alakalı
4)dualogic vitese alışamamaişsiniz.daha önce dualogic ile boğulduğum manuel müdehale ettmek zorunda kaldığım yokuşlarda artık vitese dokunmuyorum bile.size bir örnek veriyim;
kadıköy-kartal istikametinde giderken gümüşpınar ayrımı var e5ten direk bağlanıp rampa yukarı sıfır çiziliyor manuel olark 3 vites düşürdüğümü bilirim.ama aslında gerek yokmuş dip gaz verdiğim anda araç 5,vitesten 2.vitese düşüyor ve kendini topluyor.
5)LPG taktırmaya niyetlendiğimde servise ilk sorduğum soru S&S ile sorn yaşarmıyımdı.Onlarda S&S i serviste kapattırmamın en mantıklı seçenek olduğunu söylemişlerdi :)
6)ben park sensöründen gayet memnununum 2 araba arasına girerken bazen aynaya bakmıyorum bile.Ama sensorler algılama açılarından dolayı kaldırım gibi alçak nesneleri alıgalamazlar orda iş şöföre düşüyor
7)ne ışıklarda nede rampalarda hç selektör yemedim siz araca alışamamışsınız :)
dualogicteki en güzel özellik vitese - yönde 1 kez dokunun vites düşürüyor(oto moddan çıkmadan)
8)buğu sorunu kronik(bende henüz yok).bazı arkadaşlar italyadan izalasyonlu yeni stopların geleceğini söylüyorlardı ama son durum nedir bilmiyorum.
11)servise gidip garanti kapsamında kapı gergilerini değiştirtin
12)benimde tampon piano black ama gacırdama yok zaten piano blak kullanılan boya ayrı malzemeden üretilen bir tampon değil.bu sorun ilkez sizden duydum
kapıyı açtığımızda çıkan o ses benimde çok garibime gidiyor servise sormuştum dualogicle ilgisi yok demişti
Arkadaşlar merhaba ben 1 yıldır punto evo 77 bg dualogic şanzimanli bir araca sahibim ancak aracimi bir turlu sevemiyorum iyi ve kotu yonlerini kendimce yazmaya calisacagim lutfen degerli goruslerinizi benden esirgemeyiniz.
+ ozellikler
1- aracın arka stoplarina bayiliyorum :) kasa yapisi olarak ta arka kisim gercekten hosuma gidiyor
2- ic hacim guzel 5 kisi cok rahat ederek binebiliyor araca
3- ic dizayn dashboard gercekten etkileyici( gorsel olarak)
simdi geldik eksi yanlarina belki punto sahibi arkadaslar bukadar kotu seyi nasil yasadigimi merak edecekler ya da bazilarini normal karsilayacaklar ama dedigim gibi bu arabanin normali de olsa ben sadece kendi hosuma gitmeyen yonlerini yazacagim o yuzden bunu bir provakasyon olarak degil sadece problemlerine ( en azindan teknik kisimlarla ilgili olan ) care arayan bir punto sahibi olarak yaklasmanizi rica ediyorum. gecelim eksi yonlerine.
Bu arada aracim tam olarak 3 mart 2011 trafige cikisli ve su an 42500 km dedir bunun cogunlugu uzun yol dur.
- ozellikler
gorsellik
1- on farlar bombeli plastik ve arabaya yaslansam dahi cizilmeye cok musait ki cizikler icindeler
2- sis lambalari keske daha yayvan ve daha kenarlarda olsaydi... islevine lafim yok ama gorsel olarak hyundai accent gibi bi arabanin bile sis lambalarinin konumu ve sekli daha cezbedici yada vw polonun mesela
3- aracin burnu fazla one egik ve karsidan bakinca fareye benzetiyorum ( affiniza siginarak)
4- jantlar cok fazla girintili cikintili aracini keqndi yikayan bir insan olarak canim cikiyor jantlarin kirini cikaracagim diye
bunlar benim tamamen hicbir punto sahibini ilgilendirmeyen kisisel goruslerimdir
simdi asil onemli olan ve fazlasiyla degerli fikirlerinize basvurmak istedigim teknik eksikliklere geciyorum.
detayci bir insan oldugumdan en ufak farkliligi hissederim
1- en basta aracin cok fazla yakmasi eger 70 yasinda nine gibi kullanirsan 70 i gecmezen 7-8 litre civarinda bir tuketimi var ancak ben 24 yasinda bir universite ogrencisiyim ve bana gore fazla da performansli kullanmadan yakaladigim istanbul sehir ici yakit tuketimim 10,5-11 litre civari ve bu bastinmi asfalti hic te oyle kaziyamayan 1.4 motorlu bir arac icin cok fazla 2000 motor audiye binsem anlicam.
2- lpg taktirdim araca deha oto da sisli de 6 ay kadar evvel ve lpg kullanimimda ortalama 28-30 kurus yakiyor bu da cok fazla geliyor bana problem bende mi bilemiyorum :/
3- birmot zincirlikuyuya gittim evim besiktasta oldugu icin kornam bozuldu grip olmus gibi ses veriyordu dedimki degistirin bunu dedilerki garantiye girmez korna su kacmis icine 78 lira fiyati dediler. bende ben niye oduyorum dedim basincli yikama makinesi yapmistir dediler. e peki sorarim size. dunyada araclarin %90 i basincli makinelerle yikaniyor ve hicbirininkine su girmiyorda benimkine mi giriyor. onu da gectim sen fiat firmasi olarak bunu dusunup su kornayi az geri koyamadin mi baska biryere suyun giremeyecegi bozamayacagi bir yere... arabayi yikatirken motorun icine su kacirtmiosun buna teknolojin var , ama kornadan 78 lira geciririm diye kornayi suyun ulastigi yere koyuyorsun bu adalet midir ?
4- dualogic sanzimanin performansi gercekten kotu vites degisimleri cok yavas ve yokuslarda sacmaliyor ve birde bu onemli.. trafikte giderken ileride trafigin sistigini goruyorum ayagimi gazdan cekiyorum. nerdeyse durma noktasina kadar geldigimde (mesela 5 km/s) ve ardindan trafigin rahatlamasi anina denk geldigimde gazi koklesem bile net 2-3 saniye hic abartmiyorum bu cok uzun bi zaman araba hic gaza basmadigimi zannediyor ardindan seni koltuga carpar gibi geri atiyor yani silkeleme gibi birsey aslinda rahatsiz edici bi durum.
5- aracimda start and stop var ve her araci calistirdigimda kapatmak zorunda kaliyorum bunun nedenlerinden birisi lpgli kullandigimdan tekrar calisinca benzinle calisip tasarruf yapacaksakta aradaki farki o sekilde yokediyor olmasi diger sebebi acik unuttugum zaman stop ettikten sonra benzinle calisip tekrar tupe gecerken tupe gecememesi ve landirenzo lpg kitinin surekli alarm vermesi bunun icin stop edip tekrar calistirmak gerekiyor ve son olarak diger sebep te benzinde kullandigim zamanlar arac stop edince yokusta marsi kendince basana kadar geri kaydirmasi az daha arkadaki arabaya vuruyordum yildiz yokusunda hemde onlarca defa zor kurtardim.
6- park sensoru cidden yavas algiliyor. bir defa carptim ve bazen direk gibi seyleri de gormuyor (babalar)
7- yokus hizlanmasi otomatikte kullanirken cok kotu yemedigim sellektor kalmadi simdi diyeceksinizki manuel kullan ozaman da ne anlami kaldi araca verdigin onca para farkina sirf otomatik olsun diye yani ama degil mi?
8- arka stoplar ve on sinyaller bugu yapiyor ( herangi bi catlak yok) bunlari degistir garantiden diceksiniz biliyorum degistiricekler ama far ayni far ve muhtemelen yine yapacak peki ben garanti bitene kadar onca zamanimi harcayip serviste taktira taktira ugrasicam ondan sonra da garanti bitince diceklerki bana 300 lira 500 lira ne anladim ben bu isten
9- servis ucretleri cok pahali 40 bin bakimi 500 lira alti ustu 2 tane yag koyuyo kaydadeger gerisi 3-5 liralik filtreler kiz arkmda audi a1 var 30 bin bakimi 500 lira tutmadi bu ne is ben anlamadim.
10- bir defa uzun yola cikacaktim lastiklere balans yaptirayim dedim adam lastigi soktu icinde yanyana takilmis 10 tane 5 gramlik balans kursunu var fabrika cikisli halde demekki bu fiat sifir lastigini bile takarken balanssiz takiyorki boyle birseye ihtiyac duyuyor herneyse bu bi problem sayilmaz ama garip geldi.
11- aracin once sag arka kapisi tumseklerde vik viklemeye basladi goturdum yaptik vidalari gevsemis kapinin dediler olabilir dedim devam ettim 1 hafta sonra ayni problem nuksetti umursamadim bi 10 bin km kadar gittim iyice belirginlesti oyle goturdum tekrar servise servisteki adamin dedigi laf aynen suydu " biz araclar her servise geldiginde kapilarini ayarlariz " yani bu arabalar oyle lacka bir metalden yapilmis olacaklar ki habire vidasini skmak gerekiyormus diye dusundum ki oyle de oldu gene yaptilar 3 gun problem olmadi ve yine basladi artik umursamayacagim dedim gittigi yere kadar dedim dinlememeye calistim bu seferde sag on kapinin icinden biyerden tikirtilar hiriltilar gelmeye basladi surekli olarak ona da eywallah diyim dedim bu seferde surucu emniyet kemerinin icinden bi titreme tirlama sesleri gelmeye basladi ve durum hala bu sekilde dayanacak gucum kalmadi elime balyoz alip parcalayasim var arabayi
12- aklima gelen birsey daha var on orta daki siyah piano black havalandirma plastigi yazin ve kisin farketmiyor genlesmeden catir cutur sesler cikariyor durduk yerde. ha birde su dualogicten midir sebebini cozemedigim ozellikle ilk araca binecegimde kapiyi acmamla cikan gicin mekanik ses te oldukca rahatsiz edici halde sanki bi disli baska bir disliyi dondurecekmiste disi yemis anca birbirine surtuyormus gibi olan ses...artik sanki her an yolda giderken arabanin 4 tekeri ayri yonlere ayrilacakta asfalta oturup elimde kalan direksiyon gidonuyla etrafima salak salak bakicakmisim gibi hissediyorum
simdi belki de son olarak ozaman niye aldin bu arabayi diyeceksin yada niye satmiyorsun yol yakinken diyeceksiniz ama durum oyle degil... ailem bunu bana aldilar. sagolsunlar:). ve krediye girerek aldilar henuz kredinin 1 yili odendi 3 yili duruyor borcunu kapatmaya zaten durumum(uz) yok ay ay oduyoruz. ikincisi surpriz yaptilar ve hic arastirmadigim bilmedigim bir arabaydi bu ancak fiat firmasina guvenim inanin cok sarsildi. simdi kara kara ne yapacagimi dusunuyorum. 1 yasinda arabada yasanmamasi geken skntilar bunlar yaniliyor muyum ?
beni aydinlatmak icin klavye basinda harcayacaginiz her saniyeye simdiden minnettarim arkadaslar. cok tesekkur ederim bende mutlu bir fiat sahibi olmak isterdim ancak malesef yakininda bile degilim.
vallaha allah yardım etsin ne diyeyim ki kardeş ya
benim araç 2008 ama ben bu saydığın proplemlerin hiçbirini yaşamadım yaşamıyorumda sadece geçenlerde takırtı tukurtu geldi o da plastik aksamından kaynaklı bir şeydi yapıldı kafam rahat. ya sizin tarif ettiğiniz araç başka araç ya da anam beni kadir gecesi doğurmuş :D
işin şakası da forumdaki ustalar sana bütün sorunlarına çözüm üreteceklerdir sıkma canını
dogus618
17/04/2012, 18:17
Benimde kornama su kacti deha otomotiv ucretsiz temizledi tekrar takti duzeldi ucret odemedim acikcasi
---
I am here: https://.com/map.php?prhpzt
diesel32
17/04/2012, 18:54
1) bassamda 8.5 lt/100km tüketimi geçmedim asla... arada basarak ve normal kullanım karışık 7.2lt tüketiyorum... nine kullanımında 6.4-6.7 lere kadar düşüyor... sanırım multiair farkı...
2) o kadar lpg tüketimi mi olur... ben benzinli kullanıyorum 33 kuruş falan...
3)tek bayiye kapılmayın diğer yerlere de sorun derim
4)kullanmadım bilmiyorum
5)bende de var ve özellikle uzun süreli ışıklarda yararı var bence... tabi bende lpg yok tekrar ediyim...
6)bu konuda sıkıntı çekmedim ben... yavaş parkederim her zmn sürtme vs.. ne olur ne olmaz diye...
7)-
8)italyadan geliştirilmişleri geliyor bende sipariş verdim... ayrıca benim takılan her parçanın 3 yıl garantisi oluyor... takıldığın belgeyi saklayın tekrarlarsa tekrar götürürsünüz...
ahmetcihanokke
17/04/2012, 21:18
sevgili eray kardeşim bu bende 23 yaşındayım.bu saydığım olumsuzlukları inan bende yaşıyorum.benimde bazen balyozu alıp allah ne verdiyse arabaya girişmek istiyorum.geçenlerde arkadaşımın 2000 opel astrasını kullandım 90la viraja girdim güvenerek girdim aynı viraja benim arbaayla girdim direksiyonu öyle bir sıkmışımki anlatamam.benim aracımın ön gögüs dediğin tarafdan cukura girmesem bile tuhaf tuhaf sesler geliyor.arka 2 kapı gıcırdamakdan bır hal oldu.aksam ustu kapıyı açtım bütün mahalle kapıyı açtığımı duyup camlara fırladı,dükkandakiler dışarı çıktı böyle bir ses olamaz.sağ kapıda 4 binde ince bi ses geldi servise gittim yaptılar sözde şimdide soldan geliyor ne anladım ben bu işten.direksiyon gün geçtikce sertleşmeye başladı oda yakındır arıza verecek.stoplar ön farlar bendede buğulanıyor.arabayı satsam 1 dert satmasam 1 dert.sevmiyorda değilim.ama şu arabayı yapan mühendisi bi getirselerde şu son 1 senedeki piskolojimi ona bir anlatsam!!!!
erayguler
17/04/2012, 23:57
Bende 1,4 fire mylife dualogic kullanıcısıyım.olumsuz görüşlerinle ilgili kendi gözlemlerimi paylaşayım...
1)önemli olan aracı 70 km ile kullanman değil hızlanırken ani hızlanmalardan kaçınman.cumartesi günü 110 km hızla anlık tüketimim 7 yi geçmedi.son 800 km deki ortalamam 7,1 lt.E5 ve otoyolda 100 km nin altına inmiyorum sollama haricinde 130 km yi geçmiyorum.
yakıt tüketimimin düşmesinin başlıca nedeni menude anlık tüketimi açıp gaz tepkimemle yol bilgisayarı AT değerini inceledim ayağım artık alıştı :)
2)forumda fire LPG bölümünde LPg li fire evolarda genel yorum 20-22 kuruş arası yaktığı sizin 28 kuruş olması sizin agresif sürüşünüzle alakalı
4)dualogic vitese alışamamaişsiniz.daha önce dualogic ile boğulduğum manuel müdehale ettmek zorunda kaldığım yokuşlarda artık vitese dokunmuyorum bile.size bir örnek veriyim;
kadıköy-kartal istikametinde giderken gümüşpınar ayrımı var e5ten direk bağlanıp rampa yukarı sıfır çiziliyor manuel olark 3 vites düşürdüğümü bilirim.ama aslında gerek yokmuş dip gaz verdiğim anda araç 5,vitesten 2.vitese düşüyor ve kendini topluyor.
5)LPG taktırmaya niyetlendiğimde servise ilk sorduğum soru S&S ile sorn yaşarmıyımdı.Onlarda S&S i serviste kapattırmamın en mantıklı seçenek olduğunu söylemişlerdi :)
6)ben park sensöründen gayet memnununum 2 araba arasına girerken bazen aynaya bakmıyorum bile.Ama sensorler algılama açılarından dolayı kaldırım gibi alçak nesneleri alıgalamazlar orda iş şöföre düşüyor
7)ne ışıklarda nede rampalarda hç selektör yemedim siz araca alışamamışsınız :)
dualogicteki en güzel özellik vitese - yönde 1 kez dokunun vites düşürüyor(oto moddan çıkmadan)
8)buğu sorunu kronik(bende henüz yok).bazı arkadaşlar italyadan izalasyonlu yeni stopların geleceğini söylüyorlardı ama son durum nedir bilmiyorum.
11)servise gidip garanti kapsamında kapı gergilerini değiştirtin
12)benimde tampon piano black ama gacırdama yok zaten piano blak kullanılan boya ayrı malzemeden üretilen bir tampon değil.bu sorun ilkez sizden duydum
kapıyı açtığımızda çıkan o ses benimde çok garibime gidiyor servise sormuştum dualogicle ilgisi yok demişti
kardes allah razi olsun zamanini ayirip cevap vermissin ama 1-2 noktaya takildim ben servise sordugumda s&s un hicbir sekilde kapatilamadigini veya iptal edilemedigini soylediler. eger varsa bunu yapacak bir yer soyle yarin sabah kapilarinda dukkani acmalarini beklerim :) birde 12 nolu cevabin icin konusuyorum catirdayan yer tampon degil arabanin dashboard unda teybin ustundeki havalandirma cikisinda soguk havada sicak havalandirma yaparken ya da sicak yaz gununde klimayi actigimda cit cit diye genlesmeden meydana gelen durum du bahsettigim.
cevabinda sunu farkettim ben ara hizlanmalari dipgazla yapiyorum atiyorum 60 la 4. viteste giderken hizlanip 100 e cikana kadar dipgazda oluyorum bunun etkisi buyukmudur ?
Bende 1,4 fire mylife dualogic kullanıcısıyım.olumsuz görüşlerinle ilgili kendi gözlemlerimi paylaşayım...
1)önemli olan aracı 70 km ile kullanman değil hızlanırken ani hızlanmalardan kaçınman.cumartesi günü 110 km hızla anlık tüketimim 7 yi geçmedi.son 800 km deki ortalamam 7,1 lt.E5 ve otoyolda 100 km nin altına inmiyorum sollama haricinde 130 km yi geçmiyorum.
yakıt tüketimimin düşmesinin başlıca nedeni menude anlık tüketimi açıp gaz tepkimemle yol bilgisayarı AT değerini inceledim ayağım artık alıştı :)
2)forumda fire LPG bölümünde LPg li fire evolarda genel yorum 20-22 kuruş arası yaktığı sizin 28 kuruş olması sizin agresif sürüşünüzle alakalı
4)dualogic vitese alışamamaişsiniz.daha önce dualogic ile boğulduğum manuel müdehale ettmek zorunda kaldığım yokuşlarda artık vitese dokunmuyorum bile.size bir örnek veriyim;
kadıköy-kartal istikametinde giderken gümüşpınar ayrımı var e5ten direk bağlanıp rampa yukarı sıfır çiziliyor manuel olark 3 vites düşürdüğümü bilirim.ama aslında gerek yokmuş dip gaz verdiğim anda araç 5,vitesten 2.vitese düşüyor ve kendini topluyor.
5)LPG taktırmaya niyetlendiğimde servise ilk sorduğum soru S&S ile sorn yaşarmıyımdı.Onlarda S&S i serviste kapattırmamın en mantıklı seçenek olduğunu söylemişlerdi :)
6)ben park sensöründen gayet memnununum 2 araba arasına girerken bazen aynaya bakmıyorum bile.Ama sensorler algılama açılarından dolayı kaldırım gibi alçak nesneleri alıgalamazlar orda iş şöföre düşüyor
7)ne ışıklarda nede rampalarda hç selektör yemedim siz araca alışamamışsınız :)
dualogicteki en güzel özellik vitese - yönde 1 kez dokunun vites düşürüyor(oto moddan çıkmadan)
8)buğu sorunu kronik(bende henüz yok).bazı arkadaşlar italyadan izalasyonlu yeni stopların geleceğini söylüyorlardı ama son durum nedir bilmiyorum.
11)servise gidip garanti kapsamında kapı gergilerini değiştirtin
12)benimde tampon piano black ama gacırdama yok zaten piano blak kullanılan boya ayrı malzemeden üretilen bir tampon değil.bu sorun ilkez sizden duydum
kapıyı açtığımızda çıkan o ses benimde çok garibime gidiyor servise sormuştum dualogicle ilgisi yok demişti
Kıvanç bey bazı konularda takip ediyorum da şunu söyliyim gerçekten çok şanslısın neden dersen evoların ve genel olarak fiatın hiçbir derdi senin aracı bulmamış gerçekten acaip şanslısın :)
erayguler
18/04/2012, 00:08
1) bassamda 8.5 lt/100km tüketimi geçmedim asla... arada basarak ve normal kullanım karışık 7.2lt tüketiyorum... nine kullanımında 6.4-6.7 lere kadar düşüyor... sanırım multiair farkı...
2) o kadar lpg tüketimi mi olur... ben benzinli kullanıyorum 33 kuruş falan...
3)tek bayiye kapılmayın diğer yerlere de sorun derim
4)kullanmadım bilmiyorum
5)bende de var ve özellikle uzun süreli ışıklarda yararı var bence... tabi bende lpg yok tekrar ediyim...
6)bu konuda sıkıntı çekmedim ben... yavaş parkederim her zmn sürtme vs.. ne olur ne olmaz diye...
7)-
8)italyadan geliştirilmişleri geliyor bende sipariş verdim... ayrıca benim takılan her parçanın 3 yıl garantisi oluyor... takıldığın belgeyi saklayın tekrarlarsa tekrar götürürsünüz...
sevgili kardes multiair bambaska bir motor sonucta calisma prensibini bilmiyorum ancak bi tv programnda normal motorlara gore %15 daha az yakit sarfiyati ve yine okadar performans ve tork olarak arti sagladigi soylenmisti hatta yilin teknolojisi mi ne secilmisti. ve ayrica senin aracin 105 beygir guc uretiyor yani bana gore dusunursen ben 77 bg guc almak icin 6 bin devir ceviriyorum sen 4500 devir ceviriyorsun gibi dusunulebilir sanirim ve motorununda daha ekonomik olmasi o degerleri sana cok rahat yakalatiyordur ama benim icin durum daha vahim kisacasi ikimizde bombos ve dumduz yolda yan yana 100 le gitsek muhtemelen tuketimin benden 2 litre daha az olabilir mesela :)
Belkide araçlarımızdan beklentilerimiz normal olarak çok daha fazla oluyor. Bana göre daha miniminize edebileceğimiz değerlerde araçları kullanmak gerekiyor daha narin daha yavaş ve oturaklı yoksa istenilen o performans değerlerine bir anda tepki veremiyo olabilir şansınıza demek benide deli ediyor ama kimi araçlarda hiç arıza v.s yok (benimki gibi) kimsinde de her kullanım sinir bozucu oluyor servisler yeteri kadar bilgiye ve tecrübeye sahip değil daha evo nun orijinal pasları yok ortada araç geldi çıktı ve gitti bana göre denediler hataları gördüler ve vazgeçtiler rütuşlayıp hatalarıda ayıkladılar onlar rahat alan ve kullanan huzursuz oldu...Hani ucuza herhangi birşey alırsınız sürekli sıkıntılıdır ama dersiniz ki bu kadar paraya buoluyo ama araçlarımızında değerleri o kadar düşük değil ne yapmak gerekir bende bilemiyorum...
since1453
18/04/2012, 09:03
kardes allah razi olsun zamanini ayirip cevap vermissin ama 1-2 noktaya takildim ben servise sordugumda s&s un hicbir sekilde kapatilamadigini veya iptal edilemedigini soylediler. eger varsa bunu yapacak bir yer soyle yarin sabah kapilarinda dukkani acmalarini beklerim :) birde 12 nolu cevabin icin konusuyorum catirdayan yer tampon degil arabanin dashboard unda teybin ustundeki havalandirma cikisinda soguk havada sicak havalandirma yaparken ya da sicak yaz gununde klimayi actigimda cit cit diye genlesmeden meydana gelen durum du bahsettigim.
cevabinda sunu farkettim ben ara hizlanmalari dipgazla yapiyorum atiyorum 60 la 4. viteste giderken hizlanip 100 e cikana kadar dipgazda oluyorum bunun etkisi buyukmudur ?
S&S i serviste kapandığını forumda okumuştum.birde avrupa yakasındaki yetkili fiat LPg yi takan serviste onaylamişti.
aracı ocakta aldiğim için henüz klimayı 1-2 kez kullandım o yüzden o ses çıkacakmi çikmiycakmi yakında görücez
dip gazdan kaçın menude anlık tüketimi aç ve gaz tepkimeni ona göre ayarla.biraz sıkıcı olabilir alişana kadar
eskiden dedli kullanıyordum aracı sümbülle 150 yaptiğimi biliyorum 2010 yılında sümbülle kamyonun altına giriyordum az kalsın.4 yolda diklemesene kamyonla kafa kafaya geldim.frenler kızakladı az kalsın altına giriyordum kamyon uyanık çikti fren yapmadı dreksiyonu sağa kırıp gaz verdibende sola kırınca arka tekerine vurdum sadece tampon indi.az kaldın 2 dingilin altına giriyordum.kamyon tır olarak tabir ettiğimiz en tonajllı kamyonlardandı.beton santralına kum çekiyordu ağzina kadar doluydu.O yüzde 100-110 arası gidiyorum sollama hariç
since1453
18/04/2012, 09:15
Kıvanç bey bazı konularda takip ediyorum da şunu söyliyim gerçekten çok şanslısın neden dersen evoların ve genel olarak fiatın hiçbir derdi senin aracı bulmamış gerçekten acaip şanslısın :)
aracı teslim eden görevli kıvanç bey çok şanslısınız çok iyi bir araç denk geldi demişti :)
-şunun bilincindeyim aracın kronik sesleri bende yok,buğu sornu yok ama bu bundan sonra çıkmayacak demek değil.
-aracın rüzgar sesi vb. konularda yapılan yorumlarına katılmıyorum çünkü b segment araçtan C segment bir aracın izalasyonunu beklemek mantıklı olmaz.şimdi bazı arkadaşlar der C segmentle fiyatı çok yakın bende derim ki C segment tercih edicektiniz.
daha öncede dedim ;i20-yeni fiesta,eski kasa polo kullandım ses konusunda hiç biri evodan üstün değil
-forumda yazılan S&S arzası başlıklarının %99 unu yazan arkadaşlar katoloğu okumadiğindan arzalı diyor.aslında %99 unda arza yok hatta daha gerçekten arzası serviste onaylanıp yapılan birin duymadım.
örneğin ;
arkadaş emniyet kemerini takmıyor S&S bozuk çalişmiyor diyor sonra başlık açiyor "FİAT mı asla S&s bozuk çıktı.
kullnım klavuzunda kocaman rampalarda dualogicler için vitesi (+),(-) yönünde dokunarak çaliştirin diyor(hill holderin devreye girmesi için)arkadaş frenden ayağini çekip çaliştiriyor hill holder çalişmiyor araç kayıyor ertesi gün başlıklar"hill holder bozuk,S&S kaza yaptırıyordu,S&s gereksiz vb. onlarca konu"
-77 beygir araç alıyor arkadaşlar 140-150 km basıyorlar çok yakıyor ekonomik değil diyorlar ah be güzel kardeşim hızı seviyorsun mis gibi ttjetler var,multilairlar var 95 beygir Tdizeller var niye fire alıyorsun?
uzun lafın kısası ben aracın donanımını limitlerini bilerek aldım o yüzden memnunum çok şükür araçtada bir sorun çıkmadı dahada memnunum :)
ahmetcihanokke
18/04/2012, 12:44
aracı teslim eden görevli kıvanç bey çok şanslısınız çok iyi bir araç denk geldi demişti :)
-şunun bilincindeyim aracın kronik sesleri bende yok,buğu sornu yok ama bu bundan sonra çıkmayacak demek değil.
-aracın rüzgar sesi vb. konularda yapılan yorumlarına katılmıyorum çünkü b segment araçtan C segment bir aracın izalasyonunu beklemek mantıklı olmaz.şimdi bazı arkadaşlar der C segmentle fiyatı çok yakın bende derim ki C segment tercih edicektiniz.
daha öncede dedim ;i20-yeni fiesta,eski kasa polo kullandım ses konusunda hiç biri evodan üstün değil
-forumda yazılan S&S arzası başlıklarının %99 unu yazan arkadaşlar katoloğu okumadiğindan arzalı diyor.aslında %99 unda arza yok hatta daha gerçekten arzası serviste onaylanıp yapılan birin duymadım.
örneğin ;
arkadaş emniyet kemerini takmıyor S&S bozuk çalişmiyor diyor sonra başlık açiyor "FİAT mı asla S&s bozuk çıktı.
kullnım klavuzunda kocaman rampalarda dualogicler için vitesi (+),(-) yönünde dokunarak çaliştirin diyor(hill holderin devreye girmesi için)arkadaş frenden ayağini çekip çaliştiriyor hill holder çalişmiyor araç kayıyor ertesi gün başlıklar"hill holder bozuk,S&S kaza yaptırıyordu,S&s gereksiz vb. onlarca konu"
-77 beygir araç alıyor arkadaşlar 140-150 km basıyorlar çok yakıyor ekonomik değil diyorlar ah be güzel kardeşim hızı seviyorsun mis gibi ttjetler var,multilairlar var 95 beygir Tdizeller var niye fire alıyorsun?
uzun lafın kısası ben aracın donanımını limitlerini bilerek aldım o yüzden memnunum çok şükür araçtada bir sorun çıkmadı dahada memnunum :)
inşallah bir sorun çıkmaz bende çok büyük ümitlerle aldım kartaş konya yolundan arif beyden ama durum vahim düşünüyorum arkka kapılardan ses geliyor,teybin üstündeki peteklerden bıktım artık orayı alıp sökecem o derece,direksiyon çıt çıt çıt,kapılardan zırıl zırıl ses,motordan toz girer satış sitelerine gir bak punto dynmc 120 küsür tane araba satılıyor.adamlar 3binde araba satıyor niye bu sorunlar milleti çileden çıkarttı.benim bu yazdığım sorunlara çözüm bulamasınlar yedircem o fiat bayisine bu arabayı satarken herşey çok güzel ama sorunla karşılaşıp yanlarına gittim mi bu sorun kronik kronikde ne diye satarken söylemiyosun? neden herşey satmak mı tabi parayı aldım mı herşey bitiyor.bıktım bende artık
since1453
18/04/2012, 12:50
inşallah bir sorun çıkmaz bende çok büyük ümitlerle aldım kartaş konya yolundan arif beyden ama durum vahim düşünüyorum arkka kapılardan ses geliyor,teybin üstündeki peteklerden bıktım artık orayı alıp sökecem o derece,direksiyon çıt çıt çıt,kapılardan zırıl zırıl ses,motordan toz girer satış sitelerine gir bak punto dynmc 120 küsür tane araba satılıyor.adamlar 3binde araba satıyor niye bu sorunlar milleti çileden çıkarttı.benim bu yazdığım sorunlara çözüm bulamasınlar yedircem o fiat bayisine bu arabayı satarken herşey çok güzel ama sorunla karşılaşıp yanlarına gittim mi bu sorun kronik kronikde ne diye satarken söylemiyosun? neden herşey satmak mı tabi parayı aldım mı herşey bitiyor.bıktım bende artık
Allah yardımcın olsun.inşallah çözersin.
Sakın yanlış anlamayın ben sadece sunu söylemek istiyorum ;
eğer çok sevdiğimiz bu forum olmasa kronik sorunların büyük kısmını fark bile etmezdik.Forumdan okudukça teybin sesini kapadık sesi dinledik.inanın csegment araçlarda bile ne sorunla var.inanın bizim o küçük tıggırtılar kusur bile değil ama o markalarda böyle platformlar, coşkun abi gibi üstadlar olmadiğindan çok kullanıcı o sorunların olduğunu bile anlamadan aracını satıyor.
ahmetcihanokke
18/04/2012, 13:31
Allah yardımcın olsun.inşallah çözersin.
Sakın yanlış anlamayın ben sadece sunu söylemek istiyorum ;
eğer çok sevdiğimiz bu forum olmasa kronik sorunların büyük kısmını fark bile etmezdik.Forumdan okudukça teybin sesini kapadık sesi dinledik.inanın csegment araçlarda bile ne sorunla var.inanın bizim o küçük tıggırtılar kusur bile değil ama o markalarda böyle platformlar, coşkun abi gibi üstadlar olmadiğindan çok kullanıcı o sorunların olduğunu bile anlamadan aracını satıyor.
ben biraz pimpirikli bi adamım.çalıştığım yerde ankara taşı var orda 4bınde farkettım bu zırıltıyı burda okumadım yani hiçbirini biraz böle olan arkadaşlar bunları buluyor.ben okudum forumda arka kapı ses yapmıyor dedim sansa 1 2 haftadır gacur gucur şans yani.ama sunuda diyorum ww jetta ve passattada sıkıntı var bizim makam araçlarımız passat gögüsten ses geliyor ama işte bunu sen aldın senin yani gelmemesi lazım arabayı alıp kontağı açtığın gün gibi olmalı bence...
1ocak2011
18/04/2012, 13:55
Allah yardımcın olsun.inşallah çözersin.
Sakın yanlış anlamayın ben sadece sunu söylemek istiyorum ;
eğer çok sevdiğimiz bu forum olmasa kronik sorunların büyük kısmını fark bile etmezdik.Forumdan okudukça teybin sesini kapadık sesi dinledik.inanın csegment araçlarda bile ne sorunla var.inanın bizim o küçük tıggırtılar kusur bile değil ama o markalarda böyle platformlar, coşkun abi gibi üstadlar olmadiğindan çok kullanıcı o sorunların olduğunu bile anlamadan aracını satıyor.
Forumlar olmasa kimsenin sorunlardan haberi olmaz, Birisi yazıyor ''Benim kapıda ses var'' değiştirildi, Sonra başkasıda yazıyor. Bendede var sonra bu sorunlar büyüyor vs vs...Herkes bendede var diye dillendiriyorlar...
since1453
18/04/2012, 14:17
Forumlar olmasa kimsenin sorunlardan haberi olmaz, Birisi yazıyor ''Benim kapıda ses var'' değiştirildi, Sonra başkasıda yazıyor. Bendede var sonra bu sorunlar büyüyor vs vs...Herkes bendede var diye dillendiriyorlar...
3 ay fiesta kullandım konsoldan gelen sesi fark etmedim.fiesta formda sorunu okudum geçen kayınpederin arabasını kullandım meğer ses varmiş :)
3 ayda farkettmediğim şeyi okuyunca farkettim :)
motor delisi
18/04/2012, 14:21
3 ay fiesta kullandım konsoldan gelen sesi fark etmedim.fiesta formda sorunu okudum geçen kayınpederin arabasını kullandım meğer ses varmiş :)
3 ayda farkettmediğim şeyi okuyunca farkettim :)
zaten kusursuz araba isteyen insanın cebinde en az 100bin tl olmalı.
since1453
18/04/2012, 14:28
zaten kusursuz araba isteyen insanın cebinde en az 100bin tl olmalı.
100bin euroluk araçta bile kronk sorunlar var :)
efe_erdem
18/04/2012, 16:52
Dostum ben t jet kullanıcısıym 1.4 turbo motor. Full sehırıcı 10 lıtre cıvarı tuketım var sehır dısında 5- 5.5 arası ortalamam 7 cıvarı su anda. fıre motorda beygıt gucu dusuk oldugu ıcın aracın hızlanması daha ucuzn suruyor ve bu nedenle turbo motordan daha fazla yakıyor. O aracla sadece sehırdısı trafıgınde 90 km ıle t jetten daha az yakarsın. Bu yazdıgım hemen hemen butun turbozu benzınlı araclar ıcın gecerlıdır. Daha once opel ve hyundaı kullandım benzınlı ıkısıde t jetten fazla yakıyordu. Eger hem fıat olsun hem performans ıstıyorsa t jet al derım. Cunku o arabayla yaktıgın o benzıne yazık. Ya da bıraz daha para verıp95 hplık dızel trbolar var onları da tercıh edebılrsın
since1453
18/04/2012, 17:47
[QUOTE=efe_erdem;673200]Dostum ben t jet kullanıcısıym 1.4 turbo motor. Full sehırıcı 10 lıtre cıvarı tuketım var sehır dısında 5- 5.5 arası ortalamam 7 cıvarı su anda. fıre motorda beygıt gucu dusuk oldugu ıcın aracın hızlanması daha ucuzn suruyor ve bu nedenle turbo motordan daha fazla yakıyor. O aracla sadece sehırdısı trafıgınde 90 km ıle t jetten daha az yakarsın. Bu yazdıgım hemen hemen butun turbozu benzınlı araclar ıcın gecerlıdır. Daha once opel ve hyundaı kullandım benzınlı ıkısıde t jetten fazla yakıyordu. Eger hem fıat olsun hem performans ıstıyorsa t jet al derım. Cunku o arabayla yaktıgın o benzıne yazık. Ya da bıraz daha para verıp95 hplık dızel trbolar var onları da tercıh edebılrsın[/QUOT
ecodrive verilerinin fotosunu yükledim son 550 km ortalam 7,3lt/100km tamamı şehiriçi o şehirde İSTANBUL :)
son 200 km yi de yüklemedim usb arabada kaldı akşam yüklerim büyük ihtimal 7.10 civarına düşer ortalamam :)
aracı teslim eden görevli kıvanç bey çok şanslısınız çok iyi bir araç denk geldi demişti :)
-şunun bilincindeyim aracın kronik sesleri bende yok,buğu sornu yok ama bu bundan sonra çıkmayacak demek değil.
-aracın rüzgar sesi vb. konularda yapılan yorumlarına katılmıyorum çünkü b segment araçtan C segment bir aracın izalasyonunu beklemek mantıklı olmaz.şimdi bazı arkadaşlar der C segmentle fiyatı çok yakın bende derim ki C segment tercih edicektiniz.
daha öncede dedim ;i20-yeni fiesta,eski kasa polo kullandım ses konusunda hiç biri evodan üstün değil
-forumda yazılan S&S arzası başlıklarının %99 unu yazan arkadaşlar katoloğu okumadiğindan arzalı diyor.aslında %99 unda arza yok hatta daha gerçekten arzası serviste onaylanıp yapılan birin duymadım.
örneğin ;
arkadaş emniyet kemerini takmıyor S&S bozuk çalişmiyor diyor sonra başlık açiyor "FİAT mı asla S&s bozuk çıktı.
kullnım klavuzunda kocaman rampalarda dualogicler için vitesi (+),(-) yönünde dokunarak çaliştirin diyor(hill holderin devreye girmesi için)arkadaş frenden ayağini çekip çaliştiriyor hill holder çalişmiyor araç kayıyor ertesi gün başlıklar"hill holder bozuk,S&S kaza yaptırıyordu,S&s gereksiz vb. onlarca konu"
-77 beygir araç alıyor arkadaşlar 140-150 km basıyorlar çok yakıyor ekonomik değil diyorlar ah be güzel kardeşim hızı seviyorsun mis gibi ttjetler var,multilairlar var 95 beygir Tdizeller var niye fire alıyorsun?
uzun lafın kısası ben aracın donanımını limitlerini bilerek aldım o yüzden memnunum çok şükür araçtada bir sorun çıkmadı dahada memnunum :)
söylediklerinizin bazılarına kesinlikle katılıyorum fakat bazı konulard evo eksik kaldı ve işin kötü tarafı fiat bunu sahiplenmedi..buğu meselesini sitede sadece 1 arkadaş çözdü o da zar zor neler çektiğini biliyoruz kalorifer borularının zırıltısı birsüreliğine çözülüyor sonra tekrar başlıyor gb. bu şeyleri fiat 2009 da çözüp 2010 a yeni bir evo ile giriş yapabilirdi ama yapmadı bu araba 4 sene kaldı 4 sene boyunca aynı arızalar..sizin gibi aracımı ilk aldığımda dikkatli bir şekilde kullanım klavuzunu okudum ama bazı arkadaşlar araba işte diyor biniyor sürmeye çalışıyor bu dediğiniz gibi olmaz kendi aracına zarar verir ileride de kendi cebine zarar verir..neyse inşallah sizin aracınız sitenin emsal aracı olur :)
[QUOTE=efe_erdem;673200]Dostum ben t jet kullanıcısıym 1.4 turbo motor. Full sehırıcı 10 lıtre cıvarı tuketım var sehır dısında 5- 5.5 arası ortalamam 7 cıvarı su anda. fıre motorda beygıt gucu dusuk oldugu ıcın aracın hızlanması daha ucuzn suruyor ve bu nedenle turbo motordan daha fazla yakıyor. O aracla sadece sehırdısı trafıgınde 90 km ıle t jetten daha az yakarsın. Bu yazdıgım hemen hemen butun turbozu benzınlı araclar ıcın gecerlıdır. Daha once opel ve hyundaı kullandım benzınlı ıkısıde t jetten fazla yakıyordu. Eger hem fıat olsun hem performans ıstıyorsa t jet al derım. Cunku o arabayla yaktıgın o benzıne yazık. Ya da bıraz daha para verıp95 hplık dızel trbolar var onları da tercıh edebılrsın[/QUOT
ecodrive verilerinin fotosunu yükledim son 550 km ortalam 7,3lt/100km tamamı şehiriçi o şehirde İSTANBUL :)
son 200 km yi de yüklemedim usb arabada kaldı akşam yüklerim büyük ihtimal 7.10 civarına düşer ortalamam :)
hocam yakıtı düşürecek diye inşallah devirsiz kullanmıyorsundur değil mi?
comanchee
18/04/2012, 19:41
12- aklima gelen birsey daha var on orta daki siyah piano black havalandirma plastigi yazin ve kisin farketmiyor genlesmeden catir cutur sesler cikariyor durduk yerde. ha birde su dualogicten midir sebebini cozemedigim ozellikle ilk araca binecegimde kapiyi acmamla cikan gicin mekanik ses te oldukca rahatsiz edici halde sanki bi disli baska bir disliyi dondurecekmiste disi yemis anca birbirine surtuyormus gibi olan ses...artik sanki her an yolda giderken arabanin 4 tekeri ayri yonlere ayrilacakta asfalta oturup elimde kalan direksiyon gidonuyla etrafima salak salak bakicakmisim gibi hissediyorum
aracımız şanzumanı yağlayarak kendini çalışmaya hazırlıyor bu vıııjjjjjt sesi onun için çıkıyor
erayguler
18/04/2012, 20:16
[QUOTE=since1453;673207]
hocam yakıtı düşürecek diye inşallah devirsiz kullanmıyorsundur değil mi?
yok onu en baslarda yapiyordum tuketim daha fazla gosteriyordu bende vazgectim 3 bini gecmemeye calisiyorum ayni zamanda da 2000 in altina dusmemeye calisiyorum ortalama 2300 ve 2700 devirler arasinda gidip geliyorum denilebilir. ama bunu da surekli devir ibresine bakarak yapmiyorum elbette... kendimce bir yol gelistirdim , eger hizim 70 in altinda ise motorun verdigi titresimlere gore hareket ediyorum kesinlikle dusuk devir yuksek vites yapmiyorum hani tam arac hizini almaya baslarken yani motor canlanmaya baslarken tatli bir titreşim hissedersinizya arada, hani o oyle bir hissiyattir ki benzinin tamaminin yandigini hissettirir, oyle bir his ki bassaniz daha da hizlanmaya gucunuz olacak , motor buna hazir durumdayim der gibi bir ses ve titresim, biraz tiz e yakin bir ses, gaz pedalinin hizli ve belirgin bir bicimde ayaginizin altindan titresim yaymasi gibi... umarim anlatabilmisimdir :)
hayalci79
18/04/2012, 20:45
12- aklima gelen birsey daha var on orta daki siyah piano black havalandirma plastigi yazin ve kisin farketmiyor genlesmeden catir cutur sesler cikariyor durduk yerde. ha birde su dualogicten midir sebebini cozemedigim ozellikle ilk araca binecegimde kapiyi acmamla cikan gicin mekanik ses te oldukca rahatsiz edici halde sanki bi disli baska bir disliyi dondurecekmiste disi yemis anca birbirine surtuyormus gibi olan ses...artik sanki her an yolda giderken arabanin 4 tekeri ayri yonlere ayrilacakta asfalta oturup elimde kalan direksiyon gidonuyla etrafima salak salak bakicakmisim gibi hissediyorum
aracımız şanzumanı yağlayarak kendini çalışmaya hazırlıyor bu vıııjjjjjt sesi onun için çıkıyor
Bense bu sese bayılıyorum :)
ykaya1983
18/04/2012, 22:23
Bence hiç tavsiye istemeye gerek yok.Araçtan bu kadar soğudunuzsa satmak daha mantıklı.Öyle bir yazmışsınız ki bir an 76 model renault 12 kullanıyorsunuz zannettim.Ben de 2006 model 90000 km de gp var.Yazdığınız sorunların 10 da 1 ini yaşamadım çok şükür.
erayguler
19/04/2012, 01:20
Bence hiç tavsiye istemeye gerek yok.Araçtan bu kadar soğudunuzsa satmak daha mantıklı.Öyle bir yazmışsınız ki bir an 76 model renault 12 kullanıyorsunuz zannettim.Ben de 2006 model 90000 km de gp var.Yazdığınız sorunların 10 da 1 ini yaşamadım çok şükür.
ah be kardes belki bukadar sorun cikarmasa inan asik bile olabilirdim. ancak ne vardi ise beni bulmus demekki :/ birde bana kalsa satardim ancak arac daha 1 yasini yeni doldurdu ve 4 yillik krediyle almistik pesin alacak durum olsaydi simdiye coktan satmistim ama daha 3 yili var ki zaten toplamda 4 yil bir arabanin satilmasi icin uygun bir yas sevsemde sevmesemde binecem arabasizliktan iyidir. ama bu onumdeki 3 yili en az problemle gecireyim hic olmazsa mantigindayim su anda :/
ön farlar nasıl çiziliyor onu anlayamadım...
erayguler
19/04/2012, 13:19
ön farlar nasıl çiziliyor onu anlayamadım...
ogrenci adamiz yaslaniyoruz bazen hadi onu gectim bi defasinda mikrofiber bezim kaybolmustu normal havluyla sildim ( el havlusu, herkesin banyosunda olan) o bile cizdi ustu hare hare oldu ona da canm sklmisti yazayim dedim bende ben mi fazla pimpirikliyim bilmiyorum 35 bin liralik arabadan 150-200 milyarlok makinelerin yaptigi seyleri mi istiyorum bilemiyorum :)
muratpunto16
19/04/2012, 14:28
birazda sağlammı değilmi ondan bahsettsek arkadaşlar :)
since1453
19/04/2012, 14:34
walla ben aracın frenlerine hastayım stabil ve güven verici
ESP nin devreye girdiğini 2-3 kez farkettim.Araç gayet güzel topladı
muratpunto16
19/04/2012, 15:34
benim araç 2011 her tarafından ses geliyo :DDDD
öncelikle herkese selamlar,2009 yılında sıfır 13mjt dynamıc arac aldım.baslangıcta cukurlardan gecerken arka taraflardan amartısorden dıye tahmın ettıgım ama emnıyet kemerlerında ınden gelen sesı duzelttırdım.ondan sonra sag on cam otomatgı tutukluk yaptı onu da duzelttıler,sonrasında sag arka kapı acılmaz oldu dısardan onu da duzelltıler,sonrasında dıreksıyon soyulmaya basladı onu da duzelttıler.sonrasında ve sonrasında vs..
sene 2012 subatı gosterdıgınde aracımı sattım,heves edip gidip jetta aldım (1.4 tsi 122).ılk zamanlar arac sahane dedım sevınerek bınıyordum.sonrasında farkettımkı aracın vergısı,bakım ucretleri ve lanet olası benzın fiyatları ucunca durdum ve dusundum sanırım yanlıs yaptım.cunku aldıgım arac beklentılerımı karsılamıyordu az yakcak vergısı az olcak ve bakım masraflarıvs...su an aracım ıyı tank gbı hıcbır yerınden ses de gelmıyor on derece de konforlu ama bır yerıne bır sey olurda altından kalkamzsam ya da bakımda extra bır sey cıkarsa nasıl karsılayacagım dıye dusunuyorum.Ama sunu cok ıyı bılıyorum aracımı degıstırırsem yıne ve daıma punto alacagım.YAŞASIN PUNTO KARDEŞLİĞİ...
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.