PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 0 km araç alımı kontrolleri hk

karizmatik_boy
14/04/2012, 21:31
Arkadaşlar merhaba,

0 km araç teslim almadan önce nelere dikkat etmeli, hangi noktaları kontrol yapmalıyım?

Teşekkürler.

evo51
14/04/2012, 21:39
Paspas. Yedek Lastik. Km Bnce :)

uLTRa GP
14/04/2012, 21:39
boyalımı diye kontrol ettir bence eski arabamız boyalı çıktı şimdi puntoyada kaportacıların biri boyalı diyor biri değil diyor geçen yıkamaca tavan boyanmış dedi şu an boyalımı değilmi bilmiyorum aracı 0 aldık ama tıra indirip bindirirken tepesine sürtme ihtimalleri yüksek en önemlisi o

tayfux
14/04/2012, 22:03
boya var mı diye kontrol et ve koparabildiğini kopar :D

karizmatik_boy
14/04/2012, 22:04
Paspas. Yedek Lastik. Km Bnce :)

paspas derken? bayi normal paspas gelir içinde diyor. yani bu halıfleks gibi olanından... öteki verilmiyor diyor (plastik)...

karizmatik_boy
14/04/2012, 22:05
boya var mı diye kontrol et ve koparabildiğini kopar :D

Tayfun hocam :=))) boyayı nasıl anlayabilirim... bayiden boya cihazı istesem olur mu ? çok toklar yaa depoyu fulleyin dedik olmaz dediler :=)) bana depoyu doldursunlar yeterli... bide şu çingen pazarlığını bi yapabilsem varya :=))

evo51
14/04/2012, 22:06
paspas derken? bayi normal paspas gelir içinde diyor. yani bu halıfleks gibi olanından... öteki verilmiyor diyor (plastik)...

Benimkinde ikiside var :) altta halıflex üste plastk hocam :)

karizmatik_boy
14/04/2012, 22:09
Benimkinde ikiside var :) altta halıflex üste plastk hocam :)

Alla alla :? Ben bayiye özellikle sordum yok dedi... Ben tekrar sorayım...

evo51
14/04/2012, 22:10
Alla alla :? Ben bayiye özellikle sordum yok dedi... Ben tekrar sorayım...

sor abi :) birde eşantiyon olarak trafik-ilk yardım seti iste o kadar para veriyorum falan de :)

karizmatik_boy
14/04/2012, 22:11
sor abi :) birde eşantiyon olarak trafik-ilk yardım seti iste o kadar para veriyorum falan de :)

Onu veriyormuş... Yangın tüpü, ilk yardım çantası reflektör vs. paketli geliyormuş... Baktım ordaki araçlarında hepsinde vardı...

evo51
14/04/2012, 22:18
peki

karizmatik_boy
14/04/2012, 22:21
peki

inşallah paspas kaparız... kapamazsak kaç paradır bunlar ?

evo51
14/04/2012, 22:24
inşallah paspas kaparız... kapamazsak kaç paradır bunlar ?

En kralı 70-80

uLTRa GP
14/04/2012, 22:24
boyayı makine ile baksınlar yada başka boyacıya götür eve gitmeden teslim alınca çünkü bir süre sonra boyalı geldiğini kanıtlayamıyorsunuz

menesi
14/04/2012, 22:27
dostum eğer satış danışmanından araba teslim aşamasına kadar kauçuk paspas için söz almadıysan araba teslim esnasında vermesi çok zor.çünkü onun bi bedeli var ve arabayı uygun fiyata sattıysa bunu kafasına göre son anda yapamıyoruz.yangın söndürme tüpü falan anahtarlık zaten veriliyor.arabanda çizik kir falan varmı diye dikkat et yoksa çıktıktan sonra üstlenme ihtimali çok düşük...Allah hayırlı etsin inş...

zafer murat
14/04/2012, 22:32
Araçta olması gereken donanımlar trafik seti paspas zaten vardır üzerinde ve aracın kaporta aksamına bakın yükleme çizik v.s olmasın onları bakın.Bütün kontrolleri yapıldıktan sonra en son teslim evrağını imzalayın.

karizmatik_boy
14/04/2012, 23:56
dostum eğer satış danışmanından araba teslim aşamasına kadar kauçuk paspas için söz almadıysan araba teslim esnasında vermesi çok zor.çünkü onun bi bedeli var ve arabayı uygun fiyata sattıysa bunu kafasına göre son anda yapamıyoruz.yangın söndürme tüpü falan anahtarlık zaten veriliyor.arabanda çizik kir falan varmı diye dikkat et yoksa çıktıktan sonra üstlenme ihtimali çok düşük...Allah hayırlı etsin inş...

Hocam başlangıçta onu konuşmadık... Sorduğumda üzerinde paspas geliyor dedi... Ama zaten bu paspas plastik olan olmucak mı? ben araçta halıflex türünü gördüm... Trafik setini veriyormuş...

karizmatik_boy
14/04/2012, 23:57
boyayı makine ile baksınlar yada başka boyacıya götür eve gitmeden teslim alınca çünkü bir süre sonra boyalı geldiğini kanıtlayamıyorsunuz

Evet nette çok dolaştım ama nasıl anlıcam konusunda açıkçası bilgisizim... nette 90-120 micron dan bahsediliyor ölçüm cihazı ile.

fire
15/04/2012, 13:25
boyayı kontrol edin gerisi önemli değil.
boyadan ötürü olacağınız mağduriyet diğerlerinden çok fazla olur.

tayfux
15/04/2012, 13:28
Tayfun hocam :=))) boyayı nasıl anlayabilirim... bayiden boya cihazı istesem olur mu ? çok toklar yaa depoyu fulleyin dedik olmaz dediler :=)) bana depoyu doldursunlar yeterli... bide şu çingen pazarlığını bi yapabilsem varya :=))
Selim hoam ben o çingen pazarlığını yaptım ama inan bana hiçbirşey koparamadım boyar koruma karter koruma ikisini anca kopardım :) orada boya ölçüm cihazı mutlaka vardır iste ve bak..bu arada arabaya gitmeden önce sana bir belge imzalatırlar işte o belge arabayı sapasağlam ve tam aldığına dair belgedir arabaya bakmadan imzalama..

fire
15/04/2012, 13:30
aracı teslim edene ufakda olsa bahşiş vermeyi unutmayın.
muhtemelen yakıtda olmıyacak depoda benzinci anlarsa onda verirsiniz artık

frkn1907
15/04/2012, 14:52
bende bu konuda bı kac tecrube edındım sızlerle paylasmak ısterım.
Arkadaşların değindiği gibi araçları tırdan indirirken veya yükleme yaparken araçlar hasar görebiliyor.Ama bunun kadar önemli diğer bi noktada şu ki; araçlar galerilerin otopark ve garajlarının darlığı ve haddinden fazla araba sığdırma çabasıyla park ederken veya manevra esnasında çizilebiliyor.

karizmatik_boy
15/04/2012, 15:15
Selim hoam ben o çingen pazarlığını yaptım ama inan bana hiçbirşey koparamadım boyar koruma karter koruma ikisini anca kopardım :) orada boya ölçüm cihazı mutlaka vardır iste ve bak..bu arada arabaya gitmeden önce sana bir belge imzalatırlar işte o belge arabayı sapasağlam ve tam aldığına dair belgedir arabaya bakmadan imzalama..

Hocam ben 1 depo benzin istedim olmaz dediler :D plastik(kauçuk) paspas yokmu bunlarda vermiyonuz mu dedim halıflex(halı) paspas içinde geliyor dediler... :thumbdown: Artık bi anahtarlık verirler heralde :evet::D

Siz yine boya koruma karter koruma alabilmişsiniz :=))

tayfux
15/04/2012, 15:34
Hocam ben 1 depo benzin istedim olmaz dediler :D plastik(kauçuk) paspas yokmu bunlarda vermiyonuz mu dedim halıflex(halı) paspas içinde geliyor dediler... :thumbdown: Artık bi anahtarlık verirler heralde :evet::D

Siz yine boya koruma karter koruma alabilmişsiniz :=))
anahtarlık verirler merak etme sonuçta ütünde reklamları var :) bu arada paspası praktikerden bakabilirsin güzel ve uygun var internette de mevcut..

karizmatik_boy
15/04/2012, 15:44
anahtarlık verirler merak etme sonuçta ütünde reklamları var :) bu arada paspası praktikerden bakabilirsin güzel ve uygun var internette de mevcut..

Hocam araç inşallah boyasız hatasız gelir gerisi halledilir ufaktan ufağa... Önce paspas sonra döşeme için kılıf düşünüyorum... :=)
:ressam:

16BBZ66
15/04/2012, 19:07
boyasına mutlaka baktır benim fiat 500 sıfır aldım kaput boyalı çıktı

karizmatik_boy
15/04/2012, 20:07
boyasına mutlaka baktır benim fiat 500 sıfır aldım kaput boyalı çıktı

Hocam peki araştırdınız mı boya nasıl oluşmuş falan diye? Bayide mi yoksa fabrikada mı yolda getirilirken mi bilgilendirme yapıldı mı size...?

sinanuzun
15/04/2012, 20:36
Bakacağın ilk iki şey bagaj lambası var mı birde iç tutacaklar araçta mevut mu 2011 grande puntolarda yoktu :)

karizmatik_boy
15/04/2012, 20:44
Bakacağın ilk iki şey bagaj lambası var mı birde iç tutacaklar araçta mevut mu 2011 grande puntolarda yoktu :)

Özelliklerinde bagaj lambası var yazıyor... Tutamakta en alt donanımdan en üst donanıma kadar hepsinde mevcut... :worthy00:

since1453
16/04/2012, 09:22
trafik seti falan 3 kuruşluk eşentiyonlar çokta önemli değil 15 tl yangın tüpü 20 Tl straik seti 50 tl kauçuk paspas bunlar olmasada 85 tl ye tamamlarsın asıl önemli olan ;

-aracın çevresini güzelcene gözle kontrol et gözüne çarpan renk farkı çizik göçük vb.görsel bir sorun varmı diye bak.aracın nakliyesi sırasında araç darbe alabilir.

-Aracın içine otur konsol döşemeler gibi parçaları gözle kontrol et.aynı şekilde dış bir darbeyemaruz kalmişmi bak

-halı paspasının orjinal evo paspas olmasına bak.Gp paspası veriyorlar sonrada 60 tl ye satıyor uyanıklar

-aracı sana tanıtacak çoçuğun cebeni 20 tl sıkıştır zaten GP kauçuk paspası ve trafik setini sana hediye eder :)

ervatan
16/04/2012, 10:17
aracın ödemesini tamamını yapmadıysan kredi kartıyla ödeyebilirsin burdan kazanacağın puanları yakıt alımında kullana bilirsin ben şahsen öyle yaptım ve 1 depo yakıtı aldım kendilerinden :D

easozen
16/04/2012, 11:49
bende bu konuda bı kac tecrube edındım sızlerle paylasmak ısterım.
Arkadaşların değindiği gibi araçları tırdan indirirken veya yükleme yaparken araçlar hasar görebiliyor.Ama bunun kadar önemli diğer bi noktada şu ki; araçlar galerilerin otopark ve garajlarının darlığı ve haddinden fazla araba sığdırma çabasıyla park ederken veya manevra esnasında çizilebiliyor.
Benim araçtada bu sebepten sol ön çamurlukta küçük bir gamze ve boya kalkması vardı.2 ay bekledim teslim alırken hevesim kaçtı.Fiyat indiremedim fakat 200 liralık boya koruma yaptırabildim.

oxite
16/04/2012, 12:05
Açıkçası ben tekrar sıfır km. bir fiat sahibi olursam eşantiyondan çok aracın teknik ve donanımları ile ilgilenicem.ilk etapta kaportayı gözle ve elle kontrol edicem çizik vuruk çarık veya nakliye sırasında başına bi iş gelmişmidir diye,daha sonra lastik ve stepne kontrollerini sağlarım eksik çarık biişi varmıdır diye,iç döşemelerde bi aksilik olup olmadığını kontrol ederim koltukları bi ileri geri kontrol edip dişlilerinde sorun varmıdır bi bakarım,aracın kontağını bir kez çevirip elektronik aksamda bir aksilik varmı incelemesini yaparım..

Yagmuradam
16/04/2012, 12:49
Oto boya kalınlık ölçme cihazları mevcut 2.el satan yerlerde. 2 saatliğine ödünç isteyebilir yada yanınızda gelip bakmasını isteyebilirsiniz. Sonra üzülmekten daha iyidir sanırım.
Geçen diğer forumda bir bayanın boyalı çıkan arabası için hukuk mücadelesini 2 yıl sonra kazandığından bahsediliyordu.
Uğraşmamak için baştan önlem almak en iyisi.

menesi
16/04/2012, 12:53
Hocam başlangıçta onu konuşmadık... Sorduğumda üzerinde paspas geliyor dedi... Ama zaten bu paspas plastik olan olmucak mı? ben araçta halıflex türünü gördüm... Trafik setini veriyormuş...

yok hocam fiat plastik paspas vermiyor:)bildiğin halıflex gibi olanı.ama sen ilk bakımda %15 indirim ve motor koruma kartından iste.az ısrar et kesin alırsın.bu 100 tl demek :)

etufan
16/04/2012, 13:11
Ben direk aracı teslim aldıktan sonra olmadığını farkettiğim şeyleri yazayım sana;

Tavan tutamakları, Bagaj ve Torpido Aydınlatması.

menesi
16/04/2012, 13:19
aracı teslim edene ufakda olsa bahşiş vermeyi unutmayın.
muhtemelen yakıtda olmıyacak depoda benzinci anlarsa onda verirsiniz artık

abi senin gibisi çok az bulunuyor emin olabilirsin:)

karizmatik_boy
16/04/2012, 20:01
trafik seti falan 3 kuruşluk eşentiyonlar çokta önemli değil 15 tl yangın tüpü 20 Tl straik seti 50 tl kauçuk paspas bunlar olmasada 85 tl ye tamamlarsın asıl önemli olan ;

-aracın çevresini güzelcene gözle kontrol et gözüne çarpan renk farkı çizik göçük vb.görsel bir sorun varmı diye bak.aracın nakliyesi sırasında araç darbe alabilir.

-Aracın içine otur konsol döşemeler gibi parçaları gözle kontrol et.aynı şekilde dış bir darbeyemaruz kalmişmi bak

-halı paspasının orjinal evo paspas olmasına bak.Gp paspası veriyorlar sonrada 60 tl ye satıyor uyanıklar

-aracı sana tanıtacak çoçuğun cebeni 20 tl sıkıştır zaten GP kauçuk paspası ve trafik setini sana hediye eder :)

Hocam araç malesef fiat marka değil kardeş bir marka... Araç bugün geldi inceledim... Araç kir toz toprak içindeydi... Yarın teslim edecekler inş. Araçta gözüme çarpan tek kusur motor kaputunun sağ tarafı sol tarafına göre daha yukarıda duruyor içerdeki diğer araca baktım o da aynı sayılırdı... Diğer modelleri inceledim onlarda aynı şekil duruyordu... Boya cihazı istedim 80-140 arası her değer çıktı valla... tavan genelde 140 sağ sol kaporta 110-120 etek altları 80-100 yani durum böyle...