Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç boyama yada kaplama

Süleyman Pakman
10/04/2012, 00:52
merhaba arkadaşlar.aracımın kaportasında ufak cizikler ve vuruklar var.aracımı yaptırıp boyakmak istiyorm.boyatmışkende rengini değiştirmek isityorum.füme olan rengi mat beyaz yaptırmak istiyorm.modifiyede yapıcam.ama boyamı yaptırsam yoksa karbon kaplıyorlarmış arabayı .arasında kaldım boyamı yaptırsam aracımı yoksa karbon mu kaplatsam. fikirlerinizi söylerseniz cok sevinirim.

takres
10/04/2012, 00:58
komple boyalı araç zor satarsınız...

ulas35
10/04/2012, 01:23
Bencede boyalı araba zor satılır kamlama yaptır bence!

Süleyman Pakman
10/04/2012, 01:27
komple boyalı araç zor satarsınız...

aracın heryerinde çizikler var.öyle durmasını istemiyorm.lokal boya yaparlarsada sırıtırmış.komple boya istermiş. bende kararsız kaldım.aracımı satmak istemediğimden zaten bu masrafa giricem.ama dediğiniz gibi satarsamda zorluk cekerim kesin.

Süleyman Pakman
10/04/2012, 01:28
Bencede boyalı araba zor satılır kamlama yaptır bence!

peki izmir bana yakın . araç kaplamada bu işi iyi yapacak birileri varmı peki.

sinanuzun
10/04/2012, 12:40
Araç rengi değişince ruhsatta işlem de gerekir sanırım.

Ziyaretci037
10/04/2012, 12:42
En güzeli mat beyaz kaplatın..İstanbul'da 1500 lira civarına ruhsat işlemleride dahil hallediliyo diye biliyorum..

madenmaden
10/04/2012, 21:37
İzmirde foliotech var ankaradakileri gördüm is başındakine çok titizler tavsiye ederim

aykutisci
10/04/2012, 21:43
aracın rengi değişince araç tekrardan muyeneye girer .
birde bişey dicem şimdi diyorsunkı aracda çizikler var yanı folyonun kaplanıcagı alan çizik sürtük boya aşınmış folyoyu o yüzeye kaplayınca alttakı çizik belli olur bence bunu araştırdınızmı acaba

Süleyman Pakman
10/04/2012, 21:46
İzmirde foliotech var ankaradakileri gördüm is başındakine çok titizler tavsiye ederim

tşkr ederim araştırcam bu firmayı

gokhanaksaray
10/04/2012, 21:48
araç kaplaması genelde sıfır alınan veya bir kaç aylık arabalar üzerinde uygulanırsa profesyonel bir uygulama olur çiziklerin üzerine kaplama yapılırsa bu sağlıklı olmaz kaplama maddesi kalkar ve araçta çizik kısımları terleme yapıcağından dolayı araç kaportası üzerinde zamanla çürüme yapar :) bence en mantıklısı komple boyaman ve üzerine kaplama yaptırman

Süleyman Pakman
10/04/2012, 21:49
aracın rengi değişince araç tekrardan muyeneye girer .
birde bişey dicem şimdi diyorsunkı aracda çizikler var yanı folyonun kaplanıcagı alan çizik sürtük boya aşınmış folyoyu o yüzeye kaplayınca alttakı çizik belli olur bence bunu araştırdınızmı acaba

Ben aslında kaportayı düzeltip boyatmak istiyordum.boyatmışkende rengini değiştirim istiyorm.dediğiniz gibi folya kaplatsam bile o folya cıkarıldığında görüntü pek hoş olmıycak.en düzgünü boyatmak gibi geliyor bana

Süleyman Pakman
10/04/2012, 21:50
araç kaplaması genelde sıfır alınan veya bir kaç aylık arabalar üzerinde uygulanırsa profesyonel bir uygulama olur çiziklerin üzerine kaplama yapılırsa bu sağlıklı olmaz kaplama maddesi kalkar ve araçta çizik kısımları terleme yapıcağından dolayı araç kaportası üzerinde zamanla çürüme yapar :) bence en mantıklısı komple boyaman ve üzerine kaplama yaptırman

gökhan bey dediğiniz en mantıklısı. boyattıktan sonra kaplama yaptırmam zaten. bir iki yerden fiyat aldım 1200 e yakın hep fiyatlar.komple boya.

aykutisci
10/04/2012, 21:55
boyatıp kaplatmak anlamsız olur bence yerinde olsam alırım elıme fotoğraf makinemi aracım 10-15 tane fotosunu cekerim çizik hallerinin saklarım onları daha sonrası için ... kafana göre hiçbri puntoda olmayan güzel bi rengede iyi bir yere güzelce boyattınmı aracını al sana TR de tek ...... renk punto :)

Süleyman Pakman
10/04/2012, 21:58
boyatıp kaplatmak anlamsız olur bence yerinde olsam alırım elıme fotoğraf makinemi aracım 10-15 tane fotosunu cekerim çizik hallerinin saklarım onları daha sonrası için ... kafana göre hiçbri puntoda olmayan güzel bi rengede iyi bir yere güzelce boyattınmı aracını al sana TR de tek ...... renk punto :)

kafamda mat beyaz var yada parlak bir beyaz istiyorm.17 siyah jant takıp yoluma devam edicem inşalalh :)

aykutisci
10/04/2012, 22:02
mat beyaz iyi olur dediğin gibi folyodanda da sağlam olur

Süleyman Pakman
10/04/2012, 22:06
mat beyaz iyi olur dediğin gibi folyodanda da sağlam olur

bu hafta iyi bir usta araştırması yapıp aracımı vericem.vermeden önce kaportacıya düzelltircem sağını solunuda.inşalalh güzel olur

aykutisci
10/04/2012, 22:08
bildiğim kadarıyla renk değişimi olunca ruhsata işletmek içi araç tekrardan muyeneye giriyor yani seni zorlu bi yolculuk bekliyor :)

Süleyman Pakman
10/04/2012, 22:17
bildiğim kadarıyla renk değişimi olunca ruhsata işletmek içi araç tekrardan muyeneye giriyor yani seni zorlu bi yolculuk bekliyor :)

yarın muayne istasyonuna gidip bilgi alıcam.Gülü seven dikenine katlanır bende o zorlu yolculuğa giricem :)

fatih5533
19/04/2012, 12:35
en güzeli arabayı satıp üstüne boya badana parasını koyup model yükseltmen...