Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Linea

blackhawk
09/04/2012, 12:31
Ve nihayet Yeni Linea 2013 üretimi başlamış.

Linea yenilendi dünyaya Bursa’dan tanıtılacak - Hürriyet EKONOMİ (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20302322.asp)

menesi
09/04/2012, 12:52
arkadaşlar bu ay ortaları lansmanı yapılacak.bakalım inş. şaşırtıcı derecede yenilikler yapmışlardır...

elensar77
09/04/2012, 12:56
Ön taraf Passat CC'yi andırdı bana. Ama arabanın makyajlı halinde hiç değişiklik yok diye biliyorum, aslında var ama yok yani. :)

hayalci79
09/04/2012, 13:00
Fiat Linea ve Renault Fluence güzel mi, çirkin mi, bir türlü karar veremedim :). Bakış açısına göre değişiyor galiba, yani arabaya baktığın yere göre..

takres
09/04/2012, 13:09
Fiat Linea ve Renault Fluence güzel mi, çirkin mi, bir türlü karar veremedim :). Bakış açısına göre değişiyor galiba, yani arabaya baktığın yere göre..

valla amuda bile kalkıp baksam ikisi de çirkin...

jrgakbulut
09/04/2012, 13:12
valla amuda bile kalkıp baksam ikisi de çirkin...

ahhhahah çok iyi ccevap ya :)

motor delisi
09/04/2012, 13:31
Fluence hertürlü lineadan bir gömlek üstün.

shams
09/04/2012, 13:38
Fiat Linea yenilendi... İşte ilk fotoğraflar - Hürriyet EKONOMİ (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20304961.asp)

ilk fotoğraflar.

Sevmiyorum keratayı.

lektonstar17
09/04/2012, 13:46
Yok arkadaşlar fiat yaratıcılığını tamamen kaybetmiş.Yaratıcılığı sadece ön tamponu ve ızgarayı yenilemek sanıyo galiba bunlar.Yeniymiş nesi yeni arkadaş.Farları bile aynı arabanın.Olmuyor olmuyor olmuyor !

lektonstar17
09/04/2012, 13:49
Bakın forda , fiestayı ne duruma getirdiler.Adamlar fiestayı baştan yarattı, şimdi elini atsan fiestaya çarpıcak.Bu arada fluance lineaya göre mükemmel ötesi.

motor delisi
09/04/2012, 13:57
Bakın forda , fiestayı ne duruma getirdiler.Adamlar fiestayı baştan yarattı, şimdi elini atsan fiestaya çarpıcak.Bu arada fluance lineaya göre mükemmel ötesi.
aynen katılıyorum buna hyundaı i30 chevrolet aveo focus ve en önemlisi citroen ds serisi ile muhteşem tasarımlar gerçekleştirdi fiat ne yapmaya çalışıyor belirsiz yenılenen linea nereeee renault megane, fluence nere :)

lektonstar17
09/04/2012, 14:11
aynen katılıyorum buna hyundaı i30 chevrolet aveo focus ve en önemlisi citroen ds serisi ile muhteşem tasarımlar gerçekleştirdi fiat ne yapmaya çalışıyor belirsiz yenılenen linea nereeee renault megane, fluence nere :)

Evet çok haklısın .Hele son çıkan i 30 fena olmuş,çok beğendim.Alasım gelmedi değil hani :) Fiat böyle ufak tefek göz boyamalarla daha ne kadar yol alabilir ki ?

motor delisi
09/04/2012, 14:13
Evet çok haklısın .Hele son çıkan i 30 fena olmuş,çok beğendim.Alasım gelmedi değil hani :) Fiat böyle ufak tefek göz boyamalarla daha ne kadar yol alabilir ki ?
arkadan fotosu yok sanırım arka sabit sadece ön ızgara değişti ve karşınızda yeni kasa linea oldu :D

hayalci79
09/04/2012, 14:32

Bence de Fluence Linea'dan daha üstün bir araç, en azından daha prestijli gibi duruyor. Fiesta'nın tasarımı da çok güzel, ama sedanı Türkiye'de yok galiba, hiç görmedim.

2010 Ford Fiesta Sedan Resmi - 2 - Wallpaper (https://www.araba.cc/araba-resimleri/ford-resmi/2010-ford-fiesta-sedan-2.html)

ABNEW
09/04/2012, 14:37
Bence güzel olmuş Yeni Linea.Tabi Tofaşın dediğini (C segmenti) bir kenara koymak lazım.Linea kesinlikle C segmenti bir araç değil bana göre.Bu yüzden rakipleri Symbol, Accent gibi b segmenti araçlar.Fluance gibi araçlarla karşılaştırmamak lazım...

tayfux
09/04/2012, 14:40
hayırlısı olsun inşallah iç göğüslük daha güzel olmuştur evo gibi olacakmış sözde ama sonuçta bir üst segment araç aslında biraz daha kaliteli olabilir..

uraaal
09/04/2012, 14:48
zuhahahaha komediye bak ya nasıl bir şirket bu koç grubu yaa tüm dünyaya tanıtılmış sanki brezilya ve türkiyeden başka bir yerde satılıyor bu araç :D eminim koç grubu çalışanlarına fazla masraf olmasın diye 6 lira falan veriyordur multineti :D bu arada fluenceyi begenen arkadaşlar olmuş lineadan daha iyi olabilir ancak kesinlikle ve kesinlikle konforsuz bir araç bence.

menesi
09/04/2012, 15:02
Ön taraf Passat CC'yi andırdı bana. Ama arabanın makyajlı halinde hiç değişiklik yok diye biliyorum, aslında var ama yok yani. :)

bu biraz yabancı dizilerin türkiyede uyarlanması gibi bişi.:)içi evodan dışı önden başka arkadan başka arabaları andırıyor..:)

motor delisi
09/04/2012, 15:33
https://www.enbasit.com/wp-content/uploads/Citroen-DS5_2012_800x600_wallpaper_011.jpg

Citroen kendini nasılda geliştirdi 1.6 dizel otomatik şanzıman süper tasarım 29000€ dan başlayan fiyatlarla bu araç alınabiliyor fiat ise bravoyu şu şekle sokmaya çalışmıyor sadece kaportaya street yazısı yapıştırıp 2013 diye satıyor ama gel gelelim fiyat olarak donanımlı 62 65 bin tl ye alınıyor aslında o paraya ne araçlar alınır :) fiatın argesini çok merak ediyorum..

elensar77
09/04/2012, 15:56
Ds5 75 milyardan başlayacak yalnız.

blackhawk
09/04/2012, 16:04
Emanet konulmuş ön ızgara. Radikal değişiklikten çekiniyor fiat sanırım.

GooSe
09/04/2012, 16:07
https://www.enbasit.com/wp-content/uploads/Citroen-DS5_2012_800x600_wallpaper_011.jpg

Citroen kendini nasılda geliştirdi 1.6 dizel otomatik şanzıman süper tasarım 29000€ dan başlayan fiyatlarla bu araç alınabiliyor fiat ise bravoyu şu şekle sokmaya çalışmıyor sadece kaportaya street yazısı yapıştırıp 2013 diye satıyor ama gel gelelim fiyat olarak donanımlı 62 65 bin tl ye alınıyor aslında o paraya ne araçlar alınır :) fiatın argesini çok merak ediyorum..

Fiatın Argesinden bişey çıkmaz. Ferrari - Alfa Romeo - Maserati - Lancia bunlar çıkar unutmayalım bu araçlarda Fiat Grup bünyesinde ve Ar-Ge kısımlarında bir çok Fiat çalışanı ortak çalışıyor.

ayaman
09/04/2012, 16:13
fuat ın tasarımcısı boş at gitsin işe yaramaz
valla forumumuzdan birini götürsünler yenilik ve estetik açıdan alman arabalarına kafa tutar :)

motor delisi
09/04/2012, 16:13
Fiatın Argesinden bişey çıkmaz. Ferrari - Alfa Romeo - Maserati - Lancia bunlar çıkar unutmayalım bu araçlarda Fiat Grup bünyesinde ve Ar-Ge kısımlarında bir çok Fiat çalışanı ortak çalışıyor.
onu demek istemedim aynı yerde çalışıp aynı yerde üretilebilir. ama fiat marka aracı örneğin linea yı bir maserati yi geliştiren arge ile alakası yoktur argeleri tasarımcıları ayrıdır. bu birçok markada böyle Citroen-Peugeot, Skoda-VW, VW-Porsche Daihatsu-Toyota vsvs bunun gibi fiat ile maserati aynı derseniz bu saydıklarım gibi bir çok markalardamı aynı oluyor sizce ? sadece aynı çatı altından çıkıyor

GooSe
09/04/2012, 16:58
Ben sana bu işin içinde olan biri olarak söyleyeyim Ar-ge' leride aynı.. Hatta yeni dobloda kullanılan bağımsız arka süspansiyon 159'un arka süspansiyonun Dobloya uyarlanmış hali. Bu da yeterince net bir cevap olur sanırım.

motor delisi
09/04/2012, 17:04
Ben sana bu işin içinde olan biri olarak söyleyeyim Ar-ge' leride aynı.. Hatta yeni dobloda kullanılan bağımsız arka süspansiyon 159'un arka süspansiyonun Dobloya uyarlanmış hali. Bu da yeterince net bir cevap olur sanırım.
Alfadan söz etmedim Alfada öyle aman aman çok büyük ve lüks arabalara sahip bir marka değil. He ama sen dersenki Ferrari argesi ile fiat argesi aynı yani 458 itally tasarlayan adam aynı zamanda lineayı tasarlayan adamdır dersen orda dur derler adama :)

lektonstar17
09/04/2012, 17:07

Tamam ar-ge aynı olsun eyvallah peki bunların amacı ne fiat ı yavaş yavaş silmek mi? Bu nasıl bi gelişme politikası.Baktılar bi halt yiyemiyolar dodge dan model aldılar sanki kendileri yapmış gibi övünüyolar.Amblemini değiştirmekten başka hiç bişey yapmadılar.Bari dreksiyonu değiştirin be.

motor delisi
09/04/2012, 17:08
Tamam ar-ge aynı olsun eyvallah peki bunların amacı ne fiat ı yavaş yavaş silmek mi? Bu nasıl bi gelişme politikası.Baktılar bi halt yiyemiyolar dodge dan model aldılar sanki kendileri yapmış gibi övünüyolar.Amblemini değiştirmekten başka hiç bişey yapmadılar.Bari dreksiyonu değiştirin be.
fiat ın ar-ge sini bi bulsam zaten neler dicem ben :D

ABNEW
09/04/2012, 17:44
Arkadaşlar piyasadaki araçların birçok parçası zaten ya ortak ya da aynı teknolojinin ürünü.Sonuçta tam bağımsız aks, yarı bağımsız aks, mcpherson süspansiyon...Bunlar genel kabul görmüş otomobil aksamlarından sadece bazıları.Aynı mantıkla 30000 Liralık araçla 100000 Liralık aracın da aksı aynı olabilir...

GooSe
09/04/2012, 17:47

Fiat Chrysler-Jeep- Dodge grubunu satın aldı. Buda bi halt yiyemedikleri anlamına gelemez. sadece şirket politikası. Aynı platformda üretip daha ekonomik ürünler sunmak için. Dodgedan model aldılar evet ama Dodge a da model verdiler. Lancia Delta Kuzey Amerikada Dodge markası altında Dodge amblemleri ile satılacak. Buda sizin yorumunuza göre Dodge un bişey yapmadığı anlamına mı geliyor ? Yine Yeni Doblo Kuzay Amerikada Dodge Ram markası altında satılacak.Budamı Dodge un iş bi halt yiyeymediği anlamına geliyor ?

motor delisi
09/04/2012, 17:49
Fiat Chrysler-Jeep- Dodge grubunu satın aldı. Buda bi halt yiyemedikleri anlamına gelemez. sadece şirket politikası. Aynı platformda üretip daha ekonomik ürünler sunmak için. Dodgedan model aldılar evet ama Dodge a da model verdiler. Lancia Delta Kuzey Amerikada Dodge markası altında Dodge amblemleri ile satılacak. Buda sizin yorumunuza göre Dodge un bişey yapmadığı anlamına mı geliyor ? Yine Yeni Doblo Kuzay Amerikada Dodge Ram markası altında satılacak.Budamı Dodge un iş bi halt yiyeymediği anlamına geliyor ?
Doblo dodge Ram olarakmı saaılacak ? Benim bildiğim Ram tanktan farkı yok doblo ticari araç eminmisiniz buna ?

https://static.cargurus.com/images/site/2009/07/01/00/11/1999-dodge-ram-pickup-2500-pic-41121.jpeg
https://img.automobile.de/modellbilder/Fiat-Doblo-26429_1267004511947.jpg

Yan yana getirdimde kahkaha atıyorum :D

GooSe
09/04/2012, 17:50
Alfadan söz etmedim Alfada öyle aman aman çok büyük ve lüks arabalara sahip bir marka değil. He ama sen dersenki Ferrari argesi ile fiat argesi aynı yani 458 itally tasarlayan adam aynı zamanda lineayı tasarlayan adamdır dersen orda dur derler adama :)

Ferrari 360 will not rev above about 1500 rpm. Cold weather - FixYa (https://www.fixya.com/cars/t7975581-ferrari_360_will_not_rev_above_about)

Sitesinden alıntıdır...

out my greasy hands under the bonnet its hard to say but dont be scared of it just because it say ferrari on the front its still made by fiat and uses a lot of common parts ,now what i would do here is to test the mass air flow sensor my automotive tester to see what happening and if the voltage is varying as it reved up before i start to even think about changing anything ,if this sensor is faulty then its not measuring the right air flow which will not allow petrol to be injected through the injectors hence its not picking up and i think it may be the cold weather thats affecting the sensor in some way ,remember warming up the engine will not the sensor warm as it still has cold air being drawn in through the inlet pipe

Testimonial: "Thanks for the help. Very helpful information."

GooSe
09/04/2012, 17:52
Doblo dodge Ram olarakmı saatılacak ? Benim bildiğim Ram tanktan farkı yok doblo ticari araç eminmisiniz buna ?

Mustafa KOÇ 'un Lansman konuşmasını tam olarak dinlerseniz, öğrenebilirsiniz. Bugün canlı olarak dinledim. ( Not: Araç üzerinde de bizzat emeğim vardır. ) Yeterince emin olduğumu düşünüyorum.

OzzY
09/04/2012, 17:56
insan buna yeni demeye utanır

lektonstar17
09/04/2012, 17:58
Arkadaşlar piyasadaki araçların birçok parçası zaten ya ortak ya da aynı teknolojinin ürünü.Sonuçta tam bağımsız aks, yarı bağımsız aks, mcpherson süspansiyon...Bunlar genel kabul görmüş otomobil aksamlarından sadece bazıları.Aynı mantıkla 30000 Liralık araçla 100000 Liralık aracın da aksı aynı olabilir...

Arda biz ona bşey demiyoruz.Senin dediğin gibi olsa adamların bütün üretim platformunu yenilemeleri lazım.Ama bi tampon iki sis farıylada yenilik olmaz.Yeter kaç yıldır bi alt bi üst yapıp önümüze koyuyolar.

menesi
09/04/2012, 18:11

dostum geçen bunun içine bindim.yani verdiğin parayı sonuna kadar hakediyor.müthiş bişi...fiat orta sınıfa hitap edeyimin derdinde..

Solitude
09/04/2012, 18:47
Ön ızgara hyundai accent olmuş.

ABNEW
09/04/2012, 19:09
Arda biz ona bşey demiyoruz.Senin dediğin gibi olsa adamların bütün üretim platformunu yenilemeleri lazım.Ama bi tampon iki sis farıylada yenilik olmaz.Yeter kaç yıldır bi alt bi üst yapıp önümüze koyuyolar.

Ümit, ben zaten genel olarak söyledim.Yani Lineayı kastederek yazmamıştım.Linea eleştirilebilir tabiki, katılıyorum buna.Ancak önceden de söylediğim gibi Lineanın esasında c segmenti olarak lanse edilmesine rağmen tam olarak bir b segmenti olduğunu unutmamak gerekiyor.Bu yüzden Lineadan fazla birşey beklenmemeli.Yani sınıfı dahilinde eleştirmek gerekiyor.Burada da Tofaşı suçlamak lazım :)

takres
09/04/2012, 19:19
dostum geçen bunun içine bindim.yani verdiğin parayı sonuna kadar hakediyor.müthiş bişi...fiat orta sınıfa hitap edeyimin derdinde..

ds5 türkiyeye geldi mi ??

lektonstar17
09/04/2012, 19:21
Hayır henüz gelmedi.

ykaya1983
09/04/2012, 21:48
Öyle ya da böyle bu araç geçen sene 35000 li rakamlara ulaşarak türkiyenin en çok satan aracı oldu.Bu yıl yine şubat ayında en fazla satan otomobil.Aylık neredeyse 2-3000 satıyor.Fıat bravo ve punto gibi kendi sınıflarının bana göre en iyileri olan iki araç çıkardı da ne oldu.Birisi türkiye de satılan ilk 30 otomobil arasında yok diğeri aylık 300-400 adet satışıyla polo fiesta clio 3 corsa hatta i20 nin bile gerisinde satış rakamları olan bir araç.Fıat iyi otomobil çıkarsa da zaten türk tüketicisi fıat almaktansa gidip ford vw opel ya da renault alıyor.Kaç senedir aynı kasayla devam eden clio 3 bile punto-grande punto ikilisinden fazla satıyor.Fıat tasarımını yenilese ne olur ki bu satış rakamlarıyla.

engincantan33
09/04/2012, 22:07

guzel kardesım ben bu yoruma katılmıyorum dıkkat edersen yenı kasa fıestadan once dıkkat et bı kez buna benzer makyaj gecırdı araba...ama lıneanın yuzu eskıdı cok yenı kasa gelmelıydı sımdıye kadar kı 2007 gıbı cıkmıstı pıyasaya...

lektonstar17
10/04/2012, 00:48
Ama dediğin gibi bak kaç yıldır aynı araç .5 yıl sonra yenilik dedikleri bumudur yani.

ilyanos
10/04/2012, 01:08
insignia bence bi fark fiat simgesi.

engincantan33
10/04/2012, 01:54
Ama dediğin gibi bak kaç yıldır aynı araç .5 yıl sonra yenilik dedikleri bumudur yani.

bu konuda bencede haklısın kı daha dogrusu aslında fıat tasarımda cok gerılemeye basladı kan kaybedıyor hyundaı ve kıa cosmus durumda

cihankardes
10/04/2012, 01:54
Şu arabayı azcık sertleştirip vw araçlarına benzetseydiniz ölür müydünüz?

gurik
10/04/2012, 01:59
bozmasalar olmaz değil mi? yine tampon panjur araba Hyundai ye benzemiş. Karakter gitmiş. Aynısını Punto ya da yaptı salak herifler.

16BBZ66
10/04/2012, 04:33
lineadaki değişimi herhangi bir modifiye yapan yere götür aracını onlarda yapar içi evo içi dışındada sadece tampon değişik birde arka plakalık tampon yerine bağaj kapağına yerleştirilmiş insanları aptal yerine koymak bu

motor delisi
10/04/2012, 08:45
ds5 türkiyeye geldi mi ??

Hayır henüz gelmedi.
Geldi fakat şuan satışta değil ekim gibi satışa sunulacak ama showroomlarda vs bulunuyor ben avm de gördüm bu arabayı şaşırdım netten araştırdım muhteşem bişey 71900 tl den mi ne başlıyormuş bravo alana kadar kasar bundan alırım öyle büyük araç alsam bravoyu 4 e katlar 3 e böler içine oturun birde mercedes e250 içine oturun kesinlikle DS5 Diyeceksiniz o derece :)

muratpunto16
10/04/2012, 09:23
yerli sınıfında rahat ve konforlu tek araç tofoş birazda sağlam olsa çok iyi olucak :D:D:D

ykaya1983
10/04/2012, 17:21
Geldi fakat şuan satışta değil ekim gibi satışa sunulacak ama showroomlarda vs bulunuyor ben avm de gördüm bu arabayı şaşırdım netten araştırdım muhteşem bişey 71900 tl den mi ne başlıyormuş bravo alana kadar kasar bundan alırım öyle büyük araç alsam bravoyu 4 e katlar 3 e böler içine oturun birde mercedes e250 içine oturun kesinlikle DS5 Diyeceksiniz o derece :)

Bence DS5i gereğinden fazla abartmışsın.Aracın içine otourduğunda sıradan bir c sınıfıdan hiçbir farkı yok.Biraz dışı caf caf lı duruyor diye mersedes e250 yi geçti mi şimdi bu araç.Kusura bakmayın ama bu aracın arka koltuğu fıat fiesta kadar dar.Bir de bravo yu kaçla çarpar böler demişsiniz.İçene otoruduğunuzda o kadar dar tasarımından dolayı kafanız nerdeyse tavana değiyor.Bu aracın arkasına kesinlikle 3 kişi yolculuk edemez.Üstelik aracın kapı ve gövde tasarımından dolayı arka kapıdan aracın içine kilolu birisi girerken zorluk çeker.C sınıfı cıtroen c4 lerin piyasası b sınıfı puntolarla neredeyse aynı.Bizim arkadaş 2009 model orjinal benzinli c4 ünü 23000 e satana kadar ne çekti.Bu aracı alan kişinin satarken edeceği zarar da cabası.

motor delisi
10/04/2012, 17:30
Bence DS5i gereğinden fazla abartmışsın.Aracın içine otourduğunda sıradan bir c sınıfıdan hiçbir farkı yok.Biraz dışı caf caf lı duruyor diye mersedes e250 yi geçti mi şimdi bu araç.Kusura bakmayın ama bu aracın arka koltuğu fıat fiesta kadar dar.Bir de bravo yu kaçla çarpar böler demişsiniz.İçene otoruduğunuzda o kadar dar tasarımından dolayı kafanız nerdeyse tavana değiyor.Bu aracın arkasına kesinlikle 3 kişi yolculuk edemez.Üstelik aracın kapı ve gövde tasarımından dolayı arka kapıdan aracın içine kilolu birisi girerken zorluk çeker.C sınıfı cıtroen c4 lerin piyasası b sınıfı puntolarla neredeyse aynı.Bizim arkadaş 2009 model orjinal benzinli c4 ünü 23000 e satana kadar ne çekti.Bu aracı alan kişinin satarken edeceği zarar da cabası.
https://www.turkonline.org/resimler/2012-model-citroen-ds5-fiyati-ve-6.jpg

İçini hiç oturmadınız sanırım bu aracın en yakın zamanda showrooma gidip oturun fiat ve fiesta ile aynı demişsiniz yalan yok arka koltuğa oturmadım ama koltuklar deri ve oturunca sizi içeri alıyor çokrahat ve ferahtı içerisi citroen c3 c4 vs ufak araçları şuanda değer kaybetti oda 2010 2011 öncesi modeller çünkü kasalarını komple yeniledi bu şimdiki İ20 İ30 ve accent içinde geçerli çünkü hyundaı de komple yeniledi adamlar bi ızgara koyup yenı kasa demiyor baştan aşağı yenılıyor :) Sizinde zevkini anlayamadım şu panelin e250 den farkı yok oturunca yüksek duruşundandolayı bence e250 den daha iyiydi ikisinede oturdum showroomda sadece merco diye ilgi çekiyor o araç, heleki bindiğim ds5 deki tavanda skydome un biraz daha büyüğüdü fakat tam orta tarafta yukarıda şu koldayamanın önündeki gibi bi pane var tuşlar skydome daki gibi elle perde çekilmiyor bi tuşla cam gibi açılıp kapanıyo perdeler bile, görüş mesafesine bu dizayna o tuşların orda oluşuna vites tasarımına koltuklara baktığınızda sıradan bi C sınıf araç demeniz şaşırttı beni he bravoda içi süper fiatların içi felaket oluyor evo daki iç dizayn hiç bi B sınıfta yok ama buda bravoyla aynı değil yani :)

takres
10/04/2012, 18:53
içi şahane olmuş ya :) panamera ya benzettim biraz :)

ykaya1983
10/04/2012, 20:03
https://www.turkonline.org/resimler/2012-model-citroen-ds5-fiyati-ve-6.jpg

İçini hiç oturmadınız sanırım bu aracın en yakın zamanda showrooma gidip oturun fiat ve fiesta ile aynı demişsiniz yalan yok arka koltuğa oturmadım ama koltuklar deri ve oturunca sizi içeri alıyor çokrahat ve ferahtı içerisi citroen c3 c4 vs ufak araçları şuanda değer kaybetti oda 2010 2011 öncesi modeller çünkü kasalarını komple yeniledi bu şimdiki İ20 İ30 ve accent içinde geçerli çünkü hyundaı de komple yeniledi adamlar bi ızgara koyup yenı kasa demiyor baştan aşağı yenılıyor :) Sizinde zevkini anlayamadım şu panelin e250 den farkı yok oturunca yüksek duruşundandolayı bence e250 den daha iyiydi ikisinede oturdum showroomda sadece merco diye ilgi çekiyor o araç, heleki bindiğim ds5 deki tavanda skydome un biraz daha büyüğüdü fakat tam orta tarafta yukarıda şu koldayamanın önündeki gibi bi pane var tuşlar skydome daki gibi elle perde çekilmiyor bi tuşla cam gibi açılıp kapanıyo perdeler bile, görüş mesafesine bu dizayna o tuşların orda oluşuna vites tasarımına koltuklara baktığınızda sıradan bi C sınıf araç demeniz şaşırttı beni he bravoda içi süper fiatların içi felaket oluyor evo daki iç dizayn hiç bi B sınıfta yok ama buda bravoyla aynı değil yani :)

Şu an yeni i30 dahil yeni focus yeni astra nın iç tasarımlarının hepsi de bu şekilde.Otoshow fuarında bu aracı incelemiştim.İç mekan kesinlikle ferah değil.

karizmatik_boy
10/04/2012, 21:23
Ben önden jetta ya benzettim... Bazı forumlarda ön ızgara için era benzetmesi yapılmış... Tasarım çok değişmemiş ancak artık melez tasarımlar var otomobil piyasasında. Her marka en çok tutulan beğenilen tasarımı kendi bünyesindeki araçlarda kullanıyor... Bugün Hyundai bayisine gittim elentra ve i30 u inceledim... i 30 un göstergeler punto evo ya benziyor... dış tip focus a benziyor... yani bundan dolayı fiatın bu tasarımına şaşmamak gerek...

brklgr
10/04/2012, 21:58
arkadaşlar ben tofaşta çalışıyorum,yeni linea banttan çıkmaya başladı.dışında değişenler plakalık bagal kapağına alındı,arka tampona nikelaj ve difüzör eklendi,ön tamponda komple makyajlandı,dışında başka değişen bir şey yok.aracın torpidosu dışında içinde değişen bir şey yok.ama eski lineayı beğenmeyen biri olarak eğer focus,jetta vb. araçlara binemiyorum diyen biri için bence çok ideal bi araba.ayrıca motor ve yürüyen aksamda eski linea ile aynı..

Luc
10/04/2012, 22:08
arkadaşlar ben tofaşta çalışıyorum,yeni linea banttan çıkmaya başladı.dışında değişenler plakalık bagal kapağına alındı,arka tampona nikelaj ve difüzör eklendi,ön tamponda komple makyajlandı,dışında başka değişen bir şey yok.aracın torpidosu dışında içinde değişen bir şey yok.ama eski lineayı beğenmeyen biri olarak eğer focus,jetta vb. araçlara binemiyorum diyen biri için bence çok ideal bi araba.ayrıca motor ve yürüyen aksamda eski linea ile aynı..

Bu bahsettigin difuzor, egsoz beslemeli difuzor mu? :)

Sent my GT-I9100 using

brklgr
10/04/2012, 22:11
Bu bahsettigin difuzor, egsoz beslemeli difuzor mu? :)

Sent my GT-I9100 using

hayır malesef değil..

USTA
10/04/2012, 23:16
Aylar önce içine binip incelemiştim,iç mekan Evo ile aynı,dışında ufak tefek makyaj izleri olsada eskisinden farkı yok gibi,motorlarda aynı sayılır 1.6 105 HP dizel en güçlü seçeneği...

sekoli82_35
11/04/2012, 17:46

Slm arkadaşım peki ne zaman bayilerde görürüz bu araçları...

brklgr
11/04/2012, 20:31
Slm arkadaşım peki ne zaman bayilerde görürüz bu araçları...

serkan bey sanırım önümüzdeki ay içerisinde satışa çıkıcakmış,ama ilk önce fabrikada çekilşi yapıldı 1 kişiye hediye edildi bugünden itibaren füme renkli bi tane Bursa yollarına çıktı :)

Yagmuradam
12/04/2012, 14:45
Otomatik seçeneği tekrar satışa çıkacak mı? Asıl merak ettiğim bu açıkcası.

Chief_Engineer
12/04/2012, 16:12
arkadaşlar bende lineanın iç dizaynını merak ediyorum yaklaşık 2 saat sonra tofaş fabrikada olacağım bi bakacam nasıl diye 2.cisi bazı arkadaşlar linea fluance den cok kötü veya daha kötü diye yorum yapmış benim kendi aracım punto evo şirket aracım fluance babamda da c4 var bu üç aracıda devamlı kullnıyorum. benim evo 2 sinide 5 katlar :D o ayrı ama fluance aracının kronik problemleri çok clio gibi içeri çok ses alıyor eksoz koruma sacı ha babam eksoza yapışıyor ve araç kamyon gibi ses çıkarıyor. aracım 10.000 de 3 defa eksoza yapıştı çözüm yok servise gidip lifte alacaklar düzeltecekler (saçmalık 2 defa gittim servise 3ncüde artık arcı lifte alamdan yerini öğrendim artık kendim elimle düzeltiyorum :S ) emniyet kemer bağlantısı bile ötüyor biri yan koluğa oturmassa tabi falan falan... citroene gelince dizayn olarak bende çok beğeniyorum ama kullanıma gelince direksiyon takoz gibi fluence bile ondan iyi diyebilirim çukurlarda sanki araç makaslı gibi hoplatıyor kullanımı çok rahatsız bence ille de punto sonuna kadar punto ( bravo kullanmadım o nedenle yanlış anlaşılmasın :D ) uzun oldu kusura bakmayın

alperd
12/04/2012, 16:21
"Yeni Linea" değil "hafif makyajlı Linea" deseler en azından hayal kırıklığı yaşatmazlardı.

Gerçekten de modifiye yapan herhangi bir yere götür aynısını yaptırırsın yani o kadar Basit ve gereksiz değişiklikler yapılmış; Hyundai Accent Era'ya benzetip mundar etmişler Linea'yı.

Linea hayranı değildim ama hiç olmazsa karakteri belliydi şimdi o da yok olmuş.

sehzadeamasya
12/04/2012, 19:48
arkadaşlar puntoyuda öyle yapmadı mı tamponlardaki siyahları çıkarttı yeni punto dedi bu startejiyle fıat çok kaybeder bence

motor delisi
17/04/2012, 16:59
Yeni lineanın ilk fotoğrafı ektedir arkadaşlar,

Not: Merak edenlere 1.6 otomatik vites seçeneği bulunacakmış.

1ocak2011
17/04/2012, 17:41
Bugün İzmir'de Çeşme'de Lansman vardı.

aykut_1914
17/04/2012, 18:04
oo abi çeşmeye mi geldin? :)
haber etseydin keşke okul çıkışı ugrardım yanına

1ocak2011
17/04/2012, 18:16
oo abi çeşmeye mi geldin? :)
haber etseydin keşke okul çıkışı ugrardım yanına

Yok kardeşim ben gitmedim, Bir arkadaşımı geldi. :)

oz.frkn
17/04/2012, 18:43
sevsinlar ya hiç bi değişiklik yok :)